Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
A nemůže být opakovatelnou, objektivní a nadpřirozenou ukázkou např. život rostliny konopí? Jestli tohle není zázrak, pak už nevím co ...
Zázrak je všechno, že žijeme, milujeme se, umíráme, jíme, pijeme, hulíme
Někteří řeknou: no jo Propře, ale to je příroda, ne Bůh. A Mr.Proper odpoví: a copak to není to samý? Proč je to potřena oddělovat, copak Stvořitel nestvořil vše? Včetně toho, co nazýváme přírodou, Vesmírem?
BŮH STVOŘIL EVOLUCI.
Bůh je evoluce sama, Bůh je bytí, Bůh je život, Bůh je svoboda a hlavně láska.
Přestaňme oddělovat Boha od každodenního života. Bůh je všude a ve všem, ve vyhuleném jointovi stejně jako v polární záři.
Nenechme se mást a znechutit termínem Bůh. Co se stane, když to zprofanované slovo nahradíme slovem Život? Vždyť je to to samé...
BŮH je něco, co je v nás i nad námi, co nás stvořilo, evolučně vyvinulo a dalo nám svobodu se přiklonit buď k němu nebo ne. Můžeme ho uznávat nebo zatracovat.
A teď zkusím napsat tu samou větu, jen slovo Bůh zaměním za slovo Život:
ŽIVOT je něco, co je v nás i nad námi, co nás stvořilo, evolučně vyvinulo a dalo nám svobodu se přiklonit buď k němu nebo ne. Můžeme ho uznávat nebo zatracovat.
No, tady je potřeba chápat pojmy jako čas a prostor v jejich realtivním účelu a smyslu. Z absolutního (rozuměj Božího- pozn. Mr.Proper ) hlediska čas a prostor jsou jen veličiny, které nám umožňují se identifikovat, poznávat sami sebe. Resp. Bohu umožňují zakoušet sebe...
Jestli dokážeme přijmout slova jako Věčnost, připustit, že čas je poze ten přítomný, pojmout nikde nekončící Vesmír, pak možná uznáme, že Bůh (Život) tu byl věčně a věčně bude. Je to stejně obtížně představitelné jako co bylo před Velkým třeskem - ono v podstatě je to stejná otázka. Relativními veličinami asi nelze rozumově popsat absolutní realitu- tu lze jen cítit.
Takže mám-li odpovědět jaký mám názor na stvoření Boha, říkám Bůh JE, KTERÝ JE.
Ne byl, vznikl, žije a zanikne.
JE.
Bez minulého a budoucího času. Bez minulosti a budoucnosti. JE ve věčném přítomném okamžiku. Prostě JE.
(K tomu malá poznámečka - stojí za povšimnutí, jak duchovní nauky všech možných směrů a vyznání kladou velký důraz na prožití přítomného okamžiku. Intenzivní, plné prožívání přítomného okamžiku. Prostě věci se dějí TEĎ A TADY. Ne za pět minut, pět let, či včera. TADY A TEĎ.)
A nemůže být opakovatelnou, objektivní a nadpřirozenou ukázkou např. život rostliny konopí? Jestli tohle není zázrak, pak už nevím co ...
Zázrak je všechno, že žijeme, milujeme se, umíráme, jíme, pijeme, hulíme
Někteří řeknou: no jo Propře, ale to je příroda, ne Bůh. A Mr.Proper odpoví: a copak to není to samý? Proč je to potřena oddělovat, copak Stvořitel nestvořil vše? Včetně toho, co nazýváme přírodou, Vesmírem?
BŮH STVOŘIL EVOLUCI.
Bůh je evoluce sama, Bůh je bytí, Bůh je život, Bůh je svoboda a hlavně láska.
Přestaňme oddělovat Boha od každodenního života. Bůh je všude a ve všem, ve vyhuleném jointovi stejně jako v polární záři.
Nenechme se mást a znechutit termínem Bůh. Co se stane, když to zprofanované slovo nahradíme slovem Život? Vždyť je to to samé...
BŮH je něco, co je v nás i nad námi, co nás stvořilo, evolučně vyvinulo a dalo nám svobodu se přiklonit buď k němu nebo ne. Můžeme ho uznávat nebo zatracovat.
A teď zkusím napsat tu samou větu, jen slovo Bůh zaměním za slovo Život:
ŽIVOT je něco, co je v nás i nad námi, co nás stvořilo, evolučně vyvinulo a dalo nám svobodu se přiklonit buď k němu nebo ne. Můžeme ho uznávat nebo zatracovat.
Je to lepší?
Peace
No ale proc tedy delat zmatek nahradou slova zivot slovem buh? Vzdyt teda staci pojem zivot.
2Mr.Proper: ja s tebou v principu souhlasim. vsechno stvoril buh. a buh je vsechno. jenze vsechno je nic. stromy. ptaci. voda. lidi. vsechno je nic. takze i buh je nic.
pro me sem buh ja. ja se budu soudit. ja vytvarim myslenky. pocity. vsechno ostatni neexistuje. to sou jenom iluze.
No ale proc tedy delat zmatek nahradou slova zivot slovem buh? Vzdyt teda staci pojem zivot.
pro Sinuheta:
No, to já si taky myslím.
A ten zmatek je ještě větší, když To někteří nazývají Alláh, jiní Jehova, Velký Duch nebo Prozřetelnost. Pak jsou pro toho svého boha schopni i zabíjet. Resp. pro své POJETÍ Boha.
Jak říkají rastafariáni: je to Babylon, je to zmatení pojmů ve starozákonním slova smyslu.
Život (Bůh) má totiž svá pravidla. A taky dobře chápu potřebu personifikace vágního pojmu život.
Pak se prorokům (rozuměj lidem, kteří tato pravidla poznali, poznali jednotu se vším, poznali věčnost, prohlédli iluzornost našeho dualistického, relativního chápání světa i nás), jaksi snadněji toto učení, tato pravidla předává těm, kteří ještě neprohlédli. Abych použil pojmů z různých duchovních nauk - nedosáhli království božího, nirvány, satori, osvobození, ráje, apod.
Toto vš jsou stavy duše či mysli, nikoliv nějaké místo někde - to jen na okraj.
Je to asi opravdu jen v pojmech. A já si myslím, že současné (moderní) pojetí Boha vyžaduje i tuto integraci pojmů.
Bůh a člověk jsou v jednotě. Jen si jí neuvědomujeme. V okamžku uvědomnění si Jednoty (v okamžku osvícení), se Bůh ztrácí - o tom hovoří všichni mystici a jogíni a svatí ze všech kultur. A my zjišťujeme, že jsme jakousi podmnožinou Boha, Bůh je v nás.
Ale před tím, než tato transformace nastane, chápu potřebu jakéhosi zosobnění principu, kteří si někteří lidé nazvali Bůh.
A některým pomůže, když na slovo Bůh zapomenou a budou používat slovo Život. Nebo Láska.
A opět stojí za povšimnutí, že jeden z největších duchovních učitelů, Buddha, nikdy nepoužil slovo Bůh. A přece se buddhismus označuje jako náboženství.
Takže zapoměňme na pojmy
Musím letět, čas (i když je relativní )je neúprosný a já musím po časově omezenou dobu a ve vymezeném prostoru zahradní restaurace, velebit Život vypitím několika piv a požitkářským vykouřením několika jonatánů.
čau v Po a hodím sem nějaké citace z knih, které čtu.
Původní příspěvek od kolumbijec 2Mr.Proper: ja s tebou v principu souhlasim. vsechno stvoril buh. a buh je vsechno. jenze vsechno je nic. stromy. ptaci. voda. lidi. vsechno je nic. takze i buh je nic.
pro me sem buh ja. ja se budu soudit. ja vytvarim myslenky. pocity. vsechno ostatni neexistuje. to sou jenom iluze.
BUCH!
(to jsi jen bouchl hřebíček o hlavičku)
Jen s drobným dodatkem - nesmíme zaměňovat své boží Já za své iluzorní, relativistické já - někteří to nazývají ego, jiní ďábel. ale co je od ega (ďábla) a co od Boha (Já jsem) intuitivně poznává každý. Ne každý je ovšem ochoten či schopen dodržovat
Za povšimnutí zase stojí , že překlad slova Nirvána je Prázdota, Nic.
Potvrzuju, stalo. Bylo to takovy..., zvlastni, ja to prirovnaval, jakoby se ve mne utrhla lavina s sesypala se. A to jsem nebyl pod vlivem!
Podobne pocity mi potvrdily i zkusenosti dalsich minimalne dvou lidi.
Placebo rozhodne ne
jo to znám to je vedleši učinek trávy ale hlavne houbiček mě se ale stáva že přemejšlím hlavne o lidech jako jednotlivym myšleni ale nakonec zjistim ze se tem lidem stejne do hlavy nedostanu!
toto co zazivame neni hmotne toto su len hmotne podnety napr tvoje telo prostredie atd skus si chytit sam seba svoju mysel dusu Mozno je toto len obycajny sen co sa mi sniva tak dlho ze som si s toho spravil proste realitu no mozno ta je niekde inde no a mozno ani neexistuje podla mna realita nikdy neexistovala vsetko je kolobeh cistej energie -iluzie ...
Verim ze uzivanie cannabisu vedie k odpusteniu hriechov...c.e.
2caesar: existuje jenom v nasich predstavach. v nasich myslenkach co si pod tim oznacenim predstavis. sakra. nevim jak to vysvetlit. jasne ze realita stejne jako laska existuje. de o to co si pod tim pojmem predstavujes.
Hmm...Vidim,ze moji spolugroweri su aj riadni filozofi! Este som nevidel na inom fore tolko nazorov o zivote atd...A ze vraj sme len "vyhulene" mozgy,aspon to tak vnimaju urcite typy antidrogistov. Skor naopak,staci si pozriet nejake verejne fora na nete,niekedy sa mi zda,ze tam pisu na 98% ludia s podpriemernym IQ.Tu je to skor naopak nastastie,a to mozem povedat hlavne o "starej skole" groowers Sinuhet a spol. A este nieco ku teme: mne pripada zivot,akoby to bol nejaky XY milliard rokov stary program.Jednoducho akoby vsetko na zemi bolo umelo naockovane tym programom,ktory niekto zanechal na zemi pred mnohymi miliardami rokov.Stacilo im trochu H2O +nejaky ten uhlik. A potom len cakat a cakat....Zivot sam je taky komplikovany,ze je az nemozne,aby to bola len nahoda.Ale slovo nemozne existuje iba v nasich mysliach,zivot take veci nepozna.Takze viem,ze nic neviem!Sme len premudrene opice,co sa tvaria,ze rozumeju tomu,co sa okolo nich deje,no v skutocnosti toho veeeelmi vela nevieme,este sme len na samom zaciatku spoznavania sveta okolo nas.Iba clovek je taky naivny,ze si mysli,ze je nieco extra,no v skutocnosti toho mame so zvieratami velmi vela spolocneho.Aj mi vsetci sme podvedome riadeni programom menom ZIVOT,spravame sa presne tak ako zvierata.Mnozime sa,prijimame potravu,snazime sa prezit,prisposobujeme sa svojmu okoliu(t.j. evolucia ).To su hlavne pudy ako ostatnych zvierat,tak aj nas.Ale nie,my nie sme zvierata,voooobec,no to mi nech nikto nehovori!Aj nasi praprapraprapredkovia boli len zvierata,ktore potrebovali coraz viac rozumu,konkurencia sa zvacsovala,nebolo inej moznosti,ako prezit.Nie sme ziadny zazrak prirody,sme len cicavce-primáti a verte mi,keby hoc aj zirafa potrebovala zmudriet,aby prezila a dali by sme jej tak 100000 rokov na to aby sa prisposobila,tak by ste ju ani nespoznali! No zial onedlho vykinozime aj to,co este prezilo a zostanu nam len potkany a svaby!Aby nas oni neskor neprekvapili!Viete si predstavit Zem plnu svabov a potkanov? Nechcel by som... :-) toto je kusok z mojich teorii,je to moj nazor,nikoho nebudem o nicom presviedcat,kazdy ma na to iny pohlad.. cus