Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Uroboros Dik to jste mne potěšili ikdyž přesnost +-0.4 mS/cm je nic moc no...
Přesnost měření v oblasti 0-2 mS/cm zpřesníš tím, že to budeš kalibrovat na 1,413 mS/cm.
Určitě budeš muset kalibrovat častěji, než u přístroje který má menší rozsah. Přeci jen měříš pouze ve spodních 10% rozsahu a velikost signálu je tu malá.
Myslím, že pro tvé orientační měření bohatě stačí .
Původní příspěvek od Uroboros Jasne a když nebude stačit pude.. ale na hraní beztak bude Jinak u Fastechu jsou ceny i poštovné docela lidové a paypal se dá.
Fastech nebrat!! osobna skusenost,povedal by som ze na urovni Adwa..behom par merani rozhodene ph o jeden cely bod ,same problemy ,proste investicia jak cyp..
verte neverte,ja mam adwa ph a adwa ec z druhe ruky a meraky slapaly 3-4 roky!! ec 2x utopenej,ma vzadu takovou debilni dirku,ale dal se dohromady. a ph sem driv kalibroval jednou za celou sklizen,kdy odchylka mereni byla 0,2 pH.tedka uz to neni ono,nechal sem ho parkrat premrznout, zplesnivet apod.kalibruju jednou za 14-21 dni.
premyslim ze bych si do budoucna koupil novou hracku
Vsem co koukaj po slusnejsich metrech bych doporucil Hannu , Milwaukee nebo Extech Combo za velmi priznive ceny.
musim uznat fajnová hracka, jenom jsem nemohl za boha prijit na to jak se dostat do kalibracniho modu. Dokonce sem aji cesky manual vygooglil http://www.uloz.to/10851864/hanna-c...-metr-navod-pdf ale je uplne na ho*no
Nakonec mi pomohl HurricaneGeorge zacoz mu jeste jednou dekuju. Z dovolenim tu postnu jeho radu.
citace:
Cau, kalibruje se to vzdy tak ze pokud chces kalibrovat danou velicinu tak ji musis mit v mereni... to znamená pokud chces kalibrovat pH tak to musi byt v modu měření pH a pak podržíš tlačítko vypnutí a naskočí ti CAL, tím druhým tlačítkem můžeš přepínat pufry na které kalibruješ, u tebe to je 7,0 jako první, nebudeš nic mačkat, necháš až to dokalibruje samo a skočí 4,0 - vyměníš roztoky do víčka (aspon 2x dát do víčka trochu kalibračního roztoku a nalít čistý roztok na měření), nechat doměřit a mělo by to skočit do automaticky do měřícího modu.
s cenou do dvou litrů a dvouletou zárukou by to mohlo aspoň ty dva roky fakčit, ne?
na eBayi je toho víc a posílaj to z hongkongu...
nemáte někdo skušenost, jestli to vůbec funguje?
asi pudu do toho...
nebo mohu koupit jeden z metru dražší.... ale jen jeden a druhý z výše uvedených.....(nemám tolik peněz na oba dražší ) takže mi napište jestli stačí pro běžné užívání to co jsem sem nahodil nebo by bylo lepší koupit třeba kvalitnější ph metr (tak do 1400 )
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
nebo mohu koupit jeden z metru dražší.... ale jen jeden a druhý z výše uvedených.....(nemám tolik peněz na oba dražší ) takže mi napište jestli stačí pro běžné užívání to co jsem sem nahodil nebo by bylo lepší koupit třeba kvalitnější ph metr (tak do 1400 )
Tak ADWU mám cca 3/4 roku a teď asi odešla sonda, při kalibraci na všechny roztoky hlásí EC tedy, že je vadný kalibrační roztok.. tak nevím, zda shánět novou sondu nebo novej pH metr. ADWU teda asi nebrat.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
s cenou do dvou litrů a dvouletou zárukou by to mohlo aspoň ty dva roky fakčit, ne?
na eBayi je toho víc a posílaj to z hongkongu...
nemáte někdo skušenost, jestli to vůbec funguje?
asi pudu do toho...
Ahoj,
dost podobný jsem viděl prodávat v pár growshopech (černá barva a měří jen ve °C). Borci si tady za to účtovali přes 5000 .... Tak jsem se nasral a objednal přes e-bay z Anglie (taky ten černý). I s poštovným mě to stálo cca 2000 Kč a měl jsem to doma za 4 dny.
A teď trocha praxe:
Kalibrace pH 4 nebo 10 a 7. Šroubovákem jemně dolaďuješ. To samé s EC.
pH i EC drží stabilně!!! Nikdy jsem s ním neměl jediný problém!! Občas si koupím kalibrační roztok na pH i EC, ale přístroj si kupodivu drží přesné hodnoty! Fakt paráda. Dost mě překvapil! Užívám ho 2.rok a VŘELE DOPORUČUJU!!!!! O poměru výkon/cena ani nemluvě