Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jenomze vetrak se pak zpomaluje zmenou napeti ne tim prostrednim dratem. Uvnitr vetraku je totiz elektronicky obvod s halovymi sondami, ktery zajistuje elektronicke rizeni toho vetraku. spinaji se jednotliva vinuti podle toho jak se vetrak otaci. Viz http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar...CAI=2088&CHID=1
cerveny = (+) 12 Voltu, snese vsak cca 5 az 20 Volt
cerny = (-)
treti drat:
A) mereni, v tom pripade nezapojovat
B) ovladani, pri pripojeni na (-) se vetrak roztoci na plne otacky
no ted koumám taky to odvětrávání páč sem to dřív řešil otevřenou skříní a už mě to sralo...ty větráky zapojit normálně do trafa...ale ted vůbec nevim kde ty větráky koupit...ptal sem se asi ve třech elektrech a všude na mě čuměli jak na dementa kterej si de do elektra kupovat lízatko:-)
2lazaruslong:Trafo sezenes prakticky skoro v kazdym elektru.je to dost bezna vec.ja sem treba koupil trafo Hama asi za 170Kc a jednu kocovku do ktery sem naletoval 2 draty od vetraku, ktera pasovala na koncovku od trafa.koncovek od trafa tam bylo nekolik druhu.jinak to trafo se da nastavil od 1,5V do 12V
nevim jak myslíš použít větrák i se zdrojem ... ale každopádně ten větrák musí být připojen ve zdroji ... je tam jako zátěž, bez něho by se zdroj nespustil ..
myslel jsem to tak,ze kdyz mam stary komp tak z neho vytahnu zdroj a necham na nem napojeny jen vetrak a melo by to valit,ne?jsem technicky analfabet:-)bojuju s tim ale jak se da:-)
aj keby sa spustil tak by ti asi zhorel. ztary zdroj pouzijes ako napajanie dalsich vetrakov. mozes nan pripojit akykolvek vetrak na 5alebo 12V (jednosmernych).