Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak super, není to tu tak mrtvé, jak se zdálo.
Přináším dneska první várku fotek, jak jsem sliboval a protože do fóra nepřispívám moc často, tak to možná dopadne všelijak.
Tak doufám, že mi neutrhnete hlavu, asi to sem nasypu co příspěvek to fotka.
Tak předchozí fotka: materiál na stavbu napájecího modulu, který má krytí do vlhkého prostředí, určitě snese i slabě stékající vodu.
Fotka 2: řídící modul
(sorry je drobátko neostrá, lepší momentálně nemám, a krabice už je zavřená, na další je to vidět lépe)
tak podle posledního příspěvku to tady umřelo, nicméně na svém projektu dělám pořád a teď jsem konečně hotový, řídící program i napájecí jednotka jsou hotové. A připravené na ostrý test.
citace:
Vývoj HW a SW
Softwarová základna je postavena na principu MAXIMÁLNÍ spolehlivosti, kdy nesmí dojít k jeho pádu, ani k nestandardnímu chování, nebo možné ovlivňování jeho běhu dalšími spuštěnými programy (multitasking) apod. Proto je program postaven na základě DOSu (Disk Operation System), který splňuje všechny požadavky na použitelnost, rychlost, spolehlivost, kapacitu …
Programy jsou vytvořeny v prostředí Visual Basic for DOS ver. 1.0 Pro, komunikační rutiny jsou vytvořeny v assembleru MASM for DOS ver. 6.11 PDS.
V současné době je ve vývoji verze s podporou TCP/IP komunikace a dálkovou správu s on-time získávání informací „co se děje“.
Po zjištění možností komunikace s periferiemi (releová deska, teplotní čidlo) jsem zvolil konfiguraci klasické PC s porty COM a LPT, kdy:
• Řídící deska napojená na LPT portu obsahuje 8 mikro RELE spínající napětí 230V o nízkém proudu (určené pro spínání výkonových relé a stykačů) se zpětnou vazbou (kontrola sepnutí relé)
• Teplotní čidlo DS18B20 připojené na portu COM
Komunikace přes LPT port je zajištěno přímou komunikací adresováním a čtením portu, teplota je čtena pomocí externího programu DIGITEMP, se zápisem hodnot do souboru.
Ve vývoji je nová verze této řídící desky, na níž je zredukován počet spínaných relé na 7 a přidáno digitální teplotní čidla Dallas DS18B20 na celkem 2 ks (pro čtení teploty na světle a ve stínu). Samotnou komunikaci mezi teplotními čidly a řídící deskou zajišťuje procesor PIC s ovládacím programem v EEPROM paměti. Teplota je čtena co 2. sec a hodnoty ukládány do bufferu procesoru PIC. Tím je odstraněna nutnost použití ext. programu a zvýšena stabilita celého systému.
Paráda... Cituju technickou specifikaci ze tvého PDF a chci se zeptat, změnilo se něco mezitím na platformě, kterou využíváš? Jak si to stojí dnes když vezmu dostupnost hardwaru...? Chodí to pod posledními Windows 7 s LPT->USB redukcí? Nebo je potřeba nějaký starší hardware?
citace:
V současné době je ve vývoji verze s podporou TCP/IP komunikace a dálkovou správu s on-time získávání informací „co se děje“.
Samostatné zařízení by bylo ideální! Internet of Things se blíží
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
linux z toho dela univerzalni zarireni s moznosti rozsirovani (napr stahnout z netu predpoved pocasi a podle toho zalit nebo zatopit) a v podstate snad realizovat cokoliv co me ted napada mas-li nejaky napad napad napis do fora growmatu, delam elektroniku, nepestuju
Původní příspěvek od Projekt GROWE Fotka 4: na poprvé dobré ne ?
Husty. Mam s tim vyrezavanim taky nejakou zkusenost. Jestli muzu nejak pomoct, tak leda tim, ze ti dam tip na nastroj, kterej mi hoooodne ulehcil praci: http://www.micromark.com/microlux-j...l-saw,6673.html
Neni to levny a musi se k tomu jeste dokoupit trafo, ale fakt to pomaha.
Rad bych se zeptal jak jsi resil PH sondy. Co je uvnitr za elektroniku?
Husty. Mam s tim vyrezavanim taky nejakou zkusenost. Jestli muzu nejak pomoct, tak leda tim, ze ti dam tip na nastroj, kterej mi hoooodne ulehcil praci: http://www.micromark.com/microlux-j...l-saw,6673.html
Neni to levny a musi se k tomu jeste dokoupit trafo, ale fakt to pomaha.
Rad bych se zeptal jak jsi resil PH sondy. Co je uvnitr za elektroniku?
Sorry za OT, ale zvládne tahle sranda 3mm hliníku? Pokud jo, tak to beru