Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: 1 [2] 3 4 5 6 
Prvni indoor,600w,Tangerine dream - Klikni zde pro originální téma
V květu Ti nedoporučuji nic rosit, to není potřeba, leda by jsi zachraňoval plíseň nebo škůdce... Jinak záleží co myslíš, něco se musí dávat na noc (Bud rot stop třeba) něco nemusí, to záleží na přípravku...

Na složité otázky chceš jednoduché odpovědi, tak to ale bohužel není.. :)

Nevím jestli jsi to spálil phytaminem, ale jestli to spálená je, tak spíš celkově hnojivy... zkus ubrat, nebo dát 2 proplachy za sebou nevím, konečky listů jsou indikátor zdraví, když už...
Určitě nehnojit a být si 100% jistý, že proléváš minimálně 5l každý květník s pH 6. Jednou tohle udělat a bude vidět výsledek.
Mohou tam být jedině enzymy.
Madical-Strains
ok, udelam... dik
bull
No phytaminem jsi to nespálil, to asi ani nejde. V GS vědí, proč říkat: rvi to tam pod tlakem :)
Po tom prolití bych dal ještě kořeňák, kořeny nejsou po připálení taky v nejlepší kondici a před dalším hnojením bys jim pomoh..
Ohledně rosení, rosím kdykoli mě napadne, jen ve dne se to nesmí přehnat aby nezůstaly vypálené tečky. Stalo se mi to ale jen jednou, když jsem rosil škvírou a voda šla pořád přes prvních pár listů u tý škvíry. I v noci mám zapnutý odtah i ofuk, takže plísně nemaj šanci - když je nemám zapnutý, tak je na 15 min zapnu a kytky jsou suchý.
myguláš
Těžko radit jestl prolít neb nechat vyschnout tipuju že je budeš mýt přelité a přesolené,tak bych volil raději počkat a postupně prolejvat s enzymem(ale jak už je psáno od toho je deník kam píšeš,hodně ti řekne když ho prolistuješ)..Phytamin stříkám jen v růstu a to jen na noc ob den až třidny ale jsou zkušenosti i každý den od toho tu jsou thémata(chce to hledat a skloubit si to nejrozumnější) pak přes den to chce stříkat hodně vodou při takovym ředění to celkem zasírá kytky..Ale určitě bych ho raději na pár dnů taky vynechal,,chce to čas a bude všechno v poho..jinak k těm špičkám na fotu mě přijdou všechny přežrané i se u některé kroutí trochu do zatáčky jestl se nepletu??
EDA45
Čau.Tak sem to tu celý pročet a prohlíd a dle mýho..

1. Barva listů od začátku až po teď vypovídá o hladovejch,ne přehnojenejch kytkách..je to kokos a ty hnojíš A+B v dávkách,jako by to byly stopový prvky,nebo co.. ;)
2.Celou dobu mají moc vody,ať už zálivkou,nebo a to předevšim tim,že je furt něčim rosíš..Z toho světlé,kroutící se a usychající špičky či okraje listů..Spálené špičky od přehnojení vypadají opravdu jinak..Když si přecházel na noční svícení,nebyly svěšený z nedostatku vláhy,ale proto,že kytka se nepřehodí na změnu periody hned,ale cca až po 2 dnech,a tudíž má svěšený listy jakoby spala i když jí svítíš,protože ona má už noc..Tam si zalil zalité kytky,opět moc vody,do toho ještě rosení,to je vcelku zázrak,že nevypydají hůř,než vypadají..Zní to možná divně,ale moc vláhy= usychání listů..A do toho ještě ten 5l průplach na kytku.. ouje..
3. U měsíc starých kytek jsi na 1,5ml/l coco A+B,v kokosu,to je opravdu málo...a takhle hladový hnojení ještě střídáš se zálivkou jen s enzymy,to asi aby jim v tom kokosu nezbylo už vůbec nic k jídlu..? ;)
Madical-Strains
Fakt dik za nazory,je dobre opravdu zvazit vsechny varianty.

Vim ze dennik je dulezita vec,vedl jsem si ho az do 28 dne,mel jsem ho na seznamu v poznamkach ale jakmile byl moc dlouhy zacal konec ukazovat v 20tem dnu,proste nebyl videt cely a proto jsem skoncil nepamatoval jsem si kde navazat)

Jesli jsem to tedy nespalil tim phytaminem tak pak se teda domnivam ze plagronem coco urcite ne,kdyz jsem to kupoval tak prodejce me zduraznoval ze je slabsi a ze se tim da jen tezko prehnojit.

Kdyz si uprime sahnu do svedomi tak musim priznat ze jsem se ridil podle FAQ kde se rika ze se musi kvetinac prolevat a nechat pak vyschnout,ze je to dulezite pro kyti.
Pak jsem se ale jinde docetl ze kokos vzdy drzet vlhky a nikdy nenechat vyschnout a zalevat mirne.
Takze je i pravdepodobne ze jsem to prelil.

Jinak mam samozrejme vetraky a odtah pusteny nonstop.
V kvetu tedy nebudu uz rosit.

Takze z toho jsem se ted poucil ze zlata stredni cesta vse delat s mirou.
Snad pristi kolo bude bez techto problemu a budu to mit uz vychytanejsi.
Madical-Strains
ps
Spatne jsem se asi vyjadrill, nechavam odstat 2x 5l flasku vody ale ne na 1 kvetinac nybrz na 8 kvetinacu a jeste me voda zbude,
do ted jsem zaleval kazdy 3-4.den.
Ted planuji mene a obden.
6 tydnu pred sklizni nasadim GS abych dostal kyti ze vsech stresu a a podporil rust palic a chuti.
21 den kvetu zacnu davat PK 13,14.
EDA45
citace:
Původní příspěvek od V.Butch
ps
Spatne jsem se asi vyjadrill, nechavam odstat 2x 5l flasku vody ale ne na 1 kvetinac nybrz na 8 kvetinacu a jeste me voda zbude,
do ted jsem zaleval kazdy 3-4.den.
Ted planuji mene a obden.
6 tydnu pred sklizni nasadim GS abych dostal kyti ze vsech stresu a a podporil rust palic a chuti.
21 den kvetu zacnu davat PK 13,14.

Ne,ja to myslel,jak ti tam někdo těm převlhčeným a zalitým a hladovým kytkám radil 5l průplach a tys na to odpověděl že to uděláš... Ne zalejvání jako takový..;) Zalejvat nemůžeš podle nějakýho schematu,ale podle potřeby kytek,stavu proschnutí pěstebního media..,protože jinak kytky pijou v růstu,jinak po přepnutí,jinak v různých fázích květu..a často i jinak každá kytka..
Nejjednodušší a nejjistější způsob podle mě je potěžkání květníků,časem dostaneš do ruky kolik váží proschlej květník a kolik,když je v něm vláhy ještě dost.. ;)
EDA45
citace:
Původní příspěvek od microft
odkdy jsou spálené konce listů z hladu, to mi vysvětli?

je to přehnojené, pokud: "No prave ze uschle spicky jsou skoro vsude."

Ty kytky opravdu vypadaji spíš typicky hladově,než přehnojeně..
Usychání listů jev tomhle případě podle mýho - moc vody a moc rosení...
Madical-Strains
diky-No prave ja to poslednich 14 dni skoro nerosil protoze jsem nevedel jesli ve dne ci v noci. Zkusim jim tedy dnes dat 2ml A+2ml B,tedy 4ml dohromady a budu pridavat plagron coco 2x tydne misto 1x a 1x tydne atazyme enzym.
U plagronu pisou na etikete hnojit kazde zaliti,ja hnojim jen 1x tydne podle rady z FAQ.

Dnes mi konecne privezly Prima-klimu 800m3,vyzkousel jsem ji a mohu rict ze " to je hucak " :-D ,no jesli teda tohle nepomuze na snezeni teploty....... :-)
Vypada to ze TT 150mm je fakt slaby na tenhle box.

Take mi prisel mail z botanicke.
===================================================
Dobrý den.
Ve vašem případě se bude jednat nejpravděpodobněji o nedostatečný přísun živin a přílišné vysychaní substrátu.
S pozdravem...
===================================================
Snad me odtud neodepsala nejaka uklizecka :-D
Takze zkusim zvysit koncetraci hnojiv ,budu zalevat mene a casteji ,brzo dam vedet jesli se neco zlepsilo.
Moc dik za rady.
Madical-Strains
A je tu patek-par foto.
Tady uz je prima-klima a Pritah TT 150.

Vypada to ze prima-klima snizila tak zhruba o 3- 4C teplotu.
Dnes u nas pres noc venku 20-23C ,v byte,26C a rano bylo v boxu 29C,coz je urcite o kousicek lepsi nez kdyby tam nebyla.
Madical-Strains
Kvuli pomalemu netu neslo odeslat spolecne.
2 EDA: ty si lajzneš něco vyčíst z těch starších fotek? Ty mají nulovou vypovídací hodnotu, leda, že to je drobet přelité.. Já se řídil co psal? Na těch posledních 2 fotkách je něco vidět a hladem rozhodně netrpí, spíš jsou akorát zelený, jak tak koukám...

o kokosu toho tolik nevím, nebudu se přít... z vlastní zkušenosti a co jsem přečetl, tak je lepší pro kytky hnojiv méně než více...
Madical-Strains
Kazdeho nazoru si vazim a jsem za nej moc rad a hlavne jsem rad ze na to nejsem uplne sam a to je ta nejvetsi pomoc a psychicka podpora od vas.

Jinak podle me i ten profesor biologie se muze zmylit, protoze pise pravdepodobne.....
myguláš
je vydět jak je důležitá kvalita fotky když hledáš problémy ;) nějak nestíhám z jakého dne květu jsou poslední fotky :confused:
Madical-Strains
14-05-2012 v 08:33 AM jsem prepinal na 12/12 takze dnesni fotky 10 dni na kvetu.
Skoda jen ze musim zmensovat tu kvalitu fotek kvuli pomalemu internetu.
EDA45
citace:
2 EDA: ty si lajzneš něco vyčíst z těch starších fotek? Ty mají nulovou vypovídací hodnotu, leda, že to je drobet přelité.. Já se řídil co psal? Na těch posledních 2 fotkách je něco vidět a hladem rozhodně netrpí, spíš jsou akorát zelený, jak tak koukám...

o kokosu toho tolik nevím, nebudu se přít... z vlastní zkušenosti a co jsem přečetl, tak je lepší pro kytky hnojiv méně než více...

Já se nepřu,jen komentuju co vidím..a čtu..,zálivky,průplachy,rosení do němoty od malých kytiček,mikrodávky hnojek..v kokosu..
Světlý kytky,ještě světlejší a usychající okraje listů a do toho postřehy typu máš to přehnojený,prolej to 5 litrama vody každou a tak...
Ale pánové,je to kokos,bez živin,tam se musí hnojit od začátku,víc než v předhnojený hlíně a ani v kokosu neni dobtý mořit kytky neustále nadbytkem vody..
Ano,na těch posl dvou DNEŠNÍCH fotkách už vypydají líp(krom tý přední řady,ty ještě maj hlad,dusík..) a proč..? No protože dostaly najíst a netopí se už permanentně ve vodě..;) Za posl. 14 dní Butch ubral s rosením a začal normálně hnojit a výsledek se dostavil..
o zálivce jsem nepsal absolutně nic a rosit v květu jsem nedoporučil... nechápu tvoji reakci, co tu píšou jiní neovlivním... podle toho, co říkal, tak popsal přehnojený listy (5 listů!!!), z fotek nebylo nic vidět, co já vím, co tam leje za dávky, ty máš hned jasno koukám... You know it all, you know it best :)

Ty kytky byly v pohodě i před tím, jako 5 kazových listů v celém boxu je fakt randál průšvih :) V Butch je extrémně opatrný a řeší každý detail, což je v prvním pěstu asi lepší, než házet ramena jako spousta mládeže tady...
přelití nezpůsobuje žloutnutí nebo usychání konečků listů a nedostatek dusíku se taky neprojevuje od konečků listů, ale celkovou barvou listu, zatímco přehnojení začíná od konečků listů jejich změnou barvy až uschnutím...
EDA45
citace:
o zálivce jsem nepsal absolutně nic a rosit v květu jsem nedoporučil... nechápu tvoji reakci, co tu píšou jiní neovlivním... podle toho, co říkal, tak popsal přehnojený listy (5 listů!!!), z fotek nebylo nic vidět, co já vím, co tam leje za dávky, ty máš hned jasno koukám... You know it all, you know it best :)

Ty kytky byly v pohodě i před tím, jako 5 kazových listů v celém boxu je fakt randál průšvih :) V Butch je extrémně opatrný a řeší každý detail, což je v prvním pěstu asi lepší, než házet ramena jako spousta mládeže tady...

Tos vyčet kde..? To sis nikdy nevšim kde se na rostlinách koncentruje a drží voda nejdýl po postřiku..? No kde?No na špičkách listů,tudy přebytečnej postřik z rostliny odtéká..A tam poškození začíná,i při přelejvání nebo přehnojování..A to přehnojování se projevuje i jinejma skvrnama na listech,než na špičkách,těch projevů je mnohem víc..
A nedostatek dusíku..?O konečcích listů v souvislosti s dusíkem nic nepíšu,tos měl mlhu...? No samozřejmě,světle zelená,až nažloutlá barva celých listů,na fotografiích v tomto pěstu zcela ukázkovej příklad..

Nevim co tě kouslo,čoveče,nikde tvoje jméno nezmiňuju,jen sem si pročet trýd,kde spousta lidí radí všechno možný,včetně toho,že sou kyti přehnojený a je třeba je prolejt každou 5 l vody a nikdo si nevšim,že je to celý o málo živinách a moc vody(rosení,průplach..)..Jakejch 5 listů,se vrať a pročti si to,píše tam,že uschlý konce,či okraje listů jsou snad všechny...Si nějakej vztahovačnej,či co..Nikde nepíšu konkretně kdo co radil..
Podívej se sám na výsledek..V.Butch ubral vodu(rosení) a přidal hnoje a kytky má pěkný,zelenější,jen některý ještě dle barvy mají míň dusíku,jinak je ale na správný cestě..Jo,je určitě dobře,že je pečlivej,že sbírá rady a snaží se z nich něco vzít,ale tady už bylo tolik rad a nápadů,ale jen málo k skutečnýmu problému,kterej byl předevšim málo živin pro kytky v kokosu,což s opatrností potvrdil i jakýsi botanik..Ale především to říkaly celou dobu samy kytky.. Howgh.. ;)
Madical-Strains
Chlapi nehadejte se prosim,pak si pripadam ze jsem to zavinil ja svym priblblym vyptavanim. :-) ,
Jsme na jedne lodi tak musime preci drzet pri sobe !

S temi prvnimi dvema kyti v rade je to tak ze kdyz jsem je fotil tak na ne dopadalo slunicko nebo svetlo z okna ,proto vypadaji svetleji.

S temi listy je to asi takhle 40-50% listu maji uschle spicky jinak vse ok a v celem boxu bylo cca 5-6 listu co mely ze zacatku takovy hnedy tecky ktere se promenily ve vetsi hnede skvrny nebo mely uschly (nebo mozna spaleny ) okraj.(viz.foto jednotlivych listu)
Taky jsem objevil i na dvoch listech 2 male dirky .
Vsech 5 listu jsem odstranil .

Dnes rano jsem pridal na 3ml A +3ml B Plagron coco.
Nebudu uz rosit vyjimka phytamin -ten budu strikat 1x tydne i na kvet protoze je to udajne i kvetovy stimulator.
Myslim ze vzdy kdyz neco udelam nebo neudelam a je jedno jesli dobre nebo spatne tak se to projevi u tehle odrudy az tak za 2-3 dny.
Takze jesli se stav zlepsi tak hned vlozim fotku a dam vedet.
Zalevam ted mene cca 0,5 L na jeden kvetinac a casteji tedy obden.
Dnes v 21.00 az se rozviti mam v planu ohybani.
Já se budu smát, až se mu to zkroutí...
Je fakt, že fotky byly na hovno a co si budem povídat, jsou na hovno stále. Tímto sorry za přidělání práce s prolejváním.
A kde si vzal, že byly světlý? Z těch fotek? To nemyslíš vážně, ne? No, asi jo, když to píšeš. Butch tam píše, že ty 2 vepředu byly osvětlený jinak a ty hned, že jsou nedokrmený, takže asi tak k tvým soudům těch neurčitých fotek... Podle těch fotek mají celou dobu stejnou barvu, jakou, to nepoznám...

Lepší hnojit méně a dokrmit, než přehnojit a řešit spálení...
EDA45
citace:
A kde si vzal, že byly světlý? Z těch fotek? To nemyslíš vážně, ne? No, asi jo, když to píšeš. Butch tam píše, že ty 2 vepředu byly osvětlený jinak a ty hned, že jsou nedokrmený, takže asi tak k tvým soudům těch neurčitých fotek... Podle těch fotek mají celou dobu stejnou barvu, jakou, to nepoznám...

Lepší hnojit méně a dokrmit, než přehnojit a řešit spálení...

Prosimtě hlavně v klidu..
Na příští svý kolo si dej pár kytek do kokosu,dávej jim 1,5ml A+B coco jednou za tejden, k tomu to jednou tejdně prolejvej enzymama a uvidíš sám tu barvu..Na živo,v přímým přenosu,když ti fotka nestačí... ;) Good luck

Kokos neni hlína..
EDA45
citace:

Nevím jestli jsi to spálil phytaminem, ale jestli to spálená je, tak spíš celkově hnojivy... zkus ubrat, nebo dát 2 proplachy za sebou nevím, konečky listů jsou indikátor zdraví, když už...

Sorry,ale když vidim tohle jako radu pro někoho,kdo jede v kokosu 1,5ml hnojek jednou za tejden,plus to nic,co tam zbyde každej tejden proplachuje,tak se musim ozvat...
Omlouvám se za vměšování.. Peace.. ;)
Madical-Strains
Pristi tyden vyndam jednu kytku uplne z boxu a vyfotim ji s tim nevyssim rozlisenim jaky ten fotak ma (ted pouzivam to nejnizssi s ohledem na slabou wifi zdarma aby to slo vubec vlozit kvuli velikosti souboru na grower) a pokusim se s notasem zajit nekam do internetove kavarny kde je normalni silna wifina a vlozim sem tu fotku aby byla barva kyti videt zretelne.
Taky mam dojem ze 2 kyti jsou uplne jiny druh (spis vic indica)nez TD,jsou o neco svetlejsi nez ostatni a maji silnejsi kratsi listy i kdyz byly v baliku TD. Ukazu na fotce az budu na silnejsim netu.
Omlouvam se za kvalitu vlozenych fotek !!!
EDA45
citace:
Pristi tyden vyndam jednu kytku uplne z boxu a vyfotim ji s nevyssim rozlisenim jaky ten fotak ma (ted pouzivam to nejnizssi aby to slo vubec vlozit kvuli velikosti souboru na grower) a pokusim se s notasem zajit nekam do internetove kavarny kde je normalni silna wifina a vlozim sem tu fotku aby byla barva kyti videt zretelne.
Omlouvam se za kvalitu vlozenych fotek !!!

Už teď mají kytky solidní barvu,když dostaly najíst..Příští týden na tom budou ještě líp..Tomu věř.. A to vkládání fotek,ono tu na serveru došlo k úpravě míry kvality,kterou je ochoten načíst..Většina lidí musí snižovat kvalitu fotek,aby sem něco uploudli...
citace:
Původní příspěvek od EDA45

Už teď mají kytky solidní barvu,když dostaly najíst..Příští týden na tom budou ještě líp..Tomu věř.. A to vkládání fotek,ono tu na serveru došlo k úpravě míry kvality,kterou je ochoten načíst..Většina lidí musí snižovat kvalitu fotek,aby sem něco uploudli...

Při přidání fotky se zaškrtne automaticky přizpůsobit velikost a je to, jenže toto nevyřeší pomalý net, myslím, že bohatě stačí 8MPx taková fotka má 2MB, ale pokud má upload od O2 xD tak to bude nahrávat dobrejch deset minut.
Jinak vyfotit je z blízka by taky nebylo marný...
EDA45
citace:
Původní příspěvek od Grunger

Při přidání fotky se zaškrtne automaticky přizpůsobit velikost a je to, jenže toto nevyřeší pomalý net, myslím, že bohatě stačí 8MPx taková fotka má 2MB, ale pokud má upload od O2 xD tak to bude nahrávat dobrejch deset minut.
Jinak vyfotit je z blízka by taky nebylo marný...

TO už právě nestačí,nestačí zaškrtnout upravit a je to.. protože není..Záleží,v jaký kvalitě to posíláš,dříve to pobíralo větší kvalitu...
Čti zde,oba dva příspěvky od Hlavy.. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=52323

a tady http://grower.cz/forum/showthread.p...9706#post619706
Nj s tím jsem se ještě osobně nesetkal.
Tohle už je post o 0 hodnotě, ovšem nejde mi smazat.
jakou radu, tam píšu, že nevím a že JESTLI je to spálený, tak ubrat!!!! a že chce jednoduchý odpovědi na složitý otázky, tak co tam radím špatně podle Tebe? ty jsi si to celé přečetl až na konci, já neměl tolik info...
Madical-Strains
Mozna ale ze mate pravdu oba dva protoze se mohly spalit listy tim phytaminem hned 4ml jak poradily v groushopu,kdyz na to kytky nebyly zvykly. Sam citim ze to nebylo ok ty 4ml. ( Microft)
A zaroven nedohnojeny tim plagronem coco,prilisny strach ze spaleni a varovani at to neprehnojim me primelo hnojit malo.(jak rika EDA45)
Takze nakonec muzete mit pravdu oba.

Grunger-samozrejme ze to vzy delam automaticky přizpůsobit velikost. :-)
Madical-Strains
Tak jsem ted skoro vsechny vetve ohnul kolinkama do stran. Nevypada to teda nijak zvlast moc esteticky,spis to vypada jako by se tam prohnalo tornado.
Ale snad se holky brzo narovnaji.
:-)
EDA45
citace:
jakou radu, tam píšu, že nevím a že JESTLI je to spálený, tak ubrat!!!! a že chce jednoduchý odpovědi na složitý otázky, tak co tam radím špatně podle Tebe? ty jsi si to celé přečetl až na konci, já neměl tolik info...

Kolego,měls stejné info jako já,o příspěvek výše,nebo dva, nad tvou radou dvojitýho proplachu a hypotézou o celkovým přehnojení, Butch píše,že dávkuje 1,5ml A+B jednou týdně,plus že to každej tejden ještě proplachuje..
Nevim jak ti vysvětlit,že něčím takovým v žádným případě kokos nepřehnojíš,ale naopak nedohnojuješ..
Kdo nevěří ať tam běží,zkus si to někdy sám,a nebo nezkus,a nerozčiluj se pořád,kolego.. ;) Zdar,Eda
Nebudu už to řešit, sory za OT Butchi, já mluvil o přehnojení dávno před tím, než co ty myslíš EDO, přečti si to pořádně a k tomu jsem psal jestli a že nevím, že z fotek nic nevyčtu, pak se to tady chytlo a jelo to samo dál....

Madical-Strains
Po odstraneni tech nemocnych listu se zacinaji tvorit misto nich nahradni cca 5-6 listu .
Takze problem pravdepodobne pretrvava nebo jsem tyhle listy napoprve prehledl,coz pochybuju.
Uz jsem z toho fakt zoufalej protoze jsem posledni tyden 100% neprelil a plagron me odpovedel ze 3+3ml je na tak starou kytku opravdu malo a spaleni plagronem v tak zoufalych davkach je udajne nemozne.(rozepsal jsem jim moje hnojeni)
Doporucovaly prejit v co nejkratsi dobe na 4+4ml A B.

Tak potom nevim kde je zakopany pes,co delam spatne.
Mozna jen ze TD je presprilis citliva a narocna pro zacatecnika jako jsem ja.
Madical-Strains
Po odstraneni tech nemocnych listu se zacinaji tvorit misto nich nahradni cca 5-6 listu .
Takze problem pravdepodobne pretrvava nebo jsem tyhle listy napoprve prehledl,coz pochybuju.
Uz jsem z toho fakt zoufalej protoze jsem posledni tyden 100% neprelil a plagron me odpovedel ze 3+3ml je na tak starou kytku opravdu malo a spaleni plagronem v tak zoufalych davkach je udajne nemozne.(rozepsal jsem jim moje hnojeni)

PS- je to foceno na dennim svetle a prave takovouhle barva maji,ted barva sedi.
Aha, ptát se výrobce hnojiv je těžce diskutabilní, asi jako ptát se v Gshopu... Ten musí prodávat.. Takže podle Plagronu se všechny kytky hnojí stejně 4+4ml A B? Nesmysl, kytky se hnojí podle barvy, ne podle čísel proboha, jestli to chce víc, tak tomu dej víc, jestli ne, tak dobrý...
Madical-Strains
Nechci neco tvrdit ani se prit kdyz neco opravdu nevim ale me to potvrzuje i zdejsi staly clen ktery pouziva prave ten plagron coco,dlouhy leta.
On sam hnoji udajne stejne starou kyti uz 5ml a 5ml B fakt tvrdi ze to tim nejde spalit.Taky me doporucuje ze to mam pridat do tydne jeste jeden ml a ze mam hnojit kazdou zalivku ne jen 1x tydne ze to v kvetu ted potrebuje vic.
Taky jsem se koukal na grower jak hnoji jini s plagronem a koukam ze opravdu hnoji vic nez ja.
Je to pro me tezke rozhodovani na jakou radu dat,samozrejme ze pokud se listy budou takhle vyvijet i nadale tak zkusim zas neco jineho.

Take me jeste napadlo jesli to nemuze byt spatnym PH i kdyz ho merim kazdou zalivku tak mam jen kapky z akvaristiky a nemam PH metr.
A jak jsem se jiz zminil voda z meho kohoutku je divoka ,ted se mi treba stalo ze 1 den odstata voda potrebovala 61 kapek acidu a jindy treba jen 40 kapek.
Tak jesli to treba neskresluje ten ph-test z akvaristiky nez ze by ta voda byla tak divoka a ukazovaly se pokazde jine hodnoty.

EC ani nemam, pristi kolo koupim EC a PH metr.
Ukončeme už tuhle debatu prosím, já nikde neradil hnojit málo, jedinkrát jsem nenapsal žádné číslo ani koncentraci, kterou by se mělo hnojit, jen jsem se ptal jestli nemáš spálený konce listů z přehnojení a ty jsi odpověděl, že ano.. To je vše.. Radil jsem hnojit opatrně podle barvy kytek, že ano... Ten 1. list je v klidu, ten 2. list vypadá klidně na PH, ale i drobet hladově, to je pár listů, to není nic... Jen přidej...
Madical-Strains
ok, lehoucce budu pridavat a budu velice opatrny treba jen denne 2 dcl na 1 kvetinac.
Nikdy bych nerekl ze muze byt tak tezke vypestovat prakticky plevel.
:-)
Protože indoor je jenom bypass kvůli zákonům, jako umělý sladidlo místo přírodního cukru.. Outdoor je ten přírodní cukr, co se mě týče určitě... Trocha filozofie :)
EDA45
citace:

Mám na mysli toto,nad čímž je Butchův příspěvek,že hnojí 1,5ml týdně plus proplachuje enzymy...
Kdybys někdy kokos jel,tak tě fakt nemůže napadnout,že to má celkově těmahle dávkama,takhle velký kytky přehnojený.. o tom to asi celé bude,ne..?že kokos jako pěstební medium neznáš...?
Viz rady pana botanika i firmy Plagron,i místního člena co to jede leta...které pak zněly unisono "málo to hnojíš"...

Ty usychající konce,či kraje listů byly z přemíry vláhy,rosení,voda s phytaminem(nebo s čímkoli) nejdéle vydrží právě na špičkách listů,kudy odtéké a kde se vše,co je v ní usazuje..Ty vysoký dávky phitaminu mohly v tomto,coby usazenina na okrajích listů taky hrát svojí roli...
EDA45
citace:

PS- je to foceno na dennim svetle a prave takovouhle barva maji,ted barva sedi.

Těch pár listů s flíčkama,to je v spdních částech kytky..?
To vůbec neřeš,při zalejvání tuhle kapka a támhle kapka ucintne a na listu to pak udělá flek,to nic není... ;)
Jsi fakt zabedněnec nebo co, umíš česky?? asi ne, víš, co znamená slovo jestli?????????

já se ptal jestli má spálený listy z přehnojení, on odpověděl, že ano, podle fotek nic vidět nebylo, dávky jsem neznal!!!!!!!!!!!!!! bylo to dávno před tím, než to co tady vytahuješ!!!! jen jsem projevil zájem o pěst, nic jiného, omlouvám se Ti za to...

dál jsem to neřešil, tvl co to je za prudiče, vykašli si na to prosím... už se začínám vytáčet, jsem se odhodlal přispívat do jiného threadu než svého, nikam nikomu nic necpu, mám svoje thready, tady jsem se odvážil občas něco napsat nebo poradit...

A už mi vytáčí to věčný přehnojování všeho, všichni to dělají, kytky spálený jak kráva a frajeři si myslí, jak se povedl flush... pěstujte outdoor, ať víte jak to má vypadat normálně v přirodě, bez chemky, kytky zelený až do konce, to tu půlka indoor machrů vůbec neviděla, to je pak těžký!! Vy znáte jenom žlutý listí na konci..:)
EDA45
citace:
Ukončeme už tuhle debatu prosím, já nikde neradil hnojit málo, jedinkrát jsem nenapsal žádné číslo ani koncentraci, kterou by se mělo hnojit, jen jsem se ptal jestli nemáš spálený konce listů z přehnojení a ty jsi odpověděl, že ano.. To je vše.. Radil jsem hnojit opatrně podle barvy kytek, že ano... Ten 1. list je v klidu, ten 2. list vypadá klidně na PH, ale i drobet hladově, to je pár listů, to není nic... Jen přidej...

Nevim proč si tu lžeš do vlastní i do našich kapes,radils hnojiva ubrat a dvojitej proplach...předtím to podobně radil Grunger,ale ten to uznal a Butchovi se dokonce omlouval za přidělávání práce...
Úplně zbytečný křeče,tvoje křeče..
Takže nevíš, co znamená slovo JESTLI, dobře, přecenil jsem Tě promiň...:)
Samulele
Tak za mna..plagron coco a&b je slabunke jak caj a typci od plagronu ti radili dobre..proste im pritlac a 2dcl na kytku denne je malo, takato kytka zozere klido i pol litra stym ze z kokosu ti ma cosik vytiect. takze takych 6-7 dcl na kytku denne ,kor pri tych vedrach!!
Ja som siel plagron coco a&b iba jedno necele kolo.A dosť :) ! Proste 2x1L hnojky nestaci ani na jedno kolo na 1m stvorcovy..takze si kazdy urobi obrazok o koncetracii..Podla fialovych rapikov a svetlozelenej farby bolo jasne ze su nedokrmene,to už je v oku :) a to som hnojil podla tabuliek.Fakt ale je ze som siel bez tych "zazracnych" boostrov ,takze ec bolo zakonite nizsie.
Inak v priebehu casu som sa vykaslal na rosenie uplne..podla mna zbytocne a v kvete dokonca kotraproduktivne,kto to kedy vydel aby zivyny padali z neba :D
Inak doporucujem nakup pH a EC metru,pest sa stane pohodlnejsi a vysledky nedaju na seba dlho cakat. Drzim palec a chlapi.. uz nevytahujte svoje ega ale snazte sa pomoct xD
def
Zdar ..Hustá debata --
Muj názor k příspěvku 137--Foto č 1 - Přehnojené, zasolené ,špatné ph--prostě problém s výživou (ale kokos neznám nikdy jsem v něm nepěstoval)
Foto č 2 - přijde mi jako spálené přesvícené a hlavně to začíná od středu.. ale je taky vidět na kraji listu světlejší lem ---takže nedoživený ...
Přidal bych na hnojivech ..
def
Jak tu píše někde Eda45 --jestli je to na pár listech tak to neřeš dojede to v klidu..
čest zahradníci
EDA45
citace:
Jsi fakt zabedněnec nebo co, umíš česky?? asi ne, víš, co znamená slovo jestli?????????

já se ptal jestli má spálený listy z přehnojení, on odpověděl, že ano, podle fotek nic vidět nebylo, dávky jsem neznal!!!!!!!!!!!!!! bylo to dávno před tím, než to co tady vytahuješ!!!! jen jsem projevil zájem o pěst, nic jiného, omlouvám se Ti za to...

dál jsem to neřešil, tvl co to je za prudiče, vykašli si na to prosím... už se začínám vytáčet, jsem se odhodlal přispívat do jiného threadu než svého, nikam nikomu nic necpu, mám svoje thready, tady jsem se odvážil občas něco napsat nebo poradit...

A už mi vytáčí to věčný přehnojování všeho, všichni to dělají, kytky spálený jak kráva a frajeři si myslí, jak se povedl flush... pěstujte outdoor, ať víte jak to má vypadat normálně v přirodě, bez chemky, kytky zelený až do konce, to tu půlka indoor machrů vůbec neviděla, to je pak těžký!! Vy znáte jenom žlutý listí na konci..:)

Ale kolego,neblázni,dávky jsi znal,píše je Butch o příspěvek výše nad tím tvým,kde radíš ubrat a 2x proplach..lžeš...;)

PS: Outdoor pěstujeme,spousta z nás bez hnojiv,to fakt nejsi sám... :teef:
A ty už si fakt vytočenej..? No to sis přivodil svou povahou,peace..
Jsi už retard, nebo to děláš schválně? Příspěvek č. 75, co jsem tam znal??? Nic, tvl, to je konec, tady je řeč o tomhle, tam mi popsal popálený listy!! Ty tu řešíš příspěvel č.101, já o voze a ty o koze, asi tak, to co následovalo neřeším :)

edit: ty nám snad i čteš PM...
doxenon
Kluci nehádejte se, já teď seděl ve skleníku, v jedné ruce cígo, v druhé lahváč, tak pěknej den, škoda nevidět ho dvakrát :-) no ne?
V neděli metu pro nový mimina Super Silver Haze a jsem totálně spokojenej, tak buďte taky.
EDA45
citace:
Jsi už retard, nebo to děláš schválně? Příspěvek č. 75, co jsem tam znal??? Nic, tvl, to je konec, tady je řeč o tomhle, tam mi popsal popálený listy!! Ty tu řešíš příspěvel č.101, já o voze a ty o koze, asi tak, to co následovalo neřeším :)

edit: ty nám snad i čteš PM...

No hezky si se rozhicoval..:teef:
Já za to nemůžu,že si nepamatuješ kde co plácneš.. ;)
Nicméně v tomto voze,který mám na mysli,v př č.100 ti Butch jasně píše,že dávkuje 1,5ml týdně plus ještě proplachuje enzymy..
No a ty v př č. 101 teorizuješ o celkovým přehnojení a radíš tedy ubrat v hnojení a dvojitej průplach.. žádná pm,jen tvoje příspěvky.. ;)
Tak tě nevim,ale asi si se seknul a nějak to moc nedáváš..
Ale hezky si se rozjel.. a aspoň teď všichni víme,jak sme zvrhlý v tom našem indoor počínání a jak víme hovno o tom,jak maj vypadat správně živený kytky..
To víš,čověk se pořád učí... ,kor když je retard,jak píšeš,to jde pomalu.. :teef:

to Doxenon :
Jj,tak SSH je to překvápko,na který se těšíš,jinak pravdu máš,chce to klid..;)
Tobě neodporovat, takový mají svojí pravdu... nech si to tady Butchi promazat, ještě se tady rozjede marketingová kampaň na Atami a je to komplet.. peace to yall, končím...
EDA45
citace:
Tobě neodporovat, takový mají svojí pravdu... nech si to tady Butchi promazat, ještě se tady rozjede marketingová kampaň na Atami a je to komplet.. peace to yall, končím...

Ale ta není moje,je to černé na šedomodrém,tvojí rukou... ;)
Promáznout určitě,je tu hodně zbytečností a hloupostí.. Peace
Tak kampaň,říkáš..Hm,no já tu o Atami nikde nevidím ani zmínku,a ani myslim neuvidím.. ;)
Madical-Strains
Nejrozumejsi je vyjadrit svuj nazor jen jednou a uz o tom s nikym dal nepolemizovat protoze je to zbytecny,nikdy to ta protistrana neuzna ze by se snad ona mohla mylit.
I kdyz uznavam kdybych o necem byl presvedcen na 100 % tak bych asi taky nebyl rozumnej a pral se za svou vec ale myslim ze toho tady bylo uz dost tak si chlapi podejte ruce a dejte si za pravdu protoze pravda byva vetsinou nekde uprostred,nebo ji muzete mit oba dva.
Jesli mi chcete fakt pomoct tak se nehadejte,PROSIM.
Hadkama se nic nevyresi a uz vubec ne problemy v boxu.
Vazim si rad od kazdeho a na me uz asi bude jen to vse spravne vyhodnotit.
Diky
EDA45
citace:
Nejrozumejsi je vyjadrit svuj nazor jen jednou a uz o tom s nikym dal nepolemizovat protoze je to zbytecny,nikdy to ta protistrana neuzna ze by se snad ona mohla mylit.
I kdyz uznavam kdybych o necem byl presvedcen na 100 % tak bych asi taky nebyl rozumnej a pral se za svou vec ale myslim ze toho tady bylo uz dost tak si chlapi podejte ruce a dejte si za pravdu protoze pravda byva vetsinou nekde uprostred,nebo ji muzete mit oba dva.
Jesli mi chcete fakt pomoct tak se nehadejte,PROSIM.
Hadkama se nic nevyresi a uz vubec ne problemy v boxu.
Vazim si rad od kazdeho a na me uz asi bude jen to vse spravne vyhodnotit.
Diky

Butchi sorry,já prostě viděl blbost(co se kokosu a hnojení týče) a tak sem to okomentoval,moje komentáře více či méně potvrdili botanik,firma Plagron(a to velmi přesně,vzhledem k velikosti a stáří kytek,ne profiremně tendečně,jak se nám tu někdo snaží namluvit..) a i další groweři,kteří pěstují v kokosu s Plagronem..Jaké křeče to způsobilo u Microfta,který nikdy kokos nejel a tak nevím proč ti do pěstování v kokosu pouští svý teorie o přehnojení,když o kokosu nic neví,nikdy v tom nepěstoval,jak sám říká.. a ... to je druhá věc, strhlo se to ve flame..Já se ti za něj omlouvám a modi ti to tu jistě pročistí,pokud je požádPodle mě si prostě rozumnej a pečlivej týpek..Good luck,máš to pěkné,Eda
NORM
U kokosu, protože je to v podstatě hydroponie(inertní médium), bys měl mít pH a EC metr na změrení vstupních hodnot zálivky, kytky by nestrádaly hlady a nebyly by tady zbytečné hádky.. Jinak v kokosu hnojit už od mala kolem 0,5EC a se stářim rostliny až do 1.6-1.8 EC..
Tak na příště metry a nebude problém.. Jednoduší jak pěstování v kokosu to už snad ani nemůže být:)
Madical-Strains
to NORM- No ja mel tusaka ze tu hadku jsem zavinil ja :-D !!!
Ten EC metr. :-(
Jinak me bylo receno hned v growshopu ze pri hnojivu plagronu coco EC metr vubec nepotrebuju,kor kdyz to 1x tydne zaleju enzymama.
A kdyz to tady ctu o tom EC ( hodne lidi v tom tape) tak se to vubec budu bat koupit ze nebudu vedet jak to pouzivat,pripada mi to moc slozity.
Uz takhle me dela docela problem to moje zlobivy PH.
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=137
Nerozumim jak a na co se pouziva EC metr (chapu ze nejakou vodivost),jak a cim teda zvysit ci snizit EC ? Vim jen jedno,ze bych ho mel mit,nic vic. Ale vim ze me ten EC metr zkomplikuje zivot a michani hnojiv pro me bude jeste problematictejsi a ne jednodussi.

to Samulele-Opravdu jsem tam daval mozna i pres pul litru na jeden kvetinac a do spodni misky pod nej se nedostala ani kapka! Opravdu.
fiste
Hele Ec metr prostě koupíš, přečteš si návod a začneš s měřenim. Zapneš ho, strčíš do vody a zapamatuješ si číslo, který ti to ukáže. Některý Ec metry maj dokonce paměť. Čím vyšší je Ec, tím víc tam máš hnojiv a jinejch minerálů. Malý kytky prosperujou v zálivce s koncentrací hnojiv kolem EC 0,8ms, dospělý až kolem Ec 2,0ms a všechno nad bejvá přehnojení. Aby jsi snížil Ec dolej tam čistou vodu, ke zvyšování Ec máš hnojiva. Taky je celkem důležitý vědět, jak moc zaneřáděnou máš zdrojovou vodu, abys věděl, kolik je pro kytky v zálivce podstatných živin (hnojiva) a kolik méně podstatných (minerály obsažené ve zdrojové vodě). Jestli naměříš ve zdrojovce vysoký Ec, bylo by asi lepší ho snížit destilkou o Ec 0,0ms.

Je to dostatečně vysvětlený?
Madical-Strains
Snad ano, :-)
tak jesli jsem to dobre pochopil tak EC je meric kolik zrovna ta kytka potrebuje hnojiva?
Jak ale EC metr zjisti ze uz je kytka velka a potrebuje vic jist? Prave tou vodivosti to zjisti?
doxenon
EC metr nepotřebuje vědět jak je kytka veliká :-) je to k tomu aby jsi ty věděl jak a kolik toho žere, fiste to napsal docela polopaticky.
Madical-Strains
Je to na me slozity.
Jak zjistim v dany okamzik jake presne EC to ted zrovna potrebuje a kolik nesmi presahnout,kdyz je teda rozdil v tom ze mala kytka sni min nez velka? Kdyz se tedy hodnota EC ma menit v souvislosti s velikosti kytky a zmenami v mnozstvi hnojiv?(Malý kytky prosperujou v zálivce s koncentrací hnojiv kolem EC 0,8ms, dospělý až kolem Ec 2,0ms )
fiste
citace:
Snad ano, :-)
tak jesli jsem to dobre pochopil tak EC je meric kolik zrovna ta kytka potrebuje hnojiva?
Jak ale EC metr zjisti ze uz je kytka velka a potrebuje vic jist? Prave tou vodivosti to zjisti?

Kolik kytka potřebuje Ec musíš vědět ty a hnojivama jim ho na potřebnou koncentraci zvýšit.. Ec metr ti ukáže, kolik hnojiva jim dáváš, kolik potřebujou si musíš odvodit podle výsledku z Ec metru. Když změříš Ec výtoku z květináčů, zjistíš v čem žijou. Když naměříš moc nebo málo, měl bys to řešit.

Tak už? :D
EDA45
citace:
Je to na me slozity.
Jak zjistim v dany okamzik jake presne EC to ted zrovna potrebuje a kolik nesmi presahnout,kdyz je teda rozdil v tom ze mala kytka sni min nez velka? Kdyz se tedy hodnota EC ma menit v souvislosti s velikosti kytky a zmenami v mnozstvi hnojiv?(Malý kytky prosperujou v zálivce s koncentrací hnojiv kolem EC 0,8ms, dospělý až kolem Ec 2,0ms )

Jestli můžu,je to předevšim kontrola a prevence,abys jim nenasolil moc,nebo naopak je nedržel o hladu..
Malý a velký kytky je myšleno především stáří kytek..Pro malý(mladý) je ideální EC cca 0,8-1,0 a postupně,jak kytky rostou tak zvyšuješ dávky hnojek, pomalu, až někam na EC 1,8-2,0..S amozřejmě,že sleduješ i kytky,jak jim chutná a případně koriguješ.. ;)

Edit..
Aaa,tak než sem to nadatloval,už to tu máš od fiste.. ;)
Madical-Strains
Hele jste se mnou fakt trpelivi :-)
Kdyz jsem zaleval vic tak me psaly vsichni ze jsem to prelival a i kdyz jsem to prelival tak z pod kvetinace nevysla ani kapka,tak to opravdu je.
Jak to teda mam tim EC metrem namerit kdyz nevytece ani kapka a nechci zase prelivat?

Jezis marja ja se stydim.... :-(
Takze to vlastne budu brat jen odhadem.... tedy kytka je mala je v kokosu tak ji dam max 0.5-00,8 EC ,kytka povyroste a ja uznam ze treba potrebuje 1,2 EC, kytka 14 dni pred seknutim cca 1.6-1,8 EC.
Chapu to ted uz konecne dobre?
EDA45
citace:
Kdyz jsem zaleval vic tak me psaly vsichni ze jsem to prelival a i kdyz jsem to prelival tak z pod kvetinace nevysla ani kapka,tak to opravdu je.
Jak to teda mam tim EC metrem namerit kdyz nevytece ani kapka a nechci zase prelivat?

Takze to vlastne budu brat jen odhadem.... tedy kytka je mala je v kokosu tak ji dam max 0.5-00,8 EC ,kytka povyroste a ja uznam ze treba potrebuje 1,2 EC, kytka 14 dni pred seknutim cca 1.6-1,8 EC.

Jo...
Neboj se zalejvat tak,aby ti vyteklo do podšálku,kor kokos.. od toho tam podmiska je..;)
Madical-Strains
Aha tak ted uz trochu zacinam chapat,sory za mou nevedomost.
Ted je to vlastne poprve co se o EC zajimam.
Vim ze ted budu trochu za blbce ale nevadi alespon jsem se za tu cenu neco dozvedel. :-D

to EDA45-ae kdyz to budu zase prolivat tak to zas utopim,protoze jsem zaleval vic -ze zdola ani kapka a vsichni rikaly ze je to prelite.
EDA45
citace:

Je to prostě hodnota,která ti vypovídá o míře nasycenosti pěstebního média prvky a minerály,tedy hnojivy,kontrola a pomocník..
fiste
No jsi na správný cestě.. Taky koukni do FAQ, kokos musíš občas nechat proschnout, ale většinou by ti po každý zálivce mělo dole něco protýct..

A ten výtok to chce právě občas změřit, protože se může stát, že zalejváš s Ec 1,6ms, ale v květníku ti postupnym vysychánim stouplo Ec na třeba 3,14, jako mě ve 2. kole..

Voda z kokosu se i odpařuje krom toho, že ji pijou kytky. No a odpařená voda za sebou v substrátu nechává hnojiva, který způsobujou vyšší Ec v květináči, než by mělo být.. Proto občas průplach vodou..
Madical-Strains
Tak sem v obraze,dik vsem za polopaticke vysvetleni .:-)
NORM
Hlavne 14 dni pred seknutim uz do nic nelij zadne hnojiva, to uz je pomalu cas na poradny flush..
tornado12
citace:

Ahoj,
taky se trochu do toho vložím. Sry za chyby. ČESTIN BÍT MÚJ KONICEK
Zalejvání:
Nezáleží jestli zaliješ 500ml nebo 5L ALE JAK ČASTO.
Stačí když budeš zalívat 3x denně 100ml a kytka pujde na věčný časy.
TIP: Zalívej tak aby trocha vytekla spodem cca 1-2dl.
Další zalití provedeme AŽ KDYŽ JE SUCHÝ!!! ( Já používám vážení na váze před a po zalítí květináče)

Hnojení EC.
KOkos jako medium je téměř bez živin --> bez EC
Řízky do 1 týdne = Max. EC 1
První týden EC 1-1,5
Druhý týden EC 1,5-2
První týden květu EC 2
Druhý týden květu EC 2-2,5
3 týden EC 2
4 týden EC 1,8
5 týden EC 1,2
6 týden EC 1
Poslední 2 týdny květu bez hnojiv!!!! EC --> co nejníž ( tzv. Flushing = prolévaní, čištění atd. --> Doporučuju přidávat nějaké enzymy a Final solutions od AH

Hnojit můžeš samozřejmě až do sklizně = HUMUS, Ble ble, možnost karcinomů.
Chceš kouřit hnojivo nebo voňavou čistou kytičku?!!
Ať to roste.
EDA45
citace:
Aha tak ted uz trochu zacinam chapat,sory za mou nevedomost.
Vim ze ted budu trochu za blbce ale nevadi alespon jsem se za tu cenu neco dozvedel. :-D

to EDA45-ae kdyz to budu zase prolivat tak to zas utopim,protoze jsem zaleval vic -ze zdola ani kapka a vsichni rikaly ze je to prelite.

Zalejt je třeba pořádně,až dole něco vyteče,jak už je tu několikrát psáno..Pokud se ti zálivka nedostává až dolu,tak dole nebudou logicky žádný kořeny,nevyužiješ květník..Pak je ale důležitý,kdy zaleješ znovu,nechat trochu proschnout,kořeny nadýchat..Hlína se nechává proschnout hodně,třeba i 4-5 dní,podle velikosti květníků a jak rychle kytky pijou..Kokos někdo nenechává proschnout vůbec,někdo naopak hodně,mě se osvědčila střední cesta,zálivka,1-2 dny proschnutí,zálivka...Přelívání není to,že proliješ zálivkou celej květník,až dole něco vyteče..,to je v pořádku,přelívání je moc častá zálivka,kdy kořeny v substrátu jsou permanentně ve vodě a nedejchaj...
Vždy musíš koukat na kytky a občas zkouknout kořeny,jak prospívají a podle toho to jet...Potěžkáním květníků dostaneš časem do ruky odhad,kdy zalít...
Madical-Strains
No to je od Tornada docela konkretni prehledna a vecna tabulka hodnot EC pro klony.
Ale jak je to s kyti ze semen? Stejne jako u klonu nebo jine ?

OK,vyzkousim proliti kvetinace az do uplneho vytoku :-D a necham proschnout 2-3 dny.
Mohu hnojit kazdou zalivku ? Treba 2x po sobe plagronem coco,paj 1x enymy a stale dokola? Nebo jen jednou tydne jak radi FAQ?
tornado12
citace:
No to je od Tornada docela konkretni prehledna a vecna tabulka hodnot EC na klony.
Ale jak je to s kyti ze semen? Stejne jako u klonu nebo jine ?

OK,vyzkousim proliti kvetinace az do uplneho vytoku :-D

Děkuju.
U semen je to samé akorát ti nerostou týdny ale třeba 4 a více týdnů.
EC se postupně zvyšuje. Druhý TÝDEN KVĚTU je EC největší a potom se dále zmenšuje až na cca EC 1. Posledný cca dva týdny květu před kosou už jenom čistá voda. Jak sem psal:D
!!!Méně znamená více!!!! Hnoj jednou týdně.
Zalej a ČEKEJ až bude kokos SUCHY!!!
TIP:
Já zaljvám cca 0,5L vody a poté čekám na další zalítí dokud neni substrát suchy. Poté zaleju znovu.
Někdy zalívám každy 2-3 den a jindy 1x za týden pořád stejnou dávkou 0,5L. Prostě jak to vypijou tak jim dám. Né dřív.
A nebo udějej špilkou 5-10cm dirku do substrátu.
Vem toaleták ( neparfemovaný) nebo papír a srulujj ho do tičinky. Vlož ho do dírky na 1-5 minut.
Když ho vytáhneš a je uplně mokrý nebo hodně vlhký tak NENÍ třeba zalívat.

Chce to cvik.

Pořídil sis řidičák ale zkušenosti získáš najetýma kilometrama.
( grow box ) ( pěstovat a pěstovat:D )

Zaměř se na Vitalitu květinek ---> kvalita.
Nauč se poznávat co kdy potřebuje.
Ošahej si různé způsoby pěstování a postupně se zvýší výnosnost.
SOG, SROG, Bush style, crooping, atd.
Studuj:
grower.cz ---> FAQ
greenhome.cz ---> články
konoptikum.cz ---> Growing
magazin.legalizace.cz ---> Growing
http://www.pestovanikonopi.mzf.cz

Ať to roste.
Madical-Strains
Hm to EC zni zajimave, ta tabulka EC hodnot v urcitem stadiu je tva zkusenost nebo je to nekde dany?
Ja mam cca 8-9 L kvetinace a jak jsem jiz psal kdyz tam naleju cca 0,75 l vody tak se nedostane do misky ani kapka vody,tak tam dam tolik kolik je potreba k proteceni. Treba 1L nebo i vic a tim to teda nepreleju jak pise EDA protoze pockam nez to alespon trochu vyschne.
Tohle jsem treba nevedel ,myslel jsem si ze preliti znamena hodne vody najednou a ne caste nebo brzke zalevani. Coz je docela dulezita vec. Mozna ze prave mimo jine taky v tom je ten problem s listy.
Tak jeste jednou diky vsem.
EDA45
citace:
Původní příspěvek od tornado12

!!!Méně znamená více!!!! Hnoj jednou týdně.
Zalej a ČEKEJ až bude kokos SUCHY!!!

V kokosu určitě častěji,než jednou týdně,to už ma Butch odzkoušeno,byly hladové..samozřejmě záleží na koncentraci hnojiv v zálivce..řídil bych se EC..
A nechat kokos úplně vysychat se mi neosvědčilo,ale to bude 10 lidí a deset názorů.. ;) Není nad vlastní zkušenost,hodně štěstí,Eda

to V.Butch :

Psal jsem před pár dny,moc vody...+ rosení,ohledně těch listů,ale já to myslel přesně jak píšeš,ne moc vody najednou,ale moc často voda...
Madical-Strains
Poucim se z toho :-)

Jak jsem predevcirem vse poohybal (pulmesici) cca 20-30- vetvi,tak uz se vrcholky zase pomalu obraceji ke slunci.
Pocitam ze dnes vecer az jim zacne rano uz budou zase vzprimene,
doufejme.
Madical-Strains
Pomoooc !!!
Takhle sveseny zkrouceny listy po zalivce 1l a pridani 1ml A a 1ml B coco plagronu na litr,kdy jsem otevrel box. Puda je ted stale vlhka a a zaleval jsem kdyz byla sucha. To jsem to tedy spalil?
To jsem je asi 100% odrovnal......???? Co kdyz se to zkrouti ja se zminoval Grunger a ted se bude smat jak psal na 8.strance.
Ja to fakt nechapu ,co jsem zas udelal spatne?
Radili jste pridat hnojivo lehce prolit az do misky aby trosicku vyteklo.... to se mi ale nepovedlo protoze me dosla odstata voda,takze jsem zalil 1L na 1 kvetinac .
Poradte proosim co s tim. Nebo je to jen prelite a bude to zas OK?
:-(
fiste
citace:
No bylo mi sdeleno ze kdyz mam v 50 kg kokosu 20 kg vurm-humusu tak na to uz nemuzu pohlizet jako na kokos a jeho vlastnosti.
...
A co se tyce toho hnojeni tak udajne v Kalifornii jsou ty nejvetsi borci na pestovani alespon se to vsude o nich pise. A oni prave doporucuji kolem 16 dne uz lehce prihnojovat .(takze se da rict ze jsem se ridil radou zkuzenych)
...

citace:

Pomoooc !!!
Takhle sveseny zkrouceny listy po proliti az do misky a pridani 1ml A a 1ml B coco plagronu na litr,kdy jsem otevrel box. Puda je ted stale vlhka a a zaleval jsem kdyz byla sucha.
...

Je klidně možný, že v Kalifornii pěstuje každej sedlák, protože je to tam legální.. Tim je nechci schazovat..
Nejlepší je buď hydro, takže v tvym případě čistej kokos, a hnojit podle tabulky 4ml/l. http://growstar.cz/?p=41/plagron
No a nebo hlínu, wurmhumus, perlit a do toho bio hnojiva. Zvlášť jako začátečník by ses měl zdržet podobnejch experimentů..
Přelitý, asi i přehnojený (20 kilo wurmhumusu wtf??)... Nic si v tom případě před tím nepřeléval a ani výrazně nepodhnojoval, já to věděl!!!! ty listy byly pěkně zelený a zdravý, pár špatných, dělal jsi to správně, pozvolna jsi zvedal... já nevím kde pořád berou, že to je hladový a světlý, ale hádat už se nebudu, už mi to stačilo :) málem jsem začal věřit, že jsem barvoslepý, ale nakonec dobrý naštěstí, nepotvrdilo se to...:)

Psal jsem Ti, že se klidně ozvi přes PM, veřejně to akorát schytám za to, že jsem opatrný v soudech a používám slova jako nevím a jestli... :)

Že bych měl pravdu celou dobu.. Musím se pousmát, to je jasný!!!

edit: škoda, že jsi se nedržel dál těch rad od borců z Kalifornie, docela to dává smysl, na rozdíl od rad místních borců, ale nebudu rozjíždět flame, ukvapit se je normální a stává se to...
Madical-Strains
Microft-Jezis at to neni spaleny!

Fiste-Dobra tabulka,skoda ze neni citelna po zkopirovani na plochu.
http://www.growshop.cz/clanek/52-na...avkovani-hnojiv
tady se to da stahnou v pdf. super pomucka kdyz neni EC !

A neni mozny proste ze Tangerine Dream nema rada vyssi zalivky? Myslim tim ze se lehko prelije? Treba je ze suchych plani. Zadna prirucka jak se o ni starat a zalevat u toho nebyla a ani na netu jsem nic nenasel. To by mely k semenum psat !
Protoze ja to zalil az kdyz to bylo opravdu suche,jeste jsem to testoval dle rady s tim dulkem a toaletakem.

No uvidim rano.....drzte palce.

Jestli je to přehnojený poznáš na konečcích listů, v tom případě budou spálený :):):) přelití ani nedostatek dusíku se neprojevuje od konečků listů, ale celkově...

a tady něco speciálně pro EDU (neboj, nebudu Tě v tom koupat, jako ty mě :)), cituji sám sebe:

"V květu Ti nedoporučuji nic rosit, to není potřeba, leda by jsi zachraňoval plíseň nebo škůdce... Jinak záleží co myslíš, něco se musí dávat na noc (Bud rot stop třeba) něco nemusí, to záleží na přípravku...

Na složité otázky chceš jednoduché odpovědi, tak to ale bohužel není..

Nevím jestli jsi to spálil phytaminem, ale jestli to spálená je, tak spíš celkově hnojivy... zkus ubrat, nebo dát 2 proplachy za sebou nevím, konečky listů jsou indikátor zdraví, když už..."

Ale to se zase opakuji.. Je možný, že TD je specifický na určité věci jako množství zálivky, hnojiv, atd, každý model je jiný, to už tady taky padlo...

Madical-Strains
Microft- Jak to poznam ted na koneccich kdyz uz jsou preci suche?
Domnivam se ze stav kytek se ukaze az tak za 3 dny po zalivce,vzdy to tak doposud bylo ,kdyz jsem neco udelal tak za 3 dny byla videt teprve reakce. Uvidime taky zitra rano pred zhasnutim,zatim bych radeji nedelal predcasne zavery ,zatim jsou jen poklesle listy,treba je to opravdu jen to preliti (modlim se za to :-) )
Ale mam li byt uprimny tak ted trnu strachy.

A pokud to bude to preliti tak jak je to mozne kdyz substrat byl opravdu suchej ? A to jsem ani neprolil zkrz protoze mi dosla voda.(1l na 1 kyti.)

Fakt smekam pred kazdym uspesnym indooristou,nikdy bych nerekl ze to bude tak obtizne a doprovazeno takovymi problemy.
I kdyz zaroven musim o sobe priznat ze jsem mozna az presprilis starostlivej a moc sleduju co se s holkama deje a hned jsem z kazdeho problemu vystresovanej.
Hnojíš minerálním, ne, to musí být vidět skoro hned...

Psal jsi že ty konečky jsou suchý na půlce listů, to už jsou všechny konečky suché na všech listech?
Madical-Strains
to Microft-Ne nastesti nejsou ,tipuju 40-45% zatim beze zmeny.
Aha myslel si tim ze to poznam na tech zbylych zdravych,uz chapu.
Ne neni to videt hned,fakt ne,brzo je videt jen sveseni lisu ale treba ty spicky nebo suche kraje az za 3 dny.

Hlavne mi drzte prosim palce at se mi to podari seknout !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Já vyměknul hned jak na mě naskočil eda, přece jenom řešil jsem s tímhle koníčkem fakt hrůzy a trochu mě to poznamenalo. :D
A je fakt, že osobně jsem řešil prolejváním, právě nedohnojení, takže se fakt trefil do černýho.
Pořád jsi nejsem jistý kde je pravda... Z fotek osobně vidim jenom, že jsou nevitální možná přelitý, barvu nevidim.
( Je tak těžký vytáhnout kytku pod denní světlo a vyfotit ji z půl metru s bleskem? ):slizoun:
tornado12
citace:
to Microft-Ne nastesti nejsou ,tipuju 40-45% zatim beze zmeny.
Aha myslel si tim ze to poznam na tech zbylych zdravych,uz chapu.
Ne neni to videt hned,fakt ne,brzo je videt jen sveseni lisu ale treba ty spicky nebo suche kraje az za 3 dny.

Hlavne mi drzte prosim palce at se mi to podari seknout !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ahoj,
dle mojeho nazoru to má nadbytek vody.
Můžeš prosím uvést poslední 3-4 zalivky?
Datum a množství + hnojiva přidané do vody.
Naposledny si zalil cca 1l vody s coco 1ml A a 1ml B
Jak a na kolik upravuješ PH.

Dopadne to dobře a nakonec budeš mět dobré paličky.
Naláduj to tu fotkama celku a pár jednotlivců.
Vypni lampu, nasviť to žarovkou a blejskni to.
Svěšení listů je vidět brzy? To přelejváš tedy strašně!! No pěkně Ti tady chlapci poradili, jak si zkurvit pěst a ty je posloucháš úplně slepě!!

Nemysleli ti pěstitelé z Kalifornie začít přihnojovat až 16. den květu? Jako takový substrát je fakt oříšek, to bude našlapaný živinami, to je něco kolem 2 kilo humusu na květináč,to mi přijde až dost..

indoor v cali je většinou o dripu nebo tak něco a minimální vegetaci, 16 dní na růstu je divný číslo, proč 16??....)

Jestli to je něco jako all mix, tak věz, že já jsem tohle kolo za 51 dní života kytek, přihnojoval zkušebně jednou (kolem 20. dne květu) a bylo to brzy!!! Kultura hnoje tomu říkám tady na G, EC 1,5 je bráno jako urážka :)
EDA45
citace:
Pomoooc !!!
Takhle sveseny zkrouceny listy po zalivce 1l a pridani 1ml A a 1ml B coco plagronu na litr,kdy jsem otevrel box. Puda je ted stale vlhka a a zaleval jsem kdyz byla sucha. To jsem to tedy spalil?
To jsem je asi 100% odrovnal......???? Co kdyz se to zkrouti ja se zminoval Grunger a ted se bude smat jak psal na 8.strance.
Ja to fakt nechapu ,co jsem zas udelal spatne?
Radili jste pridat hnojivo lehce prolit az do misky aby trosicku vyteklo.... to se mi ale nepovedlo protoze me dosla odstata voda,takze jsem zalil 1L na 1 kvetinac .
Poradte proosim co s tim. Nebo je to jen prelite a bude to zas OK?
:-(

Ale Butchi,kde máš ten teplo-vlhkoměr,dole opřenej o květník..?
To si děláš srandu..Ty máš v kořenový zoně 26 stupňů,jak máš vysoký kytky..? Víš kolik musíš mít u vrcholků kytek pod lampou..? Teploměr patří do úrovně vrcholků rostlin a 26 st u kořenů je fakt kua dost..,to by měly mít nahoře vrchní paličky..To máš takhle pořád..? To taky nakonec to jádro pudla může bejt ještě i jinde.. ;)
Tady máš dokonce 29°C dole u květníku po straně boxu.., http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=473758 co myslíš,kolik asi v tu chvíli bylo pod výbojkou u vršků...?
Jinak po zalití do plna,předtím proschlýho květníku(kor studenější zálivkou,než je teplota substrátu) se kytky můžou na chvíli svěsit,nic dramatickýho se neděje..

Jinak tornádo 12 - velmi věcné a kostruktivní,zálivky,hnojky v posl. době,pořádný fotky na denním či jen slabším žárovkovém světle..Jo,to by chtělo..Taky by myslim určitě stálo za to,vytáhnout ven bal a mrknout na kořeny,nejlíp taky nafotit..

Grunger - souhlas

microft - raděj bez konimentáře.. ;)
Madical-Strains
Smazano
Madical-Strains
Fuj to jsem si oddechl. :-) je to ok !!!
Cekal jsem do 9.h az zhasne svetlo abych to mohl poradne nafotit. Kvuli slunci jsem musel zatahnout i zaves a vypnout blesk,ten taky zkresloval barvu.
Dival jsem se 5 min pred vypnutim byly krasne vzhuru,ted na fotkach uz trosicku svesuji listy a ukladaji se k spanku.

Tornado- kdyz jsem procital co jsem napsal tak jsem tam nasel preklep chybu za to se omlouvam,psal jsem ze jsem hnojil ted naposledy 3ml A a3ml B,zkutecnost je 2,5+2,5 1l vody na kvetinac. Zalivka pred tim byla 3 dni zpet 2ml A 2ml B 0,5l a zalivka pred ti zase 3 dni zpet a ta sama davka hnojiv.
O PH jsem jiz psal ale abyste to nemuseli hledat tak mam jen ph tester kapky z akvaristiky a Acid na snizeni ph. PH se snazim snizovat z 8 ph(tm.zelena) na cca PH 6 ( svetle-zluto-zelena) Aby se proste testovaci vzorek nejvice podobal barve ph 6.

Microft- Opravdu zalevam kdy je to suche,mam sice pudni vlhkomer ale ten tam uz nemuzu strkat aby neponicil korinky,tak jsem zkusil ten hajzlpapir do rulicky do dulku.
Ani se nezkrabatel vlhkem byl takovy jaky byl predtim.
Neni to 2kg humusu na kvetinac protoze jsem vse rozmichal ve vane a skoro pulka mi zbyla,jsem dal zpet do pytle namichane.

Eda- Teplomer mam na substratu,vim ze by mel byt u vrcholku mel jsem ho povesenej na chvili pod lampou v urovni vrcholku ale ten amik me psal at ho dam pryc protoze stinil kytkam.
To ze mam ted 26 kdyz je v noci chladno je diky tomu ze jsem vyhodil TT150 na pritah a na odtah jede 820m3 prima-klima.
Jinak jak rikas tam bylo pred tim v chladnu 29C a kdyz byly pred nedavnem ty vedra tak dokonce 35C. Ale vyzkousel jsem vse ke snizeni ale nic nepomohlo.
Zalevam vodou 24h odstatou mam v pokoji 26C taqkze si myslim ze by mohla byt zalivka dostatecne tepla ale muzu se samozrejme mylit.
Na koreny se ani neodvazuji podivat protoze jak jsem 2 presazoval tak vypadaly ze neprezijou a vsude pisou co nejmene presazovat.

Jo jeste kytky jsou cca 37-40cm vysoke,kdybych je neohybal tak bych je odhadoval na 50 cm.
Ta prvni fotka je s bleskem,dalsi bez blesku.

Snad jsem na nic nezapomel.
Madical-Strains
1.fotku mi to nevzalo vkladam jeste jednou, to je ta focena s bleskem.
Jinak ty 2 maji uplne jine listy a jsou jako jedine o neco svetlejsi nez ostatni.
Vsem davam stejne zalivky.

Jo jeste jsem zapomel na jednu vec.
V te dobe pred tydnem jak jsem zaleval kazdy 3.den 0,5 l,tak to jsem mel odskouseno ! 4.den se uz se svesily listy protoze nemely vlahu ,jak jsem zalil tak do 20 min byly ok. Tak jak muzu prelivat kdyz 4.den je uz pozde a 3.den uz je preliti? 0,5l ?
EDA45
citace:
1.fotku mi to nevzalo vkladam jeste jednou, to je ta focena s bleskem.
Jinak ty 2 maji uplne jine listy a jsou jako jedine o neco svetlejsi nez ostatni.
Vsem davam stejne zalivky.

Jo jeste jsem zapomel na jednu vec.
V te dobe pred tydnem jak jsem zaleval kazdy 3.den 0,5 l,tak to jsem mel odskouseno ! 4.den se uz se svesily listy protoze nemely vlahu ,jak jsem zalil tak do 20 min byly ok. Tak jak muzu prelivat kdyz 4.den je uz pozde a 3.den uz je preliti? 0,5l ?

Tak vidíš,hlavně v klidu.. ;)
Ta zálivka neměla asi 26 st,viď..? byla studenější..?Teploty měř u vrcholků,ty američany neber tak doslova..;)
Reakce kytek po řádným zalití byla normální,na chvíli svěsí,než zálivka proteče víc do spodku,něco odteče,srovnají se teploty v médiu,kytky se nadechnou a jedou dál..
Nic jim není,vypadají zdravě,hlavně absolutně žádná známka po přehnojení,spíš lehounce nedokrmený,pokud ty tři nejsvětlejší mají jinej tvar listů,zřekmě jiný pheno,nebo jiná genetika?Nevím,v každým případě jsou o něco rozežranější,než zbytek,to se stává..
Jedinej,kdo tu dělá předčasný,nějaký sebeoslavný,ale chybný závěry ,je microft..Ale ten viděl kokos jen v katalogu,v hlíně indoor má odjetý dvě kola,ale v noci tu psal,jak se všichni,co pěstují léta, musíme učit rozumět kytkám podle toho jak vypadají,a že když si počkáme,tak se to taky naučíme..:teef: Pak to smáznul,editnul..No sranda..
Jestli chceš mít pro sebe jistotu,požádej prosím přes pm Machomana,ať mrkne na tyto fotky,ohledně barvy kytek,je to opravdová kapacita přes hydro,kokos,hnojení v nich,zálivku i na to jak vypadají hladové kytky a jak přehnojené,a ať ti sem odpoví..Nechci tím nijak snižovat postřehy ostatních,ale Machoman je určitě i jima uznávaná kapacita.. ;)
Bude to ok ,v klidu buď,uvidíš...;)
Co tam máš Butchi za substrát? Tam je i perlit? Každopádně plný humusu, čili zapomeňme na hydro nebo kokos už prosím vás...

2 Eda: lol, dávej dál, to je slabý, tím mě neurazíš, víc osobní bys měl být, rodinu do toho zatáhnout, atd...
EDA45
citace:
Co tam máš Butchi za substrát? Tam je i perlit? Každopádně plný humusu, čili zapomeňme na hydro nebo kokos už prosím vás...

2 Eda: lol, dávej dál, to je slabý, tím mě neurazíš, víc osobní bys měl být, rodinu do toho zatáhnout, atd...

Jen konstatuji fakta..
V noci si tu velkohubě urážel ty,ne mě,ale všechny zkušené growers,sám,co by indoor začátečník, i když si to pak promáz..
S tebou už nic řešit nebudu,je to o ničem...
Jen nevim,co teď budeš slavit,Butchovo přehnojení se nekoná...;)
Jsi zbrklý chlapec...
Madical-Strains
Vadi mi ze na sebe stale utocite , hele nabizim vam oboum Deal.
Kdyz se budete od tedka ignorovat nebo alespon zmirnite tak sem budu psat dal svoje chyby a postrehy atd. kdyz nebudete tak sem prdnu jen jednu fotku tydne a bude...
Vazim si kazde rady ! Ten kdo radi nebo vyjadri svuj nazor tak urcite nechce radit schvalne spatne, radi tak jak to citi aby to dopadlo co nejlepe.
A urcite pro nikoho neni prijemne kdyz se do vas nekdo obuje za jiny nazor.

Ten amerian me psal......
Mame skoro uplne stejny komponenty (az na teplomer) ale stejny podminky v boxu urcite mit nikdy nebudeme.
Kytka v ruznych podminkah reaguje odlisne je to jako s clovekem.
On ma stejny stan,stejnou HPS skoro vse stejny a problemy s teplotou nema a venku ma udajne horko. A psal mi ze jeho kamos mel v poslednim kole v boxu 38C a palice mel obrovske a super vuni,chut i luxusni ucinky.

Tim chci jen rict ze mozna je mozny ze kazdy mate svou pravdu pro sve podminky ve svem boxu. I ten botanik psal ze se mohou rostliny vyjadrovat odlisne v ruznych podminkach a nutne to nemusi znamenat presne to ci ono.
Pry az pojedu tuhle odrudu alespon minimalne 5 x tak prijdu na to sam kde jsem pry udelal chybu a co ty kyti me chtely vlastne rict.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma