Cicmon |
Kubis: cece tady na groweru jsem to nikoho delat jeste nevidel, ale v dokumentarnim filmu "I grow, chronic!" typek v rustu nezastipuje vubec a tejden po prepnuti stipne, coz ma za dusledek to, ze se vytvori 2 centralni salamy misto 1, takze bych se toho nebal :wink: |
|
|
Kubis |
Zdravím ještě dotaz mam ve skříni 26* a to tam neni přítah ani odtah jen asi 4cm na 4cm otvor pro ůnik teplého vzduchu. v podlaze to samé bojim se že mi tam klesne příliš teplota kdyš tam dám odtah svítím 250W son-t a velikost pěstírny 75/70/150 můžete mi nejak poradit?? |
|
|
Cicmon |
Kubis: jak klesne teplota? I v pripade pritahu z venku to uz prece nemuze byt problem, venku je teplo ;)
minimalne na kvet tam odtah budes potrebovat ;) a i na rustu potrebujes vymenu vzduchu kvuli CO2... |
|
|
Kubis |
zdravím mám takový problém nejak se mi kroutí konečky listů smněrem dolů sou v7L květináčích a zalivka je 1 denně 0,5L zatím tam ještě není odtah poradte pleas.. |
|
|
growman |
mal som obzraty listok taq som zastipol co myslite vyjde s toho neco?? |
|
|
operator66 |
Neviete niekdo ako sa zastipava matka?? |
|
|
shrek |
Neviem ci ti s toho daco vinde .Potrebuje to len cas. A pls potom daj vediet co s tim je okik? |
|
|
|
citace: |
Původní příspěvek od operator66
Neviete niekdo ako sa zastipava matka?? |
čoveče úpplně jinak :teef: momentík, ty si měl v bazaru nějaký řezy tuším...hehe no tak to se nedivim že si smázlej :D (edit - spletl sem si operatora se siemensem :teef: )
groumen:
wow no zaštípl si to fakt hodně brzo takhle nad děložníma lístkama :rip:
hodně štěstí
chjo některý lidi mě nebaví, dyť si stačí přečíst něco málo na začátku, trochu u toho i přemýšlet...taková demence tady :jerk:
taky dělám zajímavý seky občas, ale až tak? :rolleyes:
kubis:
na 99% nízkou vlhkostí - tohle nejlíp vyřeší zvlhčovačka anebo na ně dej sáčky, udělej jim mini pařník nějakej |
|
|
atari |
mam ortazku kdyz zastipnete naky patro tak to co ste ustiply vyhodite nebo ususite nebo zase zasadite estli jo tak jak pls |
|
|
atari |
hm tak si vyser ale treba kdyby si mi rek co stimn teda |
|
|
Karloz |
Tak snad se tu nebudete hádat, prostě když zaštípneš kytku, tak asi každej ten zbytek vyhodí, usušit je to k ničemu! zasadit to můžeš, ale to si přečti řízkování jak to probíhá a jak to musíš udělat, ale to je zas trochu o něčem jinem:D |
|
|
Ono |
atari:
Ahoj. Vyskúšaj každú z možností a sám uvidíš, ktorá je najlepšia.:cool: Marihuana od raného štádia obsahuje určité množstvo (alebo koncentráciu) účinných látok, ktorých obsah sa dozrievaním zvyšuje. Preto, ak zaštipneš rastlinku napr. v druhom mesiaci rastu, záštipok môže mať nejaké tie účinky. Ale to skôr teoretizujem, pretože záštipky som síce skúšal, ale iba zo zvedavosti a párkrát. Je však otázne, aký podiel na účinkoch má placebo efekt.:rolleyes:
Záštipok sa dá použiť aj ako klon, ale musí mať zodpovedajúcu veľkosť, samozrejme. Viac informácií poskytnú thready o klonovaní a zakoreňovaní.:) |
|
|
autogen2 |
mne to este nekvitne a tak som to este zastipol dnes |
|
|
growman |
ja zatipavam uz jedine technikou FIM |
|
|
prasátko |
Jak je to so spodníma vetvama na které neprosvíti dost svetla? Muzu je odriznout treba v 1 - 3 tejdnu kvetu, aby se živiny suostredili vic do palic výše? |
|
|
Calzone |
prasátko:
ty nejspodnější chcípácké, zakrnělé větve můžeš později až bude mít kytka dost listů/větví odříznout. Na těch větvičkách stejně nic moc nevyroste a akorát kytku vysilují. Po odříznutí může kytka soustředit tu sílu do silných, nezakrnělých větví. |
|
|
kraken |
když zaštipuju kytku tak mam zaštípnout jen ten vršek nebo y nejaký ty ostatní patra? |
|
|
Calzone |
kraken:
záleží jak moc to chceš rozvětvit. Pokud jsou ty větvičky dost velké, můžeš je klidně taky zaštípnout. |
|
|
kraken |
no a kdyš to chcimít hodně rozvětvený?potřeboval bych nějake ukazkové foto jak to ma vypadat |
|
|
FidoBMX |
Cau hele sem zacatecnik jako uz mam par pestovani za sebou ale zrovna v zastipovani se nevyznam tak se me nesmejte!!! Kdyz chci kytku nizsi spis kerik rozvetveny tak to jako treba nad 2patrem normalne smiknu stonej? nak sem to nepochopil jeso mam tesne nad patrem uroznout celej ten stonek a ona se pak rozvetvi? dikes |
|
|
|
fido - ne, uřízneš jen tu vrchní růžičku která se klube.)
představ si to jako krk a hlavu. uřízneš člověku hlavu tak, že ho setneš přes krk. trvá asi týden (podle podmínek), než se rozjedou (většinou dvě) hlavní větve - potom bude nabírat kytka tvar Y
doporučuju jak se trochu rozjedou ještě zaštipnout jednou u každýho z těch dvou vrcholů, porom to bude pěknej keřík
ps: čekni si taky co máš za odrůdu a jak se sama od sebe větví, kolikrát tohle neni potřeba, ale zase nic tim nezkazíš žejo
ps2 - ještě existuje technika FIM, kdy uřízneš člověku hlavu jakoby přes pusu a ne přes krk, a takhle ti může vyrašit až šest výhonků... |
|
|
Deluxe |
Ja som zastipnul 3 rastlinky z 10 .. zastipnul som ich nad 3 patrom dalsie 3 zastrihnem nad 4 a dalsie nad 5 a jednu nebudem obec... som zvedavy |
|
|
|
Ja zaštipujem tiež až za 3tím poschodím lystou a ket je rastlinka vedčšia tak to z 2heho poschodia dm až na prvé a mam jeden odrezok z 2ma rastlinkamy to nazívam 2veže mam ich aj vo svojom grove zatial vypadajú pohode.... |
|
|
Deluxe |
aka je u teba stara rastlinka s 3 poschodiami ? moja tak 11 dni zo semiacka |
|
|
lasty3 |
Prosim vas potreboval bych poradit...jak mam zastrihnout kytku kdyz chci aby mel aspon 4 slahouny?predem diky za radu |
|
|
lasty3 |
Po vyjetí 6 sekundárních větviček je hned v prvním patře zastřihnu tenhle text sem trochu nepochopil,mohl by mi to nekdo vysvetlit co to jsou ty sekundární vetvicky? |
|
|
|
zdarec borci prospiva co se tyče vynosu zastipovaní bílé vdovy a pokud mozno tak asi kolikrat zastipnout |
|
|
pepino77 |
Zajímavej článek o zaštipování je tady http://www.greenhome.cz/clanky/zast...stlin-ano-ci-ne Zajímavý je, že se nebrání ořezávat rostliny ještě v květu. Já to taky dělám, víceméně stejně, jako to píšou v tom článku a musim říct, že je to pro dobro věci. Mam mnohem míň práce při zpracovávání sklizně a palice jsou pěkně mohutný. Ze zkušenosti musim říct, že na kvantitu to vliv nemá. Pěstuju už 10 let a testoval jsem to fakt mockrát. |
|
|
Ksaviercz |
Prosim o radu.
Dnes zaštipuju poprvé a potřebuji rychlou odpověd.... mám asi 16 dní staré kytky, sou zhrubá 30 cm vysoké a mají okolo 8 pater...vypadají dost rozvětveně ani bych nezaštipoval ,ale musím protože jich mam málo a potřebuju řízky... otázka Zní:
Musím zaštípnout pouze poslední patro? (kousek pod vrcholem) ,nebo třeba uštípnout řízek který by se skládal ze tří pater?-tím padem z 8 pater by zbylo 5 pater...díky |
|
|
LemonJelly |
Původní příspěvek od Ksaviercz
Prosim o radu.
Dnes zaštipuju poprvé a potřebuji rychlou odpověd.... mám asi 16 dní staré kytky, sou zhrubá 30 cm vysoké a mají okolo 8 pater...vypadají dost rozvětveně ani bych nezaštipoval ,ale musím protože jich mam málo a potřebuju řízky... otázka Zní:
Musím zaštípnout pouze poslední patro? (kousek pod vrcholem) ,nebo třeba uštípnout řízek který by se skládal ze tří pater?-tím padem z 8 pater by zbylo 5 pater...díky |
V pohode mozes aj nad tym piatym. |
|
|
pepino77 |
Souhlas s LemonJelly. Ještě chci říct, že můžeš udělat řízky i z těch spodních větví (jestli za to stojí). Je to dobrý v případě, že nemáš všechny kytky stejně velký.
Příklad:
Když vyšší uřízneš vršek, bude stejně vysoká jako ta nižší. Kdybys pak uřízl vršek i tý nižší, bude zase o něco menší, jako na začátku. Můžeš teda z tý nižší uříznou spodní větve a budeš je mít stejně velký.
Znova opakuju, že řízky ze spodních větví má cenu dělat jenom v případě, že jsou pěkně silný a mají aspoň 2 patra.
Hodně zdaru;) |
|
|
Tounny |
Chtel bych se optat. Letos mám v plánu poprvé pěstovat outdoor.
Early Girl a Mandal #1. Není mi uplně jasný zaštipování outdoor modelů. Můžu to udělat následujícím způsobem?Psal to cca 7 let zpátky jiný uživatel groweru.
Př. Kytka,zaštípnutá při výšce 30cm,asi 5pater s listy schopnými života,začne se větvit na dva vrcholy,a povětšinou na záštip ještě zareagují spodní patra a začnou se taky větvit,například 3 a 4patro...takhle kytku nechat ještě tak 14 dnů až zase pěkně obrazí....a zkošatí...pak zaštípnout jen ty dva nejvyšší vrcholy...
Zatím co zpomalíš ty vrchní dvě větve,tak se pořádně rozjedou ty spodní,tak...že doženou ty vrchní...tak že máte skvělej keř s hromadou vrcholů....
Ted mám jednu kyti,má 50čísel,a tak 11vrcholů...což je v klídku
Díky za rady a typy. |
|
|
Kudrnáč |
Hi all Growers chtel by sem se jen optat jestli tady ma nekdy zkusenost s Himalayema??? Mam jich 20 pod 600W a je to full-full takze mi jde o to aby si ty kyti nejakym zpusobem nestinily nebo nebyly zbytecne moc rozkosateny, proto se chci zeptat jestli to vubec ma cenu zastipovat popr. jak moc??? S Himalayema a zastipovanim mam zkusenost pouze venku kde se ta kytka krasne kosati ale to ja zrovna nepotrebuju pri mym poctu kytek,zase nevim jak ta kyti vypada kdyz neni zastipnuta vubec , indoor je jedu prvne...tak se radsi zeptam :-) Diky moc za jakykoli komentar.... |
|
|
pildo |
Původní příspěvek od Tounny
Chtel bych se optat. Letos mám v plánu poprvé pěstovat outdoor.
Early Girl a Mandal #1. Není mi uplně jasný zaštipování outdoor modelů. Můžu to udělat následujícím způsobem?Psal to cca 7 let zpátky jiný uživatel groweru.
Př. Kytka,zaštípnutá při výšce 30cm,asi 5pater s listy schopnými života,začne se větvit na dva vrcholy,a povětšinou na záštip ještě zareagují spodní patra a začnou se taky větvit,například 3 a 4patro...takhle kytku nechat ještě tak 14 dnů až zase pěkně obrazí....a zkošatí...pak zaštípnout jen ty dva nejvyšší vrcholy...
Zatím co zpomalíš ty vrchní dvě větve,tak se pořádně rozjedou ty spodní,tak...že doženou ty vrchní...tak že máte skvělej keř s hromadou vrcholů....
Ted mám jednu kyti,má 50čísel,a tak 11vrcholů...což je v klídku
Díky za rady a typy. |
nechapem co ti na tom nie je jasne. ci nechapes dostatocne pisanemu slovu??? |
|
|
Tounny |
to pildo: nikdy sem kytky nezasmikaval, takze se ptam, jestli to muzu udelat zpusobem jakym sem popsal.chapeme se? nebo ses jeden z tech typku co jsou mistri sveta a misto toho, aby poradili, tak tady jen do lidi prudi? |
|
|
pildo |
no mas to tam celkom dobre napisane. ja som vzdy zastrihaval myslim ked mala rastlina tak 20-25cm a potom po kazdom 3-4 poschodi (moze to byt ekvivalent tych 14 dni). a ked som musel presadzat tak som to skombinoval, kedze aj po presadeni aj zastrihnutiu sa pozastavi rast. |
|
|
pildo |
preto som mu napisal velkosti :) |
|
|
Tounny |
to pildo: diky
to Punkobzol: vim, ze je ted na zastrihavani brzo :-) |
|
|
Ladida |
hltam to tu z plnejch vzdechu..;-}..fakt je to nadhera tu cist....jste skveli...jdu zalivat hiiiih |
|
|
Jaby |
Mám dotaz... Na začátku se tady řeší jestli kytkám prospěje na začátku květu zaštípnout vrcholovky, který se pak údajně rozvětví nebo budou masivnější a pár lidí tam píše, že to vyzkoušej, ale nenašel sem výsledek, tak by mně zajímalo, jak to s nima vlastně je? |
|
|
Fiklipos |
Zdravím vás, myslíte, že bych je měl už seříznout? diky za odpovědi. |
|
|
exup |
štípnul bych je, osobně štípu kytky hned po pětilistu takže po třetim patru:) |
|
|
alko |
dej je nekam na světlo strasne se ti to vytahuje a urcite stipnout |
|
|
Komat |
Cusovka,potebuju poradit,zasadil jsem poprve v zivote zacatkem kveta kytku.Ted ma asi 15 cm,hlinu mam tuto http://bioplants.cz/cz/Detail/1002/...Royalty-Mix-50l myslite ze je OKEJ?Jeste potrebuju vedet jak se tedkom mam starat o kytku abych neco neprosvihl.Vubec nevim jak je to se zastrihovanim,cetl jsem o tom na foru ale presne nevim jak to udelat.Mam fotecky tak kdyby byl nekdo tak hodnej:)a zakreslil by mi do obrazku jak to zastrihnout byl bych rad:)Fotecky bych poslal na mail |
|
|
pildo |
co tak pozriet faq a precitat si par stranok? to ako treba kazdemu novacikovi vysvetlit zakazdim to iste??? co ste uz retardovani???
Původní příspěvek od pildo
no mas to tam celkom dobre napisane. ja som vzdy zastrihaval myslim ked mala rastlina tak 20-25cm a potom po kazdom 3-4 poschodi (moze to byt ekvivalent tych 14 dni). a ked som musel presadzat tak som to skombinoval, kedze aj po presadeni aj zastrihnutiu sa pozastavi rast. |
|
|
|
Libi |
Nazdar lidi,
celý jsem to tady přečetl, ale stejně jsem nedostal odpověd na moji otázku... Jedu ScroG (250W) a kytky už mám přeplý asi dva týdny na květ a takovejch 85% větví mě pěkně dorostlo / přerostlo síť, ale ty zbylý větve k síti nedosáhnou, takže jim ty další budou pěkně stínit... A teď vůbec nevím, jestli mám ty menší vetvičky pod sítí ostříhat, aby kytka dala co nejvíc síly do těch vrchních palic a nebo je tam mám nechat a doufat, že na nich něco vyroste... |
|
|
j0llyj0k3r |
Původní příspěvek od Libi
Nazdar lidi,
celý jsem to tady přečetl, ale stejně jsem nedostal odpověd na moji otázku... Jedu ScroG (250W) a kytky už mám přeplý asi dva týdny na květ a takovejch 85% větví mě pěkně dorostlo / přerostlo síť, ale ty zbylý větve k síti nedosáhnou, takže jim ty další budou pěkně stínit... A teď vůbec nevím, jestli mám ty menší vetvičky pod sítí ostříhat, aby kytka dala co nejvíc síly do těch vrchních palic a nebo je tam mám nechat a doufat, že na nich něco vyroste... |
jestli jsou větvičky pod sítí slabé a nedostane se k nim světlo, nemilosrdně bych je odstříhnul, nic kloudnýho na nich nenaroste a kytka se do nich akorát bude marně pokoušet cpát živiny, který můžou být užitečný jinde.. |
|
|
Dooku02 |
Cau lidi, kdyz jsem 3x zastipnul kytky( poprve po 3 patre a pak hned po dalsim) a pak znich na 2x po tydnu odebral na rezy(spodni 2-3 patra) nebudou jak ty rezy, tak ty "matky", ktery sem dal uz kvest, geneticky nejak vyrazne oslabeny? Semena mam od DP to konkretne WW. Jinak rezy vypadaj pekne, jen trochu pomaleji rostou(jednou sem je stipnul), ale ty puvodni matky se v kvetu nijak moc necinej, oproti minule docela maly paldy. Kdyz tak smaznu. Dik |
|
|
|
dooku hele udělal si blbost - ono je lepší řízkovat z větývek silnějších s nějakym tim patrem bude to bída takhle |
|
|
|
tos uz mel davno zastipnout :)kámo a myslim ze ti nikdo nemusi vysvětlovat jak zaštipovat pač tu toho maš až moc :P+foto
hodně štěstíí |
|
|
indianzmoravy |
No já vim že je toho tady dost, jenže si furt nejsem jistej kde jí přesně mám štípnout když už je takhle povyrostlá. |
|
|
j0llyj0k3r |
stipni me, jestli se mi to nezda.. Příště hledej tady a přečti si první odkaz. :D |
|
|
indianzmoravy |
j0llyj0k3r... díkes :) udělal jsem to podle toho, tak to snad bude ok :) |
|
|
|
Zdravím všechny zkušený growery ;-) Mám takovej malej dotaz..... Letos jsem si dal do zahrádky pár kytiček a aby nešlo nic vidět, nasadil jsem kolem zahrádky z každý strany 2 řádky kukuřice... Mám většinou indica modely (mazar, chronic, blue berry.... atd.) ale mám taky 2 opia a to je indika jen na 50%... Počítám tedy s tím že budou pěkně vysoký a tak by jsem potřeboval poradit jestli to ještě můžu stípat na vršcích, protože každej vrchol už má hodně pater, popř. jaké výšky se dorůstá maximálně.. Pro představu přidávám foto.. Díky moc chlapi za rady :) |
|
|
j0llyj0k3r |
Mám takovej smělej dotaz, tušíte někdo jak moc velkej vliv na výnos bude mít zaštípnutí Durbanu Poison, když je to genetika obyčejně tvořící jednu centrální palici? Trošku se bojím, že mi přeroste skleník a dvě větve se ohejbaj vodorovne lip nez cela kyka :) Díky za názor.. |
|
|
1wolf1 |
ja bych se chtěl zeptat co stim odštipkem?kamoš řikal že to mam dat nejak do vody boco ,to nemuži dat normalně do hlíny??? |
|
|
mira9 |
Původní příspěvek od KosMic
Jak je to se zaštipováním v době, kdy kytky začínají kvést? Má to ještě smysl? Nemá to nepříznivý vliv na výnos? |
Carlos: Ahoj, prosimtě to chápu, že kytka se po zaštípnutí už nerozvětví. Zajímá mě ale jiná otázka - když vystíhnu ven nějakou vnitřní nebo hodně krajní mizernou větvičku, na který by bylo stejně max na jednoho špeka, nepomůže to těm větším?
Napadá mě to na základě toho, že přeci když kytka nebude muset vyživovat celou jednu větev, bude moct vyživovat ty větve, který za něco stojej. Myslim si to správně, anebo se taková větvička živí sama a na výnosu ostatních to poznat nebude? |
|
|
growman |
mira9 no to mas prawdu urcite to trocha pomoze ale zase necakaj ziadny zazrak a pocul si o tom ze ked v dobe ked kytka ma pekne velke sisky asi taq 2 tyzdne pred skliznou narezes stopku a das tam zapalku otocenu syrou k rezu taq rastlinu to podrazdi a zacne vylucovat vsetko thc do sisiek cize to sa oplati skus |
|
|
mira9 |
Původní příspěvek od growman
mira9 no to mas prawdu urcite to trocha pomoze ale zase necakaj ziadny zazrak a pocul si o tom ze ked v dobe ked kytka ma pekne velke sisky asi taq 2 tyzdne pred skliznou narezes stopku a das tam zapalku otocenu syrou k rezu taq rastlinu to podrazdi a zacne vylucovat vsetko thc do sisiek cize to sa oplati skus |
Zajímavost, to jsem zatím neslyšel. Mám strach, že ta síra palicím něco provede, musim si hodně rozmyslet jestli to risknout, možná spíš jen na jedný rostlince. Skoro bych čekal, že když to jde udělat takhle se zápalkou, že třeba ta finální soluce nebo jiná z chemií, který leju kytičkám do vody, bude mít stejnej účiněk. Otázka je taky jestli síra neneutralizuje některou z chemií, anebo naopak, zda chemka nezneutralizuje síru, která zahubí restlinu aniž by do palic něco došlo. Zkoušel to už někdo, neni tu na foru nějakej klub o tom? Rád bych si o tom přečetl víc. Je to jednoduchej způsob jak zvýšit výnos, ale nevim jak moc to funguje. |
|
|
growman |
mira9 pocuj kamos mi to poradil howoril ze to funguje ma to otestovane ale ja este napisem ked to spravim ci to pomohlo |
|
|
Zlosin* |
hoši asi sem to trochu přepískl s FIMem :D na jedný kytce mám plus mínus tak 50 vrcholků :D mám vodštípnout ty nejmenší? chci radši větší palice než mrdy malých. |
|
|
crackonos |
Zdarec, měl bych dotaz. Mám kytky kolem 150-200cm a na můj vkus jsou moc vytáhlé a málo husté, nemá někdo nějaký tip, jak by šlo v tomto stádiu růstu rostlinu zhustit? Co takhle zaštípnout konce vrchních větví, aby rostly pomaleji a soustředily růst do bočních? |
|
|
Zlosin* |
tak je roztáhni do stran, a zaštípni samozřejmě... |
|
|
Maikl |
Nazdarek hosi.. Chcel by som sa opytat ci nepoznate nejaky sposob pomoci so zotavovanim sa kytky po zastipnuti.. nejake urychlene "uzdravenie" alebo nieco takeho.. :) Diky.. nech sa vsetkym dari :) |
|
|
Zlosin* |
postřik phytaminem určitě neuškodí, každopádně ze záštipem si musí kytka poradit výhradně sama... |
|
|
Salieri |
chtel jsem se zeptat jak presne zaštipovat protože jak jsem zastipnul tak mi cela rostlina uhynula |
|
|
jestedman |
Původní příspěvek od Salieri
chtel jsem se zeptat jak presne zaštipovat protože jak jsem zastipnul tak mi cela rostlina uhynula |
no rozhodně by tam měl zůstat aspoň jeden zdravý list |
|
|
GhOsT |
ahoj ...
chci se zeptat když zlomim stonek a nechám ho se plazit po zemi tak vyroste mi z tý zlomeniny větev ?
viz obrazek - vyroste to tak ? :))
Díky |
|
|
DEVIATIO |
hh,ne ! kdyz ti zlomim ruku,vyroste ti treti :-0
threadu jak funguje ohejbani je tu dost.stejne tak o zastipovani |
|
|
GhOsT |
nevyroste :D ale diky ti za ujasneni ted sem ji nestastnou nahodou zlomil az moc a tak sem tam dal kolik aby to aspon drzelo, nejak se da dohromady ze :) |
|
|
Dr.Crabakles |
Co myslíte, mužu už začít štípat? :) |
|
|
|
určitě ale osobně bych počkal ještě na jedno patro seříznout to pak můžeš kdykoliv |
|
|
mentaly |
Ja bych to nechat tak jeste 4 - 5 pater pak bych zastipl |
|
|
irdzi |
jjj chce to jeste pockat - ta kytka je jeste moc mala a jak ji strihnes, tak ji bude dlouho trvat nez zase zacne rust - aspon to je moje zkusenost ... |
|
|
undergroundman |
čau mám zaštipovat v indoor,když už jsem ve květové fázy nebo ne?dík za odpověd :) |
|
|
GhOsT |
undergroundman - podle informací co sem si přečetl se to nedoporučuje ;)
Ale někteří tvrdí že zaštipují paličky, ale sám to zkoušet nebudu možná na jedný :D
Peace |
|
|
undergroundman |
dík,taky si myslím ,že je to nesmysl akorát se tím oddálí doba sklizně ,taky to zkoušet nebudu :) |
|
|
kacerik |
ma niekto skusenosti zo zastrihavanim v 11 poschodi? myslim tym ze nechate rast jedenast poschodi a to jedenaste odstrihnete pocul som ze by mal stoho zostat pekny krik..... |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od kacerik
ma niekto skusenosti zo zastrihavanim v 11 poschodi? myslim tym ze nechate rast jedenast poschodi a to jedenaste odstrihnete pocul som ze by mal stoho zostat pekny krik..... |
Jestli chceš pěknej keř, tak určitě nemá smysl štípat takle rostlou kytku. Je dobrý vědět jaký máš geny a podle toho kytku jet už od začátku, záštipy, roztahování, tvořit s hlavním stonkem, témat je tady o tom dost. |
|
|
salesh |
ahoj, jsem totální laik, na kytce mám 5 pater (děložní lístky samozřejmě nepočítám). Nemohl byste tady někdo na nějaký fotce namalovat kde to mám přesně uštípnout? díky moooc. |
|
|
zoran |
Zdarec chci se zeptat jestli se zaštipuje i odrůda Top44 matkař říkal že ne,ale někdo zase jo že se zvýší úroda můžete mi poradit??? |
|
|
|
U mého noname se osvědčilo to že kyti mělo dvě patra listů od zhora a pokud na třetím dolním patře se ukázali boční větve tak jsem je nechal trošku narůst a odstřihl listy na tom patře.
Kyti sice jelo pomalu a až mělo 7-8 pater teprve jsem skoušel FIM(ale spíš klasika) tedy spodních 6 pater bez listí jen boční větve kiti se sice přibrzdilo v růstu ale za to šlo do keře a na balkon ideální výška -nehnalo tolik nahoru.(ty tendence tam byli)
Vidět to je na fotce v Galerce jak se krásně větví a výška jde do 80-90cm což mi na balkon bohatě stačí a čumilové mají smůlu.
Už teď se objevují první blizničky všude a asi kiti už začíná pomalu nakvétat,hnojka jde dál 1x týdně a asi už nebudu nic trhat od listí . |
|
|
Sysel4 |
Zdravím, včera sem zastřihl vrch kytky, vím že sem asi udělal chybu bo z toho vrchu už šly hlízy, a dneska je to zastříhlé uplně do hněda....co to znamená, neumírá náhodou? |
|
|
46, XY |
Tak hlízy z toho asi nešly... :D
Zastřižený je to v klidu, jen to bude o trochu déle trvat, než přetransformuje růst do bočních větví. To hnědnutí je ok, je to jen oxidace biosložek rostliny.
BTW, má málo světla (velká vzdálenost mezi patry) a jestli to není špatně vyfoceno (světlá barva), i hnojiv (pravděpodobně dusík).
Hodilo by se foto celé rostliny... |
|
|
Sysel4 |
No tak je vše OK, ze zástřihu už lezou 2 rozvětvení :) |
|
|
Sysel4 |
No tak se zastřihnutého místa už leze jakési cosi :D. |
|
|
Sysel4 |
Původní příspěvek od 46, XY
Tak hlízy z toho asi nešly... :D
Zastřižený je to v klidu, jen to bude o trochu déle trvat, než přetransformuje růst do bočních větví. To hnědnutí je ok, je to jen oxidace biosložek rostliny.
BTW, má málo světla (velká vzdálenost mezi patry) a jestli to není špatně vyfoceno (světlá barva), i hnojiv (pravděpodobně dusík).
Hodilo by se foto celé rostliny... |
Máš je mít :) |
|
|
Zavalagan |
kdyz ma kytka dvepatra nebo tři tak vsechno ostriham vsechny listy a necham jakoby jen stonek....pokazde se strasne moc rozvetví.......:D pokud najdu dam fotto |
|
|
Zoder |
Původní příspěvek od Zavalagan
kdyz ma kytka dvepatra nebo tři tak vsechno ostriham vsechny listy a necham jakoby jen stonek....pokazde se strasne moc rozvetví.......:D pokud najdu dam fotto |
to ta kytka přece nemůže pak mít z čeho růst dyž nemá žádnej list ! fotky co ti to udělalo bych viděl fakt rád .... |
|
|
MDe_ |
StonkoHul :rasta: :D |
|
|
BloodyBeer |
zdar
neco na tom bude, ale ja to neprosazuju a ani jsem se o to vlastne ani nezajimal. Rika se tomu tusim deflorizace - odstraneni vseho zeleneho na kytce a ponechani pouze zarodku vetvi ... na icmagu o tom bylo vice. |
|
|
BL! |
Zdarec nemáte prosím nekdo skušenosti se zastrihavanim WW? Pripadne mi že košata je už sama od sebe a ja bzch ji nerad moc brzdil aby stihla dojed nez pojedu na dovču... |
|
|
Rasta_pasta |
Původní příspěvek od BL!
Zdarec nemáte prosím nekdo skušenosti se zastrihavanim WW? Pripadne mi že košata je už sama od sebe a ja bzch ji nerad moc brzdil aby stihla dojed nez pojedu na dovču... |
Co jsem měl zkušenost s WW, tak ta se opravdu větvila moc hezky sama, takže jde spíš o to, jestli chceš mít nížší keř, nebo vyšší "klacky"
Nicméně jak píšeš... aby stihla dojet než ojedu na dovču...
Tak zastřižení nebude mít na dobu zrání vliv. Kytka nezraje podle toho, kolikrát je zastřižená, ale podle fotoperiody venku !!!
Samozřejmě pokud ji zastřihneš nešikovně, popřípadě na přelomu růstu a qvětu (nedejbóže jen v qvětu), tak tím můžeš rostlinu vystresovat a tím i prodloužit, respektive oddálit dobu květu.. |
|
|
John.Mall |
Pokud byla zaštípnuta jenom jednou, je to přirozený větvení až na rozdvojení po tom štípnutí, pokud to štípeš jako Kuba dříví, tak je to jednoznečně Trautenberk. |
|
|
|