Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: [1] 2 3 4 5 
Plagron zkušenosti - Klikni zde pro originální téma
jumpp
Tedy, pozdravil bych všetky Growery a zároveň poskytnul takovou ucelenou představu o hnojivech od firmy:

Plagron
  • Cropmax
  • Repro Forte
  • Visemulser & Blovisal
  • Phyt-Aamin
  • Green Sensation
  • Roots
  • Alga Blüte
  • Alga Wuchs

Předem podotýkám, že vše co tu je není jen z mé hlavy, ale jde o ucelení hnojiv od tohoto výrobce a hlavně pro lepší výběr nás growerů:D. Připomínky nebo vlastní zkušensti pište, bude to jen lepší pro výběr ale snažte se zachovat určitou, prehlednost a nesiťte jedno téma všemi různými maličkostmi, natož příspěvky tématu vzdálené či odlišné, díky a věřím, že vyhověním budou spokojeny obje strany, zdraví

jumpp.:wink:
jumpp
Cropmax - přírodní posilovač pro rostliny

  • Cropmax stimuluje produkci přírodních substancí, které jsou nezbytné pro zotavení po nemoci, šoku (např. přesazení) či z jiných důvodů.
  • Cropmax je směs vitamínů a přírodních hormonů. Aminokyseliny, které obsahuje, podporují rychlé dělení buněk a rostliny proto rychle nabývají hmotu. Rostlina vytváří mnoho nových postranních výhonků, což vede k většímu výnosu, kořenový systém se rozrůstá a mohutní. Dělení buněk způsobuje to, že rostliny jsou mnohem větší a rostou rychleji. Například: je-li požadován masivní kořenový systém, měl by se Plagron Cropmax aplikovat postřikem ve fázi vývoje těchto kořenů. Je -li na druhou stranu požadováno silnější květenství, měly by být rostliny postřikovány před začátkem květu a formování poupat.
    Používáním Cropmaxu můžete zvýšit Vaší úrodu o 10 až 25%.
  • Cropmax je ovšem ideální i pro práci s řízky, formuje totiž větší a silnější kořenový systém. Používá-li se na mateřské rostlině, vytvoří na ní rychle mnoho postranních výhonků a optimálně se postará o její kořenový systém.
  • Použití:
    1ml Cropmaxu na 2 litry vody (1:2000). Toto množství vystačí na postřik na 2 m2.
    Rostliny bohatě pokropte, používejte jednou týdně, Cropmax jen ve fázi růstu
  • Ceny:
    - Cropmax - 250 ml....................... 750,00 Kč

    Zdoj hnojime.netweb

Zkušenosti druhých::rejp:

  • od Jeckob - Cropmax
    citace:
    Nazdar, taky se pripojím
    Jediný co tu snad ještě z vašich zkušeností nezaznělo je Cropmax
    Po aplikaci na list, jakoby rostlina zastavila růst do výšky a začne se brutálně křovatit, zastřihl jsem teda jednou nad osmým patrem, tak nevím jestli to třeba nemá vliv i to.Připadalo mi že úlpně změní růstový charakter rostliny.Začlo se tvořit tolik nových výhonů, že jsem nevěděl z čeho mám dělat řízky, nebylo z čeho.Když jsem řízkoval, tak kvůli jednomu řízku jsem vlastně zrušil výhony dva až tři.Aspoň co se Power plantu týče.Je to z větší části sativa, nemýlím li se a to co jsem měl doma já, mi dorostlo do 60-70 cm na konci květu.Bohužel nemůžu z ničím porovnat,PP jsem jel poprvé a dopadlo to jak to dopadlo.
    Jestli vám připadá drahý, tak vůbec není, protože jak vidíte podle koncentrace a použití, vydrží strašně dlouho.

    Jinak pořídil jsem Green sensation, tak i uvidím snad ty prachy stáli za to.
    Zdar a sílu


    viz. Příspěvek č. 37

:eek:
jumpp
Repro Forte

  • K dosažení vysokého obsahu kyselin je možno zkusit přidat rostlině dodatečnou výživu po květenství. Bohužel to nezřídka nefunguje, protože rostlina věnuje energii na tvorbu jednoduchých cukrů namísto kyselin. Tento prostředek slouží k tomu, že rostliny spotřebovávají energii v orgánech květů namísto listů. kyselina sestává z velice komplikovaných molekul. Rostlinu stojí spoustu energie tyto molekuly vytvořit, jedná se dokonce o dvojnásobek energie potřebné pro růst listů. Biochemické procesy v rostlině se starají o to, aby byly jednoduché molekuly z listů a stonku přeměněny v komplikované molekuly kyseliny. Repro Forte urychluje a zesiluje tyto procesy. Extrémní energie potřební k produkci kyselin pochází z největší části z jednoduchých cukrů obsažených v listech a stonku. Spousta světla a dobrá výživa v růstové fázi jsou též velice důležité. Při produkci kyselin se přesouvají cukry z odumírajících listů do konečků. Odumírání listů tedy nemá negativní vliv na produkci kyselin. Vitamíny a stopové prvky v Repro Forte podporují enzymatické procesy při transportech cukrů a větší produkci kyselin.
  • Použití:
    1ml na 1 l vody, 1 x týdně.Používat během květenství
  • Ceny:
    - Reproforte - 500 ml ....................... 750,00 Kč

    Zdoj hnojime.netweb

jumpp
Visemulser & Blovisal

  • Vzhledem k tomu, že kritičtí konzumenti požadují stále větší kvalitu, se biologické pěstování stává absolutním trendem. Zejména pro „pěstitele v zemi“ nechal Plagron vyvinout nanejvýš výživné produkty Visemulser a Blovisal, které se díky bohatosti na NPK a vlastnostem zlepšujících půdu staly v zahradnictví pojmem. Visemulser i Blovisal vycházejí z přirozené vitality tekutin z rybích těl, která pochází ze zbytků rybářského průmyslu. Pro účinné hnojení je Visemulser dokonalé řešení. Díky bohatému množství NPK, aminokyselin, vitamínů, železa, jódu a vápna již nebudete mimo mísu.
  • Pro zvýšení množství vitalizujících látek můžete zvolit mimoto i Blovisal. Blovisar má stejné kvality jako Visemulser, ale navíc je obohacen o krev a mořské řasy, a proto obsahuje více živin. Visemulser a Blovisal se hodí pro hydrokultury jen jako hnojivo na listy, neboť pro sud se živným roztokem jsou přece jen moc biologické.
  • Použití:
    1l na 100l vody. S takto naředěným roztokem rostliny zaléváme.
    Při použití jako hnojivo na listy: 1l na 100l vody.Tento roztok rozprašujeme na rostlinu každý týden.
jumpp
Phyt-Aamin

  • Přestože rostliny mají během květenství jiné požadavky než v růstovém období, existují hormony, které jsou životně důležité po celý cyklus. Aby byly rostliny těmito důležitými stavebními prvky náležitě vybaveny, vyvinul Plagron biologický postřik, kterým lze týdně doplňovat důležité prvky.
  • Plagron Phyt-Amin obsahuje přírodní hormony na růst i na květ a tím podporuje rostlinu po celý cyklus. Phyt-Amin působí mnohostranně: zvyšuje obsah cytokininu, číhž se zvyšuje obsah chlorofylu v listech. Následkem je zvýšení obsahu cukru. Rostliny tak zůstanou déle zelené, mají větší obranyschopnost, více řízků a tvoří silnější plody. Používáním Plagron Phyt-Amin se utvoří na listu vrstva, které jej chrání před vyschnutím.
  • Účinné látky:
    Aminokyseliny, stopové prvky, minerály, růstové a květové hormony.
  • Použití uvnitř:
    5ml na 1l vody. Tímto roztokem postříkejte listy rostliny do mokra.
  • Použití venku:
    1l na ha
    Nepoužívat za deště, Phyt-Amin je pak spláchnut z listů.
  • Ceny:
    - PHYT-AMIN 0,5l ....................... 680,00 Kč

    Zdoj hydroponieplus.czweb

Zkušenosti druhých::rejp:

  • od papaja - Phyt-Aamin
    citace:

    phytamin
    *asi nejcennější od Plagronu
    *postřikuji květiny už od začátku doslova od prvního patra až do pátého týdne květu v době, kdy už hrozí plíseň na paličkách, končím
    *do zálivky se dá jet celou dobu
    *dávkování
    klidně i 6 ml/l a důkladně květinu omýt-hlavně zespoda listů
    je třeba to dělat večer před setměním-důvodem jest pomalejší vysychání a vytvoření filmu ochrany na listech, který vydrží 5 dní, poté je nutné opakovat postřik
    *venku je problém s deštěm, časem atd-ok lepší je to stříkat v poledne než nikdy
    *nevýhoda je vysoká cena
    *velmi dobře se snáší v roztoku s dalšími látkami-fishmix, Darina 4, algamic
    ok je možno používat je používat dohromady



    viz. Příspěvek č. 16

  • od imugnio - Phyt-Aamin
    citace:

    Phyt-Aamin
    - používám nejdýl ze všech přípravků a sem nadmíru spokojen
    - když sem se bavil s viridisem říkal že zvedá úrodu o 50%
    - kytky pak mají krásdně tmnavě zuelenou barvu


    viz. Příspěvek č. 24

  • od prenda - Phyt-Aamin
    citace:

    Já používám Plagron phytamin na postřik.Cca 4ml do litru jako postřik jednou tejdně od cca 1. tejdnu od zasazení řízků,do cca 1 cm paliček.Matně si pamatuju,že když sem jej nepoužíval,tak byly světlejší listy a obecně jsem měl méně zelené listové hmoty.


    viz. Příspěvek č. 25

  • od Apofiss - Phyt-Aamin
    citace:

    Od Plagronu jedu snad všechno krom GS a spokojenost.Všechny jejich hnojiva lze předávkovat a supr je i chuť výsledku.K tomu Biobizzu.......spousta lidí tvrdí, že je to levnější Plagron.Tak proč ne?


    viz. Příspěvek č. 26

  • od ineken - Phyt-Aamin
    citace:

    cao mam phytamin ,alga total,gren senzaci. phytamyn pouzivam skoro porad v letaku pisou udala vzdy dobre takze kazdej den kdyz zalejvam tak to postrikam a zatim to jede porad hesky . mam dobry skus stim zakorenovacem a postrikem alga total na rizky uplna bomba skoro jako by se ze stavy ktera vyteka z cerstveho rezu udelal po namoceni korinek pouzivam jen tohle a pedoxitvodiku a zakoreni my uplne vsechno. s gren senseci teprv zacnu taky by me zajimal recept na pouzit v rojality mixu od plagronu jo toje dalsi ves kterou od nich mam a tak v poho sice drahy ale roysroce mezi substraty


    viz. Příspěvek č. 28


citace:
Původní příspěvek od Co?
mam od plargonu jen phyt-amin, a zatim ho tedy jen zkousim, kazdopadne zajimava informace je, ze phytamin je univerzalni cytokinin (rustovy a kvetovy hormon). A to pouceni: cytokininy inhibuji ucinek auxinu (tzn.vsechny zakorenovavaci stimulatory) => nikdy nekombinovat

jumpp
Green Sensation

  • TOP aktivátor:mutant:. Správné užívání Green Sensation zajišťuje vyšší výnos, větší produkci cukru a maximum aktivních složek ve finálním produktu. Green Sensation obsahuje hormony, vitamíny, aminokyseliny, fosforové a draslíkové živiny. Hormony obsažené v Green Sensation stimulují tvorbu cukrů a zlepšují transport molekul cukrů v rostlině a tím podporují větší vývoj plodů a vyšší výnosy. Všechny tyto složky dohromady zajistí maximální výkon Vašich rostlin. Buněčná struktura se stane tvrdší a celková odolnost proti nemocem se zvýší. Green Sensation zvyšuje celkovou odolnost rostlin a pomáhá rostlinám zotavit se ze stresu, šoků či nemocí.
  • Použití:Používejte Green Sensation posledních 4-6 týdnů společně s normálním hnojivem na květ. Green Sensation je vjodný k použití pro všechny substráty a systémy (půda, kokos, rockwool, mapito, NFT, Ebb&flod).
  • Dávkování:
    1 ml Green Sensation na 1 litr vody (1:1000)
    Green Sensation nejprve nařeďte vlažnou vodou a teprve poté přidejte do nádrže se živinami a přidejte základní hnojivo až do dosažení určitého Ec.
  • Ceny:
    - Green Sensation 0,5l ....................... 1 600,00 Kč

    Zdoj hydroponieplus.czweb


Zkušenosti druhých::rejp:

  • od Hlava - Green Sensation
    citace:
    Rozdil je docela velkej nejen v ceně Bcuzz kwet stimul 1l 1050kč / hlina / 1200kč / hydro / a Green Sensation 1l 2600kč!!! a to mam slevu mam delsi zkusenosti z Bcuzzem a GS sem pouzival docela nedavno , a je tam dost podstatny rozdil v chuti a typycke cukrove vuni , charakteristicky pro dobry "hollandsky skunk" ktery se proste z Bcuzzu vyrazit neda tak spolehlive jako u GS , byl sem docela prijemne prekvapen ze sem tech penez ani moc nelitoval ....

    Hlava

    PS: dobry je to michani v teply vode GS je takova zeleno modra emulze , ktera se klepe jak amarouny,


    viz. Příspěvek č. 22



:eek:
jumpp
Roots

  • Biologický kořenový stimulátor pro rychlejší a lepší tvorbu kořenu. Poměrně efektivní prostředek.
  • Dávkování:
    Hydroponie - 1ml/1L při běžném zavlažovacím cyklu.
    Půda - 10ml/1L tímto roztokem 1x řádně zalít.
    Lze použít i jako postřik na list-5ml/1L- 1x až 2x měsíčně.
  • Ceny:
    - ROOTS 0,5l ....................... 750,00 Kč

    Zdoj hydroponieplus.czweb

:eek:
jumpp
Alga Blűte - květ

  • Organické hnojivo, určené především pro pěstování v zemině. Obsahuje přes 20 aminokyselin, stopové prvky, vitamíny, enzymy a přírodní hormony. Pro květovou fázi. N-P-K(1,5-13-14)
  • Dávkování: 1:250
    Do zálivky možno i do postřiku.
  • Ceny:
    - ALGA BLÜTE- květ 1l ....................... 400,00 Kč

    Zdoj hydroponieplus.czweb

jumpp
Alga Wuchs - růst

  • Organické hnojvo, určené především pro pěstování v zemině. Obsahuje přes 20 aminokyselin, stopové prvky, vitamíny, enzymy a přírodní hormony. Pro růstovou fázi. N-P-K(4-6-8)
  • Dávkování: 4ml na 1litr vody do zálivky i do postřiku.
  • Ceny:
    - ALGA WUCHS- růst 1l ....................... 400,00 Kč

    Zdoj hydroponieplus.czweb
jumpp
Další weby kde tuto hnojku najdeme, nejaké info a hlavně ceny, tak tedy:

Výrobce Plagron web

Hnojime.net web

Greenhome.cz web

Hydroponieplus.cz web

shop.internetshopping.cz web

Mladypestitel.cz web

tak a to by snad pro začatek stačilo, jeste v budoucnu udělám zbytek výrobků, jestli se teda někdy do toho dokopu, zdraví all
jumpp.:wink:
lordWilliam
By mě zajímalo jestli je to vymyšlený tak že by se měli všechny tyhle prostředky používat najednou nebo se má použít jen jeden nebo několik málo :-)
jumpp
zdravim,
chtel bych aby lidi co maji s temito hnojkami zkusenost aby popsali zda skutecne co uvadi vyrobce jest pravdou, ci naopak, aby to nebylo zalozeno jen na reklamni frazi techto vyrobku, proto piste kdo zkusenosti s temito hnojkami mate, diky jumpp.
jumpp
cuuu Mementore;),
co tu pises tak pak chci udelat v presnym zneni ptoste vlozim jako citaci a jeste autora a cislo prispevku, nebo tak by to melo byt v planu jelikoz tu nikdo sve zkusenosti neprispiva nevim jestli se nepustim do neceho ineho mam tu nejake navody a blbosti o Bionove tak zkusim asi udelat neco na ni......

Moje zkusenost s vyrobky Plagron:
  • Phyt-Aamin
    - postrik!!!, od zacatku rustu az po kvet velikosti 2cm
    - davkovani zprvu 5ml/1l pozdeji cca 8ml/1l
    - kytka je mohutnejsi vice a hlavne rychleji rozviji svuj listovy potencial, tmava zdrava barva
    - spokojenost

  • Alga Blűte - květ
    - trochu akcelerator kvetu
    - davkovani zprvu 4ml/1l pozdeji 20ml/3l, zalivka!!!
    - postrik 3ml/1l
    - kytky voni, ale to voni i tak:D hi
    - usudek az po degustaci:)


zbytek vyrobku co pouzivam je od jichy firem, zatim spokojenost se vsemi, jeste bych podekoval vsem za k+ a poprosil vsechny kdo pouzivaji tyto hnojiva prispejte, nebo to puzivam sam s mementorem:D hi, vemte si kdyz neco hledate a pecist nektere thready co tu sou je na dva dny:), diky zatim jumpp.:wink:
papaja
ok připojuji se
phytamin
*asi nejcennější od Plagronu
*postřikuji květiny už od začátku doslova od prvního patra až do pátého týdne květu v době, kdy už hrozí plíseň na paličkách, končím
*do zálivky se dá jet celou dobu
*dávkování
klidně i 6 ml/l a důkladně květinu omýt-hlavně zespoda listů
je třeba to dělat večer před setměním-důvodem jest pomalejší vysychání a vytvoření filmu ochrany na listech, který vydrží 5 dní, poté je nutné opakovat postřik
*venku je problém s deštěm, časem atd-ok lepší je to stříkat v poledne než nikdy
*nevýhoda je vysoká cena
*velmi dobře se snáší v roztoku s dalšími látkami-fishmix, Darina 4, algamic
ok je možno používat je používat dohromady
papaja
guano Plagron
*jedná se o mix hoven netopýrů z jižní ameriky-peru tuším
*600 Kč/3kg
*mohu vřele doporučit pro směsy v kterých naše krásky pěstujeme
*5-10 procent do směsy
*je možno si dělat i kapalné hnojivo z tohoto guana-prostě se zkvasí a ředí vodou cca 1/10
*vynikající růstové hnojivo
papaja
Alga grow
*vynikající růstové hnojivo
*vysoký obsah dusíku
*používat 4,5 ml/l každý 3,4 den do zálivky
*podporuje růst, květina ztmavne-typický příznak dusíku
*možno míchat s Bio Grow od Bio Bizzu, fishmix....atd.
papaja
Alga bloom
*vynikající květové hnojivo s vysokým obsahem fosforu
*je dobré s ním začít o něco dřív než se začne kvést
**kamarád se vyšplhá ke konci květu i na 12 ml/l v menších dávkách indoor každý den
osobně jedu podle výrobců občas experimentuju, ale nechci kuřit hnůj
*je třeba udělat výplach-nasládlá chuť možná poprvé potěší, ale když všechno má stejnej dojezd na konci jazyku-fuck
papaja
rád bych podotkl, že jde o malou holandskou firmu
kdy už se zbavíma pocitu české malosti?
upozorňuji, že levnější a podle mne učinnější je firma Bio Bizz vyjma phytamin
je třeba zkoušet české výrobky nepoměrně levnější-BiAlgeen, vermisfluid, vermikompost, hovna českých koní, krav, králíků, slepic, a koneckonců kopřiv, luštěnin....
nejvíce látek užitečných pro konopu má ona sama
takže malý recept na hnojivo:
nasekat listy ganji, zkvasit a výslednou tekutinu po 14 dnech rozředit v poměru 1/10
a přidám i malé tajemství mistra hastrmana sajrajta-nepotřebné semínka rozdrdit a přidat do výsevné zeminy:angel:
Apofiss
Pokud jsem dobře pochopil, má být green sensation něco jako kvěťák od Bcuzzu.Jestli ano, ptám se někoho zkušeného na rozdíl...prostě jaký je lepší.

Díky moc
Apo
prenda
Já používám Plagron phytamin na postřik.Cca 4ml do litru jako postřik jednou tejdně od cca 1. tejdnu od zasazení řízků,do cca 1 cm paliček.Matně si pamatuju,že když sem jej nepoužíval,tak byly světlejší listy a obecně jsem měl méně zelené listové hmoty.

Dále používám Plagron Alga Bloom na květ.Začínám hojit už od přepnutí 4ml do litru a postupně zvyšuju až na cca 8ml do litru.

Před pár dny jsem koupil Plagron Alga Wuchs na růst,takže info dodám po dalším kole.

Spokojenost je,ale je fakt,že jsem toho zatím moc nezkusil.

Plánuju do budoucna pořídit věci od BioBizzu...
Apofiss
Od Plagronu jedu snad všechno krom GS a spokojenost.Všechny jejich hnojiva lze předávkovat a supr je i chuť výsledku.K tomu Biobizzu.......spousta lidí tvrdí, že je to levnější Plagron.Tak proč ne?
ineken
cao mam phytamin ,alga total,gren senzaci. phytamyn pouzivam skoro porad v letaku pisou udala vzdy dobre takze kazdej den kdyz zalejvam tak to postrikam a zatim to jede porad hesky . mam dobry skus stim zakorenovacem a postrikem alga total na rizky uplna bomba skoro jako by se ze stavy ktera vyteka z cerstveho rezu udelal po namoceni korinek pouzivam jen tohle a pedoxitvodiku a zakoreni my uplne vsechno. s gren senseci teprv zacnu taky by me zajimal recept na pouzit v rojality mixu od plagronu jo toje dalsi ves kterou od nich mam a tak v poho sice drahy ale roysroce mezi substraty
Hanyz
Možná trapný dotaz, jestli ano, tak to zas smažu. Chápu správně, že alga grow a alga wuchs je totéž? Alga wuchs jsem totiž nedokázal najít na stránkách výrobce a to ani tehdy, když jsem si přepnul jazyk na němčinu či holandštinu.
olda
chápeš to správně :) wuchs je na německy psanejch etiketách a obojí to znamená alga-růst
matko291
A ja by som potreboval poradit kedy zacat s tym ALGA WUCHS? :(

Dnes je 2dni co su klony v hline.Dik :rolleyes:
papaja
ano dá se s úspěchem kombinovat alga bloom+pk 13,14 bcuzz
čin pk 13,14 bionova pomalu zvyšovat dávky
ineken
plagron ume vyhrava na plny care 30den 12/12 w.w.
ineken
a tose vyplati...
ineken
komu se neleni tomu se zeleni. taky chvala growshopu ostatni jsou jen obchudky tohle je obchodak poradily my tam gut a ne jenom samy kup kup a plagron tam maj a dost jen uz by si zaslouzily poradny prostorz.
Jeckob
Nazdar, taky se pripojím
Jediný co tu snad ještě z vašich zkušeností nezaznělo je Cropmax

Po aplikaci na list, jakoby rostlina zastavila růst do výšky a začne se brutálně křovatit, zastřihl jsem teda jednou nad osmým patrem, tak nevím jestli to třeba nemá vliv i to.Připadalo mi že úlpně změní růstový charakter rostliny.Začlo se tvořit tolik nových výhonů, že jsem nevěděl z čeho mám dělat řízky, nebylo z čeho.Když jsem řízkoval, tak kvůli jednomu řízku jsem vlastně zrušil výhony dva až tři.Aspoň co se Power plantu týče.Je to z větší části sativa, nemýlím li se a to co jsem měl doma já, mi dorostlo do 60-70 cm na konci květu.Bohužel nemůžu z ničím porovnat,PP jsem jel poprvé a dopadlo to jak to dopadlo.
Jestli vám připadá drahý, tak vůbec není, protože jak vidíte podle koncentrace a použití, vydrží strašně dlouho.

Jinak pořídil jsem Green sensation, tak i uvidím snad ty prachy stáli za to.
Zdar a sílu
Risan
čaute lidi pročitam sem tam a hledam neco o pestování v royalty-mix
protože mam malinkou skřínku a už 2x jsem to asi prehnojil bo mi zežloutli listy a podle me v tym royalty-mix bych nemusel ani tak moc hnojit tak jestli ma nekdo skusenosti s hnojenim v tomto supstratu tak prosim napiste nedavno se tu o tom kecalo a nikdo se nezaobiral hnojenim a pak sem se ptal a nebyla zadna reakce dik za odpovet
jumpp
Zdravím tu, jsem rád, že se toto téma trošičku postavilo nanohy a snad i já se dotáhnu k tomu, že to kapku dodělám, a časem sna d hodim i něco nového......,

jinak tedy, k Risanovi:mutant: :frog:

hi hledej kámo |€|€€|,
třeba ....

  • pokus nr. 1/hlina/ od puljec ..klik

  • BioBizz vs Plagronod J3nkyDuduHankey ..klik

  • Advanced GROWBOX 2.0 od ONENONEON ..klik


olda
citace:
royalty-mix = čistě organická směs -obsahuje různé druhy bílé a černé rašeliny,perlit,humus,wormcasting,organická hnojiva,stopové prvky,minerály a vitamíny,bakterie a kmeny pozitivně působících plísní. ph 5.8-6.2 , EC 2.1 . kompletně předhnojen,obsahuje dostatek živin na prvních 8 týdnů . Tohle udává výrobce ale ze skušenosti klidně přihnojuj ale opatrnějš s menší koncentrací hnojiva ( dle potřeby- sleduj reakci rostin) .




:mutant:

:frog: :beer:
jumpp
zahodně :)
bubik
Bio supermix
-přidává se do hlíny
-jediné co mi na tom vadí že při prvním zalití se část biomixu odplaví do podmisky (ale to je maličkost)
-dodává kytkám vše potřebné takže to tam nemusím vše sypat zvlášt
-dává se toho "jen" 5% takže 5 litrový pytel vydrží na 100 litrů substrátu
-docela to smrdí (ale ne tak moc jako když sem zkoušel kravský hnůj)


...tohle je fakt super vec...davam to pod venkovky...ale do skrine bych to asi nedaval pac kdyz bych prehnojil (...to ja skoro furt...) tak tohle nevyplavim...a presazovat je pekna pakarna...
Jahudka!
Skoda ze tu nikdo neudelal objektivni pokus.Ty linky nahore o nicem nevypovidaj.Muselo by se to delat v jedny skrini za stejnejch podminek a pulku kytek hnojit treba plagronem a pulku treba ahackama..
papaja
nejlépe je kombinace
ah nemá phytamin
plagroní green senzace je drahá-to vyjde levněji final solution+pk 13,14 od bionovy....
Jahudka!
papaja - To je pravda.Muselo by se to strikat phytaminem vsechno.Myslel jsem zkousku hnojiv do substratu (zivnyho roztoku) a tam by rozdily mely bejt videt.

Jinak neznate nekdo neco jinyho nez phytamin od jiny firmy?Nebo je proste jenom phytamin a nikdo nic jinyho stejnyho nevyrabi a nebo se pouziva protoze je proste nejlepsi?Podle me prece musi existovat neco podobnyho od konkurence.Vsichni tady ale pouzivame jedine phytamin.My vsichni mu tady vlastne delame reklamu a kazdej ho pouziva podle zkusenosti druhejch a pritom existuje uz mozna neco lepsiho..Takze jestli nekdo mate zkusenosti s jinym pripravkem nez phytaminem a muzete to srovnat tak sem s tim..
Apofiss
Jahudka: Je tu samozřejmě bi-algeen.Je to hodně podobné, funguje to a stojí to jen 130 kachlí :D
jumpp
zdravim all:p: ,
já se jen snažil pomoci jahůdko:rolleyes: vím že to není objektivně řešeno v těchto odkazech alespoň něco, jak píšeš ty s tím pokusem pulka plagron a druhá AH, to by bylo nejlepší, ale neni možnost, kde bych to vyzkoušel, toť k tomu předešlému..

jinak jak píše apofiss tak bio algen je v poho stojí málo ale není to co phytamin, dříve sem používal bioalgen, ale výsledky se lišily...

:vampire:
olda
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
Skoda ze tu nikdo neudelal objektivni pokus.Ty linky nahore o nicem nevypovidaj.Muselo by se to delat v jedny skrini za stejnejch podminek a pulku kytek hnojit treba plagronem a pulku treba ahackama..

kámoš to takhle kdysi zkoušel a lepší půlka byla na AH :) přesto bych osobně bral na hlínu jako základ Plagron .
papaja
citace:
Původní příspěvek od jumpp
zdravim all:p: ,
já se jen snažil pomoci jahůdko:rolleyes: vím že to není objektivně řešeno v těchto odkazech alespoň něco, jak píšeš ty s tím pokusem pulka plagron a druhá AH, to by bylo nejlepší, ale neni možnost, kde bych to vyzkoušel, toť k tomu předešlému..

jinak jak píše apofiss tak bio algen je v poho stojí málo ale není to co phytamin, dříve sem používal bioalgen, ale výsledky se lišily...

:vampire:

lze dohromady
stříkal jsem letos touto kombinací:
phytamin
bioalgeen
fishmix od biobizzu a byl jsem nadmíru spokojen...:sun:
apfel
Tak se taky připojim s mým indoor pokusem:
Jednu úrodu jsem jel hlína 400W Power Plant
+Cropmax
+Phyt-Aamin
+Roots
+Alga Blűte
+Final Solution
+klasik hnojiva od Hesi+fosfor v květu

Vyrostly gigantický rostliny s obr paldama.

Další úroda zase Pwp 400W,hlína,hnojivo od Hesi+fosfor bez jakkýchkoliv postřiků od Plagronu.

a vyrostly mi ty samý gigantický rostliny s obr paldama.

:crazy:
jumpp
Díky všem za k+, doufám, že tento thread pomůže mnohým, kteří chtějí vyzkoušet tyto hnojiva, dále se tomuto tématu dudu věnovat a doplňovat o další postřehy, a infa....

díky...

ps.: už zanedlouho dodám firmičku českou Bio bizz, ale bohužel neposlal jsem si podkladový materiál do práce...
jumpp
tak konečně jsem se pohnul a dodělal jakš takš ten bio bizz....... během víkendu ho sem hodím,
čaute....
don juan
Mam mensi problem uz je to celkem dlouho co sem koupil hnojivo od Plgron a to Alga press a zajimalo by me na co je jelikoz na nete sem nic nenasel a Plagron ma nevyhodu ze se jim za chvili z obalu zacnou smazavat popis takze uz tam nic neprectu .
Byl bych rad kdyby mi to nekdo napsal protoze bych ho chtel vyzkouset a zadarmo taky nebyl litr stal 520kc
Macek001
Zdravim. Poridil jsem par doplnku od Plagronu a rad bych konzultoval jejich vzajemne kombinace. V prvni rade je to Phytamin, ktery pouzivam behem rustove faze a prvnich 14 dni kvetu. Dale je to Cropmax - pouze rustova faze. Oba doplnky dle navodu 1x tydne postrik. Dale Greensensation (ozkouseno na minule urode funguje suprove), pouziju od 30. dne kvetu temer az do konce v kazde zalivce. Dale mam Enzo forte - pouzivam 1x tydne po celou dobu rustove a planuji i temer po celou dobu kvetove faze. Dale mam Repro forte, to zamyslim na poslednich 10 dni kvetu. Chtel bych se predevsim zeptat na vzajemne kombinace Enzo, Repro a Greensensation, abych jejich kombinovanim nezpusobil vice skody nez uzitku, pripadne doporuceni jejich casoveho nasazeni. Pro doplneni jako hlavni hnojky jedu na rust Plagron Start UP a na kvet Alga Bloom. Substrat kokos + uni zahradni substrat + vermikompost + perlit a hlavne je to 150W MH rust/HPS kvet, SCROG. Nejake info jsem na Groweru objevil, ale obcas si protireci, na strankach Plagronu jsou pouze velice vseobecna infa. Predem diky za odpovedi!!!
b779
Zdravím!Chtěl jsem se optat zda máte někdo zkušenost s tím,že by se mu zkazilo hnojivo od Plagronu?Ono už jako po rozbalení divně zapáchá a tak jak jinak to poznat?Skladoval jsem jej při teplotě pokojové 22-24 stupínků a přijde mi,že nějak výrazněji zapáchá...takový ostrý smrad...koupil jsem si již jiné,ale říkám si,že by byla celkem škoda se toho zbavit,když to stojí takové kačky a je to jen možná můj subjektivní dojem..Mohou se zkaženým hnojivem kytky poškodit?Jedná se Growth,Bloom a Phyťák...
Macek001
Vyzkousej to na nejake kyticce, na ktere ti az tak nezalezi. Jinak jsou to organicky hnojky a skladovani v teple jim zrejme moc neprospiva. Skladuju to uz pres rok v lednicce tak kolem osmi stupnu max. a zatim zadnej problem.
papaja
lidi na to maj různý názory
jeden postupně od přepnutí zvyšuje dávky od 1 ml až 10-12 ml což je už extren
jiný zas pořádně nahnojí už před přepnutím 4 ml/l
1-2 týdně do zálivky
zas je zde rozdílný názor někdo hnojíí v menších dávkách každý den....
takže si to každej vychytá..sám
já se přikláním dodržovat návody od Plagronu 4 ml/l 1 týdně od přepnutí
Erixon
Neví náhodou někdo rozdíl mezi Alga grow a Start Up? Podle toho co jsem se dočetl tak to je to samý, jen start up obsahuje navíc kořenový stimulátor.
Zkoušel někdo, jestli to je fakt o tolik lepší (je přibližně třikrát dražší)?

BTW: nezdá se vám divnej poměr živin u Grow (NPK 4-6-8). Když je "slyšet" ze všech stran že je to samej dusík potřebnej na růst
kavalera
Erixon: Start UP=kombinacia rastovych hormonov, korenoveho stimulatoru, vitaminov.enzymi,minerali....ci je to lepsie to lepsie neviem ale zbytocne drahe.....ked si kupim GROW za 400 + phytamin 250ml za 430 tak si myslim ze to mam dost dobre a lacnejsie...
Erixon
kavalera: přesně tak Grow obsahuje růstový hormony, vitamíny, minerály, enzimy
Start Up to samý akorát navíc kořenovej stimulátor (plagron roots).
Takže se asi schodneme že je to zbytečně drahý řešení, jestli na to má někdo opačný názor tak se ozvěte.
b779
astonisher phytamin nahraď vermusfluidem plodová zelenina za cca 65 KČ...někde si to tu najdi je tady o tom menší debata a srovnání...cena je 5x nižší jak u phyt....:) a to se vyplatí říkal Horst! :)
No ja micham dohromady bio algen,phytak,vermesfluid,vitrasol,hycol-z, hycol-Mgn,B. A kytky si chrochtaji jak svine. Ale rekl bych ze bi algen a phytak nejsou uplne to samy. Uz jenom podle cuchu. Zatim a mejte se
Nemoralis
Já zkoušel Royalty-mix ve své prví novodobé skříni a musím říct, že to bylo trochu těžký, asi je to tím silným předhnojením, kytky to moc nedávaly - hlavně ze začátku, teď už dám vždycky přednost vlastnímu mixu. Už jen pro tu radost z toho to vymyslet, namíchat a čekat co s tím holky udělaj, je to taková alchymie, rozhodně ale nikdy nevynechám vermikompost nebo jiné žížalí sračky:) a phytamin mi příjde dost o ničem ve srovnání s vermisfluidem, jak cenou tak účinky (Požehnáni budiž všichni kroužkovci, amen).
Jinak Start Up a Alga Grow ok, držím se jich, ale myslím si, že ty základní hnojiva jsou +/- dost podobný, důležité je vychytat ta doplňková hnojiva. Green Sensation sice používám, ale protože ji používám pořád, tak o ní vlastně nemůžu nic říct:)
Zdravíčko, já osobně sem se do Plagronu zamilova(dřív sem si myslel, že je to nějaká chemka, kterou prodávaj v každém hypersupermega marketu, ale to sem se sakra splet) Pročítám si jejich (naštěstí v češtině) stránky a zaujal mě hlavně coco substrát obohacený o houbu trichodermu(která se váže na kořeny a chrání ji proti škůdcům, takže je kytka celkově odolnější), dále bych chtěl v budoucnu vyzkoušet Green sensation(chci se dozvědět, jestli to za ty prachy stojí :punk: )
A autorovy posílám karmu, za shrnutí podstatných informací!
Bobek :beer:
Rogu
Potrebujem ani nie tak poradit ako skor podelit sa o skusenosti ... som sa pri davkovani hnojiva sekol a namiesto 4ml som dal 7ml hnojky na liter ... jedna sa o algagrowth od plagronu ... som si algagrowth zamenil so startupom ... plus este ku kazdemu litriku isli 4ml algabloom ... myslite ze to preziju moje krasavice ? ... ked mate skusenosti supnite mi plx PM ... este pre spresnenie situacie ... dovtedy boli hnojene kristalonom start ... a tato mega davka bola prva od firmi plagron ...
papaja
myslím že to přežijou -to je výhoda plagronu....
Maarius
Fakt díky moc za toto téma,dozvěděl sjem se co jsem potřeboval. používám Od Plagronu Alga Blute a ještě royalty mix od plagronu a je to naprostá nádhera podle mě,myslím že mohu doporučit.
Noodles.
zdravim vsechny. doted sem nicim nehnojil kytky, bo meli dost hliny a kvalitni tak to myslim nebylo potreba, ale kvuli fosforu sem si objednal alga bloom, a nevim v jakych davkach to mam podavat. poradte nekdo pls. prikladam foto kytek
papaja
4-5 ml/l do zálivky
Noodles.
hej a jak casto tim zalivat? to bych asi nemel tim kazdej den ne ?? zalivam to tak 1x za dva dny.
Evildoer
Noodles.: hele jestli pouzivas nejaky enzimy tak treba ob zalivku vod nejakyho 14 dne kvetu urcite ;)
Noodles.
no nepozival sem do ted nic. a kvet mam uz tak 3 tydny. dneska mi to doslo. dal sem 20 ml do 5ti litru vody.. zalil sem tim 5 kvetinacu... a pak jeste asi 2,5 litru sem rozlil do vsech. ale nejsem si jistej kdy mam zas pohnojit.
Beza
pouzivam a mam jeste start up od plagronu
Čau, chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s nepropláchnutou kytkou. Zda ste ji někdy sklidili když byla plná alga-bloomu. Ovlivnilo to nějak výrazně chuť, účinky? Přece jenom je to přírodní hnojivo, takže by to zase tak moc vadit nemuselo. Flushing plánuju, respektive už započal, ptám se spíš proto, kdyby nastaly nějaký nepředvítalený okolnosti a já byl nucen sklízet dřív.

p.s. pokud tady tohle info v threadu už je, tak se omlouvám - jsu v časové tísni. Večer to projedu a případně smažu. čus
Erixon
futeW:
Rozhodně to neni takovej hnus jako nepropláchlý po kristalonu nebo wuxalu s OBMkem, ale stejně trochu to škrábe v krku...
juppup
Nezkoušel jsem zahraniční hnojiva,dosud jsem vystačil s tuzemskými.
Příjemně mě překvapil výrobek od firmy EKOVERMES výrobek Vermesfluid,
dokonce je proti plísním a savému hmyzu.Nevím,neb jsem ani jedno neměl.
Dim
Zdravim, mate nekdo skusenosti s hnojivem Plagron Terra Bloom? Mnela by to bejt nedjaka levnejsi obdoba Alga Bloom viz http://shop.growshop.cz/katalog/det...1fe5c9a4eafe22a
EricCartman
Taky to teď zkouším, na růst sem dal kristalon start + růstovej stimulátor co měli nalepenej jako dárek na krabičce (říkaj že to obsahuje huminový kyseliny - stejně jako Wochsal maxikvět)
A na květ plagron Terra Bloom + do doby než se vytvoří palice náchylné na plíseň vydatně postřikuju Vermesfluidem. Tak uvidíme :p:
Moje
Zdravim
je mozny ze sem to prehlidl ale prosel sem to cely a a nenasel sem v jakych podminkach respektive teplota by se meli skladovat ty biologicky chnojiva ALGA GROW,ALGA BLOOM.Nedavno mi prisli a mam v planu je pouzit az dele.
diky moc....
Exceptional
Pořídil jsem 1l Enza Forte. Je lepší dávat 1ml/l do každé zálivky, nebo to 2ml/l jednou týdně proplachovat?
nastyboy
Zdravim vsechny pestitele.. Zajimalo by me jestli je treba prihnojovat hlinu Plargon royality, nekde se uvadi ze je kompletne predhnojena..nevite po jake dobe bych mel zacit hnojit??Dikes...
Apofiss
14 dnů souhlas s Hlavou. Jinak velice brzy se dá najet na hnojící masáž, podle gusta, jen se musí vše pozorovat či měřit.
homer simpson
no ja mam skusenosti z phytaminem a moje skusenosty sou vynikajici, skoušel sem to na ddvech rostlinach a rozdil byl veliký, ale bacha na prehnojeni
homer simpson
jo a mam radu z phytaminem je lepšie to riedit do malej koncentracie a striekat na rostlinu každý den
Cicmon
homer: hele 1. pis prispevky dohromady, kdyztak je tu tlacitko edit ;) a za 2. Phytamin se vstreba za 3-5 dni, takze rada taky nic moc :rejp: :angel:
._.
Zdravím.
Mám pár otázek..-Když míchám do zálivky start up a pk, mám snížit doporučenou koncentraci?A kdy začínáte s pkčkem?(výška)
Kwjetoň
PKčko je něco jako kvěťák tagže na květu.. ;)

:afro:
Hola lidičky,
mám dotaz: Aplikujete někdo Alga Press na list? V návodu píšou, že je možno použít do zálivky i na list, ale mám strach, že když naředím 10ml/1l, tak budu mít úplně hnědý listy rostlin.
Díky, Ice13

Tak jsem to testnul a dopadlo to OK. Zvrchu je to bez problémů a zespod je taková trošku hnědá mapa. Ale nedělá jim to problém.

Takže můžu Alga Press na postřik doporučit!!!
C.R.E.A.M.
Zdravim mám otázku...

Jakou největší koncentraci základních hnojiv (alga-grow, alga-bloom) ste vyzkoušeli aniž by kytka umřela? Já sem dal max 6ml/l ale někdo mi řikal, že se to dá přehnat ještě víc tak se pochlubte..
Maximálně jsem dal Ec 2,3, a to kombinaci Kristalon, Alga-Bloom, PK13/14, kyselina fosforečná. Ale myslím, že je to pro rostlinky moc. Standartně "dávám" 1,6-1,8 4 týdny květu a 1,7-2,0 poslední 4 týdny.
Pytlos
uff..to to trvalo se tim procist. jeden clovek uz to tu malicko nakousnul,ale nerek toho moc...nevite jakej je rozdil mezi Plagron Alga Grow/Bloom.. a Terra Grow/Bloom ? krome ceny a toho ze jedno je biologicky a druhy "biominerální,tvořící mohutné květenství" jak pisou na growshopu..zajimalo by me to! ;-)
Erixon
Bez měření odpadního ec bych u plagronu NEPŘEKRAČOVAL doporučenou koncentraci.
S vodou která má ec 0,15 dělá doporučená koncentrace (4ml/1l)
1,65 u grow a 1,85 u bloomu (poslední desetinný místo si nejsem jistej, až budu mít namíchnou hnojku tak přeměřim).

Jinak postřiku bych se taky rači vyhnul, jestli se ti teda nechce každej tejden mejt listy destilkou.
Pytlos
..nikdo nevi?? :(
Macek001
Pytlos: Terra je dle stranek vyrobce do hydra. Nebude se tedy roztok v tanku kazit.
Neson
Macek001 - ne ne ne - hnojivo TERRA je vyvynuto pro půdní substráty!!!!!!!!!!!!!!! je založeno na minerální bázi - to znamená, že se nekazí a neucpává samozavlažovací systémy - o hydru ale není nikde žádná zmínka!!!!!!! A nenašel jsem to ani na stránkách výrobce - můžeš sem dát prosím odkaz nebo citaci, kde se píše o tom hydru?????
Ma tady nekdo skusenosti s CROPMAXEM ? jedu out a chci primet kytiiz ke kvetu o neco driiv.pouziju nake kvetove hnojky,ale muzu pouzit i cropmax? urychli prepnuti na kvet,nebo bude mit opacnej efekt.THX
Macek001
Neson: mel jsem tim na mysli DRIP system. Jak pises automaticka zavlaha. Proste roztok v tanku se nezkazi.
ČEZ
free_tek: cropmax se používá pouze při růstu, rostlina díky němu dělá nové výhony, košatí, zřejmě jde o zpomalování dlouživého růstu, výrobce zdůrazňuje používat pouze ve fázi vegetační
Zedy
Tak potom co sem pročetl něco ze začátku tohodle tématu kupuju pro svoje venky Plagron Phyt-amin a Plagron Alga Bloom.
Lagutoda
citace:
Původní příspěvek od Black & White
Co myslite,
mam AH-1+2... je lepsi (jde mi o kvet) koupit si treti slozku AH nebo koupit Plagron alga bloom ?


Je sice pekny ze mas AH 1+2 ale ta trojka ( Mikro ) se docela hodi. Je v nem hafo mikrozivin, ktery kytce urcite hodne pomahaj. Myslim ze mozna by bylo lepsi koupit To micro a dohnojit to AHckem, nebo pokud mozno koupit Micro a misto AH Bloom pouzit Plagron alga bloom( jelikoz je delanej do substratu a AH ne). názor :)
Fial
Myslite,ze kdyz hnojim hnojkama:)od Plagronu(grow,phytamin,ted bloom a GS)budu potrebovat neco na zaver na procisteni,treba final solution.Nekde jsem cetl ze to neni treba u bio hnojiv.dik
Neson
Fial - ono to není jen o čištění, ale taky o nabývání na objemu :), pokud Tě to nezrujnuje, tak neváhej a jdi do toho ... a navíc bio hnojivo je furt hnojivo, takže teze, že u biohnojiv se nemusí provádět flushing je dle mého názoru zcestná ...
dztd
fial, mam uplne stejnou sestavicku :) jen mam moc vysoke ph, a nektere kyti mne zacineji pekne zloutnout :( tak ted stejne nehnojim... ale hned jak to trochu spadne, tak jim dam co proto :)
krivkin
čus lidi, nikde jsem neobjevil nějaké zkušenosti s Reproforte od Plagronu - spousta lidí ma v threadu jen, že to používá, ale třeba jestli je to lepší než Final solution nebo tak něco, jsem se nedočetl?? má někdio zkušenost, může porovnávat?? Světlu zdar
zajonc
caute rad bych se zeptal jestli nevadi kdyz budu delat postrik aj v 22.dni kvetu phyt-aminem...kdyz zatim nemam zadne naznaky plisne... a navic jestli uz muzu michat alga bloom s GS oboji plagron...poradte nekdo co nejdriv...dikes
zajonc
Hlava jo dikes..uz mam v tom jasno a poradek..
stulOo
Kupil som si pred nedavnom Plagron-Terra Bloom. Zaujimave je ze som kyticky pohnojil zatial len raz, a to v piatok a dnes je pondelok a kvety HxS1 mi zacali malinko fialoviet. Neviem ci to je tym ze sa tak prirodzene vyvinuly alebo tym ze som ich trosku usmernil a pohnojil Terra-Bloomom. Buduci piatok hodim na thred nove photos palicek snad uz budu via fialove. Ked tak viz. moj out 07.

PEACE
mesiash
Plagron Terra? Proc biomineral, propana? Osobne jedu Alga a super.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma