Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj,ahoj!
moc by mě zajímalo jak by fungovalo použití více pletiv-třeba i horyzontálně nad sebou,či kombinace vertikal a horizontal na jednou.snažil jsem hledat neco na toto téma,ale nenašel.budu rád za každičký komentář
ps:jestli to tu už bylo-klidně smazat,ale napsataspon kde.dikec
vincent21,možno myslíš niečo ako BOG (box of green) kde to je ako okrúhly V-Scrog a na spodku ďalšie kytky-v strede lampa.Podľa mňa to je maximum,čo môžeš z lampy dostať.Proste vziať niečo ako drôtený kôš a do stredu šupnúť lampu v cooltube a komplet celé pletivo nechať porásť paličkami
Myslel som niečo ako mal G-man v tých malťákoch,ale mať pletivo aj na dne.Proste aby si mal komplet obrastenú cooltubu.Logicky mi z toho vyplývy najväčšia pestebná plocha pri najbližšej možnej vzdialenosti od lampy,takže výnos a kvalita by mali ísť ruka v ruke
expiry_date1 - Ja jsem nad tim zvysovanim pestebni plochy dost premyslel.Rikam si jestli skoro vsichni tady nejsme trosku nekde mimo s tema korenama nahoru,vselijakejma v-scrogama atd.Vem si to takhle.Dobry stinitko me prece musi odrazit zpatky 99 procent svetla,takze kdyz mam dejmetomu 400w tak dolu na kytky se s dobrym stinitkem dostane priblizne 85 procent svetla.Co se stane kdyz dam stinitko pryc?Logicky pulka svetla pujde nahoru,takze dole nebudu svitit temi 85 procenty,ale jenom 42,5.Ono by to bylo asi o neco vic,ale je to jen jako priklad.Takze tim,ze lampu oblepim kolem dokola kytkama jeste neznamena,ze automaticky zvednu o 100 procent vynos.Podle me,kdyz ted svitim 400w a kytky mam jenom dole,tak abych dosahnul stejny intenzity svetla a kvality vysledneho produktu pokavad umistim kytky vsude okolo lampy bych musel vymenit vybohku za 600w.Takze vlastne usporim 200w,protoze pokavad bych dvojnasobnou plochu chtel osvetlit a zachovat puvodni kvalitu co jsem mel pod 400w,musel bych pouzit 2x 400w..Mno je to takova teorie,ale podle me na tom neco je.
Jasné,že nemyslím,že sa výnos nejako brutálne zvýši.Ale aj s tým dobrým tienidlom budú okrajové kytky ďalej od svetla a budú mať menšiu intenzitu svetla ako tie 25cm pod výbojkou.Som moc zhúlený na to,aby som rátal plochu,ak by som zachoval 25cm odstup od cooltuby
edit,tak som to predsa zrátal a vyšlo mi to asi 0,48m2 ak by slenená časť výbojky mala 30 cm a kytky by nešli nad objímku a vzdialenosť teda 25cm od cooltuby zo všetkých strán okrem vrchu,kde by bola cooltuba a odťah
expiry_date1 - Jasny,to chapu,proto je i vyssi ucinnost,ale rozhodne nedosahne 100 procentniho navyseni.Proto jsem psal,ze to,co bych vypestoval pri normalnim zpusobu pestovani pod 2x400w by slo v pripade obklopeni vybojky rostlinama dosahnout s vybojkou 600w.Samozrejme ze hodnoty jsou jiny,je to jen tak zhruba,ale urcite na tom neco je.
To jo ja jen že pojedu 70w a chtěl bych s tý chuděry dostat max.i kdys ja spíš radši kvalitu než kvantitu,na druhou stranu me napadlo jestli by dve pletiva nad sebou nemohly sloužit jako lepší brzda rústu.
expiry_date1- nejak tak jsem to myslel ale kdybich ti to moch nakreslit asi by se to chapalo lepe.prostě bych dal první horizontalní pletivo pak cca10cm nad nej bych dal druhé horizont.. pletivo a možná bych si pojistil i strany kam bych dal decentně vertikal.proste neco jako trojrozměrná pletivová krychle s přístupem do vnitř.
vincent21 - No pokud 70w,tak nevahej a skoukni mobilni pestirnu g-manovu.Link vyse od expiryho.To je reseni pro tebe a nema moc cenu vymejslet dalsi novoty,obzvlast pokavad jses zacinajici pestitel
Jahudka! do v scrogu sa dá pichnuť sodík kt má parabolické stínidlo a hore sa ti svetlo neodráža, niekedy som nato myslel nakolko mám parabolu ...no ale nakolko detto nový pestitel , mám dosť problémov aj bez v scrogu....
No,začiatočník nie je,trochu šikovný človek by to zvládol,problém vidím len v odhadnutí,kedy prepnúť na kvet-nie moc skoro,nie moc neskoro a určite tam dať rezy a určite jednej genetiky.
jjaman,nemôžeš trochu priblížiť,ako to myslíš s tou parabolou?Teda ako to myslíš umiestniť?