Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od BOLD Mozdik: neber osobne ale Kristalon start by som nedal ani muskatu a to este ne rastlinkam ktore si zahulim,,racej precitam nejake tipi,triky a spravim bio zmes ktora mi podpori rast a obohati mi substrat o ziviny ale urcite im nedrbnem taku palavu ako je kristalon blaa,,,hrozne hnojivo nehnevaj sa namna
No, ja veľmi na výber nemám, pretože všade, kde som ból majú len hnojivá od Agro CS. Rastlinky ale rastu v pohode, takže neviem, ale asi im to nevadi. naopak, su stale vitalne. Ale uvažujem už o inom hnojive : Plagron ALGA-GROW a AGLA-BLOOM ... Ale podla mňa majú nízky obsah NPK. Podla mňa je ideálny obsah skoro taký, ako ho má Kristalon. Ale určite si to vyskúšam aj s týmto...
Nechci zakladt nove tema,, zajima me celkem pestovani v kokosu treba plagron coco, muzete mi nekdo napsat zkusenosti s timto vyhody a nevyhody, diky moc
mam vyskusane hnojivo ak to tak niekto naziva stare skladky hnoja ktore su zvetrane vetrom ono to vyzera ako raselina, pekna cierna urodna poda a nemal som ziadny problem s ph a ak aj tak slo iba o vodu ktorou som to zalieval samo ze vsetko to bolo zakryte myslim substrat ,+ 30% kokosovej drte a trochu piesku zbitok cerazit to jest cim vic tak lepsie zhodneme sa na odvode prebytocnej vlhkosti aj ked zalievat pravidelne aby substrat nevyschol a ak ma niekto skusenosti s mineralnymi vodami viete tie zadarmo staci si zistit ph, obsah dusika a pod., funguje to lepsie ako drahe hnojka, ked nie su momentalne po ruke, trocha opatrnych pokusov a nestane sa nikomu nic. Tak pani vela zdaru lebo si myslim ze tie mineralne vody su totalne v pohode lepsie ako voda s vodovodu + destilovana voda mam pomer 1:3 to jest na na 10 l min.vody 3 dl., destilovanej a podla potreby s hnojivom ale skusal som iba tento pomer bez prisad.
Pestovanie v kokose (či už od Plagronu alebo od inej firmy) je tu dosť rozšírené. Stačí pozrieť outdoor alebo indoor galérie, tam nájdeš určite niečo. Napr. deth. pestoval v kokose.
Konkretizovať výhody a nevýhody je ťažšie, pretože napr. kokos ťažšie preleješ ako hlinu, ale zároveň rýchlejšie vysychá, čiže treba viac polievať. Rovnako ako hnojivá sa v ňom udržia kratšie ako v hline, ale rastliny ich rýchlejšie prijmu. V kokose rastú rýchlejšie korene a viacerým groverom sa v ňom podarilo spraviť lepší výnos ako v hline, aj mne. Skúsenosti growerov ti veľa napovedia, popozeraj.
P.s.: Ak necheš pestovať v čistom kokose, môžeš si namiešať substrát spolu napr. s Plagronom Royalty Mix alebo Growmix v ľubovoľnom pomere, určite budeš spokojný. Nezabudni však zvoliť vhodné hnojivo, aj keď ja som hnojil v kokose hnojivom do hliny (Plagron Alga Grow a Bloom) a bol som spokojný, rastlinky tiež tak vyzerali.
CHtel bych vas poprosit o nazory na AGRo pudu, konretne substraty..
Letos bych uz chtel dat kvalitni pudu = 70% zahrdanicky substrat s aktivnim humusem(AGRO) 15% perlit 15% pisek. O vyse zminovanem substratu sem ale v posledni dobe slysel ne moc chvaly.. Zajimal by me vas nazor, popripade ktery substrat je lepsi?
O agráčích se všeobecně říká že sou až moc živý, takže mikrovlnku na ně. Dobrý skušenosti mam s produktama fy rašelina soběslav, konkrétně zahradnický substrát B. Bcuzz soil taky nebyl k zahození.
Koukej použít hledání a požádat některého moda o spojení témat. Kdybys nevěděl tak hlína se už na groweru řešila
Původní příspěvek od _Chronic_SVK_ Chcel by som sa spytat kde by bola najlepsia hlina z prirody pri pokrivach alebo skade..lebo kupovat hlinu na out zo shopu je dost o money
urcite nejlepsi bude kdyz najde oporadne odlezenej hnuj a zmichas ho z mene olezanym hnojem...nebudes muset ani hnojit
Zdravím,
poprvé jsem si pro letošní outdoor plácl přes kapsu a koupil si Plagron - Royalty mix 50L ,myslíte že tenhle substrát má kvalitu,kterou se prezentuje? respektive máte s ním zkušenosti??
Zdarex, dneska jsem si namíchal půdu na outdoor. Je to 50% kokosovýho a 50% substrátu B. Myslíte že je to v pohodě a že porostou dobře? Díky za radu. Underbeat
myslim že na ouut je nejlíp krutě zrejt plac a napodzim dat na dva rejče hluboko hutnou vrstvu konskýho bo kravskýho hnoje zahrabat a na letošek krásně pohnojeno jako hlínu stačí kompost popřípade smíchat s kupovanou hlínou +písek kačírek atp tydle možnosti by mělo myt hodně lidí zvesnic a pokud nemate nějaký lepčí modely tak je zbytečné mrtě utrácet za tekutý hnojky stačí na dusík naložit na týden kopřivy na draslík šlupky od bananu ..a na slepičáky bacha musej dlouho kvasit jinak fosfor nebude
zduř