Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já opravuju vodu před hnojkou a pak ještě kontroluju PH zhruba tak jednou denně, kduž jsem začínal tak jsem PH kontloval častejc, dost kolísalo, ale teď už je to v poho, člověk to časem vychytá. Jedu bublo.
Jako nejlepsi se mi jevi raselinovy vyluh, jehoz vyrobu tu prezentoval Deda Mraz.. Odkaz je v jeho podpisu.. Uz zadny sliz nebo podobny blivajz a kytim to viditelne svedci...
Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so
to dm
ako si vysvetlujes to oslizenie korenov nemas v bublaku svetlo? bublas to dost? (to asi chyba nebude ty si velmy precizny ak mozem posudit podla tvojich prispevkov)
nebude to nieco podobne ako vytvorenie slizu vo vine? skusim sa na to pozriet
Snížení pH.
pH půdy lze snížit přidáním masokostní moučky (vhodné zejména ve fázi kvetení), nebo přidáním krevní moučky (vegetační fáze). Popřípadě vody s přídavkem octa nebo roztoku pH-.
Zvýšení pH
Přidáním dolomitického vápnece do půdy (čím jemněji nadrcený tím lepší, neboť má větší povrch pro reakci). V nouzi přidáním malého množství hašeného vápna, nadrcených skořápek nebo jedlá soda. Dále lze zvyšovat pH zálivkou vody s vyšším pH zvýšeným pH+ nebo sodou.
Ideální pH půdy je v rozmezí 6.5 až 6.0 (vyšší dělá problémy kořenům při adsorbci živin, nižší způsobuje výkyt samčích rostlin a vymývání živin).
A jak pH půdy měřit?
Odebrat vzorek půdy, smíchat s destliovanou vodou, ŘÁDNĚ protřepat nechat hodinu stát a lakmusovým papírkem nebo pH metrem změřit pH roztoku.
2 snark - víš prosím tě čím se liší ph- pro růst a pro květ? já se až v growshopu dozvěděl, že jsou různý..:-)))..dá se použít květovej ph- i na růst (tak max 10-14 dní, pak je musím stejně přepnout)..:-))
No na snizovani pH se pouziva v dobe rustu kyselina dusicna a v dobe kvetu fosforecna. Proste proto, ze na rust je dobre hnojivo dusik a na kvet fosfor.
to glider04 - jsou různý kvůli stálosti = v růstu je v hnojivech hodně dusíku proto kys. dusičná a v květu zas fosfor proto fosforečná . některý firmy používaj jen tu fosforečnou . na ten krátkej růst by mněla stačit ale nebude tak dobře držet hodnoty