indoor venku, zkušenosti?? postřehy?? - Klikni zde pro originální téma |
OK |
Hmm, a dal by se Skunk #1 dat ven? No, dal, ale vydrzel by to? Na allhighseeds pisou, ze je jen pro indoor... Ja jen, jestli to nekdo nezkousel... |
|
|
Deu |
Ven ho samozřejmě dát můžeš, ovšem otázkou je kdy se mu bude chtít dozrát. V tu dobu už můžeš čekat mikuláše, a asi chápeš co to vlhko a zima s úrodou udělá :) Neni to teda zas až tak u Skunk #1 přehnaný, ale je to všeobecně problém, kterej kytky dělí na indoor a outdoor. |
|
|
KosMic |
Takže indoory kvetou delší dobu nebo začnou kvést později? |
|
|
Deu |
Všeobecně, indoory začnou venku kvést obvykle později. Ale samozřejmě jsou i jiný důvody, kvůli kterejm je kytka vhodná na jen na indoor (náchylnost vůči plísni, povětrnostním vlivům, délka květu, atd... :) |
|
|
phmh |
mohl bys je třeba zakrývat(jestli to jde?)tmavou fólií tak 2-3 týdny před obvyklím začátkem květu (a třeba vytvořit i nějakou konstrukci)
stmívat jim dřív asi je jednodušší,proto že se po skutečném západu dá opět odkrýt a pak přichází nový východ dalšího dne a to stačí dělat jenom týden až dva,podle druhu a délky květu
normálně bez zakrývání to dokvítá i do prosince ale pak je problém s plísní v našich nakažených podmínkách-ale to se dá napravit správným pravidelným vysycháním a taky slabší nebo vůbec žádnou zálivkou v posledních týdnech květu)
kytky který kvetou víc jak 7 týdnů jsou pak vhodnější pro větrané skleníky a indóór-ale to pak stejně zbývá nekonečné množství venkovních modýlků s vyšším obsahem aktivních látek
tak se posune celé dozrávací období a můžete tak sklízet dřív i když u toho strávíte víc času-ale pak už dostáváte medaile |
|
|
|
Cau lidicky!
Nemate nekdo zkusenosti s Power plant venku. Myslim si ze dozrat stihne. Ale nevim jakou muzu cekat kvalitu. Mel bych krasny sluny mistecko, kde dofam, ze bude prosperovat. Tak co Vase zkusenosti? |
|
|
|
no prijde na to jestli zacinas pestovat tak se vyser na skanky a vem si nejakou jinou odrudu ktera se ven hodi...
no Ale pokud si nedas rict a nejses nekde od znojma tak je ideal tak od unora -dubna predpestovat prisvitit 18/6 teplota kolisava at se otuzi nemusi byt vyssi nez 15C sazenicky porostou pomalu ale budou sakra sylny a az se otepli tak je jeste otuzuj navsevama ven a pak je vysad.
Vona ti zdrava a tak 5-7 mesicu stra kytka zareaguje uz na prvni zmneny periody {konec cervence} Doporucil bych to zakryt ale tak veliky kytky co ti takto vyrostou uz nezakrijes.... |
|
|
|
Moc by mně zajímalo jeslti můžu kytky třeba zakrývat uměle normálně v přírodě,jeslti neexzistuje nějakej fígl...ono mi to příjde celkem divný abych chodil někam kilák denně s folií... |
|
|
phmh |
postupné ztmívání by ti mohlo automaticky zajistit naše slunce(za velmi příznivích podmínek,lidí nakloněných na této planetě k využívání,spotřebě, porozumění a toleranci konopí se může stát ,že si najdeš (třeba přesně podle hvězd spočítaný západy slunce na)místo kde by rostly kytky co chceš zasít a kterým by mohl stínit nějaký strom,větší keř, nebo jiný objekt ,který by mohl stínit tvým kytkám aby dřív dozrály :)
někdy si tady u nás ty hustý kytky stíní i sami na odvrácené strany od slunce a postupně tak dozrávají :)
vraťte konopí zpátky do přírody lidem i zvířatům a broukům ať si to tady všichni můžou pěkně užít :) |
|
|
|
Díkec za radu...určitě to vyzkouším :-) |
|
|
|
Tak už jsem vysadil dvě kytky Holand Hope,na kraj pole...už mají 8cm,předpěstovával jsem je doma pod záživkou,daří se jim fajn,tak uvidíme |
|
|
oton |
ahoj přátelé, dlouho jsem byl pryč, až dnes opět něco píšu
letos mám poprvé pár indoorových kytek venku, je to mazar, durga mata, a chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s indoorovýma kytkama pěstovanýma venku (outdoor) a jestli se dá z toho něco kloudnýho vypěstovat, jestli je nutnost to v létě začít zatemňovat aby to začalo kvést, prostě jakýkoliv zkušenosti s pěstováním indoorovek venku, předem moc děkuju |
|
|
oton |
díky, má to pěkný, jestli se může někdo vyjádřit přímo k těm odrůdám který jsem napsal = mazar, durga mata.... |
|
|
abask |
Cau, nemel by s tim byt zadny problem. Vim o lidech, ktery pestujou indoor venku a je to v pohode. Kytky rostou jako z vody, ale neda se vyloucit, ze nejaky druhy na to budou nachylnejsi. Urcite to zkus a dej vedet, jak jsi dopadl. Preji hodne zdaru a mej se |
|
|
oton |
no sem zvědavej, právě jsem koupil tlustou sartunu, abych s ní moh vyplést velkej rám, kterej sem si udělal, budu totiž kytky pěstovat metodou scrog, jsem zvědavej jak to venku dopadne, doufám, že z těch indoorovek budou povedený palice :-) o ty outdoorovky strach nemám, ty jsou léty prověřený :-))
je li někdo další se zkušenostmi s pěstováním indoorovejch kytek venku pod slunce, sem s tim! :-) |
|
|
oton |
koukám že moc lidí se do debaty nehrne :) |
|
|
Storm |
Mam dojem,že se to řešilo v 'Odrůdy a šlechtění',ale to je jedno,aspoň to bude na očích a lidi si toho líp všimnou.Tenhle rok pojedu pod sluncem Belladonnu,tak doufam,že z toho něco vzejde. |
|
|
oton |
tak sem proštudoval ty ostatní thready, a usuzuju, že se indoor dá venku jet celkem v pohodě, samozřejmě záleží na odrůdě, ale myslim, že když to začne kvést celkem brzy, i za pomoci nějakýho toho zatemňování, tak z toho pude povedenej matroš, no rozhodně to sám poznám protože Durga i Mazar, se maj celkem k světu, akorád mě trochu sere, že to zatim neukázalo pár květů, abych moh vyřadit kluky, ale uvidíme, pokuď se najdou zájemci, budu průběžně informovat jak to jde a jak to dopadlo... pokud se najdou další lidi se zkušenostma z pěstovnání INDOORU venku, rád se poučím |
|
|
borifield |
helo,
znamej si zasadil ww venku (ne ve skleniku )ani ji nezatemnoval a dozrala nekdy v rijmu ,uplne v pohode.nebyl to zadnej strom ,ale kvalitativne to davalo moc.sam do ni jdu letos taky + naky outdoor klony ,tak uvidime.kazdopadne to chce nekam kde to tak dlouho muze zustat,je blbost to cpat nekam do kukurice apod.
at se dari :smoker: |
|
|
Ernest |
Ja mam na zahrade SilverHaze a naky dve lampy, kamos co mi daval ten Silverhaze byl docela nastvanej ze mu to uplne nedozralo, chtel to prej prikrejvat plachtou ale byl to ker jak hovado a chodi do prace tak na to nema zas tak moc casu. Tak to mel takovy nedomrdly ale i tak to byla docela kvalitka.Ja to mam tedka v kybli a premejslim o tom kdyby to nahodou nedozralo tak ten kybl presunu domu za okno a to uz by to melo dokvest jenom doufam ze se mi to taky nak divoce nerozroste.
Cus Ernest2F |
|
|
Luk |
Zdravim všechny,
Zbyl mě jeden řízek indoor a jediné bezpečné místo o kterém vím je můj balkon. Jedna se o Velvet a rad bych tu kytičku vymodeloval do rozvetveného keříku asi 50-80cm vyšky. Dopoledne tam jde slunce a celé odpoledne tam je stín. Jelikož je to indoor myslím ze to neni na skodu.
Má nekdo zkušenosti které by mě mohli pomoci? |
|
|
DiMiR |
mam WW ve skleniku, tedy zatim jenom v 0,75 l. kvetinaci, ale ted jsem je 10 dnu nevidel, meli tak 4 patra- 6 z nich, zbyle 2 jsou zmrdky a kdyz prijedu budou urcite vsechny potrebovat nutnej zasah! Otone tve prubezne zpravy mne muzou jen obohatit! Hura do toho! |
|
|
oton |
o.k. pruběžná zpráva je tu: bohužel nějak se mi to celý nelíbí, kytky jsou v kýblích. větších než loni, jsou podruhý zaštínutý, jsou pod pletivem "outdoorscrog" :D ale! nevypadaj moc dobře, dole jsou listy trochu žlutší a zdá se mi, že to moc neroste, nevim čim by to mohlo bejt, přikládám to tomu, že jsem před cca tejdnem zaštipoval a tak se kdytky vzpamatovávali ze zásahu a do toho bylo ještě celkem chladný počasý a přízemní mrazíky (i když ty se mě netejkaj, protože to mám docela vysoko)
tak nevim, nechám je a koncem tejdne uvidim jestli už se znormalizovaly a rozjely, taky sem je poprvé zahnojil a to teď o víkendu, používám WUXAL super, protože z loňska s nim mám velmi kladné zkušenosti
přeju si aby mi trochu nakvetly, abych moch udělat selekci samců, ale zatim to nevypadá :( , no to je zatim snad všechno
to luk: myslim, že je to právě naopak, kytyk na indoor jsou šlechtěný na to aby na ně pálila lampa od rána do večera jak hovado, a tak si myslim, že potřebujou spíš hodně slunce než málo, ale uvidíš, jestli je nemáš kam dát, tak je prostě nech na balkóně, lepší než je vyhodit ne? :)
z osobních několikaletých zkušeností z pěstování outdoorových kytek na balkóně mám jen kladné postřehy, vždy mi to na balkóně velmi rychle a pěkně dozrálo, zklízel jsem už většinou koncem srpna začátkem září, ale s indoorem venku letos začínám
to dimir: skleník je cool, ale od několika lidí jsem tady četl, že WW má s kvetením celkem velký problémy i pod lampou a na ven že se moc nehodí, ale uvidíš, zatemňování se ale možná nevyhneš... PS: bacha na plíseň, ve skleníku bejvá vlhko a dusno, hodně větrat! |
|
|
Elf |
Mynulej rok sem vysadil 2 rizky wdovky a co se nestalo, nebyly ani zastizeny ani nic a vyrostli asi 2metry vysoky a 1,5m siroky monstra bylo to 3 batohy, ze 2 kytic |
|
|
Luk |
....rád bych se také dotázal zda někdo nemá zkušenosti se zalamováním(kolínka) .jde me o podrobný popis akce,nerad bych něco skazil.
do jaké míry mohu ovlivnit velikost kytky zalamováním nebo zaštipováním? moje "balkonovky " mohou mít výšku do 1m)z bezpečnostních důvodů) |
|
|
borifield |
k tomu zalamovani myslis jako ublizovani kyti (supercropping) --> vetsi a silnejsi stonek a palice na zalomenim .presnej navod na to jak udelat 1m rostlinu venku neni ,podle konkretni situace ,kolinka sou dobry ,ale venku...ty stonky sou prece jenom dost silnejsi nez in.ale proc ne... |
|
|
viridis |
Takze puvodni otazka byla na Durgu a Mazar: vcera jsem je (a BB s K2) sklizel ze skleniku (klony zasazeny v breznu), bohuzel diky vyskytu svilusek o 14 dni drive, nez by chtely. Pochopitelne se zatemnovanim (lahuudka) denne. Vyska rostlin 50 cm, +- 20 cm, jak ktera. Po prechodu do qetu se zacaly prcit, jednocepelove listky, castecna ztrata ozubeni (asi vliv nizkych teplot, bylo i pod nulou a pritapelo se petrolejkou), BB naadherne zmodrala. Listky osypany krystalkama (1x tydne phytamin, jinak slepicaky) - cca 1.5 m2 dalo kybl sklizne. Ted je v mrazaku a cekam, az scipnou svilusky. Pujde to do masti, ale presto kousek ochutnam a dam vedet. |
|
|
oton |
zdarec viridisi, i když si je sklidil o 14 dní dříve zajímalo by mě jaký byly paličky a jestli okoštuješ, tak jaký to bylo, díky :D |
|
|
KhA |
Ja mám venku na zahradce indoor cithral a jako roste se mu docela dost f klidku, akorat mu zacinaj žloutnout spicky hornich listu... Nevite nekdo co s tim? |
|
|
Luk |
..20cm rizky Velvetu jsem zastrih a kyti me po 10dnech slusne košatí, mohutní stonek a vypadá to bájecě.. |
|
|
oton |
nové info: moje předchozí skepse se naprosto rozptýlila :D kytky se od minulé kontroly naprosto fantasticky rozjely, přisuzuju to tomu, že před tim byla docela zima a taky byly zaseklý po zaštípnutí
outdoorovky (californie) jedou v pohodě, některý i ukázaly květy, tak že sem moh provést selekci, ale né všechny což mě překvapuje, když jsou to stejný kytky, no uvidíme
a teď ty indoorovky, nejdřív MAZAR, ten je trochu divnej, sice se dal taky do růstu jako ty ostatní, ale jeho listy jsou fakt divný, jako by hodně do kulata, a zoubky jsou hodně málo výrazný, listy trochu pokroucený, no nikdy jsem na živo mazara neviděl, tak nevim, zkusim ještě k někomu mrknout do galerky, zatim žádnej náznak nakvetení, s čimž jsem taky počítal
dále DURGA: tak ta roste nádherně, je na ní vidět, že je to tipická skříńovka, stavba kytky je mohutná a hustá, nízký a hustý patra, větví se hodně moc sama, když to srovnám s tim outdoorem californií, tak jsou vidět fakt hustý rozdíly, taky zatim žádnej květ
a nakonec je tu noname indoor, co jsem dostal kobliha z groweru: jsou to dvě krásný kytky, stavba jasně napovídá, že by to měly bejt opravdu indoorovky, vypadaj hodně podobně jako DURGA a MAZAR, a pozor jedna vystrčila blizny!!! což mě udivilo, protože jak se tu řešilo, indoorovky maj s kvetením problémy, tak že mě potěšila, bohužel jsem ten jeden kýbl s těmahle dvěma kytkama musel dát pryč z místa, protože na ten venkovní scroog už tam bylo moc kytek, teď nevim co s ní, a je mi líto jí dávát někam na pole.....
začal jsem už před tejdnem s hnojením wuxal jede..
tak to jsou zatim všechny postřehy, v tomhle vedru je to ale na picu, protože kytky maj velkou žízeň :) asi jako já, jen že já do sebe leju pivo :D |
|
|
OK |
Asi takhle, je pravda, ze ty kytky jsou jaksi "zdeformovany" tim, ze byly vykultivovany pro pestovani pod umelym svetlem. To ale samozrejme neznamena, ze pod sluncem neporostou. Porad jsou to KYTKY, takze samozrejme budou sami v pravou chvili reagovat na snizujici se dobu, kdy slunce sviti a vykvetou. Smozrejme to za pokus stoji! Zrovna ja mam venku Jacka Herera a Haze a docela si od toho slibuju... |
|
|
|
Loni sem pěstoval venku nějakej skunk co sem se zněho báječně vykouřil a našel v něm semínko....kytka vyrostla asi metrpade vysoká ale i když se dokázala přírodnim poměrem svitu slunce a měsíce přelomit do fáze kwětu,nedojela a bylo z ní pouze pár (ale vynikajících) váčků..
...letos co jsem začal pěstovat odrůdové modely,mám venku pár Durban Poisnů a kamarád pěstuje Bahaiu s tím,že kytičky se tváří velice spokojeně a to i přes to že se straním jakýmukoliv chemickému hnojení...myslim že to vyjede do plný pestrosi a že tomu hodně přidá fakt že sme na tyto modely vybrali sušší místa.Držim ti palce stejně jako všem a doufám že bude možno vidět nějaký tvý fotky...
kwet.. |
|
|
Luk |
zdravím,
na dvouměsíčních řízkách sázených do květináče se mi udělali hnědé tečky(na listech) nehnojil jsem a pravidelně zalejvám. evidentně to zabranuje růstu co s tím.
dik |
|
|
oton |
no chtělo by to asi fotku, protože mě "hnědé tečky" fakt nic neříkaj :D , jestli jsou to hnědé až zrzavé skvrny, tak by to mohla bejt suchá plíseň, ale ta spíš souvisí s přehnojením, řešil jsem to tady rezavé skvrny na listech (bohužel fotky těch mejch kytek už tam nejsou) |
|
|
hihi |
2 LUK: nenapsal jsi, jestli ty kyti jsou venku nebo in. Takže nevím, ale zkusím tohle, pokud jsou ty kyti venku v květináčích, tak to může být klidně ten nejzákladnější vál v tom, že na to sprchlo (nějaká přeháňka) a potom na to zasvítilo slunko, když tam byly ještě kapky z toho deště a tím pádem se to trochu popálilo a zůstali tam skvrnky, ale tohle nijak nevyřešíš-leda zastřešením. A nebo to taky může být v souvislosti s tím, že nehnojíš a tím pádem je ta půda již vyčerpaná a kytka má málo živin, ale to se mi nezdá, za dva měsíce z hlíny nevytáhne dle mýho žádná kytka všechny živiny.... Takže je to třeba tímto, ale spíš tím prvním.
Mějte se good
Zdarec |
|
|
Bioss |
Chtel bych se zeptat naplanoval jsem na toto leto vysazeni indooru BB do foliovniku, chystam se na to do tydne, uz je prepla na kvet pod sodikem. chtel jsem jen vedet jestli bude treba nejak zakryvat nebo staci mesicek? |
|
|
oton |
to Bioss: jo jo, chcita ma pravdu, světelná perioda je pro květ momentálně dost nevýhodná (i když už mi nějaký outdoory začínaj trochu kvést, ale to je o něčem jiným, než indoorovky!) tak že bez nějakýho zakrejvání se to asi fakt neobejde
jinak s tim měsíčkem jsem taky mimo mísu :D
|
|
Luk |
oton, chcita,hihi: mam to v květináči venku na balkoně.zpočátku jsem si myslel že to je spalené od sluníčka,ale neni.zkusil jem se podívat na vzhledové změny(slušnej článek),ale nic podobného jsem tam nenašel.
uběhl týden a je to čím dál horší.ještě jeden takový a je po ní.foto bohuzel nemam k dispozici.
ještě jednou podrobný popis:z počátku malé hnědé fleky,které se postupne zvětšují. jsou na krajích i uprostřed, na malých i větších listech.když je flek větší list žloutne a usychá.nehnojil jsem. ted kdyz píšu ty řádky kytku mám před sebou a při prokypření vylétávaj malé mušky to je možná příčina,také na pár listech,které jsou ještě zdravé je zaschlý sliz jako od slimáka(slimáka na balkone na 100%nemám).kyti vypadá stale sklesle jako kdyz spí,ale i pres den.
luk |
|
|
srnec |
citace: |
Původní příspěvek od amalka
ja jedu Nl a Ak47 - na balkone - kytky jsem nechal rozkvest zacatkem
dubna pod sodikem.... wooooooooo!
zakryvam je nepravidelne, spis tak jednou za tri dny
hnojim ah asi dve vicka Bloom jedno Micro do dvou litru
zatim jsem megä spokojenej - uz navzdycky takhle
vetve zalamuju tak aby udelaly kolinko - vysledkem jsou kytky
30-35 cm vysoke - a kazda zabira 1/4 metru ctverecniho
kazdy den je pootocim - ze vsech stran stejnomerne podrusta do stran
! na balkon ideaaaaaaaallllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
|
No pridam i se svym... (doufam ze uz sezenu digital na foceni)... Mam to 30cm vysoky (max) kazda kytka ma svuj kvetinac (je to na balkone)¨. Kveti¨nac je zaplnenej tak 45*45*20cm hlinou(perlit+kaktus+na dno KERAMZIT+kopost zahr.+Obyc substrat). Kytka pokryva 0,5-0,6m2.... Jsou to 2*WW + 1*Jherrer...
Budu muset zakrejvat, nebot nemuzou bejt vic jak 70-80cm vysoky.
1) kdy mam zacit zakryvat? Chtel sem zacit 14.7.03 (+/-)
2) Kolik cm odhadem ta kytka vybusi pri kvetu?
3) Toho 14. cervence asi budu muset zakryvat ne jednou ze jo..
doufam ze to nafotim at vime na cem sem.... hnojim jednou tejdne zatim KRYSTALON start+++chci prejit na OBM+pythamin pokud budou LOVE |
|
|
Cicmon |
(...), ...sprchlo (nějaká přeháňka) a potom na to zasvítilo slunko, když tam byly ještě kapky z toho deště a tím pádem se to trochu popálilo a zůstali tam skvrnky..., (...) |
Sorry, ze se vam pletu do diskuze, ale jak muze propalit slunko tecky do listu pres kapky?
Cicmon |
|
|
hihi |
To LUK: takže to už vypadá líp, dle toho co jsi popsal a možná, že už znám příčinu toho proč je ta kytka tak skleslá a de do prčic. A to, že v tom květníku máš svilušky, to jsou takový malý svině mušky, který žijou tím, že Ti stahujou listy malejma pavučinkama (proto taky vypadá tak skleslá) a v těch (asi) pěstujou mladý a ty mladý vysávají z té kytky štávu a ta potom schne, není náhodou ten sliz (pavučinky) aji na těch skvrnkách z druhé strany listu? No možná by to mohlo být tohle, ale každopádně, pokud tam máš mušky, tak to té kytce neprospívá a doporučuju se zastavit v nějakým obchodě a koupit něco co je zničí.
Cicmon: doporučuju, aby sis udělal malej pokus :) Jak je Ti dobře známo, tak voda lomí světlo, protože má větší hustotu než vzduch, takže pokud tam zůstane kapka na listu a zasvítí na to slunko, tak ta kapka funguje zhruba jako lupa nebo něco na ten způsob. Proto je nejlepší zalívat kytky večer........:)
Mějte se good
Zatím zdarec |
|
|
Cicmon |
...tak voda lomí světlo, protože má větší hustotu než vzduch, takže pokud tam zůstane kapka na listu a zasvítí na to slunko, tak ta kapka funguje zhruba jako lupa nebo něco na ten způsob. Proto je nejlepší zalívat kytky večer... |
Tak to je s prominutim pekna hovadina - 1. tohle lomeni svetla je uplne neco jineho (nebo myslis ze vodni koryta jsou vypalena? :) 2. koukni se nekdy jak vypada lupa a jak kapka vody ;). Maximalne muze mit vliv vetsi plocha kapky vody, ale "tecka" se tam opravdu nevypali.
Cicmon |
|
|
Cicmon |
...hehe, mel jsem rozepsanej prispevek a mezitim to Hugila napsal za me, dik :-) |
|
|
hihi |
To Hugila a Cicmon:
možná, že jsem napsal ptákovinu a hovadinu, ale byl jsem a ještě jsem v přesvědčení, že to takhle nějak nebo něco takovýho funguje (prostě, že malý skvrnky na listech můžou mít i tento původ-od kapek vody)>>nebo mi snad můžete vysvětlit, proč se na kytkách dělají tyto skvrnky, při čemž maj všeho dostatek-vody, živin a netrpí žádnejma škůdcema- a jen proto, že přes den zaprší a pak vysvitne slunko, tak jedině ty kapky můžou být příčinou těch malejch skvrnek, každopádně se nehádám, nečetl jsem o tom nic odbornýho, psal jsem, že zhruba jako lupa nebo něco na ten způsob tzn: zvýšení teploty na jednom místě s následným poškozením toho místa>>ne "jako lupa", každopádně, až budu mít tu možnost, tak si to otestuju a pak uvidíme :) Teplotní šok apod je mi jasný, ale určitě nezalíváš odstátou ohřátou vodou přes den a ještě k tomu z konve s růžicí, protože prakticky nebýt toho odpařování tak by to bylo jedno, ne? (nebo by ta voda byla moc teplá? :))Ale já myslím, že to není jedno...... No vodní koryto asi nebude vypálený, ale to je jedno, vím jak jsi to myslel a místo toho jsi mohl napsat tady kámošovi třeba příčinu jeho problému, ne? Nebyl by to líp investovanej čas? Než jen oponentovat? Hmmm? Copak kluci Hugila a Cicmon, když přece víte, že takhle to není, tak by jste aji mohli vědět, proč to tak je :)..Dělám si prdel :)...Každopádně malej pokus by neuškodil. A určitě ho provedu a pak napíšu.....Jestli si vzpomenu :):):) Taky mě napadlo, že to může být tím, že prostě a jednoduše než se ta kapka odpaří, tak ju to slunko ohřeje tak, že tu kytku trochu popálí a potom je tam ta skvrnka, co Vy na to? Tohle by nebylo možný? Nebo to je zase pěkná ptákovina a hovadina? :)
Mějte se good
Zatím zdarec |
|
|
Cicmon |
2hihi: Na tom uz neco je, kazdopadne jestli to vyzkousis a vypatras pricinu tak ti bude spousta lidi vdecnych (a sorry, ze oponuju, ale me se "tecky" na listech nikdy neobjevily a navic by to muselo byt na vsech rostlinach za dane situace)
2Chcita: ze je to nesmysl tvrdil hruucoon, vysvetlil to viridis a resilo se to tady - http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
A k tématu: Indoor venku jedu letos poprve, jako prvni (v kvetnu) sli ven afghani, white skunk, shiwa skunk a nejaky noname. Afhani rostli (rostou) jako z vody, ale skunky mi ozrali zli plzi
(btw. neco o boji proti nim http://mollusca.host.sk/malakologie/skudci.htm )
Shiwa uz to nerozchodil (zil, ale nerostly zadne dalsi listky) a WS jsem si vzal domu na leceni a v cervnu jsem ho spolu s budhou a great white sharkem ubytoval ve foliaku (tez foliovnik ;)).
No a ted to vypada tak, ze afghan ma neco kolem metru (zastrihovany FIM, minimalne 7, spis 9 vetvi - uz jsem ho delsi dobu nevidel) a kyti ve foliaku maji cca 40 cm
Vsechno bylo z rizku a poloha "zahradky" je 500-600 m.n.m. v Podsumavi
PS: Pristi tyden jedu na chatu, tak sem v Nedeli snad postnu nejaky photoz
Cicmon |
|
|
carcass |
MYSLíM žE VONKU JE TO SUPER..VALíM USH NEJAKý TEN RôčIK VONKU..A NIGDY SOM NEMAL PROBLéMY....IDE LEN O TO žE TI TO NIEGDO NáJDE A VYTRHá..ALEBO EščE DRUHá A HORSHIA MOžNOSť JE žE TI TO NáJDU CHLPY A PPF,KUA..FÓK OF SLOWAKIA....MáVAM SUPER STROMY OKOLO 2 ASH 3 METRE....:bandit: |
|
|
koles |
já mam děravý listy a je to od šneků... myslim. sice jsem okolo kytek dal piliny, alt ty nejmenší šneci se přez ně dostanou (dneska jsem sundaval dva!) a listy ohlodaj!!! grrr!
ale na nějakou chemickou ochranu kašlu... stejně žerou jen spodní listy ;) |
|
|
casper |
nevim nevim, ale na venek je outdoor a na vnitrek je indoor, to uz jsem se ucil v 1. tride .... hehe |
|
|
Cicmon |
Tak mala ukazka - pak ze indoor venku nejde ;)
1. Afghan
2. White Skunk
3. Great White Shark
Cicmon |
|
|
Cicmon |
Tak mala ukazka - pak ze indoor venku nejde ;)
1. Afghan
2. White Skunk
3. Great White Shark
Cicmon |
|
|
robos |
potrva to trochu dlhsie |
|
|
amatka |
Zdařec, můžu vám říct že pěstuju kýti ze skříně, venku už 5 rok a jsem snima moc spokojenej, je dobrý je mít v gbelíku a potáhnutý potravynářskou folyjí a to je pak mazec, vřele doporučuji!!! |
|
|
oton |
tak že to vezmu popořadě:
1. california (outdoor): všechny už nasadily na palice, a kvetou, což jsem čekal, protože dle mých zkušeností, california kvete celkem brzy
2. mazar (indoor)- tak ten mě překvapil, ze 3 kytek 3 samice, nedá se říct, že by začal kvést jako ta kalifornie, ale při podrobnějším zkoumání jsem našel nějaké kundy na všech třech rostlinách :D
3. durga mata (in & out) - tak jediná mě zatim docela sere, i když jsem na groweru vyčet, že je to IN i OUT, zatim jediná neukázala žádnej květ, (mam 3 durgy)
4. koblih indoor (je to noname indoor) jedna kvete jak zběsilá, začala uplně první, ze všech kytek co mám, a druhá zase vůbec, vzhledem k tomu, že neni známo co je to za semena, se ani nedivim...
to amatka: nechceš víc rozebrat tu potravinářskou folii, nějak nechápu kde a na co jí máš?... |
|
|
|
malej návod: jak na hermáče
pokud máš na poli hermafrodita a zdá se ti škoda ho trhat, mám tu právě pro tebe vychytávku, která ti uštří spostu nervů a... nechtěných semínek.
stačí, když souběžně se stonkem píchneš do země tyč (nebo dvě) vyšší než je ta kytka, a přes tu (a taky samo že přes kytí) přehodíš igelitovej pytel... tím vznikne malý fóliovník. je třeba si dát pozor, abys ve spodní části do toho pytle (skoro až u země) udělal díry - klidně i pár cenťáků v průměru, aby kytka mohla dejchat. ten pytel vybírej z lehčího igelitu. kytka by shnít neměla, naopak!
mělo by to bejt ok - taková ochrana před nechtěným opylením :D |
|
|
amatka |
zdar, kté folii, přes vršek gbelíku natáhneš potra. folii a pořádně ji utáhneš, kytka dejchá skvýrou od stonku, pryncip je vtom že když ji zaleješ s hnojivem, tak se přes den vypařuje z půdy ta voda a zůstává na folii a vnoci zas spadne dolů na hlínu, takže ti stačí zalejvat jednou tejdně. Poradil mi to jeden Australan z Minbinu a vážně to pomáhá ta kytka roste2krát rychlejc nez normálně. |
|
|
p2p |
No kamos vypestoval vonku minuly rok Super Haze od Dutch Passion co je uplny indoor abolo to uplne dopohody. Zbieral to niekedy v oktobry cez babie leto a bolo to vcelku zevraj dozrete.
Tiez mal Orange bud a ten bol v pohode tiez.
Takze niektore in modely sa fakt daju vypestovat von, ale ja by som to neskusal, ja mam radsej skore modely a isotu ze to bude vcas ready.
Ale buduci rok skusim Afghan od Nirvany. Ten je vraj uplne dopohody vonku a dozrieva koncom septembra :) |
|
|
|
jedu indoory venku uz par let,vetsinou kazdej rok jinej model.bejvaj to dobry kytky.hodne ale zalezi na pocasi.pokud je mokry a studeny babi leto , tak je to spatny, protoze palice zacnou ohnivat.fakt je vopruz kdyz sklizis kytky, ktery jsou krasny, ale ty vis ,ze jeste tejden slunicka a byly by uuuuuplne prepychovy,jenze ten skurvenej tejden nemas,protoze chcije a chcije.dozravaj zkratka dyl nez outdoory.
snad tenhle rok bude pekne dlouho:-) |
|
|
yTUmama |
JÁ TO DĚLÁM DOST MAZANĚ TOTIŽ INDOOR NEJDŘÍV HODÍM VEN A AŽ TO VYROSTE FRRR POD SODÍKÁÁÁÁÁ
NEJLEPŠÍ JE DOBRODRUŽSTVÍ JAK TOHO VEZU PLNÉ AUTO LISTY VŠUDE ČUMĚJ A LIDI ČUMĚJ A PÁN BŮH S NÁMI FÍZLOVÉ PRYČ |
|
|
yTUmama |
LEPŠÍ DLOUHÉ LÉTO I DLOUHÁ ZIMA PAK NÁM ZA TREST CO
I AŤ NÁM OMRZAJÍ RYPÁKY ALE AŤ TO DOZRAJE CO? |
|
|
Husqvarna |
potrebuju poradit, mam na balkone jednu kytku, nevim sice co to je, jinak bych to samozrejme rekl, ale nechce ta swinka rust, je stara uz 2 mesice(80cm) ale palice maly a vubec ne husty, rostou z ni 4 vetve a potrebuju aby jich rostlo vic, jestli se to da zaridit, diky... |
|
|
Cicmon |
2Husqvarna: hele jestli uz kvete, tak moc neporoste a vic vetvi mit taky nebudes, ale to zas tak nevadi - budes mit min velkych palic.
To, ze jsou palice male a ridke je normalni, jeste mesic az dva porostou, pokud jim chces nejak pomoct, tak pohnoj kristalonem P&K, nebo jinym hnojivem pro podporu kveteni (treba draselna sul). Zdravim a preju dobrou sklizen.
Cicmon |
|
|
YAHMAN |
Ma tady nekdo venku Skunk no.1 ? Ja mam dva rizky a jeste ani naznak kvetu. |
|
|
KLKOV |
Ani náznak květu??Tak to se mi ulevilo, já mam venku GWS, BlueBerry a Shivu a ani palička, zatím ani náznak tak uvidíme!! |
|
|
Cicmon |
lidi, bejt váma tak zacnu neco delat, nebo nedokvetete
pred dvema tydny jsem byl na chate u kytek a taky me sralo, ze jeste nekvetou -> tak jsem to behem tydne 2x-3x zalil kristalonem P&K a kdyz jsem odjizdel tak celej foliak nasazoval a venku nemel ani naznak kvitku jen jeden Afghan
2klkov: taky mam dva zraloky a jsou to fakt zazracny kyti, ta vune, to vetveni, ta sila - no jo, ma to mit pokom kdyz ma "tatinka" Super Skunk a "maminku" bilou wdovu :D
2Yahman: Skunk #1 jsem chtel, ale nesehnal :( - kdybys mel nahodou pristi rok seminka, nebo rizecek, tak se mi plz ozvi
edit: tak jsem se byl podivat na kyti a venku mi porad jeden afghan nekvete a druhej se jen pomalu rozjizdi :(, ale zato ve foliaku je to krasa, WS a Budha uz maj pekny palicky a GWS je dohani :)
Cicmon
|
|
|
yTUmama |
to bude učiněné dobrodružství sledovat kdo dokvete kdo ne |
|
|
Bonsai |
Mno, loni jsem měl několik rostlin bubble gum a sk#1 venku (od Nirvany, ty bonusové) a začaly kvést (nemyslím tím prvokvěty) až tak v polovině září, sklízel jsem vzhledem k loňskému chladnému a vlhkému počasí koncem října (docela to plesnivělo) a ještě by tak ten týden, dva potřebovaly, hlavně skunky. Letos durbany(nekvete), hindu kush(kvete), T.N.R(nekvete), Bubble gum+noname(kvete), sk#1(nekvete), ale vzhledem k letošnímu ideálnímu počasí a dalším více než dobrým vyhlídkám a září a podzim bych se toho vůbec nebál. Kdo letos nesadil venku, prohloupil.
:crazy: |
|
|
yTUmama |
MNĚ TAKY DURBANI JEŠTĚ POŘÁDNĚ NEKVETOU,ALE JSOU TO NÁDHERNÉ STROMEČKY, NENÍ LIŽ.LETOS BUDE TEPLÉ ZÁŘÍ A ŘÍJN A JEŠTĚ PAK I LISTOPAD A KDO ZAVÁHAL,NEMUSÍ SE BÁT,PROTOŽE LETOS JE UZÁVĚRKA NA JEŽÍŠKA.TO BUDE PŘECE TEN NEJNENEJKRÁSNĚJŠÍ DÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁR.AHOJDAHOJ. |
|
|
amatka |
Nazdááárek, nemáte někdo nějakoj fígl na zvíšení THC v paličkách? Nějáké hormony nebo hnojivo...? |
|
|
Hajavan |
Mam doma ve skleniku Black Dominu, nekvete! jsem mel strach aby to stihla, ale jak tady ctu tak indoor modely potrebujou hoodne moc casu:) tak spoliham na sklenik ze mi na to nebude prset a budu to tam moct nechat dost dlouho, aby to neshnilo. ale zima, a chladno me trapi :)..... rostou a palicatej kytky i v ne prilis letni teplote? dik. a INzdar |
|
|
yTUmama |
KDYŽ NENÍ VĚTŠÍ ZIMA NEŽ KDYŽ JSOU ZMRZLÉ TVÉ UŠI PAK NE |
|
|
Mias |
postrech dne .......... smrdi mi kytinky............ nebo spise voni a lesk..........mozna budou phota... |
|
|
yTUmama |
jestli nepostřehneš je že prší
asi ti to zplesniví |
|
|
yTUmama |
A TEĎ JSEM POSTŘEHL ŽE HODINY UKAZUJÍ HODINU POZDĚ Z ČEHOŽ LZE SEMTAM NĚCO PĚKNÉHO VYVODIT.
ŠKODA ŽE NÉ NAVODIT.
ACH JO. |
|
|
yTUmama |
JÁ ZNÁM TRIKY NA ZVÝŠENÍ PRYSKYŘICE,ALE TY MYSLÍŠ PROCENTUÁLNÍ ZASTOUPENÍ DELTA DEVÍTKY A TO TAK LEDA POSTUPNÝM KŘÍŽENÍM PANÁČKU.TO HNED NEPŮJDE. |
|
|
fefl |
Do p*ci do pr**le tzoje uplne v kund* jakej zasranej debil!!!!! Neska mi nekdo sklidil pole!!!Jestli zjistim kdo to byl tak ho zabiju!!!! Do mrdu jak to nekdo muze vubec udelat??6 skunků ten jeden byl od ledna pestovanej za oknem vykvet trochu sme ho zhulily a pak hodily ven byly tam palice jak tenisáky zbylo stoho pár malejch paliček!!!! Já se snad oběsim! |
|
|
Storm |
Sorry za Offtopic
2 Amatka: Neznam moc fígl?,ale zkus Phytamin,seženeš ho v Growshopu.Po tom by se m?ly pali?ky víc osypat.Nebo sem taky d?lal,že sem napíchal rezavý h?ebíky do stonku a do v?tví.Prost? sem tu kytku tak 14 dní p?ed sklizní poškodil a ona by se m?la bránit a vylu?ovat víc prysky?ice.
2 yTUmama: Když už píšeš takový hovadiny,tak piš aspo? malejma písmenama,takhle to znamená,že ?veš. |
|
|
yTUmama |
STORM PÍŠU K TÉMATU
FEFL OPRAVDU VELICE UPŘÍMNÁ SOUSTRAST |
|
|
Storm |
.....s t?ma malejma pismenama ti to asi nevysv?tlim co? .....zkus stisknout tla?ítko "Caps Lock" a je to..... :rejp: |
|
|
yTUmama |
stiskl jsem CAPSLOCK A JE TO.DÍK ZA RADU. |
|
|
yTUmama |
ZÁLEŽÍ JEDINĚ NA ÚHLU POHLEDU.
PAK NA NIČEM. |
|
|
PiosOne |
weedof: vždyť odborný příspěvky tady jsou pořád přítomny. jenom přibylo těch ostatních. přece si nemyslíš, že to bude pořád jenom odborný? časem už si lidi zvykli problém najít sami a neptat se na všechno (až na ty děti, ale těm to musíme tolerovat).
a pokud má někdo potřebu s pěstěním experimentovat (převařování, hřebíky apd.), tak kde jinde by to měl diskutovat, než tady? |
|
|
Hajavan |
weed naprostej souhlas ! at nestrati pestovani trochu tajemna :) |
|
|
oton |
no neviděl bych to až tak skepticky jako weedof i když je pravda, že demence některých mě taky dostává!
ale neni nic lehčího než si dát yTUmama a bodobný do ignor listu (právě jsem to udělal)
a teď k tématu, venku mám letos z indooru, MAZAR a DURGA MATU (u tý ale píšou že to je i OUTDOOR), bál jsem se, že oba indoory nevykvetou, protože outdoory už dávno kvetou, ale indoory zatim nic, až včera jsem byl na kontrole a konečně MAZAR i DURGA (ta začala nejpozdějc!) kvetou, myslim, že to v pohodě dokvetou, pokuď nebude nějakej ultra brtutal hnusnej podzim a nezačne to hnít, závěrečný shrnutí přinesu po sklizni :D zdarec |
|
|
Luk |
muj indoor na balkon se nazývá Velvet. Ta kytka má asi 120cm jak jsem si přál,ale během srpna jsem myslel ze to nerozdejchá.Usychaly konečky listů, možná proto že jsem 3x zastřihával.nasadil jsem Wugzal super a o poznáni se ji daří lépe.Možná jsem s hnojením měl začít dříve.
Před deseti dny se objevily první bliznicky a počítám, ze ji nechám minimálně do konce října jestě v květináčí a uspokojivý vísledek se dostaví.
Jednou týdne stále hnojím Wugzalem. Přemejšlím o Kristalonu-květ a plod. Kdy s tím začít ? Snáší se to s Wug. nebo se musí vysadit jedno hnojivo a začít s druhým?
dik luk |
|
|
borifield |
tak vdofka co roste venku zacala nahazovat na palicky neco malo pres tyden zpet , vypada to podle predpovedi na jeste minimalne mesic v pohode pocasi.kyti si roste v kvetinacich , ktery umoznujou jeji preneseni do skleniku - kdyz prituhne , jinak cast pude asi pod umely svetlo ....400w
je tu nekdo kdo mi rekne jak tyhle prenaseny kyti vyrostou nebo je to jako klasik indurek ??
v cinnosti prenaseni kytek z in ven a z ven do in jsem prakticky panic :D thx pipls
peace :rejp: |
|
|
van blade |
zdarecek
tedka mam na balkone 2 rizky nebulu a AK-47.zacaly kvest zacatek zari-tag doufam ze to holky stihnou.urcite doporucuju hnojit-pouzivam bionovu- a taky asi vybirat odrudy s krtasi dobou kvetu. pocitam se sklizni tak v listopadu-vite negdo jak se da zabranit mrazu???
diky , opatrujte se |
|
|
cantrell |
ja pestujem outdoor ale chcel by som sa inf. ci nema niekto semena k2.potrebujem surne ale som v dost mizivej situacii(financnej) tak kolko by to stalo.a este jedna otazka:minule som nasiel na listoch nejake cierne vyrastky tak neviem co je to!!!!cakam radu..pomoc! |
|
|
van blade |
zdarecek
TIME:dikec za radu-neco takovyho sem mel na mysli.zkusim vypatrat a pouzit. jo jinak uznavam ze*zabranit mrazu*je dost srandovni ***ted sem byl na kontrole,cini se co muzou - ale to AK pude jeste tak min 1-1,5 mesice..
pozdravuj ty svoje kociccky |
|
|
Hajavan |
tak mne uz kytka pekne kvete. myslim ze hodne pomohlo zakryvani, zakryval jsem asi tak tyden a stacilo. tedka uz jen cekat.
obrazky v galerii |
|
|
Wowek |
no ja sem zas někde slyšel ale nevím jistli je to pravda že indoorova kytka pětovaná out se venku prostě uplně předělá listy sou jiní než když to pěstuješ in palice atd....takže se s toho vlastně stane ganja která ale může dost hustě zmštovat... |
|
|
Cicmon |
2Wowek: to jsou jenom "babske klepy", jestli chces tak se koukni do threadu, kterej mam v podpisu a posud sam :)
Jinak v cechach se vseobecne rika ganja outdoorovym noname modelum a skunk indoorovym, nebo kupovanym modelum s typyckym aroma ;)
Cicmon |
|
|
Wowek |
no ja to nikdy neskoušel ale zajímalo by mě jak by jela venku třeba takovej velmi oblíbenej sweet tooth (potřebuje to nějakou zvláštní péči ??) tím myslím jako jistli se musím starat o indoorovou kytku pěstovanou out jinak než o klasickou ganju pěstovanou out. ?? |
|
|
Cicmon |
2Wowek: zkusenosti se sweet tooth nemam. Specialni pece neni potreba, maximalne se o kyti trochu starat (prostrihavani, etc.), ale to spis pro dobrej pocit :). Jo a obcas je potreba kytku zakryt, pac indoory zacinaj venku kvest pozdeji a take pozdeji dokvetaji, ja budu teprve tenhle weekend pravdepodobne sklizet GWS a Budhu, tak doufam, ze to jeste nejak vydrzi (bojim se nocnich mrazu).
Cicmon |
|
|
Wowek |
Cicmone tak sem kdyžtak hod nějaký fotečky z tvý sklizně zajímalo by mě jak ti jel Budha jinak přeju ti at to pořádně zmaštuje a at toho je hooodně až do dalšího jara.... |
|
|
Cicmon |
2Wowek: mno, Budhovi se z mejch kyti darilo nejmin, ale nejvetsi zasluhu na tom meli pravdepodobne svilusky, kteryma byl postizenej nejvic :(, ale porad to neni tak zly - sazen cca v pulce cervna a ted ma 90 cm
Jo a jestli chces videt jak se darilo/dari mejm kytickam, tak se koukni sem na muj thread.
Cicmon |
|
|
Predator |
Keď vypestuješ indoor vonku tak to nebude až take dobre ako keby si pestoval indoor.ALE keď budeš pestovať na ďalši rok semena z tejto indoor ktore ti vyjdu tak budu mať silnejši účinok, Takto m§žeš pestovať asi tri sezony a potom z toho bude čisty outdoor |
|
|
Cicmon |
2Predator: Ono s kvalitou indoor/outdoor je to sporne, pokud by si venoval kytce venku stejnou peci jako vevnitr (hnojiva, prostrihavani, dostatek vlahy, spravny substrat - viz to co psal Weedof), tak bys rozdil v kvalite ani nepoznal. Spise jde o to, ze kdyz se rekne outdoor, tak si spousta lidi predstavi policko nekde v kukurici, nebo v lese, kde se kytka parkrat zalije, minimalne zastrihava, skoro neprostrihava, no a pak je jasny, ze kvalita pujde dolu.
Mohl bys trochu rozvest proc by to z tech semen melo byt silnejsi? Jinak mas pravdu, ze se kytka "prizpusobuje", ale IMHO je dost odvazne tvrdit, ze z cisteho indooru bude po 3 sezonach cisty outdoor ;)
2Wowek: Dik za K a za prani :)
Cicmon |
|
|
|
|