Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: 1 2 3 4 5 6 [7] 
Susíš , suším , sušíme ;) Sušení a Skladování - Klikni zde pro originální téma
dalick
A k***a mě to chytlo plíseň :( :( 90% úrody v tahu jenom kvůli tomu že jsem je neotočil :D Tak snad za rok :D
zhulovan.siska
Čítal som , že by šlo vaporizér použiť aj s čerstvým neusušeným matrošom, a ceľkom to dáva zmyseľ, horký prechádzajúci vzduch to každopádne usuší, a pri požadovanej teplote cca 180 stupňou, sa začnú odparovať aj účinné látky. Chápem že pri fajčení je problém, lebo to musí horieť, ale pri vaporizácii tento problém odpadá. Ale vyskúšať to môžem až v lete. Ale každopádne by mohlo ísť o jeden z najlepších spôsobov ako rýchlo vyskúšať novú úrodu.

Sorry ak to tu už dakde je, nechce sa mi prechádzať celú diskusiu.
Zajac
citace:
Původní příspěvek od zhulovan.siska
Čítal som , že by šlo vaporizér použiť aj s čerstvým neusušeným matrošom, a ceľkom to dáva zmyseľ, horký prechádzajúcizduch to každopádne usuší, a pri požadovanej teplote cca 180 stupňou, sa začnú odparovať aj účinné látky. Chápem že pri fajčení je problém, lebo to musí horieť, ale pri vaporizácii tento problém odpadá. Ale vyskúšať to môžem až v lete. Ale každopádne by mohlo ísť o jeden z najlepších spôsobov ako rýchlo vyskúšať novú úrodu.

Sorry ak to tu už dakde je, nechce sa mi prechádzať celú diskusiu.

S tím vapem bych to asi nedělal, prva vykouříš odpařenou vodu.. To musí bejt chuťka asi jak vlhký zelo ve špeku.

K TÉMATU - Pořád mě překvapuje jak jsou všichni vynalézaví :-D orvu velký listy, hned po nich kytku podrobím amputaci končetin a ty zavěsím do lehkýho průvanu cca na 2-3 týdny, vyschnou až ke stonkúm co zústanou trošku vlhký a to chci skrz fermentaci. Poté ideálně 4 měsíce dosušovat v uzavřených nádobách, většinou kýble od kečupu apod. No ne?

Edit. Sušit v papírovejch krabicích je shit, vyschne moc a nechutná to dobře
kanishot
hej do mikrovlnej rury :D a budem potom kupiť seno ne ?
bossfic
Záleží na každém, já ty listy ořezávám a pak z nich kutím další výrobky - masti, máslo a pod, ale záleží na chuti každého soudruha.
anthraxik
Já osobně sušim na půdě. Po zemi mám rozloženou vrstvu sena kvůli sražení vlhkosti, všude je tma, je tam rozumná teplota a skrz celou půdu pěkně profukuje. Trvá to tak sice nejdéle, ale je to nejlepší.

A jak poznáte že je kytka správně usušená? Palice jsou suché, ale zároveň drží strukturu a nedrolí se na prach. A když vezmete do ruky nějakej stonek a zlomíte ho, tak by měl krásně křupnout. Pokud se jen ohne, tak je kytka pořád živá.
Mitch Buchannon
Toho sena bych se bál. Můžou v něm být nějaký breberky a kdejaký takovýhle potvory, tak aby se to nedostalo na kytku ;)
margyno
Zdravím borci je rozdiel medzi sušením automatu a klasiky?chcem zachovať vôňu hmotu a pryskyřici :) Ďakujem...inak je to blueauto od dutch passion
Šmoulí Prd
teoreticky žádný rozdíl . prakticky : můžeš sušit celé rostliny bez porcování
petis__
Co by se stalo, kdybych sušil palice v boxu, kde se momentálně jede 12/12 a sušil bych nad stínidlem? Jak by se to mohlo negativně projevit na výsledné sušině? Musí být nutně tma na sušení?
koles
citace:
Původní příspěvek od petis__
Co by se stalo, kdybych sušil palice v boxu, kde se momentálně jede 12/12 a sušil bych nad stínidlem? Jak by se to mohlo negativně projevit na výsledné sušině? Musí být nutně tma na sušení?

Tak doporučuje se ve tmě a chladu, páč účinné látky na světle a v teple degradují. Světlo snad není takový problém, stejně bys materiál asi umístil do nějaké krabice, papírové tašky nebo něčeho podobného. Větší problém je teplo, které bývá v horní čísti boxu vyšší než u samotných rostlin. Takže jako usušíš to, asi to moc neztratí, ale nějakej rozdíl tam nejspíš bude.
petis__
citace:
Původní příspěvek od koles

Tak doporučuje se ve tmě a chladu, páč účinné látky na světle a v teple degradují. Světlo snad není takový problém, stejně bys materiál asi umístil do nějaké krabice, papírové tašky nebo něčeho podobného. Větší problém je teplo, které bývá v horní čísti boxu vyšší než u samotných rostlin. Takže jako usušíš to, asi to moc neztratí, ale nějakej rozdíl tam nejspíš bude.

Dík za reakci, jde mi o to že už suším 4. den a potřeboval bych celkem rozjet květ z předpěstu aby mi kytky nepřerostly, takže by se další 3-4 dny sušily nad stínidlem v boxu kde bych od zítřka kvetl.
Kmotr007
Zdravím, budu sušit na hůře, teplota kolem 15-25°C a vlhkost kolem 50 pres den a pres noc (21:33hod. bylo 17°C a 70% vlhkost) Po zemi jsou chuchvalce prachu(neni jich moc) a male okýnko, které je zavrene kouskem plexisklem(ale po boku jsou tenke mezery a profukuje pres to, to same i mezi skridlicemi jsou male mezery(neprsi na huru) Je to v pohodě?

A když to budu dávat do sklenice.. mám to nechat uplne uschnout na hure, a pak to dat do sklenice a otvirat nebo to mam dat do sklenice trochu ,,zive,, a tam to nechat d susit kdybych to otviral 3x denne? Dekuji za rady
Combitch
zdrarec jak řešíte sušení autokvětu,kdyz se sklizi uprostred léta?,a kytky neschnou pozvolna,ja mam moznost sušit jen na hůře ale tam je ted megasauna,tak přemyslim jak to udelat aby to schlo aspon ten týden
Mard
citace:
Původní příspěvek od Combitch
zdrarec jak řešíte sušení autokvětu,kdyz se sklizi uprostred léta?,a kytky neschnou pozvolna,ja mam moznost sušit jen na hůře ale tam je ted megasauna,tak přemyslim jak to udelat aby to schlo aspon ten týden

Dát to uzavíratelné papírové krabice. Pak to schne pomaleji.
vv2
Zdravím,mám trochu změněné podmínky na sušení než minulé roky.To jsem sušil na půdním prostoru,kde byla tma a průvan.Letos mohu pouze v prázdné místnosti,ale bez proudění vzduchu-nemohu otevřít okno,aby nebylo nic cítit do ulice.Když nechám v místnosti běžet odvlčovač,který zároveň trochu topí a navíc zapnu ventilátor,doschne to jako na půdě?Místnost není vytápěná,takže tam v říjnu bude cca 10stupňů.Nemám přidat i přímotop?
Paja602
Ahoj, nezná někdo dobrej nápad jak sušit doma v baráku, aby to nebylo cítit až do 3tího patra?
bruno.kudrna
Zdravím
Co takhle sušíš,suším,sušíme??
to snad není pravda,admini smazat!!!
Zdárek:sun:
Paja602
jo, ale nechcu, aby to lidi cítily 3 dny jak minulej rok.
pjestime_osto6
hoj v brzke dobe budu sklizet a nikde jsem nenasel opatimalni vlhkost jaka by mela byt v mistnosti kde susim.. tak co myslite?

ja to budu muset susit v te stejne mistnosti kde mam box a jede tam odvlhcovacka a jeste budou dojizdet nektery kytky co dozravaj pozdej.. v mistnosti celkem tma a 21 stupnu a 50 procent vlhkost zajistuju odvlhcovackou.... tak co myslite ? je to ok?
brascovincenzo
Zdravím potřebuju tu od někoho zkušeneho radu. Budu poprve sklizet a sušit. A potřeboval bych poradit ohledně větráku na sušení a ne moc drahej budu sušit pomerně dost velke množství. A ještě se chci ujistit budu určitě ještě potřebovat vlhkoměr s teploměrem a ještě se chci zeptat http://www.adklenoty.cz/kapesni-mik...obnym-zvetsenim
toto mi bude stačit abych poznal v jakou dobu sklidit ?
koles
Nevim, jestli jsi koukal do FAQ http://grower.cz/pestovani/navody/...a-suseni/6.html

Větrák potřebovat nebudeš, větranou místnost ano. Nejlepší je kytky sušit spíš pomaleji, 7-10 dní, i víc. Když na ně namíříš větrák, vyschnou nerovnoměrně - tj. paličky budou suché nebo přesušené, stonky ještě ne. Obecně platí, že správná vlhkost materiálu na skladování by měla být 55-60 % (to jde změřit vlhkoměrem ve kontejneru s matrošem), ale stačí je nastříhat do sklenic, když začnou stonky praskat při ohybu. Materiál ve sklenicích se pak ještě následných pár dní sem tam "větrá", dokud nemá požadovanou konzistenci. Teploměr ti k ničemu není :)

A 30-60x bude na určení zralosti stačit
brascovincenzo
Dobře dík za radu. Já mám jeden pokoj kde jsou žaluzie je tam celej den tma skoro vubec tam nepronika světlo, takže kdybych měl otevřenou ventilačku to by stačilo ? Já právě všude četl že každej má větráky na to sušení.. každej piše něco jineho já bych byl rád, kdybych měl nějaky návod kterej funguje a zvládne ho i začátečník.
Murph
Dej si pozor, kam vzuch z té ventilačky proudí, aby se aroma nedostalo k nesprávnému nosu. Například Ceresit pohlcuje pachy nebo různé spreje, ale nedokážu si představit jak často bys musel sprejem stříkat.
brascovincenzo
já fakt nevím proto se ptám mi něco navrhněte nějaky postupy budu moc rád. Vím že jsou pohlcovače pachu to by mělo pomoci
koles
Jo, ventilačka stačí, musí tam bejt nějaké výměna, ale jak píše Murph.. bacha, kam to jde. Rozhodně bych tam nic nestříkal do vzduchu. Sušit můžeš třeba na sušáku na prádlo, nebo nějaká síť, noviny.. zapoj představivost trochu
brascovincenzo
a ty větráky říkáš že je blbost jo ? viděl jsem to hrozně moc lidi dělat na yotube s větráky ? je ještě nějakej jinej zpusob aby se tam hybal vzduch
brascovincenzo
ještě se chci zeptat jaka je ideální vlhkost v mistnosti kde budu sušit a jaka vlhkost je špatná= zpusobí plísen a jak ji zvýšit připadně snižit ?
Velkoz
Ahoj lidi přišla mi doba sklizně a mám takový bláznivý nápad a přemýšlím o tom že koupím klasický stan ten bych schoval do lesa kde jsou jehličnany a tam sušil. O to že by mi to někdo vzal se nebojím ale mám obavy z toho že zaprší a jak se voda z lesa bude odpařovat tak mi to chytne plíseň. Co si o tom myslíte?? Nemám tušení kde bych to mohl usušit měl jsem to v plánu dát na půdu na chalupu ale tu děda prodal tak jsem v háji. Jaké koliv rady hned sem. Děkuji
kwb
Pronajmi si garaz za 500/měs.
Velkoz
Ale kde nemůžu nic najít a když něco v blízkosti je tak 1200 měsíčně
Velkoz
A co jinak ohledně toho stanu? Jaký na to máte názor?... Jak koukám tak sehnat garáž je dost problém
Michaelos
ahoj,čerstvě ostríhaný listí jsem dal do papírový krabice aby uschli...mám do krabice udělat dírky ????
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od Michaelos
ahoj,čerstvě ostríhaný listí jsem dal do papírový krabice aby uschli...mám do krabice udělat dírky ????

Tak je zas otázka 😂😂😂 to bys chtěl sušit bez přístupu vzduchu??? Na krabici se vy.... rozlož listí na noviny, ono bude za pár dní suché 😉
Michaelos
Pítr90 : Ok,ale když do vrchu krabice udělám dírky tak by to mohlo stačit ?

:help: :help: :help:
Pítr90
Vzduch by kolem měl přirozeně proudit, do bedny nepůjde. To ji spíš nech aspoň otevřenou, neměj to listí ve vrstvě a dej pod to noviny, ty taky sajou vlhkost.
Michaelos
Pítr90 : Takhle se daj sušit i palice doufám .....

:guitarist :guitarist :guitarist
Pítr90
Palice naležato ne, za 1. budou placaté, za 2. u palic je proudění vzduchu ještě důležitější. To nemáš kde sušit normálně, že to řešíš takto?
Michaelos
Pítr90 :tak pověsit palice nemám problém,spíš jde o to listí ....
sM0g
Zdarec a proc si nevemes to listi a sup snim hned do masla? Nebo to mas v planu tahat?
marko48952
Na listy mám jednoduchý recept. Všetko lístie vysušiť, vysušené hodiť do mrazáka na chvíľku, Isopropyl alkohol 10L za 15 €, ten chvíľku schladiť v chladničke. Kýbel --- nasypať listy, zaliať alkoholom na 5 minút, precedím cez veľké sitko, cez silonku a rozlejem do každého plechu na pečenie po 1L IPA s výťažkom. Podľa počasia o 2 dni naškrábem hrču IPA hashu, a tá chuť :D geniálne bez roboty
Michaelos
sM0g :já už dávno nehulim,asi to dám kámošovy,von z toho dělá mastičky:frog:
Maxeaux
Btw na zapad od nas je popularna tzv. paper-bag metoda; ide tam o to ze na spodok tej hnedej papirovej tasky (napr. Lidl) sa vyskladaju cerstvo otrimovane sisky, vrch tasky sa zroluje asi do polky a zafixuje napr. kolikmi. Da sa to niekam kde aspon troska prudi vzduch, po asi 5-6 dnoch je material dost suchy nato, aby mohol byt uskladneny napr. sklenenych poharoch (samozrejme zalezi od hustoty sisiek ktore treba priebezne cekovat). ALE ide tu hlavne o to ze matros si zachova chut a vonu.
Sisky sa daju aj navrstvit, tym ze jednotlive "poschodia" tvori skartovany papier. Autorom tejto metody je tusim samotny maestro Dj Short, touto metodou susi aj jeho velicenstvo King of Cannabis :)
cvrca
Skladování- Vakuum!
Zdarvím chci se svámí podělit o mou novou hračku do kuchyně.Jedná se o vakuovou odsavačku+odsávací dozy.
Zatím odsato 20g z letošních automatu a fakt to odsalo hodně dobře viz foto...
Myslím si že tím pujde vyrobyt i BHO wax :-) kdyby to nekho zajimalo dole odkaz...cenna 1500 i s 3 dozama a postou.
Youtube: concept va 0010
Mej te se a snad to někoho bude zajímat...
BussyTom
Zdravím, poradíte někdo jak sušit? jedná se o první pěst, mohu využít garáž kde je sucho a tma. Jestli ustřihnout nebo vytrhnout i s kořínkama nebo ostříhat větvičky apod. za každou radu díky! :)
Maxeaux
Tvl mas tu 41 stran o tom ako susit.
Michaelos
citace:
Původní příspěvek od BussyTom
Zdravím, poradíte někdo jak sušit? jedná se o první pěst, mohu využít garáž kde je sucho a tma. Jestli ustřihnout nebo vytrhnout i s kořínkama nebo ostříhat větvičky apod. za každou radu díky! :)

http://grower.cz/pestovani/navody/s...a-suseni/6.html
TommyH
Zdravim mám menší problém, koupil jsem asi nějaké pochybné klony, borec mě říkal že je to vše AK-47 ale nejspíš to byl nějaky mix... No prostě mám asi 4 zralé kytky, a další mají pořád ještě bílé trichodermy. Sušit mám možnost jenom v boxu... Tak mě napadlo, co kdybych ty 4 kytí zmrazil počkal až bude hotový zbytek.v.bpxu a pak to ususil vše najednou? Nebo je to špatný nápad dávat mokrou kyti do mrazáku.. poraďte
carlos
Spatny napad. Mrazak to vysusi
Anarchom
"maji porad bile trichodermy" ???
aha
Tak ty 4 utni,zatahni zaluzie,at mas v pokoji kde mas box tmu a poves je na susak co je na pradlo....
Kdyby to hodne smrdelo,tak si kup nejaky ona gel nebo sureair spray a sem tam to strikni okolo vchodovych dveri....
ovcisrst
Zdar, co water curing ? po 7 dnech to muzes dat susit spolu s ostatni sklizni, navic se ti zlepsi kvalita huleni.
TommyH
Ten Waters curing je supr nápad! Díky za tip určitě do toho půjdu... Myslím že ten týden je přesně ta doba co chybí ostatním kytkam.
Bitir
Tak jakoze ja se stim treba neseru, kdyz mam podobnej problem , tak vytasim zbouchanou sit z perlinky ,nastrihany palice hodim na to ,zakreju krabici a zdar.
Ted uz mam teda plastovej nepruhlednej box s vyvrtanyma dirama a odtahem s pc vetrakem , nic nepresycha ,ani neplesnivi. Hlidam si vlhkost aby byla na 65 max a 55% min.
Betto Sulliven
Rychlé sušení nedělám,radši si počkám pár dní a nic se mi z účinku neztrácí. Min,vlhkost tma a pokojová teplota.
panpanvicka
Tam kde to rostlo to i usuším ;). hezky vše vyndám vyčistím vypnu krom odtahu a počkám si....
atletico
2 MAXEAUX: spytal by som sa nieco podobne pretoze som videl robit roznymi sposobmi..zacal som citat od prvej strany a tam som aj skoncil..rady typu susit s fenom alebo v mikrovlnke si nechajte pre podobnych idiotov..ako mi taky blabol pomoct? :D hlavne ze mas velku hubu..a rady su tam o hovne
Maxeaux
atletico - jak vis ze su tu rady o hovne ked si si precital len 1 stranu?
atletico
No mne prva strana stacila k tonu aby som to vlakno zatvoril..to sa mozem ist pytat deciek zo zakladnej skoly..kde je nejaka odbornost?a este dostanem minusove body :D na smiech aj s adminom..najdem tu x tradov ktore nikomu nic nedaju,napr zaciatok pestu s jednou otazkou a ziafne pokracovanoe..CO KEBY SI AFMIN ROBIL SVOJU ROBOTU,UROBIL SI TU V TOM PORIADOK NAMIESTO TOHO ABY MNA RIESIL? Alebo dostanem za toto dalsich minus 6??? :D som myslel ze zijeme v slobodnej krajine kde funguje sloboda slova drahy admin!!!
Zedy
citace:
Původní příspěvek od atletico
No mne prva strana stacila k tonu aby som to vlakno zatvoril..to sa mozem ist pytat deciek zo zakladnej skoly..kde je nejaka odbornost?a este dostanem minusove body :D na smiech aj s adminom..najdem tu x tradov ktore nikomu nic nedaju,napr zaciatok pestu s jednou otazkou a ziafne pokracovanoe..CO KEBY SI AFMIN ROBIL SVOJU ROBOTU,UROBIL SI TU V TOM PORIADOK NAMIESTO TOHO ABY MNA RIESIL? Alebo dostanem za toto dalsich minus 6??? :D som myslel ze zijeme v slobodnej krajine kde funguje sloboda slova drahy admin!!!

Dostal jsi 6 trestných bodů ode mě za flejm v předchozím příspěvku.

Přeju ti ať tě v životě netrápí věci jako internetové fórum. Kdyby si cokoliv potřeboval obrať se na mě.

Btw. nejsem admin. Pak to tady promažu.

Měj se.
Michaelos
No mne prva strana stacila k tonu aby som to vlakno zatvoril..to sa mozem ist pytat deciek zo zakladnej skoly..kde je nejaka odbornost?a este dostanem minusove body na smiech aj s adminom..najdem tu x tradov ktore nikomu nic nedaju,napr zaciatok pestu s jednou otazkou a ziafne pokracovanoe..CO KEBY SI AFMIN ROBIL SVOJU ROBOTU,UROBIL SI TU V TOM PORIADOK NAMIESTO TOHO ABY MNA RIESIL? Alebo dostanem za toto dalsich minus 6??? som myslel ze zijeme v slobodnej krajine kde funguje sloboda slova drahy admin!!!
Pítr90
😉
atletico
Bubaci kolko krat chcete prekopirovat to co som verejne napisal? :D nechcete aby som vam pridal aj foto?mozete si pohonkat :D trasiete sa tu z toho co pisem,co keby ste sa zamysleli nad podstatou veci? Sak sa vy "profici" zaregistrujte na zahranicne forum a pochvalte sa ze susite v ponozke ci mikrovlnke :D :D to vam neni trapne toto verejne prehlasit? :D take prispevky patria do siene zmaru
thaavi
Chystám se sklízet 3 kytky o víkendu, na sušení mám možnost využít stodoly. Myslíte, že není problém, když budou po rozvěšení kytky vystaveny velkým výkyvům teplot mezi dnem a nocí, eventuálně prvním mrazíkům?
Linkot
Čus! :)
Já suším na půdě .. teploty v rozmezí 4 - 28 stupnu a vlhkost 40 - 55% .. :)
Na půdě nonstop otevřené ty malé okna aby tam byl nějaký pohyb vzduchu .. což je dost duležité .. aby se ti tam neudělala plíseň :)
Shrnu to ..
Na sušení je nejlepší 18 stupnu a dle mého názoru 50-55% vlhkost ..
Jelikož sušíš nekde třeba jako já na pudě je duležité abys tam měl pohyb vzduchu ..
Já tam dal velký ventilátor stojanový na střední výkon .. zapíná se podle spínacích hodin 1x za 30min po dobu 15min :) + ještě ta půda je taková, že jakmile foukne tak to profoukne celou půdu .. takže pohyb vzduchu tam je dokonalý ..
teplotu už jen tak nesrovnáš .. leda že bys tam netopil nebo tak :D coz mi prijde zbytecny .. ta zima tolik nevadí, budeš sušit hold trošku déle, ale čím pomaleji tim lépe .. spíš bych se bál vysokých teplot a že to presušíš nebo usušíš moc rychle ..

Takže ten výkyv tak nevadí .. pokud by se ti to nějak orosilo tak mužeš dostat plísen leda tak.. proto říkám foukat foukat ..

A snaž se v sušárne udelat co nejvetší tmu :)
thaavi
díky za odpověď, tak dám to teda do te stodoly. Přítmí tam je, když nechám otevřená vrata, tak tam bude i pohyb vzduchu, tak by se to snad tak za 10 dnů mohlo usušit
Warema
Planuju si udelat doma susarnu, s malym pachacem a odtahem, ktery ale nepobezi celej den. Jinak suaim normalne, udelam kosu, zavesim cele kytky do skrine kse byly vzhuru nohama, a davam casovac na 2 hodky denne rozdele po 30 min na odtah.
Karlito
Ahoj. Možná jsem to přehlédl, ale mám dotaz :
V létě mám v bytě i 30 stupňů, tak jestli je vhodné dát sklenky s nasušeným matrošem do ledničky pro lepší uchování živin.
Trisuli
Ahoj. Určitě nenechat jen tak při teplotě 30. Ideálně po usušení do lednice do sklenic (ideálně ve tmě) a ještě k tomu můžeš přidat přípravek na uchování vlhkosti, aby to úplně nevyschlo:
http://www.growshop.cz/katalog/detail/boveda-58-4g-1ks

Dobré jsou taky vakuuové plastové "krabice", třeba něco takovéto:
http://www.alza.cz/status-5-dilny-s...2EaAoN-EALw_wcB
Karlito
Děkuju za info.
ivanski123
Ahoj mam dotaz jak dlouho v prumeru susite v boxu za soucasnych klim. podminek. Uz se mi podarilo 2 x zmrvit celu urodu. Jednou jsem to dal moc vlhke do sklenic a podruhe presusil. Mam box 120 x 60 x 200. Pasiv pritah a odfuk ven na nejmin. Bezi vicemene nonstop. Nechci to hlavne presusit. Kytky jsou zavesene cele, otrimovane uz 2 den a n apovrchu se mi zdaji uz docela suche. Avsak vetvicky se neodlamuji - nepraskaji. Za radu diky
Gunnar93
Stalo se mi ze jsem sklidil klasicky zavesil smerem dolu za stonky akorat sem nechal pustenej odtah a vetrak nonstop a po 2 dnech jsem zjistil ze 3den uz bych byl suchej na prach. tak ze jsem vse vypnul nechal jeste den a uz to bylo tak akorat. Kouřilo to dost dobře i po mesici soustavneho koureni toho strainu, ale co me zajima je to ze by to urcite bylo jeste lepsi kdybych to udelal jak clovek a bylo to aspon tyden zavesene a schlo to pomalu nebo je v tom neco jineho ?
profiplantaznik
citace:
Původní příspěvek od Gunnar93
Stalo se mi ze jsem sklidil klasicky zavesil smerem dolu za stonky akorat sem nechal pustenej odtah a vetrak nonstop a po 2 dnech jsem zjistil ze 3den uz bych byl suchej na prach. tak ze jsem vse vypnul nechal jeste den a uz to bylo tak akorat. Kouřilo to dost dobře i po mesici soustavneho koureni toho strainu, ale co me zajima je to ze by to urcite bylo jeste lepsi kdybych to udelal jak clovek a bylo to aspon tyden zavesene a schlo to pomalu nebo je v tom neco jineho ?

zdar,
Za mne urcite.Celkove kdyz suseni protahnes,tak chuti to jen prospeje.Klidne 3 tydny.
K660S
cau vsem, mam jednoduchej dotaz. dal sem otrimovany kytky susit do site do garaze, kde je sucho a stala teplota mezi 15-20 celsia, pravidelne vetram a trochu poustim topeni, proste tam neni ani zima, ani vedro. pres to vsechno to tam mam asi tejden a prijde mi, ze je to vysuseny uplne na prach, proste moc po hrozne kratky dobe. druhou kytku mam jeste venku, tak bych se tohohle chtel tuplem vyvarovat. to co uz sem "ususil" dam asi do zavarovacek s pomerancovou kurou, jestli se to jeste chytne. dik za vsechny rady, jak z toho (zase) udelat kouritelnou libovku. myslim, ze se mi to celkem povedlo a nerad bych to susenim uplne dojebal. dik a cau!
Trisuli
ahoj, pomerancovou kuru bych nedaval- zkus Boveda 62% - mam s ni super zkusenosti...
Sice pokud je to uplne na prach, tak tu vlhkost to tomu nedoda uplne dokonale, ale urcite to alespon pomuze.
vitty
Zdar borci, při sušení již ve sklenicich se mi na palicích udělalo občasně zespoda takové trošku nažloutlé zabarvení, není to plíseň? Sklenice ale při otevření voní krásně, i samotné palice jsou vůní OK, i vzhledově zbytek paldy vypadá cajk. Palice jsou ve stavu, že jsou již suché od 5. října si libujou ve sklenicich, poté co jsem je sušil metodou, když palda praskne šla do sklenice...jen tohle mě prostě znervózňuje, dá se říct že je to jen v okolí těch váčků, které jsou tam vlastně už v období růstu, podle kterých se poznává jestli je to samec nebo samice. Máte s tím někdo zkušenost? Pokusím se připojit fotky.

Díky za odpovědi.
vitty
...
Trisuli
citace:
Původní příspěvek od vitty
Zdar borci, při sušení již ve sklenicich se mi na palicích udělalo občasně zespoda takové trošku nažloutlé zabarvení, není to plíseň? Sklenice ale při otevření voní krásně, i samotné palice jsou vůní OK, i vzhledově zbytek paldy vypadá cajk. Palice jsou ve stavu, že jsou již suché od 5. října si libujou ve sklenicich, poté co jsem je sušil metodou, když palda praskne šla do sklenice...jen tohle mě prostě znervózňuje, dá se říct že je to jen v okolí těch váčků, které jsou tam vlastně už v období růstu, podle kterých se poznává jestli je to samec nebo samice. Máte s tím někdo zkušenost? Pokusím se připojit fotky.

Díky za odpovědi.

Ahoj. Za mě jsou paldy úplně v pohodě- to, čemu říkáš "nažloutlé zabarvení" jsou jen trichomy- a ty co jsou ve středu palice kolem stonku bývají zabarveny i takto.
Za mě žádná plíseň. Ať chutná!
Jabkohruska
Zdar suším v místnosti kde je pootevřený okno je to tak ok?
Yaakub
Čau čau, hledal jsem a nic jsem nenašel o vákuování. Samozřejmě teď nemyslím doslova zavákuování, to jen tak doma nevytvořím. Ale zavákuování vákuovačkou na sáčky. Jak moc odsáváte vzduchu z toho pytle? Úplně nebo tam trochu vzduchu necháte? A co na to Boveda/Integra sáčky? Já to vysál tak o cca 70%. Mám tam Integra sáčky 55%. Těch tam mám podle obsahu sušiny (1 sáček je na 24gs). Bojím se, že při úplném vysátí vzduchu by to nedělalo dobrotu. Máte s tím někdo zkušenosti a poradil mi?
PS: při budoucím skladování teplota neklesne pod 0.
Hammerson
Jestli nemas jinou moznost tak to musi byt ok
edlukas
obcas poradne vyvetrej ;)
Yaakub
Bylo by to na cca půl roku... jiná možnost je, ale tahle mi příjde jako nejlepší. Až to otevřu, tak doufám, že to bude +/- stejně fresh jako když jsem to zavakuval. Všimnul jsem si, že ve světě je tohle skladování celkem populární. Hlavně mě zajímá pouze jestli to mám vysát úplně nebo nechat trochu vzduchu (kvůli těm sáčkům) a jestli ty Boveda/Integra sáčky nebudou vadit.
Thunderfuck
Zdary, myslíte, že sušit v koupelně je dobrý nápad. Měl bych to tam hezky čisté od plísní a řekněme, že vlhkost by byla ideální na dlouhé sušení.
Raptor07
Ideální vakuovat :)
Stanlord
citace:
Původní příspěvek od Raptor07
Ideální vakuovat :)

Tyo já Ti nevím. Ono vakuování je celkem širší pojem. Ono pokud vakuuješ do krabičky, tak to asi bude chtít i nějakou tu ochrannou atmosféru, ne? A do obyč vakuovacích sáčků mě to taky napadlo, ale neponičí se palice?
tigerhareram
Sušit třeba na koupelnovém stojanu na prádlo vypadá jak x a má šňůry natažené vodorovně , došáhne člověku do pasu , dá se donést třeba do obýváku stačí ten stojan jenom mít. Vzhledem k tomu že brko má dva metry musí se to pozohýbat. Sušící stojan na prádlo vemete lehko taky do různých ubytoven sebou ke koupelce nebo do blázince. Je na rozložení a složení.

Skladovat šišky my jsme vždycky valili sklenky na zavařování kterým jsme říkali skleňák. Takový skleňák dobrých šišek. To vydrží celé prázdniny v létě. Dobře se schová. Je malý.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma