Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No ja taky nemam levnejsi nocni proud proto svitim od 21.00-9.00
z duvodu ze v 9.00 se brobouzim a v 21.00 obbvykle uz jsem doma a taky hlavne proto ze az bude vedro tak jsou to nejchladnejsi hodiny.
Původní příspěvek od V.Butch No ja taky nemam levnejsi nocni proud proto svitim od 21.00-9.00
z duvodu ze v 9.00 se brobouzim a v 21.00 obbvykle uz jsem doma a taky hlavne proto ze az bude vedro tak jsou to nejchladnejsi hodiny.
Přesně tak,já to mám v podkroví,no a v létě je v 18.hod venku třeba ještě 26-27 st,neuchladil bych ani náhodou,i když mám 1600m3/h odtah,ale když je na přítahu 26 tak to prostě nejde..Svítím od 22.00 h do 10.00 hod..to se pak uchladit dá..Nemám sklep,nebo tak něco,kam bych mohl šáhnout pro chladnej vzduch..Kytkám je buřt,jestli jim svítíš ve dne nebo v noci,maji svuj den,jakej jim uděláme..
Dobrý den.
Omlouvám se vám že jsem napoprvé nepřečetl váš docela dlouhý email důkladněji.
Bohužel jsem se k tomu dostal až nyni. Na to foto se dívali i dva moji kolegové.
Pokud bych vůbec nebral zřetel na váš komentář tak první co mě napadlo - jednoznačně je vidět na listu spálení-popálení něčím....,
pak listy také vykazují nedostek drasliku ,fosforu .
Nedostek drasliku = hnědé, žluté nebo nekrotické skvrny,uprostřed ale hlavně kolem okrajů listů, které mohou být i zkroucené smerem dolů (váš případ) pozor velmi lehce zaměnitelné s dlouhodobým přehnojováním .
Nedostatek fosforu = řapíky mohou být fialové (váš případ),listy mohou zežloutnout nebo se zkroutit dolů. Také je dobře znatelné staré přelévání v ranném období semena či sazenice.
Důkladné seznámení s vaším popiskem vše potvrzuje.
Spalení Phytaminem- 4 ml ,plnou dávku vám poradily skutečně v growshopu ?
Závěr :
Určitě přidat základní hnojiva ,najděte si na internetu jak a kolik ml hnojit Plagronem v jakém týdnu v jaké fázi rostliny.
Uberte phytamin na 2.5 ml.
V 4-5.týdnu květu začněte ubírat na hnojivu bez ohledu na to co doporučuje výrobce až do plného vysazení hnojiv. Posledních 14 dní bez hnojiv.
V poslední fázi květu těsně před sklizní se snažte teplotu zvýšit na 28 - 33°C při světle a při tmě na 20 - 25°C .
Nižšího a méně kvalitního výnosu bych se určitě neobaval ,šoupněte tam nějaký ten květový aktivátor a bude to ok.
Ať se daří !
S pozdravem........
===================================================
Jelikoz jsem slibil ty fotky kvetu (a z nich uz poznate lecos)na dnes na rano,tak zaroven posilam druhy mail co me napsal botanik. Z jeho vysvetleni vyplyva ze jste meli pravdu oba dva ,listy jak spalene tak i nedostatek hnojiva.
Ovsem uplne nejpresneji to z listu vycetl Def na strane 10.
Jeste prikladam 2 fotky nekvet a kvet.
1- nechce se rozjet kvet, 8- ma jich palicky
ps
Teplomer jsem umistil ve vysce vrcholu,dnes rano 33C A to jeste neni to prave vedro !!!
Takze je videt ze ani dobry silny odtah ani pritah (jen snad kdyby byl v tom sklepe) nepomaha.
Zvednul jsem lampu o 10 cm,ted je 60 cm nad vrcholky.
Jinak kytky poposkocily za ty 4 dni jak divy a nevypadaji na spomaleny metabolismus jak pisi kvuli vysokym teplotam.
Naposledy upravil Madical-Strains 29-05-2012 v 10:53 AM
Původní příspěvek od V.Butch Dobrý den.
Omlouvám se vám že jsem napoprvé nepřečetl váš docela dlouhý email důkladněji.
Bohužel jsem se k tomu dostal až nyni. Na to foto se dívali i dva moji kolegové.
Pokud bych vůbec nebral zřetel na váš komentář tak první co mě napadlo - jednoznačně je vidět na listu spálení-popálení něčím....,
pak listy také vykazují nedostek drasliku ,fosforu .
Nedostek drasliku = hnědé, žluté nebo nekrotické skvrny,uprostřed ale hlavně kolem okrajů listů, které mohou být i zkroucené smerem dolů (váš případ) pozor velmi lehce zaměnitelné s dlouhodobým přehnojováním .
Nedostatek fosforu = řapíky mohou být fialové (váš případ),listy mohou zežloutnout nebo se zkroutit dolů. Také je dobře znatelné staré přelévání v ranném období semena či sazenice.
Důkladné seznámení s vaším popiskem vše potvrzuje.
Spalení Phytaminem- 4 ml ,plnou dávku vám poradily skutečně v growshopu ?
Závěr :
Určitě přidat základní hnojiva ,najděte si na internetu jak a kolik ml hnojit Plagronem v jakém týdnu v jaké fázi rostliny.
Uberte phytamin na 2.5 ml.
V 4-5.týdnu květu začněte ubírat na hnojivu bez ohledu na to co doporučuje výrobce až do plného vysazení hnojiv. Posledních 14 dní bez hnojiv.
V poslední fázi květu těsně před sklizní se snažte teplotu zvýšit na 28 - 33°C při světle a při tmě na 20 - 25°C .
Nižšího a méně kvalitního výnosu bych se určitě neobaval ,šoupněte tam nějaký ten květový aktivátor a bude to ok.
Ať se daří !
S pozdravem........
===========================================================
Jelikoz jsem slibil ty fotky kvetu (a z nich uz poznate lecos)na dnes na rano,tak zaroven posilam druhy mail co me napsal botanik. Z jeho vysvetleni vyplyva ze jste meli pravdu oba dva ,listy jak spalene tak i nedostatek hnojiva.
Ovsem uplne nejpresneji to z listu vycetl Def na strane 10.
Jeste prikladam 2 fotky nekvet a kvet.
1- nechce se rozjet, 8- ma palicky
ps
Teplomer jsem umistil ve vysce vrcholu,dnes rano 33C A to jeste neni to prave vedro !!!
Takze je videt ze ani dobry silny odtah ani pritah (jen snad kdyby byl v tom sklepe) nepomaha.
Zvednul jsem lampu o 10 cm,ted je 60 cm nad vrcholky.
Ano,krásná zdravá barva po zvednutí základních hnojiv,samozřejmě,mely hlad,kokos...
Ano,od samého počátku moc vody,botanik potvrzuje,především petlahve a moc rošení ve spojení s usazeným phytaminem na konečcích=vyschlé,spálené konečky listů..
Ano,nevím co bych dodal,snad jen to,že to píšu hned v prvním svém příspěvku,což botanik doplnil o přílišnou dávku phytaminu..
Def,ano,velmi přesné a trefné..snad jen příznaky převlhčování už od začátku - se nezmiňuje..
Ten pomalej nákvět,chtělo by to ještě trochu ostřejší,zvětšit foto,takhle tam žádný kulky nevidím,ale vyloučit se to nedá..samičí preflowers tam jsou,ale květ se tvoří hodně pomalu,což u hermín bývá..
Edit :
Kytky ze semen nepotřebují žádné dovlhčování,spíš jim to může ublížit..když se to přehání
Klony,pokud mají při zasazení dobře vyvinuté kořeny,také ne..
Jen pokud díky slabším kořínkům padají,tak jim na 1-2 dny vlhkost zvednout,než se chytí,jinak není potřeba..
Bohuzel ted uz to nenafotim a fotka zvetsit nesla,mam nastavene na to nejnizsi rozliseni,byla by pak moc rozmazana.
Neva,jeste pockame a uvidime co se z ni vyklube.
Edit:
Radeji jsem zvednul lampu ,ted je 60 cm nad vrcholky,urcite se trochu teplota snizi.
Mozna ze ji zvednu az na 70 cm snad by to nemelo vadit,600w ma dosah do 1 m.
Naposledy upravil Madical-Strains 29-05-2012 v 10:56 AM
Původní příspěvek od V.Butch Bohuzel ted uz to nenafotim a fotka zvetsit nesla,mam nastavene na to nejnizsi rozliseni,byla by pak moc rozmazana.
Neva,jeste pockame a uvidime co se z ni vyklube.
Edit:
Radeji jsem zvednul lampu ,ted je 60 cm nad vrcholky,urcite se trochu teplota snizi.
Mozna ze ji zvednu az na 70 cm snad by to nemelo vadit,600w ma dosah do 1 m.
No,1m to sice prosvítí,ale na prosvícení kytek ti pak zbyde jen 30cm...
Píšeš,že odtah ti fičí ven přes okno,ale co přítah,co čerstvej vzduch na přítahu,odkud ho bereš..?Jen tak z místnosti..? Potřebuješ vzduch z venku,kde je i v létě v noci cca 14-15 st,pak to musíš uchladit..Pokud máš vzduch na přítah jen z místnosti,tak těžko,navíc odtah vytváří pro kytky nezdravej podtlak..Necháváš na noc aspoň pootevřený okno...?
Edit: Tedy na naši noc,kyti den..
Takhle... necham to teda na tech 60 cm, pritah samozrejme mam jen bohuzel z mistnosti (kdyz dam ruku na ten pritah tak me pripada dost chladny) protoze kdyz byl prvni den uplne v okne zamaskovan hadrem tak me to urval vitr ten hadr a odletel buh vi kam a zustala tam jen ta priserna stribrna na slunci trpytici se roura ktera zarila do okoli kilometry daleko.Kdyz bych to dal jen na kraj tak tam je uplne setne stupnu jako v mistnosti,nechapu.
No dobre si vzpominam ze uz letos bylo v noci i 20-25C venku.
Jo vetracka okna je otevrena nonstop.
Kdyz je v noci vedro tak mam samozrejme otevreno okno dokoran ale kdyz je venku v noci 10-15C venku tak by me nastyd pes,tak mam jen tu vetracku.
Původní příspěvek od V.Butch Takhle... necham to teda na tech 60 cm, pritah samozrejme mam jen bohuzel z mistnosti (kdyz dam ruku na ten pritah tak me pripada dost chladny) protoze kdyz byl prvni den uplne v okne zamaskovan hadrem tak me to urval vitr ten hadr a odletel buh vi kam a zustala tam jen ta priserna stribrna na slunci trpytici se roura ktera zarila do okoli kilometry daleko.Kdyz bych to dal jen na kraj tak tam je uplne setne stupnu jako v mistnosti,nechapu.
Kdyz je v noci vedro tak mam samozrejme otevreno okno dokoran ale kdyz je venku v noci 10-15C venku tak by me nastyd pes,tak mam jen tu vetracku.
20-25st v noci je extrem,kterej se až tak často nevyskytuje..S tim bych neoperoval..Chtělo by to,stejně tak jak máš vyvedenej odtah ven,mít i přítah jinudy,rovnou z venku do boxu,bylo by po starostech..Termostat na odtahu podle teploty v boxu a je..Pokud to ovšem technicky je u tebe možný..Od podzimu do jara pak z místnosti..Nebo CT,to to srazí,ale zas má jiný minusy...
Původní příspěvek od V.Butch Takhle... necham to teda na tech 60 cm, pritah samozrejme mam jen bohuzel z mistnosti (kdyz dam ruku na ten pritah tak me pripada dost chladny) protoze kdyz byl prvni den uplne v okne zamaskovan hadrem tak me to urval vitr ten hadr a odletel buh vi kam a zustala tam jen ta priserna stribrna na slunci trpytici se roura ktera zarila do okoli kilometry daleko.Kdyz bych to dal jen na kraj tak tam je uplne setne stupnu jako v mistnosti,nechapu.
Ahoj,
sem rád že se to vyřešilo. Takže hnojiva na květ PK a bude to v cajku.
S tou teplotou. Já mám homebox v podkrový. Když je hóórko tak to neuchadím. ALe dělám to tak že na přítah dám flexurouru a do ní PET se zmrzlou vodou. Odtah i přítah je VKO 180m3/h. Mám výhodu že pracuju doma takže můžu každé 2 hodinky jít zkontrolovat teplotu. pokud leze nahoru tak vyměním další PET. Je daná pod úhlem aby kondenzovaná vody mohla téct do podmisky od květníku.
Taky jsem zkusil zmrzle petlahve do boxu,alenepomohlo to ani o 1 stupen.
Ale petku do pritahu to me nenapadlo,zkusim to,(mam asi zacarovanej nebo prokletej box ) kdyz to nepomuze tak zkusim jak rika Eda vymyslet abych to mohl nechat nejak viset z toho okna ven.
Původní příspěvek od V.Butch kdyz je venku v noci 10-15C venku tak by me nastyd pes,tak mam jen tu vetracku.
To mě dostalo Kup mu teplejší pyžamo
Jinak to podkroví bývá dost teplý, v zimě tam zas může být zima. Ale je to kus od kusu, pokud dělal izolaci střechy někdo, kdo tomu trochu rozumí (a v poslední době) tak ani nevíš, že jsi hned pod střechou.. Já tam mám v letě 40*C...
Ted teda nejsou žádný vedra, co budeš dělat s kytkama až bude pár dní přes 30*C?? To bude v podkroví taky ke 40*C a teda nevim nevim, jak ten vzduch ochladíš...
Já s tím budu mít taky možná problemy, zatim jsem se ale nedostal s triakem na ventilaci přes polovinu a sonoflex mam 3x tak dlouhej kvůli hluku.
Jsem celkem zvědavej, jak s tou teplotou budeš válčit. Přesun o patro níž asi nepřipadá v úvahu, co?
Jinak to podkroví bývá dost teplý, v zimě tam zas může být zima. Ale je to kus od kusu, pokud dělal izolaci střechy někdo, kdo tomu trochu rozumí (a v poslední době) tak ani nevíš, že jsi hned pod střechou.. Já tam mám v letě 40*C...
Ted teda nejsou žádný vedra, co budeš dělat s kytkama až bude pár dní přes 30*C?? To bude v podkroví taky ke 40*C a teda nevim nevim, jak ten vzduch ochladíš...
Já s tím budu mít taky možná problemy, zatim jsem se ale nedostal s triakem na ventilaci přes polovinu a sonoflex mam 3x tak dlouhej kvůli hluku.
Jsem celkem zvědavej, jak s tou teplotou budeš válčit. Přesun o patro níž asi nepřipadá v úvahu, co?
Mno,to bude asi na mě..? Já to mám v podkroví.. Kvalitní isolace je zero,takže v létě je to veselý,svítím přes noc a někdy je to jen tak tak,ale zatím to vždy kyti dali..Akurát klonování přesunuju přes léto do koupelny o patro níž(tedy kolega.. ),kde je snesitelně..
V zimě je to naopak naprostá pohoda,vytopim to odspoda podlahou a když nesvítím tak tam mám bez přitápění i v mrazech krásných cca 19st..Pejska máme taktéž,ale to je sněhomil a klidně sebou flákne v minus deseti do sněhu a spí..(Československej vlčák) without pyžamo..