Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dobrý den.Chci se zeptat na pěstování technického konopí ...Jak to roste ,jak vypadá kdy to zasadit atd..... ?Je v tom od běžného konopí nějaký rozdíl krom thc ?děkuji za odpovědi
Čus, tenhle rok jsem pěstoval techniku. Jen tak bez-účelově. Mám usušený 2 pytle nevím přesně co s tím budu dělat. Ale využití se snad najde.
Roste trošku jinak jsem zvyklý bych řekl na hybridy něco mezi indikou a staivou. Technika se mi zdá spíš opravu jen do sativi. Tak že hodně se vytahuje.
Také je otázka co chceš pěstovat za druh. Já bohužel ani nevím bylo to v sáčku ke konzumaci. Tak že o druhu samozřejmě ani písmenko. Prostě konopné semínko neloupané.
Existují i auta techniky kde jsou vyšlechtěné pravě k velké produkci semínek. Kde můžeš mít až 3 sklizně za rok. Co by mě osobně vyhovovalo (jím jich opravdu hodně), ale zase by to asi oprcalo všechno v okolí. Tak že bohužel by to bylo kontraproduktivní.
Jinak na tvoje otázky je to konopí jako kterékoli jiné. Dokonce když by si to hnojil zajímavě i voní.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Ty jo. 29Kč za 20 semínek? A ani nevíš co je to za odrůdu, to je fakt hukot.
Proč si nezašel rovnou do nějaké zdravé výživy a nekoupil např 200g sáček? Neloupaných konopných semínek.
To já měl za 40Kč 500g semínek. A řekl bych že je to možná naprosto to stejné.
Co znamená semenec? Seninka snad dávají všechny ne?
Ty jsou také z odrůdy. Nevím jestli je mám CZ, ale u nás se nejvíce používají odrůdy JUSO 11 a polská odrůda BENIKO.
Po vstupu do EU a otevření trhu s komoditami je možné dovézt a vysévat jakoukoli odrůdu zapsanou na listině povolených odrůd EU, např. Fedora, Futura, Kompolti ad. U nás je v současné době uvedena v seznamu odrůd, zapsaných ve Státní odrůdové knize, pouze odrůda BENIKO.
Toť vše. Jen bych se určitě zeptal prodejce co ti vůbec prodává za odrůdy za těch 29Kč. Protože to tam ani nepíše. To si jak už jsem psal rovnou můžeš zajít do jakékoli prodejny se zdravou výživou. Určitě by si tam sehnal i české konopné semínko.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Lidi a není jednodušší si koupit konopná semínka ve zdravé výživě, než se s tím pěstovat?!? Takové práce s tím a riziko nechtěného opylení snad ze to nestojí, ne?
Na něco se prostě hodí i technické kytičky. Lze z nich získat alespoň CBD a to vypadá, že by mohlo mít dost dobrý léčebný potenciál a z domácího "chovu" by vyšlo levněji než kupovat kapky a jiné extrakty.
Ovšem hodila by se nějaká CBD výnosná odrůda a na to se konopí ze zdravé výživy (či semenec ze Zverimexu) asi moc nehodí.
Škoda že u nás není větší tolerance k hladině THC jako třeba ve Švýcarsku.
Původní příspěvek od Zefram Cochrane Na něco se prostě hodí i technické kytičky. Lze z nich získat alespoň CBD a to vypadá, že by mohlo mít dost dobrý léčebný potenciál a z domácího "chovu" by vyšlo levněji než kupovat kapky a jiné extrakty.
Ovšem hodila by se nějaká CBD výnosná odrůda a na to se konopí ze zdravé výživy (či semenec ze Zverimexu) asi moc nehodí.
Škoda že u nás není větší tolerance k hladině THC jako třeba ve Švýcarsku.
Tak dejme tomu že v těch rostlinách nepotřebuješ mít nějaký extrémní potenci na CBD. Ale když budeš mít na zahradě 10x10m políčko a vypěstuješ dejme tomu třeba až 5Kg (když budeš hnojit organicky). Tak by si z toho měl hodně extraktu. A už ti tak nevadí že je tam jen trošku CBD, také záleží i na dalších cannabinodech kterých je v konopí až 1500. A většina z nich není ani prozkoumaná. Tak že tak nebo tak vyplatí se to vždy jestli máš cíl například Feixovi slzy. Aji já když jsem stříhal techniku i tak mi lepili mírně ruce. Tak že pryskyřice tam určitě je dost.
Ano, je tu ta možnost a dokonce legální, ale žijeme v době, která úplně zapomněla, že konopí je běžná technická rostlina na olejnaté semeno, na úžasná vlákna, k výrobě papíru, izolací i na topení. Určitě během pěstování budete kontaktování někým, koho to bude zajímat z hlediska zákonnost a tudíž podobné políčko pěstiteli znemožní mít souběžně i malé místečko s konopím netechnickým. Možná že mu to přijede sklidit i parta zakuklenců kteří tak rádi loví prodavače květináčů a podobně nebezpečná individua. A to že se pak omluví úrodu nevrátí, rok v čudu a záznam u nich jako podezřelý zahradník.