Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, jak se máte? Chtěl jsem se zeptat, jak jsme na tom v ČR s Cheesem.
Setkal jste se někdo s řízky původního Cheese? Popřípadě Cheese od které seed banky je podle vás nejblíž originálu?
bracha měl cheese od EDIT FAIR SEEDS sory a kurva to byl smrad po sklizni smrdelo to přes dva sačky ktere byly v zavařovaci sklenicy kterou sem měl v takové kabelce na zipz kterou sem měl v batohu a když sem otevřel batoh tak celej pokoj smrdel skunkem
Je to kříženec Master Kush a Super Skunk (dá se říct že si dokážu představit jak může vonět). Ale nikdy jsem ho nejel. Tak že přesně nevím od jaké seeds banky by mohl být dobrý.
Ale co jsem se dozvěděl byla vyšlechtěna ve Velké Británii a originál by měli mít Royal Dutch Genetics.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Cheese, original UK exodus cut je v čr, hřeje se v pár matkárnách. Já jsem ho teda nikdy nejel, ale vim, že tu je. Lidi co ho držej s řezy nekšeftujou, tudíž je pro obyč smrtelníka v podstatě nedostupnej...
Jinak si ted nejsem uplně jistej, ale myslim, že je to dvacet let stará selekce ze Skunk1 od Sensi seeds.
Co se týče Natural seeds, tak od těch bych nebral NIC, jsou to F2 bez jakýhokoli pravdivýho popisu jak ty semena vznikly. Pouze a jen ojeb práce cizích lidí...
Nějak jsme se o tenhle model blíž nestaral, tudíž neporadim kde ho vzít, každopádně na international cannabis stránkách se de docela dobře dopátrat kdo má original matku a kdo jen kecá, podle toho bych se pak rozhodoval.
Já se kaju, já si nezasloužim
ušlechtilou konverzaci, zeleninu, mlíko
dál bejt spisovnej a vzornej
to by za mnou brzo sklaplo víko.
no hlavně když je to clone olny tak v semenný podobě to prostě nikdy nebude ten pravej cheese ta specifická chuť a vůně kterou je to tak věhlasný se prej do potomstva nepřenáší moc dobře
Barney farms,ale blue chees...pocasie bolo ok,doslo to,nabite ako indoor,problem ubalit speka a ucinok nadmieru uspokojivy,co sa vone tyka velmi sa nepamatam,ale velmi vyrazne to nebolo.
Cheese UK
originál je jen v podobě řezů v UK, v podobě semen jsou to jen crossy, jak už bylo psáno.....jel jsem ho jednou, řezy jsem sháněl přes rok a nakonec jsem sehnal 2ks od človíčka z icmag.com, kterej dříve byl i tady na Groweru a žije právě v UK a chtěl až nelidský peníze za řez, po sklizni jsem pochopil proč.....slušnej výnos - nadprůměr, v UK dost oblíbený,protože z 50ti% tam seženete spíš jen hašiš - hnědej až béžovej kámen - nejhorší kvalita z Maroka,takže dobrý skunk je vítaná změna.Jde o hodně smradlavej skunk se zvláštní zatuchlou kořeněnou výraznou chutí i vůní,těžko říct jestli do sýru,ale zřejmě na tom něco bude,pro někoho to může být až nepříjemný smrad(takže ne pro každodenní hulení) a slyšel jsem i názor že to chutná jako bez flushingu - i přes 3 týdení průplach a organická hnojiva je to ostrý na plíce, rozhodně je při kouření poznat na míle daleko, ke konci zbarvil listy zespoda lehce do fialova, květ v hlíně byl cca 70.dní+ a nejvíc smrděl po usušení.Je to hodně potentní druh, celkem dobře se větví s vetšími internodami, tmavými indikovitými listy a spirálovitým růstem pater, lehce náchylný na listovou plísen(ale nemusí, dle podmínek), vypadá to na hybrid sativa/indica, ale těžko říct....
Matkář tvrdí že jde o křížence Big Bud x Skunk#1, s dlouholetou selekcí tisíců rostlin......koluje po UK přes 15 let a dá se shnat jen v podobě řezů a ne lehce a levně, věřte že si ho lidi křečkujou stejně jako v kalifornii Purple Urkel nebo O.G.Kush, nechtějí to tolik šířit, protože některý unikáty jdou prostě jen a pouze zmatčit a to se většině matkářů nelíbí - což bych pochopil jen u těch lidí co selektují
....defuckto v USA to funguje stejně, sehnat semena je tam až nadlidský úkon a proto hned jak se někdo dostane k řezům, tak je zmatčí, bo řezy v USA stojí od 30 do 500 dollarů za 1 klon,takže většinou si pěstitelé v USA koupí pár řezů a sami si je rozklonujou - představte si cenu třeba u tisíce kusů.....to by položilo nejednoho velkopěstitele v čechách...
Měl jsem pár crossů Cheese, ze semen i klonů, ale jediný co mi doopravdy chutnalo a stálo za to byla Cheeseberry Haze od Sannies seeds, je to sice jen z 1/4 Cheese, ale i tak je tam cítit....je to cross Cheese x Blueberry a to celý překřížený odrůdou Lady Cane (G13 x Super Silver Haze) a nadále selektováno.....kolovalo tu několik verzí v podobě řezů, dokonce tuším že jedním z growerů byl i mrakoplas,kterej to měl od Rákosníčka...(?)
Já bych to viděl tak, že pokud si neseženeš origoš klony z UK, tak nemá cenu to zkoušet ze semen, určitě najdeš nějakej phenotyp podobný originálu, ale i tak je o mnoho více druhů lepších než Cheese, je prostě jasný kdo vede v pěstování nejchutnějších a nejsilnějších ''léčivých'' odrůd marihuany.....USA.....určitě si všichni všimli jaký během posledních 2-3 let přišel velký boom s crossy O.G.Kush, Chemdog, Diesel, Purple Urkel, Granddady Purple a mohl bych pokračovat do nekonečna, je vidět že holandské odrůdy se svojí nudnou sladkostí končí a cpou se sem ty super kyselý a až orgasticky chutný odrůdy převážně z Kalifornie
Cheese jsem taky nikdy nejel jako většina přítomných Ale měl jsem možnost kouřit v Hollandu a byl to vskutku skvost! Od známého, který se dost vyzná jsem taky slyšel, že má původ ve Skunku1 ale od které banky netuším... Už několikrát jsem jel Skunk 1 od DP a jeden fenotyp má odér silně připomínající Cheese, dokonce i barva je taková zlatavá
Polovina dekády + matkárna ve skleníku (2012) http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=63753&perpage=16&pagenumber=1
Původní příspěvek od outdoorista Cheese UK
originál je jen v podobě řezů v UK, v podobě semen jsou to jen crossy, jak už bylo psáno.....jel jsem ho jednou, řezy jsem sháněl přes rok a nakonec jsem sehnal 2ks od človíčka z icmag.com, kterej dříve byl i tady na Groweru a žije právě v UK a chtěl až nelidský peníze za řez, po sklizni jsem pochopil proč.....slušnej výnos - nadprůměr, v UK dost oblíbený,protože z 50ti% tam seženete spíš jen hašiš - hnědej až béžovej kámen - nejhorší kvalita z Maroka,takže dobrý skunk je vítaná změna.Jde o hodně smradlavej skunk se zvláštní zatuchlou kořeněnou výraznou chutí i vůní,těžko říct jestli do sýru,ale zřejmě na tom něco bude,pro někoho to může být až nepříjemný smrad(takže ne pro každodenní hulení) a slyšel jsem i názor že to chutná jako bez flushingu - i přes 3 týdení průplach a organická hnojiva je to ostrý na plíce, rozhodně je při kouření poznat na míle daleko, ke konci zbarvil listy zespoda lehce do fialova, květ v hlíně byl cca 70.dní+ a nejvíc smrděl po usušení.Je to hodně potentní druh, celkem dobře se větví s vetšími internodami, tmavými indikovitými listy a spirálovitým růstem pater, lehce náchylný na listovou plísen(ale nemusí, dle podmínek), vypadá to na hybrid sativa/indica, ale těžko říct....
Matkář tvrdí že jde o křížence Big Bud x Skunk#1, s dlouholetou selekcí tisíců rostlin......koluje po UK přes 15 let a dá se shnat jen v podobě řezů a ne lehce a levně, věřte že si ho lidi křečkujou stejně jako v kalifornii Purple Urkel nebo O.G.Kush, nechtějí to tolik šířit, protože některý unikáty jdou prostě jen a pouze zmatčit a to se většině matkářů nelíbí - což bych pochopil jen u těch lidí co selektují
....defuckto v USA to funguje stejně, sehnat semena je tam až nadlidský úkon a proto hned jak se někdo dostane k řezům, tak je zmatčí, bo řezy v USA stojí od 30 do 500 dollarů za 1 klon,takže většinou si pěstitelé v USA koupí pár řezů a sami si je rozklonujou - představte si cenu třeba u tisíce kusů.....to by položilo nejednoho velkopěstitele v čechách...
Měl jsem pár crossů Cheese, ze semen i klonů, ale jediný co mi doopravdy chutnalo a stálo za to byla Cheeseberry Haze od Sannies seeds, je to sice jen z 1/4 Cheese, ale i tak je tam cítit....je to cross Cheese x Blueberry a to celý překřížený odrůdou Lady Cane (G13 x Super Silver Haze) a nadále selektováno.....kolovalo tu několik verzí v podobě řezů, dokonce tuším že jedním z growerů byl i mrakoplas,kterej to měl od Rákosníčka...(?)
Já bych to viděl tak, že pokud si neseženeš origoš klony z UK, tak nemá cenu to zkoušet ze semen, určitě najdeš nějakej phenotyp podobný originálu, ale i tak je o mnoho více druhů lepších než Cheese, je prostě jasný kdo vede v pěstování nejchutnějších a nejsilnějších ''léčivých'' odrůd marihuany.....USA.....určitě si všichni všimli jaký během posledních 2-3 let přišel velký boom s crossy O.G.Kush, Chemdog, Diesel, Purple Urkel, Granddady Purple a mohl bych pokračovat do nekonečna, je vidět že holandské odrůdy se svojí nudnou sladkostí končí a cpou se sem ty super kyselý a až orgasticky chutný odrůdy převážně z Kalifornie
Ta poslední veta dokonale vystihuje situaci :-) alespon na severu
Původní příspěvek od outdoorista Cheese UK
originál je jen v podobě řezů v UK, v podobě semen jsou to jen crossy, jak už bylo psáno.....jel jsem ho jednou, řezy jsem sháněl přes rok a nakonec jsem sehnal 2ks od človíčka z icmag.com, kterej dříve byl i tady na Groweru a žije právě v UK a chtěl až nelidský peníze za řez, po sklizni jsem pochopil proč.....slušnej výnos - nadprůměr, v UK dost oblíbený,protože z 50ti% tam seženete spíš jen hašiš - hnědej až béžovej kámen - nejhorší kvalita z Maroka,takže dobrý skunk je vítaná změna.Jde o hodně smradlavej skunk se zvláštní zatuchlou kořeněnou výraznou chutí i vůní,těžko říct jestli do sýru,ale zřejmě na tom něco bude,pro někoho to může být až nepříjemný smrad(takže ne pro každodenní hulení) a slyšel jsem i názor že to chutná jako bez flushingu - i přes 3 týdení průplach a organická hnojiva je to ostrý na plíce, rozhodně je při kouření poznat na míle daleko, ke konci zbarvil listy zespoda lehce do fialova, květ v hlíně byl cca 70.dní+ a nejvíc smrděl po usušení.Je to hodně potentní druh, celkem dobře se větví s vetšími internodami, tmavými indikovitými listy a spirálovitým růstem pater, lehce náchylný na listovou plísen(ale nemusí, dle podmínek), vypadá to na hybrid sativa/indica, ale těžko říct....
Matkář tvrdí že jde o křížence Big Bud x Skunk#1, s dlouholetou selekcí tisíců rostlin......koluje po UK přes 15 let a dá se shnat jen v podobě řezů a ne lehce a levně, věřte že si ho lidi křečkujou stejně jako v kalifornii Purple Urkel nebo O.G.Kush, nechtějí to tolik šířit, protože některý unikáty jdou prostě jen a pouze zmatčit a to se většině matkářů nelíbí - což bych pochopil jen u těch lidí co selektují
....defuckto v USA to funguje stejně, sehnat semena je tam až nadlidský úkon a proto hned jak se někdo dostane k řezům, tak je zmatčí, bo řezy v USA stojí od 30 do 500 dollarů za 1 klon,takže většinou si pěstitelé v USA koupí pár řezů a sami si je rozklonujou - představte si cenu třeba u tisíce kusů.....to by položilo nejednoho velkopěstitele v čechách...
Měl jsem pár crossů Cheese, ze semen i klonů, ale jediný co mi doopravdy chutnalo a stálo za to byla Cheeseberry Haze od Sannies seeds, je to sice jen z 1/4 Cheese, ale i tak je tam cítit....je to cross Cheese x Blueberry a to celý překřížený odrůdou Lady Cane (G13 x Super Silver Haze) a nadále selektováno.....kolovalo tu několik verzí v podobě řezů, dokonce tuším že jedním z growerů byl i mrakoplas,kterej to měl od Rákosníčka...(?)
Já bych to viděl tak, že pokud si neseženeš origoš klony z UK, tak nemá cenu to zkoušet ze semen, určitě najdeš nějakej phenotyp podobný originálu, ale i tak je o mnoho více druhů lepších než Cheese, je prostě jasný kdo vede v pěstování nejchutnějších a nejsilnějších ''léčivých'' odrůd marihuany.....USA.....určitě si všichni všimli jaký během posledních 2-3 let přišel velký boom s crossy O.G.Kush, Chemdog, Diesel, Purple Urkel, Granddady Purple a mohl bych pokračovat do nekonečna, je vidět že holandské odrůdy se svojí nudnou sladkostí končí a cpou se sem ty super kyselý a až orgasticky chutný odrůdy převážně z Kalifornie
Krásně jsi to shrnul, díky. Slyšel jsem spoustu legend a reggae songů, které Cheese opěvují. Jednou jsem i kouřil nějaký cross, dobrý model, ale s originálem to prý nemělo moc společného.
Proto jsem tím tak fascinován.
Kdyby to nějakou náhodou četl někdo, komu se Cheese doma hřeje, zvažte možnost podělení se
Čauky,
loni jsem měl Cheese jako řízek z Vídně (http://www.floweryfield.com/produkt...erpflanzen.html), kámoš ho moc chválil, tak jsem to zkusil, obří kytka zatmívaná ve foliáku, ale moc náchylná na plíseň, sousední kytky v pohodě a z Cheese jsem 90% kvůli plísni vyhodil
Takže mě leda naštval... Pod lampou to možná bude jinak..?
Původní příspěvek od Roman Dirda Čauky,
loni jsem měl Cheese jako řízek z Vídně (http://www.floweryfield.com/produkt...erpflanzen.html), kámoš ho moc chválil, tak jsem to zkusil, obří kytka zatmívaná ve foliáku, ale moc náchylná na plíseň, sousední kytky v pohodě a z Cheese jsem 90% kvůli plísni vyhodil
Takže mě leda naštval... Pod lampou to možná bude jinak..?
Ahoj, takžes ani neochutnal?
Jinak zajímavá stránka, vidím jí poprvé. Je tu někde na G návod k týhle stránce? Popřípadě nastínil bys ve zkratce, jak se z takovýhle stránky objednavá?
Ahoj, takžes ani neochutnal?
Jinak zajímavá stránka, vidím jí poprvé. Je tu někde na G návod k týhle stránce? Popřípadě nastínil bys ve zkratce, jak se z takovýhle stránky objednavá?
Ahoj, takžes ani neochutnal?
Jinak zajímavá stránka, vidím jí poprvé. Je tu někde na G návod k týhle stránce? Popřípadě nastínil bys ve zkratce, jak se z takovýhle stránky objednavá?
No, co si budeme. Nejlepší je zajet si přímo tam a vybrat osobně. Pocházím z jihu, takže je jen málo lidí v ČR, kteří by to mělo do Vídně blíž než my tady.. Přirozeně mám reporty z pěstování těchto řezů a můžu říct, že to je kvalita
Polovina dekády + matkárna ve skleníku (2012) http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=63753&perpage=16&pagenumber=1