Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: 1 2 3 [4] 5 
Zaštipování - Klikni zde pro originální téma
SMART
Zdravím, můžete mi někdo poradit jestli už mám zastřihnout kyti.?už je stará 5 týdnů, ale zdá se mi celkem malá a taková nerozvětvená.díky
MDe_
citace:
Původní příspěvek od SMART
Zdravím, můžete mi někdo poradit jestli už mám zastřihnout kyti.?už je stará 5 týdnů, ale zdá se mi celkem malá a taková nerozvětvená.díky

Rozhodně to přesad do velkého nebo ven (prostě tam kde chceš) techniky se tady projed, koukni se o pár stran spátky nebo http://grower.cz/forum/showthread.p...3142#post873142
killlsmoker
zastrihavate aj ve skrini ?
Zedy
citace:
Původní příspěvek od killlsmoker
zastrihavate aj ve skrini ?

Neboj se toho;) zastříhávání uplatníš kdekoliv potřebuješ lépe využít prostor, ať se jedná o OUT, či IN.
killlsmoker
prave to ted skousim delat nejake ty zastrihy tak jsem zvedavej co s toho ve finale vyleze
paiwer
já se chci zeptat na techniku fim u automatů jestli to má smyls ale možná jo, možná ne prosím o radu
PS. vim že je to psaný nezastřihovat ale fim by měl způsobit víc než 2 vrcholy a tím by se mohl teoreticky zvýšit i výnos i u tak rychlého růstu
bruno.kudrna
Zdravím
Mám passion1 je to vhodnej model na zastříhávání a ohýbání??Letos ho jedu poprvé taknevím.díky
Zdárek
kammo
Prosim o radu skusenejsich...rastlinky uz pekne kvitnu,jedna sa o early durban,no vzhladom na maly objem kvetinacov..cca 6litrov sa velmi tahaju.Zastrihnute uz raz boli ale zase atakovali hranicu jedneho metra.Uz len koli objemu substratu by som ich chcel drzat nizsie s mensim mnozstom palic,o vynos mi neide.Mozem teraz na kvete smyknut vrcholove palice do polovice?
XD vrcholovky nechej bejt :) spíš otrhej takový ty spodečky, slabý větvičky co rostou dovnitř atp :) prostě ty bez budoucnosti
kammo
Tie spodecky uz boli otrhane predtym...a uz som aj sekol do polovice vrchy,predsa len ked som porovnaval velkost kvetinaca s tym rozvetvenym vrchom proste to bilo do oci a neviem ci by som to bez problemov v tom malom objeme substratu uhnojil :)
XD to ne XD to už je moc XD
kammo
ale ani niee,kvetenstva tam ostalo aj tak do bluuudu:)
MaaaYaaa
Najdi si tu na G "lámání". je škoda se o úrodu připravit, když jí můžeš jenom poštelovat do boku a jet vesele dál.
kammo
Ono to do boku tlaci dost a takisto koli obmedzeniam s priestorom som to strihol....ale hlavne koli tomu aby tam nebolo mnozstvo riedkych palic,radsej menej a hustejsie...predsa len tie kvetinace obsahuju malo substratu....viem ze v kvete by sa nemalo zastikavat ale uvidime
Dobře ale pokut máš kvalitní geny a dobrej substrát, a občas tam kápneš nějaký ty živiny tak po ostříhání spodků bys měl mít kvalitní skoro všechno a nechápu proč jsi urval tu nejkvalitnější palici (vrcholovku) do pulky :p to s tim moc nejde do kupy co říkáš :)
kammo
ono to boli 4 vrcholovky ktore hnalo po predchadzajucom zastrihnuti a cele rastlinky s nimi vyzerali neforemne.Neidem na vynos,len sa s nimi tak hrajem :)...dufam ze kvalitna genetika aj ked su to f3ky...early durban od zen seeds
PaBlo
bez jakehokoliv zaštipovani :D
Johny Black
Zdravím,

mám dotaz na zkušenější ohledně zaštipování. Jedu poprvé indoor v green roomu 120*120*180 pod 600w. Mám tam 9 holek co si říkají ed rosenthal. Myslíte, že je to genetika, která se spíše zaštipuje nebo ne?
Pokud jel někdo eda, byl by jsem rád za jeho zkušenosti. Jel jsem 7 let out a tam jsem nikdy nezaštipoval. Díky
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Johny Black
Zdravím,

mám dotaz na zkušenější ohledně zaštipování. Jedu poprvé indoor v green roomu 120*120*180 pod 600w. Mám tam 9 holek co si říkají ed rosenthal. Myslíte, že je to genetika, která se spíše zaštipuje nebo ne?
Pokud jel někdo eda, byl by jsem rád za jeho zkušenosti. Jel jsem 7 let out a tam jsem nikdy nezaštipoval. Díky

Zdar, tady ti posílám nějaký vlákna lidí co měly ERSB pod lampou:

http://grower.cz/forum/showthread.p...%2BSuper+%2BBud

Tam by si se mohl inspirovat;) měj se a ať se daří!
Johny Black
ok, díky mrknu na to.
Qwertulanus
zdravim nejak jsem to nedomyslel a zaštípnul jsem kytku nad 9 patrem a má 82 cm myslíte ze z toho jeste neco bude??? dík za odpověd
AVICII
Zdravím vás groweři. Chtěl jsme se zeptat, jestli je dobré, zaštípnout takovouto rostlinu co je na fotce, zdá se mi celkem vytáhlá a má ty patra dost nařídko. Tak jestli by jí to pomohlo, a zároveň aby udělala více košatější tvar než aby se táhla pořád nahoru. Děkuji za odpovědi a rady. AVICII
AVICII
Chtěl bych se zeptat zkušenějších groweru, pokuď to je aspoň trošku vidět, je to dobře to zaštipnutí? kytka Shaman od Dutch passion.
bulm
zdravim..
nasadil sem do skleniku a ted tak premyslim co kdyz to vyroste a palky se nalepi na sklo...tak si rikam jestli by to nebylo lepsi jeste strihnout a roztahnout do stran.. je to Sour Diesel od Bulldog seeds
bruno.kudrna
Zdravím
Mám dotaz jestli není nějaký riziko plísně,když to zaštípnu teď když je takový počasí...
Mám obavy aby to zraněný,zaštípnutý místo něco nechytlo,když svítí slunko tak to zaschne že jo,ale takhle....
Zdárek:sun:
AVICII
Myslím, že nemusíš mít žádný strach, že se tomu něco stane. Já to v tomto počasí dělal také, a bez problémů. Kytka se s tím v klidu vypořádá ;)
Simpi23
citace:
Původní příspěvek od bruno.kudrna
Zdravím
Mám dotaz jestli není nějaký riziko plísně,když to zaštípnu teď když je takový počasí...
Mám obavy aby to zraněný,zaštípnutý místo něco nechytlo,když svítí slunko tak to zaschne že jo,ale takhle....
Zdárek:sun:

Stipej, toto neres s plisni nebudes mit kvuli tomu problem.
Leetsy
ahojte! tu je fotka mojej rastlinky a chcel by som sa spytat ci a kde by ju bolo dobre zastrihnut
Piestik
Nazdar. Ja by som ju strihol fimkou ale budeš to musieť dať do väčšieho(20-30l kýblu napríklad) ak chceš aby to nabralo pekný objem. A potom podla potreby rozťahuj vetvy smerom od hlavnej stonky.
Leetsy
ja by som chcel tkau mensi kricek ale tak 50cm vysoky ale skusim to potom poviem :)
Leetsy
takto to dopadlo
Piestik
ou :) kruto si ju odsekol :) ale pokial to chceš mať len taký malý kríček tak si myslím , že to bude dobré ešte to 2-3x strihneš a budeš mať to čo si predstavuješ. inak aka je to odroda ?
Leetsy
lemon kush alebo nieco take je to z domacich semacok nic kupovane a co som odstrihol tie listy co by sa s nimi dalo zrobit? :D
SkankyCZ
ahoj,
máme rostlinky těsně před přepnutím. Většina rostlin však pustila pár docela velkých listů a mám pocit že hodně stíní vetvičkám o patro níž. Můžu před přepnutím ty velké listy obrat? Některé jsou rádne kusy. Popřípadě uvítam i jinou radu. Jedeme první kolo a neradi by jsme něco zkazili.
Jinak se všemu daří a nepozorujem nic coby se holkám nelíbilo.
Tellur
Nazdárek, Groweři!!!

Pěstuji poprvé a mám dotázek ohledně zaštipování. Nějak jsem na to úplně zapoměl vzhledem k vytíženosti, a mám už na kytkách cca 6. pater listů... Mám to zaštipnout nad 3. patrem nebo kde?? Dík za brzkou odpověď :-)
Zdar,zaštípni to pod posledním patrem...Pokud jich máš 6 tak mezi pátým a šestým

Dá se říct že na zástřih nikdy není pozdě...kromě období květu.
Ale znám pár lidí co zaštípávají i po přepnutí
Zajac
citace:
Původní příspěvek od SkankyCZ
ahoj,
máme rostlinky těsně před přepnutím. Většina rostlin však pustila pár docela velkých listů a mám pocit že hodně stíní vetvičkám o patro níž. Můžu před přepnutím ty velké listy obrat? Některé jsou rádne kusy. Popřípadě uvítam i jinou radu. Jedeme první kolo a neradi by jsme něco zkazili.
Jinak se všemu daří a nepozorujem nic coby se holkám nelíbilo.

NEkdo tvrdi ano, ostatni ze nejsme chytrejsi nez priroda. Zkus vetvu tak a vetvu onak a uvidis sam :-)
Ahoj. Ted pojedu OG KUSH od Natural seeds. Mate nekdo zkusenosti s touto odrudou, co se tyce zastipovani? Ma cenu to zastipovat a nebo absolutne ne?
lukysek195
Ahoj. jsem začátečník nejsem si jistí jestli jsem pochopil jka se má zaštipovat posílám obrázky. chtěl bych vědět jestli je možno kytku zaštípnout a jak je na obrázku 2 ukázáno jestli je to správně.
1 2
MickyRocks
Zdravím, pěstuji první rok, snažil sem se zastřihnout fimkou, posral sem to, nebo je to ok?

Všem díky za rady ;).
KREATOR
měl si to zastrihnout o pár milimetrů níž.cca 3-5mm,tak aby si narušil i stonek.takhle ti porostou zastrižený listy.není to nic hroznýho.proste to šmikni znova a níž.taky už se mi to parkrat stalo.
deamoncz
nějak ti nefungují odkazy ://
lukysek195
čau lidi. potřebuji poradit na netu to nemůžu najít. kolikrát se má zastřihovat kytka. zatím jsem je zastřihl 2x rostou pěkně ale nevím jak poznám že to stačí a že se začnou dělat paličky abych nezatříhnul kytku třeba páté patro ale to by ve skutečnosti bylo to poslední a pak by začaly paličky. jsem nezkušený nerad bych je nějak zkurvil :/ poraďte prosím.
Zkuřka420
Ahoj, vítám všechny pěstitelé. :)
Jsem tu nový a mám dotaz ohledně zastřihávání větví. Rostliny mám od 50 cm do 1.2 m u všech mám zastřižený stonek ale obrovsky mi pořád letí vedlejší stonky do výšky. Už jsou hrozně moc vidět a nerad bych návštěvu černých soudruhů.
Kdekoliv jsem to hledal na internetu našel jsem pouze zestřtihávání hlavního stonku a ne větví. Můžu tedy zastříhnout i větve na kterých mi porostou květy aby jsem snížil velikost nebo by jsem se s tím připravil o výnos?
Za každé rady budu velice rád. Díky moc. :)
Tomsio
Ahoj já při svém prvním indoor jsem zaštipoval i vedlejší větvičky.. a žádný problém jsem neměl.. ;)
koles
Zastříhávat můžeš jak hlavní stonek, tak větve. Akorát se ti to pak bude dost větvit a budeš to mít dost hustý. Takže klidně zaštípni anebo se tu koukni na různé techniky ohýbání a přivazování (LST).

Třeba tady http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22341
Zkuřka420
Díky moc chlapy. :)
Já totiž slyšel že když zastříhám i větve, připravím se o květy, tak jsem si to potřeboval ověřit. :D
Tomsio
Z jednoho květu budeš mít dva.. ;) takže se toho neboj.. ;)
zelenysatan
Čau mužů za střihnout boční větve a hlavni stonek když mam rostlinku v době růstu? Někde jsem četl že se to děla az začátkem květeni.
Chtěl bych rostlinku za stříhat ať ji mám hustší a hlavni stonek mam za střihnout ze šikmo nebo rovně přikládám foto rostlinky Děkuji za odpovědi.
zelenysatan
tak jsem zastřihnu snad dobře ustřihl jsem vrch a dvě boční všechny tři řízky jsem hodil do Stimulax III gelový a pak do kostky tak snad se chytí chci i zjistit co vlastně mám (samce samici) květinu mám zatím v období růstu a je stará cca měsíc a půl.
snad sem vše udělal správně a nebo aspoň snad všechno dopadne Ok.
KREATOR
zdar.udělěj jim nějakej pařník.zakořenijou rychleji.a nespálí se.
zelenysatan
a u těch bočních jak sem odstřihnu tak se taky rozštěpí na dvě nebo ne?
(na té hlavní kytce)
s tím pařníkem díky málem bych Zapoměl hned sem je pokropil vodou neuvědomil jsem si že teď pří mají vodu z listu a ne z kořenu 8-)
hned mi povadly ale doufám že je to normální než se spúamatují.
Ninewalls
Zdravím, jak je možné, že mi neraší další větve na kytce?Jsou to už dva dny a nic neroste, naopak, to místo, ten stonek hnědne, takže ani nepředpokládám, že tam už něo vyroste.Nejspíš jsem už přišel o vrhní palici.Paráda.Já mám celkově smůlu na kytky.Nic mi nechce klíčit.Přitom mám semena ve skříni, kde je teplo a sucho, neustálé vlhká půda.A hřebíček tomu nasazuje Dinafem a jeho semena Critical + ....z 5 semen mi vyrostla jen jedna.Která pomalu za neceleé dva měsíce ani nekvete.......
Co dělám blbě, nebo můžu dělat blbě?Hlínu mám od Plagronu s perlitem, nepředhnojenou.Jinak používám BioBizz hnojiva.... jeden dílek na 2L vody, odstáté.PH vody mám cca 5.9
Semínka nic, kytka naprosto katastrofa.Mám chuť se na to vy.rat ..... všichni tu mají nádherný rozvětvený kytky..... a já?!Škoda mluvit
teatree
ukaž nějaký fotky, takhle budem jenom hádat..to ph 5.9 je po namíchání hnojiv nebo před, páč hnojky s tím docela hejbou, ale každopádně by to na hlínu chtělo víc, okolo 6.5..jestli ti nekvete kytka ani po dvou měsících, je to nejspíš světlem..buď ti blbne časovač, nebo jsi nastavil špatnou periodu, nebo ti ke kytkám, když mají mít noc, jde někudy světlo..ten stonek po zastřižení, zvlášť pokud ho necháš delší, zhnědne skoro vždycky a kytce někdy skutečně dva tři dny trvá, než nahodí nový větvičky, záleží na tom jak moc jí ten zástřih stresnul..
Ninewalls
Je to po namíchání hnojiv.

Mám samonakvétačky.Světla mají denně cca.- 18 hodin.
Začal jsem takto: Když jsem v práci, jsou pod okny, v bytě mám teplo, světla dostatek, příjdu z práce po 22hodině.Takže kytky měli zhruba od 19tý hodiny tmu.Dám je do skříně pod sodík 150w, malá skříň.Je tam teplo, sucho.Tam jsou kytky až do rána, než jdu do práe, to je v cca 8hodin...... no a pořád dokola.

Nevím no, kytka je docela chudá, vůbec není rozvětvená, tak jako tady vidím na fotkách jiných uživatelů.A nová, co mi vylezla se mi zdá zase malá.

Nemyslím si, že to je světlem.Prostě z 18ti hodin světla jim svítim MH výbojkou těch 8 - 9 hodin.Pořád mají teplo.Denně 1x je jen vytáhnu ze skříně pod okno- cca 2 metry od skříně a večer jdou zase zpět, po cca.- 4 hodinovém spánku.

Nevím prostě.Samonakvétačka a hrůza.To samé semena.Namočený byly 24hodin, poté daný do hlíny a mě ne a ne vyklíčit.Mám je v té skříni, mají tepla víc než teď lidi někde v Chorvatsku...a prostě nic :-/ už jsem z toho vůl, nevím, co dělám blbě.
Druhá várka semen.Od Dinafemu hrůza, tak celkově to byly šišatí chcípáčci, za tisíc korun.takže se té kytce ani nedivim, že je prostě suchá.No, ale další várka Think Different a druhý den a nic neklíčí?!?! To už je trošku moc, né......
Můžete mi někdo poradit?
teatree
co vím, tak samonakvétačky se ani nezastřihujou, nemaj to rády..ty veletoče s kytkama jim taky nepřidaj, nechal bych je v boxu a svítil na ně furt tím sodíkem..pokud dáváš do hlíny semínka nenaklíčená, jenom namočená, trvá to několik dní i týden než se ukážou, ale hlína musí být jen vlhká, ne mokrá, jinak to nevyleze..je lepší dávat tam semínka už naklíčená, sadí se klíčkem směrem dolů..nejjednoduší klíčení je dát semínka mezi dva vlhké, ne mokré, ubrousky, tma, teplo, vlhko a čerstvej vzduch, do dvou dní je musíš mít naklíčený..
Ninewalls
o těch semínkách to vím.Já je mám v té zkumavce, ve které se prodávají semínka.No uvidíme a sázím je dobře, klíčkem dolů, to vím.
Jelikož je mám už namočený, nechci je vytahovat a zase jim měnit prostředí, nechám je v té zkumavce.Teď jsem ji akorát otevřel, měl jsem ji totiž zašroubovanou.Jinak je mám ve stínu a tak nějak pořád ve stejný teplotě.
Samonakvétačky, stříhal jsem ji podle youtube....tam je několik lidí, co je stříhají normálně, tak nevím.Mě prostě nikdy nevyroste pěkná, keřovitá rostlina a já nevím proč a štve mě to.
a ty veletoče...to je 1x za 12hodin....nechi jim svítit, když nejsem doma.Nevěřím té sodíkovce, při mé smůle to rupne a všecko tady shoří :-D
C21H30O2
citace:
Původní příspěvek od teatree
co vím, tak samonakvétačky se ani nezastřihujou, nemaj to rády..ty veletoče s kytkama jim taky nepřidaj, nechal bych je v boxu a svítil na ně furt tím sodíkem..pokud dáváš do hlíny semínka nenaklíčená, jenom namočená, trvá to několik dní i týden než se ukážou, ale hlína musí být jen vlhká, ne mokrá, jinak to nevyleze..je lepší dávat tam semínka už naklíčená, sadí se klíčkem směrem dolů..nejjednoduší klíčení je dát semínka mezi dva vlhké, ne mokré, ubrousky, tma, teplo, vlhko a čerstvej vzduch, do dvou dní je musíš mít naklíčený..

co tak pichnt do rw kociek, ktore boli par dni v upravenej vode?
Ninewalls
Co tím myslíš, moc tomu nerozumím.... každopádně 24 hodin ve skříni, teplo, ve vodě namočená semínka ve zkumavce, ve který se prodávají semínka a nic......
Semínka jsou ve tmě, mám je daný ve hlíně, kouká jenom vršek té zkumavky.nejspíše stará semena....netuším... think different je v háji.já už nečekám, že by to mělo vyrašit :-/
Hrůza....
C21H30O2
po akej dobe je mozne prepnut na kvet po poslednom zastrinuti?
Lomis4411
Zdravim ještě jsem nikdy nezaštipoval a snažil jsem se fakt opatrně ale zustala mi v ruce špička kytky jakože malinký 5.patro a ta špička takže to co mělo jít pryč šlo ale není to uřízlý ale uškublý až mezi větvema ve 4. patru co se teď stane nebo co s tim? dík moc.. :rolleyes:
krobak
citace:
Původní příspěvek od Lomis4411
Zdravim ještě jsem nikdy nezaštipoval a snažil jsem se fakt opatrně ale zustala mi v ruce špička kytky jakože malinký 5.patro a ta špička takže to co mělo jít pryč šlo ale není to uřízlý ale uškublý až mezi větvema ve 4. patru co se teď stane nebo co s tim? dík moc.. :rolleyes:

Čau, odpovedí na tvoju otázku je tu mrte:

http://grower.cz/forum/showthread....ight=%2Btopping

Stačí čítať a hľadať. Čus.
Kryplord
Letos se tomu zastrihavani trochu věnují a zatím se mi osvědčilo strihnout 4 patro(tři jsou čtvrté střiham) počkám až se to rozvetvi, 1 patro větví strihnu takže mám 4 hlavní větve tam každou větev strihnu nad 3 patrem, tím pádem mám 24 vrcholku stříhat dál nebudua nechám to pořádně růst :) jinak ještě zkouším jednu rostlinu ta je taky nad 3 patrem zastrihla a tentokrát ty vrcholky strihnu nad 7-8 patrem jsem zvědav na výsledky :)
montego1
Zdravím krásně je to tu všechno rozepsano, ale nikde jsem se nedočkal kdy naposledy můžu stipnout před prepnutim na květ. Jedná se o indoor.
petr616
stipni to tak 10-14 dnu pred prepnutim at nejsou zabrzdeny jak to prepnes,cca tyden se vzpamatovavaj.
Zedy
citace:
Původní příspěvek od montego1
Zdravím krásně je to tu všechno rozepsano, ale nikde jsem se nedočkal kdy naposledy můžu stipnout před prepnutim na květ. Jedná se o indoor.

Todle je dost individual, ve vztahu k tvým genům a podmínkám. Štípeš proto, aby si rostliny držel níž, rozvětvili se ti a ty si je pak mohl držet v jakési uniformitě -> správné využití prostoru (jen se nad tím zamysli)....
Takže pro tebe, je dobrý znát geny co jedeš, štípeš a čekáš že ti holky zahustí prostor -> přepínáš. Nemá dle mýho moc smysl a taky není běžný vidět, že by lidi štípali a do toho přepínali i když to může mít svůj pozitivní efekt - opět záleží na genech x podmínkách...

Dost příkladů najdeš v galerce, najdi si svý/podobný geny u jiných growerů, popř stany s podobnou wattáží, atd...

Tady podpapirnik jede na vodě, v 8. dnu růstu záštip a 20 dní na to přepíná - což je docela zajímavej příklad, hlavně na vodě jsou lidi schopný přepínat daleko dřív?!

Křížek jede kokos, v 10. dnu štípe (jen některé pro porovnání, rozdíl je dost znatelnej!) a v 16. dnu přepíná....

Načti si o tom, příkladů je tady dost - ještě jednou zdůrazňuju, že je to dost individuální, tak je dobrý znát potenciál tvé skříně a genů. Hodně zdaru při experimentování
J@m@L
Ahojte, čítal som prvých pár správ a nepestoval som teda poriadne dlho (a aj to prvé pestovanie bolo také to skúšanie mladého chalana) a objednal som si 3 durban poisony. Vyšli, pekné sú, silné sú a už majú tretie poschodie. Niekto tu písal, že zastrihávanie niektorým odrodám pomáha, niektoré potrebujú iný typ zastrihávania na čo najlepší výnos. Ja sa chcem opýtať, či viete o nejakej overenej metóde pre Durban Poison.. kedy prvý krát zastrihnúť, ako zastrihnúť atď. Mimochodom som chcel použíť Super cropping a tým pádom nemá ani zmysel zastrihávať a nechať iba rastlinu vytiahnúť do výšku a potom iba zohnúť a zastrihávať až tie vetvy, ktoré výjdu z hlavnej? A oplatí sa to pri tejto odrode? Ďakujem pekne za rady :)

EDIT: Jedná sa samozrejme o outdoor :D
J@m@L
Fakt ziadna reakcia? Buduci tyzden idem vysadzat, tak by som rad uz o niecom sa dozvedel :)
Hulimtorad
Zdravim 2 dny z5 sem zastrihaval a na místě zastřižení kytka začíná cernat.
POMOC?! Foto můžu dodat později thanks za odpověď
frek
citace:
Původní příspěvek od Hulimtorad
Zdravim 2 dny z5 sem zastrihaval a na místě zastřižení kytka začíná cernat.
POMOC?! Foto můžu dodat později thanks za odpověď

Klid, to se jen ta rána po zastřižení zaceluje. Něco jako strup u lidí. :)
Hulimtorad
Tak to sem rád a dík za odpověď peace:)
charvi
Zdravím...mam dotaz...co dělat když po zaštípnutí neobrazí 2 nové větvičky ale jen jedna?Mám to nechat takhle růst?Mam strach aby to nenarušilo stabilitu kytky a aby se mi časem neměla tendeci lámat.Děkuji za každou radu
MarekVVV
Ahoj, chci se jen zeptat, mám na balkoně kytku už vysokou více jak 170 cm, celkem mi to už vadí, že jde vidět z venku, co mi tam roste, mohu ještě zaštípnout ? Jednou jsem jí už uštípl cca o 20 - 30 cm.. Neublíží to kytce ?
Maxeaux
citace:
Původní příspěvek od charvi
Zdravím...mam dotaz...co dělat když po zaštípnutí neobrazí 2 nové větvičky ale jen jedna?Mám to nechat takhle růst?Mam strach aby to nenarušilo stabilitu kytky a aby se mi časem neměla tendeci lámat.Děkuji za každou radu

cau, pichni tam kolik, pri najhorsom ju privazes.

citace:
Původní příspěvek od MarekVVV
Ahoj, chci se jen zeptat, mám na balkoně kytku už vysokou více jak 170 cm, celkem mi to už vadí, že jde vidět z venku, co mi tam roste, mohu ještě zaštípnout ? Jednou jsem jí už uštípl cca o 20 - 30 cm.. Neublíží to kytce ?

ja by som ju radsej opatrne ohol do horizontalu. pozri nejake temy o ohybani.
Paja602
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak zastřihujete indor, aby bylo co nejvíce stonků s palicama? Dik
Michaelos
Ahoj,Při zaštipování se má odstranit třičtvrtě nových lístků nebo všechny ?děkuji :)
PEDRONIK
Zdravím. Letoš poprvé jsem zasadil semínka. Krásně rostou a už jsem je jednou zaštipoval a teď jsem se díval že je znovu zaštípnu a vidím že už zakládají na květ.
Dočetl jsem se že ještě mohu zaštipovat, mám jen strach ať něco nepokazím. připojil jsem fotku a jedná se o odrůdu kalashnikov.
Pítr90
Zdary, teď je na květ ještě brzy. Max ukazuje pohlaví. V pohodě můžeš zaštípnout 😉 tedy za předpokladu, že jde o feminu, ne auto 😉
PEDRONIK
Jde o feminu
jrx
femina, nefemina, regular.....
automat nestikaj uz
ine mozes.
Pěstník
Zdravím všechny. Potřeboval bych poradit s jednou věcí. Předem se omlouvám pokud tu tohle téma někde je, hledal jsem ale nikdy jsem nenašel odpověď která by mi pomohla. Takže, pěstuji outdoor moje kytka má k dnešnímu dni 4hl větve (stonky) a velká cca 1m, všechny vedlejší větvičky odstříhávám aby se rostlinka mohla soustředit na ty hlavní (letošní pokus). Potřeboval bych tedy vědět zda mohu ještě kytku zaštípnout jednou abych měl 8hl stonků. Květ je poměrně za dlouho takže by to z tohohle hlediska vadit nemělo, jen netuším zda si rostlinka udělá tolik živin aby utáhla tolik stonků... Díky moc za odpovědi a předem se znovu omlouvám pokud tu odpověď na mojí otázku už byla.
Jabkohruska
Zdar zastřiihl jsem ok?
červená kde jsem zastřihl
Modrá kde jsem měl zastřihnout
Nebo je to viceměně jedno ?
Dík
Sorry za neohrabané prsty :D
Pítr90
Zdary, v pohodě, udělal jsi to dobře 😉
Jabkohruska
dík za rychlou odpověď :)
lukysek195
Ano máš to správně zastříhnuté :)
WhoIsMessiah
Zdravím growers,
Mám venku 2 kytičky a jednu už jsem se rozhodl zaštípnout jenže se vyskytnul problém. Teda asi.
V tom místě kde jsem ji zaštípnul vylezla jen jedna větvička. Vedle se asi něco dělá ale to si nejsem jistej. Ikdyby se tam udělala větvička, nebyla by pak oproti ty druhy malá ? Myslim jako že by ta první měla celkem náskok oprotí ní.
Nevim jestli jsem to nestříhnul moc nízko... Každopádně, mam to nechat ? nebo to vzít ještě jednou o patro níž ? Kytka má zatim 7 pater.
Díky za odpovědi
Pítr90
Zdary, vypadá to, že sis tu druhou ustřihl 😉 nevadí, nech to tak. Až ta jedna povyroste, tak ji ohni do úrovně vršků z patra pod ní. Budeš mít vršky tři 😉nebo i víc, podle toho, jak ji potrénuješ
WhoIsMessiah
Jasný nechám to.
Díky díky
WhoIsMessiah
Ještě se zeptam,
Dalo by se to zastřihnout i níž ? Nejsem ještě uplně zkušenej a nevim jak by to dopadlo s tim ohýbáním :D
Jenže v patře pod tímhle jsou už dvě větvičky asi tak 5cm dlouhý tak jestli by to mělo smysl zaštípnout? Aby tam vyrostly úplně nové?
Pítr90
Znovu se to zaštípnout dá, ale je to zas šok pro kytku. Jestli o to opravdu stojíš, tak to vem nad těma dvema novýma větvičkama o patro níž
meteor
ZDravim vas,jsem zde novy potreboval bych poradit mam podobny problem mam 7hlavnich vyhonku kytky mam velke neco pres metr a chci ponechat jenom tech 7 hlavnich ale nevim kdy prestat s otrhavani tech bocnich vyhonku na nich abych to nejak neprehnal ty male vetvicky zacli hodne rust a je jich spousty tak nevim jestli je otrhat uplne az k vrcholum nebo kolik jich nechat dekuju za kazdou odpoved.
xtommyh
Ahoj, oradi mi nekdo co ostrihat? Rostla zatim vicemene volne, jen hlavni slauch je zastipnutej. Diky
Fénix
Zdravím pánové,

chci se zeptat zkušenějších. Pěstuji ze semínek. U jedné kytičky má hned ve druhém patře místo dvou, celkem tři lístky. Myslíte, že mám nyní třetí patro, které se právě dere ven, zaštípnout a mít tak hned z druhého patra tři hlavní stonky? Nebo byste raději ještě počkali? Někde jsem totiž četl, že u semínek se má stříhat až nad 5. patrem, zatímco u klonů nad 3. Někdo jiný tu zase psal, že stříhá už na 1. či nad 2.....

Jen pro doplnění - jedná se o Dutch Dragon - rychle rostoucí sativu (venku až 3 metry, já jsem in), vhodnou pro zaštipování.

Předem díky za názory.
Pítr90
Štípu na třetím " zubatým " patrem 😉
Pelúsok
zdravim.chcem sa opytat na jednu vec.osobne zastrihujem cca nad tretim poschodim a potom pokracujem nasledovne.po zastrihnuti rastlina vyhodi z clankov vetvy ktore ked nahodia dalsie poschodia tak ich znovu zastrihnem.a tak to robim az pokial rastlina prestane rast a ide do kvetu.vysledok je rozkonareny ker z mnozstvom malych sisiek.avsak minuli rok som skusil niektore rastliny zastrihnut jeden,max dva krat a vysledok ma prekvapil.rastliny ktore som zastrihoval len raz dokvitli skoro o mesiac aj pol skor.boli hotove a pripravene na zber uz v case ked zastrihovane rastliny este len pomali nasadzovali kvety.chcem sa spytat ci to je nahoda alebo to bolo miestom alebo ci to zastrihavanie brzdi rastlinu v kvete?
crazyben
no nevim... ze by mi neco dokvetlo rychleji/pomaleji podle toho jestli zastipuju/nezastipuju, to sem nikdy nepozoroval. Teda pokud nestrihas jeste v kvetu, to je pak zpomalit muze.

Ja spis nemam rad kdyz je to ker s milionem malejch palicek... takze striham max. dvakrat ikdyz nejcasteji si vystacim pouze s jednim zastipem. Misto milionu malejch budes mit pekny salamky.
Maxeaux
citace:
Původní příspěvek od Pelúsok
zdravim.chcem sa opytat na jednu vec.osobne zastrihujem cca nad tretim poschodim a potom pokracujem nasledovne.po zastrihnuti rastlina vyhodi z clankov vetvy ktore ked nahodia dalsie poschodia tak ich znovu zastrihnem.a tak to robim az pokial rastlina prestane rast a ide do kvetu.vysledok je rozkonareny ker z mnozstvom malych sisiek.avsak minuli rok som skusil niektore rastliny zastrihnut jeden,max dva krat a vysledok ma prekvapil.rastliny ktore som zastrihoval len raz dokvitli skoro o mesiac aj pol skor.boli hotove a pripravene na zber uz v case ked zastrihovane rastliny este len pomali nasadzovali kvety.chcem sa spytat ci to je nahoda alebo to bolo miestom alebo ci to zastrihavanie brzdi rastlinu v kvete?

Pelusok, ked zacina kytka kvetnut, zmeni sa biochemia, hormony, vrcholove meristemy sa pripravuju na utvaranie organov pre dalsiu reprodukciu. Ked to budes dlho zastrihavat (az do augusta), topy sa nemaju ako pripravit na kvet, kytka bude vystresovana, vysledok si sam videl :)
PeterJozef
no raz som mal cez 2,5 metra zastrihoval som asi 12 patro
Juicy_SWISS
Tak a máme tu season 2. Tento rok som sa rozhodol zasadiť skôr nakoľko som v krajine kde neni príliš veľa slnka i keď sme 400 m.n.m. Chcel by som tento rok zastihnúť kvetinu a hornú časť zasadiť. Moja otázka je kde presne by som mal odstrihnut rastlinku už má viac ako 4 poschodia. Není už neskoro? A čo skôr presadiť a potom strihať, či strihať a potom presadiť do väčšieho kvetináča? Prosím pomôžte. Ďakujem
DrGrinspoon
najskôr ju zastrihni - ak chceš vrchnú časť nechať zakoreniť, strihaj tak pod druhým “podchodim”, ak je už spodný kvetináč prekorenený, kľudne ju hneď priesaď po zastrihnutí.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma