Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: 1 2 [3] 4 5 6 
Prvni indoor,600w,Tangerine dream - Klikni zde pro originální téma
Pravdu máš...

Foceno včera... Řízky wr a nebuly v kelímkách...

Teplota ve skleníku do 40 stupňů, v noci zima pěkná asi...
Teplota u kořenů do 40 stupňů...
Světlo u kořenů maximální, jdou vidět skrz ten bílý kelímek...

Jako to roste? Parádně, jsou dvojnásobné od minulého týdne, parádně zakořeněné... Asi tak k teplotám, aby to bylo k tématu...
EDA45
To je ale k nějakýmu jinýmu tématu..
Tady je trýd o indooru v kokosu,tangerine dream..
Ne skleník v hlíně,Nebula...
to je k teplotám, jak psal Butch, ukázka, že marijuana umí krásně prosperovat ve větším teplotním rozmezí i nepříznivých podmínkách...

jo a zálivka hadicí, studenou vodou ze studny, přímá sprcha navečer..

už budu jen sledovat, tohle jak dopadne... přeji ať, co nejlépe...

2 Eda: nepsal jsi, že se mnou už nic řešit nebudeš? do it please!!
EDA45
citace:
Původní příspěvek od microft
to je k teplotám, jak psal Butch, ukázka, že marijuana umí krásně prosperovat ve větším teplotním rozmezí i nepříznivých podmínkách...

jo a zálivka hadicí, studenou vodou ze studny, přímá sprcha navečer..

už budu jen sledovat, tohle jak dopadne... přeji ať, co nejlépe...

2 Eda: nepsal jsi, že se mnou už nic řešit nebudeš? do it please!!

Garantuju,že ne přehnojením...:teef: O tom se těm kytkám fakt nikdy ani nezdálo..A to opravdu vidí i stařík s bílou holí...jen microft ne...
Madical-Strains
Jo uz jsem neco nasel o teplote.

http://www.quicktrading.com/tips16.html
http://www.thctalk.com/cannabis-for...door-grow-guide

v anglictine je toho o marihuane napsano 100x tolik nez u nas.
V obou odkazech je psano ze jsou velmi prispusobive bez problemu se prispusobi od 0C-5C-40C ,pouze spomali metabolismus tedy rostou o trochu pomaleji.
Takze samozrejme ideal je vsude popsan ale to je hlavne v zajmu usetreni svych financi za elektriku a za rychlost pestu.
Nijak ale ta teplota kytkam neublizi .
Bohuzel jsem nenasel tu stranku kterou jsem puvodne hledal z nejakeho dborneho batanickeho casopisu. Tam bylo ze i nedostatecna vlhkost vzduchu 30-40% kytce nijak neublizi a nema to udajne vliv ani na vynos,jen zase na rust.

Ja tomu sam samozrejme jeste nerozumim ,nejsem zkusenej, proto taky mam tohle vlakno.
Ucim se ,zjistuju ,ctu a pisu si s tim zkusenym amikem, zkratka zajima me to a bavi me to a jeste k tomu je to zdravi prospesne :-D
A chtel bych si ji jednou taky zakourit. :-)
EDA45
citace:
Původní příspěvek od V.Butch
Jo uz jsem neco nasel o teplote.

http://www.quicktrading.com/tips16.html
http://www.thctalk.com/cannabis-for...door-grow-guide

v anglictine je toho o marihuane napsano 100x tolik nez u nas.
V obou odkazech je psano ze jsou velmi prispusobive bez problemu se prispusobi od 0C-5C-40C ,pouze spomali metabolismus tedy rostou o trochu pomaleji.
Takze samozrejme ideal je vsude popsan ale to je hlavne v zajmu usetreni svych financi za elektriku a za rychlost pestu.
Nijak ale ta teplota kytkam neublizi .
Bohuzel jsem nenasel tu stranku kterou jsem puvodne hledal z nejakeho dborneho batanickeho casopisu. Tam bylo ze i nedostatecna vlhkost vzduchu 30-40% kytce nijak neublizi a nema to udajne vliv ani na vynos,jen zase na rust.

Ja tomu sam samozrejme jeste nerozumim ,nejsem zkusenej, proto taky mam tohle vlakno.
Ucim se ,zjistuju ,ctu a pisu si s tim zkusenym amikem, zkratka zajima me to a bavi me to a jeste k tomu je to zdravi prospesne :-D
A chtel bych si ji jednou taky zakourit. :-)

Jo,ta vlhkost,to mají pravdu,spousta lidí to vůbec neřeší,nerosí,nepoužívají zvlhčovačky..Já taky ne..
Jedině snad u míň prokořeněnejch klonů je první den,dva nutný nějakým způsobem držet vyšší vlhkost,pokud vadnou,než se chytí..Ale jinak fakt ne,kor u kytek ze semen..
Madical-Strains
No tak je tu 3.den od posledniho zvyseni hnojeni.
A holky me pomalu zacinaji rikat jak jim to zvyseni davky hnojiv prospelo nebo naopak jeste vice uskodilo, dnes rano jsem jim dal postrik 2.5ml phytaminu/l a zitra nebo pozitri dostanou jeste enzymy,samozrejme az vyschne substrat.
V patek umistim par fotek a konecne napisu kde byl tedy zakopan ten pes a co mi vcera napsal botanic v druhem emailu po konzultaci s kolegy.

Jinak te kyti uplne prvni v levo u steny se neche moc kvest,naznaky kvetu sice ma ale jako by se zarazila, nema ani mini-palicky,nevypada jako ostatni.
Znamena to ze nebude jeste hotova az budou ostani pripravene ke sklizni ?
Nebo, nemuze to byt hermafrodit?
EDA45
citace:

Jinak te kyti uplne prvni v levo u steny se neche moc kvest,naznaky kvetu sice ma ale jako by se zarazila, nema ani mini-palicky,nevypada jako ostatni.
Znamena to ze nebude jeste hotova az budou ostani pripravene ke sklizni ?
Nebo, nemuze to byt hermafrodit?

Kyti vyndej z boxu a vyfoť zblízka,detaily nákvětů a preflowers a prdni to sem,ať to může growerstvo zkouknout.. ;)
Madical-Strains
Mohu az zitra rano protoze tedkon spinkaji :-)
Nějaká divná perioda... obvykle to mají lidi od 6 do 6 ranní kvůli nočnímu proudu.
yalin
tak to nevim kdo ale ja kvuli teplote proud je stejne drahej v noci jako ve dne ale protoze nemam klima tak taky svitim od vec do ran
Madical-Strains
No ja taky nemam levnejsi nocni proud proto svitim od 21.00-9.00
z duvodu ze v 9.00 se brobouzim a v 21.00 obbvykle uz jsem doma a taky hlavne proto ze az bude vedro tak jsou to nejchladnejsi hodiny.
EDA45
citace:
No ja taky nemam levnejsi nocni proud proto svitim od 21.00-9.00
z duvodu ze v 9.00 se brobouzim a v 21.00 obbvykle uz jsem doma a taky hlavne proto ze az bude vedro tak jsou to nejchladnejsi hodiny.

Přesně tak,já to mám v podkroví,no a v létě je v 18.hod venku třeba ještě 26-27 st,neuchladil bych ani náhodou,i když mám 1600m3/h odtah,ale když je na přítahu 26 tak to prostě nejde..Svítím od 22.00 h do 10.00 hod..to se pak uchladit dá..Nemám sklep,nebo tak něco,kam bych mohl šáhnout pro chladnej vzduch..Kytkám je buřt,jestli jim svítíš ve dne nebo v noci,maji svuj den,jakej jim uděláme.. ;)
Madical-Strains
Dobrý den.
Omlouvám se vám že jsem napoprvé nepřečetl váš docela dlouhý email důkladněji.
Bohužel jsem se k tomu dostal až nyni. Na to foto se dívali i dva moji kolegové.

Pokud bych vůbec nebral zřetel na váš komentář tak první co mě napadlo - jednoznačně je vidět na listu spálení-popálení něčím....,
pak listy také vykazují nedostek drasliku ,fosforu .
Nedostek drasliku = hnědé, žluté nebo nekrotické skvrny,uprostřed ale hlavně kolem okrajů listů, které mohou být i zkroucené smerem dolů (váš případ) pozor velmi lehce zaměnitelné s dlouhodobým přehnojováním .
Nedostatek fosforu = řapíky mohou být fialové (váš případ),listy mohou zežloutnout nebo se zkroutit dolů. Také je dobře znatelné staré přelévání v ranném období semena či sazenice.

Důkladné seznámení s vaším popiskem vše potvrzuje.
Spalení Phytaminem- 4 ml ,plnou dávku vám poradily skutečně v growshopu ?

Závěr :
Určitě přidat základní hnojiva ,najděte si na internetu jak a kolik ml hnojit Plagronem v jakém týdnu v jaké fázi rostliny.
Uberte phytamin na 2.5 ml.
V 4-5.týdnu květu začněte ubírat na hnojivu bez ohledu na to co doporučuje výrobce až do plného vysazení hnojiv. Posledních 14 dní bez hnojiv.
V poslední fázi květu těsně před sklizní se snažte teplotu zvýšit na 28 - 33°C při světle a při tmě na 20 - 25°C .
Nižšího a méně kvalitního výnosu bych se určitě neobaval ,šoupněte tam nějaký ten květový aktivátor a bude to ok.

Ať se daří !
S pozdravem........
===================================================

Jelikoz jsem slibil ty fotky kvetu (a z nich uz poznate lecos)na dnes na rano,tak zaroven posilam druhy mail co me napsal botanik. Z jeho vysvetleni vyplyva ze jste meli pravdu oba dva ,listy jak spalene tak i nedostatek hnojiva.
Ovsem uplne nejpresneji to z listu vycetl Def na strane 10.

Jeste prikladam 2 fotky nekvet a kvet.
1- nechce se rozjet kvet, 8- ma jich palicky

ps

Teplomer jsem umistil ve vysce vrcholu,dnes rano 33C A to jeste neni to prave vedro !!!
Takze je videt ze ani dobry silny odtah ani pritah (jen snad kdyby byl v tom sklepe) nepomaha.
Zvednul jsem lampu o 10 cm,ted je 60 cm nad vrcholky.
Jinak kytky poposkocily za ty 4 dni jak divy a nevypadaji na spomaleny metabolismus jak pisi kvuli vysokym teplotam.
EDA45
citace:
Dobrý den.
Omlouvám se vám že jsem napoprvé nepřečetl váš docela dlouhý email důkladněji.
Bohužel jsem se k tomu dostal až nyni. Na to foto se dívali i dva moji kolegové.

Pokud bych vůbec nebral zřetel na váš komentář tak první co mě napadlo - jednoznačně je vidět na listu spálení-popálení něčím....,
pak listy také vykazují nedostek drasliku ,fosforu .
Nedostek drasliku = hnědé, žluté nebo nekrotické skvrny,uprostřed ale hlavně kolem okrajů listů, které mohou být i zkroucené smerem dolů (váš případ) pozor velmi lehce zaměnitelné s dlouhodobým přehnojováním .
Nedostatek fosforu = řapíky mohou být fialové (váš případ),listy mohou zežloutnout nebo se zkroutit dolů. Také je dobře znatelné staré přelévání v ranném období semena či sazenice.

Důkladné seznámení s vaším popiskem vše potvrzuje.
Spalení Phytaminem- 4 ml ,plnou dávku vám poradily skutečně v growshopu ?

Závěr :
Určitě přidat základní hnojiva ,najděte si na internetu jak a kolik ml hnojit Plagronem v jakém týdnu v jaké fázi rostliny.
Uberte phytamin na 2.5 ml.
V 4-5.týdnu květu začněte ubírat na hnojivu bez ohledu na to co doporučuje výrobce až do plného vysazení hnojiv. Posledních 14 dní bez hnojiv.
V poslední fázi květu těsně před sklizní se snažte teplotu zvýšit na 28 - 33°C při světle a při tmě na 20 - 25°C .
Nižšího a méně kvalitního výnosu bych se určitě neobaval ,šoupněte tam nějaký ten květový aktivátor a bude to ok.

Ať se daří !
S pozdravem........
===========================================================

Jelikoz jsem slibil ty fotky kvetu (a z nich uz poznate lecos)na dnes na rano,tak zaroven posilam druhy mail co me napsal botanik. Z jeho vysvetleni vyplyva ze jste meli pravdu oba dva ,listy jak spalene tak i nedostatek hnojiva.
Ovsem uplne nejpresneji to z listu vycetl Def na strane 10.

Jeste prikladam 2 fotky nekvet a kvet.
1- nechce se rozjet, 8- ma palicky

ps

Teplomer jsem umistil ve vysce vrcholu,dnes rano 33C A to jeste neni to prave vedro !!!
Takze je videt ze ani dobry silny odtah ani pritah (jen snad kdyby byl v tom sklepe) nepomaha.
Zvednul jsem lampu o 10 cm,ted je 60 cm nad vrcholky.

Ano,krásná zdravá barva po zvednutí základních hnojiv,samozřejmě,mely hlad,kokos...
Ano,od samého počátku moc vody,botanik potvrzuje,především petlahve a moc rošení ve spojení s usazeným phytaminem na konečcích=vyschlé,spálené konečky listů..
Ano,nevím co bych dodal,snad jen to,že to píšu hned v prvním svém příspěvku,což botanik doplnil o přílišnou dávku phytaminu..
Def,ano,velmi přesné a trefné..snad jen příznaky převlhčování už od začátku - se nezmiňuje..

Ten pomalej nákvět,chtělo by to ještě trochu ostřejší,zvětšit foto,takhle tam žádný kulky nevidím,ale vyloučit se to nedá..samičí preflowers tam jsou,ale květ se tvoří hodně pomalu,což u hermín bývá..

Edit :
Kytky ze semen nepotřebují žádné dovlhčování,spíš jim to může ublížit..když se to přehání
Klony,pokud mají při zasazení dobře vyvinuté kořeny,také ne..
Jen pokud díky slabším kořínkům padají,tak jim na 1-2 dny vlhkost zvednout,než se chytí,jinak není potřeba..
Madical-Strains
Bohuzel ted uz to nenafotim a fotka zvetsit nesla,mam nastavene na to nejnizsi rozliseni,byla by pak moc rozmazana.
Neva,jeste pockame a uvidime co se z ni vyklube.

Edit:
Radeji jsem zvednul lampu ,ted je 60 cm nad vrcholky,urcite se trochu teplota snizi.
Mozna ze ji zvednu az na 70 cm snad by to nemelo vadit,600w ma dosah do 1 m.
EDA45
citace:
Bohuzel ted uz to nenafotim a fotka zvetsit nesla,mam nastavene na to nejnizsi rozliseni,byla by pak moc rozmazana.
Neva,jeste pockame a uvidime co se z ni vyklube.

Edit:
Radeji jsem zvednul lampu ,ted je 60 cm nad vrcholky,urcite se trochu teplota snizi.
Mozna ze ji zvednu az na 70 cm snad by to nemelo vadit,600w ma dosah do 1 m.

No,1m to sice prosvítí,ale na prosvícení kytek ti pak zbyde jen 30cm...
Píšeš,že odtah ti fičí ven přes okno,ale co přítah,co čerstvej vzduch na přítahu,odkud ho bereš..?Jen tak z místnosti..? Potřebuješ vzduch z venku,kde je i v létě v noci cca 14-15 st,pak to musíš uchladit..Pokud máš vzduch na přítah jen z místnosti,tak těžko,navíc odtah vytváří pro kytky nezdravej podtlak..Necháváš na noc aspoň pootevřený okno...?
Edit: Tedy na naši noc,kyti den..
Madical-Strains
Takhle... necham to teda na tech 60 cm, pritah samozrejme mam jen bohuzel z mistnosti (kdyz dam ruku na ten pritah tak me pripada dost chladny) protoze kdyz byl prvni den uplne v okne zamaskovan hadrem tak me to urval vitr ten hadr a odletel buh vi kam a zustala tam jen ta priserna stribrna na slunci trpytici se roura ktera zarila do okoli kilometry daleko.Kdyz bych to dal jen na kraj tak tam je uplne setne stupnu jako v mistnosti,nechapu.
No dobre si vzpominam ze uz letos bylo v noci i 20-25C venku.
Jo vetracka okna je otevrena nonstop.
Kdyz je v noci vedro tak mam samozrejme otevreno okno dokoran ale kdyz je venku v noci 10-15C venku tak by me nastyd pes,tak mam jen tu vetracku.
EDA45
citace:
Takhle... necham to teda na tech 60 cm, pritah samozrejme mam jen bohuzel z mistnosti (kdyz dam ruku na ten pritah tak me pripada dost chladny) protoze kdyz byl prvni den uplne v okne zamaskovan hadrem tak me to urval vitr ten hadr a odletel buh vi kam a zustala tam jen ta priserna stribrna na slunci trpytici se roura ktera zarila do okoli kilometry daleko.Kdyz bych to dal jen na kraj tak tam je uplne setne stupnu jako v mistnosti,nechapu.
Kdyz je v noci vedro tak mam samozrejme otevreno okno dokoran ale kdyz je venku v noci 10-15C venku tak by me nastyd pes,tak mam jen tu vetracku.

20-25st v noci je extrem,kterej se až tak často nevyskytuje..S tim bych neoperoval..Chtělo by to,stejně tak jak máš vyvedenej odtah ven,mít i přítah jinudy,rovnou z venku do boxu,bylo by po starostech..Termostat na odtahu podle teploty v boxu a je..Pokud to ovšem technicky je u tebe možný..Od podzimu do jara pak z místnosti..Nebo CT,to to srazí,ale zas má jiný minusy...
tornado12
citace:

Ahoj,
sem rád že se to vyřešilo. Takže hnojiva na květ PK a bude to v cajku.
S tou teplotou. Já mám homebox v podkrový. Když je hóórko tak to neuchadím. ALe dělám to tak že na přítah dám flexurouru a do ní PET se zmrzlou vodou. Odtah i přítah je VKO 180m3/h. Mám výhodu že pracuju doma takže můžu každé 2 hodinky jít zkontrolovat teplotu. pokud leze nahoru tak vyměním další PET. Je daná pod úhlem aby kondenzovaná vody mohla téct do podmisky od květníku.
Madical-Strains
Taky jsem zkusil zmrzle petlahve do boxu,alenepomohlo to ani o 1 stupen.
Ale petku do pritahu to me nenapadlo,zkusim to,(mam asi zacarovanej nebo prokletej box ) kdyz to nepomuze tak zkusim jak rika Eda vymyslet abych to mohl nechat nejak viset z toho okna ven.
EDA45
citace:
Takhle... a zustala tam jen ta priserna stribrna na slunci trpytici se roura ktera zarila do okoli kilometry daleko.

No tak to co čouhá ven omotej šedivou nebo černou isolačkou a máš po záření...
bull
citace:
kdyz je venku v noci 10-15C venku tak by me nastyd pes,tak mam jen tu vetracku.

:) To mě dostalo :) Kup mu teplejší pyžamo :)

Jinak to podkroví bývá dost teplý, v zimě tam zas může být zima. Ale je to kus od kusu, pokud dělal izolaci střechy někdo, kdo tomu trochu rozumí (a v poslední době) tak ani nevíš, že jsi hned pod střechou.. Já tam mám v letě 40*C...

Ted teda nejsou žádný vedra, co budeš dělat s kytkama až bude pár dní přes 30*C?? To bude v podkroví taky ke 40*C a teda nevim nevim, jak ten vzduch ochladíš...
Já s tím budu mít taky možná problemy, zatim jsem se ale nedostal s triakem na ventilaci přes polovinu a sonoflex mam 3x tak dlouhej kvůli hluku.
Jsem celkem zvědavej, jak s tou teplotou budeš válčit. Přesun o patro níž asi nepřipadá v úvahu, co?
EDA45
citace:
Původní příspěvek od bull

:) To mě dostalo :) Kup mu teplejší pyžamo :)

Jinak to podkroví bývá dost teplý, v zimě tam zas může být zima. Ale je to kus od kusu, pokud dělal izolaci střechy někdo, kdo tomu trochu rozumí (a v poslední době) tak ani nevíš, že jsi hned pod střechou.. Já tam mám v letě 40*C...

Ted teda nejsou žádný vedra, co budeš dělat s kytkama až bude pár dní přes 30*C?? To bude v podkroví taky ke 40*C a teda nevim nevim, jak ten vzduch ochladíš...
Já s tím budu mít taky možná problemy, zatim jsem se ale nedostal s triakem na ventilaci přes polovinu a sonoflex mam 3x tak dlouhej kvůli hluku.
Jsem celkem zvědavej, jak s tou teplotou budeš válčit. Přesun o patro níž asi nepřipadá v úvahu, co?

Mno,to bude asi na mě..? Já to mám v podkroví.. Kvalitní isolace je zero,takže v létě je to veselý,svítím přes noc a někdy je to jen tak tak,ale zatím to vždy kyti dali..Akurát klonování přesunuju přes léto do koupelny o patro níž(tedy kolega..;) ),kde je snesitelně..
V zimě je to naopak naprostá pohoda,vytopim to odspoda podlahou a když nesvítím tak tam mám bez přitápění i v mrazech krásných cca 19st..Pejska máme taktéž,ale to je sněhomil a klidně sebou flákne v minus deseti do sněhu a spí..(Československej vlčák) without pyžamo.. :teef:
Madical-Strains
Edit: :-)
bull
citace:
Původní příspěvek od EDA45

Mno,to bude asi na mě..? Já to mám v podkroví.. Kvalitní isolace je zero,takže v létě je to veselý,svítím přes noc a někdy je to jen tak tak,ale zatím to vždy kyti dali..Akurát klonování přesunuju přes léto do koupelny o patro níž(tedy kolega..;) ),kde je snesitelně..
V zimě je to naopak naprostá pohoda,vytopim to odspoda podlahou a když nesvítím tak tam mám bez přitápění i v mrazech krásných cca 19st..Pejska máme taktéž,ale to je sněhomil a klidně sebou flákne v minus deseti do sněhu a spí..(Československej vlčák) without pyžamo.. :teef:

Vždyť jsem to quotoval.. :) Butch psal, že by mu nastydl pejsek... a ty to podkroví máš už zřejmě vychytaný, bylo to celé na Butche.. :) Někde psal o podkroví, ted vim že myslel poslední patro v paneláku...

2 V. Butch: no to jsem vědět nemohl, ale mohl by jsi skusit zajít o patro níž, jestli si to nechtěj přes leto vyměnit :) Pak už jedině klima..
Madical-Strains
Myslim ze 1p by prilis nepomohlo.
No taky jsem premyslel o ty klimatizaci nejaky prenosny ale pak jsem zjistil ze spotreba je vetsi nez u 1000w HPS a draha jako prase (10.000) ale urcite by to bylo ucelny,to asi urcite. Ale na me moc financne narocny.

Jeste me napadlo... kdyz v TV hlasi pocasi a denni teploty tak udavaji treba 30C ale to je mysleno ve stinu. Na slunci je myslim tak 40C tak proc by melo tedy kytkam vadit 40tky?
EDA45
citace:
Myslim ze 1p by prilis nepomohlo.
No taky jsem premyslel o ty klimatizaci nejaky prenosny ale pak jsem zjistil ze spotreba je vetsi nez u 1000w HPS a draha jako prase (10.000) ale urcite by to bylo ucelny,to asi urcite. Ale na me moc financne narocny.

Jeste me napadlo... kdyz v TV hlasi pocasi a denni teploty tak udavaji treba 30C ale to je mysleno ve stinu. Na slunci je myslim tak 40C tak proc by melo tedy kytkam vadit 40tky?

Outdoor a indoor nelze příliš srovnávat,je to něco jinýho..
Venku má kytka neomezený přísun CO2,uvnitř v umělých podmínkách při teplotách nad 30°-C kytce CO2 začíná chybět,zpomalí růst či květ,brzdí se fotosyntéza....Leda bys CO2 umělě dodával a pak vyšší teploty budou menší problém..
Dočteš se to leckde na groweru nebo googluj.. ;)

Je to i o genetikách,stejně jak u lidí..V rovníkový Africe se evropan taky ve 45°C necítí moc dobře..a místní jsou v klidu,jsou zvyklí,přizpůsobenej organismus,metabolismus..U kytek je to podobný..Jsou genetiky,který se snáž přizpůsobí a jiný zas hůř..
Madical-Strains
Edo a kdyz tedy vyvedu pritah ven z okna (stejne musim kvuli vedru) tak by tedy pak znamenalo ze budu mit v boxu C02 taky neomezene ? Takze pritah z venku neni jen vyhodou teploty ale i Co2 ?
Jinak s tou genetikou mas pravdu o tom jsem taky nekde cetl.
EDA45
citace:
Edo a kdyz tedy vyvedu pritah ven z okna (stejne musim kvuli vedru) tak by tedy pak znamenalo ze budu mit v boxu C02 taky neomezene ? Takze pritah z venku neni jen vyhodou teploty ale i Co2 ?
Jinak s tou genetikou mas pravdu o tom jsem taky nekde cetl.

Určitě ho tam budeš mít víc,než když bereš z místnosti..Ale odtah ti to zas hned bere pryč,takže nějakou extra koncentraci nedosáhneš..Venku, je prostě venku,a neni to pro každou odrůdu,stejně tak vevnitř neprosperujou všechny dobře..Určitě ale při maximálním přítahu čerstvýho vzduchu ty kytky snesou větší teplo..To ale zas nejde třeba dělat v zimě,to leda právě uměle navýšit koncentraci,těsnej box a chlazení,protože odtah musí bejt minimální...aby to Co2 neutíkalo ven..
Zlatá střední cesta je teploty 22-29 a rozumnej přítah a odtah,univerzálnost...
Madical-Strains
Nadhera,krasne to ted roste !
V patek sem umistim zase celkovy pohled do boxu. Uz se pomalinku z toho zacne stavat takova mala jungle. :-)

PS
V patek jdu koupit PK 13,14 a Green Senzation.
Zajimalo by me u GS pisou ze se uz nemusi PK vubec pridavat jak to tedy opravdu je? Jesli jen staci GS ?
U Tangerine dream uvadeji dobu kvetu 70 dni ,nasel jsem-ten kdo ji uz pestoval uvadi ze ma jeste delsi dobu kvetu nez uvadiji Barney Farms Seeds. Muze neco zkratit dobu kvetu alespon na tech 70 dni?
NORM
PK nebo GS, dohromady způsobí předávkování PK... Ale myslím že tobě bohatě stačí klasické PK 13/14..
Madical-Strains
No ja dam radeji prednost GS, kdyz je to takovej zazrak jak vsude pisou.
EDA45
citace:
Nadhera,krasne to ted roste !
V patek sem umistim zase celkovy pohled do boxu. Uz se pomalinku z toho zacne stavat takova mala jungle. :-)

PS
V patek jdu koupit PK 13,14 a Green Senzation.
Zajimalo by me u GS pisou ze se uz nemusi PK vubec pridavat jak to tedy opravdu je? Jesli jen staci GS ?
U Tangerine dream uvadeji dobu kvetu 70 dni ,nasel jsem-ten kdo ji uz pestoval uvadi ze ma jeste delsi dobu kvetu nez uvadiji Barney Farms Seeds. Muze neco zkratit dobu kvetu alespon na tech 70 dni?

Finální dozrání se dá urychlit pár dnama tmy v konci,ale nijak podstatně to nezkrátíš,prostě musíš počkat,až dozrajou.. ;)
Zelenou senzaci,já nevim,já to nepoužívám,potřebuju zralý,tvrdý a pocukrovaný palice a na to je osvědčené PK..Taky cena, 1l PK cca 220 Kč,100ml GS 550 Kč.. :rolleyes: Jako,to PK je jediná věc k standartním hnojkám,kterou použiju..Od třetího týdne květu,pomalu přidávat,zvedat postupně koncentraci..
Ale je to na tobě,jestlis koupil GS,tak použij GS...U TD bych to dal cca od 4 týdne květu.. ;)
bull
citace:
No ja dam radeji prednost GS, kdyz je to takovej zazrak jak vsude pisou.

Já se spíš setkal s názory, že to žádnej zázrak není (v poměru cena/výkon)..
Madical-Strains
No ja to teda jeste promyslim.Dik vsem.
yalin
zdarek jdi do toho je to do tri dnu jako kdyz to pocukruje pouzivam a jsem spokojen a pridavam jak PK13,14 tak GS a zatim porad ok
at rostou
Madical-Strains
Ted jsem trochu brouzdal u americanu a anglicanu a zjistil jsem ze ta Tangerine Dream je snad nejnarocnejsi a nejkomplikovanejsi odruda jaka existuje a jakou jsem si mohl vybrat. Doba kvetu minimalne 84 dni-12 tydnu, spoustu lidem vyklicilo z 10 semen jen 1-3 semena a tomu komu se podarilo vubec dorazit do kvetove faze tak tam zase zacaly spouste lidem problemy s kvetem,po 3-4 tydnech 12/12 jim treba ani nezacal naznak chloupku,pak jsem nasel pripady kdy po 2 tydnech kvetu probihajici normalne se z cista jasna uplne kvet zastavil a po 10 tydnech vypadal jako by byl teprve ve 2. tydnu. Nasel jsem i pripad ze to nedopestovali vubec... po 18 tydnech kvetu to vzdaly a sekly to nedozrale.
Je teda fakt ze jsem nasel i ty kteri to zdarne dopestovaly (asi 3 ) a ti zase psaly ze dlouhe obdobi kvetu se vyplatilo a ze uroda byla luxusni po vsech strankach.
zajimal me jen indoor.

Nasel jsem take tady na groweru ze jeden clen pestoval TG a take nedopestoval, nedokvetla-balkon a pak presadil out.
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=56444

Tak to jsem si asi pekne nabehl s tou TG.
Docela verim ze to ani nedopestuju a jesli ano a uroda bude luxusni po vsech strankach tak to bude zazrak.
(nebo mohu podekovat jen Vam za vasi pomoc a podporu)

Tak pokud byste nekdo chtel jit do TD tak pozor,nez si koupie semena nebo klony tak si nejdrive zaserfujte v anglictine !!!
EDA45
citace:

Nasel jsem take tady na groweru ze jeden clen pestoval TG a take nedopestoval, nedokvetla-balkon a pak presadil out.
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=56444

Tak tohle není moc směrodatný,ono dávat ven genetiku,která indoor kvete 80-90 dní je v čechách dost nesmysl..
Jinak odrůdy s takhle dlouhým květem nejsou nijak vyjímečný,je tu na groweru dost pěstů,který skončily fakt dobrým výsledkem,jen si je na to třeba hold počkat ty 3 měsíce..Tak bych nevěšel hlavu..;)
NORM
Zajímalo by mě proč sis vybral při tvých (ne)zkušenostech zrovna křížence Nevilles Haze? Jako modýlek to musí být liboví, ale ze semen ti pojede minimálně 90 dní a není to nic pro začátečníky.. Haze obecně bývají hodně citlivé na výživu, kterou ještě vůbec neovládáš..
Madical-Strains
No hlavni duvod vyberu TG bylo velmi vysoke THC a CBD a predevsim lecivost sirokeho spektra nemoci. Presne pro my telo a dusi. :-)
Samozrejme ze jsem hledal informace o narocnosti pestu u tehle odrudy ale nic jsem tenkrat v cestine nenasel. Vim Vim ,malo jsem hledal.
Priznavam ze muj prvni vyber odrudy byl trochu nestastny,kazdopadne pristi kolo zasadne klony a 2mes.dobu kvetu.

Jedna dobra zprava-8 kyti uz ma take palicky.
Madical-Strains
Brano s bleskem.
SubFocus
Zdar,ještě ohledně teploty - taky záleží kam umístíš čidlo.Když ho dám na list nejblíže k výbojce tak mám 30 °C a to mám odtah ven a nasávám 22°C z pokoje.Když pod list tak 25,8°C. Takže to čidlo když je kovové tak se jinak zahřeje než vzduch u vrcholů.Taky dobrý ofuk teplotu dost sníží...
Madical-Strains
Ja tam mam u vrcholu cidlo teplomeru z umely hmoty.
Ofuk mam brutalni 2x,ted jsem ho akorat vyndal aby byly videt kyti pri foceni.
Jakmile dorostou az k vrtuli tak ho vyndam a pridam jeden mensi.
To uz pak ale budu nasavat vzduch z venku jinak na tu teplotu asi nic jineho nezabere.
yalin
zdarek vracim se k tomu davkovani PK 13,14 zacinam na jednom ml/l po tydnu pridavam po 0,5ml/l GS dle navodu,zacinam je pridavat kdyz jsou palicky jako malik,zalejvam ruco tak ke konci kvetenstvi se intervaly zalejvani prodluzujou vic 3ml/l pk13,14 nedavam
Madical-Strains
A jak tam budu davat pk 13 14 tak kdyz k tomu budu davat plagron AB tak nebude pak moc velky EC? Slysel jsem ze PK hrozne zveda EC.
Nemam ten EC metr jeste.
yalin
zdar prave jsem ti odpovedel a ted k tomu ec hele pestuji paty rok indoor pokud budes dodrzovat postupy davek pri hojeni tak to snad neva NEMERIM ANI PH ANI EC DELAL JSEM TO PRVNI DVE URODY A PAK SEM SE NA TO V.....,, nevim jestli by toho bylo vic ale me dostacuje co sklidim tak uvidis
Madical-Strains
Dnes jsem byl koupit PK 13 14 ,puvodne jsem zamyslel PK od Plagronu ale byly jednou tak drahe tak jsem se rozhodl prol ATA pk 13 14.
1.-Na etikete pisi.....aplikujte od 1.tydne kvetu. ( myslel jsem ze se PK dava az od 21.dne kvetu) ???
2.-Na internetu jsem nasel v pouziti ze se musi davat do 1 L ciste vody.
Znamena to ze se nesmi michat do zalivky se zakladnimi hnojivy ???

Navod pouziti.
https://www.growgarden.cz/hnojiva/207-ata-pk13-14.html
EDA45
citace:
Dnes jsem byl koupit PK 13 14 ,puvodne jsem zamyslel PK od Plagronu ale byly jednou tak drahe tak jsem se rozhodl prol ATA pk 13 14.
1.-Na etikete pisi.....aplikujte od 1.tydne kvetu. ( myslel jsem ze se PK dava az od 21.dne kvetu) ???
2.-Na internetu jsem nasel v pouziti ze se musi davat do 1 L ciste vody.
Znamena to ze se nesmi michat do zalivky se zakladnimi hnojivy ???

Navod pouziti.
https://www.growgarden.cz/hnojiva/207-ata-pk13-14.html

Čau..Ne,na to nehleď,je to hnojivo a míchá se to normálně do zálivky s ostatním..A od prvního dne květu ano,ale skutečného květu,a ten začíná cca po 20. dni po přepnutí..
Tovíš,výrobci by byli nejradši,aby se tam lilo všechno,co vyrobí a hlavně pořád a po litrech.. ;)
Madical-Strains
ok,diky Edo !!! Namicham to dohromady,jednak podle tvy rady a jednak proto ze by to bylo hrozne nelogicky protoze bych musel zalevat vicekrat a casteji (coz by zase mohlo vest k prelevani nebo nedostatecnemu hnojeni) abych hnojil 2x,coz me pripada jako neprakticky a stizeny.
Madical-Strains
Tak jsem neodolal a umistil dalsi fotky.
Krasne se zelenaji !!! Uz zadne kazy na listech !!! Dokonce skoro zmizely i uschle spicky !!! Fakt ze i ty spicky se zacinaji zelenat. :-)
EDA45
citace:
Tak jsem neodolal a umistil dalsi fotky.
Krasne se zelenaji !!! Uz zadne kazy na listech !!! Dokonce skoro zmizely i uschle spicky !!! Fakt ze i ty spicky se zacinaji zelenat. :-)

Jj,kokos není royalty mix smíchanej s batmixem.. :rasta:
V kokosu se prostě musí hnojit.. ;)
Madical-Strains
Jeste jedna dulezita vec.
Zatim jeste ani nemam napojeny filtr na odtah,protoze to zatim nebylo nutne kvuli silne vuni napojovat. Cetl jsem tady na groweru spouste lidi uz to silne voni uz koncem rustu. Jak je to teda mozne? Nebo je to odrudou?
Vůně je za odměnu.
Madical-Strains
Grunger- Za odmenu? To jako ze sem si ji jeste nicim nezaslouzil ,jo? :-)
Madical-Strains
Dnes dopoledne se vubec tak 3 hodiny neslo naloudovat na grower,je to bezny jev ?
Uz jsem si rikal a je to v ........

Tak jsem vcera pri tech nocnich 20C natahl 3,2 m rouru 150mm a napojil na pritah a vyhodil ven z okna a doufal ze se mi ta teplota konecne snizi alespon o 3-4 stupne.
Vysledek?
Silenej podtlak ,stan vypouklej smer dovnitr,musel jsem pootevrit to okenko v boxu abych vyrovnal trochu tlak. Na tlak to sice pomohlo,prestal byt podtlak ale teplota v boxu zustala stale na 29C tak jako pred tim a nasavani z venku jakoby vubec nebylo.
Take jsem dnes jeste zkusil pujcenou Cooltube, zbytecna prace, ta pomohla jen o jeden jediny stupen !!!
Zkratka zacarovanej box ,nejde v nem snizit normalne teplota.
Uz jsem zkusil fakt vsechno co tu kdy komu pomohlo.
Uz to asi nebudu vubec resit.
EDA45
citace:
Dnes dopoledne se vubec tak 3 hodiny neslo naloudovat na grower,je to bezny jev ?
Uz jsem si rikal a je to v ........

Tak jsem vcera pri tech nocnich 20C natahl 3,2 m rouru 150mm a napojil na pritah a vyhodil ven z okna a doufal ze se mi ta teplota konecne snizi alespon o 3-4 stupne.
Vysledek?
Silenej podtlak ,stan vypouklej smer dovnitr,musel jsem pootevrit to okenko v boxu abych vyrovnal trochu tlak. Na tlak to sice pomohlo,prestal byt podtlak ale teplota v boxu zustala stale na 29C tak jako pred tim a nasavani z venku jakoby vubec nebylo.
Take jsem dnes jeste zkusil pujcenou Cooltube, zbytecna prace, ta pomohla jen o jeden jediny stupen !!!
Zkratka zacarovanej box ,nejde v nem snizit normalne teplota.
Uz jsem zkusil fakt vsechno co tu kdy komu pomohlo.
Uz to asi nebudu vubec resit.

Server byl dnes do 13.00 mimo,sem tam se něco přihodí..Admin uveřejnil omluvu všem growerům.. ;) http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=64073
Jinak,ten podtlak, je to ztráta na přítahu díky dlouhýmu potrubí(3,2m),pomohl by jen silnější venťas na přítah,nebo šoupnout box blíž k oknu a mít krátkou rouru na přítahu..

Edit :

No ale to už seš z nějakých 32 na solidních 28 st..Při venkovní teplotě 20 st se ti to nezdá jako úspěch..? Mě tedy celkem jo..
yalin
zdarek ten podtlak vyres otevrenim tech sitek na suchej zip po strane stanu ja tam mam tri a mam je vsechny pootevreny a uz to doopravdy neres hlavne ze kytky rostou
ja to prestal resi a jedinej uspech byl kdyz misto dne svitim pres noc jak uz jsem psal a taky nic jinyho se nedalo delat tak at se dari
EDA45
citace:
Původní příspěvek od yalin
zdarek ten podtlak vyres otevrenim tech sitek na suchej zip po strane stanu ja tam mam tri a mam je vsechny pootevreny a uz to doopravdy neres hlavne ze kytky rostou
ja to prestal resi a jedinej uspech byl kdyz misto dne svitim pres noc jak uz jsem psal a taky nic jinyho se nedalo delat tak at se dari

to Butch..
Pokud máš ještě možnost zvýšit přítah pasivně,otevření toho,co píše yalin,tak zkus aspoň to,něco to pomůže..
fiste
Tak tak, já mám ve svym boxu čas od času pootevřený jedny dveře ze stejnýho důvodu. Ve skříni je jinak moc nízkej tlak, vysoká teplota a vlhkost.

citace:
Původní příspěvek od EDA45

...
Jinak,ten podtlak, je to ztráta na přítahu díky dlouhýmu potrubí(3,2m),pomohl by jen silnější venťas na přítah,nebo šoupnout box blíž k oknu a mít krátkou rouru na přítahu..
...

To bych nedělal, protože ten podtlak ve skříni se stará o to aby se ti nedostal smrad z boxu ven do místnosti.. Vítr vane do boxu a z boxu pouze přes pacháč..

Já když nechám u sebe všechny dveře odemčený a přivřu je, tak se mi podtlakem ve skříni samy dovřou. Tzn. že se vzduch ze skříně nedostane jinak, než přes pacháč, a do skříně proudí všemi otvory. Některý to chce čas od času zvětšit..

Ale jak psal yalin, nejlepší bude asi svítit přes noc. Přecejenom stěny stanu maj úplně jiný tepelněizolační vlastnosti než stěny mýho boxu..
EDA45
citace:
Původní příspěvek od fiste
Tak tak, já mám ve svym boxu čas od času pootevřený jedny dveře ze stejnýho důvodu. Ve skříni je jinak moc nízkej tlak, vysoká teplota a vlhkost.

To bych nedělal, protože ten podtlak ve skříni se stará o to aby se ti nedostal smrad z boxu ven do místnosti.. Vítr vane do boxu a z boxu pouze přes pacháč..

Já když nechám u sebe všechny dveře odemčený a přivřu je, tak se mi podtlakem ve skříni samy dovřou. Tzn. že se vzduch ze skříně nedostane jinak, než přes pacháč, a do skříně proudí všemi otvory. Některý to chce čas od času zvětšit..

Ale jak psal yalin, nejlepší bude asi svítit přes noc. Přecejenom stěny stanu maj úplně jiný tepelněizolační vlastnosti než stěny mýho boxu..

Butch svítí v noci už dávno..A mírnej podtlak ano,ten má v boxu v podstatě každej,ale ne vývěvu..;)
V jednom příspěvku si dost protiřečíš,sám pasivně zvyšuješ přítah kvuli podtlaku,ale druhýmu radíš,aby to nedělal..?
fiste
Nepřijde mi, že bych si protiřečil, můžeš mi to upřesnit? Neradil jsem mu aby si pasivně nezvýšil přítah.. Naopak souhlasim s yalinem..

Edit: Jo už asi vim. No nekupoval bych silnější přítah, ani nezkracoval potrubí aby se nestalo, že budu mít ve skříni přetlak a tim pádem zasmrazenou místnost. Když budu přítah regulovat pasivně otevřením nějakýho zipu, tak si ten užitečnej podtlak ve skříni zreguluju snáz a spíš o něj nepřijdu.. Takhle jsem to myslel, možná jsi mě špatně pochopil..
Madical-Strains
No v boxu jsem mel 29C kdyz bylo venku 20 a po instalaci pritahu z okna zase 29C.

Box mam tesne u okna akorat ze ta roura musi obehnout pulku boxu kolem dokola nez se dostane ven z okna,protoze ten box nemuzu mit postaven bohuzel jinak. samozrejme kdybych mel pokoj vetsi tak bych box nastavil vuci oknu jinak a roura by byla jen 1,5 m dlouha.
Bohuzel jinak box mit nemuzu.

Ps
Zkousel jsem vsemozne regulovat okynkem ,pomohlo to jen na podtlak a pretlak.(na teplotu to nemelo vliv)
Ted mam mirny pretlak coz nechapu kdyz odtah je silnejsi nez pritah,mel by tam byt lehky podtlak a ne obracene.
fiste
Přítahem z okna v noci, si můžeš způsobit 5°C u květináčů a těch 29°C u palic, to bych zrušil, obzvlášť jestli ti to nepomohlo.. Odtah z okna je 100% v cajku.

Je mnohem lepší udržovat nějakou rozumnou teplotu v pokoji a dostatečnej proud vzduchu v boxu, než se to pokoušet srazit ledovym přítahem..

Přítah z pokoje od podlahy, pootevřenej Box, ale aby tam byl trošku podtlak, a odtah ven z okna aby se ti neohříval vzduch v pokoji. To je podle mě nejlepší řešení..
EDA45
citace:
Nepřijde mi, že bych si protiřečil, můžeš mi to upřesnit? Neradil jsem mu aby si pasivně nezvýšil přítah.. Naopak souhlasim s yalinem..

Edit: Jo už asi vim. No nekupoval bych silnější přítah, ani nezkracoval potrubí aby se nestalo, že budu mít ve skříni přetlak a tim pádem zasmrazenou místnost. Když budu přítah regulovat pasivně otevřením nějakýho zipu, tak si ten užitečnej podtlak ve skříni zreguluju snáz a spíš o něj nepřijdu.. Takhle jsem to myslel, možná jsi mě špatně pochopil..

Zkrácením nasávacího potrubí podtlak klesne jen mírně,nijak dramaticky..Je třeba to prostě vyzkoušet,ale Butch píše,že to už nejde,tak to je pasé..Jako první a nejrychlejší pomoc je pootevřít ty suchý zipy,což se mělo udělat hned,pokud je taková možnost,já ten box neznám a ani sem netušil,že tahle rezerva v pasivním přítahu ještě je,to měl být samozřejmě první krok..
A stále si myslím,že ze 32 na 29,z CT na 28°C je opravdu znatelnej pokrok...(při venkovních 20°C),je to v normě a nic na tom už neni třeba řešit..
bull
Mě se to zdá prostě moc, jaká bude teplota až bude opravdu léto? To bude 25 i v noci a navíc poslední patro v paneláku..
Já teď když dám odtah naplno mám 25*C (400W, 35cm) a to mam z nějaký vlny veder celkem vítr..
Jsem zvědavej, jak se ty teploty budou vyvíjet..
Madical-Strains
No prave ,to uz jsem nedavno jak byly ty vedra zazil venku v noci 24C a v boxu 35C a vic ale to jsem jeste nemel ten aktivni pritah TT150 a nemel jsem na odtah tu prima klimu 820m3/h.
Ale domnivam se ze az ty vedra zase nastanou tak ze to o moc nepomuze.Ale dam vedet jesli ano nebo ne.
yalin
zdarek tak k tomu pritahu ja mam box tri metry od okna a zadnou pritahovou rouru nemam,mam pootevreny trochu vsecky try otvory s mrizkou se suchacem ted maj tmu a v mistnosti je 24,5 v boxu asi proto ze tam je vetrak 22,5 odtak ruck rk 125 zatim jede tak na 3/4, uz to tak delam pres 4 roky a v poho(mam otevteny ventilacky non sto) tak uz to tolik neres pokud nesezenes klimu tak s tim nic moc uz neudelas tak zdar at ti rostou
S 820m3/h hučákem a TT150 na přítahu, by jsi měl uchladit i 1000W ...
Madical-Strains
No to mi kazdej taky tvrdil ze uchladim i tisicovku ale opak je vazne pravdou.
A co se tyce otvoru,ty sice muzu ted klidne nechat otevrene ale co az to zacne poradne vonet. Tak mi nezbyde nez konecne nasadit filtr a uzavrit vsechny vetraci okenka a bude tam zas sahara.
EDA45
citace:
No to mi kazdej taky tvrdil ze uchladim i tisicovku ale opak je vazne pravdou.
A co se tyce otvoru,ty sice muzu ted klidne nechat otevrene ale co az to zacne poradne vonet. Tak mi nezbyde nez konecne nasadit filtr a uzavrit vsechny vetraci okenka a bude tam zas sahara.

Až nasadíš na odtah filtr,zmenší se ti o něco podtlak ve skříni,nicméně stále tam nějaký bude..,nic zavírat nemusíš,když necháš odtah běžet,odsávat nonstop..Bude ti to samozřejmě vycucávat i vůni ven..
yalin
presne tak smrdet to bude jen kdyz do toho polezes
Madical-Strains
No ale jak jsem uz psal momentalne mam ale lehky pretlak (stan nafouklej) i kdyz je prima-klima silnejsi nez TT na pritahu.Nechapu,kdyz jsem to instaloval tak byl podtlak.
Jako by mely ty ventilatory kolisavy vykon pri tom jsem kontroloval jesli roura u odtahu neni necim ucpana nebo nejak zmackla.
EDA45
citace:
Přítahem z okna v noci, si můžeš způsobit 5°C u květináčů a těch 29°C u palic, to bych zrušil, obzvlášť jestli ti to nepomohlo.. Odtah z okna je 100% v cajku.

Je mnohem lepší udržovat nějakou rozumnou teplotu v pokoji a dostatečnej proud vzduchu v boxu, než se to pokoušet srazit ledovym přítahem..

Ledovým přítahem...ledovým...?? to je dobrej joke... :teef: :teef:
Řeč je tu o letních venkovních nočních teplotách,ted spíše tropických,nad 20°C..,alias vnitřních kolem 25°C..Když bere Butch zevnitř,má v boxu 35°C...To neumíš číst nebo co...??!
To se musí něčí ego prosazovat i takovouhle hovadinou,za každou cenu..??
Fakt ti to za to stojí..?? :rolleyes: Tohle už silně připomíná "microsofta"..
Tak pro tvou info,já beru vzduch rovnou z venku celoročně,i v minus 10°C..jen si s tim člověk musí poradit,jde to..

to V.Butch :
Ježišmarjá,tak když se ti to přehoupne z podtlaku do přetlaku,tak snad si s těmi otvory pohraju tak,abych měl lehkej podtlak a bralo mi to vzduch i vůně ven..Vidíš na stanu,co to dělá.. ;)
Madical-Strains
jo jo ,pohraju :-)
fiste
Dělám noční a předevčírem v 5 ráno byly 3°C, tak si odpust řeči o něčím egu a to svoje už si strč někam. Slušněji to nešlo. Tak polovina tvejch příspěvků mi přijde jako JOKE jenom na to radši nereaguju, protože by ti zase trvalo 3 stránky, než bys pochopil o čem vlastně píšu.

Možná bereš vzduch z venku, ale ne do 2m3 jako V. Butch, ale do celý místnosti. Takže ty svoje nedomyšlený teorie si strč někam.. Nízká teplota u kořenů je prostě problém..

A nesnášim, když blbec řiká někomu, že je blbec. Ty se tady akorát snažíš všechny přesvěčit, že jsi král. Nikdy ti nešlo o to poradit, jenom využít každý příležitosti k tomu, udělat z někoho blbce. No a pak doufat, že ti to většina průměrnýho Growerstva sežere. Bohužel se tak většinou děje, ale s tim já sám nic neudělám.. Mezi slepými je jednooký králem, ale mezi zdravými ze sebe akorát děláš blbce..

A víš co? Nestojí mi to za to. Nech si svuj Grower klidně pro sebe, vzhledem k četnosti příspěvků bych stejně řek, že se jinde realizovat neumíš, tak ti nebudu brát hračku..

Edit: Microftův thread, než byl kvůli tobě promazán, byl ukázkovým příkladem toho, jakou máš neustálou potřebu honit si svoje EGO Edo. No a nejvíc keců o tom, jak někdo neumí uznat chybu, maj lidi, kteří to sami neumí. Poslouchaj to totiž neustále od ostatních a pak si myslí, že tím dotyčného naštvou tak, jak naštvaní se cítili sami, když jim to někdo řekl. Bohužel na sebe jenom prozradí to, že nejsou schopni uznat chybu..

No a tvoje paleta rádobyurážek je opravdu pestrá, tak si představ, co všechno už si o tobě myslim..
EDA45
citace:
Dělám noční a předevčírem v 5 ráno byly 3°C, tak si odpust řeči o něčím egu a to svoje už si strč někam. Slušněji to nešlo. Tak polovina tvejch příspěvků mi přijde jako JOKE jenom na to radši nereaguju, protože by ti zase trvalo 3 stránky, než bys pochopil o čem vlastně píšu.

A nesnášim, když blbec řiká někomu, že je blbec. Ty se tady akorát snažíš všechny přesvěčit, že jsi král. Nikdy ti nešlo o to poradit, jenom využít každý příležitosti k tomu, udělat z někoho blbce. No a pak doufat, že ti to většina průměrnýho Growerstva sežere. Bohužel se tak většinou děje, ale s tim já sám nic neudělám.. Mezi slepými je jednooký králem, ale mezi zdravými ze sebe akorát děláš blbce..

Tak to jo,tak já valim do kouta a jdu se stydět..
Mám hold smůlu,potkal jsem se s nadprůměrností a duševním zdravím...to je pech.. :teef:

Ps: Čoveče,ty ses rozhicoval,jak Butchův box,když je venku těch 20°,o kterých tu byla ta řeč...;)
fiste
Zato ty jsi nějak zkrotl. Před chvílí jsem pro tebe byl podle stylu komunikace míň než póvl a najednou zase tuším přátelskej tón. Pokud vim, tak jsi to byl ty, kdo mě upozornil na to, že už dávno svítí v noci. Takže jakých 20°C?

Edit: S nadprůměrností ano, duševní zdraví nemůžu sám na sobě objektivně posoudit..
EDA45
citace:
Zato ty jsi nějak zkrotl. Před chvílí jsem pro tebe byl podle stylu komunikace míň než póvl a najednou zase tuším přátelskej tón. Pokud vim, tak jsi to byl ty, kdo mě upozornil na to, že už dávno svítí v noci. Takže jakých 20°C?

Edit: S nadprůměrností ano, duševní zdraví nemůžu sám na sobě objektivně posoudit..

20°c ,venkovní teplotou za teplých nocí,o které tu byla řeč,než si to svým nedbalým prostudováním trýdu,o čem je zrovna ze strany Butche řeč a na co druzí reagují,strhl přes mimomísní "ledový vzduch" úplně jinam...

Přátelský tón..?
Tušíš špatně..zase vedle,jak ta jedle..Ani přátelský,ani nepřátelský,neutrální,lehce ironický a věcný je ten tón.Příčinu svých alergií,zbrklosti v soudech,nedbalosti v prostudování věcí,nesoudnosti a nemocného ega, hledej u sebe,bude to někde v tvé minulosti nebo v tvém současném okolí..Příčinu,proč se tu vyhlašuješ po třech odjetých kolech za nadprůměrného,zbytek groweru za průměr a mě za blbce a někoho,kdo se považuje za krále...?? :teef:..,hmm..,tak tady snad už jedině psychiatr...
Jo,a 65535 příspěvků ,sorry,ale to bych od nadprůměrného čekal,že mu dojde,že to je nějaká chyba serveru,nikoli realita... ;)

To Butch :
Sorry Butchi,ale řešení problému s tvým přehřátým boxem za teplých jarních a letních nocí s venkovní teplotou nad 20°C , se přes (ne)nasávání jakéhosi "ledového vzduchu" dostalo do kategorie flame a OT..(Odkázání mě mezi blbce a jednooké a celého growerstva mezi průměrné jedním nadprůměrným,za kterého se tu sám vyhlásil..,no potěš pánbu.. ;) ) , ve kterém nechci a nebudu pokračovat,Eda.

fiste
Chováš se jak malý dítě a hledáš si argumenty tam, kde nejsou. Za nadprůměrného jsem se neprohlásil, jenom jsem reagoval na tvůj postřeh. A rozhodně jsem tim neměl na mysli výsledky pěstování trávy ani účet na Groweru, to asi žiješ trochu jinde.

S tim blbcem jak z někoho dělá blbce, to byla metafora, bylo tím myšleno úplně něco jinýho.. O tom, že je celej Grower nebo tvoje osoba průměr, tu ode mně nepadla ani zmínka, to se zase snažíš překroutit nebo jsi mě nepochopil. Ať už jedno nebo druhý, pozoruju to u tebe často.
bull
citace:
No ale jak jsem uz psal momentalne mam ale lehky pretlak (stan nafouklej) i kdyz je prima-klima silnejsi nez TT na pritahu.Nechapu,kdyz jsem to instaloval tak byl podtlak.
Jako by mely ty ventilatory kolisavy vykon pri tom jsem kontroloval jesli roura u odtahu neni necim ucpana nebo nejak zmackla.

Kolísání tlaku vzduchu je sviňa :) Prostě se to venku mění, někdy je tlak vyšší a někdy nižší... Aspoň tedy u mě je ventilace celkem závislá na meteorologických podmínkách.... Když je tlak nízkej, až se zavíraj oči, tak to venťas neni schopnej tolik vytlačit, teplej vzduch je tlačen dolu, kde zůstává..
Třeba se pletu, zase vycházim jen ze zkušeností u mě doma... :)
Edit: možná to je s tim tlakem obráceně, ale někdy mě to dost zlobí. Každopádně, ten teplej vzduch klesá a vůbec se mu tak nějak nechce hýbat.
Madical-Strains
1.-Da se alespon priblizne odhadnout kolik muze ve finale vazit jedna palicka v prumeru? Vzhledem k okolnostem 600 hps, velikosti kyti,
14.5 jsem prepinal na kvet a zbyva cca 7 tydnu do sklizne.
Madical-Strains
2.-Kolik tydnu pred sklizni priblizne kyti uz prestane uplne rust ?
Tim chci priblizne zjistit jak a jesli to jeste muze vyrust.
Do 21 dní od přepnutí se dokončuje i kořenovej systém, určitě už ti moc neporostou, teď by se ti měli natáhnout palice k sobě a občas někde vytvořit nějakou kompaktní větší paldu... Do výšky už to neporoste.

A odhad gramů? Pokud budou růst jako do teď... Cca 200-300.

Edit:// 600W jsem nikdy nejel... možná to umí dělat zázraky... možná se ke konci zvedne výnos, když je tam budeš rožnit dýl... tj 10, 11 týdnů... Momentálně to máš nějaký, 28 den? Pokud bude dobrá výživa, možná je můj odhad úplně vedle. Spíš bych si počkal ještě na další tipy... ono určovat gramáž v 28 květu na kytce kterou osobně neznám, je docela ošemetný.
Madical-Strains
200-300 susiny :-( ? Tak to bych si nemohl vyrobit ani tech 60ml vytazku ktery nutne potrebuju.
Mozna se bude nekdo smat ale muj mozna naivni tip do ted byl 450-500 na cely stan.

Ale spis jsem se chtel dozvedet kolik muze mit v prumeru jedna palice ,docetl jsem se ze indoor pri 600w mivaji vahu v rozmezi 10-20g tak jsem chtel zjistit jesli toto cislo je realne,pravdive a overene.
Uvedomuju si ze jsem zanedbal hnojeni a ze jsem i mozna dle rad prepnul prilis brzy a tim nechtene zamezil vyssimu rustu a tim padem i mensiho vynosu.
Ale pokud budu verit a vychazet z toho ze plati pri optimalnich podminkach 10-20g -palicka tak i kdyz vemu v uvahu pro jistotu jeste kritictejsi cislo rekneme jen 5....x90 palicek tak me vychazi muj tip.
Samozrejme ze si uvedomuji ze to zalezi i na mnoha jinych okolnostech.
Ted uz ode me dostanou jen TOP.
Ale 200-300 no to bych byl asi hodne zklamanej.(mozna i budu)
Madical-Strains
Ted je 30 den kvetu.
Jo asi mas pravdu je to prilis osemetny tak brzo odhadovat vysledek,to jsem ani nemel v umyslu. Jen jsem spis tim dotazem chtel zjistit kolik miva obycejne jedna palicka v prumeru pod 600.kilem gramu.Nejake rozmezi......treba tady nekdo pod 600kilem uz jel a mohl by napsat kolik priblizne vazila ta palicka.
Hodne jsem tu hledal ale kazdy bohuzel uvadi jen celkovy vysledek.
EDA45
citace:
Ted je 30 den kvetu.
Jo asi mas pravdu je to prilis osemetny tak brzo odhadovat vysledek,to jsem ani nemel v umyslu. Jen jsem spis tim dotazem chtel zjistit kolik miva obycejne jedna palicka v prumeru pod 600.kilem gramu.Nejake rozmezi......treba tady nekdo pod 600kilem uz jel a mohl by napsat kolik priblizne vazila ta palicka.
Hodne jsem tu hledal ale kazdy bohuzel uvadi jen celkovy vysledek.

To záleží na počtu rostlin,množství větví na rostlinách..
Obecně platí,že čím víc rozvětvíš kytky,tím menší a více paliček..
Takže nedá se univerzálně říct,kolik má jedna palička pod 400 nebo pod 600W..Záleží,jakej způsob pěstování,s kolika a jak velkýma rostlinama zvolíš...
Edit :
V tvým případě tvůj typ 450-500g je velice reálnej odhad,pokud vše běží a doběhne jak má..Máš dlouhokvetoucí genetiku,cca 80 dní..? To ještě nejsi ani v polovině květu..Odhady bych nechal někam kolem 60týho dne.. ;)
Madical-Strains
Aha ,jasne, chapu....
A kdyz prosim te vemes v uvahu presne muj pripad a vemes v uvahu taky to jak jsem zanedbal hnojeni a prilis brzo jsem prepinal na kvet ale i to ze ted do nich laduju co se do nich vejde (4ml A,4ml B plagron coco,2ml/l PK 13 14,2ml/l enzymy,4ml phytamin,) plus od pristiho tydne jim pridam jeste i 1ml/l GS a Rippen,tak kolik g v rozmezi od-do by mohla mit v mem pripade prumerne jedna palicka? (ted opravdu ciste hypoteticky odhad,fakt nezavazne) Klidne prosim poslete vzkaz, necham si to jen pro sebe !!!
Jaky je vas odhad ?

Nikdy jsem z indooru samotnou palicku nevidel a ani si nedovedu predtsvait kolik gramu jak vypada. Potrebuji ale uz ted priblizne vedet kolik by toho mohlo byt kvuli tomu vytazku a mastickam.
EDA45
citace:
Aha ,jasne, chapu....
A kdyz prosim te vemes v uvahu presne muj pripad a vemes v uvahu taky to jak jsem zanedbal hnojeni a prilis brzo jsem prepinal na kvet ale i to ze ted do nich laduju co se do nich vejde (4ml A,4ml B plagron coco,2ml/l PK 13 14,2ml/l enzymy,4ml phytamin,) plus od pristiho tydne jim pridam jeste i 1ml/l GS a Rippen,tak kolik g v rozmezi od-do by mohla mit v mem pripade prumerne jedna palicka? (ted opravdu ciste hypoteticky odhad,fakt nezavazne) Klidne prosim poslete vzkaz, necham si to jen pro sebe !!!
Jaky je vas odhad ?

Nikdy jsem z indooru samotnou palicku nevidel a ani si nedovedu predtsvait kolik gramu jak vypada. Potrebuji ale uz ted priblizne vedet kolik by toho mohlo byt kvuli tomu vytazku a mastickam.

Co ztratily na růstu,v květu hnojivama nedoženeš..Ripen..? Ten si schovej na poslední dva týdny,na flushing..
Jinak,průměrná výška kytek a počet vrcholků na jedné kytce..?

Edit :
Jo,sorry,vejš to píšeš,90 vršků celkem..Myslim,že průměrných 4-5g na vršek + trocha spodků,mělo by to těch 450g dát..Je to odhad,ber to s rezervou a ostatní mě nekamenujte.. ;)
Madical-Strains
Jo Edo dekuju ti za ten tip beru to tak ....., presne to ani nikdo rict nemuze.
Samozrejme ze pak dam vedet presne.
yalin
zdarek na odhad je fak brzy ale vypadaj pekne zdrave 450 a phytamin uz nestrikej at se dari
Madical-Strains
Proc uz nemam strikat phytamin? Pisou vsude ze se ma strikat az skoro dosklizne,je to pry taky kvetovy stimulator,tak kdy jindy je lepsi doba na strikani nez je kvet kdyz je to kvetovy stimulator?
dik
Riziko plísně. Až budou paldy trochu větší.
Madical-Strains
Riziko plisne i kdyz jedu absolutne a stale nonstop pritah i odtah na plny pecky? Fakt?
Vzdyt to je za 15 min hned suchy i kdyz to strikam jak hned vypnu.
Jasně, každej má jinej setup. Jako fakt, že indiky jsou na plísně nachylnější kvůli robustním palicím. Pokud máš tak šíleně předimenzovanej odtah, tak si můžeš rosit v plnym květu :D:D
yalin
zdarek tak jak pisou tak jen prevence proti plisni vzhledem k tomu ze mas skoro stejne podminky a ja s tim mam spatnou zkusenost ale to si musis vyzkouset tak at se dari
Madical-Strains
Tady na growru jsem cetl ze uz po 14 dnech kvetu spravna kvalitni odruda uz zhuluje.
Jsem vic jak v mesici kvetu tak jsem zkusebne ususil 3 male spatne vyvinute palicky na tenkych spodnich vetvickach a ubalil jsem ji kamosovi .
Protoze o mem pestu nevi rekl jsem mu ze jsme to dostal .
Zahulil a rek... Co to je za slabotu? Necejtim vubec nic snad jen tu vuni , chut jakz-takz. Jinak stoji za hovno!!!

:-( Tak jsem trochu zklamanej ,kdyz nezhuluje tak ani nebude vhodna k lecbe.
bull
No tak pokud by to "fungovalo" už ted, nevim proc bysme cekali na sklizen - ja bych sklízel po 14ti dnech kvetu a za dalsi 3 tydny znova :) To psal nejakej chytrak...
NORM
ve 14 dnech tam nic není, min. v 21. dnech u rychlích odrůd(50-60dní), bys mohl něco koštnůt.. a ty máš na 80-90 dní! zkus něco uštípnout tak v 60. dnech...
:D takový experimenty fakt zabolí u srdce...

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma