Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdarec, otázka pro elektrikáře
zapojuju pc větráky na adaptéry, který jsem dřív používal na kytarový efekty,
adaptér je přepínatelnej od 2 do 12V, zajímá mě, jestli se při zapojení třeba třech větráků na jeden adaptér 12V bude dělit nebo to pojede 12V do všech.
zkusil bych to, ale mám kablíky zadělaný, udělám to až když mi to někdo potvrdí
chci tam 2 větráky přidat a příjde mi kravina jet na 4 adaptéry
předem moc díky
filipec: Zálezi jak to zapojis ... kdyz je zapojis paralelne, tj kazdy stejne na zdroj, pobezi ti vsechny na 12V, kdyz je zapojis seriove, tj. u dvou vetracku spojis z kazdeho jeden drat a zbyle dva volne na zdroj, pak se to bude delit. popis serioveho a paralelniho zpojeni na odkazu. http://halek.info/www/prezentace/kr...elni_system.png
Původní příspěvek od sospasek Zdar,může někdo zasvětit totální LAMU do nákupu a zapojení pro box 2x2x2m,Mám box(nový-silver)a květináče(40ks),předem díky.
No to rozhodně může,akorát že to by tady musel opsat půlku fóra. Co tak si nejprve dát tak týden a pročíst si všechno co potřbuješ a pak se ptát na konkrétní věci co nevíš..
Původní příspěvek od Classic Čau lidi, mám tu zapojenou výbojku 150w bez kondenzátoru, potřeboval bych vaše rady jestli je to teda dobře nebo co kam jinam ... díky moc http://www.jpeg.cz/obrazek/6l
Vypadá že to máš v klidu(ale abych to mohl říct na 100% potřeboval bych vidět co je vyobrazeno na startéru a na tlumivce,mění se pořadí svorek typ od typu). Každopádně si tam zapoj ten kondenzátor jinak budeš mít zbytečně vyšší spotřebu a o třeba u 150W lampy až dvojnásobnou,tzn 300W..jde o to že tlumivka je indukční zátěž a posouvá frekvenci napětí proti frekvenci proudu o 90° a to se nazývá potom jalový proud,který jde zpět do sítě a je nevyužit.jelikož je posunuto napětí proti fázi měni se sinusoida a tím se zvyšuje odběr..kondenzátor tento 90° posun vyrovnáva a to s účiností až 95% je to tam i označeno řeckým písmenem fí a je to účiník..
zdravim groweri mam otazocku... mozem na jeden 250W predradnik pripojit 2x 100W sodikovky ? v elektrotechnike sa vyznam len trosku a nechcem si podpalit izbu za odpoved vopred dik
Včera sem zapojoval taky 250 a řekl bych že do objímky to máš přesně naopak pokud to je u všech objímek stejný tak si prohodil objímku se středem objímky, modrej prohodit s černým.
Zdar, nikde sem tu nenašel tenhle konrétní typ a je mi jasný, že se to nebude nijak zvlášť lišit od předřadníků ostatních, ale poradí mi pls někdo se zapojením tohodle předřadníku?
Jde mi hlavně o to, jakym způsobem propojit předřadník s tim startérem. Na elektriku sem total lama, takže pls jako absolutnímu lajkovi. Díky, H
Ahoj, nejlépe je to namalované na tom startéru (to je ta menší krabička se třemi vývody). Tlumivka je to velké a těžké a její zapojení je na startéru namalováno tím černým obdélníkem s čárkou. "Žárovka"/výbojka je zobrazena ve schémátku jako ten ovál na konci s dvěma přívody.
Do tlumivky by měla jít fáze (hnědý vodič z přívodního kabelu).
Pokud by bylo ještě něco nejasného, nebo jsem to popsal divně, tak napiš.
EDIT: Klídek, to dáš, je to jen pár drátů
A tady je foto. Kabel nahoře vede od zásuvky, kabel dole vede k lampě. Dva nepřipojené dráty (žlutozelené) jsou nezodpovědně nepřipojené ukostření na nulák. Jde to i bez nich, ale kdyby se dostala fáze na tělo přístoje, tak dostaneš ránu. Stačí je vodivě přišroubovat na tělo tlumivky.
Hodně úspěchů.
Naposledy upravil Zefram Cochrane 28-01-2013 v 21:06 PM