Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Je to přehnojení?
Médium: kokos, na dně asi 1,5cm vrstva keramzitu, takže ve vodě nestojí a kořeny dýchají. Kokos vysychá dobře a pravidelně.
Hnojím jungle in da box podle hodnot na matky A=5,6ml, M=1,4ml, B=1,4ml
PH držím +-5,9
Podlévám všechny rostliny stejnou zálivkou. Ostatní rostliny jsou v pohodě.
Poslední dny se mi na dvou rostlinách objevily nějaké divné úkazy na listech poradil by mi někdo co to může být ? Mám z toho docela strach , kytičky mají ještě 40 dní do kosy a nerad bych o ně přišel. Jsou to žluté a hnědé fleky na listech, začíná to menšími tečkami a flíčky a postupně se to šíří? Může to být nějaká plíseň? A jak se toho zbavit?
můj osobní tip je přehnojení, dneska jsem udělal proplach s odstátou vodou a sníženým ph na 5,6, a nenasl 1l phyta-aminu (5ml/1l vody). Co na to říkáte vy?
Jack Herer(mám tam ještě Russian Snow a Super Silver Haze, na kterých se to nevyskytuje), 400w, tt125, 120x120x180hb, teplota 19(noc) - 30°C(den), vlhkoměry jsem už 2 odrovnal, takže nevím, kokos, 2ml/1l vody dle výrobce(plagron coco a+b), postřik cropmax 1ml/1l, ph 5,6-5,8.
Dnes tomu je 21. den růstů.
Děkuju za pomoc, nerad bych jim holčičkám(doufámže) ublížil.
Asi bych se taky přiklonil k tomu přehnojení. Mám hodně podobný(stejný) příznaky na listech. Nejprve malý hnědý skvrnky, pak postupně zežloutne celý list a nakonec úplně zčerná-uschne. Zhruba od 3 týdnů sem pravidelně s každou zálivkou hnojil(BioGrow a BioBloom od Biobizz). Teplota ok, ventilaci pořešil, PH ok, nastříkáno proti plísni, ale problém neustal. Asi před 3 týdny sem kytky kvůli možnýmu zasolení prolil čistou vodou a ejhle-nový fleky skoro nikde, no pár jich bylo, ale tak o 95% míň než před prolitím. Asi zasolený, můj závěr. Tak sem dál zalejval s hnojivem přesně podle návodu na flašce("používejte při každé zálivce")a po zhruba 10-ti dnech a 3 zálivkách to bylo tady zase. Tak sem to před 4 dny znovu prolil a znova se to přestalo šířit. Flekatý listy dál nežloutnou a nový listy to nemají.
Takže můj závěr u mě i u tebe-přehnojeno. Dnes sem zalil čistou vodou, příští zálivka bude s hnojkou s poloviční dávkou. Dám sem pak vědět, jak se to u mě bude vyvíjet.
Snad sem dobře poradil.
Ahoj kluci!
Dneska když jsem po probuzení byl zkouknout holčičky tak sem si všiml pár listů na kterých začíná něco jako plíseň nebo něco.. nevím co to je a v knížce od Mr. Josého Jak pěstovat "indoor" sem se moc nedočet. Jediný co mě podle ní napadá je Phytophtora infestans (plíseň bramborová). Přikládám foto, prosím pomoc jak to řešit a co to je... Na poslední fotce je vidět zdravej list. Takže vzhledem k tomu že to není na všech listech bych řekl že to není chyba zálivky nebo teploty ale nějaká choroba.
Co se týče hnojení a zálivky tak každá rostlinka dostává 750ml vody s hnojivem 1:250 (12ml na 3l= 4ml na litr vody, cože je podle návodu) Teplota v boxu okolo 25° vlhkost max 30% a to po zálivce (cca hodinu a pak méně jak 20% (pod 20% mi měřák neměří). Tak prosím poraďte!!!
Info o celém growu a více fotek zde: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=4
to samozřejmě mám přivezl sem je od kámoše v neděly a od týdoby sem je nezalil ale ještě nevyschly. dělaj to jen ty nejmenší kytky ostatní sou v pohodě.
jednu sem i včera přesadil do většího květináče dosypal substrás s perlitem a žádná změna,
Prosím o radu-na fotkách je list, který sem odstřihl z jedné kytky, z vrcholu, hnojím BioBloom dle návodu, před týdnem prolito čistou vodou, další zálivka taky čistou vodou, dnes po týdnu hnojka, ph cca 6.2, čím to může být? Kytky začínají 4 týden květu. Díky.
pridavam jeste 2 fota
a tech zkroucenych listu jako na 4 fotu je tam vic
hnojiva bcuzz atami A+B 1+1 ml/l roste to pod 600w a vrcholky jsou tak 50cm od svetel zalevame to 4x denne po CCA 100 ml
todle se mě objevilo na 5 z 8 kytek a furt to přelejzá skoušel jsem vyvařit 4 cigarety a rozprašovat ale nezabralo to to je prej dobrý na svilušky.. děkuji za komenty
svilusky ,napadeny listi sem vzdy otrhal a pak kytku zespodu nastrikal svilustopem (nysuron+omite) to je snad jedina vec co opravdu OKAMZITE zabije jak larvy tak dospele jedince i vajicka a vsechno co jde nahodou kolem.Je to sice chemka ale s tema bio srackama sem nebyl tak spokojeny