Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, chtěl bych poprosit zkušené o radu, jestli by se dal ventilátor prima klima 200 CTRL s plynulým řízením otáček nějak překopat na regulaci frekvenčním měničem? Jestli by teda tenhle způzob regulace venťas ustál a hlavně ztišil. Ten brum co to vydává je peklo. Mám ho zaboxovaný ve dřevené bedně, dokola 15 cm vaty, což je kysňa jak sviňa a z každé strany 3m sona a stejně to jde od 20 procent a víc slyšet výdechem až ven. Jde mi hlavně o možnost plynulé regulace a co nejmenšího hluku. Díky
Naposledy upravil Nefakcenko 25-07-2016 v 19:39 PM
Zdary, prosím o radu. Mechanické spínací hodiny mi udělají 24h a přestanou běžet. Už se mi to stalo u druhých hodin během jednoho měsíce. Mam je v prodlužce a v nich je rozbočka, ve které jsou dvě 12v trafa, takže žádná zátěž. Nevím,co s tim.
Edit: už vím, prostě zmetkové kusy vyměním za digitální
Takhle modre svetlo se pro nase ucely asi bude tezko shanet .. takze mozna nejlepe postavit, LEDky na starech treba zde: http://www.ebay.com/itm/-/222285363369 , k tomu nejaka hlinokova deska nebo chladice v metrazi a vhodny zdroj. Plus prace, samozrejme, hodne moc der a prace se zavitnikem :]
světelný tok (měříme v lumenech) a teplota chromatičnosti (v kelvinech) sou dvě různý věci...
no někde sem viděl akvarijní zářivky 10 000K, ale s velkym podílem zelený... což pro nás asi nic moc nebude. jinak takovou barvu maj např xenony a některý ledky...
6000K - jasné polední světlo
7000K - lehce zamračená obloha
8000K - oblačno, mlhavo
10000K - silně zamračená obloha nebo modré nebe bez slunce
12000K už má např. svařovací oblouk... nic pěknýho. Na co tak studený světlo že se ptám?
16 000K jak psal kolega, to už je UV - akvaristický sem viděl max do 15000K. V solárku se lidi udí na cca 14 000K. A 20 000K maj sterilizační lampy.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Zdravím samo sebou to chci na pěst. Asi každý z vás vyděl modrou Mařenu ale nebavím se o blueberry ani o žádných jiných druhu fialek pokud tuto lampu použiji na poslední 3 týdny kvetu mela by vlivem toho chladného světla uplně z Modrát doufám že to bude fungovat co myslíte vy bude to fungovat pěstují se takhle ty úžasný modrý zázraky ???
Tahle teplota chromaticnosti je spis na rust nez na kvet..
Modrani je zpusobene nizkou teplotou vzduchu pokud je mi znamo.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Nekde jsem cetl, ze vhodne zvolene spektrum u LEDek opravdu muze, trochu, napomoci k fialovejsim kvetum. Ale osobne si myslim, ze kdyby to bylo opravdu znat, uz by se o tom psalo, za ty vice jak dve petiletky, co se LEDky pro indoor pouzivaji :] ..
Takze, z meho pohledu, jedina cesta je proste vybirat strainy, ktere maji dostatecny potencial ke tvorbe anthocyaninu, pripadne je jeste podporit nizkou teplotou, coz opravdu 'funguje' :]. A to jsou prave vetsinou ty s purple/blueberry v nazvu.
Pro priklad, stejne podminky, ruzny vysledek (outdoor, letosni nizke teploty):
Takze radeji usetri penize za experimenty, tudy cesta moc nevede ..
Zdar growaci,rozjíždím první indoor a ted jsem akorát koupil odtah a po jeho zapojení doma jsem se zděsil.Všude píšou,že skoro nejde slyšet,ale tohle řve jako kráva(tzn.slyším to dost pěkně ve vedlejší místnosti a to je zlo) :O Jedná se o odtah: Prima Klima 125mm 220/360 m3/h. Prosím vás tedy o odpověd,zdali je to normální,nebo ne?
Tak dobře,uvidíme teda,až bude komplet hotovo. Díky moc
A když už jsem v těch otázkách,potřeboval bych poradit ohledně důležitosti stykače,když mám 400w magnetickej ELT a 400w hps SON-T. Koukal jsem tady do těch threadu a všude pisou,že jako musí být,ale ja mám fear ze jakehokoliv zapojování elektra navíc a do toho stykače se mi taky moc nechce. :/ Jako asi bych to zvládnul,ale kdyby třeba stačilo koupit nějaky lepší spínačky,byl bych radši.
Původní příspěvek od gantis Tak dobře,uvidíme teda,až bude komplet hotovo. Díky moc
A když už jsem v těch otázkách,potřeboval bych poradit ohledně důležitosti stykače,když mám 400w magnetickej ELT a 400w hps SON-T. Koukal jsem tady do těch threadu a všude pisou,že jako musí být,ale ja mám fear ze jakehokoliv zapojování elektra navíc a do toho stykače se mi taky moc nechce. :/ Jako asi bych to zvládnul,ale kdyby třeba stačilo koupit nějaky lepší spínačky,byl bych radši.
LUMII 24 - žádnej zázrak ale sou dělaný na 600w indukční zátěžě.
Nebo pak rozvodnici která už stykače má, ale to je cenou kapku jinde.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik