Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: [1] 2 3 4 5 
The Ultimate - Klikni zde pro originální téma
Pokuston
Zdar vsem zahradnikum :)
Jsem novym clenem a s kamosem Honojem jsme se pustily do pestu.
Nas prvni set up je :

The Ultimate 16ks (plus 1 na klony)
Box : Ds120 - 120x120x200cm
Svetlo : 600w/Hps
Hnojky : Plagron terra, grow, bloom, green sensation, sugar royal
: Bio bizz root juice, bloom, top max.

Substrat: Humax multi compoust,Plagron grow mix,light mix,Bad special mix s perlitem (bad guano), Plant magic grow mix a keramzit od plagron.
Kvetinace 15l

:guitarist
asfalt
zkus raději psát anglycki :D
Growman
Pokud jsi Brit, tak je tvá čeština vynikající. Pokud ne, tak je to zajímavé.

Zde na groweru jsou spousty informací od A do Z. Jako první je ze všeho nejlepší číst, číst a číst. Děláš to pro sebe. Pokud se budeš pořád vyptávat, tak je to o ničem. Hlavně čti.

Podle mě je zbytečné začínat s tím, co chceš ty.

Pro začátek si sežeň menší wattáž max. 250W - cca 9 kytek a uvidíš, jak ti to pod tím půjde. Určitě ti nevyleze všech 20 semínek a navíc to nebou samé samice.
Pokuston
Zdravim Growman,dekuju za rychlou odpoved. Nejsem brit,jsem cech ale ziju v anglii. S tim mim pestovanim je to tak ze bych chtel zacit s temi kytkami na 250w na rust a pak prepnout na 400w(kvet) a nechat az do konce,od vcera ale tady ctu clanky za clanky a zacinam zjistovat ze mas pravdu,je to na me moc kytek a asi i malo mista. Docetl jsem se zde spoustu veci ale rada od profika je vice nez sto slov na nettu,ne? Myslis ze kdyz skusim jeden box 120x120 ma 250w(10 kytek) a druhy box na 400w(10 kytek) ze to zvladnu? Jaky bude rozdil v susine kdyz pujde vse jak ma? Nebo je lepsi na ustani drzet oba pod stejnejma lampama? PS: a prosim nemas skusenost s tim mim modelem ,,The Ultimate" Cetl jsem toho dost ale vse jen recenze prodejcu ale chtel bych znat nazor nekoho jako ty. Predem diky
Growman
Já bohužel profík nejsem. Ještě pořád se mám co učit.

Na první indor jsou dva boxy zbytečné a vlastně i na další pěsty. Proč tolik hulení za jednu sklizeň, když můžeš sklízet 4x do roka.
Ano, můžeš použít 250W růst a 400W květ. Jen si budeš muset koupit na každou lampu předřadník, což je zbytečné.

Lepší by bylo, kdyby jsi si koupil (viz dole) a k tomu lampu na růst + na květ nebo jednu lampu Dual spectrum.
http://www.e-grow.cz/products/lumat...w-prepinatelny/
Lampu si potom můžeš regulovat, jak potřebuješ.
Na 400W by ti měl stačit box 100x100x200 - musíš se podívat jak velký box preferují groweři na 400W.
Nerad myslím, ale vím, že nevím. Těžko říct jestli to zvládneš. To přeci nemůžu vědět. Prostě se na dva boxy vykašli a už bych to neřešil.
Vždy je lepší, když máš na květ silnější výbojku, protože kytky víc prosvítí, takže výnos bude větší. Viz odkaz na Lumatek 400W.
Určitě vypěstuješ víc gramů pod 400W, když vše půjde, tak jak má. Né vždy je tomu tak. Neřeknu ti kolik bude rozdíl.

Stačilo napsat do googlu "ultimate grower" a vyjelo viz dole
https://www.google.cz/search?q=Ulti...+site:grower.cz
Pokuston
Ahoj Growman,dekuji za tvou rychlou odpoved a za dobre rady. Mas pravdu s temi dvema boxy,je to moc! Ale co s dvaceti seminky? Samozrejme zasadit :) ale nejsem clovek ktery veme 200euro(za semena) a bude to jen tak zkouset. Procetl jsem tady snad vsechny prispevky,projel jsem celou galerii ale stejne si nejsem jistej. Bojim se hnojek,nikdy jsem s tim nedelal a tudiz nevim ktere by mi k tomu sly nejlepe,nejsou nejake universaly kterejma nic nezkazim? Muzu si tady neco najit a zkusit to ale nechtel bych to pohnojit,dal jsem za posledni tyden ranec za celou komplet vybavu vcetne boxu,fyltru,svetel atd. Proto bych chtel aspon neco sklydit. Prosim jestly muzes (res. jestly vis) poradit jake hnojky by mochly byt na cajk tak budu vdecny a kdyz to fakt dokazu tak poslu vzorek na kost. Omlouvam se za diakrytyku,mam ang. klavesnicy a nepise carky,hacky atd. Jeste jednou diky a preju vse nej na zahonku i mimo nej. S pozdravem Pokuston (Jakub)
Pokuston
:rasta:
Seky
Ahoj Pokustone. Pokud mas jiz vse obstarano, hnojiva uz jsou to nejmensi. Na vyber mas ze sirokeho sortimentu prirodnich i chemickych hnojiv.
Vetsina pestitelu, nejen marihuany uprednostnuje hnojiva prirodni. Budes preci vysledny produkt nejakym zpusobem uzivat. U prirodnich hnojiv ale chvily trva nez zacnou ucinkovat (rozkladat se v pude).
U chemickych hnojiv je ucinek takrka okamzity, jen je poptreba ke konci kvetu dukladny proplach tzv. flushing.
Pokud koupis kvalitni predhnojenou zeminu, v obdobi rustu se o hnojeni vubec starat nemusis. Na kvet jsou pak dobra a casto pouzivana hnojiva napr. od Biobizz ci Plagronu.

Seminka nemusis sazet vsechna. Daji se pomerne dobre skladovat na pristi kolo treba v lednicce. Ale i to neni pro kratkodobe skladovani nutne.
Nikdy nevis co se muze behem pestu posrahauzovat (skudci, nemoci, nevhodne podminky...) a je skoda o vse prijit.
Pokuston
Ahoj Seky,diky za radu s teme hnojkama,skusim asi veci od Plagronu,hodne vas to tady pouziva a a je tu i spousta podrobnejch popisu jak to michat a ruzne kombinovat i s jinejma coz se mi zda jako rozumne reseni pro zacatecnika. Jeste prosim jednu radu,mam tri lampy,250w-400w-600w rust i kvet od vsech trech,nechtel jsem dual protoze si myslim ze je lepsi mit kazdou lampu(rust/kvet)solo,dvacet semen The Ultimate od Dutch pasion,grow box 120x120x200 ale chtel bych ho ponizyt na 180cm +/-,kvetinace na 1l,5,5l a 15l x25ks Preradniky mam zatim jen na 250 a 400w,na 600w chci koupyt s regulaci cca za dva tydny. Fyltry vetraky a odtach jsem koupyl v sade na ebay.uk original s boxem. A tet: Muj napad,chci to po zasazeni do hliny zapnout max na 250w ale taky me napadla usporka,pouz dvou tydnech bych presel na 400w (rust/kvet) a ke koncy cca 3 tydny pred finisem na 600w,vim ze silna lampa = vic susiny ale nedostane kytka sok? nebo nebude to zbytecne moc? a co si myslis o te usporne zarovce na zacatek? Jinak bych to chtel odstartovat pristi tyden v sobotu . Jeste jednou diky za radu a hodne zdaru. Pokuston
Pokuston
Tady jsou vecy co jsem si nakoupyl,jen pro info. http://www.ebay.co.uk/itm/DR120-GRO...=item3f17dc032d
Pokuston
http://www.ebay.co.uk/itm/HYDROPONI...=item415ccc84ec
Seky
Na zacatek urcite staci usporka, klidne i zarivky. Spis bych mel obavy o chlazeni, sestikilo uz znacne topi, ventilator v tom kompletu ti podle me stacit nebude. Ty stovky maj prutok vzduchu cca do 200m3/h a co teprve az na nej napojis filtr. Urcite by nebylo od veci v boxu zkusebne rozsvitit to sestikilo a zmerit teploty.
Pokuston
Super rada,urcite to tet o vykend skusim,po precteni dalsich clanku a dalsi tve rady zacinam uvazovat nad stinitkem s odtahem,no pockam na vykend a testnu to.
Pokuston
pri objednavce boxu se nejakym zpusobem stalo ze mam ode dneska boxy dva :) ne ze by mi to vadilo ale jsem vyplacenej z jednoho a to to jeste ani nejede :),jen skoda ze to je samotnej box bez vybavy ale kdyz budu (asi urcite) kupovat nove stinitko tak pak uz jen poradny vetrak a treba se rovnou pustim do dvou boxu najednou,lampy mam a semena taky a diky vam (growmenum :) bych to mohl zvladnout,nozna,asi? No pockam na sobotu na ten test a kdyz bude vse ok tak pristi tyden odstartuju svoje prvni krasky :) Tesim se.
Je jeste neco co bych mel udelat,zkontrolovat nebo je neco extra jeste potreba k dobre sklyzni? Myslim ze mam vse,jen jeste hnojky ale ty koupim tesne pred startem nejsem si jeste jistej ktere budu chtit,vlaste vubec nevim ktere si mam vybrat,je toho tolyk a kdyz ctu od vas co vsechno pouzivate tak z toho mam zavrat :) ale neco dobreho snad pak dam do kupy. Kazdopadne diky za cas a dalsi dobrou radu,jsem ti dluznikem. Zatim
Pokuston
Tak jen chci doplnit co jsem dnes dokoupyl na nettu,od biobizz root juice 250ml,bloom 1l a top max 500ml k tomu jeste od Plagron Sugar Royal - Organic Flowering Stimulator - 250ml :rip:
toketoy
síť je fajn, jen má nevýhodu že už holky nevandáš z boxu ven, když jí prorostou. tudíž je dobrý mít přístup do boxu z více stran a taky nemůžes holky prohazovat podle velikosti. a jak si psal s přesazováním, tak je sice dobrý přesazovat, ale dělej to v růstu a když já takhle hodněkrát přesazoval tak jsem vždycky holky nechal pořádně zakořenit ve stávajícím květináči, aby se nestalo že při dalším přesazení kořenovej bal neudrží hlínu a rozpadne se=poškodí se hodně kořenů
Pokuston
to ,,toketoy" ok,diky za radu
Spála
otázka co se týče počtu kytek záleží naprosto na tobě o kolik kytek se dokážeš postarat a o velikosti květníků, máš rozdíl jestli máš 10 v 6,5 nebo 3,6...ultimate se podle zkušeností tady z groweru dost táhne takže bych přepínal na nějaký přijatelný výšce a klidně metodu SoG
kami27
Hojky, jel sem ultimate už několikrát, jedu vše ze semen v boxe 100x100x200 pod 600W růstovka i květ v coltube, mam čtyř polohový předřadník lumatek a na začátku jedu pod úsporkou 125W. Hnojivo BioCanna celá řada plus enzimy. Mám je v 6Lx9 a hlína plagron roality. Je dobré je přepínat na květ kolem 20 cm (cca dva a půl týdne od vyjetí z hlíny) konečná vížka kolem 1,2 m. Poprvé sem je přepnul jak měly 28 cm a vyletěli na cca 1,5 m bez květináčů (+ 22 cm) což je mazec. Banka uvádí 70 dní je lepší 80, výnos co se mi podařil, pří 65 dní 460, 70 dní 490 a při 80 dní 540. Zkoušel sem zastříhávat jednou klasicky, jednou Fim, jednou sem je nechal, ve finále výnos přibližně stejný. Je rozdíl ve velikosti palic, když zastřihneš budou menší za to všechny přibližně stejně velké i spodky. Když je necháš tak spodky menší úplně spodní řídké ale za to vrchy dost mazec jeden měl 42 g průměrně měli 36 g. Měl sem s těch velkých palic dost srach že začnou hnít, ale ani jednou se nestalo a to sem měl vlhkost 65%. U semen se mi zatím nepodařilo natrefit na hermáče ani jiný nesmisl což u jiných bank se mi stalo i když beru jen femi. Jestli budeš mít vížku boxu 1,8 m tak budeš mít problém to uchladit bez coltube. Ke hnojení, já rači bio což každého věc to je jasné, ze zkušeností je lepší je tak moc nehnojit rači miň jak víc, vyhneš se přehnojení. Holky od poloviny květu dost vypijí, tak asi 1,5 L co tři dny PH vody se drž 6.0-6.1 Z osmi modelů co jsem měl, se mi tento líbí zatím nejvíc, až na tu celkovou dobu 100 dní. Ať se daří a holky se mjí k světu.
Pokuston
Zdravim vsechny a vsem velke diky panove, extra podekovani pro ,,kamil27" Ty hnojiva jsem podelal,tet uz to vim ale kupoval jsem drive nez jsem myslel,mam celou sadu od. Plangron terra (grow,blom a hlina light mix) plus green sensation a sugar royal a taky bio bizz root juice,bloom a top max. Dalsi kolo pojedu jen v biu ale tet zdelam co jsem koupyl S tou usporkou me to taky napadlo,chtel jsem 125 a 250w usporka a 400w hps (moza i 600w).Box tez ponecham 120x120x200 mam sice 4x tt ale i tak,teplo je svine :) S tim prepnutim super rada,urcite poslechnu a 80 dni taky necham,jen at se napasou :) Jinak jak to maka? Je to dobrej model nebo jen moc chvaly? Jeste jednou diky,moc mi to pomuze. K+ leti.
kami27
Pro mě je ultimate zatím top na vínos i chuť. Do nebe ji chválit nechci, každy z nás co chová svoje holky musí ve finale přijít na to co mu chutná a co se vyplatí váhově tak že vlastní zkušenost je to nej. Můž se klidně stat že ti to nevíjde, je lepši počítat s horším výsledkem a pak být překvapen. K té lampě, já jedu pod 600 W Hps od poloviny květu přepínam předřadník na 110%, když pojedeš pod 400 W nepočítej s tí, že výnos bude nad 450 g (opravdu jen můj odhad) na ploše 120x120, sice zadařit by se mohlo. Bohužel 600 w dělá dost velké teplo, mě pomohl Coltube teplo v boxe o 3 až 4 °C teplota nad vrcholkama (lampa cca 40 cm nad holkama)vetši než v místnosti v které je box a k tomu odtah do jiné místnosti. Zapojené to mám pacháč, prima klima s regulací, Coltubule a ven, bez aktivního přítahu. To jak si vytuníš boxík záleží na tobě a financích co do toho chceš (můžeš) dát. Na foru je toho dost stačí jen hledat. když nenajdeš tak ti tu určitě někdo poradí. A nejdůležiťejší nikomu ve svém okolí se nesvěřuj. Držím palec
kami27
Ješťe sem zapoměl na dost podstatnou věc, všeobecně je známo že holky nemají rádi světlo v době spánku u ultimate to platí dvojnásob. Palice začnou řídnout a k tomu se začne vytahovat. Ty pasivní díry s tou síťkou dole v boxu rači nech zavřené a přítah si udělej přes tu díru dole na kabely, kup hadici tak aby se ti tam vlezla několikrát ji ohni a určitě si zkontroluj zda ti tam neleze světlo (mě se zdalo, jak sem začinal s Ultimate že reagují i na pitomou običejnou žárovku) tak že uplná tma v době spánku. Jestli budeš chtít provadět nějakej postřik tak nejlepší doba je těsně před spánkem, nebo si kup lampičku se zeleným světlem v growshopu přímo pro dobu spánku. Za karmu moc dík
Pokuston
Zdravim vsechny,diky moc za vase rady. Tak jsem to konecne uz rozjel v sobotu jsem dal seminka do vatovejch polstarku nakl. a v nedely uz lezly. Nechal jsem je do vcera (cca 36hod.) a dnes uz jsou v hline,koupyly jsme Humax compoust 75l pytle,vzal jsem pro jistotu 150l abych nemel malo,mam 15l kvetinace (tet jsou v 3l) a 20ks semen ale rozjedu v boxu asi jen 16 kousku a 4 si necham na modrem svetle na rizky,klony pro dalsi kolo,jestly to pujde,chci si to skusit a hlavne si myslim ze 20ks do boxu 120x120 je moc! ja vim ze spousty growmenu jich tam obcas ma i vice ale zase si myslim ze to je potom na ukor sklizne a ty kytky vypadaj docela chude,proste chci mit pro sve kotatka vic mista a poradne kyti ! Dnes jsem do prvniho zalevani pridal podle navodu Bio bizz root juice,teda jsem dal o trochu min,protoze se tech hnojiv prece jen trochu bojim. Psaly 1ml/1l H2o a ja dal 0,8ml/1l H2o,v substratu je predhnojeno na tyden (podle vyrobce) a je tet na dva tydny chci uzit jen ten root juice a pak prejdu z bio bizz na plagron terra~grow,bloom a bonusy green sensation a sugar royal. Dnes jsem se docetl o Led svetle Mazar spectrabox 300w,fakt se mi to moc zamlouva,co si o tom myslite? ja vim,je to drahe jako krava ale funguje to? je to jako na Hps nebo velkej rozdil? V recenzich o tom mluvy hodne pekne ale co praxe?? Jinak jeste jednou diky panove a jestly delam neco spatne tak me prosim napiste,budu se snazzit vse zaznamenat a nafotit a samo to sem budu vkladat a doufat ze se obcas kouknete co a jak delam zle atd, Diky moc a kvetu zdar :)
Astronaut
Zdar v boxu 120 x 120 mam 9 kytek v 11 l kvetinacich a vyrostou vzdy tak e se tam sotva vejdou myslin ze 15l je zbytecny akorat zpotrebujes zbytecne vic hli.y vody a hnonek. O ma aru ti nic nepovim ale hnojiva bio bizz ( bloom . Grow. A top max) muzu vrele doporucit. Nepotrebujes k nim ec metr jsou jednoduch A. Spatny rozhodne nejsou.
Pokuston
Pro Astronaut; Diky za info,s tema kvetinacema jsem si myslel ze vice mista pro koreny=vetsi vynos? nebo ne? Priste ale opravdu pujdu do mensich,asi taky okolo 10-11l. Na ten Bio bizz mi tady uz psaly chvalu takze jasna volba jen tet musim zpotrebovat ten plagron,jen jsem vul koupyl terra a to neni ciste bio,no malo jsem cetl a rychle nakupoval :( Jeste prosim jakou mas lampu? resp. jake svetla kombinujes? ja chci na rust 125w usporku tak na tyden mozna dva,podle toho jak pojedou,pak bych chtel prejit na 250hps/grow a po prepnuti 12/12 250w/hps bloom na dva tri tydny a pak 400w/hps nebo 600w/hps (600w jsem koupyl driv nez jsem zacal resit teplotu) ale nemam cool tube takze 600 asi ne,sice ziju v U.K a je tady docela chladno ale 600w/hps je kotel. Ale co myslis na ty svetla?
kami27
Hoj Pokuston: S těma květináčema, kořeny od konopí rostou kolem stěn květináče tak je lepší je aspoň párkrát přesadit z menších do větších ať kořeny prorostou tím využiješ i hlínu uprostřed když máš ty velké kětináče. Je to sice drbačka ale sojí za to. S těma lampama to máš těžký, na start ti určitě bude stačit i úsporka 125w, ale na konec 400w hps na 120x120 bude asi málo. Po bokách ti to asi moc neporoste. Díval sem se na netu U.K a za ten cooltube chcou fakt balík, Sice nevím jak by to bylo, kdybys sis to obědnal třeba s ČR u nás tak kolem litru na kolik by tě přišlo poštovné? K těm kombinacím lamp, málo kdo tu má předradníky 250w, 400w a 600w najednou, většinou máme jenom jeden max dva. Kombinovat ty lampy co tři, čtyři týdny je blbost. Jak mile ti kytky zaplní prostor (to je tak dva, tři týdny po přepnutí na květ) měl bys jim dát plnou vatáž, asi by to byl pro ně dost velký stres je tak často přepínat. Jestli ti jde o výnos (všichni kdo říkaj že ne, tak kecaj) sežeň si coltube, po prvním kole se ti stokrát vrátí a zbylé pampy s předřadníky zkus prodat. zatím hojky a holky ať rostu
Pokuston
Zdar kami27,diky ti za rady,kyti jsem uz rozjel a vcera uz byly 4 ks venku,vypadaj super,pred zasazenim jsem jim dal root juice do hliny a pak zasadil,vcera jsem odpalyl lampu Cfl 250w a mam tam celkem 15ks kvetinace 3l,nastal mi problem s boxem,nedorazila pulka konstrukce,tak to mam zatim jen svesene a svetlo cca 50cm nad kytkama,je to bida ale jezdim kamionem a do soboty to musi prezit,pak dokoupim nove casti a vse dodelam,na zvlhceni jsem pridal zatim jen par misek s vodou do boxu mezi kvetinace,6ks cca po 0,5l vody,tak to snad vydrzi. Ty predradniky a lampy mam diky kamosovy co to spolu kutime,ja mel meco a neco on,vis jak,to 600kilo jsem koupyl nove a prave jsem chtel na nem dojet ale ten cool tube je masakr a vzhledem k tomu ze jsem kupoval box,svetlo,hnojky atd. tak jsem celkem svorc a drive za mesic to nedam,samo ze chci to hulco pro sebe ale i dal. Je to tady cenne :) ale mam dost vseho a nechci farmu,jen tak 500g za tri mes. :) vtip! ale bylo by to pekne. Navic jsme v tom dva borci co se zname od mala a palime co to da,takze na kseft stejne zbyde pomalu :) ale 10 lyber za g to je masakr a kvalita?? Katastrofa,mokre hnusne a bez chuti,to nehodlam kupovat tak uz asi chapes,ja stahnu dva nekdy tri g denne,kourim 15let ale takove sracky nechci,chci svoje detatka. :) Jeste jednou diky za cenne rady,o vykendu dodam nejake foto jak dodelam ten box,snad uz budou vsechny venku tak budu mit co ukazat,doufam. Diky a at to roste jak ma
kami27
Zdarec Pokuson, ta výška by zas tak moc nevadila, než holky povyrostu, máš tak dva týdny. Jen co se týče té vlhkosti tu si s ťema miskama moc nezvedneš, máš tam vlhkoměr? Kdyš sou ještě mimi tak je lepš je dát do sáčku (jako špejle a na to mikrotenový sáček) tím budou mít ze začátku dost vlhka. Ale ne zas na moc dlouho, aby mohli dýchat. takový levný pařníček :-) Jaký tam máš odtah? Na úpravu PH vody něco máš? Před pár lety sem taky jezdil mkd, tak vím jak je to s časem. Ty fotky přihoď, ať vidíme England grow in the ultimate :-) tož šťastný dolet trucker :-)
Astronaut
citace:
Původní příspěvek od Pokuston
Pro Astronaut; Diky za info,s tema kvetinacema jsem si myslel ze vice mista pro koreny=vetsi vynos? nebo ne? Priste ale opravdu pujdu do mensich,asi taky okolo 10-11l. Na ten Bio bizz mi tady uz psaly chvalu takze jasna volba jen tet musim zpotrebovat ten plagron,jen jsem vul koupyl terra a to neni ciste bio,no malo jsem cetl a rychle nakupoval :( Jeste prosim jakou mas lampu? resp. jake svetla kombinujes? ja chci na rust 125w usporku tak na tyden mozna dva,podle toho jak pojedou,pak bych chtel prejit na 250hps/grow a po prepnuti 12/12 250w/hps bloom na dva tri tydny a pak 400w/hps nebo 600w/hps (600w jsem koupyl driv nez jsem zacal resit teplotu) ale nemam cool tube takze 600 asi ne,sice ziju v U.K a je tady docela chladno ale 600w/hps je kotel. Ale co myslis na ty svetla?


To s tema kvetnikama plati ale jen do určité míry stručně řečeno, k těm světlum sem skoušel všechno možný... ale 400w na 120 x 120 je malo 600w bych rekl ze staci cooltube nemám jen větrák na výbojku a až 420M3 odtah kterej de jen do místnosti a když nezapomenu občas vyvětrat teploty přes 27,5 nejdou ale když dásš přitah a odtah y venku a ven musíš to uchladit jak prd i bez větrání. dřív sem jel celou dobu 600w pak 400 růst a kousek květu a teť je nejdřív dávam do matkovny pod 250w MH pak jdou pod 400w mh pri prpnutí dostanou 440w až do cca 14dne květu pak přepnu na 600w a na poslední 3 až 5 týdnů podle delky zraní přepnu na 660w (předřadník lumatek nebo tak něják) a zdá se mi to ok ale kámo každejch cca 14 dní přemontovávat na kabelzy jinej předřadník asi nebaví nikoho..... když uděláš kabelz ke všem 3 nebo kolik toho vlastne máš budes to muset stejne vždy přepojovat alespon u objímky a tam je to pak asi největší opruz když máš stan plnej kytek... dobře si to promysli at nemáš ze své radosti jen samé starosti.... maj sa astronaut
Pokuston
Zdar panove,predem dekuju vsem za vase rady a hlavne zajem,jsem rad ze mam nad sebou nekoho kdo bude koukat,cist a hlavne reagovat! Pro kamil 27, s tema pytlikama super napad,diky! Chtel jsem na na dat plastove kelymky (pruhledne) ale bal jsem se prave toho vzduchu,ale ty pytle skusim,spejletem si muzu nastavyt i vysku a tak se bude parit i dychat,ze me to nenapadlo :) Vlhkomer jsem objednal i s klypsnakem kterej dosel ale vlhkomer nikde,tak zitra koupim novej. Jinak jsem dnes projizdel okolo baraku a tak me to nedalo a letel jsem se kouknout na moje krasky :) vypadaj skvele :) z dvaceti kousku vylezlo 16ks (dnes posledni 1x zasazene) a ta nejvetsi je asi 5cm vysoka a ma dva vetsi a dva mensi listky pak nepatrne mensi jsou ty ostani kocky,vypadaj skvele,krasne zeleny,v sobotu (rano nebo tak nejak) dodam prvni foto,timto se i omlouvam ale mam v tom zmatek,malo casu a tak nestiham,tet o vykend dostavim cely svuj sen,tak to nafotim a predstavim. Ps: svitim na to Eco light 250 cfl,stinidlo nejake obycejne,koupyl jsem ho v setu s 600w/hps (je velke cca 45cm) a zalevam voda ph 6,0 plus bio bizz root juice dnes 2ml/l a rozlyl jsem to mezi 16ks,zem byla pekne proschla,skousel jsem to prstem 2x u sesti kusu asi cca 2-3cm hluboko. A jeste prosim jak to mam pocitat? nektere seminka jsem zesadil drive nektere pozdeji +/- 2 dny. Nebo to proste muzu nechat dva tri tydny a jak uznam (samo ze az bude pripravena) tak prepnu a zacnu pocitat kvet? muzu to tak udelat? co jsem pochopyl tak si vlastne diky modremu spektru muzu kytky nechat dorust kam chci,tim si je tak nejak srovnam) pak prepnu na kvet a tim padem mam vsechny stejne a i jiste dny,je to tak,ze? Vim ale nejsem si jistej a uz jsem to cetl :) Jinak jeste jednou diky moc.
Pokuston
jj a jeste pro Astronaut: Dekuju opet i za tve rady,hlavne to svetlo,super vedet ze to mas bez cooltube na 600w a zvladas to! tet budu predelavat cely box plus jeste neco na vic,psal jsem neco o tom tady nahore takze asi budu vyuzivat dva predradniky na jednou (dve svetla) a tudiz vsechno chci zadelat na stalo,mam takovej napad a tet ho zkusim zrealyzovat,ale nevim jak to dopadne tak to nechci zatim moc rozvadet ale kdyz vim ze to zvladas ty v boxe 120x120x200 tak to snad zvladnu taky,mam 4ks ventylatoru (takove ty zachodaky) a rano jdu pro TT nebo neco takoveho na dobrej odtah,jinak na stinidlo chci pridelat jeden ten zachodak a hnat to primo ven z bytu (pod strechu a ven) vytah bude primej bez krouceni takze teplo snad poleti do aleluja :) Jinak kamos je elektrikar a tak ruzne regulatory otacek asi nebude takovej problem takze dam jeden urcite i sem na ten. Jinak predraniky lumatek jsou fakt vostry :) teda co tady na groweru o tom borcy pisou takze casem taky nakoupym,je fakt; bobrej! Jeste diky a o vykend dodam foto,uz 16ks leti,jsou husty :) Zatim se mej a at to roste :)
Pokuston

:guitarist
kami27
S tou ventilací sem se ptal jen proto, že sem si sešil stan 65x65x65 jen na růst, mám tam 125 Cfl i tak tam mam kolem 30° tak proto :-). S přepnutím na květ to dělám tak že je přepínám, když mají čtyřy, pět pater a víšku kolem těch 20 cm, a u těch co mají míň, to až tak moc nevadí. Už se mi stalo, že i ty menší přerostli ty, co byly větší před přepnutím. Mě dorostli na celkovou veliost těch 120cm +-. Ta doba je jen orijentační (zálež na podmínkách v jakých rostu), důležitější je jejich velikost, pač Thu Ultimate se dost vytahuje. Myslím že těch 16 na ten prosto je gud, sice je lepší jich tam mít víc, kdyby se nějaká posrala ať jí můžeš vytěpat, taky jich tam mám víc, sice mít to srdce nějakým dětem ukončit život předčasně, ne každy na to má. Tak ať ti rostu do krásy, Zatím čus
Pokuston
:whisperer
Pokuston
Pro kamil 27, k te lampe cfl,mam v tom velkem boxe tet rozsvicene obe dve 150w/14000k a 250w/6400k (od soboty) Teplota jak rikas okolo 28- 28,5 coz si rikam ze je pekne,vecer to mam na 19,5 - 20 stupnu (spanek) rozhodne jsem to necekal,myslel jsem ze budu muset pritapet. Jinak kytkam bych rekl ze vic smakuje to 250w protoze bych rekl ze rychleji rostou,nebo teda ty co jsou okolo teto lampy mi prijdou trochu vetsi ale mozna je to jen zdani. Kazdopadne tyto lampy (jejich rozestavneni) budu otacet at svitej kazda ze vsech stran cca kazdy druhy den o 45 stupnu,tak aby svoje kolecko po boxu zvladly za tyden (4x posun) Co tomu rikas? je to rozumne nebo zbytecne? Vim ze hejbat svetlem v rustu je dobre (kytka ma svetlo z vice stran) ale co tady u cfl? A jeste lampa 250w je vodorovne v reflectoru (stejne jako Hps) a 150 w je zavesena svysle,nevadi to? nemely by bejt stejne (nebo neni lepe kdyz je vodorovne,podle me osviti vetsi plochu a vice kytek) Asi ji dam vodorovne.no pockam co ty na to. Jeste jednou diky
Pokuston
Pro vsechny G-meny co se dostaly az sem a maji nejake pripominky,nazory,rady tipy atd tak sem s nima :) Uvitam kazdou radu ale i krytiku,jedu to poprve a tak se dobra rada hodi. Vsem diky a hodne stesti
kami27
Jojo ty dva boxy máš vyřešené dobře, ty klony je taky dobrý nápad a hlavně tím ušetříš čas mezi koly. Ze začátku stačí ta 125 w, ale určitě ji neublíží ty dvě dohromady. A jestli se ti zdá že pod tou větší to rostou víc? Může zdát že jo, ale bývá to spíš tím že jedna vyletěla z hlíny o něco dřív než druhá, aspoň myslím. Když tak jim dej spíš jen jednu a tu větší 250 w. Je lepší ji mít pod stínítkem vodorovně. Ještě k těm klonům. Určitě není problém je dělat z těch ze semen(označ si který klon patří ke které kytce, pak zjistíš která má lepší geny). Pak se podívej na fóru jak je to s klonováním, myslím tím jak dlouho to můžeš dělat klon s klonu, klon s klonu. Jen vím že ztrácí sílu ale nevím po který klon to je v poho. Zatím čus
Pokuston
Zdar,ok diky za dalsi rady pane :) K tem klonum,chtel bych to opakovat tak na tri urody,prvni urcite nebude ta co se mi povede na sto pro :( zacinam takze urcite neco po . . . u! No a na tech dvou si to testnu na cisto,kazdej model si dam trikrat (chtel bych) tzn. ze bych jel jen jednou klon z klonu kdyz tet jedu ze semen. Dalsi model chci zase ze semene,at si to cele zopaknu a tak dale. Na to oznaceni jsem si dnes sehnal stitky. Jinak sem dam odkaz na zavlazovacku s ion. za docela pekne penize i s hyd.m atd. tak se treba mrkni. Zatim diky a mej se
Pokuston
Tady je ten odkaz : http://www.amazon.co.uk/Homefront-U...2664471&sr=8-16
Astronaut
jen takovej detail... box mam 120 x120 x180 a rust/kvet neřídíš barevnym spektrem ale hlavne fotoperiodou (delka dne a noci světla/tmy) standartně 18hodin světla ns růst a 12 hodin pro květ květ.
Pokuston
jj,to je prece jasny,jen kombynuju co nejlepe k sobe
Pokuston
.
Pokuston
.
Pokuston
.
Pokuston
.
Pokuston
.
Pokuston
.
Pokuston
:) Teda skoro v levo :)
Pokuston
a jeste kotatka :)
Pokuston
.
Pokuston
.
Pokuston
.
Pokuston
Tak co si o tom kdo myslite? Hlavne me zajima nazor na ten malej box,je postavenej z drevenejch hranolu 5x5cm a mdf desek,vnitrek oblozen diamantovou folii + ref.paska. Pritah 1x zachodak (myslim 100m3/hod) a odtah to same 1x. Plus mam pripravenej 1x extra jen na odtah tepla od lamp,tzn. : Chci nad stinitka (velkej i malej box dohromady) pridelat odtah a teplo od lamp vytahnout nad strop az na pudu,jsem v dodkrovy tak to neni problem a od velkeho boxu ke stropu to je cca.50cm plus sadrokarton a nejaka ta izolave,celkem box puda max 1m potrubi a jsem v suchu,puda je po rekon. a tak i pekne izolovana a velka.
Astronaut
zalezi co od toho ocekavas ale tve pozadavky by to splnit melo.... asi sem to prehlidl ale na co mas ten uplne malej boxik na hore?? v tom dolnim chces taky kvest?
Pokuston
Jinak se zacinam potikat s problemama,ta nova zvlhcovacka nejak blbne nebo ja jsem datel,v patek jsem nastavyl na 75% vlhkost s tim ze rano bude vse ok,ale nebylo! Po otevreni boxu (v tom case 120x120x200cm) se na me vyvalyla mlha jak z pohadky :( asi po minute vetrani jsem zjistil ze ta mala svine jela celou noc na max a kyti jsou jak v bazene,polozene v kvetinacich,kousek od smrti (podle me) tak jsem zacal vetrat a pozapinal jsem vsechny ventylatory a ofuky co sly a pomalu je zacal odvetravat,asi po pul hodce jsem se rozhodl je prestehovat do maleho boxu,krasne se my tam vejdou a lampu jsem tam mel uz pripravenou,takze holky jsou tet v 90x90x100 a fakt se jim tam vede,krasne se vzpamatovaly a navic jsou krasne sylne na stonku a barva taky nadherna,zadne fleky nebo defekty,proste krasa :) Jinak hlina je jeste decentne vlhka takze zalevat budu asi az vecer nebo (nejspis) az zitra,prece jen v sobotu rano byly durch,voda se drzela i na vrchu kvetniku tak je necham pekne proschnout. Myslim ze jim ta koupel moc neuskodila ale i tak vim ze zvlhcovacku si udelam sam a uz nekupuju zadne automaty! Jinak prosim komentujte,potrebuju dozor a dohled,prece jen je to moje prvni dilo vubec,znam jen teorii a to taky ne moc i kdyz sosam den co den tady na grower-u ale i tak bych byl rad za vasi ucast,predem vam vsem diky panove a damy. Pokuston
Pokuston
Pro Astronauta,poslal jsem ti PM ale ano dole chci taky kvest ale jen tak dva tri tydny a pak sup do toho velkeho na finish,ten malej na hore bude na klony,jeste chci napsat ze ten malej box (komplet) bude svitit jen Cfl lampama,velkej Hps.
toketoy
neboj ja ti to tu sleduju (dokonce mi chodej na mail upominky), jsme zvedavej na kazdyho prvopestitele, a ty jeste navic jedes ultimate, kterej je fakt nadhernej. to si jako prvopestitel uzijes.... and upload pictures more often, especially if youre unsure about something. its always easier for us to help you find out whats wrong if you show us some pictures :) and keep up the good work ofkors :P
Pokuston
Pro toketoy, diky moc ze sledujes :) jsem rad ze mam dozor ! Jj fota dodam jak bude slusnej fotak,zatim to davam na telefonu ale to je hruza! Jinak jsem tu denne a sosam co to da. Po te nehode s zvlhcovackou jsem je dal do mensiho boxu 90x90x100 a musim rict ze tam se teprve rozjely,svitim 250w Cfl 6400k,jdou krasne :) Snad uz zitra budou poradne fota tak dodam.
Pokuston
Jeste me napadlo ze bych jim uz dal 250w/Hps rust ale asi jeste tyden pockam,je jim teprve 15 dni a tak je nechci moc stresovat. Jinak uz dvakrat dostaly plagron terra grow,poprve 3ml/1l a dalsi 5ml/1l a ma pocatku jsem zaleval s root juicem od bio bizz,ph drzim porad okolo 6,0
Pokuston
jo a jeste Hnojky ktere mam :
Pokuston
. tak az na dalsi strane,no!
Astronaut
citace:
Původní příspěvek od Pokuston
Jeste me napadlo ze bych jim uz dal 250w/Hps rust ale asi jeste tyden pockam,je jim teprve 15 dni a tak je nechci moc stresovat. Jinak uz dvakrat dostaly plagron terra grow,poprve 3ml/1l a dalsi 5ml/1l a ma pocatku jsem zaleval s root juicem od bio bizz,ph drzim porad okolo 6,0

já teď momentálně používam 250w MH od vyklíčení akorát první 2 dny co vylezly nad zem byly trošičku ve stínu pod matkou super skunku... a pak šup hezky na největší slunce teť je jim 8 dní od prvního kontaktu s vodou.... lampa je zatim od nich cca 35cm od vrcholu matky tak 20 cm....
k tomu hnojení- nemáš náhodou předhnojenej substrát? páč jestli jo eště asi hnojit ani nemusíš stačí ten rootjuice.
Pokuston
ok,tak to taky asi prehodim, i kdyz bych rekl ze jdou fajn pod tou Cfl lampou. Substrat asi bude predhnojenej,nevim presne,na obale jsem nic nenasel,jen odkaz na nett. Jinak je to substrat od Firmy HUMAX.co.uk a nazev Multi-purpose compost. Bylo to to nej co jsem mohl koupyt,mel jsem objednanej light mix od plagron ale seslo z toho,po par trydech tady na grower jsem to s nim vzdala Tet premejslym nad kokosem od canna,jeste uvydim. Jinak mam problem od zacatku s tema skurvenejma (sorry) spinacema (casovacem) na proud,mam doma 4ks (je pravda byly to ty nejlevnejsi) ale vsechny blbnou,bud sviti non-stop nebo jak se jim chce,uz trikrat jsem nasel kyti bud rozsvicenne (a mely spat) a nebo naopak,zitra jdu koupyt novej tak snad bude slapat. Ktem hnojkam: Taky jsem na to myslel a proto jsem zaleval prvni dna tydny jen root juice a tento tyden jsem dal poprve pul davky (3ml/l) terra grow a na podruhe 5ml,tet jim dam 2xjen vodu s ph 6.0 a pak zacnu pomalu hnojit.
Pokuston
Jo a jeste dnes mi priletely nove kridla :) Adjust-a-wings! Parada,konecne bude poradne svetlo! a regulator otacek na vetraky.
Pokuston
.
Pokuston
A jeste chci dokoupyt fish mix a Pk 13-14
manastohovado
cau mas to docela pekny akorat nevim jestli je dobry mit ty 2 boxy takle u sebe asi by mezi nima měl bejt nakej prostor kuli ventilaci aby se ti to nepřehřejvalo
Astronaut
Když je substrát předhnojenej vetšinou alespoŇ na 3 týdny a když pak přesadíš tak máš další hnojky a zas nemusíš chvly hnojit... k ty lampe s clf nemam skusenost ale roste to pod tim prej dobre klidne jsi to mohl nechat myslel jsem to jen tak ze ta 250 pro ne nebude zadnej stres a ze se nemusis ji tam dat jestli chces ne ze to bude lepsi... to fakt nevim nemam os skusenost clf.
Pokuston
manastohovado:jj myslel jsem na to,tet zatim jede jen jeden tak to s teplotou je v pohode a bud tet nebo pristi vykend pujde odtah z obou boxu na pudu (Chci odtahy na stinitka,bo jsem kreten nekoupyl cool tube ale jen 1x A-wings medium a 1x klasika stinitko masterbright 60cm) no a tim si myslim ze bude po problemu s teplotou,plus pritah mam z venku pekne chladnej cerstvej vzdousek. Takze to snad klapne. At to roste,peace :)
Pokuston
Astronaut: diky pane za nazor,asi tam zatim nacham tu Cfl,delam moc zbrkla rozhodnuti a je pravda ze co jsem je dal do mensiho boxu tak pod cfl jedou pekne,tak jeste pockam. Jinak ten muj problem asi nejspis bude prelyti :( Na foru jsem to rozvadel pro EDA45 (myslim borec) a ten me rekl ze jsem moc zaleval a brzo hnojky,nastesti jsou od soboty na sahare (bez vody po te potope aby vyschly) a tak jim tet budu par dni servirovat jen vodu s ph6.0 a uvydim co se stane,kazdopadne substrat je predhnojen (nevim jak,sorry) tak to necham na nem at zas neco naposeru,az budou neco chtit tak si reknou,ne? Takze jeste jednou diky a zatim
Astronaut
přesně tak, viděl sem to v tom foru o listech.
Pokuston
Tak mam konacne nejake poradne foto,tak muzete mrknout. Stari 16dni/dnes
Pokuston
a dalsi ..
Pokuston
.
Pokuston
.
Pokuston
jj,tam jsem hledal pomoc
Pokuston
a jeste jedna :)
Pokuston
Druha :)
EDA45
citace:
Původní příspěvek od Pokuston
Druha :)


Je to jen lehká újma,další patro už bude v pohodě..
Se zálivkou je třeba zacházet tak,jak kořen jede dolů a rozrůstá se..
Tedy každou další trochu přidat a až budeš mít kořeny i dole,pak zalít plnou,tak aby se voda dostala až dolu a nechat proschnout a tak dokola..S hnojkou jim dej cca týden pokoj a pak pomalu začni grow hnojivo,pomalu zvedat..Přesně jak píšeš,ony si řeknou,kdyby chtěly krapet přidat nebo ubrat..
Nejdůležiější je nechat kytky prostě růst,nepřehánět to s péčí,třeba i dobře myšlenou..
Ať se daří..;)

Edit :

CFL grow mam v matkárně,kytky pod tim nejedou nijak extra rychle,ale mají pěknou stavbu a na rozjezd mrňat je výborná..
Pokuston
EDA45; ok,to jsem rad :) uz jsem mel strach ze mi nektere pojdou,ale vcera jsem jeste patral a cetl tak jsem se uklydnoval. Budu zalejvat jak jsi psal,s tim hnojivem pockam co to pude,chci sice mit aspon 20kg :) hahaha
Pokuston
sorry,odmackl jsem nechtic! pokr- ale budu povazovat za uspech i minimum,je to prece muj prvni grow
Pokuston
Jinak pod tou Cfl vypadaj pekne ale taky jsem cekal ze pujdou rychleji :) ale nespecham,jen at pekne narostou ! Diky moc za rady (opet)
kami27
Neboj sa, až je přepneš na květ 12/12 tak ti tak poletí nahoru, že je budeš tahat za listy aby už nerostly :-) vytím to tak za týden zatím hoj.
Pokuston
kami27 jj,uz tet me vystrasily :) prisel jsem po trech dnech a holky poskocily jak silene :)
Pokuston
:guitarist :guitarist :guitarist :guitarist
Pokuston
O ta cestina :) omlouvam se vsem,proste ji neumim y/i takze sorry
A jeste jsem chtel dodat ze sve clanky pisu jako ja ale jsme v tom dva jak uz jsem psal a tudle mi prave kamos rikal ze to porad cte tak jestly muzu :) nazdar Honoji :) Todle je nase ! On je to Honoj a jeste z sk takze taky cesky neumi (jen aby ti to nebylo lyto :) ) Timto se vsem omlouvam ale je to partak tak si myslim ze sem taky patri.
Pokuston
Tak se jeste omlouvam ale fota az vecer :(
Pokuston
Zdarec panove,tak konecne mam nejake fota :
Pokuston
.
Pokuston
..
Pokuston
...
Pokuston
....
Pokuston
.....
Pokuston
Jinak se maj holky k svetu ale stejne je o vykend asi prepneme uz na Hps 250w/grow,psal jsem taky o zastipu ale dnes jsem mel holky venku a menim nazor,jeste musim pockat (asi) jsou podle me dost male na zastip,nebo ma nekdo jinej nazor? Na fotkach jsou kotatka 21dni stare. Jsou mlade na zastip,ze jo? Jinak porad leju pouze cistou vodu s Ph 6.0,zadne hnojiva. Teplota pres den (svetlo) 27-28 stupnu a noc 20-22stupnu,vlhkost 65-75% (v pokoji s boxem) Zvlhcovacka do boxu nepujde ani za zlate prase,je to svine a uz jednou me malem pripravyla o moje kotatka,tak tet bude cumet jen z venku a bez debat,vlhka je dost! :)
Pokuston
Pak jeste dotaz,tusim co me odpovyte ale i tak,na jedne kytce jsem dnes objevyl fleky,je to na starsich lystech a ja si mysllim ze je to od toho prelyti cca tyden a kousek do zadu,ale i tak vas panove prosim kouknete na to a napiste mi co si o tom myslite,posilam foto,snad to bude stacit. Predem vam vsem dekuji a at to roste
Pokuston
a dalsi .
Pokuston
a jeste ten
Pokuston
.
Pokuston
A tet vsechny :)
Pokuston
Zdarek ve spolek :) tak uz asi znam pricinu tech puntiku na tech par lystech,je to nejspis od kropeni,obcas se na holky mrknu a kamo taky a tak jim vzdy trochu postrikame a to je asi ten problem,svetlo je docela nizko a teplota u lysti je tesne pod 29 od 250w Cfl,takze popalene svetlem,je to tak? Hnojiva nedavam a zalevam tak co treti-ctvrtej den,vzdy az po vyschnuti takze ani hnojky ani hodne vody tentokrat ale asi jen ten rozprrasovac. Jinak v sobotu odpal 250w/Hps ale necham je jeste tyden min na rustu,chci fim a tyden na zotavenou a pak kvet,tyden pod 250 a pak 600w,zadne zdrzovani :) Prosim vase ohlasy panove at chvala :) nebo krityka :) beru oboji. Diky lets grow:rasta:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma