Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

Stránky: [1] 2 3 4 
MIKRO jen pro silné povahy-Grow LED 12w - Klikni zde pro originální téma
slamacek
Takže, moji milí kolegové pěstitelé, také já bych rád přispěl svojí vodou do mlýna.
Opravdu jsme různých povah, květiny zase odrůd, každý máme jiné chutě před i potom,
tak nedivte se mi proto, že nehledám v tom vědu a celé jsem si to trochu zjednodušil.
Díval jsem se, jak to tu děláte, tak se mi snad má prezentace povedla, ale dost bylo slov.

Skřínka: Kuchyňská linka
Osvětlení: Grow LED 12w
Ventilace: NE
Hnojiva: NE
Ec,Ph metr - NE
Teplota, vlhkost: NE
Aut.zavlaž. NE
Odrůda:Jack Herer
Ostatní: Měkké pod květináče, u mě mají pohodlí.

A ted jdu udelat nejake obrazky, na ktere jste jiste zvedavi?
slamacek
Jejda, tohle mi ujelo, to sem samozřejmě nepatří.
To je muj milacek Sezam, pomaha mi, radi, konzumuje a informuje :-)
slamacek
Obr.1- Moje MIKRO z venku, nevěříte? Je tam :-)
Obr.2- A teď už vítejte uvnitř!
slamacek
Obr.1- Je detailní záběr klíčku J. Herera 4.den od vysazení přímo do hlíny.
Obr.2- 9 až 10 den celkového růstu 18/6
kubok
12W LED svetielko, kolko očakávaš výnos? :)
slamacek
2g-4g na kytku? Delam si legraci. :-D Nebud nedockavej, dozvis se to stejne jako ja. Ti kluci si to zatim nechavaji jako by pro sebe, ale kdyz tak na ne cely dny koukam, myslim, ze jeste budou mit na konci co rict:-) Vis, me uplne staci zjisteni, ze v porovnani s tim co tady vidim, tak to uplne staci, mozna jsou ty moje i lepsi a 200w a LED 12w, no odpovez si sam:-)
slamacek
Pro kubok - nejsem zvykly pocitat výnos podle watáže, já ho odhaduji dle toho, do jaké výšky nechám vyrůst rostlinu! Potom ještě jak má silný stonek, jak se jeví už od mala atd. a většinou mi to vychází. Tohle si tipuji na pěkně prorostlou šišku už od země až po uši :-)
Mard
slamáčku, myslím že jsi ten výnos odhadl malý. Zřejmě dosáhneš tak 5 gr na jedné kytce, celkem asi tak 10 gr dohromady. Ale rád bych tě upozornil že když bys měl jen jednu kytku pod tou led, tak bys na kytce měl třeba 14 gr, takže bys měl o 40% vyšší výnos. Teď když máš 2 kytky, tak tam kde to svítí nejvíc máš prázdné místo mezi květináči, což je škoda.
Jinak je to pěkný punk. Ale aspoň se začátečníci poučí že i s malým kašpárkem jde hrát divadlo :-)
slamacek
Pro Mard - přesne o tohle mi totiz slo :-) P.S. Podívej se na třetí fotku odshora jaký tvoří světlo kruh, oba kluci se maj dobre, ver jim trochu:-). Dokonce sem narazil na LED 6w pro pěstování, to už by bylo na tu jednu:-) Cauky
AladinWarrior
Čau.
Skutečně pěkný Punk.
Mám rád takovéhle pokusy,jsem zvědav a budu sledovat.
Ať se daří! :)

P.S. Pomáhá ti Sezam jako tvůj rádce a informátor také s konzumací?
JAHmaican
Tak jestli to jsou kluci, jak je nazyvas, tak sklidis 0 g kuriva. Toto a jim podobne "svetla" jsou podle me urceny jen k dosvicovani tmavsich koutu. Ale co, jestli to jsou holky, na brcko bude :punk:
slamacek
Sorry, mam spoustu prace, nemohu odpovidat na kazdy dotaz, musim se starat o pestirnu, zalevat, presazovat, strihat, kácet
Sami to vidíte.
koles
citace:
Původní příspěvek od slamacek
Sorry, mam spoustu prace, nemohu odpovidat na kazdy dotaz, musim se starat o pestirnu, zalevat, presazovat, strihat, kácet
Sami to vidíte.


Já bych ti každopádně doporučil najmout zahradníka. Plantáž těchto rozměrů jeden člověk těžko zvládne, přestože sis to dost zjednodušil a dodáváš jen vodu a světlo. Místa je tam dost, takže ho můžeš do roomu normálně zavřít.
DOCtom
Jako nápad na mikro v lince pěkný. Škoda, že jsi to nedotáhl, když už si s tím dáš práci. Alespoň pasivní ventilace, (výměna vzduchu je dost zásadní faktor), lepší světlo. Škoda toho prostoru, s touhle bludičkou. A máš dost zkreslený představy, když nejsi zvyklý počítat výnos dle vatáže. :-) Každopádně sleduju, jestli to dojedeš.
slamacek
Obr.1 Moje chlouba (DĚLO) Grow LED 12w s vysokou intenzitou diod 1w - Osvětlení 8/4, modrá (460nm) ,červené (660nm), chladič s litého hliníku-odpadá náklad za energie pro chladící ventilátor, patice E27, každá dioda samostatná s objektivem 30°, pro růst rostlin.

Obr.2 Spínací hodiny pozná každý, je to jediná automatizace, kterou musím použivat, protože na to i má pohodlnost a spořivost byla krátká . Bez nich to prostě nepůjde:-)




Obr.3 Substrát je s aktivním humusem, předhnojený na 6 týdnů, s ochranou proti škůdcům a zárukou pro VITALITU rostlin. Pod substrátem je na dně květníku ještě 2 cm kamínková drenáž, ta se mi osvědčuje. (Všimněte si úmyslně skryté reklamy.)

Obr.4 Balení 5 ks - J.Herer ( netřeba představovat )





Obr.5 Konvička na zalévání s odstátou vodou (H2O). Zatím zalévám velmi zlehka, pomalinku, téměř kapková závlaha 2x do týdne. Co se později květu týče, tam přihnojovat zřejmě budu muset.

Obr.6 Vanilkové rohlíčky jsem si dovolil upéci na Vánoce, kdyby měl někdo chuť, prosím, nabídněte si.





Obr.7 Jěště jeden celkový pohled na funkční growroom.To si takhle před to sednu, piju kafíčko, kouřim a dívám se jak mi to krásně roste, pomalu jak u krbu.

Obr.8 A konečně kytí. Poučil jsem se na FAQ jak se fotí, takže už to nejsou ty fialové efekty jako na začátku Ježišmarjá já už vás pomalu začal rozmazlovat :-)
bruno.kudrna
Zdravím
Zajímala by mě cena toho světla a kde si ho pořídil.Díky
Zdárek:sun:
slamacek
Pro všechny : tzv. posměváčky, pochybovatele, zájemce, ale i těm co mají opravdový zájem o pěstování i ty co mi to přejí: Když tohle světýlko, bludičku, odbyté osvětlení atd...či jak to nazýváte zavěsim v tmavé místnosti, třebas v koupelně u stropu, tak Vám všem tady garantuju, že pod ním vypěstuju 2m vysokou kytku a sundam z ní 400g - 450g. KONEC:-)

P.S: Pro AladinaWarriora , omlouvam se, samozřejmě jsou to holky, je to však Herer a tak časem se z nich staly pro mě kluci, tak to vyplynulo.
Pro kolesa nemel by si jsi u me toho zahradníka dělat? Mimochodem spinkat by jsi mohl, jak sam rikas v te skrince, ani nohy by ti nekoukaly.
Pro DOCtoma Oceňuji, že je nadále budeš sledovat, daří se jim dobře, pasivní ventilaci jsem tam měl, ovšem zalepil jsem ji, kazila mi vzhled vnitřku, takže teď už tam opravdu není.
Pro Bruno , tomu jsem poslal soukromý vzkaz s odkazem, snad mu pomůže.
Tak čauky kluci :afro:
DOCtom
Ale jo. Neznalost věcí dělá člověka šťastným. A o to tady jde. Tak ať ty stromy nepřerostou. Jen když už něco garantuju, tak bych za to dal ruku do ohně. Uděláš to? :-)))
petr616
me to bavi, budu sledovat :-)
Váchy 55
Držim palce ať máš co nejlepší výsledek, ale přece jenom by sis měl o tom něco zjistit. Rušit pasivní ventilaci jen kvůli vzhledu? To jaksi nechápu..Budeš ,,ubližovat'' rostlině jen proto, že se ti nelíbí pár dírek? A myslet si, že pod 12w ledkou budeš mít 2m kytku je dost naivní. Čím větší kytka, tím větší potřeba živin, vzduchu a světla pro fotosyntézu a následný vývoj květů. To by pak neexistovali watáže jako třeba 1000w apod. Na co? Všichni by jeli pod 12w ledkou zavěšenou v hale a pod ní plantáž (když to přeženu). Zkus se nad tim zamyslet :-)
techem
Zajímavý počin zahradniku ;)
Líbí se mi tvé přidrzlé připomínky a to jak v tom máš prostě jasno a jedeš si svoje bomby :) nic ve zlém, je to myšleno dobře a pozitivně ;)
Tvůj Micro počin mě zajímá a budu sledovat tu tvou neukočírovanou jungli v lince ;)
Jen bych tě rád upozornil na to, že pokud nebudeš dostatečně ohýbat nebo tam nedáš scroog, tak ti prorostou i šuplíky s příbory a nenajdeš ani tu lžičku na kafe :D
Tak hodně zdaru a k+ letí do začátku ;)
bruno.kudrna
Zdravím
Ode mě to jako prudu neber v žádným případě.Je to trochu mimo to co se tady razí,ale stejně tenhle set up může jenom překvapit.
Fandím ti a doufám že tenhle report doděláš ať už dopadne jakkoliv....
Já plně chápu že sou mezi námi takoví co jim nejde o maximální výnosy o ten nejnabušenější room atd.Tady de o čistou radost z pěstování.
Jako další pozitivum vidím v tom že (snad) dokážeš že to jde i jednoduše,levně a diskrétně.
Já osobně sem zvědav sleduju a držím palec.Měj se.
Zdárek:sun:
Z
slamacek
Milí kolegové pěstitelé:-), tímto dodávám svůj poslední letošní příspěvěk, neboť se roztáčí povinný kolotoč kolem svátků a konce roku. Zaprvé si ho chci také trochu užít, zadruhé si volného času moc neužiji. Všem, kteří tento grow sledují jsem připravil i nové tři fotografie. Mé dvě HOLKY se už mají dobře a protože kvetení potrvá 8 týdnů, říkám dopředu, jsem nucen tak jako tak na Nový rok přepínat na květ, neboť v březnu odjíždím na nějakou dobu pryč. (Byl jsem nucen zprovoznit pasivní odtah ). Také musím uznat, že svým growroomem jsem se vydal tak trochu po proudu, přesto mne to velice těší. Byl to opravdu celé jen a jen experiment a bude-li to jen trochu možné, budu v něm pokračovat, neboť mě těší Váš zájem a i u mě doma je to s kytí takové milejší :-). A kdo ví, třebas pro mě čeká na konci alespoň malá sladká odměna. Mimochodem - nezaštipuji, neohybám , nechávám přirozený růst a stavbu rostliny, tedy malý stromeček (nepochybně mě to však láká) . Na květ si teprve hnojivo připravuji, ještě si nejsem zcela jist (uvidim, dle nabídky u nás v květinářství). Loučím se tedy, všem Vám tady také držím palečky a teprve při přepínání na 12/12 - Ahojky...

Obr.1 Tak tohle je prosím pěkně obrázek nalepený na vnitřní straně dvířek, který někteří zvědavci mohli zkoumat, takže tady je zblízka. Je tam pro inspiraci holek, aby věděly jak mají vypadat.
Obr.2 Tohle je drenáž, o které jsem psal. Půjčil jsem si ji od posypových služeb na zimu a snad se na mě za ten malý pytlíček nebudou zlobit.
Obr.3 Holky dneska ráno, v jejich případě právě při zhasnutí, všimnete-li si pořádně, každa už má svého osobního zahradníka . Dnes je jim 14 dní, od semínka, a začínají mi lehce vonět :-)





Odpovědi: - Pro Techema - Já to risknu.
Pro DOCtoma - neudělám. neuvěřím tomu, ale kdo ví, třebas to tu někdo vyzkouší. Já obě ruce potřebuju.
Pro petr 616 - OK, řeknu to těm holkám
Pro Váchy 55 - Ty si zase zjisti něco o použití lamp (ne tady, na internetu), možná budeš mile překvapen, v ostatním s Tebou musím souhlasit.
Pro bruno.kudrnu - Ó, děkuji. Ovšemže, je to trochu mimo, protože jsem to tak podal, jinak je to pěstování jako každé jiné, se vším všudy. I k té pouhé radosti jsem se musel propracovat, jistě chápeš. Jinak děkuji moc :-)
slamacek
Moji milí drazí,
nemám sice udělaný fotečky, ale pro ty, co to tady se mnou sledujete mám dobrou zprávu, kytičkám se daří, mají se čile k světu, nakonec jsem si rozmyslel i všelijaké zaštipování, dávám přednost přirozenému růstu a na konec si však budete muset všichni sahnout trochu do svěomí, protože pod LED12w si to pro květ připravuje velice zajímavé věci:-), Navíc oceňuju, že nedělám vůbec žádné zásahy, a kytí mi to vrací a js ouvelice zdravé a prospívají :-) Jsou nádherně tmavě zelené, bez jediné vady na kráse :-) Po Novém roce si určitě nějaké ty fotečky neodpustim. Sličné slečny se potřebují ještě trošku poupravit a až dotanu pokyn, můžeme je dát nejen sem, ale i je přepnout na květ. Jinak jsem navíc velice rád a chci tady všem poděkovat, za překročenou hranici 1000 návštěvníků, což mě těší a jsem rád, že je o tento thread:sun: - vidíte jak se učim, takový zájem.Třebas zrovna já jem ta mladá krev, o které se tady mluví, že by byla potřeba. Ještě bych se rád podělil o radost, kterou jsem si udělal, totiž, pořídil jsem si dvě trička od Groweru, už se těším, až mi přijdou. Mimochodem, prošel jsem si vyúčtováním za energie a těch 12w nikde nebylo vidět.
Mard
Ty jsi skoro jako Horníček se Sovákem :-)
slamacek
Mard - Můj nový avatar je pro tebe:beer:
slamacek
Vzhledem k tomu, že místa v kuchyňském growroomu ubylo, musel jsem přepnout na kvetení po 21 dnech růstu s mírnou rezervou pro následujících 56 dní, kdy bude Jack Herer vytvářet svoje květy. Grow LED 12w zatím šlape bez problémů, kytky taky, substrát jsem vůbec přihnojovat nemusel, pokojová teplota je vyhovující a odvětrávání nikomu nechybí. Jakékoliv anomálie při růstu se neobjevili, zálivka je stále čisté H2O, lepové desky jsou pro jistotu. Zatím čistá práce. Přidávám pár fotek a už teď se mohu těšit, co se bude dít při kvetení.

Pomaličku se mi začaly do představ vkrádat plány na Outdoor 2016 :-)

:leaf:
Kreator1993
Promiň ale tohle je fakt ftipný :D přepínat je v takovýhle velikosti bez absolutně vyplněnýho prostoru
crazyben
kreator: ale co, na špeka tam bude :) de hlavně o tu radost z pěstování a ta z toho je přímo cejtit... :D

slamacek: ten odtah bys ale mohl vyresit... a ani by to nemuselo vypadat esteticky spatne, (dira v zadni stene skrinky? nebo spodem coz sice neni idealni, ale porad lepsi nez nic, podle fotky by to nebyl zas az takovej problem...). Tem kytkam by se hned lepe dychalo (a rostlo).
Kreator1993
Jen jde o to že pochybuju že už ukázaly pohlavní dospělost. Do tý doby je zbytečný přepínat stejně nezačnou kvýst.
slamacek
Kreator1993 - ok, tentokrát jsem ti dal za pravdu, není to ani pár hodin, takže je vracím zpátky do růstu a začneme vyplňovat prostor. Máš muj souhlas.
Crazyben - je to focený tak, abys tu dirku nevidel, přesto na celkovém pohledu je vidět, ona tam je, díra v zadní části skřínky.

A tu větší kytku štípnu a just jo! Ach jo, nějak povážlivě se nám to začíná kývat, čau kluci :pimp: (A hele, už jsem stálý člen):winner:
Zelená zahrada
Zajímavý. Jsem zvědavý na výsledek :)
držím palce :D
slamacek
Sliboval jsem nové, průběžné fotky, Vy jste zase chtěli, abych to dotáhl až do konce, takže můj dnešní ranní příspěvek je tady. Ti co sledují, tak se mohou potěšit. Obě kytky, už netřeba představovat, pouze dodám, že obě dvě jsem jedenkrát zaštípl, protože co by mi to bylo platné, že rostou do výšky, když mám pěstírničku vysokou 3 cm :-) Mějte se
Mard
3, slovy tři centimetry?!? To už není mikro pěst ale piko pěst :-) Ty žlutý desky tam dávat nemusíš, máš ty kytky tak malý, že jsou pod rozlišovací schopností mušek :-) :frog:
MethodMan
Kytky moc hezký, sice malý, ale hezký!! :-) Držim pěsti :D

Jen mě zaráží... - Bílej povlak na hlíně = plíseň? Tipuju, že jo a být tebou tak co nejdříve pořídim nějakej ofuk.
slamacek
Vy dva !!! vůbec mě nepřekvapuje, že jste se tu s připomínkami objevili zrovna vy, ale já Vám dokážu, že na konci budete mít co dělat, aby se Vám to vešlo všechno do ruksaku. Ta plíseň je tam proto, že se jim tak dobře daří :-)
Dope420
citace:
Ta plíseň je tam proto, že se jim tak dobře daří :-)


Cože ? :D jako já kdybych to viděl u sebe tak bych se važně zděsil..ofuk by asi nebyl na škodu i když maj docela kmeny :beer:
slamacek
Povlak jsem dneska sundal a zkypřil půdu, vypadá to lépe, že?. Zjistil jsem, že celý ten květináček je tvrdej jak beton, neboť je totálně prorostlej kořenama, které jsou uvnitř obtočené několikrát dokola a všude lezou ven.

Z tohohle světla si berou rostliny až 90% záření, narozdíl od jiných, kde si berou tak 30%.
Furt do mě budete hučet s tim ofukem, že ho tam dám!!!

Dope420 - neslintej mi tady :drools: (Kmínky mají pěkný viď? Já už jsem se párkrát zděsil taky, to máš pravdu.)
Mard - ty lepové desky jsem zlikvidoval do koše
Mard
Hele a mluvíš na ně že ti tak rostou? Prý se zjistilo že když na ně mluvíš nebo jim zpíváš, tak jim vlastně dopřáváš CO2 v ideálním poměru. Na druhou stranu kdybys jim nadával, tak se před tebou třeba chtějí schovat a raději rostou kořenama dolu, na to bacha!

Krásně čisté lepové desky, mušky také nejsou tvým problémem :D
EDIT: Omlouvám se ti za další příspěvek, omylem jsem to odklepl dvakrát, su hňup :-(
Mard
.
slamacek
Ahojte, tak kytičku už mám jenom jednu, druhá vzala za svý holka. Od tý co žije nemám momentálně žádnou fotografii, ale jednou jsem ji stříhl a nyní jsem ve fázi ohýbání větviček, protože jinak by to nebylo možný. Zatím se mi podařilo na ní udělat 6 větví, jejichž vrcholky směle míří k bludičce 12w.. Jakmile budu s výsledkem, alespoň trochu spokojený, hodím sem nějakou foto.
Mějte se.
AladinWarrior
citace:
Původní příspěvek od slamacek
Ahojte, tak kytičku už mám jenom jednu, druhá vzala za svý holka. Od tý co žije nemám momentálně žádnou fotografii, ale jednou jsem ji stříhl a nyní jsem ve fázi ohýbání větviček, protože jinak by to nebylo možný. Zatím se mi podařilo na ní udělat 6 větví, jejichž vrcholky směle míří k bludičce 12w.. Jakmile budu s výsledkem, alespoň trochu spokojený, hodím sem nějakou foto.
Mějte se.


Fandím ti ale překvapen nejsem,vzhledem k podmínkám se to dalo očekávat.Ta druhá na tom taky nebude nejlíp že ji raději neukazuješ že?Nebo myslíš že to dopadne a něco z toho bude? :)
kubok
No keď vravíš že je to prerastené koreňami- možno keby si mierne počas rastu hnojil, tak by sa korene šetrili. Rozhodne pridávaj ďaľšie príspevky, čakáme na to. Ja osobne ti fandím (y)
MethodMan
Ahoj :)

Urcite dej nejakej delsi resport, jsem zvedavej. Zvazis na dalsi kolo neco silnejsiho? (Za predpokladu ze bude dalsi kolo). Tve posty me bavi. :) :)
Pioneer001
no pokud by mel nekdo zajem tak mam podobna dve svetla na patici e40 :) je to 2x zarovka jako tahle ale 21w tak muzete PM :) kdyby nekdo chtel :)
a at si rika kdo chce co chce led je budoucnost hlavne i v mikropestech :)
ja pod 2x 21w led udelal 6 automatu 40cm :D a priblizne 6x 5g kytka _

slamacek
Děkuji za Vaše příspěvky a názory, kterých si velmi cením, protože mne samotného i vás obohacuje o zkušenosti.

AladinWarrior je to věc cti, hodně jsem teď nějaký čas sledoval videa na youtube.com o microgroowu, o pěstírnách, o kytkách, indoor, outdoor, čím se svítí, o tom jak se to dělá jinde.Jsou tam věci, ze kterých opravdu zůstává rozum stát. Slibuji Ti však, že nafotím svojeho Jacka a budeš moc sám posoudit (po zvážení podmínek) zda ta kytka stojí za to, nebo ne. Možná před lety bych ji ještě vyhodil, nyní z ní mám radost, protože je opravdu dobrá. Máš však pravdu, je tak hrozná, že ji radši neukazuju. Díky
P.S. Na brčko bude
kubok Já při růstu vůbec nehnojil, byl předhnojený substrát,ty kořeny jely jak blázen,pouze H2O v zálivce, také to teď řeším do budoucna, protože prostoru pro kořeny ty květiny mají opravdu málo. Ani nevíš, jak mi to udělalo radost, že mi fandíš,Děkuju. Problém s kořeny jsem začal řešit tak, že jednoduše vidličkou každé dva dny pořádně proreju vršek květináče. Zaprvé se dobře vsákne zalévání a provzdušní se možná kořeny, za druhé cítím jak to té kytce dělá dobře, ty kořeny rupaj, ale do dalšího dne se z toho vzpamatuje:-)
MethodMan Já to zítra, nejpozději pozítří nafotim a hodim to sem. Takže popořadě.Zvažuju dostat tam 3 kytky,mám 3 semínka Jacka Herera.Na druhé kolo se těš. Pak už se pomalu budu chystat na outdoor, času bude málo, už teď nad tím přemýšlím, co a jak. Každopádně pro druhé kolo zůstane až na pár změn všechno tak jak je teď. Uvažuji v hlavě, že bych dal jiné substráty, jiný systém zalévání, jiné uchyceni tak, aby kořeny byly spíše v roztoku, Také uvažuji o odvětrávání. O zvětšení pěstírny:-) Dobré by bylo i silnější světlo. A to se musím přiznat, že se mi začal líbit systém předpěstování kytek pod modrým světlem 18/6 a rovnou je přendat do druhé místnosti na květ 12/12 a furt dokola To je oproti semínkům a klonům strašlivý pokrok.
Pioneer001Co se týká LED budu s tebou souhlasit Jinak jsem vypozoroval, že pod Ledkama jsou ty kytky daleko silnější, nejsou tak vysoké, mají patra blíže u sebe, mají obrovské palice a méně jsou náchylné na choroby a škůdce. Nechceš mi sem připsat něco o těch automatech? Dík

Takže zatim
slamacek
Obr. 1,2,3,4 - microgroow s LED 12w tak, jak jsem ho stvořil.













Obr.1 je pohled ze shora. Podařilo se mi udělat 6 vrcholků, na které se můžete podívat. Do toho začali obrůstat i ohnuté větvičky uprostřed,což vítám.
Obr.2 S tím ohýbáním si rád hraji, je to fakt high relaxace.
Obr.3 Pohled pod sukni, ty staré listy? No, ale není to krása:-)


Obr.1 Tohle hnojivo jsem si nechal doporučit u nás v květinářství, zatím sním nejsou problémy, míchám dle návodu, zálivka 1x za 2dny.
Obr.2 Drát na ohýbání za 20,-. Je zelený, potažený PVC, takže nereziví, je pevný a zároveň se dá výborně tvarovat, pokud potřebuji silnější na větší tlak, prostě spletu dva dohromady.
Obr.3 Ještě jedno tričko, kterému jsem neodolával dlouho, hned při prvním praní jsem si ho obarvil, takže je teď pracovní. Na sezónu outdoor bude skvělý.
Obr.4 Takto mi na okně jdou právě hyacinty do květu, pěstování rostlin má široký záběr.







Hotovka A tohle je záběr z dnešního rána, asi 15 minut před zhasnuím lampy. Holka má za sebou tedy pěknou 12ti hodinovou šichtu. Řekl bych, že nevypadá zase tak hrozně, co říkáte?:sun: Jenom bych dodal, že byla docela legrace dostat všech 6 vrcholků do stejné výšky vedle sebe, tak aby byly stejně osvětlené a měli místo.







MethodMan - ještě jsem to ani nestihl dodělat a už jsi tu, zdravim:-) Ano větývky i stonek jsou opravdu silné, buď je to genetikou nebo to dělá to LED světlo. Myslím, že se ta síla odrazí i na květech. Co se týká přepínání na květ, tak jsem právě přepnul pane kolego. TEĎ! Dalším poznatkem je to, že ty rostliny nemají moc rády, když se snima často hýbe.
MethodMan
No super, docela krásně se ti větví. A má teda monstrózní větývky, na to že neni ofuk.

Kdy budeš přepínat kolego? :)
AladinWarrior
Moc pěkně to vypadá.Už jsem se začínal obávat že nás přestaneš těšit dalšími fotografiemi.Omlouvám se že jsem tě podcenil.Začíná tě to trochu vtahovat že:)Při pohledu na tvou krasotinku si ale říkám,co se mohlo stát té druhé?Přeji ti ať se ti daří a budu se těšit na další příspěvek:)
Sezam
Ahoj,
dobre, ze jsi se nenechal odradit :) jsem pro kazdou blaznivinu, takze drzim palce :) kyti vypada moc roztomile :P
slamacek
Ahojte, dneska ráno jsem koukal (já vstávám, holka jde spát a naopak) ,že mi ta krasotinka začíná obrůstat, takže dnes večer až se probudí dostane novou bondage, což se mi jeví jako velice dobré, protože kmínky se tím pádem zpřístupňují světlu a obrůstají, holka není tak vysoká a má pevnou stabilitu, jsem opravdu zvědavý co vytvoří za šišky. Květina tak vypouští další větévky, které až začnou kvést (myslím, že už brzy) promění se v haldy a paldy Zase už přemýšlím, jak si to ulehčit, protože takovéto neustálé dotahování, ohýbání, ladění je také už práce a je náročná nejen na čas, ale je to trošku i umění, musíte jemně, abyste ji nepoškodili, zároveň prospěli a technicky dosáhl toho, čeho jsem chtěl dosáhnout. Např. správně ohnuté větve.

Odpovědi:
AladinWarrior fotografie samozřejmě ještě budou, nejspíš nové přidám nejpozději do konce týdne, jenže ono není zase tak pořád moc co fotit. Navíc fotka se okouká, ale vzpomínky zůstanou :-) Omluva se přijímá, je to od tebe hezké gesto, díky. Je pravda, že mě to teď trošku pohlcuje, snažím se však o to, aby Jackovi bylo dobře a dařilo se mu, on je teď to nejdůležitější :o A co se stalo z tou druhou?
Vyhořela.
Sezam Ne, nenechal jsem se odradit, protože jsem si uvědomil, že jsou zde lidi, kteří mi drží palce a přejí mi. A i když to nebylo ze začátku úplně jednoduché, přijde mi, že jsem za tu dobu nasbíral spoustu zkušeností :-)) Těžko se tady budu loučit. Díky za podporu, Aladin podcenil mě, já podcenil celej grower.cz

Také se asi začnu porozhlížet po nějakém doplňku na postřik pro výživu při kvetení a květů. Jenom tak lehké piánko...nic velikého:-)
Zelená zahrada
Musím uznat jedeš pěkně. Na to jaký má podmínky si myslím, že fakt dobrý. Budu sledovat a držím palce!
slamacek
Všechny Vás zdravím. Dnes jsem se rozhodl opět přispět, po nezbytné předchozí přípravě, která obsahuje nejen vlastní pěstování o které tu jde prvořadě, ale také fotografování (správný záběr), úpravu fotek, přemýšlení o tom, co mám vlastně napsat a konečnou editaci sem na grower.cz. Ten, kdo průběžně monitoruje vlastní groowing ví dobře, o čem mluvím :o .Dnes však upozorňuji všechny slabé povahy, které jančí při pohledu na malou tečku na listu, nebo berušku, aby odvrátili svůj zrak jinam, protože by se mohli zhroutit, nebo se odvolávat na trápění kytek, což rozhodně nemám v úmyslu. Původní čínské umění bonsají jsem převedl do praxe a věřte, že tato kytka toto umění velice dobře snáší a zjistil jsem, že je k tomu poměrně dosti vhodná. Ovšem takováto péče je časově i prakticky náročná a možná např. u mé jedne kytky (2-max.3). Nejsem zastáncem vysoké kytky, která má sice nahoře hezký top, ale když se podíváte pod něj, tak co uvidíte? Správně ohnutá větev, obroste, protože má dostatek světla, aniž bych musel používat abnormálně silné světlo, jen kvůli tomu, abych kytky-u prosvítil skrze zbytečné listí a houští. Větve i stonek sílí a jsou tak schopny nést kvalitní pro nás tak důležité květenství. Každopádně, každý z nás pěstujeme svým způsobem a tato rozmanitost dělá z pěstování rostlin poměrně dosti bohatý a obsáhlý obor. Už vás však nebudu dále mučit planými slovy a přistoupíme k mojí rostlince Jacka Herera.








K obrázkům:
Jak vidíte použil jsem knihu a rady z pěstování bonsají, na fotografii výše je kytka než jsem se do ní pustil, na třetí fotografii je vidět jak jsou větve drátovány poměrně z detailu a čtvrtá fotka ukazuje jak kytička vypadá po celé úpravě. Nyní dostane ona i já zasloužený odpočinek po dobu jednoho až dvou týdnů, kdy vytvoří další větve, listy a obroste:o a také už s největší pravděpodobností ukáže svou první bliznu a nasadí na květ. Přepnutá na 12/12 už je. Přihlásím se tedy, až budu zase spokojený s výsledkem.




Finále - V noci jsem nemohl dlouho usnout a nakonec jsem vstal a zpevnil a ohnul i ty malé výhonky na dvou hlavních nejvyšších větvích, což mi udělalo nemalou radost.(Tady jsem to nestihl zachytit)











Tahle fotografie je vysloveně jen a jen momentka, která zachycuje celou atmosféru
Kreator1993
Ježiš cos tos ní proved ? Šmarja bonsaje rostou třeba i 1000 let . timhle tempem budeš sklízet hermáče a ješte možná ani ne tenhle rok :D
slamacek
A ještě jednou :-) - Ano, ano, já vím, že tohleto sem do tohoto fóra nepatří, ale nemohl jsem si pomoci. Ti, kteří sem chodí pravidlně, už ví, že si tu občas střihnu nějaký ten úletíček. Takže se Vám musím pochlubit svým domácím vínem, které dělám hned vedle micra. Ve sklence je nové, které jsem právě stočil a označil bych je za výborné a v demižónku je naloženo už druhý den na další a doufám ještě lepší :-) .
Recept : 1,5 kg hroznů, 1,5 kg cukru svařeného s vodou a 3,5 litru vody. Za cca 8 týdnů, kdy hrozny spadnou na dno a víno bude čiré nashledanou. Mňam.




Kreator1993 Díky za příspěvek :-) Neboj, ona obroste (aspoň doufám). Hermafrodit z ní nebude, toho se nebojim, protože mám 100% feminizovaná semena, tudíž jejich genetiku laboratorně upravili tak, že je vyloučena možnost vytvářet samčí květy. Takže v poho. A kdo ví, třebas chci sklízet z téhle kytky, až za 1000 let.
AladinWarrior
Čau.Jsem rád že jsi sem v krátké době zase něco přihodil.Tímto krokem jsi mě trochu překvapil a ještě více přitáhl mou pozornost.Jsem moc zvědaví na další vývoj rostliny,protože se z toho můžu hodně přiučit.Líbí se mi totiž ta pevná struktura těla tvé rostliny.Třeba něco z toho nakonec sám aplikuji na svůj Groowing :-D.Ať to roste! P.S. Ty seš úleťák :-D,víno...he he.To bych fakt rád ochutnal i když jsem spíš na pivo.Vypadá to tedy zajímavě,je spíše sladké?...a díky za recept:).
Pioneer001
Bacha na ten drat me na nejakych kykach zarost do klacku :D
slamacek
AladinWarrior - čau. Mezi námi, když tak koukám na tu svojí kytku, na ty vršky na konci větví, mám pocit, že teprv teď ta kytka začíná opravdu růst a pochopila, co má dělat :-) Jinak ta pevná struktura už spíš připomíná stromeček než kytku :-) Jenže já ji od začátku dost trápím, pořád ji ty větve nějak kroutím:-) U nás se vždycky říkalo, dobrý palice potřebujou silnej kmen a větve. Nechci dělat kytku, která se mi bude, tak jako jsem to tady někde viděl, při kvetení bortit a padat a vázat k ní nějaké tyčky:-D Já také dýchám spíše pro pivo, ale víno v demižonu se u nás dělá po generace:-), tahle várka nebyla tak sladká, dal jsem méně cukru než je v receptu. Ovšem zase je silné, nejdřív nic, čůčo a pak seš vyjevenej :-)
Pioneer001 - jo, taky mám podobnou zkušenost, to ale zase tolik nevadí. Neměl bys drát tolik utahovat a vyměňovat ho a sundavat.

Kluci - uznejte, že pod 12w žárovkou (i když je to LED) je to slušnej výkon, dneska uznávám, že jsem i já osobně mile překvapen. Nechci si ani představit, co by se dělo, kdyby mi tady mělo svítit 1000w :-)


Hudební pěst na zahrádce
Mard
Konopí je jednoletá rostlina. Ta se chová zásadně jinak než víceletá. Tudíž je lepší než aby rostlina ztrácela sílu budováním silného stonku, napřít její síly do tvorby květových palic. Stejně kytka po vykvetení zahyne, tak je jedno zda má slabé stonky nebo silné jako ruka. Nepěstuji to jako dříví na topení.
crazyben
citace:
Původní příspěvek od slamacek
Kluci - uznejte, že pod 12w žárovkou (i když je to LED) je to slušnej výkon, dneska uznávám, že jsem i já osobně mile překvapen. Nechci si ani představit, co by se dělo, kdyby mi tady mělo svítit 1000w :-)[/B]


Na 12W žárovku to neni slušnej výkon, ale málem zázrak :) ne teď vážně... ono to nějak poroste vždy, ale jsem zvědavej na květ jestli to nebude málo.
Ten bonsai styl se mi líbí (moc), mě se jednou taky "omylem povedla"... trochu neohrabaně a brutálně sem zastříh kytku, kterou sem jeden čas mučil za oknem od února. To sem ještě dvakrát opakoval a nakonec sem omylem "roztrhl" stonek... no kytce to trvalo a zberchala se, no dopadlo to tak že měla cca 30cm s kmínkem o průměru cca 3cm s vrchama který vážně připomínaly korunu stromu, (javor asi nejblíž).

Od tý doby čekám na vhodnou genetiku (to bude myslim důležitý) a mam v úmyslu nějakou bonsai pro radost udržovat třeba... dokud mě to bude bavit, 12w neni tolik abych na to nesvítil 18 celej rok a když to pod tim jde, tak proč ne. :D Držim palce
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Mard
Konopí je jednoletá rostlina. Ta se chová zásadně jinak než víceletá. Tudíž je lepší než aby rostlina ztrácela sílu budováním silného stonku, napřít její síly do tvorby květových palic. Stejně kytka po vykvetení zahyne, tak je jedno zda má slabé stonky nebo silné jako ruka. Nepěstuji to jako dříví na topení.


No když se někdo rozhodne pro bonsai, asi mu nepujde o to aby dostal z tý kytky co nejvíc... ale o radost ze samotnýho pěstování. To je docela schýza obecně většiny growerů tady... váha, váha, váha... chápu že je to pro některý důležitý a do určitý míry je to i měřítko kvality celýho growu. Ale ne každýmu jde v první řadě o to aby měl "plnej mrázák hulení".

Jinak jedno to neni... jako letitej outdoorista musim rict ze silny vetve a stonky sou moc dulezity! Na co supermega palice na tenky vetvi kdyz ti to zlame prvni podzimni vetricek? Nebo ti pak ty vetve paldy ani neudrzi a jak zaprsi a paldy navlhnou zacne se to lamat pod vlastni vahou? Ono i sila stonku a vetvi nejakym zpusobem vypovida o vitalite tech rostlin.
Pioneer001
Kdysi davno jsem mel jednu co jsem taky (trapil)do bonsaie ..na podzim kvetla tak sem paldy strihnul v pulce a zalejval dal.. Byla v chladu a v lednu sem odstrih kousky vetvicek a zacal prisvicovat...na jare obrostla z palicek....
slamacek
Všechny vás zdravím, sice jsem si chtěl jít lehnout, protože holky už vstávaly a mojí sběžnou prohlídku mají už za sebou, ale nedalo mi to, aby neodpověděl na dnešní příspěvky, protože mi přijdou zajímavé.
Mard - Marde, budu s tebou souhlasit, ale ne se vším. Myslím si, že u pěstování pod umělým světlem je více možností. Jedna z nich je ta, že dokud svítíme dobu 18/6, na což se běžně používal halogenid modrého spektra, tak alespoň z mých zdrojů vím, že je prakticky možno rostlinu udržovat ve stádiu růstu a života vlastně nekonečně dlouhou dobu, pokud ji tedy budu stále svítit. Proto my pěstitelé pod umělým světlem můžeme zapomenout na pojmenování jednoletá rostlina, protože dokavad ji nepřepnu, mohu ji nechat růst tak, abych byl spokojený a poté ji přepnout na květ. Pokud máš nějaký lepší postup jak nechat rostlinu vytvořit raketové palice, tak sem s ním. Možná je tenhle postup, co popisuješ možný v klasické hydroponii. Já si však myslím, že slabý stonek, jak ty píšeš, že je to jedno, nepomůže. Můj konečný názor je ten, mohu se mýlit, že silné větve jsou základem pro vytvoření silných a kvalitních květů. Rád bych měl na větvích prorostlé, těžké a kamenné palice, které budou mít detonační i dekorační high a na ty potřebuji větve, které je vytvoří a unesou i když třebas ne tak veliké a supermega palice.Jak říká crazyben, otázkou je, zda těch 12w Led bude stačit na takové květy, ale když stačí na silnou rostlinu :-)). Zase už tolik času na tvoření kytky není, protože už brzy začne kvést a to pokvete ještě dva měsíce, pak se sní teprve začnou dít věci, přesto při troše mého vloženého zájmu si myslím nebudeš ani ty na konci zklamanej. Mimochodem, konopí je opravdu velice dobré kuřivo, než topivo :-)
crazyben - No, já sem teďka jednu z těch větývek, pomalu tu nejlepší nalomil, a dost, ale naštěstí drží. Už na ní nesmím šahat, než zaroste, chtělo by to vosk. Vypadá to jak canada list :-) Jinak už asi víš, že za tvůj názor ohledně outdooru jsem ti poslal K. Vím totiž přesně o čem mluvíš, já tenhle názor o kvalitě a zdraví rostliny, která se pozná již na první pohled, dle jejího vzrústu, nosím také. A opravdu se nemám v plánu hnát za množstvím hulení do mrazáku, chci si v klídku vypěstovat kytičku, z které budu mít radost i z pěstování, bude se mi líbit a také, která mi bude chutnat, až si ji jednou večer ubalím, bude na co vzpomínat :-) Asi už víc tvůj příspěvek rozebírat nebudu, je vidět, že už máš něco za sebou a taky před sebou :-) No, jaro je ještě daleko, ale přiznám se ti, že už teď mi trošku moje první outdoorka leze na mozek. Těšim se jak blázen :-) Chci mít opravdu pěkné kytky, budu to muset všechno promyslet a zvážit :-)
Pioneer001 - já měl jednou kytku v pokoji a někdo mi poradil, abych ty veliké palice ostříhal a nechal jen ty malé, opravdu ty malé pak dorostly do velikosti těch velikých, takže jsem vlastně ten rok sklízel 2x.
slamacek
Započal jsem dnešní den pohledem na mojí krasotinku a nedalo mi to, abych ještě se zalepenýma očima pořídil jednu fotečku. Rozespalost byla znát, protože jsem si při tom utrhl objímku se světlem, tak jsem ji musel odmontovat v obýváku, kde teď nesvítím. Prostě nápek hned po ránu :-) Je to sice třetí den po dosti razantním zákroku, ale přežila a už začíná obrůstat, snad včas. Napočítal jsem 11 pěkných větviček, které se povedou a 6 hlavních větví. Je fakt, že kdybych tu měl udržovat opravdu bonsai styl, tak těch 11 větví asi vezme za svý...na to už nemám odvahu. Taky přece jenom chci na konci kouřit, co by mi bylo platný doma teplo, když bych neměl co ubalit:o) Je mi jasný, že někteří si myslí, že z toho stejnak nic nebude, uvidíme :-) Zalévám teď čistě jenom vodou, až se chytne, začnu zase přihnojovat, podle návodu se hnojí 1x za 14dní do vlhkého substrátu. Asi to je ňáký silný hnojivo.
slamacek
Kluci přidávám jednu fotku, mám kytku z feminizovaného semínka, orig. , jsem opravdu přesvědčený, že tahle kytka samec neni, neobjevil jsem na ní ani jeden samčí květ, ani náznak. Takže všechno ok. :) Až na to, že tahle kytka prostě NEKVETE!. Už jede na květ dostatečně dlouhou dobu. Nevím čím to je, nechápu to,ani blizna-nic, tak se chci zeptat, jestli se tu někdo s něčím podobným setkal a co s tím mám dělat? Díky
(Snažil jsem se udělat co nejlepší fotku, ale asi se nezdařilo)
crazyben
Samci většinou kvetou dřív a často tim impulsem ani nemusí bejt změna fotoperiody, takže ten to asi vážně nebude. Píšeš že jede na květ dost dlouho... to je konkrétně kolik dní (od přepnutí)?

Hele vim že to asi nebudeš chtít slyšet, ale aby začla kytka kvést potřebuje mnohem víc energie než na růst... moje teorie je že těch 12w dost možná nemusí stačit aby za 12h světla nasbírala tý energie tolik kolik potřebuje k řádnýmu vývoji plodu a pak je to celý zabržděný.
Mard
No a má ta kytka určitě každý den 12hodin nepřetržité tmy?
slamacek
Ahojte, od přepnuti je to víc jak 14 dní a míň než 20. Mají i opravdu 12 hodin tmy, kontroloval jsem to, jak hodiny tak tmu :) No, aby to nakonec opravdu nebylo to světlo (to by bylo opravdu nemilé překvapení). Já to prostě nechápu, počkám ještě do příštího víkendu a pak ji asi budu muset vypnout. Přitom jaká škoda, když už jsem ji takhle hezky vypěstoval, měla by pěkný paldy.
Pioneer001
tak to je cajk :D me jedna kvetla az po 20 dnech :D
crazyben
Vydrž, třeba to ještě něco udělá... a když nic, místo vypnutí bych naopak zapnul něco navíc. ;)
Kreator1993
To je tak když ti někdo řiká že pohlavně nezralá kytka prostě nepokvete a ty si stejně jedeš svoje.
slamacek
Kluci dík, za tím nic, ale dám vědět.
AladinWarrior
citace:
Původní příspěvek od slamacek
Kluci dík, za tím nic, ale dám vědět.


Dej jí ještě šanci dokud žije.Je pravda že jsi ji přepnul dost mladou,ale viděl jsem například mikrogrow v PC skříni s krásnými květy.Rostliny nebyli o nic větší než tvá krasotinka.Je to extrém který není nemožný,pouze ojedinělí.Například nejmladší těhotná dívka světa měla 5 let a pár měsíců:-o.Přitom by neměla mít vyvinuté reprodukční orgány že?:DNech ji,třeba chce jen víc času.Připrav další semena a buď to dá nebo uschne:)Řízeček z pohlavně zralé rostliny nebo automat by byl možná vhodnější,ale jinak se člověk nedozví co jde a co nejde:)Hodně štěstí.
MethodMan
Slamacku slamacku.. Dej ji cas. Lampou to neni, ona jednou bude muset vykvest :) ikdybys ji mel doma za oknem ve stinu tak ti jednou stejne ukaze kvety. Podle me jen proste neni zrala. :titanic:
slamacek
Uznávám sem nedočkavej:) Dám ji čas a snad moje vůle bude tentokráte silnější než pokušení :) Také jsem viděl přepnuté květiny daleko mladšího vzrůstu a vykvetly už za pár dní a právě to mě znervoznilo. Jsem stejného názoru :einstein: že ať je jaká je, jednoho dne prostě vykvést musí:flower:
slamacek
Kreator1993 - pořád mi vrtalo hlavou, co si mi to vlastně chtěl naznačit, tak jsem si o tom něco začal zjišťovat a opravdu jinak se přepínají kytky ze semen a jinak z řízků, což bude ta pohlavní nezralost, byla to pro mne novinka.(defakto jste všichni měli tak trochu pravdy) . Vyhledal jsem si také kdy se objevil první lístek a také kdy jsem přepnul na květ. Opravdu jsem je nenechal ani celý měsíc růst, což nestačilo, nechápu proč jsem na ně tak chvátal. Popravdě jsem se rozhodl čekat.A díky kluci, že jste se mi pomohli pomoci :)
slamacek
Kytka už se mi pomalu nevejde pod lampu, sem na maximu výšky :) A pořád nekvete :)
O víkendu zkusim udělat fotečku :sun:
MethodMan
Ještě ani chloupek? Koukni pořádně, pohlaví už by ukázat mohla. Nebo má koule a ty sis jich nevšiml. :-) Což doufám, že ne.
Pioneer001
vohni to smerem doluuu dokud teda nekvete :)
slamacek
Foto1 - Kytka v microgroowu, nebo spíše polínka :) Líbí se mi ty stíny od větví na spodku, to je fakt hustý, všimněte si :)








Foto2 - Detailek ( Takhle vypadá pěkně hnusně, jak pavouk, brrr )








Foto3 - Detail max , chtělo by to lepší fotoaparát :)


Dneska jsem se rozhodl doslova vymést pavučiny ze své pěstírny a opravdu jsem jednoho pavouka vymetl :) . Práce na kytce mi zabrala téměř 3 hodiny čistého času. Za použití drátu jsem zase "řádil", vypil u toho 3 kafe, vykouřil 2 cigarety, ale řekl bych, že výsledek stojí tentokráte za to. Nakonec jsem ostříhal staré a zbytečné listy, prokypřil půdu tak do hloubky 2cm a pořádně prolil hnojivem, tak, že voda protékala skrz celý květník. Kytka je tedy alespoň důkladně zalitá :) . Jen jsem doposud nepochopil, co všechno chci říci, když jsem pracoval, myslel jsem na všechno a na nic. Krásně jsem si zarelaxoval a odpočinul, dělal jsem sice celou noc, ale co :) Tady tedy vidíte výledek. Ať nám to tedy roste..Začínám té své kytce věřit:bandit: Ta až se opře do květu, tak to bude něco šílenýho :-)))))
Když tedy vezmu v potaz, že už jsem ji chtěl pomalu popravit, uf :dance:
klogg
nechci tě zklamat, ale s tim "letnim sestřihem" sis dost uškodil na už tak dost nepotencionální kytce, ale zase fakt vypadá hustě no
AladinWarrior
Je nějaká nahatá. :) Myslíš že to ostříhání něčemu pomůže?Hlavně už jí nehol,ať už se do toho může dát. :) ...a trochu ji přitop
JAHmaican
Jake stare zbytecne listy? Tema rostlina dycha... Prave si ji zbavil plic. Asi tezko pokvete, kdyz se nemuze poradne nadechnout... Gratuluji k velkemu zivotnimu uspechu...
anon383596
videl jsem toho už hodně ale tohle ještě ne
Když si tak počítám to tvy tema nevim jestli se smát nebo brečet
kcb
Mas oci, videl jsi nekde okolo sebe, ze by se v prirode neco samo zbavilo listu drive nez pred smrti ? To jakoze otrhas ze stromu listi, abys mel vetsi, nebo vubec nejake jablka ?
Roiwer
No teda cumim, ses dobrej sadista a jeste si u toho relaxujes muhehe
Roiwer
Sorry, ale ta kytka, te v kvetu uskrti tim dratem :D :D
Zelená zahrada
Musím uznat opravdu mazec. Být tebou tak jen čekám kdy ta kytka vyleze a nakope ti pr*el
Měl by jsi s tím týráním ubrat

PS: kdyby jsi tomu radši dal pořádný světlo a ne ji pořád ohýbat....
Mard
Blink, to je na :rip:
SarumanCZ
spachal jsi teda pekny zverstvo na to by mel bejt paragraf :D
crazyben
A já ti tak držel palce... no nic, počkej až vyrazí nový (aspoň zatim "v klidu" dospěje) a hlavně to pak nedělej v květu, nebo se bude snažit udělat tu zelenou plochu na listech z paliček a budeš to mít řídký.

Ohejbaní fajn, zastřihnutí fajn, dokonce i ten drát a bonsai styl je zajímavej... ikdyž sou to taky slušný stresy, ale tohle? Asi jako když pavoukovi utrháš nohy když to přeženu. PS. možná sis zadělal na herma... nejen světelný stresy tomu napomáhaj (ikdyž ty maj asi největší vliv) tak hlavně hlídej aby neukázal koule.
MethodMan
Jáá bych to tak nekritizoval. Je sice fakt, že jsi jí pár listů nechat mohl, ale jsem rád, že jsou mezi náma a lidi, co vyzkoušej něco novýho, jelikož tenhle styl jsem tu ještě neviděl.

Takže jsem ve finále fakt zvědavej, jak tohle dopadne a držim ti palce!! :-)
Váchy 55
No do prd...! Tak tohle je koncentrák..už jí zplynuj!! to je jak kdyby mi uřízli ruce a nohy a pak musel ležet s krvacejícíma ranama do tý doby než se sami zahojí... chtěl bych radši zdechnout.. Jsem taky pro vše nového, ale tohle!
Pioneer001
listy nejake ma ale ted pocitej ze pujde do listu a zaroven do kvetu takze z toho asi moc nic nebude ... mno buduu ti drzet palce ale kazdopadne zasahovat takhle do kytek pri 12/12 asi urite NE
slamacek
Kluci, díky za komentáře, určitě se zase ozvu, až bude nějaká rapidní změna :) Nemohu si pomoci, ale já jí začínám věřit, faktem je , jestli takovéto zacházení je schopna unést, zase na druhou stranu, vždyť o nic nejde :) cauky
slamacek
KLUCI, co když už tuhle kytku radši vypnu a zasadim nova seminka? Máte někdo lepší nápad? Dík za radu
Pioneer001
To ji rosvit lepsi lampu pod 12opravdu jen rust....:) alw nesmis ji trapit a pokvete
Kreator1993
Nech jí dojet aspoň se poučíš jak se dá zhermit 100% feminizovany seminko ;)
AladinWarrior
Jestli roste tak vydrž a nech ji dojet.Nové semínko než vyklíčí,plus měsíc růstu...ale z téhle nic velkého nečekej.Záleží na tobě jestli to dojedeš pro věc nebo chceš nějaký to palivo. :)
slamacek
Začala obrůstat potvora, dostane ještě šanci, kolikátou už? :) Jenže se mi zase začala kroutit jinak než bych si představoval, roste prostě jinak. Jestli si někdo myslí, že ji u mě nějakej herma květ pomúže na budoucí roky založit další pokolení, neboli věčný život, tak shoří jak papír :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma