Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: 1 [2] 3 4 5 
Zaštipování - Klikni zde pro originální téma
Sinuhet
Nechte to byt, az se to vyjasni, muzete strihat zase.
rooman
Chtěl bych tady vyvratit mytus ze kdyz kytku zastrihneme v květu tak že už neobrůstá, mě se podařilo spálit jeden vrcholek WW (a to celkem dost - musel sem odrtrihnout min. 12cm kytky) a uz po tydnu nejen ze očividně "nabobtnala" ale dorostl ji i vrcholek, Ovšem palky vypadaji dost nevyzrálejší než ostatní...

Ale tak mě napadlo, zkoušeli ste někdo ten vrcholek v 1/3 květu jen zohnout ?To by mohlo mit vliv na výnos a zaroveň by nebylo zpomaleno zrání. :popcorn:
jamalski
cuzz typani chci se jen zeptat jakej je rozdi kdyz zastrihnu Fimem a kdyz to vemu normalne za stonek pod listy.. jakej je v ty ktery technice rozdil a jakej to ma vliv na kytku hm?kdyby se mi nepoved ten fim a strich bych to blbe co se stane? muzu tu kytku vzit a zahodit?diky za radu....
jamalski
Hollister: jaban chapu.. a ted jeste jestli bys mi moch poradit co se stane kdyz to udelam moc hluboky a co kdyz moc malo hm? jestli dobre premejslim tak pri hlubokym se stane ze budou jen ty dve vetve a kdyz melky tak?:) thangzzzz
SToRM_THC
Mám pro mě dost důležitou nikim nezodpovězenu (zatim) otázku...
jak je to se stříháním lístků a velkých spodních listů ?? já sem dole celou kytku oholil... a někde i vejš ale u hl. stonku... aby mi kytka rostla více... nabrala sílu za ty listy (možná? nepotřebný) ale ted mám kytku s docela málo listama... i nahoře myslim kde sem nestříhal... a nevim teda z čeho se budou dělat ty palice... jediný paličky vidim na špičkách stonků. PLEASE HELP ME... nechci mít z kytky jen 2 gramy. je to WW - bílá vdova.
Sinuhet
Tak nejak nevim na co se vlastne ptas. Idea za střiháním spodních listů je ta, že výbojka prosvítí jen určitou vzdálenost. Spodní listy tedy nemaji dost světla a zbytečně rostlinu zatěžují. To říkají příznivci střihu. Ale existují i odpůrci kteří říkají nestříhat. Takže si vyber. :-)
Cicmon
SToRM_THC: Se strihanim to neprehanej, podpoduje sice sekundarni rust, ale nesmis zapomenout, ze v listech kytka hromadi ziviny a potrebuje je pro fotosyntezu ;),,,
Takze strihej jen listy, ktery jsou poskozeny/stary/nemocny, nebo moc stini. Palicky ti vyrostou vsude, to se neboj :frog:
FrenkyB
2 cicmon no a mozna este ty nejvetsi listy.
Cicmon
FrenkyB: listy ktere moc stini vetsinou byvaji ty nejvetsi ;)
Frutexx
Taky bych se zeptal :)
Ty velke listy po zastipnuti tam nechat nebo dat pryc? . . Jestli treba neubiraj nejak energii tem novejm rasicim vetvickam - pac se mi zda ze sem zastip a vetvicky nejak moc nejedou ale listy se zvetsily . .
Dik a cuss
Al Capone
Frutexx: Vetsi listy muzes odstrihnout ale i nemusis. Zalezi na tobe pokud jsou hodne velky tak je radeji odstrihni. viz. muj prizpevek vyse uvedeny.
Jam
Potreboval bych poradit,jestli mate nekdo zkusenosti s pestovanim ICE CANNABISU???a jeho zastrihovani
Pejda
Zastřihnul sem nad třetím patrem tak uvidím co z toho bude :)
streak light
cauvec jaka je asi tak optimalni vyska rostliny pri prepnuti na kvet??? moje kyticky maji od 30 do 40cm rozvetveny na 3-5 stonku model beladona,
Sinuhet
Podle vysky skrine a podle pozadavku pestitele. Pocitej ze po prepnuti ti to jeste alespon jednou tolik poroste.
streak light
tak skrin mam 2metry, svetlo 4OOW
Sinuhet
Ja jsem treba prepnul pri 25 cm, protoze chci kytku tak maximalne metr vysokou.
streak light
tak to uz mel taky prepnout , mozna to pozastipuju a necham jeste vice rozvetvit, a prepnu to tak pristi tyden
DEVIATIO
mam odzkouseno ze ze zastrihlejch kytek je lepsi huleni:-))
Ale zase sem vypozoroval mensi vynos...ale zalezi na kytkach
5elhal
takze jdu hned na dotaz.. kde to mam fiknout a jestli vubec u tehle rostlitky, chci to smiknout fimem coz vim jak ale jestli to neni moc risk uz tak mi roste prapoivne udelal jeden vrchol s listama a dal roste z kolinka zespoda.. nahore ty listky asi oschnou a pak upadnou nebo nevim dalis male tam nevidim takze tady je fotka nejlepsi bude kdyz mi nekdo v malovani udela carku kde to mam fiknout dikes ;) http://www.badongo.com/pic/189857 a pak tadz je druha fotka jak je vlastne kkyti velka http://www.badongo.com/pic/189861
5elhal
nikdo nic?? chtel bych to strihnout nez bude pozde.. at je z toho nejaky uzitek. :) muzu to fimknout? hned ty tdva malicke co rostou bokem?? obecne se mi ted zda ze kiti prestala rust.. presadil sem ji a nejak nechce jet dal. zeby maly sok??
5elhal
tak dik za radu ;) nedalo mi to a kiti sem fimknul kdo nic neskusi nic nema takze sem patricne pocetl a fimknul sem ji, ,tady nahled meho mrzacka.. co vy na to? http://www.badongo.com/pic/192712
AEROCELL
Takze moj nazor na vec:kebyze vlastnim takuto rastlinku zavolam pratele xudacka zakopeme na zahrade a poradne to zapijem at ma lahku hlinu nad sebou \...jako ten druhej list vetsi tak takovej si mohol nexat na spodnej casti takto ked je pod nim vihonok tak mu list tieni a bude to mat nejakej postupnej ucinek na deformaciu rastlinky ako no ja neviem takto som este nikoho zastrihavat nevidel ale sak sou to tvoje rastlinky ;) hodne zdaru
5elhal
no ona ta rostlinka nerosta tak jak ma. ten vrch je vlastne konec rostliny a ten uz dal neroste akorat tam usychaji listy protoze od toho kolinka nize roste rostlina dal. to co sem ufiknul je ta cast rostliny ktera roste .. hlavni stonek, nevim jestli me chapes. takze si myslim ze sem to fiknul dobre
WTD
myslím že je kytka fat divně vzrostlá, ufikl bych to horní patro protože se ti pak rozkošatí nahoře, takhle ti poroste z té spodní a fakt nevím jak to dopadne, a co je to vůbec za model??? a hnojíš to??? některý hnojiva (třeba od platonu cropmax) tenhle problém řeší a kytičku vyburcůjí aby rostla dál pořádně......
5elhal
jak uz sem napsal to ze bych to ufiknul nahore tim bych si nijak nepomohl tam vyrostl list a konec. ten stonek neni uzavreny je otevreny z jedne strany a dlouho to bylo tak ze nebylo videt jak poroste dal. a nakonec to zaclo rust z toho spodniho kloubu. proste to je jakoby vrc h, zatim to vypada dobre to ufiknute misto se jakoby zatahlo a trochu poporostly ty ostatni male /velke/ listky tak uvidime. jinak hnojivo mam wuxal super a jeste sem nehnojil, koupil sem si substrat agro na pokojove rostliny a tam je napsano ze na 6tydnu je to nahnojeno. takze mam jeste tak 3tydny cas ;) a nechctel bych to spalit. takze to musim udelat hooodne light do nejake 2litrovky.a uvidime co to pak zrobi, jinak uz vlastne 2tydny sem to nezalil udelal sem takovou plachtu (cernou kterou sem ten kvetinac zakryl takze kouka jen kiti z prostredka a pd tim se drzi porad vlkho tudiz nezalivam.. porad se to zda dobre. a jak na to pece slunicko tak se to pekne nahriva. mam takhle zakrytou tu jednu velkou a 2male.
5elhal
takze po cca tydnu to zastipnuti vypada takhle. jinak vlastne akorat porostly ostatni listy a rostlinka se zacala tocit tocit nahoru sama :) tak fajne obloukem.. co rikate na to zastrizeni? zda se mi ze sem to mozna fiknul malo. jak to ma spravne vypadat? nejak takhle? dikes za nazory http://www.badongo.com/pic/198625
pred 13 dňami som zastrihol 4 rastlinky, a nic sa zatial nedeje. Neposral som to? kedy asi by som mohol cakat ze to zacne rast, najlepsie rozdvojene? toto su moje prve rastlinky, tak dufam ze som im neublizil, su ale uz pekne vysoke, asi 20-30cm. dakujem
Pa6i
Mohl byste mi nekdo prosim presne popsat jak zastrihovat aby se mi vetev rozdvojila. Opravdu sem z tohoto threadu nic nepochopil. Dik
Pa6i
Takze kdyz to zastrihnu primo nad tim listem tak se to rozdvoji ?
fajčič
Já teda nevim. Sem trochu kazimrd kytek. Řek sem si, že je všechny šmiknu, ale asi půlka mi jich úplně přestala růst. nevim co sem posral ale vim že už nikdy nebudu zastřihávat.
Johnny Von Kris
no vobcas se to stane. musis na nich videt ze to prezijou. vona klido pak zase poroste :ü uvidis sam, ale je to brzda... ja sem vobcas delal zastipky a jeste u toho voholil dost listu, trochu prelil, takze dostaly kytky zahul. nesmi se to prehanet.

a taky de vo to jesli je mas vevnitr/venku
Ski
No ze zkušenosti vim ze kdyz zastipnete FIM metodou tak se rust zastavi zesili se stonek a asi po tejdnu zacne rust.... withhere http://grower.cz/forum/showthread.p...2&highlight=fim
A este chci rict ze ZALEZI NA ODRUDE u nejake to zvysi vynos a u nejake katastrofalne snizi!!
Moucha
mam dobré skušenosti se zaštipováním vrostlejších kytek.
nechám je dorůst tak 1 metru a potom zaštípnu tak 30-45 cm kytky ihned poté se kytka začne zmohutňovat a velice krásně košatí.
motor tvor
kdyz kytii fiknete tak nad listy zacnou fofrovat male vetvicky. kdy se techhle "listu pod vetvickou":smoker: zbavujete? dokdy je ma cenu nechavat zit, je dobry je treba smiknout kdyz mam pocit ze stinej rozjizdejicim se vetvickam??
ja uz to teda stejne udelal:crazy:
ale naky este zbejvaj... :D
diky
Moucha
doporučuji nechat kytku dorůst tak jednoho metru a pak zaštípnout tak 30-40cm ¨. Kytka se spevní a krásně zkoušatí .
Hallowen H20
Chtěl bych se zeptat jestli mam zaštípnout tuto kyticku?
A pokud jo tak mmi prosim na fotce naznačte kde jí mám střihnout.!!
Hallowen H20
chtěl bych se zeptat jestli mam tuto kytku nejak zastipnout a pokud jo tak prosim o naznaceni kde to mam ustrihnut na jedne z fotek.
motor tvor
mas ji paradni, je to windoor?? pocitam ze naka genetika, fakt pekne zarostla...:bong:
a nevim jestli koukam dobre ci ne, ale zda se mi, ze se solidne vetvi sama ne?? takze bych urcite prostrihal velky listy, abys dopral vetvickam vic svetla. o par prispevku dal sem se na neco podobnyho neuspesne ptal, tak sem to vyzkousel a vysledek - kdyz listy ustrihnete, tak tim rust vetvicky sice zpomalite, ale zase dostane spodni patro mnohem vic svetla takze jede rychlejc. takze bych ostipal ty listy ( ale ne vsechny urcite, to postupne) a vrsek stipnul, pokud nechces aby jela do vejsky ( mozna se mi tozda i zbytecny - nemas sice meritko ale zda se mi, ze se holka kosati pekne sama. jak je ca velka a stara?)
no takze asi takhle, je to rada zacatecnika takze pokud nekdo mate jinou sem s ni rad se taky poucim:wink:
Hallowen H20
je to durban poison a ma tak 1 měsíc.Nikdy jsem ještě nezaštipoval je to teprve muj 2.outdoor
motor tvor
mylim ze na jeden mesic je fakt pekna...tak pokud se budes ridit mejma radama ob prispevek nahore, tak post foto pls....taky jedu zaokenaka, ale noname...:/
Hallowen H20
Jo diky ale mam spatnou zpravu.prohlizel sem kytku a vydel jsem nejspis kule
motor tvor
po mesici??? ja teda jedu prvni sezonu takze nemam moc skills ale myslim ze po mesici je to mooc brzo... :confused:
ja jedu jak za oknem ( kytii sleduju asi 70%casu co sem doma :D) tak ve skleniku, kde to roste fakt kurva rychle kurva moc ( za posledni tejden dala jedna holka ca 40cm!!!:punk: ), tam to sleduju 1x tejdne (wzdy mi prichystaj paradni prekvapko :D ) ale zadny znamky pohlavi sem nezaznamenal.....
Hallowen H20
Fakt nevim jeste pockam tak 1 tejden a potom poslu foto do rozeznavaciho threadu
Divoženka
ty kulatý listy jsou dělohy:)
enesir
aha....
tomas77
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet
FIM je pro me zatim porad o nahode. Jednou se to povede jindy ne. Kdyz to strihnu vys, nez je ta spravna vyska, vyroustou jen zastrizene listy. Kdyz niz, nevyroste nic.

Tak jsem zaštipnul já.Je to ono??
Skřeťák v Sudu
Hele mam dotaz co se stane kdyz clovek zastipne moc moc pozde? :D me se to stalo ze sme to nechali prerust a mame to v 7L kvetinacich ale uz maj holky docela diost na vejsku cca 40 cm?:D
Niga
2 Skřeťák v Sudu: Tak to strihni nizsie. Tak ako by si to potreboval, a navyse budes mat este aj jeden krasny klon.

2 tomas77: no ano
Skřeťák v Sudu
KUr** to bych ustrih pulku kytky :D myslis ze by to rozdejchala?
Skřeťák v Sudu
mam dotaz mylsite ze kdybych tu kytku rozriz tak hluboko jak bych potreboval ze to vyrzi a neposere se? jedfnalo by se treba o 8 cisel co vi nato?
Niga
Ak to nebude viac ako 1/2 listovej hmoty tak asi v poho. Par krat som to musel robit aj ja a zatial bez problemov. Nemas nejaku extra narocnu odrodu? Sativa alebo indica, ma uz bocne konare?
Ale ak to strihnes a kytka nebude namietat - to bude fukot:D
Skřeťák v Sudu
je to AK-47 ale uz asi 2generace unas :D a myslis ze kdyz ji smiknu tak to nebude na urode poznat kdyz je to venku a v 7L kvetinaci? ze to stihne dorust?
Sumec11
Cus, doufám, že neobtěžuju pro growery pravděpodobně elementární věcí.

Po několika zaštípnutích se mi rostlinka celkem zdařile symetricky větvila a košatila se. Teď už mi ale hází jen asymetrické odnože vrcholku, jedny úžlabní lístky jsou výš než druhý (po zaštípnutí valí je jedna strana).Je tu nějaký fígl jak to zase spravit, aby mělo štípání klasický efekt rozdvojení? Mám nechat vyrůst pár pater a upraví se to samo?

Dík za rady
Niga
Sumec11: Neboj :frog: to je normalne a nevyhnutne. Kytka casom dospeje do stadia ked sa jej poschodia rozchadzaju.
Moje vysvetlenie preco sa to deje je to ze sa chysta kvitnut. To potom budes mat sisku vedla sisky- taky ten salam :D
Millanm
Sry kluci ze votravuju ale nikde sem tady presne nenasel jak vypada Zastrihnuti FIM ... dik z odpoved
Niga
:faq: HLEDANI?
Tak po prve ti odporucam rozcestnik: http://grower.cz/forum/showthread.p...1&highlight=fim

K FIM-ke: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=142

ako to potom vyzera: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=4798

este daco: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=50
sting
to je uplne picovina zastipavat pri kvetu...kytka se pak soustredi na neco jineho nes na květ ti padem dava temer veskerou sílu aby zacala delat dalši vetvicky podle mne je to skoda si kazit kvalitu palic!
Milouch
JAK SE STIPE FIM,HLEDAM,ALE ASI BLBE,DIK
hm zdarec lidi potřeboval bych se dovědět co mám dělat aby mý kytky ve květináčích se trochu víc rozkošatili a začli kvést...mám je tam uz takový měsíce a pořád nic. mám je hnojit? čím? kde to seženu? dík za odezvu
*2 měsíce
Quilp
Samozastip? imho :)
dartvader
Zdar chlapi prave sem premejslel jak s tim zastipovanim jak se to vlastne spravne postupove dela?
PACIENTBS
ja osobne stepim moje slecny trosku inak. mne to vihovuje a na final mam dost urody. prvi raz stepim na 5 - 6 patre a potom kazdich 4. ked sa totiz stepia pomalsie nie na kazdom patre tak vam vihodi vice konariku a dost mohutnych cize vice zivin a to roby svoje .. mate dobru visku a taktiez dobru urodu ..
PACIENTBS
poznam typka ktori stepi o kazdu chilu ma tolko kvetu a konarikou ze sa mi s toho hlava zakrutila ja som to skusal tiez no nic padla mi .. spitoval som sa ho ze ako to roby a on ze to hnoji jednou vecickou s vlastnej viroby.. povedal ze tie suroviny ba mal mat asi kazdi doma ale nechcel mi povedat s coho to je no jeho rastlinky su potom visoke mohutne košate a po jednom brku fuu no je to uzas ... musim to s neho dostat a sned to sem potom aj hodim .!!!
antohny8
zdravim vas vsetkych.chcem sa spytat,ze kto ma skusenosti zo zastipavanim bielej vdovy (white widow)?.diky
antohny8
a este som zabudol,ked odstrihnem ten vrsok,teda zastipnem kvetinu,tak mozem to potom normalne zasadit a vyrastie mi z toho nieco?diky
Mr Proč
antohny8: JJ je to vlastne klonovani, vyroste ti z toho geneticky identicka rostlina.
Kellogg
i kdyz na to moc nevidim(malo zaostrena fotka),tak si myslim,ze je to zastiple dobre
jinak kyticka vypada docela zdrave a ma peknou stavbu tela:),takze by z ni neco mohlo byt,drzim palce
Bone tech
mno ja prave tento rok poprve sadim kyticky jsou to outdoory ale nejake noname ale mam to od kamose a verim že nejsou spatne a chtel bych se naucit dobre zastrihavat tak aby znich byli keriky. mam je doma ve skleniku takze si myslim ze se jim darit. muze te mi nekdo popsat jak presne zastrihat mam uz asik 4nebo 5 patro diky
levap20
Tak si to tu pročti a neptej se zbytečně znova
krivkin
chce to štípnout vršek - prostě tu špičku, kolem který jsou ty mladý jemný lístečky, ona se ti rozvětví a pak zase každý cca 4 - 5 patro, když je ta kytka trošku větší, začne dělat větve i dole a ty štípat stejně, na to musíš přijít sám, to z návodu nevyčteš, každej ti napíše, že má zaručenej způsob, jak to udělat, aby se nerozvětvila do 2, ale třeba do 5 větví atd. mhana je v podstatě plevel, to můžeš štípa jak chceš a vždycky z toho něco vyroste :-)
Malda_cz
Zdrc,
pěstuju poprvé,mám 9 kyti a zasadil jsem trochu opožděně,ven jsem je dal 12.6. a nemám zatím žádné zkušenosti a tak potřebuju poradit jak mám zaštipovat,nejlépe kdybyste mi někdo dal přesný popis + foto.
Fotky kytiček sem dám taky,aby jste se podívali kolik to má pater atd..
Dík za odpověd
MUZsRANAMI
nazdar chlape,
pises do treadu o zastipovani, ze ziadas radu ako zastipovat. a vsetko je napisane prave tu. len sa pozri nad svoj prispevom. toto nie je v poriadku, preco ziadas o podstrcenie informacii ked ich mas priamo pred nosom?
citaj, a dozvies sa, najdes tu nazory roznych grower, ako to robia, ako to poculi ze sa to robi, nie je to nic zloziteho, len pre to treba mat cit.
Vela zdaru
Peace

MsR

citace:
Původní příspěvek od Malda_cz
Zdrc,
pěstuju poprvé,mám 9 kyti a zasadil jsem trochu opožděně,ven jsem je dal 12.6. a nemám zatím žádné zkušenosti a tak potřebuju poradit jak mám zaštipovat,nejlépe kdybyste mi někdo dal přesný popis + foto.
Fotky kytiček sem dám taky,aby jste se podívali kolik to má pater atd..
Dík za odpověd
Zoder
čágo ...

Bohužel jsem kytky po přesazení někdy v půlce května měsíc neviděl a tak sem jě zaštíp až minulej víkend, dost se velikostně lišili páč jich mám víc a někerý sou v keříčcích blízko u sebe (zkousel sem metodu treba deseti kytek v jedný petflasce - mel sem nak moc semen):) a nekery třeba zvlášt ..

Někerý maj okolo sedmi osmi pater někery okolo deseti (zhruba ani sem to nak nepočital) Někerý sem zkoušel štípat fimkou někerý normálně ...

Mno a má otázka je jestli má ještě vlastně v takovýdle velikosti cenu kytku zaštipovat, je fakt že sami se zatim moc nevětvěj pozná i proto ze sou v tech keříčcích, ....

neudělal sem spíš chybu a nezastavil tak uz jen růst nebo ho až příliš (a zbytecne) nezpomalil ?
pildo
jasne ze si urobil chybu. dat 10 rastlin do petky to by si si aj k- zasluzil :flamer:
Zoder
hh ........ ja sem se ptal na to zastipovani ... nahodou to s tou petkou neni zas tak spatny, mel sem hrozne moc semen a chtel sem je tak nak zasadit vsechny a dybych mel na kazdou kopat diru a dat na ni pri uplnym zacatku jednu patflasku tak fakt nevim jak bych to vykopal ani kam bych dal patky a uz vubec ne jak bych to prevez ;)
Xmaros
Muj osobní názor, je že na zaštipování je třeba mít cit. Neni to jako hodit kamen do řeky. Výnos se zaštipovánim dá zvíšit určitě, hlavně kvalita palic. Jinak doporučuji zaštípávat 3 patro a výše.
dkny7
cau
levap20
citace:
Původní příspěvek od dkny7
cau
Serus:)
Joint-SR
podla mna je strihanie celkom umenie.. ak si viete postrihat rastlinku pre nu idealne mozte jej aj niekolko krat znasobit vinos.. ale zas ak neskoro sadite je podla mna lepsie nestrihat lebo strihanie vlastne riadne spomaly cely cyklus rastu ak sadite niekedy v juni dako polovica juna ze ste oneskoreny je dost blbost nad dakym 3 poschodim strihat lebo to bylinku sekne a ked nastane doba kvetu moze byt malicka... tod moj nazor
Bl0.oD St0rM
cus,stim umenim souhlasim....sam bych se chtel naucit poradne zastrihovat..atd..aby mne z kiti vyrostl poradnej koš....ale kdyz zastrihujes tak to nezpomalis rust kitky ne??!!..ja si prave myslim ze to este zrychly.....a kdyz nezastrihujes tak mas mene kvalitnejsi palky ne?...a vyrostou ti o neco dyl........ja sam zastrihuju 2.patro a vzycky se mi rozvetvi na dvakrat cela kytka....takze mam jako by 2kytky a pak zacinam zastrihovat do stran...
DEVIATIO
rust se zpomali,qalitu by to nemelo zhorsit,dela se to kvuli vetveni tak jak pises(klasicky na dve,nebo fim an vicero vetvi...)
esi se budes ptat co je to fim,tak se mrkni na groweru,je tu thread...
zubo
ja vacsinou zastipavam prvykrat po 3-4 poschodi, potom nove vyhonky po 1-2, a podla toho ze aka je kosata kytka tak este zastrihavam
grosancho
Musim rict ze zastipovat se vyplati jeste jednou 1tyden po prepnuti na kvet.... ustrihnul bych vrsku rostliny takze vlastne misto jedne palice budete mit 2 mohutne (I grow chronic) vyzkousel jsem to a je to lepsi, vrsek se zpomalil a ostatni vetve dorostly vrsky a pote kvetly vsechny vrsky ve stejne vyscce, krom toho ze vrsky jsou obsypane 2 mohutnyma palicema misto jedne :)
devcatko
Ahoj,pěstuju ve skleníku od poloviny května a zastříhávání můžu jen doporučit,kytky dostávají teda šoky,zastříhávám teď asi po deseti až patnácti dnech,ale můžu to jen doporučit,kytky sou maximálně rozvětvený samý malý pupeny,krástě to roste do stran,vůbec to neroste do vejšky,vždycky ostříhám tak 0,5 KG listí z 8 kytek.Rostliny aspon maj světlo a nový pupeny dostávaj hned energii.Stříkám to ještě Phyt-aminem (plagron).
Rhino
Takhle vypadá moje rostlina zastřižená FIMem... Udělal sem to novou žiletkou..
paepek
no muzu rict ze kdyz to pak mate zastipovany vickrat takze ta kytka uz pak tolik palek neutahne a nez by se ty velky palky na tech vsech mrte vrskach udelali tak vam to zatim uzraje...je to zporny nejlepsi na to je asi pestit kazdej rok stejnou odrudu ze stejnej seedbanky aby ste vedeli co si muzete a nemuzete dovolit...mam ted mix kyticek a zastipaval sem je nako tak dycky ve stejnou dobu ale naka to utahla a naka ne no...holt se musej na to mit uz asi dobry zkusenosti ale nato ze pestim tedka prvni rok tak si myslim nebo alespon doufam ze uz o tom par vim co si muzu dovolit a co ne...treba supercroping me prisla docala hovadina nez sem to vyzkousel...ten muzu doporucit a muzete ho pouzit klidne kdyz uz to jedepalky...palky sou potom hezky prosvetlene a krasne jednou:)...mimochodem ta fimka to se me taky nechtelo verit ze by se to vyplatilo...zkusil sem...zezacatku zklamani...dlouho tej kiti trva nez se z toho zpamatuje a rozjede se ale kdyz se ta kyti pak rozjede tak to stoji za to:)
Přemek Podlaha
Ahoj přečetl jsem si tu, že dost záleží na modelu jak ho zaštipovat,tak bych se rád zeptal asi na 99% procent objednám feminizovaný semena durban poison,což sem koukal je dost oblíbený model a tak bude určitě někdo mít zkušenosti se zaštipováním,poradíte?
Zedy
citace:
Původní příspěvek od paepek
no muzu rict ze kdyz to pak mate zastipovany vickrat takze ta kytka uz pak tolik palek neutahne a nez by se ty velky palky na tech vsech mrte vrskach udelali tak vam to zatim uzraje...

Pálky se vždycky udělaj jak píšeš a vždycky dozrajou, tak bych to neviděl jako nějakej problém.
Zaštipování je spíš pro partyzánskej způsob pěstění, jak už tady někdo psal, když chceš aby ti kytky rostly pěkně při zemi, tak je zaštípneš ne (+ pozohýbáš) a když ti nevadí že se ti vytáhnou pár metrů vysoko (v dnešní době čórek a bonzáků se to nevyplatí), tak na zaštipování sereš, výnosem ti to vyjde skoro pokaždý stejně. Jestli je kytka vysoká a nebo malá a košatá, tak se ti vždycky krásně osype a matroše je dost.
Rhino
A Když máš hodně palic - kytka víc 'posiluje' takže má silnější stonky a paldy se neuloměj..
jestedman
citace:
Původní příspěvek od Garner
Zdar,
já pěstuju venku, když měly kytky tak 1.5 m tak sem je nahoře zaštíp a v pohodě (teď tam jedou 2 větší palice), asi po 14 dnech sem je ohnul, aby na ně nebylo vidět a rovnou i sem tam zaštípnul jenže to už asi zašínalo kvíst(nebo sem to špatně zaštípnul) takže tam nic nevyjelo a zůstaly akorát pálky spodní, ještě že sem to neuD´ál všude, tak aspoň doufám, že ty paličky budou kvalitnější když jích tam tolik nebude Zatim

tak udělej z 2. patra vrcholovky, prostě to co jde zbytečně nad ně, tak zkrať
Bush-style
Ja sem kolikrát zaštípl i menší paličky, a to záměrně. Potom mi od místa zaštípnutí začaly sílet a byli mnohem mohutnější. Jestli byly o to kratší netušim. Ale každopádně to dělam pořád. Teda jenom out, in pouze u nejakych výběrovek.
d!Ne74
citace:
Původní příspěvek od Bush-style
Ja sem kolikrát zaštípl i menší paličky, a to záměrně. Potom mi od místa zaštípnutí začaly sílet a byli mnohem mohutnější. Jestli byly o to kratší netušim. Ale každopádně to dělam pořád. Teda jenom out, in pouze u nejakych výběrovek.

To zní dost zajímavě, tenhle rok to zkusim na outu a pokusim se to zdokumentovat. Na všech kytkach to rozhodně dělat nebudu, co když palička už nedoroste... Na druhou stranu, jestli to funguje... :drools:
zaštipování neni zas taková věda, jenom se to nesmí přehnat a taky je třeba znát správnej čas ale v podstatě je to kdykoliv... (teda kromě uštípnutí 1.patra :teef: ) ganjopádně každý správně provedený zaštipování zvýší výnos...

já to dělám jako zakladatel tohohle dredu, po 2. patře zaštípnu a pak párkrát znova po dalším 1-3 patrech (vetšinou po 1 nebo 2). zaštipovat kytky v květu jsem musel párkrát, když hrozilo, že vyrostou vysoko a budou moc nápadný. když kytku zaštípnete v této fázi, pokud není nijak výrazně rozvětvená tak z postranních větví se vytvoří jakoby "vršky" (plus 2 hlavní vršky nahoře).

musíte mít pro to cit a zaštipovat tak, aby to kytka utáhla. když bude mít milion vrcholků, paliček bude sice víc, ale budou zase řidší nebo menší i na vršku takže nepřehnat to :D
louskacek
Zdar,hele pestuju poprve indoor,a potrbuju poradit se zastipovanim...prinde me ze stonek je moc dlouhej a lame se tim kytka,ma se to nejak zastipnout??
cajovnik
citace:
Původní příspěvek od louskacek
Zdar,hele pestuju poprve indoor,a potrbuju poradit se zastipovanim...prinde me ze stonek je moc dlouhej a lame se tim kytka,ma se to nejak zastipnout??

koukni se sem -
http://grower.cz/pestovani/navody/vegetace/4.html#20
Dudman
Pozrel som aj link co tu dal cajovnik...ale stale moc nechapem ako to treba zestrihavat...neviem si to proste predstavit...

Ak by niekto bol taký ochotný...mohol by tu dať fotku rastlinky pred zastrihnutim a po zastrihnuti...a najlepšie by bolo aj potom keď už sa rozrastie (po zastrihnuti samozrejme)...vopred dik :)
Kubis
přeju hezký den sem na groveru nový a nemám ještě mnoho skušeností s pěstováním in door chci se zeptat jestli můžu ještě zastřihnout kdyš uš mám přepnuté 6 dní na (12/12) ?? abych to nejak nepokazil
bublantek
este par dni to poroste,ale ja bych uz raci nestrihal ,taky podle vzorku

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma