Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zapojil jsem definitivně elektroniku. Nakonec jsem se rozhodnul pro variantu zapojeni dovnitř skříně. Tlumivka sice topí, ale zvenčí skříně by to mohlo vzbuzovat příliš pozornosti u návštěv. Zapojil jsem už i nově koupený kondenzátor a vše vypadá ok.
Skříň vybavena folií. K připevnění jsem použil připínáčky. Staré PC je tam jako podstavec pod čidlo teploměru. Je 10 cm pod výbojkou a teplota v tom místě je 32 stupňů. Na cestě je i cool tube, takže teplota bude snad OK. Ovšem ty větráky jsou moc velký hukot. To by mohlo vadit i sousedům. Jdu stříhat molitan.
hello Sinuhet velmi pekne to mas normalne ti zavidim heheh
tepelnupoistku kupis v neakom elektre specializovanom ale myslim dedo mraz tu miekde aj odkaz na web predajcu http://grower.cz/forum/showthre...epelna+pojistka skus si to precitat ja som videl tp od teploty asi 64C ale som bol sprosty a kupil som na 74 C a tu mi moj sodik 70w neprepali ;-((
este ti skusim poradit medzi ventilator a stenu skrine daj nieco to tlmi vybracie, a balast k tlmivke nedavaj do skrine napr to daj na jej vonkajsiu stenu
ako budes pestovat? neuvazoval si o vertikal scrogu:-)) K+
Po experimentech s molitanem jsem zjistil, ze ten hlub vytvareji proste primo ty ventilatory. Neni to nejaka rezonance skrine. Nakonec jsem zapojil dva ventilatory do serie, takze bezi vlastne kazdy na 110V a to uz je snesitelnejsi. A i pri jejich nizsim vykonu je teplota OK. Ale stejne budu muset najit radeji vetraky co maji kolem 30 dB. Tyhle maji 40-50 dB.
O scrogu jsem uvazoval i o vertikalnim, ale ja si myslim budu nejprve nekolik 'sezon' hrat, nez se treba ustalim na nejake metode. Sam moc nevim co me ceka. Ted napoprve to proste necham rust a uvidim. Budu to zkouset zastipavat a ruzne trapit, abych ziskal trochu predtavu co a jak. A teprve na zaklade toho co pochopim prvni sezonu budu moct zvazit jak na to tu dalsi. :-) Evolucni pristup.
Seminka jsou na okne, ted se asi nejakou dobu nebude v tomto tematu dit nic, ale tipuju ze tak do 10 dnu bych se mohl ozvat s dalsimi zpravami. Tentokrat jiz ze zabydlene skrine.
A sakra. Pri pohledu na fotky elektroinstalace mi doklaplo, ze na volne dostupnych kontaktech kondenzatoru je 220 V. To budu muset olepit alespon lepici paskou.
Ja porad nechapu,jak se vam to dari v tech skrinich dari uchladit.Ja mel kdysi pestirnu v pokoji a pres leto tam bylo 30 a uroda zoufala.az sklep pomohl udrzet teplotu cely rok pod 25.
jo v létě je to těžký. mám dva větráky in a 1 odtah = 28C, když jsem doma mám ještě velkej větrák o¨průměru 35cm,ale ten jen někdy,no! S nim je i v létě 25C.
zdar chlape ... hele jak mas tu tlumivku s ostatnima komponentama pridelanou na skrini tak nevim jestli to je dobrej napad ... jak uz tady nekdo psal (Domestican)budes muset ve skrini kropit kyti a ta vlhkost neni zrovna dobra na ty veci k lampe ... doporucuju jeste promyslet nez zacnes pestit ... pokud budes mit moznost urcite predelat ... ja mam taky 250w a dal jsem to navch skrine ... jak si rikal kvuli lidem to nechces mit venku ale byt tebou tak to radeji nejak zakreju zvenku ... treba do nejake plech krabice s odkrytym vrskem ... jinak si porid stojanovy vetrak tak za 200Kc prum. 20cm sundej z neho tu nohu a poves si ho do skrine sikmo na kyti ... bude dobre rozhanet vzduch a trosku ochladi ... jinak hodne uspechu v tvem pesteni ...
Tak jsem tu zase, abych se vám pochlubil se svými dosavadními neúspěchy.
Posbíral jsem doma semínka, která se mi různě nastřádala. Většinou vybrané z různých vzorků hulení co se ke mě dostaly. Semínka byly staré i více než tři roky, ale doufal jsem.
Na malou misku jsem dal trochu vody a rozmístil semínka. Přikryl druhou miskou a čekal. Nic nevyklíčilo. Některí semínka praskla a pokusila se vystrčit klíček, ale jen pul milimetru bílého se objevilo a tím to zhaslo.
Říkám si, asi to není dobé máčet přímo ve vodě. Vzal jsem tedy toaletní papír, dal do misky, namočil, položil semínka, přikryl dalším toaleťákem a zase namočil, zadekloval a čekal. Výsledky stejné jako v misce s vodou.
OK, požádal jsem kamaráda o jeho semínka, ze kterých prý pěstuje. Použil jsem tentokrát odstátou vodu a zkusil to v misce s vodou i s toaleťákem. Opět stejné výsledky, ale jeho semínka byla prý také stará. Pak jsem tam dokonce v zoufalství přisypal práškový růstový stimulátor, ale nic.
Hmmm, možná obsahuje můj voňavý toaleťák nějaký sajrajt. Tak jsem koupil papírové utěrky, které nejsou ničím ovoněné, sehnal semínka Northern Lights #5 a zkouším to už asi do třetice. To jsem teda zvědav. Jestli nevyklíčí ani teď mám ai nějakou brutální vodu. Koupím si Ph metr a změřím.
Kdysi už jsem klíčil a bylo to v pohodě. Když nechám ve špajzu brambory málem mi tam vyrostou samy. Jiná semínka trhají při svém klíčení asfalt a ja furt nic. Uvídíme za pár dní.
Nějaké aktuální tipy: V Bauhasu mají slevněné stojanové ventilátory za 330,- Nastavitelná výška, tři rychlosti foukaní, kývající hlava, možnost odmontovat nohu a zavěsit. A taky tam mají denní spínací hodiny, analogové za 99,-
S tema semenama je to zvlastni. Ty Northern Lights stara snad nejsou, tak jsem zvedav. Me mimochodem ve vode seminka taky nic nedelala, dal jsem je do vaty a nechal tak 3-4 dny na okne, pak z nich vylezly klicky. Mozna mas fakt jen smulu.