Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: 1 2 3 4 5 [6] 7 
Susíš , suším , sušíme ;) Sušení a Skladování - Klikni zde pro originální téma
Trawa.cz
to neni vakuum, pouze odčerpáš přebytečný vzduch a stejně ti tam nějaký zbyde. Řekl bych, že to je stejný jako zavařovačka
Ok meen
?VAKUUM?

zdravim měl bych takový kontroverzní dotaz

-kdysi sem někde vyděl(myslím v CLEVERu) jak vzali skleničku vody,dali jí pod vývěvu a začali vytvářet podtlak,no a co se nestalo voda začala vařit a tím jak si odcházející vodní pára brala od zatím tekuté vody teplo již ne tekutá voda zmrzla...a to mě přivedlo na myšlenku dát mokrý materiál pod vývěvu a skusit ho takto usušit

nevým co by se mohlo dít ale možná by to mohlo fungovat a bylo by to teoreticky nejrychlejší sušení s (pravděpodobně) žádnými ztrátamy

co Vy na to?
Johnicek
Muzu nechat travu susit 2 tydny ... nestane se zni neco?
Trawa.cz
Podle toho jakou tam máš vlhkost. Ideální je to zavřít, když to ještě neni úplně suchý jak seno v létě.
Johnicek
mam jeste dotaz maji se strihat ty male listky hned u kvetu ?
Trawa.cz
čim víc lísků pryč, tim líp ;-)
hej chlapi mam otazocku....prestudoval som poctivo cely tread a zaujima ma jak je to vlastne so zakopanim matrosu do zeme vo flaskach....mam naplane nechat matros susit v tmavej izbe tak 3 az 3 tyzdne s teplotou okolo 15 stupnov a potom to narvat do flias a sup ho do zeme...

Mate s tym niekto viac skusenosti? Ako hlboko. do coho to zabalit a tak? Hlavne ta pliesen mi neda spat...Dakujem vsetkym za odpovede...Za dobre rady poslem k+...
Ono
2 capcar:

Čau. Pozri odkazy, sú tam rady:

http://grower.cz/forum/showthread....ht=%2Bmraz%E1ku

http://grower.cz/forum/showthread....ht=%2Bmraz%E1ku

http://grower.cz/forum/showthread....ht=%2Bmraz%E1ku

:)
Rooftop
Zdravim, jaka by mnela byt maximalni vlhkost v mistnosti, kde susim konecny produkt ? Ja mam 22stupnu a 43% vlhkost, s tim ze tam je otevrene okno na ventilacku a bojim se, aby to nesplesnivelo...predem dik za odpoved..
Spejsek
Chtel bych se zeptat jestli existuje nejaka minimalni hodnota pri ktere se muze susit nebot bych to chtel susit na chate, kde ale pres podzim kdy by mi to schlo nebude nikdo topit takze predem diky za odpovedi.
:D :rasta:
Ono
2 Rooftop:

Do 50 % je vlhkosť stále OK na sušenie, pri väčšej by som bol už opatrný.

2 Spejsek:

Minimálnu teplotu tipujem na cca 13 - 14 °C, ale často som sa stretol so sušením na povale, kde bola teplota značne nízka a často mrzlo. Napriek tomu si usušený materiál chválili.
Pokiaľ nemáš na chate príliš vysokú vlhkosť, nebál by som sa toho. Dosť to závisí aj od hustoty šišiek.

Ja mám však otázku, či šišky na seba naväzujú pachy pri sušení?:einstein:
A či je lepšie sušiť pri zapnutom alebo vypnutom odťahu? Snažím sa docieliť výraznú vôňu suchej marihuany bez akýchkoľvek zápachov.
hellfire
citace:
Původní příspěvek od Ono

Ja mám však otázku, či šišky na seba naväzujú pachy pri sušení?:einstein:
A či je lepšie sušiť pri zapnutom alebo vypnutom odťahu? Snažím sa docieliť výraznú vôňu suchej marihuany bez akýchkoľvek zápachov.


S těma pachama osobní zkušenost nemám, suším vždy ve skříni a tam žádný výrazný pachy nejsou ale myslím si, že trochu jo.

S tím odtahem se to taky snažím vychytat. Příjde mi, že čím víc odtah jede, tím horší dopad to má pak na chuť. Asi se mi ve skříni vyměňuje vzduch moc rychle. Ale bez něj je to tak na plíseň. Já osobně to dělám tak, že při sušení se mi odtah zapíná v určitých cyklech. Když čerstvě sklidím tak ho nechám vyměnit vzduch ve skříni co chvilu. Čím víc pálky prosychaj tím méně nechávám odtah jet. Postupně tak prodlužuju zapnutí odtahu na 15 minut po nekolika hodinách, až ke konci ho nechávám uplně vyplý.
Asi ti to nic novýho neřeklo. V každým případě bych taky rád sušení ještě vylepšil ale nějak mě nenapadá jak.
mumuk
Zdar skoušel někdo zabalit šišky tak na pul uschle do bananovich listu a zakopat ?Hmiz se ktomu nedostane nema rad ty listy .loni sem to skusil sdurbanem a na vanoce sem koštoval nema chybu .Bylo to tam 4.měsice vzhled nic moc vuně parada ale ten učinek je nepopsatelny skuste moc doporučuji ....
Caute vsichni

ohledne suseni, se chci zeptat o kolik asi klesne hmotnost mokreho materialu na suchy, paldy jsou kvalitni, ale ne vystavni, jsou pekne lepivy a obaleny pryskyrici- staci mi jen hruby odhad: 10%, 50%, 70% ???. Diky predem za odpovedi. Cau
hej-rup
IPX : počítej tak 70-80%
GreenhOrn
jak se da ovlivnit vysledna chut susenim?? da se ze treba das neco na koreny a ty to pak vsajou do kytky??
bobicek2002
zdravim panove , mam Treti den holky na suseni ve tme v teplote15-20 muj problem je ze sem podle par nazoru tady nechal vice listi jen dlouhe sem ostrih a ted mi prijde ze to moc nevoni spise jako takova divna vune , nevim zda se to da do kupy treba v mrazaku pak nebo az to pekne doschne , nebo zda sem neco posral byly i ve 9 stupnech jednu noc , snad mate nejake zkusenosti lepsi ..
bobicek2002
jen pro info prijde me to ted spise smrad sena , ale je to dost vlhke tak nevim kdy to dat do mrazaku ... ?
Seky
Do mrazaku se dava az uplne suchy produkt pro zachovani vune, chuti a ucinku po delsi dobu.
Podle me to je tim listim, ze to smrdi jak seno
bobicek2002
citace:
Původní příspěvek od Seky
Do mrazaku se dava az uplne suchy produkt pro zachovani vune, chuti a ucinku po delsi dobu.
Podle me to je tim listim, ze to smrdi jak seno




Prave si to taky zacinam myslet , je blbe po 3 dnech dostrihat nejvetsi ?
Patreees
Čau tak vám sem taky něco přispěju dnes jsem zkusil něco usušit lehký návod zde : tak za prvé si vemu krabičku od cigár, za druhé dám paličky do vnitř zavřu to a strčim to do starý rukavice , ale spíš to je návod pro ty co bydlím v domě a co topí dřevem nebo uhlím :) tak dále , prostě zatopíš si v kotli ,pak dáš rukavici na něco u kotle co vydává teplo, ale né aby to teplo bylo moc veliké to je vše :) jo a na závěř sušilo se to cca .. 45 min a vypadá to pěkně suchý .

tak Čau P. :pimp:

PS : jdu to zkusit jestli to je OK ??!?!? :pimp:
Jaguar
Ohledně vakua co se tu řešilo-dokonalý vakuum neexistuje (ani ve vesmíru),ale to je jedno,když vysaju vzduch,tak snížím oběm O2 v nádobě třeba 3x-4x,když vysaju vzduch z pytlíka,tak třeba 10x,a to jsou hezký čísla.O2 reaguje s THC ,takže dojde k navázání 02 a reakce už nepokračují (dokud to znova nerozděláte).A k vlhkosti v mrazáku co se u řešilo - teoreticky by tam měla být vlhkost nulová,protože všechna voda rozptýlená ve vzduchu vymrzne.Ale tím jak se mražák otevírá tak se do něj dostává vzduch z místnosti který má vlhkost třeba 30 a voda z něho kondenzuje na zmražených potravinách a předmětech a mrzne.To je ten led co se objevuje na zmražených věcech a na mrazící spirále,jinak vlhkost v mrazáku = 0.Ten kouř co z mrazáku vychází když ho otevřu je voda mrznoucí ve vzduchu.
Když budu dávat trávu do mrazáku,tak dobře zabalenou a normálně vysušenou ke kouření.Tu trávu nebudu mrazit jako čerstvou petržel,ale prostě ji jenom podchladím teplotou -18C.Pak vytáhnu normálně suchý matro,jenom studený.Ale je vhodný(nutný) dávat do mrazáku vakuovaný nádoby (nebo vysátý pytlíky) - právě kvuli tý vzdušný vlhkosti která vymrzne v nádobě a pak bude kondenzovat a mrznout i na trávě!!!!!trochu silicagelu by taky neuškodilo...tod moje názory
Dev1lagain
Lidi ocením od vás radu ... Zdroj odjel a moje sklízeň ještě neni uplně ready---ale jeden model už začíná pěkně vyzrávat.Tak mu useknu jednu větev... A teď nevim jak to usušit cca za 2 - 3 dny aniž bych to totalně zprasil? Díky za rady :)
gremlin101
Za dva až tři dny říkáš? Když vynechám mikrovlnku ta to zprasí parádně, tak pak zbývá třeba fén, nastříhat to na co nejmenší paličky, hodit to do nějakýho sáčku a pár desítek minut do něj vhánět teplý vzduch, ozkoušeno celkem účinná metoda, nebo to hodit na něco co hřeje, topení, PC atd.. to by za ty tři dny taky mohlo proschnout, ale jak říkám fén je dobrej..
golgotha
čus, jak dlouho to vydrží kvalitní matroš zmažený v mrazaku? mam pauzu a dávam si vzorky do mrazaku do plechový krabice, kterou mam jeste volepenou izolackou! Matros mam vysušenej k použití ... jak dlouho to tam můžu mít, aby se z libovýho indoorku nestalo seno bez účinku?

Edit: nehulim nic bez pořádnáho pomalýho uschnutí ... jde mi o kvalitu a né o to abych to rychle usušil a pprohnal plícema ... už sem dospěl :D
KuliCZka
když tu píšete o vacsy hrncích.. taky mám doma ...
dáváte do toho přímo když kytku zkosíte nebo až když je třeba torchu suchá týden, dva ... ?

podle mě je asi lepší dát hned na začátku aby neztrácela žádný "amore mio"
tuffgong1
zdravím :D dočetl jsem to do třetí strany a zjistil jsem že se tu neřeší snyd nic jinýho než urichlené sušení :D

a teĎ k problému kamarád teď seknul venkáč a suší se mu v chladu a bez nějakého velkého světla na půdě ale ted je problém vždy když to usušil (starší model co dozrál mnohem dřív)tak to dal do vakuovejch dooz nebo do saklu ......... a teď hlavní problém vždy mu to když to z nádoby vytáhl smrdělo jako seno a aroma se vrátilo jen když to nadrtil a druhej kámoš to samí dal to do saklu a po pár dnech seno ..........................jak je možný že skunk od dealera muže bejt v saklu x dní a nikdy to pak nesmrdí jako seno ? a co se má udělat pro to aby to nesmrdělo jako to seno či špenát nebo co mi to kámoš popisoval :D
walt.disney
Zdar. Napadlo vas niekedy susit v susicke na ovocie? Pri najnizsej teplote by to mohlo fungovat, nie?
golgotha
walt.disney: Pokud ti jde o kvalitní kouř a chceš si to kouření užít, suš pomalu alespoň 2týdny +, pak to zavři do sklenice a kuř to po delší době, cca 3 měsíce a užiješ si to ... osobně jsem proti jakémukoli rychlému sušení!
Maxeaux
to tuffgong1: pred tym nez ti to dealer preda, sacok trocha pomacka hehe.
moj sposob susenia/curingu: po seknuti zavesim na 3-4 dni, az sa trocha vody vypari, ostriham sisky "nahotovo" a nenasilne ich dam do SKLENENYCH doz. dozy kazdy den otvaram tak na pol hodinu aby sa nahromadena vlhkost dostala prec.
takymto sposobom sa da susit aj vyse mesiac. palicky maju krasne aroma bez toho, aby som sa ich co len dotkol.
akurat problem nastane ked volakto vypestuje 5kg, ta jebacka s kytkou zabere vsetok casu

to golgotha: suhlasim ze rychle susenie stoji za peechu
tuffgong1
hm to je zajímaví , ale nemyslim že by lidi co jedou x kw a potřebujou hned prodávats e s tim srali atkhle dlouho :D možnánto bude tím že to skoro vždy nebyla nějaká xtra kvalita takže třeba indoor bude ok i při klasickym sušení :D
Seky
Zdravim.
Venku mi jeste dozrava posledni kytka a ja premyslim jak ji co nejlepe a nejpomaleji ususit.

Napdl me zpusob pri kterym kytku neseknu, ale jen povesim vzhuru i s kvetinacem, ktery pred sklizni jeste jednou proleju voudou.

Zajima me jestli jste to uz nekdo zkousel a jestli to neni zbytecnost. Zacne kytka takto schnout?
tuffgong1
řekl bych že jsem tu něco takovího vyděl ten co to dělal nechal takhle kytku ve skelníku bez vody a kyti uschla .................výsledek chutově super vzhledově kefel..........(pouze tu píšu co jsem četl)
pjestime_osto6
pro udrzeni cerstvosti pro susene ovoce orechy atd, coz takhle v tom uchovavat zelen? jaky na to mate nazor,?
canabis.for.men
To muzes uchovavat v cemkoliv kde je vzduchoprazdno. Ja mam nejlepsi zkusenost se zavarovackama ale tohle bude urcite stejny.
pjestime_osto6
citace:
Původní příspěvek od canabis.for.men
To muzes uchovavat v cemkoliv kde je vzduchoprazdno. Ja mam nejlepsi zkusenost se zavarovackama ale tohle bude urcite stejny.


u tech sacku jde o toze to muzes odsat tolik ze se to i jak kdyby slisuje..jestli to je dobre odsavat to tolik a nebo radsi tomu dat neco malo vzduchu :D
canabis.for.men
Tady to odsání bude asi účinější na uchování zelí na delší dobu, určitě se to nehodi kdyby jsi chtel každej den nejakou tu palicku vydelat.
speedyam
Zdarec, to je kravina na co to delat slozite s pumpicou a saglama kdyz to jde jednoduse do skla a mrazaku, tam to vydrzi dlouho bez jakekoliv degradace chuti,struktury,ucinku. Kdyztak uz thread sušení a skladování existuje tak si nemusel zakladat dalsi.
http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=33
pjestime_osto6
citace:
Původní příspěvek od speedyam
Zdarec, to je kravina na co to delat slozite s pumpicou a saglama kdyz to jde jednoduse do skla a mrazaku, tam to vydrzi dlouho bez jakekoliv degradace chuti,struktury,ucinku. Kdyztak uz thread sušení a skladování existuje tak si nemusel zakladat dalsi.
http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=33



a kdyz nemam mrazak ani lednici ve ktere to myt?
speedyam
a kde mas jidlo ? nebo davas jenom konzervy?
pjestime_osto6
citace:
Původní příspěvek od speedyam
a kde mas jidlo ? nebo davas jenom konzervy?

to je na jinou debatu, nemam vlastni zarizeni a nemuzu v nem samolibe skladovat drogy
speedyam
no to je pravda, ale když máš ságly na potraviny tak stejně potrebuješ chladno samostané ságly ti nic nevyřeší ikdyz z nich odsajes vzduch a kdyz do nich dás jídlo tak se stejně skazí když nejsou v chladnu takže nevim co tady resis
pjestime_osto6
citace:
Původní příspěvek od speedyam
no to je pravda, ale když máš ságly na potraviny tak stejně potrebuješ chladno samostané ságly ti nic nevyřeší ikdyz z nich odsajes vzduch a kdyz do nich dás jídlo tak se stejně skazí když nejsou v chladnu takže nevim co tady resis


jak co tady resim u tech sacku je napsano napriklad dejte do zasuvky zabrani proti vysychani. neco suseneho se ti asi tezko zkazi jeste ktomu kdyz to je zavakuovane
speedyam
no stejne neni nad zavarovacku kolikrat kdyz das brkes do tech saglu tak to smrdi a muzes na to dat i dalsi 2 a stejne u nekterych modelu citis furt , staci dat do skla zavrit viko a nic citit nejde , proste podle me jsou tydle sacky zbytecne a drahe, kdyz staci koupit utopence a sklenku vyplachnes, nechas uschnout a naplnis zelem
pjestime_osto6
citace:
Původní příspěvek od speedyam
no stejne neni nad zavarovacku kolikrat kdyz das brkes do tech saglu tak to smrdi a muzes na to dat i dalsi 2 a stejne u nekterych modelu citis furt , staci dat do skla zavrit viko a nic citit nejde , proste podle me jsou tydle sacky zbytecne a drahe, kdyz staci koupit utopence a sklenku vyplachnes, nechas uschnout a naplnis zelem


dobre ale v tech zavareckach je taky vzduch, kdezto z toho sacku ho to komplet vysaje....no a jak by to mohlo jit citit kdyz tam neni absolutne propustnost vzduchu? prece kdyz je to jako kdyby ve vakuu tak to nepropousti vzduch ani pach
speedyam
uplne vakuum na tech saglech neni, mozna to na tom píšou, ja mel tyhle pytle akorat vetsi na hadry a paks to pripojil na vysavac, zapl a vysalo to vsechen vzduch, to vakuum garantovaly a tak po dvou mesicich slo videt ze tam vzduch je a kdyz sem to chtel reklamovat tak mi rekly ze sem to pouzil a mam smulu, to byla moje zkusenost s temadle vakuuumakama, treba ty na jidlo budou lepsi
Hlava
citace:
Původní příspěvek od pjestime_osto6

to je na jinou debatu, nemam vlastni zarizeni a nemuzu v nem samolibe skladovat drogy


Téma sem spojil , jestli hledáš jak uskladnit jinak než mrazák/lednice začni tady , cau Hlava
Volcano
Chcem sa opytat ked dam sisky do zavaracich flasiek tak ako casto ich treba otvarat nech sa tam vymeni vzduch ?
A este ked tam dam nejaku supku z pomarancu alebo citronu tak musi byt vlhka alebo sucha ? a tiez ju mam vymienat po nejakom case ?
Kolcek
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda je nutné rostlinu sušit, případně zda se při sušení uvolňují nějaký nežádoucí látky? Nebo je možný(v případě největší nouze) do dýmky napchat i čerstvý palice?
Předem díky za rady :)
D..
Při sušení se uvolňují nějaký žádoucí látky :D
Čerstvé fajčiť nedoporučujem.
http://grower.cz/pestovani/navody/...a-suseni/6.html
Kolcek
citace:
Původní příspěvek od D..
Při sušení se uvolňují nějaký žádoucí látky :D
Čerstvé fajčiť nedoporučujem.
http://grower.cz/pestovani/navody/s...a-suseni/6.html

No tam jsem nenašel co za bordely se uvolňuje, proto se ptám tady :)
D..
http://grower.cz/forum/showthread....3995#post203995
petr55
Čerstvé nesušené konopí snad ani kouřit nejde. Nebude hořet. Suš to v naprosté tmě, potom usušené konopí bude zelené, sušené na světle bude hnědé, nedej Bože usušené na slunci. V tomto přípqdě se dá mluvit o degradaci.
PV
Volcano
Tak zbozie mi vyschlo dost aspon si myslim mal som to 4 dni na povalekde bolo cez den horuco lebo tam je plechova strecha a v noci zima tak mi to vyschlo je to citit ako seno ale ked postlacam sisku tak to vonia velmi pekne :) tak si myslim ze to uz je hotove co poviete na to ?
Sisky su tvrde a suche...
volcano - tak určitě je dej do sklenic teďka ,-)
gremlin101
citace:
Původní příspěvek od Volcano
Tak zbozie mi vyschlo dost aspon si myslim mal som to 4 dni na povalekde bolo cez den horuco lebo tam je plechova strecha a v noci zima tak mi to vyschlo je to citit ako seno ale ked postlacam sisku tak to vonia velmi pekne :) tak si myslim ze to uz je hotove co poviete na to ?
Sisky su tvrde a suche...


S tou vuni sena mam taky docela problem,kdyz palicku zlehka promnu v prstech,tak voni nadherne,ale jinak je to takovy nijaky.. co stim?Material susim cca 5dni,pri 20stpupnich,ve tme...pote to jde do zavarovacky a zatim se mi zda ze se akorat zvyraznila ta "seno" vune,ganja aroma je citit opravdu az pri promacknuti palicky..Nemuze to byt treba tim, ze susim jednotlive palice a ne celou kytku v velku?
MDe_
citace:
Původní příspěvek od gremlin101


S tou vuni sena mam taky docela problem,kdyz palicku zlehka promnu v prstech,tak voni nadherne,ale jinak je to takovy nijaky.. co stim?Material susim cca 5dni,pri 20stpupnich,ve tme...pote to jde do zavarovacky a zatim se mi zda ze se akorat zvyraznila ta "seno" vune,ganja aroma je citit opravdu az pri promacknuti palicky..Nemuze to byt treba tim, ze susim jednotlive palice a ne celou kytku v velku?


Mám to stejné i u mě, ale jak potom sušinu snesu dolů, dám do sklenic a prdnu je do špajzky a tam se rozvoní :)

EDIT: Já to mám na půdě asi 10 dnů
lostypos
nevím, ale po 5 dnech sušení při 20°C, bych to do sklinky určitě nedával...

já než začnu pracovat s materiálem, nechám ho tak 2-3 tejdny vyset,pěkně ho nechat proschnout, kytky na sekám na co největší haluze tak abych je dostal na půdu, málo která kytka se tam dostane vcelku...
asi tak a vůni sena znám jen ze záštipků které usuším někde na skříni...
Volcano
druhu várku idem skusit susit v pivnici nie na povale tam je chladno aj cez den tak to tam bude pomaly schnut myslim si ze aj zo 10-14dni tak uvidim aky bude v tom rozidel len dufam ze to nebude chytat plesen.... a ked to davate do zavaracich flasiek tak normalne to len uzavriete a pohoda potom to aj otvarate po nejakych 3 dnoch nech sa to nadychne a znova zavriet alebo ako ?
Legy
Caute, myslite, ze by slo skladovani v mrazaku, ale misto sklenic v igelitaku nebo igelitacich?
ty igelitáky nevim jestli je "hermeticky" uzavřeš XD když tam bude někde dirka tak to načichne mražákem jak chleba když je třeba špatně zabalenej, spíš bych hodil ty sklenice nebo zakopal.
citace:
Původní příspěvek od Legy
Caute, myslite, ze by slo skladovani v mrazaku, ale misto sklenic v igelitaku nebo igelitacich?


Cau, jasny do mrazaku to davaji lidi, nebal bych se toho jen to nech poradne proschnout a zabal to do neceho jineho napr.: neco podobneho se mi libi bylo by to dobre i na prevoz vlakem nebo na uskladneni ikdyby pod posteli apod. http://www.eclovicek.cz/domaci-potr...-vakuova-pumpa/ . Nestoji to tolik a rozhodne pro skladovani v takoveto atmosfere nemuzes produktu ublizit(pokud nekdo ma Vacsy system tak uz tuplem :D).

citace:
Původní příspěvek od white_apple
ty igelitáky nevim jestli je "hermeticky" uzavřeš XD když tam bude někde dirka tak to načichne mražákem jak chleba když je třeba špatně zabalenej, spíš bych hodil ty sklenice nebo zakopal.


Souhlasim, v tom ze jen nejaky uzlicek na igelitaku moc koser nebude, ale jako v cem je dobry zakopavat brko do zeme? To mas snad na kila nebo jsi takovy gurman? Koho to bavi si co tyden vykopavat dalsi 0,7 sklinku? A ani se mi nezda ze zakopanim ,,zavarovacky´´ pod zem nejak hermeticky oddelim susinu od vnejsiho prostredi.
Tak když mam hodně venkovky s kterou si chci pohrát proč ne, zkoušel jsem přidávat citronovou a pomerančovou kůra atp. je to celkem znát a hlavně ji nezhulim když si zakopu 200g na zahradě tak to přez zimu tahat nebudu a budu mít na jaro zas :)
Legy
hermeticky se mi to asi nepovede, jedine, co muzu udelat dat to do nekolika vrstev igelitaku... ten out se mi do takovy nadoby, jako si postoval IPX nevejde... a s tou kurou, jak pises white, to muze bejt dobry... to si k tomu dal kus kury a zmrazil i s tim? Bych se bal, ze jak je vlhka, ze by to mohlo zacit plesnivet...
tekknou
hele kuru bych daval urcite suchou a nestalo se ze by to melo tendence plesnivet,,kazdopadne v mrazaku to asi nezacne plesnivet kdyz je led suchej v tuhem stavu,,spis to kontrolovat po rozmrazeni otevrit sklenici nechat provetrat ,aby se odparila prebytecna vlhkost..optimalni teplota,tma a nestalo se mi ,ze by to nekdy ztratilo na ucinku nebo na chuti.., co se tyce suseni ja osobne to delam tak :D ,ze susim po tme nejlepe pri teplote 15-24°C na mensi vetve jak kdy to dovoli situace
po 14dnech je material ke koureni,pozna se to lehce ,staci aby sel stonek lehce zlomit.pak uz staci jen sklenice od okurek a good luck:)
Kůru jsem přidával samozdřejmě suchou, a když jsem pohřbíval, do mrazáku nedávam vůbec ale třeba to tak někdo praktikuje :) hlavně bych zaplácal půl mražáků ságlama
raymond
Zdravím, přečetl jsem celý thread a kromě příspěvku číslo 492, strana 31 (sorry nevím jak sem dát ten odkaz) jsem se toho moc nedozvěděl. Budu sklízet indoor a chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s použitím skříně jako místa pro sušení. Vzduchotechnika by měla být dostatečná, tak si myslím, že by to mělo jít. Nebo se nemá větrat, aby to nevyschlo moc rychle?
Dále potom co s listama? Kdy je střihnout a které? Děláte to všichni tak jak v tom příspěvku? Díky za názory.
golgotha
raymond: klidně suš v bedně, nařiď spínací hodiny ať ti třeba jednou za dvě hodky 10 minut zafuněj, záleží na vlhkosti, ale aby tit ot nesplesnivělo, tak pohyb vzduchu bude dobrej ...
Pomalu usušit a pak to trochu nechat uležet pro lepší požitek ... muj názor
Pongo
co tak koupit nejakou plastovou bednu o velikosti metr krychlovej ? do te rozvesit vetve s palicemi. na jednu stranu tomu foukat cca jednou za hodinu treba 5 minut ... a z druhe strany pachac. to by melo byt podobne jako ve skrini na pest ne ? dikec.
biely
ako najkvalitnejsie susit a skladovat? Velice vela sa tu rozobera rychlosusenie a stran na citanie je hafo. Casom precitam do konca celu tuto temu. Dik za odpoved
sw3ap
Zdar,suším v temnu,zavěšený za stonek,kolem 20°C,ale pokaždý to smrdí jako seno,čím to může být ?
gremlin101
To se mi taky kolikrát stalo...Sušil jsem to sebe líp a stejně to nemělo tu správnou vůni jak by mělo... Řekl bych že to bude souviset s rychlostí sušení.. Schne ti to moc rychle.. Já to vychytal tak, že to ještě lehce vlhký naházím do papírovejch krabic, kde to dosychá pomaleji a nepřeschne to..Sklenice už nepoužívám, jelikož mi to v tom kolikrát zasmrádlo a dost často chytlo plíseň, a to i přez to že jsem to několikrát denně otvíral...
Takže sušit pomaleji a hlavně nepřesušit...V ničem jiném by to být nemělo..
sw3ap
No je pravda,že to mám během 3 dnů komplet suchý,takže to asi bude v tom.Dám to teda do těch krabic.Díky
biely
skus susit pri nizsej teplote ako 20 stupnou
gremlin101
20°C je dobrá teplota, ale jde o vlhkost...Každopádně mít suchej materiál za 3dny je špatný...Chce to aspoň 10-14dní, pak to bude OK..
Jagditrax
Cim dlhsie tym lepsie, nie ze by to bola novinka. Minuly out mi schol skoro 2 mesiace v zahradnom domceku do polky novembra, mal som cas. Vysledok luxusny. Doma sa to snazim natiahnut na viac ako 2 tyzdne pokial sa to da. Teraz si oddelim kutik v kupelni a budem mat kumbal volny. Pri odtahu je to na prd a zabera mi to kumbal. tak som stary prazdny filter obalil filtrom do digestora a dal nan maly PC vetracik nech si to tam cirkuluje. Napochyta pach na 100% , ale pochyta to znatelne a nikoho to neobtazuje. + je tam tma a v zime bude celkom chladno. a samozrejme vlhko.
josef Néblb
Hoj, kdyz sušim na půdě nevadí že tam proniká ze střešních oken světlo?
MaaaYaaa
citace:
Původní příspěvek od josef Néblb
Hoj, kdyz sušim na půdě nevadí že tam proniká ze střešních oken světlo?


Obal yktku novinama nebo něčim (hlavně ne uzavřít do igelitu!), nebo jednoduše zacpi okno :) Čim větší tma, tim se ti kyti víc odvděčí na chuti a efektu.

Nějak extrémně to zase ale nevadí, pokud na ní nepraží sluníčko vysloveně.
Poprask
Čaute, má niekto pri oute skúsenosti so sušením priamo na mieste pestovania ? mám motemtálne trošku problémy s miestom sušenia a uŽ som rozmýšlal nad všetkým, aj nad tým žeby som tam postavil nejaký menší prístrešok, zakryl ho hrubou čiernou nepriesvitnou fóliou čo sa dáva na odvodnovanie, a z dvoch stran to zakryl z boku a z dvoch nechal otvorené nech to prefukuje, povešal konáre dolu hlavou a zabalil ich ešte napr do novín, myslíte žeby to šlo alebo to je blbosť ? poblízku čo ja viem 100m je aj voda a odtial môže byť nejaká ta vlhkosť, prímem každú radu alebo nápad :)
josef Néblb
Cau mam dotaz : Proč myslíte že ta moje ganja skoro vůbec nezhuluje??
protože je to hermafrodit? takže bych to tím pádem sklidil moc pozdě - všechna energie rostliny šla do semen, nebo brzo - trichromy nebyly ještě pořádně zakalené, nebo proto že jsem to vůbec nehnojil, nebo možná protože máme na půdě dost vysokou teplotu?
Seky
citace:
Původní příspěvek od josef Néblb
Cau mam dotaz : Proč myslíte že ta moje ganja skoro vůbec nezhuluje??
protože je to hermafrodit? takže bych to tím pádem sklidil moc pozdě - všechna energie rostliny šla do semen, nebo brzo - trichromy nebyly ještě pořádně zakalené, nebo proto že jsem to vůbec nehnojil, nebo možná protože máme na půdě dost vysokou teplotu?


Zdar. Hodne bude v genech, zrejme naka cudka.
Chuckie
Jak poznat, že je kytka dobře usušená ? Nepřesušená/nevysušená ?
Tak přesušená se drolí, nevysušená je furt taková až moc vlhká, prostě když je dobře usušená je to už vod voka poznat, a hlavně krásně voní, nedrolí se ale ani nežmoulá :)
Chuckie
Dobrá :) Díky za radu, ráno na to kouknu jak to vypadá a po usušení šup s tim do mrazáku.
josef Néblb
ještě ohledně toho uskladnění - mám to už 2 týdny v zavařovačkách- otvírám aby to nesplesnivělo - takže můžu už matroš teď uzavřít a zakopat??
mr.killer
Ahojte, mám menší dotaz. Už asi 4-tej den suším větvičky s paličkama zavěšený na půdě na natáhlých drátech, ale co dnes nevidím. Na některých palicích jsem narazil na plíseň. Myslím že je to tím, že jsou ráno u nás mlhy a prostě je na půdě vlhko. Myslíte že pomůže dát tam např. ventilátor? Nebo jak lze na staré půdě srazit vlhkost? Jsem to měřil vlhkoměrem a večer jsem naměřil až 85% vlhkost. To se mi zdá hodně. Co myslíte? Díkec
Seky
citace:
Původní příspěvek od mr.killer
Ahojte, mám menší dotaz. Už asi 4-tej den suším větvičky s paličkama zavěšený na půdě na natáhlých drátech, ale co dnes nevidím. Na některých palicích jsem narazil na plíseň. Myslím že je to tím, že jsou ráno u nás mlhy a prostě je na půdě vlhko. Myslíte že pomůže dát tam např. ventilátor? Nebo jak lze na staré půdě srazit vlhkost? Jsem to měřil vlhkoměrem a večer jsem naměřil až 85% vlhkost. To se mi zdá hodně. Co myslíte? Díkec



Cau. Proudici vzduch je urcite nezbytna pomucka pri suseni ve vlhcich prostorach, pokud by se ovsem plisen sirila dal, nezbyde ti nic jineho nez material umele dosusit pri vyssich teplotach.
MaaaYaaa
citace:
Původní příspěvek od mr.killer
Ahojte, mám menší dotaz. Už asi 4-tej den suším větvičky s paličkama zavěšený na půdě na natáhlých drátech, ale co dnes nevidím. Na některých palicích jsem narazil na plíseň. Myslím že je to tím, že jsou ráno u nás mlhy a prostě je na půdě vlhko. Myslíte že pomůže dát tam např. ventilátor? Nebo jak lze na staré půdě srazit vlhkost? Jsem to měřil vlhkoměrem a večer jsem naměřil až 85% vlhkost. To se mi zdá hodně. Co myslíte? Díkec


Zdarek, přesně to jsem včera řešil taky. Měl jsem ventilátor velkej na to po půl hodinách vždy za světla, ale exSlepičíKurník byl dost vlhkej a po 3 dnech jsem měl na 30% libový úrody (viz thread) plíseň :/
Šlo to vystřihat dopiče, sice je to škoda, ale do plic , mastiček ani haše to cpát nehodlam..

Takže ventiltor taky neni spásnej všezachránce. Já to dávam přes den do pokoje, navečer vyvětrat a dát do špajzu. Do týdne bude hotovo..
mr.killer
Já jsem to nakonec vyřešil tak, že jsem si koupil sušák na prádlo a rozvěšil jsem to na něj a šupnul jsem to z půdy do vedlejšího pokoje. Měřím tam vlhkost a je tam asi o 20% vlhka méně a cca 17°C, tak doufám že to tam krásně uschne bez plísní... Plísně jsou fakt velkej shit !!!
dalick
NO , já to vždycky dělal tak že sem vytrh kytku s kořenama ...žeáno , pak sem očistil kořeny a nechal jí houpat jemně obalenou hajzelpapírem na suchý temný půdě , a když už byla kytka relativně suchá , tak sem jí dosušil u mě doma ve skřínce se speciálně upravenou "minichladničkou" která vydávala chlad a zároveň se větráček staral o to aby nebylo vlhko a plíseň.
Potos skladuju ve velký zatavovacích pytloních ve skříni a pravidelně větrám a prohazuju...
Jinak slyšel sem že kvalita posklizňovýho materiálu se v příznivých podmínkách nechá zvednout až o 15% (nevim no) , ale každopádně by ta travka mohla vydržet v plný kvalitě tak zhruba půl roku +-..... :lol:
1+1=2
Uskladnění:
Chtěl bych si uskladnit nějaký to huleníčko do mrazáku, protože to jen tak nespotřebuji a sekám se na jedný věci. Když vemu nějakou zavařovací sklenici, dám do ní pálení, které je mírně (fakt málo) nedosušené a hodím do mrazáku, vydrží mi to alespoň půl roku? Logicky mě napadá, že plíseň se vytvořit ani šířit v mrázáku nemůže. Ale radši se optám. Díky
dalick
Hele do mrazáku by to mělo jít asi 100% suchý , protože problém s plísní by moh bejt po vyndání....Jinak si taky myslim že plíseň se ti v mrazáku nerozšíří...To ovšem neplatí v ledničce :D
1+1=2
Tak ono, když bych to vyndal za půl roku z toho mražáku, položil bych ty paličky na nějaké vzdušné místo aby proschly, tak by plíseň nemusela vzniknout, ne?
Nechci to totiž dávat do mražáku proschlý do prachu abych z toho pak neměl takovou drťku hh :)
dalick
To já právě nevim Karle :D :D :D... Když to uplně prosušíš a necháš to zmrazit a nebudeš do toho v tom mrazáku bušit , tak si myslim že i po rozmrazení to bude celý a rozhodně líp proschlý....protože jestli ti tam v těch paličkách zůstane hodně vody , jakože sou tvořeny ze 70% z vody (sakra proč já furt házim ty procenta :D ) , tak je prostě mnohem větší pravděpodobnost že ti to začne hermelínovatět když to nebudeš každej den hlídat dokud to neproschne uplně.
1+1=2
Hodil sem to do mražáku, dneska snad po měsíci vyndal a prohlédl a vše ok :) Palice začínají být krásně proleželé a líp vonět....
dalick
Nooooooooo :D :D
killspider
zdar, zkouseli jste uz z growshopu tu folii kterou zehlickou prejedes a ona je vzduchotesna a neprusvitna, stoji kolem 80,- velky plato a staci kraje projet zehilckou a mate to utesnene, videl jsem v tom velkou kupku ktera brutalne smrdela a po zazehleni ani ťuk.
celek
Ahoj,připojuju dva obrázky,pokus o fermentaci.Nejdřív jsem jel 7 dní,pak otevřel,kontroloval a dal dalších 7 dní.
celek
Ochutnávka po prvních sedmi dnech nic moc,ale po dalším tejdnu naprostá paráda. Konopí zhnědne,chlorofyl je fuč. Sice tak 20% materiálu ubyde,ale rozhodně ne na síle. Používám takové ty zipové pytlíky, vytlačím vzduch,obalím alobalem a dám do tepla. Mám sice vždy strach,že se může objevit plíseň,ale pokud je vše čisté včetně rukou,tak to jde. Učil jsem se to v dobách, kdy jsem pěstil tabák. Je to o držku,protože 100% jistotu teda nemám a i proto fermentuju jen část úrody a spíš jen malé paličky. (Sice ve větším množství to jde podstatně lépe, ale je to prostě o době,když chci něco jiného zkusit.) Výsledný produkt má konzistenci asi jako žvejka.
despovic
Zdarek ,suším na půdě kde je vlhkost 25% a teplota přes den 15stupnu a v noci 10. Mělo by to být ok ne ? Snad to nebude usušené moc rychle .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma