Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
dnes som bol v hore sa poobzerat po nejakych vhodnych stromoch na growing. nasiel som skupinku starych borovic. stare mohutne stromy s hustou korunou . ten strom je na pestovanie ako uliaty. mam 100% istotu ze tam nik nepojde. kdo by tam siel, ked to je na zabitie. asi do 4/5 vysky tych borovic su len uschnute a zhnite konare ktore velku vahu neudrzia.
tento thread si myslim pomoze nielen mne. tymto vas vyzyvam ak viete o nejakom bezpecnejsom sposobe vylezenia na strom tak to sem hodte. napady, napady, napady.
par veci ma uz napadlo, ale...
1.) rebrik asi nie, ked to je okolo 15 metrov
2.) istenie pomocou lana. ale lano je drahe a na to nemam
ak viete o nejakej lacnej vychytavke, tak sem s napadmy. diky. PEACE
hore som uz pisal ze tie vetve su vsetky suche a nahnite. dnes som bol az uplne v korune ale mal som na mále. splhal som sa naň asi pol hodinu, lebo som bol doprdeny. je to o zivot tam liezt ale ta koruna stoji za to. tam su uz vetvy pekne husto a do zelena zarastene ale po tadial je to vazne akurat tak na zabitie. takze prirodny rebrik asi tymto odpada. este nejake napady???
nabit do stromu drievka a postavit si na kmeni rebrik..ale to bude boliet stromcek, a k tomu lano , nemusi byt horolezecne.
Alebo urobit hore nejake koliesko a cez to lano(zelene) a spustat si vzdy kybel dole poliat a vytiahnut....
vlastne hej. good. to by šlo. ale ma sere ze to je predsa borovica a to z nej bude asi vela tiect živica (pryskirice) . vlastne ten strom samotny je uplne zdravy ale len vsetky spodne konare su tak suche. hore je uz v poriadku. a nerad by som ho znicil este viac. mam rad prirodu
každopádně bez jistícího lana bych na stromy nelezl, když žuchneš na záda nikdo ti nepomůže
# SpudGuns # OUT07?? #
:: Umění života spočívá ve správném rozhodnutí na co se dřív vysrat. »
:: Fuck off new smileys, fuck off minichat
:: 303 forever
viem zo skusenosti mojho otca. padol zo skaly na chrbticu a dva roky bol na voziku. ale uz je to v pohode.
k tomu lanu... jasne to by bolo ok ale ako by som zohnal lano lacno...je nejaky sposob ako ho urobit vlastnorucne a bez nejakych vysokych nakladov?
jasne ale s tym ze sa z tadial zjebem neratam. a tie lana stoja okolo dvoch litrov a moja penazenka je ovela tensia. neslo by to lano prosto nejak upliest? alebo nedalo by sa to spravit z nejakych snur alebo tak? inak dnes sem mozno vecer hodim foto toho stromu tak potom uvidite ako som na tom a ci vas este nieco napadne
nabit dreva? vysekat schodiky? nebolo byt to trochu NAPADNE???
a to uz nehovorim o zbytocnom mrzaceni stromu ktory tam uz par desiatok rokov rastie.. co takto si radsej najst vhodny placek uprostred krovin, alebo na inom tazko pristupnom mieste?
EDIT: zaujimavy sposob lezenia je pomocou dvoch lan: jedno pevne priviazane medzi clenkami tak, aby sa nim dal obopnut kmen (spredu), a druhe drzane v rukach (a rukaviciach), a pre istotu omotane okolo zapasti, ktorym sa obopne kmen zozadu, aby si sa neprekotil a nespadol. Lezie sa tak, ze kmen stromu zvieras striedavo nohami(s lanom) a presunies si vyssie ruky, potom sa zase zachytis hornym lanom a posunies si hore nohy.