Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jakože když bude legalizace, tak jak psal mirkoff.. jde taky o to aby malý kluci co to pálí jen tak aby byli někdo a mohly si říct "sem maser páč kouřím trávu" tohle nedělaly..teď není rozlišený jestli páli 40 letej tatík nebo 12 letej kluk (obecně vzato) takhle by to bylo aspoň trochu kontrolovaný... A také..když to přestane být illegální, tak se tohle celý... tahle kultura a lidi a pohled na tohle podle mě posune uplně někam jinam..
wad: právě ,že když se to "posune uplně někam jinam" tak třeba už ten kdo hulí nebude "někdo" a nebude si moc řikat :"sem maser páč kouřím trávu" ,páč už to bude uplně "normální" .Teda neznam nikoho(a vůbec pochybuju ,že někdo takovej je) kdo by chlastal jenom ,protože by to z něho dělalo "někoho" a proto aby si moh říct:"jsem masér ,protože kalim"
sorry za ty uvozovky
aproč vlastně pořád řešíte ty malý kluky, jste snad jejich fotrové ,bo co?
Ja osobne si pod pojmem dekriminalizace predstavuju toleranci a beztrestnost pestovani pro osobni potrebu(napr. v Holandsku maj povolenejch resp. tolerovanejch 5 rostlin na hlavu,kdyz jich sou desitky
trestem je pokuta a kdyz stovky tak uz je to vice nez prestupek)
S tema mladejma je to obecne problem(ale ne jedinej) jako ja osobne kdyz se ohlidnu ve svych 26letech tak po 9 letech huleni muzu rict ze
priste uz bych pockal(vono to huleni nikam neutece ze jo)
kazdopadne üz by to chtelo nejakej program,cestu,strategii jak dal,ale doufam ze vzhledem k tomu jaka je situace tak uz pred tim nebudou moct dal zavirat oci a delat ze neslysej a snad se brzo dockame alespon ty dekriminalizace pestovani pro osobni potrebu
Alc.:Ja osobne resim maly kluky protoze vono kdyz hulis od 12 let tak te to prece jen poznamena.Moc dobre se mi neposlouchalo vypraveni kamarada kterej pracuje v terapeuticky komunite s 12-13letejma detma jejichz jedinej konicek je marihuana a schopny kvuli tomu i okradat rodice aby mohli hulit.
Jay-jay: no právě ,že zájem těch dětí třeba je tu trávu kouřit,to je dost možná taky ten důvod proč to dělaj jstli "je to pro ně dobrý nebo ne" je ovšem zcela jiná věc,ale pak už o zájmu nelze mluvit
Jedubabka: jo jasná věc,máš pravdu.Doufam,že to co jsem napsal nevyznívá jako ,že bych nějak schvaloval hulení mladistvých a nezletilých (já sice hulim asi od 14-ti let ,ale to je jedno ) ,já jen chtěl říct ,že by to bylo minimálně stejně jako teď,to jest,že ten kdo chce hulit hulí(na věku nezáleží ,ale myslim ty mladistvý a nezletilý ),ten kdo chce hulit a nemá co (viz. předchozí závotka ) tak buď sockuje ve škole,parku,nebo se aspoň snaží něco vypěstit a tak sockuje semínka na grouvru Právě ,že to jestli je chlast povolenej od 18-ti má asi tak stejnou váhu ,jako to že se nesmí pěstit ani hulit ,tzn. žádnou nebo minimální,která spočívá v tom,že se to nesmí dělat veřejně,aby s toho nebyl průser.Já znam hafo mladejch (divný slovo od někoho komu ani nebylo 20 ) ,bo dokonce malejch co chlastaj jak duhy už tak od 10-ti let a že to nesmí dělat je trápí asi jako mě ,že nesmim hulit/pěstit ,možná(spíš určitě) míň.Prostě chci říct ,že to jestli hulej malý děcka nesouvisí s tim jestli je to legalní nebo dekriminalizovaný,ale závisí to na jejich rodičích popř. na tom co dělaj ve volnym čase,nebo taky na tom,a to asi je opravdu hlavní faktor,jestli sami chtěj
omlouvam se jestli to je zmatený,
ale jsem docela zmaštěný
+
No právě, já bych chtěl vědět jak by se to řešilo z nezletilíma. Do 15 odvézt rodičům, od 15 pokuta, nebo jak, tohle je asi největší kámen úrazu.
Jinak by to chtělo "našeho" člověka v posl. sněmovně, aby podal návrh na změnu zákona. I když co sem četl, tak víc než poovina poslanců má zkušenosti s trávou, včetně pár komunistů a černoprdelníků s z KDU. Jenomže dokud nedovládne tato vláda tak se to určitě nestane. A pochybuju že někdo z té příští bude mít takovou odvahu.
Nedelejme si iluze tohle nikoho nezajima. Sice tam delaj h.... ale ....
Slysel sem jen o jednom poslanci a jende poslanykyni kteri delali pruzkum ve vlade ohledne navrhu zakona skrz zmeneni pohledu na zeli ale k nicemu nedoslo. CHtelo by to aspon oddelit piko, hacko a podobny sracky od rostliny, ktera provazi lidi celeho sveta po stovky let.
Jsem zcela pro legalizaci marihuany!
Jeden z nejpadnejsich duvodu je provazanost obchodu s marihuanou s dalsí zavaznou kriminalni cinnosti, navic v techto podminkach zpusobuje dalsi, "zbytecnou" kriminalitu. Legalizaci ( ne dekriminalizaci- ta by vyhovela a pomohla pouze nam "malo pestitelum" ) by se cela zalezitost postavila do zcela jineho svetla. Obchod, uzivani a pesteni by se stalo lepe regulovatelne a celkove prehlednejsi. Navic by prodej konopi mohl znamenat dalsi prijem do verejnych rozpoctu (napriklad ucelovy na PR ohledne skodlivosti drog). Jako idealni se mi jevi svycarsky model - specializovane prodejny( vazane specialni povoleni na pesteni i prodej) vstup od 21 a pouze obcanum CR, tresty za poruseni.
Dulezitym aspektem je zmena negativni motivace, jakekoli zakazy nic neresi, to vime vsichni. Je prekvapive, ze nekteri "odbornici" stale trvaji na stavajicim modelu pristupu k drogam, ktery zjevne nefunguje. Pokud huli mladistvi je to jedine problem vychovy, na jejich chovani nema zakaz zadny vliv, nekdy dokonce naopak. Myslim, ze daleko ucinejsi cesta je vytvorenim celospolecenskeho, dobre a pravdive informovaneho povedomi proc nebrat drogy ( vsechny vcetne tabaku a alkoholu). Napriklad, mezi jinymi, pomoci medialnich spotu a la, prave probihajici, kampane na trideni odpadu.
Dekriminalizace by znamenalo, ze v zakone by to bylo zakazano, ale policie by mela narizeno, ze tento zakon ma ignorovat? Proc by teda pak mel ten zakon vubec existovat?
ja si dekriminalizaci predstavuju ze si kazdej bude moct pestovat brko pro sebe "a nejblizsi okoli" (-citace paroubka). a abych se nebal vyjit ven s filmakem brka.
legalizace by znamenala prodej jako v holandu nebo ve svycarsku. drogova turistika. kazdej by si to mohl jit koupit do shopu jako ciga.
2dushit:
"Jako idealni se mi jevi svycarsky model - specializovane prodejny( vazane specialni povoleni na pesteni i prodej) vstup od 21 a pouze obcanum CR, tresty za poruseni." - ale o tom se bavim. aby se brko nedostalo mezi kazdyho. prece si nemyslis ze kdyz zakazi prodej lidem pod 18 tak ze si to lidi pod 18 nemuzou koupit????? at uz diky "hodnymu" prodavaci nebo proste reknou starsimu kamosovy. (viz ciga a alkohol)