Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
AHOJ Groůůůweři tak sem zase tu :-) pokus č.2 6x Ed rosental x Super bud,6x Jack Herrer,trošku sem upgreadnul načiní :-) homebox DarkRoom 120x120x200,předřadník Lucilux e-ballast 600W Digital Power Pack,Odtah:Prima Klima radial ventilator 820m3/h, 250V/50Hz + Thermo Controller,Pachový filtr Prima Klima 850m3/h,A-wing,Výbojka:Philips Master son-t pia 600W,hlína canna profesional zatím 5,5l květníky ve 21.dnu růstu dojde k přesadbě do 11l dosypávat pak budu plagron royality mix,zvlhčovač Solac Mr.pin 3,5l s hnojíkama jsem to trošku pozměnil ted budu používat zn.Advanced Nutrients dříve již plagron jelikož mi zůstal doma ješte tak ho budu použivat na růst a to v podobě alga-grow růst tedy bude probíhat :Pl.alga grow 4ml/l,A.N.Jump Start 2ml/l,A.N.Voodoo juice 2ml/l,A.N.Tarantula 0,3g/l,A.N.Piranha 0,3g/l,A.N.B-52 2ml/l
Postřik davám ješte phit-amin od plagronu co mi zbyl :-)
Vše zaznamenáno na fotkách
Mám tu ještě foto z 16.dne růstu u Ed Rosental x Super Bud tedy té polovině více do sativy se mi začínají opět kroutit listy směrem dolů uvidím co se dá dělat jínáč teplotu džim na 26-27 C°,Vlhkost okolo 85 až 95%,ph 6,0,EC 1-1,3,
krutenie listov smerom dolu (vyzeraju ako drapaky) je u ERSB normalny jav. Z vlastnej skusenosti mozem potvrdit, z 8 edov mi 2 inklinovali k prevaznej sative a tie mali obe take listy. Nic si z toho nerob. Inak ED je vyborna vzorka, doporucujem 70 dni kvetu. nech sa dari
Ahoj lidičky growerský :-D tak mám dnes 21.den 18/6(růst),přesadil jsem kytí do 11l. okvětníků tak snad to jestě vyleze :-)určitě jo.
Koupil jsem si vinné kvasinky viz.foto rozmíchal jsem je do nádoby o objemu 1,5l vody s 250g cukru,takové nádoby mám dvě na každé straně boxu jednu tak budu čekat u musí to letět :-D zatím zdar
Mám jeden dotaz. Jelikož kytky můžou potřebovat zvýšenou dávku CO2 pouze ve dne, jak máš vyřešeno abys jim ho nepřidával i v noci? Ve dne jim to za určitých podmínek může pomoct, ale v noci je tim vždycky dusíš..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Původní příspěvek od fiste Mám jeden dotaz. Jelikož kytky můžou potřebovat zvýšenou dávku CO2 pouze ve dne, jak máš vyřešeno abys jim ho nepřidával i v noci? Ve dne jim to za určitých podmínek může pomoct, ale v noci je tim vždycky dusíš..
Zdarec,
odpovím za Bubblemana...
Jak si jako představuješ, že by měl zamezit vývoji CO2 přes noc?! přikázat kvasinkám ať si daj voraz, nebo vyndavat nádobu ven z boxu?
Je to úplně jedno, protože množství vytvořeného CO2 tímto způsobem bude velmi malé na to aby se kytky přes noc dusily.
Tím že se produkují v noci vidím jako velké plus, během tmy vzrůstá koncentrace CO2 pro potřeby fotosyntézy přes den.
Každopádně vyšší koncentrace CO2 určitě zvyšuje rychlost fotosyntézy, žádný za určitých podmínek! V atmosféře je nedostatečná koncentrace tohoto plynu, je to nejvíce limitující faktor celkové rychlosti fotosyntézy.
Musíš si taky uvědomit, že nezvyšuješ jeho koncentraci v boxu ale v celé místnosti kde je box umístěn. Názorně vysvětlím a popíši vznik CO2 na příkladu:
Hmotnost cukru (sacharozy) = 342,3 g/mol
Sacharoza se v kyselém prostředí (či enzymaticky) rozkládá na glukosu a fluktosu, oboje cukry se štěpí pomocí kvasinek a vznikají dohromady 4 moly CO2.
Pokud tedy do roztoku přidám 1 mol sacharozy = 342,3g vzniknou 4 mol CO2 + 4 mol ethanolu, který při koncentraci v roztoku 15-20% zabíjí kvasinky a celý proces se zastavuje (z toho tedy lze usoudit že reakce neproběhne úplně a převážná část cukru zůstane nevyužita). Budu tedy předpokládat že konverze bude z 20%.
Jeden mol plynu zaujímá při 25°C a normálním tlaku přibližně 24 litrů. To znamená že množství vytvořené z 4 molů CO2 při konverzi je 24*4*0,2 = 19,2 litrů.
(dále už jenom úvaha) Box je v místnosti o rozměrech 2,5*4*3m, jeho objem tedy 30m3 = 30 000 litrů.
CO2 je v atmosféře o koncentraci 0,033%obj. Celkově v místnosti tedy 9,9l čistého CO2.
Při dalším předpokladu že by se CO2 vytvořilo okamžitě, bylo by v místnosti dohromady 29,1l. Koncentrace CO2 v místnosti tedy 0,097%.
A teď se stačí podívat na graf jak se zvýší rychlost fotosyntézy.
Závěr je tedy takový, že při koncentraci 0,097% CO2 se intenzita fotosyntézy limitně blíží své maximální hodnotě a další zvyšování jeho koncentrace nemá žádný praktický význam. Intenzitu fotosyntézy budou omezovat další podmínky, které jsou teplota, množství vody a kvalita + intenzita světla.
Teplotu dodržuje termostatem na 26-27°C, kvalita a intenzita světla zaručena 600W HPS a množství vody závisí na pravidelných cyklech zalévání.
Obr. 1 Závislost intenzity fotosyntézy na koncentraci oxidu uhličitého. (údaje v ppm = part per million, 0,097% = 970ppm = 970mm3/dm3)
Pro rosliny je ho v atmosféře nedostatek, vysvětlovat ti to na tom grafu už nebudu!
Třeba vodní pára či methan mají mnohem znatelněji skleníkový efekt.
Hnojiva nemají žádný vliv na rychlost fotosyntézy!
Při objemu 30 m3 tedy 30 000 litrů vzduchu v místnosti, tvoří kyslík 21%, tedy 6300 l O2, myslíš tedy že celkově 30 l CO2, může ovlivnit jeho celkovou koncentraci?!
Tím, že CO2 uzavíráš ventil přes noc jistě šetříš náklady, u kvasinek za pár korun je to jedno.
Dál se už k tomu vyjadřovat nebudu, vůbec nic nevíš o fyziologii roslin.
Nebudem tu zasírat Bubblemanovi téma...
Dobře, přečet jsem si tvuj příspěvek ještě jednou a asi máš pravdu s tim dušenim, na poprvý jsem ty výpočty přeskakoval.. Koncentraci kyslíku to moc neovlivní.. Neřikal jsem ale nic o tom, že by hnojiva ovlivňovala rychlost fotosyntézy, jenom to, že když probíhá rychleji fotosyntéza, musí se víc hnojit a pokud to neudělám, kytky neporostou rychlejc, protože nebudou mít z čeho.
Ten svuj původní příspěvek smažu, počítal jsem s mnohem větší koncentrací CO2, takže jsem počítal špatně. Kytky se asi tak malym množstvím nemůžou zadusit, leda že by byl vypnutej ten odtah a zvedla by se mnohem výš..
Máš pravdu..
Edit: Víc hnojit myslim jako víc zalejvat, ne zvyšovat Ec zálivky..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Ahoj tak zas přihodim nějaké foto z 29.dnu 18/6 dnes sem připojil do zálivky A.D.:bud ignitor viz.foto na začátku rozhodl sem se že je necham na 18/6 jestě týden a pak rychle na 12/12 :-D EC jsem zvedl na 1,6 tak zatím :-)
Ahojte lidi tak mám zas nějake nové foto :-) z 34 dnu 18/6 pozítří už to příjde a pojede se 12/12 :-D zítra je na to připravím a trosku pročistím spodky od listí. foto: č.1: JH, č.2: ERSD
ahojda....to presazeni z canna do plagronu probehlo ok?[jelikoz se mi ty hliny zdaji celkem rozdilne?!tak se ptam^^] za jak rychle to prolezlo tech 11L kvetnik?
Původní příspěvek od alpa ahojda....to presazeni z canna do plagronu probehlo ok?[jelikoz se mi ty hliny zdaji celkem rozdilne?!tak se ptam^^] za jak rychle to prolezlo tech 11L kvetnik?
jinak wing & el. predradnik zaruka kvantity ;]
jj, jenom bych víc ohnul wing a neměl bych na něm položenej kabel. Horkej kabel => větší el. odpor => míň to svítí, ale nejsem si tim 100% jistej..