Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

Stránky: 1 2 [3] 
Základní tipy pro začátečníky - Klikni zde pro originální téma
Skunkman
Sorry Sorry že sem to tady tak zasral,, nevěděl sem že to mam dávat do složky galerie, polepšim se !! :-D
kokomus
krása:-P
Kohyx
Zdravim jak už to klíček nahoru nebo dolu je nějak jedno. Kytka sama pozná co je správně. A myslím že energie má na to dost se prorvat na povrch. Svědčí o tom že více plevelu může udělat i dírku co slabšího asvaltu. A klíček nohoru může udělat i lepší prokořenění protože se na něm udělá takové esíčko. Jinak je to asi šumák....podle gusta ale asi dolů...či nahoru?? Experiment??? Sem pro....
hadisko
hm..je to tu pěkný ;)
citace:
Původní příspěvek od Butch
Já osobně pěstuji v hlíně a svítím na kytky dvěma 400W sodíkovkami a z toho budu vycházet v dalších odstavcích. Větrám 1větrákem do trubky a 1velkym na ochlazování vzduchu. Místnost o velikosti d-180cm š-120cm + d-180 š-120
Na každé straně začínám tak s 12 kytkama – vždycky jich tam dám víc kuli samcům – z 24 kytek mi teď zbylo 16.
A teď k samotnému pěstování jak to dělám já:
0) Místnost na pěstování: Může to být cokoli od místnosti, skříně či vyřazené lednice(tu používá jeden kámoš) nejlépe se stěnami oblepenými alobalem či něčím jiným co odráží světlo. Podle velikosti místnosti si musíš rozmyslet kolik se tam vejde kytek kolik budeš potřebovat lamp na svícení, jaký větrání atd.
1a) Získání semínek: Semínka si buď obstarám od známých, a nebo si je kupuji od seeds bank – je to lepší, jsou kvalitnější a víš co za odrůdu si kupuješ – a tak si vybereš takovou která ti vyhovuje. Ideální jsou semínka která mívají žlutohnědou až hnědou či šedou lesklou barvu. Zelená nebo bílá jsou nedozrálá.
1b) Naklíčení semínek: Do misky dám 3 vrstvy toaletního papíru – navlhčeného, na to dám semínka a na to další 2 vrstvy toaleťáku. A to všechno znovu navlhčím. Musí to být dobře navlhčené – ale zase to nesmí plavat. Každý den to znovu navlhčím – zde také záleží na teplotě ta je ideální tak kolem 22-27stupňů a je samozřejmostí že tyto semínka udržuji v temnotě. Některá semena vyklíčí do 24-48 hodin, zatímco jiná za několik dnů nebo dokonce za týden. Semínka, která vyklíčí jako první, jsou obvykle nejlepší a nejsilnější.
2a) Předsazení semínek: Po vyklíčení je dobré semínka nejprve předpěstovat než je zasadíme do velkého květináče. K tomu se ideálně hodí předsazovací rašelinové květináčky (kulaté,čtvercové)jelikož se po daní do velkého květináče rozloží a kořínky rostliny jim prorostou. Tím neutrpí rostlina šok z přesazování.
Takže květináček naplníme hlínou viz bod 3 semínko do něj vložíme klíčkem nahoru a zasypeme tak 3-4cm hlíny.Pak zalijeme – rozhodně nedoporučuji na to vylít kýbl vody – zalíváme opatrně aby půda moc neslehla. Klidně můžeme dát květináček do misky a do té nalít vodu – ten si jí natáhne a dodá jí semínku.
Květináček dáme ihned pod světlo a svítíme 18hod světlo/6hod tma (někdo doporučuje svícení v začátku 24hod denně – já si myslím že je to zbytečné). Pokuď používáme sodíkovku tak udržujeme odstup od květináčků alespoň 30cm, u zářivky stačí pár cm.
Až kytka vyleze z půdy a vyroste pár cm je možné jí přesadit do velkého květináče. To je tak kolem dvou týdnů po zasazení do malých květináčků.
2b) Půda: Použij nejlepší půdu, kterou můžeš získat. Šetření na půdě se nevyplatí. Půda kterou použiješ by měla mít tyto vlastnosti pro nejlepší možné výsledky: Měla by dobře sát vodu. To jest, měla by obsahovat trochu písku a také nějaký perlit. PH by měla být mezi 5.5 a 7.5, Vysoká kyselost v půdě způsobí, že budou převládat samci,což není to co potřebujeme. Půda by měla také obsahovat humus pro zadržování vlhkosti a živin.
Složení substrátu: Biohumus, Perlit a nějaká lepší zem to smíchat dohromady.
2c) Přesazení do velkého květináče: - Nádoby:
Potom co jsi si připravil půdu, budeš muset sehnat nějaký druh nádoby na rostliny. Velikost květináče má velký díl na rychlosti vzrůstu a vlastnosti rostliny. Rozhodně bys neměl plánovat přesazování kytky víc jak jednou, protože proces přesazování může a nemusí být šok pro kytku a tím se vzrůst zpomalí nebo se dokonce na krátkou chvíli zastaví . Marihuana nemá ráda, když jsou její kořeny omezovány nebo když mají málo prostoru, tak se vždy ujistit, že nádoba kterou použiješ bude dost hluboká pro kořenový systém rostliny. To jsou obecná pravidla mám vyzkoušeno že i v 4litrovém květináči vypěstuješ dobrou kytku tak jako v 10litrovém. Ale jestli máš prostor a možnosti pořiď si radši větší květináč. Nezapomeň že musí mít dole drenážní dírky aby odváděli přebytečnou vodu – jinak můžou začít kořeny hnít.
Takže květináč naplníme hlínou v složení uvedeném v bodu 2b a do něj vložíme předsazovací květináček s kytkou a ten zasypeme a okamžitě zalijeme – stačí zalít malí květináček a okolo něj nemusíme zalívat celí velký květináč.
4)Zalévání: Tak aby půda byla vlhká, ale nesmí být bahnitá.Malé rostliny zaléváme denně, větší po 3-4 dnech. Před sklizní se může zalévání omezit, teoreticky se zvýší produkce pryskyřice a tím i THC. Vše samozřejmě záleží na velikosti kytky a teplotě v místnosti. Já zalívám ob den.
Je dobré také nechat vodu odstát tak alepoň 24hod aby se mohl chlor vypařit, pokud vodu necháte stát v otevřené nádobě. Z odstáté vody máme i další užitek: ohřeje se na pokojovou teplotu a tím rostlinu nevystavíme šoku, který by mohla nastat při zalití studenou vodou. Doporučuji vždy používat k zalití vodu nejlépe o pokojové teplotě. Může být i trochu vlažná.
5)Hnojení: Na Marihuaně mladší jak 3 týdny hrozí spálení. S hnojením je vždycky lepší začínat v menších dávkách a postupně přidávat. Já doporučuji hnojiva co sem vyzkoušel a to Wuxal Super a Kristalon start – tyto dvě na růst a potom na květ Kristalon plod a květ a k hnojivo B‘cuzz (dvojsložkové – 500Kč) ty ostatní zde vypsané koupíte do 100Kč v každém větším shopu s potřebami pro zahrádku (Obi,Bauhaus atd.). Pokud máte víc peněz pak je asi lepší koupit hnojivo B‘cuzz – jak na růst tak na květ. Jak budou kytky růst můžete je hnojit víc a víc – ale vždy dejte pozor na to aby jste je nespálily.
