Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

Stránky: [1] 2 3 4 5 6 7 
TEST- Hnojení lidskou močí .....(rajcata,papriky,okurky na okne ,vychodni strana). - Klikni zde pro originální téma
Madical-Strains
Dostal jsem gratis 100% organicky substrat od kamose ze zahradnictvi cca na 3.tydny predhnojeny hnojem.
Vim ze okno na vychod neni prilis vhodne pro pestovani plodin ktere potrebuji cely den slunicko ale bohuzel jina moznost neni.

Zatim mam od kamarada jedno kerikove rajce , je to na fotce to nejmensi ( druh neznamy??? )
A koupil jsem 4.ks sazenic rajcete koktejloveho v Obi ,udajne tez kerikove .(Druh neznamy???)
Na dotaz o jakou odrudu se presne jedna me odpovedela prodavacka ze je to odruda koktejlove rajce. :frog:
Zda se mi ale ze vypada stavbou a rozlozenim vetvi vice jako tyckove, no to uvidime casem.

Za par tydnu prikoupim i cervene nepalive papriky nebo cervene kapie a okurky salatovky.

Takze hnojeni lidskou moci zacne az tak za cca 3 tydny.

Pokud by mi chtel nekdo poradit na co si mam dat nejvice pozor a jak se vyhnout plisni bramborove na ktere jsou tak nrajcata nachylna , sem s tim, budu vdecny.

Tak drzte palce !!!
:)
================================================
EDIT:

Jeste chci zduraznit ze jsem nikdy zadnou zeleninu nepestoval.
neKUSHlee
Zdravim te. Mohu ti doporucit Cayenne Gold chilli. Vloni mi to hezky rostlo i dozralo na balkonu, kterej mam taky na vychod. Slunicka tam mam jen par hodin denne, ale rostlinam to vubec nevadilo. A co te to napadlo hnojit moci? Rano se vzbudis a pujdes si ulevit do kvetniku? :D Nebo to budes redit s vodou?
Madical-Strains
Dik za doporuceni ale ja nemam rad palive papriky tak chci pak prikoupit kapie nebo jine cervene.

Jak me to napadlo hnojit chcankama ?
No cetl jsem na Leafly clanek o tom ze v lidske moci daneho jedince jsou zarodky vsech nemoci a Cannabis si na ty nemoce udajne vytvori behem hnojeni rezistenci , protilatky a mnohem efektivneji pak leci dane nemoce.

Tak toto je test ktery ma overit zda se da urinou opravdu hnojit a jak se jim bude darit a nasledne jesli bude opravdu efektivneji lecit.
Nechci spalit Cannabis tak nejdrive testuji na zelenine.

Hnojeni ,pomer -sazenice 1:30, o par tydnu 1:20 a v dospelosti-v kvetu 1:10. S pridanim dreveneho popela.

Pro toho kdo nesledoval me predesle vlakno a pta se jak jsem na to prisel...hnojit lidskou moci....je to vysvetleno od prispevku 869 a jsou tam take ruzne odkazy na stranky ktere o tomto tematu pojednavaji.

http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=55

fikus37
Jsem zvědav jestli se to nespálí.
Dost jsem o tom taky přečetl a je to dost složité.Něco na tom bude.
Pokud se to podaří na Cannabisu a kytka si vytvoří rezistentní látku proti tomu co vychčiješ,tak to bude masakr.
Špatně se to bude prokazovat.To bys potom musel mít laboratorní výsledky.
Ale hlavně jestli to bude fungovat,tak to asi poznáš jen ty sám.
Madical-Strains
Ano je to slozite to vychytat protoze nikde nejsou popsany v jake mire se ma pridavat dreveny popel.
To co jsem uvadel ve vlakne SS je pravdepodobne nesmysl protoze dreveny popel drasticky zvyssuje PH tak neni mozne ho do toho tolik pridavat.
Naopak lidska moc ma mit udajne nizke PH. (jeste jsem ji nemeril ale kazdy bude mit jine PH)

Nasel jsem ze dreveny popel se ma davat 0,5-2 kg na 10 m ctverecnich tak to zkusim nejak skloubit dohromady.
Zacal bych pomerem moc/RO-voda 1;30 a pridal jen jednu polevkovou lzici popela na 1.litr a uvidim , budu improvizovat za behu.

Domnivam se ze bych to mohl pravdepodobne poznat sam na sobe jesli bude lecba opravdu efektivnejsi ohledne tech protilatek ktere si ziska rostlina z tech mych patogenu nemoci z me uriny.
Ale i kdyby to tak nebylo a Cannabis by si nevytvoril v sobe zadne protilatky na nemoci tak i samotne hnojeni ZADARMO by bylo absolutne genialni pokud se rostline bude alespon primerene darit.
Stribog
mas v tom substratu aspon pisek? kvuli drenazi.
Madical-Strains
Ja jsem ho tam uz nepridaval ale udajne ma byt substrat uz s piskem.
Ptal jsem se jesli mam primichat keramzit a Perlit nebo tak neco a bylo mi receno nic nepridavej .
Drenaz na spodku jsem nedelal ,rovnou cistou hlinu do kvetniku.

Jinak jsem ted testoval jake EC a PH ma moje moc v pomeru 1:20 s RO ...
EC- 1,4 , PH- 7,4

Po pridani trosicku jen na spicku noze popela se drasticky zvedlo
PH na 9,7.
EC-se zvedlo na 1,8. Takze jen o 0,4 coz neni zrovna moc ,z toho usuzuji ze prilis pozitiv toho do te lidske moči neprinese naopak ukrutne zgajluje PH.
Takze mozna ten popel budu muset uplne kvuli tomu PH vynechat.

Jinak jeste dodam ze moje RO uz nevyrabi tak nizke PH jako kdyz byla nova ted ma uz zvysene na 7,4 . Ale EC je stale stejne jako v zacatcich pouzivani.

Nechtel jsem puvodne PH vubec u zeleniny resit ale ted zvazuji ze bych snizoval PH kys.citronovou na 6,5.
Byl bych moc vdecny kdyby se k tomuto snizovani vyjadril pan Metracek. :)
Snizovat ci nesnizovat?
Dain
no zajimavy napad, si blazen jak se patri :D ta predstava tajne zalivky sousedcina fikusu s nazloutlou flaskou me docela rozsekala....co se hnojeni jako takovyho tyce vzhledem k slozeni moci to prenecham zdatnejsim chemikum, tvoje teorie o tvorbe protilatek je vsak tezky scifi, aby konopi rozeznavalo viry a bakterie, ktere skodi pouze lidem (resp obratlovcum) tzn pro kytku jsou neskodne, a na tyto agenty reagovala tvorbou konkretnich protilatek , ktere by tim padem nai nevytvarela sama pro sebe ale treba vylucovala formou kanabinoidu v pryskirici tak jak ty to nadhazujes, bylo by to sice krasny, ale je to podle me fantasmagorie...kytky pravdepodobne ani zadny imunitni system nemaji, ale mozna me nekdo vyvede z omylu....budme radi za konopi takove jake je
Madical-Strains
Jo mas recht , trochu blazen jsem. :frog:

Nechci se prit ,je to vazne mozne ze je to jak pises ...sci-fi a to je duvod proc jsem se do toho pustil abych to proveril. Nejsem vedec ani genius mam jen stredni skolu tak to opravdu nemohu posoudit jak to ve skutecnosti je . Muzu mit jen nazor na vec a ten znas.

Uz ten clanek hledam pres hodinu abych sem dal odkaz , nejde uz z googlu vyhledat ale Leafly je dost duveryhodny zdroj co se tyce konopi pro lekarske ucely. A jak je to tam vysvetleno tak mi to zni docela presvedcive a logicky.

Zivot na nasi planete vznikl z jednoho zakladniho DNA . Tu nejvetsi cast DNA mame uplne stejnou jako ma strom, kytka, kliste nebo opice. Dalsi casti se odlisujeme jako druh od zvirat ci rostlin a dalsi casti tou nejmensi se odlisuje DNA podle rasy a uplne tou nejmensi casti je DNA individuality ,tedy clovek od cloveka. Alespon to tvrdi vyzkumy a videl jsem to i v dokumentu na ZOOM.

Ale jak jsem se jiz vyse zminil , kazdopadne pokud se bude Cannabisu s timto "Bio-hnojivem" darit tak to uz by bylo samo o sobe alespon pro mne dostacujici a klicove k tomu tuto tekutinu vyuzivat k hnojeni.
Hnojky uplne gratis i pro pestitele z mesta a jeste navic na dosah ruky pristupnejsi nez hnuj, guano a cokoliv jineho.

Jinak mam za to ze na 100% kazdy zivy organismus vcetne rostlin ma svou vlastni imunitu , proto jsou ruzne druhy rostlin ruzne proti cemukoliv odolne.
Napr. u zeleniny jsou nektere druhy odolnejsi proti plisni nez jine druhy.
Zralok ma udajne nejsilnejsi imunitu vubec nemuze dostat rakovinu ani jinou podobnou nemoc. Po naockovani rakovinnymy bunkami odumrely v tele zraloka jiz po dvou dnech.

Sel jsem ted vyfotit ten sousedcin fikus (ted si mi ho pripomel) ale zmizel z chodby, sousedka rikala ze pry na nem vyrasily nove vyhonky a celkove se zmatoril tak ho pry dala segre. (coz me docela povzbudilo)
carlos
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains

No cetl jsem na Leafly clanek o tom ze v lidske moci daneho jedince jsou zarodky vsech nemoci a Cannabis si na ty nemoce udajne vytvori behem hnojeni rezistenci , protilatky a mnohem efektivneji pak leci dane nemoce.


Odkaz na to Leafly by nebyl? Hledat v tom tvem 57 strankovem tematu to asi nema vyznam.
Madical-Strains
Jo, psal jsem ze uz to hodinu hledam ale nemuzu to v googlu ani v Leafly vubec najit.
Ja ten odkaz na Leafly na ten clanek v predeslem vlakne ani nemam protoze jsem ho uz v te dobe uz nemohl najit.
Uz se mi to stalo s Leafly hodnekrat ze jsem tam neco nasel jen jednou a podruhe nic. Nevim jak je to mozne, hledam to presne stejnym zpusobem jako poprve ale objevuji se uplne jine veci.
Jesli stale predelavaji stranky, mozna proto....... nevim ale budu hledat samozrejme dal ....popripade jim jeste napisu.
frek
Ahoj,
Nápad je to zajímavý, jsem zvědavý na výsledky. Nicméně mi to nedá a musím se zeptat, teda spíš pověstně si "rýpnout". Protože moč se filtruje v ledvinách z krve přes glomerulární aparát (nebo jak se to píše) a ta filtrace je dost poctivá, tak výsledná moč, co jde do močového měchýře je sterilní. Obsahuje vodu, dusík, další minerály, trochu aminokyselin a někdy malinko glukózy. Nějaký breberky by neměla obsahovat vůbec, ledaže bys měl nějakou vážnou infekci, či zánět močáku. :D
fikus37
To by chtělo zapojit do diskuze nějakého vědce co se zabývá biologii a biochemii. Každý organizmus má šroubovici, v které jsou zapsány geny a vědci ji u rostlin dokážou pozměnit a díky tomu máme odolnější odrůdy, třeba proti škůdcům atd
S tím, že si rostlina vytvoří nějaké protilátky bude, ale běh na dlouhou trať, tedy pokud je to možné.
Frek, s moči dokážeš poznat i to že jsi hulil minulý měsíc.
Podle moči poznají skoro všechno.
frek
citace:
Původní příspěvek od fikus37

Frek, s moči dokážeš poznat i to že jsi hulil minulý měsíc.
Podle moči poznají skoro všechno.

Jenže to se neurčuje z mikroorganismů, ale z metabolitů která vznikaj při odbourávání THC. Ty jsou pak v krvi a v Henleyově kličce se nevstřebají.
Měl jsem spíš na mysli, že to, co máš v krvi, ti jde do ledvin. Něco se vstřebá zpátky, zbytek vymočíš ven. :D Já teda určitě ale nemám krev plnou všlijakejch zárodků nemocí, chápeš? A jestli tam mám pár bakteríí chřipky, tak nevim, jestli to bude mít nějaký vliv.
V případě akutní žízně mužeš vypít svou moč, protože je sterilní. :D
Madical-Strains
Lidska moc ...se pise ze obsahuje 200 ruznych latek ale ja jsem nasel nekolik studii o tom ze obsahuji dokonce 3000 ruznych latek.
Jinak ano je sterilni neni to odpad ale prebytek z tela.
Odpad z tela jsou extrementy.

Rakovinu a jine nemoci te preci zjisti i z krve a i z moci i kdyz moc zadne micro-organizmy neobsahuje.
Nemel jsem zrovna na mysli leceni infekce mocovych cest.
carlos
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
Jo, psal jsem ze uz to hodinu hledam ale nemuzu to v googlu ani v Leafly vubec najit.
Ja ten odkaz na Leafly na ten clanek v predeslem vlakne ani nemam protoze jsem ho uz v te dobe uz nemohl najit.
Uz se mi to stalo s Leafly hodnekrat ze jsem tam neco nasel jen jednou a podruhe nic. Nevim jak je to mozne, hledam to presne stejnym zpusobem jako poprve ale objevuji se uplne jine veci.
Jesli stale predelavaji stranky, mozna proto....... nevim ale budu hledat samozrejme dal ....popripade jim jeste napisu.


To sis spis popletl..

Hledani "inurl:leafly human urine" na google nevraci nic podobneho.

To ze se jedna o hnojeni bych jeste pochopil, ale tvrzeni

citace:
v lidske moci daneho jedince jsou zarodky vsech nemoci a Cannabis si na ty nemoce udajne vytvori behem hnojeni rezistenci , protilatky a mnohem efektivneji pak leci dane nemoce.
mi prijde natolik absurdni, ze bez podlozeni nejakym zdrojem asi vubec nema smysl o tom debatovat nebo to zminovat..
Madical-Strains
Je to opravdu mozne ze jsem se zmylil s tim Leafly , mozna to bylo jinde ale ja jsem vazne o tom presvedcen ze jsem to cetl prave na Leafly.
Pamatuji si to a dal bych za to ruku do ohne.
Kdyz to nenajdu ani zitra tak jim zkusim napsat.
Madical-Strains
citace:
v lidske moci daneho jedince jsou zarodky vsech nemoci a Cannabis si na ty nemoce udajne vytvori behem hnojeni rezistenci , protilatky a mnohem efektivneji pak leci dane nemoce.

Spatne jsem se asi vyjadril ,nemyslel jsem primo zarodky ,jako mikroorganismy atd. ale to ze z lidske moci i krve se da zjistit i rakovina a dalsi nemoci tak ta informace o te nemoci tam proste je.

Samozrejme ze nema o tom cenu debatovat .
Psal jsem to uz hned v minulem vlakne ze UDAJNE...
Nepru se protoze to nevim, nechci vyvolavat zadne zmatky ci dezinformace, psal jsem jen ze jsem to cetl a ze tomu verim, pripada mi to logicky a proto to proverim na vlastni kuzi i kdyz bez radnych testu to bude zrejme jen subektivni pocit.

Treba urinou vubec ani nepujde Cannabis ani zelenina hnojit .
Proste se chci o tom jen presvedcit a zjistit o tom vic ,proto tenhle test.
carlos
Homeopatikum lidi taky veri a nevylecila nikoho.. Obcas je lepsi verit vědě, nez nesmyslum.
Mr.MEN
Nebudu tady rozebírat proč. :D

Budu to brát jako hnojivo. Tedy jak chceš tu moč upravit? Tedy jestli chceš nakvasit či jinak upravit aby byli věci v ní pro rostlinu dostupnější? Předpokládám že to nebudeš zalévat čistou močí. :D

Napadlo mě jí smíchat s kompostem a udělat tzv. kompostoví čaj. Nebo něco podobného.

Přemýšlel si nad tím už? Řekl bych že by to jinak fungovat mělo. Pokud máš vyváženou stravu. :D
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Mr.MEN
Nebudu tady rozebírat proč. :D

Budu to brát jako hnojivo. Tedy jak chceš tu moč upravit? Tedy jestli chceš nakvasit či jinak upravit aby byli věci v ní pro rostlinu dostupnější? Předpokládám že to nebudeš zalévat čistou močí. :D

Napadlo mě jí smíchat s kompostem a udělat tzv. kompostoví čaj. Nebo něco podobného.

Přemýšlel si nad tím už? Řekl bych že by to jinak fungovat mělo. Pokud máš vyváženou stravu. :D



Myslim ze jsem to popisoval v prispevku 3. jak budu s tou moci hnojit ,akorat ze jsem upustil od pridavani dreveneho popela jelikoz jiz male mnozstvi zvysilo PH zalivky zcela drasticky a na EC mu moc nepridalo.

Ze zacatku jen na semenacky 1:30 s upravenou RO-vodou , az povyrostou nebo budou-li vykazovat deficit hladu tak dam 1:20 v dospelosti 1:10.

Na kompost nemam misto ani obydli.
Ja vychazim jen z toho co jsem si o tom precetl a o kvaseni jsem cetl jen v souvislosti se slepicincema.

Myslis ze by to zkvaseni bylo vylepseni toho hnojiva ?
A jak to podle tebe tedy nejlepe zkvasit ?
Nevzniknou kvasenim bakterie? Vim ze v organickem pestovani bakterie potrebujeme ale vniknou kvasenim opravdu ty prospesne bakterie ?

Beru to od tebe jako dobrou pripominku nebo dobry napad.
Mohu to vyzkouset.
Ale jesli to tak moc smrdi jako pri kvaseni slepicincu tak me z bytu asi brzy vystehuji kdyz to budu mit venku na okne.

:)
bruno.kudrna
Zdravím
Já jen že sem to četl taky-to s těma nemocema v těle že ta kytka to pozná a že si jako vytvoří nějaký ty proti-látk
Neberte mě za slovo,jen říkám že sem něco takovýho taky četl.Je to tak cca 2měsíce a na Leafly to určitě nebylo-nikdy sem tam nebyl a ani nevím co to je....
Byl to nějakej časopis,noviny možná knížka.
Já teda nevěřím všemu co se kde píše a tohle mi přijde spíš úsměvný....ale kdo ví co nám čas,konopí a mediho moč do budoucna přinese.
Chtěl sem jen podpořit s tím že to vážně někde vyčetl....
Zdárek:sun:
Madical-Strains
Jo, jo, diky za podporu .
Tak si zkus prosim vzpomenout kde to bylo.
Ja to urcite videl na Leafly ,vetsinou jsou informace napsane na vice mistech.
Madical-Strains
Hledam ,hledam sice jsem nenasel to co presne hledam v souvislosti s lidskou moci ale.......
uz jsem nasel alespon to ze nektere rostliny jsou opravdu schopny za urcitych okolnosti produkovat monoklonalní protilatky ktere se mohou pouzit k leceni lidi.
Vetsina rostlin tuto schopnost sama o sobe nema ale jsou rostliny jako napriklad byliny (druhy odkaz) ktere tuto vlastnost maji a konopi patri do skupiny bylin.

V prvnim odkaze pokud dobre chapu preklad tak vedci geneticky modifikovaly tabak aby vyrabel tyto monoklonalní protilatky a pouzily jej uspesne na ruzne nemoci.

Treti odkaz se neda bohuzel googlem prelozit ale prekopiroval jsem alespon strucny obsah z popisku pod adresou do google prekladace a pokud dobre chapu preklad a souvislosti tak zde prave pojednavaji o Cannabisu ktery tuto schopnost vytvaret monoklonalní protilatky ma a to bez geneticke modifikace.

Tak ono to takove sci-fi zas az tak docela mozna ani nebude.
Domnivam se ze ty odkazy jsou dost duveryhodne a vedecke.

https://source.wustl.edu/2010/02/in...tional-version/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3977109/

https://books.google.cz/books?id=G_...ibodies&f=false
Madical-Strains
Uz jsem blizko ,nasel jsem stranku na kterou byl odkaz jiz na patentovany patent toho vedce Sadia Rosse (ne zadost o patentovani jako je tento odkaz) z toho clanku z Leafly, tak mozna ze to nakonec preci jen najdu.

Ten primo uvadi jak v Cannabisu a v jinych rostlinach vznikaji monoklonalní protilatky pro leceni lidi.

Sice jsem dukazy ohledne te lidske moci jeste nenasel ale domnivam se ze to alespon dostatecne dokazuje to, ze nektere rostliny opravdu dokazi vytvaret monoklonalní protilatky a reaguji pozitivne na patogeny v lidskem tele.

Je take mozne ze jsem tu myslenku spatne formuloval a lidska moc muze byt jen nejaky spoustec ci aktivator vyroby tech monoklonalních protilatek za ucasti proteinu z Cannabisu a naseho imunitniho systemu. Myslim tim ze ty protilatky pochopitelne vznikaji teprve az v lidskem organismu po pozreni Cannabisu s otiskem patogenu z moce a za ucasti jeho protejnu a naseho imunitniho systemu a nevznikaji jeste v samotne rostline jak to mozna ode me tak vyznelo.
Ale neni tak dulezite kde vznikaji jesli v samotne rostline nebo az v lidskem tele ale hlavne ze vznikaji pokud je to tak jak prezentuji vedci.

https://google.com/patents/WO2016093874A1?cl=en
Madical-Strains
Dnes jsem poradne prolil kvetinace a zjistil jsem ze jsem nemel vubec zahradnika poslouchat a mel jsem dat na zkusenosti z konopi ,na dno keramzit a do hliny namichat perlit. Jeste jsem se ho na to specielne ptal.
Hlina se mi nezda vubec vzdusna jak by mela byt.
Vzpominam si na zalevani SS a to bylo max.minuta a protekl cely kvetinac zatimco ted proteka skoro 15 min.
Takze nebudu moci prolevat tak jak jsem byl zvykly, bojim se ze je takhle rychle utopim jesli se tak nestalo uz ted.

Ma cenu je opet vyndat a napravit chybu, nebo to mam nechat a davat jim jen podmiskou?
Bral jsem slovo zahradnika za platnou minci ale ted citim vnitrne ze je to proste spatne.

I kdyz mozna ze to tam dela ten hnuj.

Ty 4.ks co jsem vcera koupil jsou stale povadle tak jak jsem je prinesl domu, predpokladal jsem ze se listy a vubec cela rostlina druhy den alepson trochu vzprimy je jakoby svesena .

Jedina co evidentne prospiva tak to je ta pidi-sazenicka od kamose, za tech par dni je videt jak krasne trochu povyrostla.

Ty rajcata me pripadaji takove moc krehke proti pevnemu a pruznemu konopi. Jsem z toho trochu nervozni kdyz nevim co a jak a ta rostlinka me pripada takova zranitelna.

Mam sto chuti vytahnout ty kerikova rajcata "Karla"-semena co mam v supliku doma a koupit hlinu na sadbu a jeste pro jistotu zasit nejaka semena, kdyby tyhle nevydrzely.

neKUSHlee
Tady jsem nasel neco o "zelenych hnojivech"..pisou tam par radku i o hnojeni lidskou moci. Kazdopadne zajimavy tema. Drzim palce at to vyjde. http://plnielanu.zoznam.sk/c/3082/z...rirodne-hnojiva
Madical-Strains
Jo, diky. Snad se rajcata dockaji toho hnojeni a prezijou tech par tydnu nez s tim zacnu.

Jo,vsude pisi ze pouze cerstvou moc .
Takze kvasit se pravdepodobne nebude jelikoz jsem nenasel zadne informace o kvaseni moci ale jen kvaseni hoven.
Madical-Strains
Dnes uz jsou holky krasne vzprimeny , takze chtelo to poradne zalit.
Akorat jsou trochu naklonene smerem ven za sluncem jak jsou jeste na okne z vnitrni strany okna jelikoz je venku na ne jeste zima.

Mozna jsem je mohl zasadit kazdou zvlast do sveho vlastniho kvetinace ale byla to rada zahradnika ze 11l je na okno moc.
odo
+ za námahu a za zaujímavú tému...
Súhlasím s názorom, čo tu zaznel, že výsledok kvality hnojivých chcaniek :-)
bude úmerný vyváženosti, respektívne nevyváženosti kvality a rozmanitosti konzumovanej stravy. Koniec koncov v akvapónii sú dosahované velmi slušné výsledky, čo sa týka výsledne vyprodukavanej zeleniny. Samozrejme je to iná forma tvorby živýn z exkrementov a odpadu, než chcanie do kvetináčov, ale je to v prírode bežný kolobeh, ako aj tento. Možno niekde existuje aj štúdia s popisom, že ako sa tá, ktorá zložka potravy a jej kvalita konzumovanej potravy prejaví na obsahu minerálov vo výslednom moči.
Samozrejme budem sledovať, že ako skúsiš pokusne previezť teoriu do praxe. Obávam sa, že tie kríčkové paradajky nebudu v kvetináčoch mať bohvieaké možnosti k rastu-budem určite sledovať.
Za prinajmenšom zaujímavú pouvažujem hypotézu o tvorbe protilátok.....každopádne vysoké percento úspechu v liečbe je vedomá viera v uzdravenie. Uvidím aké informácie sa tu ešte objavia.
Možno by sa oplatilo do testu zaradiť aj 1 kvetináč s klasickým hnojením na porovnanie.
Viem si celkom predstaviť ten substrát, čo si použil. Asi sa mal trochu upraviť cocosom, alebo možno aj perlitom, aby bol vzdušnejší a rýchlejšie. presýchal. Inak, keď sa paradajky poriadne zakorenia, tak budu celkom brutálne rásť a voňať. Vodu a živiny milujú.
Prajem, aby aj toto vlákno malo takú aktivitu, než to predošlé.
Madical-Strains
Dekuji ze tomu taky fandis, dekuji vubec vsem kdo me drzi palce.

Stravu nevim jesli mam uplne idealni jak ma byt podle odborniku ale snazim se .Denne po ranu odstavnuji a piji na lacno cervenou repu, mrkev a jablko, druhy den citron,mrkev,jablko , na stridacku.
Jim ryby,kureci (tam jsou asi antibiotika) veprove-hodne,a min hovezi.
2x tydne si na obed uvarim v parmnim hrnci brokolici s kvetakem a mrkvi.
A ted se snazim vic pit a dodrzovat pitny rezim alespon 2l vody denne.

Mimochodem co odstavnuji (asi pul roku) od te doby jsem nemel ani rymu natoz chripku, coz pred tim jsem mel minimalne 3x rocne.

Uz neberu zadne leky ,vymenil jsem je za konopny caj a muzu uprime rict ze se citim mnohem lepe a prasky uz od me posledni SS-sklizne vubec nepotrebuju.

Tak snad dobra strava a moje moc snad bude kvalitni.

Premyslim o tom tez zaplnit box paprikama , rajcaty a okurkama a pridat na zkousku dve SS ktere me jeste zbyly. Ciste na zkousku hnojeni chcankama, kdyz se jim neco stane ,nevadi.
Box bych rozjel teda az bych si byl jisty ze to tou moci jde bez problemu cca po 3 tydnech hnojeni tou moci na okne.

Jinak, nepoznate nekdo z vas zkusenych co pestuje i rajcata jesli podle stavvby jsou opravdu kerikova?
Zdaji se mi jako tyckova, protoze jsou ridka.
Madical-Strains
Psal jsem ze budu behem pestu improvizovat ale zaroven chci byt predem pripraven na mozne situace s nedostatkem fosforu ,horciku a drasliku v kvetu.
Ten dreveny popel by byl idealni ovsem zvyssuje PH uplne neskutecne.

Premyslim cim organickym nahradit ten poel v kvetu a co konkretne pridat do moce abych zvysil tyto prvky v pripade jejich nedostatku v dobe kvetu.

Nejake navrhy?
bruno.kudrna
Zdravím
Mrkni na obchod 4FITNESS mají tam doplněk stravy,jmenuje se kalcium,hořčík a fosfor.Když to budeš užívat tak se ti ty látky nahromadí i v té moči.K tomu nějaký draslíkový vitamíny z lékárny a mohlo by to stačit.
Zdárek:sun:
Madical-Strains
No,tak jsem na to koukal a zjistil jsem ze ty doplnky nejsou 100% organickeho puvodu a tuduz nejsou tak rychle vstrebatelne do organismu Krome toho ja odstavnuji kazdy den zeleninu a ovoce,v tom snad taky neco bude.

A co treba si pestoval hrasek ktery obsahuje ve velkem mnozstvi tyto mineraly? Sama pozitiva.
Bud ho jist nebo ho nejak rozdrtit a zahrabat pod povrch do hliny v dobe kvetu?
Nebo ho odstavnit a pridat do zalivky?
Neco jako zelene nojeni ?????

http://www.rehabilitace.info/vyziva...tni-na-imunitu/
bruno.kudrna
Zdravím
Pochybuju že všechno co pozřeš je 100% organickýho původu:teef:
Bylo to zajímavý dokud si řešil tu moč s těma nemocema.To předání té informace a jak to ta kytka spracuje a co s tím udělá.
Teď kdy už řešíš abys měl v moči vyváženej peměr dusíku,fosforu atd....v dnešní době úplně mimo....Tolik hnojiv a všeho,že vážně nechápu proč bych se měl stravovat neustále nějakým hráškem a kdoví čím abych si uchoval poměr v moči....no lol.....
Spíš hnoj normálně a sem tam to počurej, jako vzorek co máš v sobě za neduhy to kytce postačí....
Jestli zjišťuješ jestli se dá hnojit močí tak dá.Naši dědové chodily do kadibudek moč,lejna všechno dohromady.Potom s tím hnojily ty svoje políčka a jak jim to rostlo.Pochybuju že něco odšťavňovaly nebo dělaly nějaký rozbory čeho tam kolik mají...
Chlapi někdy fakt nevim.....
Zdárek:sun:
Madical-Strains
Vsechno co pozru urcite neni org.puvodu ,to mas pravdu ale snazim se.

Ja jsem hledal na netu kolik je ceho v moci a pisou ze drasliku ,fosforu a horciku je tam mene nez by bylo treba, chci byt pripraven kdyzby v kvetu nahodou ta moje moc nestacila tak necim tyto latky dodat.

Zkusim teda do te doby vypestovat hrasek a rozemelu a vpravim ho do hliny jakmile to zacne nakvetat.
Chci byt jen pripraven kyby neco, pro pripad.

Jeste jsem slysel o bananovych slupkach ale to asi strikaji chemii tak jsem to zavrhl.
Madical-Strains
Tak jsem to konecne nasel co pridavat v kvetu.

http://theunconventionalfarmer.com/...oom-fertilizer/

Lepsi je byt pripraven nez nasledne zaskocen.
Madical-Strains
Tak jsem se rozhodl a po trose pocitani jsem se rozhodl hned rozjet take zeleninovy box.
100% hlinu mam uplne gratis od kamose ze zahradnictvi.
Od sousedky jsem ted dostal takovy mensi obycejny parnicek ktery koupila a nasledne zjistila ze pro jeji ucely je moc maly .

Dnes jeste zkusim sehnat v Tesku plastove kelimky na sazenicky.
Na dne skrine jsem nasel z posledniho kola jeste Bio-substrat cca 8kg urceny pro bylinky, ktery jsem chtel puvodne pouzit k minulemu kolu na SS.
Obsahuje raselinu, jil ,kokos a cistou hlinu.
Myslite ze bych ho mohl pouzit do kelimku na vysev rajcat, okurek, paprik a dvou seminek Super-skunku ktere me jeste zbyly ?
Jde mi o to aby to v tom vubec vyklicilo kdyz je tam take jil.

Madical-Strains
No, nic , nikdo neporadil tak uz to tam je zasety.

Dal jsem jedno semeno do kazdeho kelimku. Vim ze se ma davat vice semen ale nechtel jsem aby se do sebe zapletly korinky.
Doufam ze vse vyklici hlavne alespon ty dve SS.

6 ks okurky-nakladacky hruboostne "Regina F1"
6 ks rajcat kerikovych "Karla"
6 ks paprik zeleninovych "Stella"
2 ks -SS
1 ks -sazenicky rajce kerikove od kamose jsem dal z okna do boxu jelikoz se mi zda ze se na tom okne zacalo moc vytahovat za svetlem a ma tenky stonek.

Svetelna perioda zatim 18/6 zkusim zjistit jesli SS zkousne treba 16/8 ale nechci aby vykvetly ve veget. fazi.

Nejhur na tom budou papriky jelikoz nemaji byt na primem slunci tak nevim jesli zkousnou ledku.
Rajcata pri sadbe maji mit periodu 12/12
Okurky maji mit periodu 14/10

SS budu rosit jen do parnicku aby byla co nejmensi sance ze zelenina chytne plisen, jakmile vyndam SS z paricku tak prestanu rosit.
Zvlhcovacka v boxu se samozrejme se nekona.

V 6 rano by se to melo zitra rano rosvitit a zhasnout v v 0.0 v noci pokud jsem nastavil spravne hodiny.

Investice do tohoto pestu byla 60 kc zelenina ale to uz jsem mel koupino davno a dnes 12 kc za kelimky.

Vubec netusim jak tohle muze dopdnout , buh se mnou !:frog:
Bitir
Pokud musis klidne jim dej 12/12 , nicemu neuskodis ,jen budou mensi ty SS . A nejspis se ri neobjevi kvety driv jak za mesic, na rostlinu ze semen se muze svitit 12/12 hned pac se neprepne deiv jak za 3 tydny od vykouknuti na svet :) .
Madical-Strains
No cetl jsem vlakno ze skunk 1 od Sensi (A ja mam skoro to same) ze seminka na ktery borec svitil 16/8
vyrostl 5-8 cm a zacal hnedka nakvetat tak to radeji nebudu riskovat ,uvidime jesli nejake vubec vyklici.
Domnivam se ze spis ta zelenina se muze prizpusobit.

Ja tenhle pest nehrotim, co vyroste to vyroste a pak to mozna spalim chcankama nebo bude schazet fosfor a draslik v kvetu.
Necham se prekvapit.
Je to jen test.;) A treba mozna budu mile prekvapen..;)
odo
:winner: sledovať Tvoje vlákno znamená mať hneď dobrú náladu od rána...

myslím, že by si mal 2x SS ísť samostatne v skrini vo vačších kvetináčoch, normálne fotoperiodu a prípadne tam iba dočasne nechať tú klíčiacu sa zeleninu.
Madical-Strains
Dekuji , dekuji, dekuji, jsem moc rad ze se ti ma vlakna libi.

Je mi jasny ze by to nemelo byt pohromade v boxu se zeleninou.

Jenze.....za
1.- Kdyz znamy jel loni out a mel to vedle rajcat a rozrostlo se to tak ze se to na jedne strane dotykalo rajcat a z druhe strany rybizu a nikomu z nich to nvadilo.
2.-Pokud bych to uplne separoval od zeleniny tak bych nezjistil jesli je mozne to pestovat spolecne v boxu. Jesli si vzpominate tak jsem to chtel testnout uz v zime.
OK, az to vyklici muzu tedy zkusit SS uplne bez parnicku a bez roseni takzvane nasucho, kdyz se obavas toho ze z parnicku bude castecne unikat vlhkost ktera zapricini plisen zeleniny a nasledne i plisen celeho boxu vcetne SS.
Jinak na sucho, bez zvlhcovacky jsem jel svuj prvni indoor a taky to dozralo i kdyz je pravda ze parkrat jsem to orosil.

Jinak jakmile se venku udela teplo a hezky , myslim nekdy v kvetnu a jakmile to trochu povyroste tak v boxu necham jen cca 7 ks zeleniny a 2ks SS ,takze jen maximalne 9 kvetinacu a zbytek zeleniny pujde na okno.

Nemeril jsem to ale na okno by se melo vejit minimalne 8 kvetinacu zeleniny, mozna i 10 ks. Nepredpokladam ze me vyklici vsechny semena ,daval jsem jen po jednom seminku a nic jsem neklicil predem ,vse v cetne SS slo na bruto do hliny a jen zalivka, takze to co nevyklici tak pak box proridne rychle.

Jen mi vrta hlavou ze vsude na netu pisi V ZADNEM PRIPADE NIKDY ZELENINU NEROSTE !!!
A pritom se musi aplikovat nekolikrat postriku proti skudcum a plisnim.
A venku snad taky prsi ,dokonce i v noci kdy tak preci ta zelenina neoschne jen tak rychle.
Pak si vzpominam ze soused ma v parniku rajcata a okurky a jinou zeleninu a jednou jsem byl uvnitr s nim a bylo tam odhaduji tak 80% ,vlhkosti jako v Bankoku a zadnou plisen nemel.
Vrta me hlavou vic veci ,treba napripklad proc box musi byt na noc svetlotesny, vzdyt sousedovi na chate sviti poulicni lampa primo na zahony vcetne konopi a pritom matros mel brutalne dobrej a nijak to neovlivnilo jakost ani kvantitu a zelenina od nej? Nikdy jsem neochytnal lepsi.
A v prirode zase sviti hvezdu a mesic a to nekdy docela dost.

Neboj ,SS dostanou vetsi kvetinace jakmile vyklici a trochu povyrostou a listy presahnou okraje kelimku.

Jinak ,nerad bych prisel o tu zeleninu, (tady u nas je Bio zelenina fakt draha) kdyz se ale neco posere u SS tak me to vadit moc nebude, jo,mrzet to jo ale vadit ne.
Mam toho jeste spoustu ty caje a obcasne zahuleni, vubec to neubyva.
Vydrzi me to sakra dlouho .
Madical-Strains
Mam jeste jeden dotaz, co kdybych vlil vodu do toho velkeho brouzdaliste alespon 2-3 cm (takove male hydro) abych zajistil stale vlhky substrat, nebylo by to lehci k udrzeni stale vlhkosti substratu ?
Lepe by se to ukocirovalo aby to nevyschlo nebo abych neprelil.

Za vase nazory a postrehy budu moc vdecny.
Madical-Strains
Podivete se co udelala Cob-led po 11 hodinach svetla s tim malym rajcatkem od kamose.
Presne jak me tvrdil fikus pred pul rokem , roste to pod tim jak blazen.

Jinak jsem prave tohle rajce uz vyndal z boxu na okno, protoze jednak chci svitit 24/0 cely tyden kvuli paprikam a za dalsi v boxu je take 77% vlhkosti , tak nechci nic podcenit! Snizil jsem vzdalenost svtla jen na to kliceni na nejvic jak to jde.
Jakmile vyklici tak snizim vlhkost a vratim ji do boxu a o trochu zvednu lampu.

Potreboval bych prosim nejaky nazor na to jesli mam dat cca 2-3 cm sloupec vody do te vany pod kelimky.
Sice jsem uz neco malo odpestoval ale nevim zase uplne vsechno.:frog:
odo
Nemusíš to s paradajkami moc hrotiť. Je to vcelku nenáročná rastlina. Ako vidíš, rastie to samé. Zalievaj nomálne, paradajka hneď zvesí listy, akonáhle má málo vlahy, to budeš vidieť. Do tej podmisky zbytočne nemusíš liať vodu. Môžeš dať obrátený plastový pohár nad každú klíčiacu rastlinu a tak udržovať vlhkosť. Až to povyrastie, tak odrezané časti môžeš normálne použiť na vegetatívne množenie. Je to rýchlejšie, než zo semien. Len aby si si stíhal písať poznamky ku všetkému. :-)
Madical-Strains
Bohuzel ,nikdo na mou otazku ohledne zaliti vany 2--3 cm sloupcem vody z duvodu snadnejsiho udrzeni stale vlhkeho substratu na liceni seminek, neodpovedel.
Ale prave jsem si uvedomil ze me na tuto otazku vlastne odpovedel takovy zajimavy "fenomen" ktery me zahadne vznikl v boxu a ktereho jsem si vsiml az dnes rano.

Od vcerejska rano co jsem dal klicit zeleninu do hliny do boxu se mi zahadne udrzuje neustala a stabilni vlhkost 77-80% ( a to bez zvlhcovacky) coz u kliceni nevadi ,ba naopak ale jakmile vylezou rostlinky ze zeme tak takova vlhkost bude spise uz zeleniny nebezpecna kvuli plisni.
Kdyz jsem ale mel v boxu pri poslednim pestu naklicene a cerstve zasazeny SS a poradne zalite ,substrat vlhky ,tak vlhkost se mi za zadnou cenu nepodarila zvysit bez zvlhcovacky vice jak na 45-55% pri uplne stejnych podminkach.
Je pravda ze jediny rozdil v podminkach je ze ted je jaro a predtim byl podzim, ale mam zmereno vlhokmerem ze vlhkost venku na podzim je cca o 5-10% vyssi nez ted na jare, coz je uplne obracene .
V boxu a pri pootevrenem okne by mela byt ted nizsi vlhkost nez na podzim kdyz je momentalne venku nizsi vlhkost.

Nedokazu si to vubec vysvetlit, jedine vysvetleni co me napada je ze za to muze s nejvetsi pravdepodobnosti tento bylinkovy substrat do ktereho jsem dal seminka klicit a zrejme vysycha velmi, velmi pomalu.

https://www.prohopo.cz/cs/p-1763-ag...CFfEA0wodHFEDyQ

Kazdopadne kvuli aktualni vysoke vlhkosti nebudu radeji v pripade zeleniny vodu do te vany pod kelimky pri kliceni vubec davat.

Premyslim ale jak zabranit plisni na zelenine pri tak nezadouci vlhkosti nez budu presazovat sazenicky do jine hliny a velkych kvetinacu ..........
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od odo
Nemusíš to s paradajkami moc hrotiť. Je to vcelku nenáročná rastlina. Ako vidíš, rastie to samé. Zalievaj nomálne, paradajka hneď zvesí listy, akonáhle má málo vlahy, to budeš vidieť. Do tej podmisky zbytočne nemusíš liať vodu. Môžeš dať obrátený plastový pohár nad každú klíčiacu rastlinu a tak udržovať vlhkosť. Až to povyrastie, tak odrezané časti môžeš normálne použiť na vegetatívne množenie. Je to rýchlejšie, než zo semien. Len aby si si stíhal písať poznamky ku všetkému. :-)


Tys me Odo predbehl, kdyz jsem psal prispevek tak tam jeste tva odpoved nebyla. ;)
Jo, diky za odpoved, uz jsem k tomu taky nakonec dosel logickou cestou.

Davat ke kazdemu malemu kelimku obracenou lahev s voou na zavlazovani bude zrejme orisek ,vzhledem k malnkym kelimkum a pro me asi neprakticke a moc pracne, radeji tedy budu casteji kontrolovat a zalevat po troskach. :)

Jinak moc dik za to ze se snazis pomoci !
I kdyz treba mementalne nevyuziji konktretni rady tak je to pro me prinosne a muse se to hodit i jindy.

Co se tyce rajcat ...mas recht ale nezapomen ze jsou tam i papriky a okurky.
odo
:-) poháre som myslel na prekrytie, ale pri tej vlhkosti nemusíš nič riešiť. Ten substrát, čo si postol asi na trvalý pest paradajok nebude, skôr na predpest.
Uhorky si neviem celkom dobre predstaviť na okne a ani v tom boxe. Beriem to skôr s rezervou, ako pokus. Hlavne sa drž prioritne tých 2 SS.
Pri paradajkách a paprikách by v Tvojich podmienkach pleseň nemusela hroziť. Skôr pri uhorkách. Aj to až v neskoršej fáze.
Madical-Strains
Jo urizly petlahve jako mini-sklenicky ,aha tak to jsem te spatne pochopil.
SS davam jen svetelnou periodu protoze prdpokladam ze zelenina se na tu dobu rustu muze 18 h snad mozna prizpusobit. (test)
Ovsem nejvetsi prioritu davam rajcatum protoze ty konzumuji nejvice jelikoz me dost chutnaji. Okurky me tez chutnaji a udajne nejsou tak narocne na podminky a pestovani co jsem cetl na internetu proto si delam s okurkami trochu nadeje.
S paprikami vubec nepocitam ze by se mi urodily , ty jsem je pridal kvuli romzanitosti druhu zeleniny a take z duvodu ze obsahuji dost vitaminu a antioxidantu.

U tech okurek co mam pisi tohle......
Okurka nakládačka hruboostná Regina F1
Odrůda s vysokou tolerancí k plísni okurkové, je rezistentní k černi okurkové a CMV, tolerantní k antraknóze. Bujně rostoucí. Má plody s hrubými bílými ostny jsou vysoké kvality, nedeformují. Balení obsahuje 38 semen.
Madical-Strains
Beru zpet to tvrzeni o fenomenu ohledne zahadne vysoke vlhkosti.
Nejak se mi to nezdalo tak jsem sjel pro novy vlhkomer a vysveteleni je mnohem jednosussi nez jsem se puvodne domnival.
Vlhkomer byl rozbity a neukazoval spravne hodnoty.

Takze teplota v boxu je ted 29C a vlhkost vzduchu ....29%.
Tak se omlouvam za tu nechtenou mystifikaci.
Madical-Strains
Stale mi lezi v hlave to hydro a myslenkama se k nemu stale vracim .
Jak jsem psal ,Fikus me naockoval uz pred pul rokem a Linchi me popostrcil svou aktivitou k cinu a dnes me jeste inspiroval Bitir ve svem novem vlakne o subkulture v hydru. Takze zkusim obohatit a rozsirit jeste tento test na Bio-hydro aby to byl co nejzajimavejsi a vsestranny test.
Neudelam ale NFT jelikoz je to pro me moc drahy a jsem uplny chudas ale tento uplne obycejny domaci bubbler ale samozrejme za pouziti hnojeni tou lidskou moci.

http://www.casopisroots.cz/domaci-h...nie-udelej-sam/

Nasel jsem totiz vychytavku na Rollitup jak zamezit zapachu lidske moci v Hydru.

http://www.rollitup.org/t/using-uri...rtilizer.17800/

Zjistil jsem totiz ze mam ve skrini 3 ks 11l. kulatych kvetinacu jeste z uplne prvniho kola a shodou okolnosti naprosto presne zapada do kyble ktery mam doma a okraji brani propadnuti.
Akorat budu muset kvetinac zrejme trochu zkratit aby se do kyblu veslo vice litru vody.

Aby vlakno bylo jeste zajimavejsi tak pokud me vyklici ty dve seminka SS tak to silnejsi naklonuji (poprve v zivote) a pouziji do Hydra.

Pocitam , vzhledem k me ekonomicke situaci ze bubbler bude v radu 4-8 tydnu..
Madical-Strains
:slizoun:
Madical-Strains
Tak jsem dnes juknul do sve zeleninove zahradky a uz se neco pomaloucku klube na povrch z toho jednoho druhu. Rano byly ze 6 vidit 3 a ted uz jich kouka na povrch 5 ks ze 6.ti.
Nejak se mi to zamichalo a udelal jsem stejnou chybu jako nekteri zdejsi cleni a neoznacil jsem si to z toho duvodu ze zeleninu od sebe snad jeste rozeznam. Tak to predpokladam ze lezou ven jako prvni snad ty rajcata.

Vsechny ostani druhy v cetne SS ani tuk, proste ticho po pesine ale je to jeste prilis brzy , daval jsem to do zeme nevyklicene a dnes se sviti teprve 4.den , tipoval bych to na zitra nebo pozitri uz bych jich mohlo vylezt mnohem vice.

Jakmile tam bude neco k videni ,nafotim.
odo
YES! :-)
Držím palce a posielam+ za entuziazmus a k chuti testovať a skúmať. Všetko zapisuj a znač, aby to malo zmysel.
Uhorky rastu, ako kwy, takže sa plodov asi nedočkáš, lebo tam budeš mať pravdepodobne prales. Papriky, čo máš netuším - ja by som asi na test použil nejaké feferony, alebo baraní roh. Klíči to celú večnosť. Paradajky uvidíš ako poletia - ja som testoval balkonovky v bubbleri a tie mi tiež prerástli vyše 1 m. Som zvedavý na bubbler - treba ale na úvod poriadne nariediť živný roztok a otestovať neutralitu substrátu, aby neovplyvňoval pH.
:goldcup:
Madical-Strains
5.ty den zasazeni

Z te prvni serie vyklicenych uz je venku i to seste.
Ted mi soused na ty vyklicene koukal a tvrdil me ze to 100% rajcata urcite nejsou ,ty z tech prvnich vyklicenych , pry to vypada na okurky.

Tak potom nechapu co se stalo s temi rajcaty kdyz vsude uvadeji ze klici hodne rychle.

Pravdepodobne asi dam naklicit dalsi seminka ,rovnou vetsi mnozstvi od kazdeho druhu
Hlavne ty papriky a rajcata, udelal jsem asi chybu ze jsem daval do kazdeho kelimku jen jedno seminko.

Jinak zadne dalsi vyykoukle ze zeme.
Budu muset dnes tedy radikalne pridat dalsi semena ke kliceni.
Madical-Strains
Aktualizace -5.ty den sviceni-kelimky , 1.den sviceni -krabicky (papriky-pruhedna doza , jahody-doza od Ramy.)

Tak jsem jeste v supliku nasel stale plodici jahodnik, tak jsem ho tam take dal klicit 10 seminek,vice jich tam nebylo.
A nejake dalsi papriky sladke cervene cca 15 seminek.

U jahodniku pisi seminka nezakryvat zeminou ,potrebuji prime svetlo ,tak na to jsem zvedav.
Kdyz toho vyklici moc tak to bud rozdam po sousedech nebo splachnu do zahodu protoze na okne a v boxu mam jen velmi omezeny prostor ale lepsi je mit vic abych zaplnil okno a cely prostor v boxu nez by me to pak neco schazelo.

Ty vyklicena seminka davam pres noc za okno aby na ne dopoledne svitilo slunicko a jakmile v poledne slunce zapadne za nas barak tak je dam zpet do boxu az do 20.00 , pak je zase vratim na parapet okna. Delam to proto ze jeste nemam zcela jasno co pujde ven a co zustane v boxu, chci aby byly zvykle jak na slunicko tak na ledku abych nemusel pak dlouho navykat.

Troufa si nekdo prosim odhadnout kdyz je to tak male jesli jsou to rajcata nebo okurky?
V pripade kdyby to byly okurky tak bych musel jeste dat rychle naklicit dalsi rajcata.
Madical-Strains
Zde jeste jsou fotky koupenych 4 ks. semenacku koktejloych rajcat z OBI.
Madical-Strains
PS:
Odo-bohuzel zapisky nedelam ,jsem na to linej jak prase, delal jsem to u SS ale stejne z toho nic nebylo jelikoz jsem zapominal psat a pak jsem mel v tom jeste vetsi bordel.
Jako sklerotik se to pokusim zapamatovat.:frog:
odo
posledná fotka príspevku 57 by mohla byť uhorka. Jahody klíčia celú večnosť a myslím, že ich takto dopestovať bude fakt nezáživné. Uhorka a paradajka poleti. Paprika si dáva tiež načas, takže to chce fakt božskú trpezlivosť.
Madical-Strains
6.den kliceni

Ano ,uz jsem to zjistil mas uplnou pravdu, vsech 6 vyklicenych jsou na 100% okurky.

Zatim nic jineho krome jedne SS, vypapda to s klicenim fakt spatne,6 dnu je uz dost.
Jedno seminko SS sice vyklicilo trochu velezlo z hliny ale ma na vrcholku slupku ktera neni bohuzel praskla. Zkousel jsem ji porosit aby zmekla a pokusil jsem se ji sundat ale bez sance.
Nechci to lamat pres koleno abych ji neposkodil ale pokud si sama neporadi do dvou dnu a slupka nepraskne tak je to v prdeli.
Jina seminka nit nebudu takze bohuzel test prijde o zkosuku vlivu meho hnojeni na konopi , coz bude velka skoda!.

Tohle se mi jeste u indooru ani outdoru ani jednou nestalo.
==============================================
EDIT:

Listy u okurek se trochu neprirozene krouti tak bud moc zalevam nebo jim vadi svetelna perioda 18/6.
Zaleval jsem lehce rono a vecer , zkusim tedy trochu ubrat na frekvenci zavlahy.
Madical-Strains
A tady ten spatne vykliceny SS + detail rajcete od kamose.
Madical-Strains
Prave jsem potkal ve dverich souseda tak se koukal do boxu na kliceni a konstatoval ze 6 dni je uz vazne moc.
Dosel domu pro nejaky BIO-pripravek na urychlovani kliceni jmenuje se to lignohumát Hortus s morskou rasou. Ty semena se do toho vlozi na 2 hodky ,nebo se to pak pridava do zalivky a skvele to udajne pomaha na stimulaci a rozvoj korenu.
Tak jsem to pridal do zalivky a postrikal , pry uz zitra by mela nektera semena vyjet ze zeme.

Nejaky zahradnik mu to poradil ze je to pry mnohem ucinnejsi a levnejsi nez Biobizz root juice , funguje na stejne bazi a navic se do nej maceji semena pro rychlejsi a cetnejsi kliceni, coz u Biobizzu vubec nedoporucuji. Posiluje imunitu rostliny a pomaha ji snaset jakykoliv stres (teplotni ,EC atd.)

Nasel jsem si to na netu a obal vypada takto.
Pry je vic vyrobcu ale tento je udajne nejlucinnejsi.

Uz me to doporucoval pred tydnem muj zahradnik v souvislosti s hnojenim tou lidskou moci ale jelikoz me nevysvetlil detaily a vyhody tak jsem to nebral moc na zretel.
Ale sousedovi verim, je to takovy Mirek Dusin.
Nechal mi ho tady tak ho budu pouzivat do zalivky a pokud se osvedci tak pristi kolo si ho koupim.
odo
Lignohumátom nič nepokazíš, je to prírodný produkt. Používam ho aj aj ja, síce od iného Českého výrobcu. Docela ma štve, keď tomu pripisujú enormné prínosy. Moril som semená pred klíčením - trvá to taktiež dlho. Treba to brať s rezervou. 6 dní nič nie je. Je mnoho takýchto produktov, ktoré sú prírodné, relatívne lacné a dobré. S Biobizz to nedokážem porovnať, lebo Biobizz som ešte neskúšal.
Madical-Strains
Dekuji ti Odiku , kamarade !
Jsi asi jediny kdo me tady v tomhle vlakne radi a odpovida a koho to opravdu zajima. Kdyz jsem psal ze zeleninu jedu uplne poprve v zivote tak jsem ocekaval vetsi ucast a vice dobrych rad.
Pripadam si ted jako v uplne prvnim kole.

SS ,ta slupka se ani nehnula drzi jako kamen, :-( , jeste jsem to zkousel odstranit mechanicky ale proste to neslo ,soused me poradil abych to opatne ten klicek ze slupkou vytahl ze zeme a namocil na ty dve hodiny do toho Lignohumatu. Tak jsem to vyskrab a hodil jsem to tam , ted cekam az uplynou dve hodiny a pak to vratim zas do hliny ale dam pres to pruhledny kelimek ,jak si radil jako sklenicek aby to zustalo stale mekke a vlhke a aby to nestacilo zase zatvrdnout-vyschnout, ta slupka.
Je to jedina sance ze ten klicek to nejak sam zvladne kdyz to bude mekke dlouhodobe. Mozna ze uz jsem ten klicek i nenavratne poskodil, to se ukaze zitra.
Klicek vypada uz fakt uz zoufale, jako by se dusil, davam mu jeste maximalne jeden den , zitra se rozhodne ,bud sebere vsechny sily a da do toho vsechno a zachrani se ,nebo proste zahyne.

Ty nove klicici papriky a jahody jsem dal do parnicku.

Nic dalsiho dnes vubec nevylezlo. :-( Opravdu nechapu kde jsou ty rajcata, soused tvrdi ze max. 5 dni a jsou venku.

Netusil jsem ze to bude jeste vice slozitejsi a tezsi nez pestovat konopi.
Nejsem jeste ani poradne na zacatku a uz jsou prvni problemy s klicenim rajcat.:frog:
odo
Figu borovú! Mne teda za 5 dní paradajky málokedy vylezu. Možno iba niektoré odrody. Keď bude moc zle, tak si spravíš klony z tých, čo sú už vonku. Pri paprikách mi nikdy žiadna skôr, než za 2 týždne nevyliezla, ked´som klíčil na papieri. Zo zeme to lezie ešte dlhšie. Okrem toho aj kvalita semien z obchodov býva žalostná. Najskůr mi vyliezli papriky z vlastnéno pestu, čo som si odložil minulý rok. Takže kľud Madi!
Sledovanosť máš stále vysokú. Málokto tu sa venuje inému, než cannabis - asi.
Madical-Strains
7.den kliceni.

Prvni fotka jsou ty dva kvetinace se 4ks rajcat s OBI !!!
Dnes jsem na vsech objevil hnede skvrny a jakoby potrhane listy a jelikoz to vypadalo ze se to do ted rozleza tak jsem to radeji hned splachnul do zachodu aby pokud mozno nenakazily osadku boxu, doufam ze jeste nenakazenou. (Vzduch v mistnosti me tu ale dost viri diky sppustene Prima-klime.)
Priste zadne kupovane semenacky!

2.-fotka jsou dnes nove vyklicena seminka "neceho"
3.-fotka je detail toho "neceho" , bud jsou to rajcata nebo papriky ale vzhledem k tomu co psal Odo tak papriky trvaji cca 14 dni ,takze s nejvetsi pravdepodobnosti to budou rajcata.
Madical-Strains
A tri posledni fotky jsou ten SS vyfoceny ze tri stran ,po namoceni v Lignohumátu s nastesi jiz opadlou slupkou .
Sice slupky se zbavil ale stejne nevypada moc stastne.
Jesli se z toho vylize tak to bude maly zazrak protoze celkem dlouhe 3 dni po vykouknuti ze zeme byl uvezneny v te slupce .

Ted uz mam jen to co je boxu a na okne nic.
odo
Daj tomu čas kamo! Po vytvorení koreňového systému to pod tou lampou poletí, neboj!
Madical-Strains
Jo,jo ,dam tomu cas, stejne to jinak ani nejde.

Dnes jsem zvedl na zkousku trochu Led-panel na vzdalenost 95 cm od semenacku, jelikoz by mely snaset vsechny druhy zeleniny 18/6 a presto pri 70 cm, se u okurek krouti trochu delozni listky , tak v kombinaci male vzdalenosti a 18 h svetla je to uz mozna moc.
Tak uvidime co na to kyicky reknou.
Pokud by se zacaly moc vytahovat tak bych je dal zas o trochu blize ke svetlu. Musim to nejak vychytat za jizdy.;)
Madical-Strains
Po celou dobu co jsem rozjel tento pest neustale zamestnavam mozek tim co kdyz se ukaze urina pro kvetovou fazi (hlavne pro Cannabis) nedostatecna a co organickeho pridavat v pripade vzniku deficitu fosforu a drasliku.
Proste najit takovy alternativni prirodni zdroj "PK " a hlavne zdarma.
Sjel jsem snad cely internet od cestiny az po peruanstinu v nadeji ze najdu nejake prirodni hnojivo na kvet ale v podstate pisi vsude to same.

1.-Dreveny popel
2.-Zelene hnojeni
3.-Rostlinné výluhy
4.-Kavova sedlina
5.-Slupka od bananu
6.-Kompost

"Udajne"nejvice PK mg v 100g obsahuje dreveny popel a slupka od bananu. Obsahuji NPK v pomeru priblizne 0:1:2.
Dreveny popel jsem uz resil , ten bohuzel zveda drasticky PH zivneho roztoku , Kompost ten je v byte nemyslitelny a banan - obzvlaste slupka zase obsahuje zbytky chemickych postriku proti skudcum ,plisnim a zbytky hnojiv.

Tak me to proste nedalo a rekl jsem si ze zkusim prijit na neco zcela noveho ,co tu jeste nebylo a zaroven to odzkousim primo v tomto pestu.
Sel jsem na to uplne jedoduse a logicky.
Nasel jsem si na internetu vyzivove tabulky abych zjistil co konkretne z bezne dostupnych prirodnich zdroju obsahuje nejvice drasliku a fosforu.

Nasel jsem "zivocicha" ktery obsahuje 6x vice Drasliku a 20x vice fosforu nez napriklad povestna slupka od bananu nebo popel a jeste k tomu se vysktyruje v prirode sam od sebe v hojnem poctu , takze ten nejlepsi lehce dostupny prirodni zdroj. Obsahuje PK v pomeru 1-4 .
Na lahvi Biobizz bloom jsou udaje NPK 2.0-7-4 , uznavam ze pomer PK neni stale idealni ale nenasel jsem zadny jiny prirodni zdroj ktery by se tomuto alepon zdanlive priblizoval.
Nakonec co si budem povidat ani urina nema ten spravny pomer NPK pro Cannabis a presto tim uspesne nekteri pestitele hnoji.
Rikam si ze je lepsi alespon neco nez vubec nic.

Z tohoto "zivociha" nebo chceteli z teto rostliny vyrobim bud vyluh jako napriklad z kopriv nebo je rozdrcene ponorim na 3 dni do vody a dam je na povrch substratu v kvetinaci a prisypu na ne trochu hliny abych je vpravil trochu do zeme.
Jeste nevim jakou formu zvolim, nebo spise jakou alternativu byste mi z techto dvou variant poradili ??? Budu moc rad za vas nazor.

Jo ,malem bych zapomel napsat o jaky zdroj se vlastne jedna?
Jedna se o uplne obycejne susene houby z lesa.

http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/ma...yzivove_tabulky

http://internetweek.cz/houba/houba-...a-nebo-zivocich

Jeste podotykam ze jsem hledal na internetu jesli s tim uz nekdo nahodou nehnoji a nekoho koho to uz taky napadlo kdo premysli stejne jako ja ale bohuzel nic. :-( ,takze mozna je to uplna picovina ale urcite to stoji za vyszkouseni !
Uz ted mam tady 4 sklenice susenych hub od mamky ze Sumavy , takze je nudu muset ani shanet.

Dalsi vec kterou budu pridavat je nesirena Bio-melasa, je to skvely zdroj potravy pro mikro-organizmy. A postrikem na listy poslouzi jako ochrana proti skudcum a zaroven i dlasi vyziva pro rostlinu.
Tady u nas Bio-Melasa stoji 41 kc.
Cetl jsem ze vetsina kvalitnich organickych hnojiv (napriklad Biobizz a dalsi) prave Melasu obsahuje zcela bezne. Takze urcite nebude na skodu.

Misto predrazenych mikroorganizmu a bakterii z growshopu pouziji mikroorganizmy a bakterie z akvaria ze zdejsi akvaristiky zdarma.

Budu vdecny za vase pripominky, napady, popripade dobre rady .

Prosim NEKAMENOVAT !!! :frog:
odo
... tých produktov je hooodne veľa.
Kukni npr. Vermesfluid od f. http://www.ekovermes.cz/
Je to plné bioaktívnych látok. /Baktérie, enzymy....atd/. Vegetatívnu fázu som s tým Univerzal prešiel v pohode. V kvete lejem Jahodu a Muškát. Sám som zvedavý.
Myslím, že Tvoja dedukcia ohľadom melasy a detritu z akvaria je správna.
Detrit z akvarka je plný dusíka, nitrifikačných baktérií a aj fosforu. Záleží od toho, že čím tie ryby krmia. Ak sú krmené živým krmivom, niťenkami, planktonom, tak super. Bude to obsahovať nie len makro, ale aj mikroprvky, npr tak dôležité Fe. Testoval som to kedysi testami a bol som prekvapený. Pestoval som Čínsku ružu v mega kvetináči. 10 rokov som ju zalieval iba detritom a vodou z akvarka. Kvitla celý rok a celý čas nebola presadená.
Substrát k takémuto "bioaktívnemu" pestovaniu treba podĺa môjho názoru pripraviť dopredu a nechať chvilu postáť, kým sa rozbehnú základné mineralizačné procesy s baktériami a pôdnymi hubami.
Madical-Strains
O te melase a bakteriich s akvaria jsem se cetl ale vice by me zajimaly nazory na ty susene houby a jak je upravit na hnojivo nejlepe.

Nikdy jsem nic nekvasil ,netusim ani jesli je to vhodnejsi jen vpravit do zeme a at se to vstrebava a rozklada samo behem kveteni nebo zakvasit a hnojit
behem cele kvetove faze.
Uvital bych moc rad diskuzi vicero lidi, vic nazoru, objektivnejsi vysledek.
jasse
http://www.csfd.cz/film/369415-supe...i-moci/prehled/
Madical-Strains
:bravo:


Ale ze to trvalo , mela vazne na kahanku.

Bomba ten Lignohumát Hortus !!! Je k nezaplaceni.
Snad z nejhorsiho uz je venku a budu ji moci za par tydnu naklonovat.
Madical-Strains
Tady maly update boxu, zatim box vypada skrome co se tyce osadky.
Madical-Strains
DOMACI VYROBA BUBBLERU.

Muzete mi nekdo prosim poradit s vyrobou bubbleru?
Bubbler chci vyrobit z tohoto kulateho 11l kvetinace a z kyblu tusim ze od Primalexu.

Kolik litru nejmene musi byt prostor pro spodni nadrz na vyzivny roztok?
Jde mi o to jesli ten prostor bude na to stacit nebo jesli musim kvetinac na vysku nejak zkratit treba o 10-15 cm.
Kdyz je kvetinac v kyblu zapasovany tak se dospod vejdou jen 3 l vody a hladina vody zasahuje cca 2 cm do dna kvetinace, coz se mi zda dost malo.

Jako medium chci pouzit kokos z duvodu meho specielniho hnojiva.
Pouziva se do hydra uplne cisty kokos ? Smichany s vermikompostem je asi blbost, ze?

Jak vykonny vzduchovaci motorek ?
Bude stacit tento vzduchovaci motorek se dvema vystupy?

https://eshop.unihobby.cz/zahrada-z...CFUieGwodAlsLBQ

Dva vystupy potrebuji proto ze jeden bude na vzduchovaci kaminek a druhy povede do trubicky kde budou vzduchove bublinky nest zivny roztok nahoru ke kokosu.

Diky za pomoc.
Madical-Strains
No, koukam ze mi nikdo s Bublerem neporadi tak se s tim budu muset holt poprat uplne sam.


10. DEN OD ZACATKU KLICENI.

Rajcata rostou velice pomalu.
Okurky oproti tomu rostou rychle a maji statny silny stonek.
Papriky zatim vubec nic.
SS-myslim ze se vzpamatoval a mohl by nakonec pres vsechen boj se slupkou pokud se jeste neco nestane dojit az do konce.

To rajce od kamose jsem dnes presadil do predhnojeneho prirosniho substratu tentokrat s perlitem. Uz bylo celkem vysoke a presahovalo kraje ketinacku.
Madical-Strains
Jednno rajcatko se nejak zarazilo v rustu.
A to nejvetsi rajce ma zase nejaky kaz na jednom deloznim listku.

Nevim jesli odstrihnout pulku listu kde jsou ty kazy nebo oba dva i ten malinky proste jednoduse vyhodit z boxu.
Koukal jsem na netu na problemy s listy u okurek ale nic podobneho jsem nenasel tak opravdu netusim co mi ten semenacek tim chce rict.
Madical-Strains
11.DEN

V pestovni zeleny Vas chlapi asi zklamu. :-(

Vcera rano presazene rajce se vrcholek nejak krouti a ma stale svesene listy.
Aby toho nebylo malo tak se vytvorila u dvou okurek na substratu nejaka bila plisen, asi moc prelevam nebo co.
V parnicku u paprik se vytvari zase na povrchu zeleny povlak jako by tam rostly razy.
Bilou plisen a zelene rasy jsem odstranil a pockam co bude dal.
Vrchni kryt parnicku jsem zkusil sundat a necham to dychat.

Fotky jsem bohuzel nestacil udelat protoze nez jsem si uvedomil ze to mam nafotit tak jsem to bily a zeleny zlikvidoval a odstranil ze substratu.

Jesli to je opravdu plisen tak uz bude pravdepodobne nakazeny vsechno v boxu. Sice SS vypada zatim v poradku ale ma tenky salby stonek schazi ji ofuk aby silila.

Nejradsi bych tam ten ofuk dal ale pry to ale nesvedci okurkam ani rajcatum ,maji byt v zavetri ,tak nevim.

Nechci to vzdavat dokavad si nejsem jistej ze se to opravdu sere ale uz to nevidim s tou zeleninou tak ruzove jako na zacatku a musim priznat ze jsem si vzal asi prilis velke sousto,mel jsem zacit jen s jednim druhem.

Uz aby bylo venku hezky a mohl jsem to dat stabilne ven naza okno.

Jedina dobra zprava je ze dve papriky uz vyklicily a derou se na povrch.

Nikdy by me nenapadlo ze pestovani zeleniny je mnohem tezsi nez pestovat konopi.

EDIT:

Proti zkudcum a plisnim jsem jeste nestrikal jelikoz se to ma delat pozdeji a ja mam stejne jenom BioOl a BioTon a to udajne stoji za hovno.

Kdyby se vsechno nahodou posralo tak udelam novy test s tim hnojenim ale uz trochu jinak.
Bitir
Jinak par lidi co jelo outdoor davali na kvet netopiri hovna , prej to ma velkej pomer fosforu. A myslim ze celkove ptaci hovna maj pk a kravskej hnuj , wormhumus a jiny jsou spis na rust .
Nejsem sice zadnej odbornik, ale nebylo by na skodu namichat si nejalej zaklad z techto nesmyslu a pak dohnojovat lidskou moci s tim ze na kvet muzes na povrch ,nebo do zalivky pridat to guano.
Drzim palce a sleduju.
odo
Plieseň na povrchtu substrátu nemusí nič znamenať. Pestuješ v organike, takže nejaká bioaktivita sa tam predsa prejaviť může. Okrem toho to můžu byť aj vyzrážané soly. Nás zaujímajú škodcovia na rastlinách, takže No Panic! Podľa mňa by si tam nejaký malý PC vetrák můhol zaradiť k tým SS.
Madical-Strains
Dekuji za bleskovou odpoved. :-)

Bitir- Promyslel jsem i ty hovna ale je to castecne i indoor tak hledam alternativu bez smradu. Zkusim ty susene houby, nebo pak je tu jeste ten dreveny popel i kdyz zveda ph.

Odo- OK, No Panic!
Maly vetrak bohuzel asi nemam, musel bych se podivat ,mozna nekde na dne skrine maximalne klipsnak ale co mam tak je ten velky, mam ho tam teda soupnout? Bude to ale i na prvni stupen asi jako uragan ,nevim.
odo
Neee, uragán tam nedávaj! :-) Klipsňak veľký? Ja mám 20 cm. Ten ak dáš hore a nejak rozumne nasmeruješ, tak by to mohlo byť ok. Musíš ale kontrolovať vlhkosť, aby to zase moc nekleslo pri tých klíčkoch, alebo ich zakryť pohármi.
Inač ten tekutý wermesfuid, čo som už postoval sa dodáva aj na kvet a aj plod.
Madical-Strains
Mel jsem na mysli ten velkej 40cm na stojanu ,otacivy.

Ale nasel jsem nastesti ten klipsnak preci jen 20 cm, je na nem ale silna vrstva 5.lete spiny a prachu jeste z prvniho kola, tak ho musim vycistit a pak octem trochu vydesinfikovat a uvidime jesli jeste pobezi.

Parnicek jsem teda zase zakryl.

Ted jsem si vsiml ze se zacina delat na tom rajceti zase ty hnede skvrny jake mely ty rajcata z OBI za oknem a hned vedle tech hnedych skvrn je to nejake podezrele bile ,tipoval bych tu plisen.
Dovad nebyla presazena tak bylo vse ok, jakmile presadim do tohohlr substratu tak rajcata jdou do haje. Zatim je to jen na jedne male vetvi na jednom liste.
Ach jo. :-(

Tak bud je to spatny substrat, prikladam link...Dostal jsem ho gratis od zahradnika.

https://www.obi.cz/substraty/zahrad...-75-l/p/4373171
.
Nebo ,je to sok z presazeni nebo ja proste nevim.
Mam to rajce vyhodit z boxu a dat zatim za okno?

Asi budu muset koupit nejaky kostky kokosu a zkusit pestovat to v tom.

Fotka rajcete a detailu listu.
Madical-Strains
Ten podezrely list na rajceti jsem odstranil.

Klipsnak vycisteny, vydesinfikovany a uz zlehka rozkmitava SS ale musel jsem premistit zeleninu tak aby na ne foukalo co nejmene.
odo
Fotky nič moc teda. Skus niektorú z rastlín jemne prihnojiť....neprelievaj to.
toto vačšie je zo semena, čo si vysadil?: http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=590480
ak to je v chudobnom substráte, tak to už možno pýta napapať. Je to už určite poriadne prekorenené. Leješ všade vodu z RO?
Madical-Strains
Fotky nejsou nic moc,to je fakt, sorry, jsem rozlobeny a nervozni ze to nejde podle mych predstav tak se mi trochu tresou pri foceni ruce.


Vsech 6 okurek jsou ze stejneho jednoho pytliku teda ze semen i ta malinka i ty velke.

Od kamose jsem dostal vyklicene to jedine rajce ktere ma ted ty fleky po presazeni. To rajce je prave presazene v predhnojenym substrate s prirodnim hnojivem. Takze urcite to nebude hladovy.

Koreny toho rajcete byly nehorazne rozvetvene a cetne.huste ,velky korenovy val,to ten pripravek,pravdepodobne.
Tak predpokladam ze budou snad i ty semenacky dobre zakorenene.

Ano pouzivam MIX- (odstatou kohoutkovu 0,5 litru), (RO ,4,5l) a snizene PH kys. citronovou na 6,5.
Vsechny vody maji kolem 22C pokojovou teplotu.
L1st3r
Hele ta bílá sračka, je přesně co jsem měl na kytkách a podle fotek zde na fóru, je to padlí. Hned to stříkni než se ti to rozleze. http://grower.cz/forum/showthread.p...hlight=%2Bpadli
Madical-Strains
No,jo,mas uplnou pravdu!
Presne tak to vypada a ma to stejny vlastnosti. Otazkou je jesli ten BioTol na to bude stacit.

Jdu strikat.
Pisou tam vecer tak pred zhasnutim to striknu.

Tak moc diky !!!!!!!

Mozna to padli bylo v tom substratu.
Sezenu radeji kokos.
L1st3r
Jako rad bych ti řekl, ze to bude stačit, ale mám obavy ze ne. Já to strikal rock effectem a stejně jsem po třech dnech musel sáhnout po chemii. Použil jsem zato 50 wg, ale všichni doporučují discus. Zatím to zabralo, ale pokud se to objeví nanovo jdu do discusu.
Madical-Strains
Ja chemii vubec nemuzu pouzit, to uz bych to radsi vsechno vyhazel.

Ale ted jsem telefonem mluvil s mamkou a ta rikala ze ji rajcata napadlo loni padli a zaroven jeste nejaky saci potvory ,(nevi co to bylo jesli msice )tak ji sousedka poradila odvar z cesneku ,cca 6 tydnu po 5 dnech postriku opakovani a uz po druhem postriku tam nic ziveho krome rajcat nebylo, tak to pak jeste postrikala pry po treti pro sicher a sklidila v pohode.

Tak jsem nasel tenhle recept,protoze mamka si to uz nepamatuje presne ten pomer.

Udajne je to absolutne uplne proti vsemu i jako prevence. Proti vsem druhum plisni, proti vsem druhu padli i proti vetsine skudcum a to dokonce vcetne velkych mandelinek.

Česnekový odvar: 10 g rozdrceného česneku se zalije litrem horké vody a nechá se 24 hodin stát. Přefiltrovaný odvar se používá zředěný v poměru 1:3 a aplikuje se rozprašovačem na list.

Ted jsem to prave vyrabel z 2,5g cesneku do 250 ml hrnicku. striknu to ale dnes v noci pred zhasnutim svetla.
A uvidime snad to ty semenacky miniaturni nezabije.

Nebo mam striknout jen ty okurky a to rajce a zbytek az trochu povyroste? Nebo radsi vse vcetne prave vyklicenych paprik?
Madical-Strains
Zde maly update tesne po postriku cesnekovym postrikem.
To bily vsude na listech neni padli ale rosa zachycena chloupky listu,jelikoz smacedo jar na chloupky moc nefunguje.

Krasne jsem postrikal vsechny listy z obou stran vcetne substratu a to i ty male prave vyklicene papricky. Buh s nima.
Takze zitra rano ocekavam vetsinu semenacku ............. :angel: ... :(
Ten roztok se mi vazne zda dost silny.
Mrzelo by me kdyby jim takhle ublizil tak drzte palce at zmizi to zkur...padli a rostlinky prezijou ve zdravi cesnekovou limonadu a dockaji se vubec meho kvalitniho hnojiva. :frog:
Madical-Strains
Kyti zatim zijou , nevypadaji ze by jim ten cesnek nejak ublizil ale uvidime cca za 2-3 dny .

V parnicku jsem nic necesnekoval.
Ale zjistil jsem se mi tvori na povrchu hliny nejake zelene skvrny, pravdepodobne nejake rasy z duvodu prilisne vlhkosti, tak to radeji necham permanentne odkryte. Doufam ze ty rasy nijak semenackum neskodi a pri odkrytem parniku samy casem zmizi.

Nafotil jsem je pres lupu.
Pres mikroskop se mi to nepodarilo ale 60x zvetsene vypadaji jako shluky mikroskopickych tmave-zelenych kulicek.

Jelikoz parnik mam v boxu uplne poprve tak pravdepodobne neumim v parniku odhadnout kolik vody presne nastrikat a prelevam to.

To Padli jsem uz nikde na listech na zadne rostline neobjevil.
Madical-Strains
Nakonec jsem se s tou stavbou Bubbleru obratil na jednoho americana s kterym jsem si psal maily ohledne jakou odrudu Cannabis na bolesti zaludku.

No a dnes jsem dostal mail ze organickemu hydru se mam obloukem vyhnout.
Organicke Hydro Bubbler jel celkem 3x a ani jednou nedosel dal nez do 4 tydne kvetu. 2x pouzil kupovana hnojiva ,jedna z nich byla BioSevia a 1x si hnojivo vyrobil sam a ani jednou neuspel a to pestuje konopi pres 15 let.
Prvni dva roky zacinal s klasickym hydrem s mineralnimy hnojivy ale kvuli sve nemoci presel na klasickou organiku.

V USA ,jeste navic vysla nejaka studie ktera zkoumala rajcata vypestovana v organikou v hline -VS-mineralni hnojiva v hline-VS-klasicke hydro s mineralnimy hnojivy-VS-organicke Hydro.

Vyzkum zkoumal mnozstvi vitaminu a antioxidantu v rajcatech z techto ruznych druhu pestovani.

Vysledek- ze nejlepe dopadla organika v hline ,2.misto-mineralni hnojiva v hline. 3.mineralni hnojiva Hydro a nejhure dopadlo organicke hydro.
Zaver byl ze obsahuje az o 70-80% mene vitaminu a antioxidantu oproti klasicke oraganice.
Psaly tam ze jakakoliv rostlina ma v org.Hydru vseho mene z toho vyplyva ze Cannabis by tech lecivych letek take moc nemel.

V USA pry take davaly ve zpravach nezavisle na te prvni studii reportaz pozor na zeleninu vypestovanou v organickem hydru.
Udajne se na to vrhly pestitele -obchodnici kteri vyuzily zajmu o drahou BIO-zeleninu z duvodu ze jsou velke vodnate tezke na vahu plody ale nemaji temer zadnou chut.

Tak jsem trochu hledal sam a skutecne jsem nasel na par mistech to co mi ten amik psal.

http://www.thehealthyhomeeconomist....uce-not-for-me/

Takze abych rekl pravdu tak jsem trochu z tohoto faktu zklaman a rozcarovan jelikoz jsem se na to organicke hydro i tesil ale na druhou stranu musim uznat ze me usetril cas a penize a vysledek je hned k dispozici bez meho testu.
Ted se soustredim hlavne na tu zeleninu a na organiku-urinu v kokosu coz je udajne "The Top"
Madical-Strains
13 DEN.

Tak jsem mel pvodne strach ze jsem toho dal naklicit moc ale nakonec vypada ze nebudu mitmozna nic. :frog:

Takhle to vypada cca z metru.

Nejlepe se dari SS, zatim i malym paprickam i rajcatkum co jsem dal klicit sam. Zadne kazy na lsitech, jen hrozne pomalu rostou.
Madical-Strains
Vsem sesti paprikam zloutnou lehce okraje po celem obvode.
Jedne zacina zloutnout spicka.

To rajce -semenacek od kamose tak tomu se silne krouti vrcholek.
Madical-Strains
A zde jsou detaily kazu na listech ktere jsem musel odstranit jelikoz se to siri.




Opravdu nerozumim co tomu porad je,vzdyt je ani jeste nehnojim a maji prirodni substrat lehce prednojeny na par tydnu.
L1st3r
Čau, taky jsem na nervy z každýho kazu na listu co se objeví, i když po posledním kole jsem se trochu uklidnil, měl jsem všechno tak různě kropenatý a hrálo to všema barvama jen né zelenou a dojeli to v klidu. Papriky nepěstuju, ale vypadá to jak nedostatek dusíku, přece jen jsou to malý kelímky a možná by neuškodilo je drobet přihnojit. Ty nekrotický skvrny by s tím mohly souviset. Střílím jen tak od boku, třeba kecám.
Madical-Strains
Maly kelimky, vid? Mas urcite pravdu! Ted jak to rikas tak to zni logicky ,uz mohly ten dusik davno spotrebovat kdyz jsou oproti jinym semenackum tak obrovske,krome toho se ma kazdy semenacek presadit jakmile zacnou listy presahovat pres okraj kelimku a tady fakt presahuje uz hodne.
Vidis ,vim to ale neuvedomim si to protoze to malo co vim tak si to furt nejak vztahuju v souvislosti jen s konopim. :-)

V pondeli je teda presadim do 11l kvetinacu ale zkusim alespon dvoum dat dnes nebo zitra zkusebne poprve napit te me uriny co na to reknou.

A cim by mohlo byt to krouceni vrcholku rajcete?
Tim postrikem cesneku urcite ne protoze ani s pidi-paprickamy a mini-rajcatky to ani nehlo, snaseji to dobre.

Jinak dik za tip!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma