Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
sorry - jsem dneska trochu línej hledat v databázi ...
máte někdo zkušenost se svícením 6x6x6x6 -- dělám to kvůli "nočnímu proudu", kterej je 3x levnější než ten normálkaproud.... akorát ho mám rozdělený na dvkarát denně 4 hodiny....
... jsem ve stadiu květu a zkusil jsem zatím zapnout hodiny na
nezda sa ti neprirodzeny svetelny cyklus 6h svetlo 6h tma ? zda sa mi ze rastline trva asi 1 h kym sa prisposoby tme alebo svetlu no a tak casta zmena jej podla mna akurat uskodi... ale v podstate to neviem neskusal som to takze je to na tebe ak do toho pojdes nafot to aby bol dokaz tvojich neskorsich tvrdeni...
Rostlina má geneticky daný světelný cyklus. Proto všichni přepínají nejdřív na růst a potom na květ. Proto je podle mě hloupost zkrátit jí den na dvanáct hodin. Ale naopak musím uznat, že pokud by se ti to podařilo rostlině překopat denní režim na dvanáct hodin výsledek (myslím sklizeň) by se mohla uskutečnit mnohem dříve... Ale je to podle mě nereálné...
tak po dvou dnech můžu prohlásit, že ve světle mám už naprostý chaos
mám pocit, že start sodíku mi resetuje digitální hodiny, takže na druhý cyklus už nenaběhnou (nebo to nedělá sodík(potažmo startér), ale sou to prostě pojebaný hodiny)
zkusím je dneska vyměnit za jiný, tak uvidíme... kytky stále žijou
hele v obi nebo necem podobnem jsem si koupil wattmetr za 99,- kterej ti ukaze kolik to zere a jakej proud to taha
me se osvedcilo dat mezi ty digitalni hodiny a sodik prodluzovak, nevim zda-li to bylo tim, ale fachalo to...:-))
jinak k te fotoperiode....me to taky napadlo, ale pak jsem nekde na overgrow.com nasel informaci, ze behem 12hodinoveho dne se vytvori o 50% THC více nez se vytvori pri 10hodinach....tudiz jsem takove pokusy zavrhl...(ps zkusim ti najit ten odkaz)
hodiny jsem vymenil a zatim v pohode, ty predchozi jsem dal k akvarku, kde to stihaji v pohode (20W cool white je nerozhodi)
wattmetr za 99,- ?? dobra cena, koupim hned jak pojedu kolem, at vim jak jsem na tom s cenou presne (a ne jen podle kalkulacky)
kdybys sem hodil ten odkaz, bylo by to super; zatim pockam jeste chvilku s experimentem --
protoze: pokud to udela 2x mene THC, tak to bude v elektrine stat cca 3x mene (1,05 Kč vs. 3.62 Kč / kWh), takze to muzu nechat kvest (potazmo rust) cca 2x dele a stejne usetrim (a THC by mohlo zustat na stejne urovni
Jak rikam, casem chci mit tarif s 20h nizkeho tarifu, a pak to nebudu resit (a mozna pridam dalsich 400 W ; ted se mi jen nechce zbytecne svitit ve vysokem tarifu a v nizkem to mit vypnute -- to bych si pripadal trochu nehospodarny
tak jsem to prave spocital a vyslo mi, ze kdyz pojedu timhletim systemem, tak to bude stat 156,- mesicne a kdyz pojedu 8 hodin v kuse sodik a 12 hodin v kuse zarivky tak to bude za 304,- mesicne..
a kdybych svitil sodikem 12 hodin tak to mam za 478,- mesicne
hm.. wolil bych tebou wariantu 304,- (pomer cena/wykon), mno a mozna bych poresil jestli nejsou ty zariwky pri chodu wybojky nutnost, kdyz na tom chces fakticky usetrit,...
hele pod 12h jsou proste lepsi vynosy....a kdyz to tak vezmes...nejaky dve nebo tri kila....:-) to je vlastne jeden gram....:-))....kterejch ti tam naroste....
hm... tag to potom jo... ja mam jakousi FLORA 20w, majakysi upraweny spektrum ani newim na co... ale tipanek w prodejne rikal ze se to pouziwa do mistnosti kde neni moc prirozeneho swetla.... tagze si myslim ze to asi nejag podporuje rust... nawic switi podezdrele fialowe... mrska... newis co by to mohlo bejt ?