Taky doporučuji hnojit až když světlo zhasíná (5-10min než zhasne) lépe se pak hnojivo vstřebává, nehledě na to že asi není dobré to pohnojit když na to bude ještě například 6hod pálit sodíkovka.
A na závěr k hnojení: varuji před hnojením kytky tak 2-3 týdny těsně před sklizní pokud nechcete hulit hnojivo a aby jste při každém natáhnutí cítily chuť hnojiva.
6)Větrání: Je dobré místnost kde pěstujete větrat. Já používám malí větrák do trubky k odsávání z místnosti a velký klasický který tak 15-25 krát za den točí vzduch v místnosti a ochlazuje ho. S tím je spojená teplota která by mělo v době kdy svítíme být tak mezi 22-27 a v období tmy tak do 20stupnů – rozhodně ne méně.
7) CO2: Kytka potřebuje k životu Co2 – čím víc tím lépe. Já to řeším tak že vezmu klasický hasící přístroj Co2 a foukám ho rostlinám většinou každý den na listy třeba 1-2minuty. V období květu tuto dobu prodlužuji třeba na 3-4minuty. Je samozřejmostí že jim Co2 foukám až když se světlo v místnosti vypne to platí též o větrácích. Pokud nemáte hasící přístroj tak máte jiné varianty jako kvasnice atd. Dodávat uměle C02 není nutnost, ale kytky po něm rostou mnohem lépe.
8) Zaštipování: Zaštipování nemusí být vždy nutné, vše záleží na modelu který pěstujete. U některých se doporučuje zaštipovat u jiných nikoliv.
Na druhou stranu, když ti přijde, že je kytka moc vysoká a tenká na věk tak tří tejdnů, pak potřebuje zaštípnout, aby z ní vyrostla pěkná listnatá kytka. K zaštípnutí stačí, když odřežeš vrcholek hned nad místem, kde se stýkají dvě protilehlé větvičky. K rovnému a čistému řezu použij žiletku. Vrcholek pak můžeš dát do nějakého kořenového aktivátoru a až se objeví kořínky tak ho zasadíš a máš identickou rostlinu – klon.
Techniku a princip klonování najdeš na úvodní straně growru kde je vše vyčerpávajícím způsobem popsáno.
9) Období květu: Tak po 2měsících růstu a svícení 18světlo/6tma se světlo přepne na 12/12 což u kytky vyvolá růst palic. To kdy přepnout na květ si každý určuje sám – odvíjí se to i od modelu který pěstuje, jak je kytka velká atd., ale obecně se říká, že čím starší kytka než jde na květ tím lépe.
Po přepnutí na květ se do 5-8 týdnů můžeme těšit na sklizeň. Musíme upravit pár věcí oproti období růstu a to: hnojení – začneme hnojit hnojivem na květ např. Kristalonem plod a květ či B!cuzzem na květ.
Za další bych nedoporučoval jakkoli narušovat 12hodinovou tmu u rostlin – jako že se na ně budu chodit dívat – prý to zpomaluje růst palic.
Další někdo doporučuje dopřávat rostlinám míň světla víc tmy např. 10světlo/14tma – tím pouze docílíte urychlení úrody ne však kvality a počtu palic – ty potřebují určité světlo těch 12hod aby se vytvořily.
10)Sklizeň
Sklízíme v době kdy je většina vlásků hnědá (alespoň 80%).
Utrhněte kytku, ostříhejte všechny listy (schovejte například na mlíko), a pak jí zavěste palicemi směrem dolů do místnosti kde je nejlépe tma a tak kolem 15-18stpnů, než kytky uschnou-7-10dní. Po uschnutí dáme palice do sklenic a vzduchotěsně uzavřeme a uložíme je na tmavé chladné místo – nejlépe mrazák. Ten je na to ideální.

[Edited by Butch on 24-04-2001 at 10:22 PM]

ten hasiaci pristroj ma dojal. Ty toe kytky zboznujes
dravec
nazdar dravci
yamahu
tak nak bych potrebovala naky dobry seminka:) ale v mi blizkosti nikdo neni... nenasel by se tu nekdo kdo by mel naky dobry seminka? skousim tak nak vypestovat ale nak mi to nejde ridila jsem se podla vasich rad ale asi to nechapu:D
Emilo265
Caf yamahu
Skus Zahradnický Bazaar tam urcite nieco najdes :)
.::bobr bibr::.
hoj lydi tet sem si zasadil par seminek muzete mi poradit kdy to zacne klicit
Emilo265
.::bobr bibr::.
no tak vyklicia ti podla toho ake mas silne a zdrave semienka mne teraz vyklicili za 24 hodin mal som ich medzi mokrymi servitkami ale moze to trvat aj par dni...a taka otazka ty si ich rovno zasadil do zeme ? alebo si ich mal na nejakom mokrom papieropvom obrusku ???
Emilo265
a este skus si nieco precitat tuto http://grower.cz/pestovani/navody/s...ceni/13.html#95
kenyx
mas to dory. to stima kvasnicema jeste sem to neslisel ale rozhodne to skusim
irkas
Super návod ... jen doufám že je osvědčený
Deluxe
mam otazku som novy v pestovani indooru .. ako vysoko ma svietit svetlo (250W sodik) od rastliniek ? teraz mam okolo 30 cm mam 2x 12V 12 cm-12cm vetracky na privod vzduch a 1 x na odvod .. teplota 27-30`C vlhkost 65% svietim 18/6 pridavam CO2 2x denne po 1min.. co si o tom myslite ?
8riso8
dajaky navod na outdoor sa neda? :D
j0n3s-sy
hey plz dajte mi niekto wase ICQ lebo potreboval by som wyswetlit celeee toto wsetko nejakym inaksim sposobom lebo tu je nieco tam nieco tam a mam z toho taku sprostu hlavu ze ani kalit nepotrebujem tak ak tu je niekto schopnyy ktory uz dal dozeme X outdorou tak PLZ NAPISTE MIIII WASE IIICCCQQQQ :))))) DAAAAKKKKUUUJEEEEMMM :)))))
riko8888
pěkně :-)
cejen5
cavesko chcem sa stat sucastou grower a tak tiez zhanam nejake veci : ) kto mi pomoze???
p124
Zdravím growery:-)
negr50
zdravim vsechny.jsem tu novej a potreboval par rad.rostou mi zatim pet dni a uz se pekne chytli,ale tentokrat jsou to klony super skunku,ktery maji byt hotovi za 48dni a ja nevim jak na ne.jestli klasickych 18/6 rust a po trech tydnech12/12,nebo jestli na to mam jit jinak.mam metr ctverecni,400W sodikovku a mam to vhline.za kazdou radu budu moc rad.
biohazard
Zdarec lidi jsem tu novy a zkousim poprve vstoupit do fora ale nevim jestli se zprava odesle. Zdravim vsechny Growery...
biohazard
Cau tak pozdrav jsem odeslal a ted bych potreboval radu budu ted pestovat HIMALAJA GOLD a potreboval bych vedet kolik tak dni kvete. Diky
Smokingshaman
ahojte...prosim o radu...ake semena by ste odporucili totalnemu zaciatocnikovy, ktory chce ist v darkroome 60x60x140 s LEDkami 96w
nieco menej narocne nech to hned neskape :P
ještě by mě zajímalo jakou max. hranici Co2 v procentech oproti normálnímu vzduchu kytka užitečně využije....kdybys třeba kytkám v uzavřených nádobách dodal celkem 32% Co2, skoro bez kyslíku, který ale potřebuje v noci hlavně?????
greace
čau chtěl sem se jen zeptat sem začátečnik a potřeboval bych poradit jestli věci ktere sem zvolil pro pěstovaní jsou spravne...

Osvětlení:400w Son-t argo +cooltube
klipsový ventilator
6,5L květínače
substrat : COCO

Chtěl bych jen vedet co by ste doporucili na začátek dik =)
desertwolf
no ještě ventilátor na odtah, pacháč, nějaký ten teploměr, pokud možno s vlhkoměrem, zvlhčovačku a nějaký spínačky
mysak
citace:
Původní příspěvek od greace
čau chtěl sem se jen zeptat sem začátečnik a potřeboval bych poradit jestli věci ktere sem zvolil pro pěstovaní jsou spravne...

Osvětlení:400w Son-t argo +cooltube
klipsový ventilator
6,5L květínače
substrat : COCO

Chtěl bych jen vedet co by ste doporucili na začátek dik =)

no a pokud jedes COCO(PELLO :)) tak i nejake ty hnojky,to i tak ale na hlinu
...na zacetecnika bych zvolil asi stejne hlinu
mučačo
cus,potreboval bych poradit jak silny fontankovy (kvuli hluku) cerpadlo pouzit.predstav si kalfas s roztokem na zemi.tesne nad nim 1 pestebni plocha a ve vysce 180cm druha pestebni plocha.nevim jakej tlak je treba k tomu,aby to protlacilo kapilary.nakres mam v galerii.nende mi to sem sviknout:)dik moc
Blackous97
Cs Groweři, potreboval bych poradit.

Delal jsem novou skrin 250w/600w a potrebuji vedet jak dlouhy kabel muzu pouzit od predradniku k vybojce.

Jak dlouhy muze byt k 250w MH?
Jak dlouhy muze byt k 600w HPS?
Je to dulezite, cim driv to zjistim-tim driv bude skrin v provozu

Díky za odpovedi.
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od Blackous97
Cs Groweři, potreboval bych poradit.

Delal jsem novou skrin 250w/600w a potrebuji vedet jak dlouhy kabel muzu pouzit od predradniku k vybojce.

Jak dlouhy muze byt k 250w MH?
Jak dlouhy muze byt k 600w HPS?
Je to dulezite, cim driv to zjistim-tim driv bude skrin v provozu

Díky za odpovedi.

Odpověď je co možná nejkratší. :D Např. na stránce http://www.gib-lighting.de/index.php/nxe.164.html jej uvedena délka 4,0 m kabel jako přívod od předřadníku k lampě Takže mrkni do specifikací tvejch předřadníkú. Mělo by to tam být popsáno. Při velké délce je vhodné použít větší prúřez vodiče.
Blackous97
Prurez mam 2,5 mm.

A ke skrini potrbuji asi 160cm.

Na tom 600w radniku mam napsany 0,6 m, ale to je asi blbost ne?
A na tom 250w radniku nic napsany neni.

Myslis ze muzu pouzit kabel 160cm s prurezem 2,5 mm?
bezdechu
citace:
Prurez mam 2,5 mm.

A ke skrini potrbuji asi 160cm.

Na tom 600w radniku mam napsany 0,6 m, ale to je asi blbost ne?
A na tom 250w radniku nic napsany neni.

Myslis ze muzu pouzit kabel 160cm s prurezem 2,5 mm?

To asi múžeš, svítit by to mělo :D. Nebudou zřejmě zaručeny plné parametry výbojky, ale kdo ví o jak velkou odchylku se jedná. Asi to tak markantní nebude.
Blackous97
Takze kdyz budu mit kabel dlouhy 1,6m tak bych nemel shoret .

A ty ztraty, to myslis na watazi?
Kdyz tam dam 600w vybojku a bude tam dlouhy kabel, tak z toho budu mit 550w vybojku?

A jeste bych mel dotaz ohledne site??

K cemu to slouzi a jak vysoko od hliny se dava?

Díky
bezdechu
citace:

A ty ztraty, to myslis na watazi?
Kdyz tam dam 600w vybojku a bude tam dlouhy kabel, tak z toho budu mit 550w vybojku?

No tím myslím, že z 600W bude třeba 599,5W :D. Shořet by jsi neměl.

citace:
A jeste bych mel dotaz ohledne site??

K cemu to slouzi a jak vysoko od hliny se dava?

http://grower.cz/scrog.html
Křeček64
Díky za pěkný návod... začínám, a tak se hodí. Ale ještě jeden dotaz... od zasazení semínka... za jak dlouho se prosím dá počítat se sklizní. Dík.
koles
citace:
Původní příspěvek od Křeček64
Díky za pěkný návod... začínám, a tak se hodí. Ale ještě jeden dotaz... od zasazení semínka... za jak dlouho se prosím dá počítat se sklizní. Dík.

Až budou kytky zralý. Každý model to má jinak. Taky záleží, kdy je necháš dozrát. Přečti si FAQ, určitě tam najdeš spoustu odpovědí na tyhle otázky.
Janekxapp
Dobry den. Mam prosbu. Našel jsem na stránkách firmy Philips této typy zářivek:
Master TL-D Super 80, 36W/840 červená na květ
,36w/865 modrá na růst

Jsou vhodné je použít na indoor do mé mini pěstírnyčky pro max 3 kytky??? Stačí watáž a jsou vubec vhodné??? Nebo poradí někdo misto flourescence jakou CFL zářivku třeba? Typ/Výrobce/watáž. Děkuji za každou odpověď.

odkaz: http://www.ecat.lighting.philips.cz...27921086544_eu/
Seky
Zdravím. Ohledně zářivek.
Na minipěstírničku o podobném vnitřním rozměru (tj. minimální šířka 120cm, hloubka podle počtu těles) a s minimální produkcí to stačí.
Na květ by asi byl lepší typ 830 s teplotou 3000K. (viz link - http://www.elektro-paloucek.cz/zaro...er-80-tl36w-830)

+ nízká pořizovací cena.
+ možnost kombinování zářivek
+ nízká hřejivost a spotřeba
+ vhodné pro kořenění řízků a růst mladých rostlin

- nízká svítivost
- nevhodné - nedostačující na květ

CFL - úsporky poskytují vyšší výkon, tudiž mají i vyšší cenu a spotřebu. O proti zářivkám sou vhodnější na květ.

Sehnat se dají v různých wattážích, např.:
40w - http://www.growmarket.cz/produkt/ea...-40w-grow-6400k
125w - http://www.greenhome.cz/katalog/220026
250w - http://www.growmarket.cz/produkt/en...250w-cool-white
K dostání sou i kombinovaná světla pro růst i květ.

vondris
servis kluci nak sem se du nedocetl jak casto by se melo spravne hnojit v kvetove ci rustove fazi.dikec za odpovedi
Luigi zahradník
To: vondris

Ja si namicham zivny roztok do konve podle toho v jakém týdnu růstu či květu jsem a zalevam tak jak kytky potrebujou, tudíž hnojim pořád s každou zalivkou, kromě proplachu enzymy
To.: vondris
:faq: http://grower.cz/pestovani/navody/z...-hnojeni/7.html odkaz na FAQ -jak hnojit a zalévat-
čus Abaddon
chena
chlapci mám problém když jsem drobet přehnojil a přelil mám počkat než to vyschne a pak zalejt jen čistou nebo to rovnou prohnat čistou a začít vysušovat odznova :) pěstuju v kokosu a dělá mi to trochu problém to vychytat ....
DUBSTEP.Maniac
Já bych to prolil abych snížil tu koncentraci hnojiva a pak nechal vyschnout.
a kdyz jsou korinky dostatecne dole a nemam sanci je poskodit trosku tu hlinu prstama zreju napovrchu...Ale to už nevím jestli je dobrý nápad :DD
chena
hele a to mám jakože fakt natvrdku projelt aby z toho dole lila voda ? není to trochu moc ? :) pak to vyždímat jak ručník :)

Chceš to přece propláchnout, ne jen zalít, tak je postav do vany a každé dopřej aspoň pět litříků vody, jinak je neodsolíš.
doxenon
citace:
Původní příspěvek od chena
hele a to mám jakože fakt natvrdku projelt aby z toho dole lila voda ? není to trochu moc ? :) pak to vyždímat jak ručník :)

Chceš to přece propláchnout, ne jen zalít, tak je postav do vany a každé dopřej aspoň pět litříků vody, jinak je neodsolíš.

Ano, jestli je chceš odsolit, musíš je pořádně prolejt, tak je nastěhuj do vany a každé dopřej aspoň pět litříků vody.
chena
díky, tak jsem to prolil a čekám jestli se srovnají jestli ne tak se vybodnu na samonakvétačky a koupím řízky . jsem šílenec se hned první indoor pouštět do tohohle....
doxenon
Nechci ti kazit radost kámo ale automaty nejsou vhodný na indoor.
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od chena
chlapci mám problém když jsem drobet přehnojil a přelil mám počkat než to vyschne a pak zalejt jen čistou nebo to rovnou prohnat čistou a začít vysušovat odznova :) pěstuju v kokosu a dělá mi to trochu problém to vychytat ....

čau,
1. co to prosímtebe znamená drobet přehnojil?
2. nenechávej ten kokos ,,vysušovat'', to není hlína.
chena
zdar drobet znamená že jsem to hnojil ze začátku každej den 1ml v 1l vody hnojívkem na kořeny ale nevím jistě jestli to bylo přehnojený...prostě mi to nechce růst....jj četl jsem že je to hydromedium.. doxenone takže co mi poradíš co snima ? mám je vyndat ze skříně a zkusit to dám mimo třeba do obejváku a pak to přendat ven a nakopat tam řízky nebo jak ?
chena
jo a proč to není vhodný pro indoor ? myslel jsme že když to budu svítit klasika 18/6 a pak až se to přepne do květu tak nasadím 12/12 nebo to u nich tak nefunguje ?
doxenon
Asi tak bych to udělal, automaty dát někam za okno do tepla a do skříně řezy.
Nepíšeš nic o hodnotách ph a ec, bez toho těžko radit, taky nemusí být přehnojený ale hladový, chce to proměřit ph + ec zálivky a následnýho výtoku a hned budeš vědět odkud vítr vane.
doxenon
Jako pěstovat automaty indoor samozřejmě lze ale jde tam hlavně o to, že potřebují hodně světla, takže bys na mě měl svítit celou dobu 18/6 a to by se ti tak nějak prodražilo a i výnos bys měl mít venku vyšší.
BalTo
Chci se zeptat kdyz se doporučuje kytku zalévat, pěstuji v kokosu. Někde jsem četl že dvě hodiny po a před rozsvícením, ale to se mi zase neslučuje s tím, že by se do skříně nemělo lézt, když mají tmu... :)
dan
to platí pro hydro-systémy. kokos nejde přelít, když ho zaliješ zároveň ho i pročistíš. čili čim častěji, tim lépe, ale přehánět to nemusíš. stačí 1x-2x denně.
BalTo
Já vím, ale měl jsem na mysli jestli se doporučuje zalévat za světla, nebo za tmy, nebo je to úplně jedno a můžu zalévat kdy budu chtít...
doxenon
citace:
Původní příspěvek od dan
to platí pro hydro-systémy. kokos nejde přelít, když ho zaliješ zároveň ho i pročistíš. čili čim častěji, tim lépe, ale přehánět to nemusíš. stačí 1x-2x denně.

Tak to nevím, 1x - 2x denně? Kokos už jedu dlouho a stačí mi jednou za tří dny a všechno v pohodě.
doxenon
citace:
Původní příspěvek od BalTo
Já vím, ale měl jsem na mysli jestli se doporučuje zalévat za světla, nebo za tmy, nebo je to úplně jedno a můžu zalévat kdy
budu chtít...

Když kvetu, zalívám těsně po sepnutí lampy kvůli co nejmenší vlhkosti.
travodlak
taky radši zalejvám chvíli po rozednění...dobrá snídaně je základ dne... ;)
Project33
Ahoj, může mi někdo z vás, hoši, doporučit seeds banku? Nikol
MTB1954
Díky za sqělý popis.
Jako začátečník využiju, z důvodu vlastní zelenosti je mi fučení CO2 eklháf.
Jde asi o to, zda se to dělá pro radost, nebo pro kšeft.
JohnyŠišák
Ahoj´ mám kytičky, a dávám je na noc domu a ráno ven.
Včera jsem zapomněl a nechal kytičky prez den na pokoji. V tom pokoji bYlo jak v parku, ale není tam slunickǒ přijde mi, ze se vytáhli jako ve fóliovniku. Jsou AF ve květu. Co ta lýtka chce více? Slunce nebo dusno? Diky
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od JohnyŠišák
Ahoj´ mám kytičky, a dávám je na noc domu a ráno ven.
Včera jsem zapomněl a nechal kytičky prez den na pokoji. V tom pokoji bYlo jak v parku, ale není tam slunickǒ přijde mi, ze se vytáhli jako ve fóliovniku. Jsou AF ve květu. Co ta lýtka chce více? Slunce nebo dusno? Diky

Slunce!
Dusno budeš mít doma,až vaši zjistí že pěstuješ.lol
JohnyŠišák
Proč by bylo dusno?
Janeg
citace:
Původní příspěvek od Project33
Ahoj, může mi někdo z vás, hoši, doporučit seeds banku? Nikol

Měl jsem pár semínek od Carpatian seeds. Všecky vyklíčili v krásný rostlinky. (jenže tak rychle, že jsem ještě neměl nachystaný hrnky :-)
Nabízejí ale jen AF/Fem.
(to už sem si u nich asi šplhnul dost :-)
zelenysatan
čau díval jsem se a mám asi řasy v květináči.
dole mam takové zelé v misce na vodu pod květináčem tak jsem jí vymyl a vyměnil za novou a kytku prolil vodou jedná se o kytku starou asi 1 měsíc.
vadí to?
teatree
citace:
Původní příspěvek od zelenysatan
čau díval jsem se a mám asi řasy v květináči.
dole mam takové zelé v misce na vodu pod květináčem tak jsem jí vymyl a vyměnil za novou a kytku prolil vodou jedná se o kytku starou asi 1 měsíc.
vadí to?

Řasy se ti tam možná dělají proto, že máš v podmisce vodu, tu tam nenechávej, kořeny musí prosychat..po zalívání všechnu vodu z podmisky vylévej..
Michaelos
ahoj,chci se zeptat ,je vlhkost ve skříni opravdu nutná ,nejde to i bez ní ?
JAHmaican
citace:
Původní příspěvek od Michaelos
ahoj,chci se zeptat ,je vlhkost ve skříni opravdu nutná ,nejde to i bez ní ?

Jde to i bez ní, ale podmínky nebudou ideální. Vysoká vlhkost je nutná při výsadbě nových klonů. Jak se chytnou, pak už je to pouze o těch idealnich podmínkách.
Naopak nizká vlhkost pri květu je žádoucí z důvodu minimalizace výskytu plisně.
Michaelos
citace:
Původní příspěvek od JAHmaican

Jde to i bez ní, ale podmínky nebudou ideální. Vysoká vlhkost je nutná při výsadbě nových klonů. Jak se chytnou, pak už je to pouze o těch idealnich podmínkách.
Naopak nizká vlhkost pri květu je žádoucí z důvodu minimalizace výskytu plisně.

A co pára ze zvlhčovačky ,může se dostat do objímky ?Nebo stačí kytku třeba pětkrát deně poprášit rozprašovačem ????????:flower:
Sezam
Rozhodně se zvlhčovačkou nemiř na lampu, samozřejmě hrozí skrat v objímce, ale můžeš si zničit lampu, pokud se na ní dostane voda. Vždy zvlhčovačka musí být pod lampou.
Michaelos
citace:
Původní příspěvek od Sezam
Rozhodně se zvlhčovačkou nemiř na lampu, samozřejmě hrozí skrat v objímce, ale můžeš si zničit lampu, pokud se na ní dostane voda. Vždy zvlhčovačka musí být pod lampou.

Tak to tu kytku radši desetkrát denně poprášim :)
PeterJozef
ako sa vyhnúť baktériam v substráte, ktoré sa tam začnú vytvárať ?
Kiwi94
Čauves borci.. Tohle 22. Den od přepnutí, teď svítím 4kilem. Hnojim bcuzzem, vždycky o něco víc než je v tabulce a před týdnem jsem začal hnojit květnovým stimulátorem.. PH držím okolo 6, teplota tak od 20 do 28C a vlhkost kolem 40-50, všechny byly zastrizeny, některý normál některý Fimem.. Přijdou mi vcelku malý a neprosviceny.. Mám to prostrihnout? A vyrostou ještě at vím kvůli místu? Ať to roste!
Trisuli
Ahoj. Možná je to na toto vlákno trochu off-topic, takže se předem omlouvám, nenašel sem lepší místo, kde dotaz položit.
Zkoušel někdo zalévat kupovanou balenou vodou? Například Bonaqua, Rajec atd...Samozřejmě neperlivou.
Díky za odpověď.
carlos
Financne by to nemelo smysl.
Trisuli
Pro me treba jo, kdyby to kytkam nejak vyrazne pomahalo. Chci predchazet problemum, mam dost tvrdou vodu. Balena 1,5l voda cca 10 kc. To by me uplne nezrujnovalo...:)
carlos
Nepomaha.

Destovka lepsi.. nebo RO filter.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma