Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: 1 2 3 [4] 5 6 7 
Susíš , suším , sušíme ;) Sušení a Skladování - Klikni zde pro originální téma
bigfoot
Nejlepsi je naka mistnost s dobrym vetranim, tmou a chladem. O suseni je tu toho dost, tak se drz meho hesla
HizballaH
no s tym prenajatim chaty v krajnom pripade by som suhlasil, ale nekric hop kym nepreskocis....aby ti to daky parchant neujebal vsetko...co ti vobec nezelam..:}
jumper
hod to do seníku nebo na půdu stareho opusteneho baraku proste tma a hodne cerstveho vzduchu pak kyticky krasne voni
si myslim ze garaz neni moc dobry napad pokud neni dobre vetrana jinak je tam zatuchly vzduch
No ja osobne moc se susenim problem nema ale kamos to udelal tak ze doma ve sklepe kde mnel okna a kde byl bordel,to znamena ze tam rodice nejak nechodili pokud ti jde o to tak si to tam trochu upravil at to nelezi jen tak na zemi zastrcil do rohu za krabice a porad tam nechaval vetrat,ale predtim to samozrejmne susil povesene at to aspon trochu zeschne.Musis si to vychytat tak at nikoho nemas doma nebo jak bude pekne pocasi tak si najit nejake pekne mistecko v pripore kde to nikdo nenajde a tam nechat aspon 1-2 dny.Doufam ze ti to aspon trochu pomohlo
hexamin
to hyena
a uplne to znici tu travku a je strasne toxicka neskusal by som to;-) ale ak by to niekto skusil asi nam tu o tom uz nepovie takze pozor
jaydee
inak .. mozno mate aj vy doma taky vynalez na susenie ovocia ...
ma to niekolko vrstiev a da sa tam aj nastavit teplota vzduchu ...

skusali ste to niekto ???
ja to sice domam mam, ale doteraz som tam susil iba to ovocie ..

ak boh da, tak za par mesiacov budem susit aj sisky :)
anna
hele melo by se to susit minimalne tri nedele, aby z kytek odeslo veskery prirodni barvivo. Protoze cim vic barviva je v kytce tim vic to kazi chut. nejlepsi je povesit je do tmy zhruba na 4 - 5 dni a pak je dat do pytlu, ale nechat je pootevreny aby se neutvorila plisen. Nechte to tam tak na jeden den a pak je na den vyndat a stale dokola. Je taky dobry mit v mistnosti nejaky feny, ale tam moc nestal vzduch. Bacha na presuseni, to je hned. Jo a taky je dobry je neostrihovat ze stonku, poleji potom odchazi vlhkost a kytka ma delsi cas se zbavovat barviva.
Era
Výpar vody podpoříte i snížením tlaku. Takže jsetli máte takovó tu pumpičku na vakuování např. potravin, tak to zkuste.
Řekl bych, že uvolněná vlhkost by se mohla vázat tím silikagelem nebo skalicí modrou (ale vyžíhanou do běla:)) přidanýma k sušícímu se matrošu v nějaký porézní pixle - silikagel ani skalicu nehulit!
Nejlepší by byla laboratorní vakuová sušička s rozumně nastavenou teplotou a co největším podtlakem...
Osobně však spěchám-li, monitor (IBM r.v.1993) to jistí. Bo lab. sušičku netengo:)
Frost
A da se vubec ten silikagel nekde samostatne sehnat??
hexamin
susit travu silikagelom ci inim susidlom je podla mna blbost radcej zaistit sucho a vymenu vzduchu

silikagel by som skor pouzil pri skladovani travky v uzavretych nadobach napr v mraznicke dokaze vyrazne znizit pripadnu vlhkost
newton
To Anna
ako zistim ze je to presusene?a co vravis na klasicku plynovu troubu?
Bob Saint-Clair
Já suším koštovací záštipky nebo paldy bezprostředně po sklizni fénem (viz obr.) a nijak se mi nepotvrdilo, že by hulčo nějak ztrácelo účinnost. Mám ho zaplej na hodně foukání, středně topení a za deset minut, čtvrť hoďky se může balit chechtací cigáro.
ganjafarmerbomber
proc ta silonka? aby to tam drzelo ta palda?
BRAINDEAD
Snark ma absolutni recht,co se tyce celkovyho suseni toto je nejosvedcenejsi cesta!:)
Bobe to nejni spatnej napad na rychlosuseni pro nedockavy jedince,
proc ne,na nejmensi rychlost to muze bejt v poho na rychlo speka:)
Ja osobne si ty testovaci zastipky susim u malyho vetraku a trva to tak
dva dny-a stejne ta chut neni idealní-rozhodne never tomu ze to neztraci
na qualite,no a na chuti rozhodne taktez. aspon to je ma zkusenost
:) stejne nejlepsi mi ty speky pripadaj tak 3tydny po sklizni,vyborna chut i
high:)
ps. ta silonaka je tam podle me aby ta palda nevylitla az zapnes ten fen
bombere:)
tremor
Ja to resim tak ze loupnu palicku na pasivni cast vetracku u procesoru
dam si 3 hry pinballu a de se na speka :)
kernelerror
heee ja to lupnu do krabicky od energitu, a hodim to na monitor... ;) ...za 24 hodin je to uz pouzitelny treba do bongu a za dalsich 12 uz se muze spekovat....... umeni uz je pak jenom to, doplnovat neustale tu energitku tak, aby bylo porad neco suchy.... :D :D :D
Romandl
Hallo Groweraci!

Toz bych mel na vas dotaz:
Je sice jeste spousta casu, me kyticky jsou jeste stale ve fazi vegetativni - rezim chci zmenit az za 10 dni, ale uz ted si delam starosti se susenim a skladovanim.
Tak mne ale napadlo, jestli by nebylo mozne, ty kytky susit prubezne, tj. ze bych ty kytky prvne po sklizni naporcoval, vakuoval a hned zmrazil. Susil bych vlastne az to, a taky az tehdy, co bych vytahl a chtel spotrebovat. Me jde hlavne o ten smrad. Spis budu v klidu susit 20 cm kyticku procesem nejsetrnejsim a za 14 dni si vytahnu novou, nez nekde susit 2-3 stromky. Hlavne bych nemel kde a ke vsemu takova vec proste smrdi a neda se schovat.
Je to realizovatelne??
Nerad bych prisel o prvni urodu, kterou vlastne ani jeste nemam.

Vsem drzim palce, casem poslu i nejake ty fotky
Zdravim z Nemecka
Romandl

P.S. Dival jsem se i na stranky nemecke - a ten „cesky grower“ je kvalitativne o tridu vyse!!
:girl: :girl: :beer:
PiosOne
nechci tě strašit, ale když jsem si dal do vzduchotěsné dózy nedosušenou marihuanu, tak mi v mrazáku zplesnivěla. možná když ji budeš vakuovat, tak to nezplesniví, ale já bych to neriskoval. navíc to stejně jednou budeš muset sušit a pak to stejně bude "smrdět".
lordWilliam
Já si na sušení vyrábím takovej porychtuňkt co se nasadí na odtah skříně ohřívaný výbojkou. Matroš tak při sušení nevyčichne ba naopak sušením se jeho aroma ještě obohatí, je ve tmě a suší se pomalu což zaručuje prvotřídní kvalitu. Doufám jen že to tak dopadne.
Rexi-x
nestane se nahodou s hulenim neco jako s bramborama tery pridou do styku s mrazem tak zesladnout..aby se to huleni trosku negativne neochutilo
PiosOne
rex: nevšiml jsem si, že by kytí nějak zesládla. a i kdyby, tak to chuťově může být zajímavé ;)
BomberMan
Hodně dobrej nápad je to s tiím talířkem nad tím hrncem...
Ale nejlepší zkušenosti mám s klasickým...
půda domu s taškovou střechou: tak je dusno jak v sauně a stací na to 40 stupnů

den - 40stupnů
noc - 30stupnů
pověsit to tak jak to vytrhnete korenem nahoru...ono se to vsechno dostane do palic a je to bomba
Hoplite
a co to hodit k odvětráván z pěstírny... vzduch, kterej de od lampy je celkem teplej...
WtF
no nevim, s mrazenim znam jen jednu fintu.... 0,5l zavarovacka se naplni tak do 3/4 suchyma siskama, pak se to da treba pres noc do mrazaku zamrazit, rano se vzbudit, vytahnout a zacat trepat. Po chvili trepani se na stenach zavarovacky objevi caras (vytrep). Huleni vysypat a caras setrit (napr. obcankou) a seskrabnout do fajky...

no a o suseni... stejne je nejlepsi susit palicu v celku povesenou za koren v temnem suchem miste
Romandl
Diky za tip!
Ja uz problem vyresil, budu to susit tam, kde to roste.

Ale suche vakuovat a potom zmrazit by melo byt v pohode, ne?
Sinuhet
Zakladni poucka pro skladovani cehokoliv v cem nechces aby nejak pracovaly chemikalie: Sucho, temno, chladno.
WtF
Romandl : kdyz uz to ususis tak na co to mrazit ? ja bych to dal treba do sacku a proste to nechal tak byt... pak by to nabralo jeste vetsi grady :p) ale cim vic to bude starsi tim se to bude vic rozpadat ... takze za par let leda tak na brko :p)

Sinuhet : no na suseni kytky chladno ? rekl bych spis takove mirne teplo
Jokerrr
jestli ti huleni pri suseni smrdi tak asi nepestujes pro radost...... mno kazdopicopadne estli nemas ani misto na suseni tak nas misto v mrazaku????..... hmmm
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od WtF
no na suseni kytky chladno ? rekl bych spis takove mirne teplo

Ne, na suseni ne. Na uskladneni jiz ususeneho. Cim nizsi teplota tim pomaleji probihaji chemicke procesy. Tedy tim pomalejsi starnuti materialu.
Romandl
to Jokerrr:
Muzes mne prosim vysvetlit, co ma spolecneho smrad, ktery muze byt neprijemny i ostatnim lidem, s pestovanim pro radost?
to WtF:
Mam celkem dost velkou spotrebu, takze to budou mesice, ne roky.
to Sinuhet:
Ususit a zmrazit - tak jsi to myslel, ze?
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Romandl
Ususit a zmrazit - tak jsi to myslel, ze?

Ano.
aspect
co člověk nevymyslí,aby nemusel čekat :) Já suším v klasické lampě( světle) třeba na hajzlu!Vodšroubuju ten průhlednej kryt, hodím doň ho pche,zašroubuju,zapnu.za 20 minut to je sucháč!Je to hnusný ale rychlý...cca po deseti minutách tráva znovu natáhne vlhkost-což mi není jasný :(
Slacker
Potřebuju poradit nějáký způsob jak sušit venku v přírodě. Například nejaký sušák co se zavěsí na strom nebo tak nějak:) . Nemůžu sušit doma:rolleyes: předem dík
ppeettrr
dej si to usušit ke mě
Sinuhet
Povesit nekam vysoko na strom, ale nevim co na to ptactvo, jestli jim to nebude chutnat a taky ted na podzim moc sucho nebyva.
Mozex
Tak to máš těžké...

Ale dalo by se to určitě vymyslet... Třeba někde na strom by se dal natahnout pevny drát mezi dvě větve a pověsit na to ty kytky.Nakonec přes to přehodit igelit jako stříšku... zajistit prádelníma kolíčkama...
Jen stačí přemýšlet...
koles
občas se najdou různé seníky nebo větší krmelce. teď by měly bejt ještě nepoužívaný, páč zvěř se krmí až v zimě. jinak sušit venku v tomhle počasí je o plíeň!
Herbie_Smokes
Jasny...krmelec:) A az nahodou pobezi kolem srna, jelena ci jina havet tak mas po ptakach i trave...
Avron
kamarat našiel v lese niaku opustenu chatku najprv si tam dal jednu rastlinku neujebali mu ju a potom aj ostatne a nič.tak pohoda.
Slacker
to mozex.nad tím jsem taky přemýšlel ale igelit je na nic chce to něco co propustí vzduch a vodu ne igelit (třeba deštník ale potřeboval bych tak 6 m2) se zapaří a taky asi nebude dost nenápadný:( v okolí není moc lesů bez nežádoucích návštěvníků. potřeboval bych radu od někoho kdo to venku už zkoušel a vyšlo mu to ;) ale stejně dík
MFT
Pokud bydlíš v paneláku, dej to sušit třeba do sklepa, nebo na vodovodní trubky (tak sem to sušil já!)!
Deda Mraz
Slacker: když nemůžeš doma sušit, kde pak budeš skladovat ten usušený materiál? Jinak sušit se dá i skrytě, třeba v nějaké bedně od monitoru, jen je třeba kytky předem rostřihat na menší kousky. Pach můžeš pohlcovat silicagelem (takové ty bílé kuličky v papírovém sáčku, které jsou třeba u nových bot), nebo aktivním uhlím (ke koupi v prodejně s elektrospotřebiči), nebo zkus takový ten filtr pro pohlcování pachů v ledničce (stojí asi 30 Kč).
Slacker
Deda: skladovat usušený materiál je mnohem jednoduší než ho sušit:)
chell: mozek už jsem zapojil :bong: a něco jsem fakt vymyslel dik za radu:p:
wolverin
podla mna najjednoduchsie je doma susit za skrinou, zaves palicky na nitky, a pekne spusti dolu za skrinu a mas to. mozno bude trocha citit ten gres ale tomu zabranis fakt asi len pohlcovacom pachu :)
skus popremyslat nad niecim ako pisal Dedo M., mozno mas este lepsi flek ako mi ti tu radime ale zatial si nan neprisiel.....
Deda Mraz
Slacker: tak nějak navážu na wolverina...vždyť nikde není psáno, že musíš sušit kytky vcelku. My jsme s kámošem jednou vzali lepenkovou krabici a přímo v přírodě jsme kytku rozstříhali na jednotlivé palice a zavěsili je do té bedny na podélně natažené provázky. Domů jsme to vezli MHD a už se s tím nemuselo pak nic dělat, prostě se to šouplo do sklepa sušit.

Teď mě napadl jeden šílenej nápad, co takhle to dát usušit do nádražního trezorku na zavazadla? Takovej ten, co se v něm zevnitř nastaví kód, hodí desetikačka (nebo kolik) a zavře... :) Samosebou bys to musel přinést už v nějaké nenápadné krabici a nevím, zdali je to nějakým způsobem odvětrávané. No je to prostě telecí nápad, tak to neber až tak vážně... ;)
Slacker
Deda: paráda zjistim jestli jsou ty trezorky odvětrávané není to tak šílené;)
wolverin
šialene to bude ked zabudnes na ten trezor kod ! :)) hehe
skus trebars dat tie palicky pod postel, medzi knihy - to je celkom dobre miesto podla mna, pokial nemas iba brozurky a sisky zase ako flase od kompotu tak by sa to v knihach dalo celkom fajn.
inac ja som si nastrihal rastlinu na velke a male palicky. velke susim u kamosa a male mam zavesene medzi rebrami radiatoru.
a schne to celkom paradne.
Slacker
Díky všem za rady vymyslel jsem si takový sušák ze záclon a igelitu napíšu jak to dopadlo:smoker: sklizni zdar
Barnabas
skusali ste uz niekto susit indoor v hline? asi pred 4 dnami som otocil kytku hore kvetinacom a nechal som ju ususit, aj koli tomu aby som neporusil korene, aj z pohodlnosti, ale neako sa jej nechce schnut, no na druhej strane som pocul, ze cim pomalsie sa kytka susi tym lepsie a tiez zvyknu typci nechavat ku koncu fazu tmy, takze zabil som dve muchy jednou ranou, alebo som to posral? poradte
De la Vastierre
Hezké, ale bacha na plíseň! A jestli je kytka stále živá, jen schne tím způsobem, že ju nezalíváš, tak to teda potěš prdel
zMazánek
No já teda nevim,ale moc se mi to nezdá.Jak to myslíš že si zabil dvě mouchy...,tos tu kytku nějak schoval do té hlíny,nebo co?A proč nechceš porušit kořeny?Z vlastní zkušenosti vim že je uplně jedno jestli kytku sušíš s nebo bez kořenů.Jsme přeci v 21.století,nebo jsem se splet´?TAkový šarlatánství se snad provozovalo někdy ve středověku ne?Nemuč svoje kytí a suš je na místě dobře větraném,ukryté sluněčním paprskům a uvidíš že budeš spokojen:)
zM.
když mluvíte o tom uhnívání četl jsem že když se na šiškách udělá plísen tak vyhulování takové to plejsnavky škodí a zbusobuje neaktivnost "sperma" hua co si o tom myslíte ??? bulvár lže ale radeji hulim jen vybrané!
Zoidberg Dr.
Huleni plesnivyho huleni zpusobuje rakovinu !
wolverin
ja som hulil z casti zhnitu sisku z tohtorocnej urody co sme mali a nic mi nebolo a stale zijem. zhulil som sa z nej dost dobre tak nemozem na to povedat nic zle.........
gabba
susit je nejlepsi za knizkama v knihone

ne mezi nima (opakuji) ale za nima to je ta cast kde knizky jejsou a je tam takovejch 30 °C ikdyz mate pokojovou teplotu 25. Tm susim ja a je to good
Slacker
zdarec všem
Tak už to mám suchý :smoker: měl jsem štěstí na počasí a nádherně to proschlo i lese. ale nikomu nedoporučuju sušit venku jsou to strašný nervy :crazy:
Ehmm
kde se da pls sehnat ta silikonova sracka??? thx
420kotliik
venku nesus nema to cenu, staci kdyz to jednou zmokne a je to na vyhozenii...radsi si to k nekomu dej...
HALUZAK
Skus najst nejaku opustenu jaskynu tam by to islo tiež.
420kotliik
no v jeskyni mozna, ale taky je tam vlhko a hlavne ti to tam pravdepodobne sezerou zvirata jako mysi a podobna verbez ! :)
Garion
No, my sme to s kámošem skladovali na půdě u dědka a byl fakt rozdíl, když jsme to část usušili doma ......sušený doma bylo lepší, nevím čím to je ale to z domu jsme si dali špíčka a ani jsme ho nemohli dohulit, jak sme byly spálený-dobrej stav, úplně jinačí, ale až moc nehoráznej......
acid.hack
Už sem na to přišel: Udělat semínkovou marmeládu a zavařit na horší časy :-)
jaagermeister
můžete mi někdo poradit?

myslíte že by se dal mrazák využít podobným způsobem jako zavařováním k zabytí plísně? že bych jako dal igeliťák z palicema na pár hodin do mrazáku. Už předtím bych ho zalepil, takže by se mi tam nedostal vzduch - žádná plíseň.

druhá otázka:
je lepší pro případné kuchařské pokusy skladovat ty větší nebo ty menší listy?

díky za odpověď
Sinuhet
K zabiti plisne? Takze uz tam nejakou mas? To uz je pozde. Jestli myslis prevenci plisni, tedy k uskladneni, tak ano mrazak pomuze. Skladovat ty listy, ktere byly blizko palic, coz byvaji spise ty mensi. Ty velke spodni maji thc malo.
jaagermeister
to Sinuhet:
díky za odpověd. plíseň tam nemám, skutečně jsem to myslel jako prevenci - ve stejném smyslu jako zavařování - prostě že v tom důkladně uzavřeném igeliťáku nebo sklenici zabiju všechny zárodky plísně.

ještě jeden malý dotaz: listy, které si chci nechat třeba na ty vánoční koláčky dám samozřejmně do mrazáku. Mám je tam ale dát usušený, nebo ještě čerstvý hned po ustřihnutí z kytky?
díky
Sinuhet
Ja skladuji listy susene. Pripadne se daji vrazit do varici vody, chvili povarit, vodu vylit, znova do varici, povarit, vylit, to opakovat kolikrat je libo, cim vic tim lip. Pak posledni vodu slit, z listu vymackat vodu a vzniklou zelenou kouli do mrazaku. Tim varenim se odstrani chutove nezadouci latky a na vanoce uz muzes rovnou delat nejaky ten tuk.
Werron
mohl by jste mi někdo poradit,zda můžu sušit ve sklepě? Bydlim v paneláku... Myslel jsem , že bych to pak pověsil do sklepa do takový starý skříně. Šlo by to????? :)
chuck
maslox:no aj bych rek ze je dobre ty listecky ostrihat..treba nejaky ten tyden pred sklizni at se palice nezabyvaji dodavanim zivin do listu......ale podle me nema cenu to strihta nejak moc brzo..ta kytka by zase mela nejak dychat..no ja bych to ostrihal az pred sklizni a kdyz toho bude vic tak si neco uvaris.:-)bo hulit to je docela o plíce...
slovak
Claune
TO SOM UZ POCUL ALE TO ZAKOPANIE NA DLHSIU DOBU TAQ ASI NA ROKOW VSAK
slovak
SUSIT KAVKU STACI LEN NA SLNKU ALEBO AJ NIECO INE PLEASE POTREBUJEM PORADIT
slovak
chuck
TY ROBIS HASIS-NEMOHOL BY SI MI POVEDAT PRESNE JAK TO TREBA BO DACO SOM POCUL ALE AJ TAQ TO DAKO NEWIEM DACO Z LISTAMI NE KEBY SI MOHOL PORADIT
Shorty*1
To bys mohl sušit ve sklepě ale smrat bude po celím paneláku už sem to skusil muselo by to být dobře větraný.
Shorty*1
Zakopej to do 7 zavařovačky zabal to dodeky a dej do krabyce a znova zabal do deky .hlavně ať se ti tam nedostane vzduch .
meir
ahoj mohl by mne poradit nekdo kdo ma zkusenosti s pestovanim?ja jsem ted v zahranici a o kytky se mne staraji rodice.vratim se az koncem rijna a tak bych se chtel zeptat,jestli brcko vydrzi mesic poveseny na pude,aniz by uschlo.nasi to jsou shopni seknout,ale vic asi ne,ze by otrhali palicky.
diky moc za pomoc.meir z tiberiasu v izraeli
p.s. tady snad neni vubec zadna travka,jen hasis,uz se tesim domu
Ježíš
Ahoj groweri! Podarilo se mi ze sklizne vydojit jednu slusnou kytku, outdoor Orange Bud, bude toho tak 40g. Docela sem se s ni piplal takze bych z ni ted chtel dostat nejvic a neposrat to;)
Takze-nemam na to prostory, ale napadlo me ze by mohlo stacit pres tyden to soupnout na chatu kde nikdo nebude a pak dalsi tyden to susit na novinach v posteli kterou bych vzdy na 1-2h otevrel kdyz nikdo nebude doma. Taky nevim jestli je vyhodnejsi ji upalit tesne nad zemi nebo povesit i s koreny a jak? taky sem nekde slysel ze je dobry obalit celou kytku novinama (proc?). Vsem dik za rady a preju prijemnou sklizen:pimp:
Black Mishak
Tak me napadlo, jak mozna vyresit problem s plisni, kdyz davate paldy to mrazaku apod.

Urcite te ste uz nekdy videli, takovy ty sacky, s krystalkama uvnitr treba u buraku (videl sem to teda akorat u buraku v konzerve a to uz je hafo davno.) Tak ty krystalky mislim nejak nasavaji vlhkost ci co. Nejsem si ted uplne jistej jak to funguje, ale verim ze to nejak ovlivnuje vlhkost. Tak co to zkusit na nase ucely. Myslim ze za pokus by to stalo ne?

Jestli je tomu tady nekdo rozumi (treba ty buraky bali :-)) a je to uplna blbost tak sorry.
vata
taky bydlim v panelaku,a napadlo mne navazat palicky na delsi snurku ,soupnout to do damske puncochy a zavesit do te trubky co vede panelakem od spodu az nahoru.je to spolecny odvod z digestori,koupelen a wc.tak,ze to nedosahne k jinym otvorum.tma tam je teplota ok,sucho pruvan podle toho jak casto kdo pousti vetrak.odtah to ma na strese panelaku a ze smradu bych strach nemel.hlavne to dobre uchitit,jinak smula.
vata
taky jsem premyslel na dsusickou.chtel jsem bednu patricnych rozmeru,v ni napnuty snurky.na nich zaveseny palice.vetrak
+pachovy filtr.ovsem vetrak by jel jen obcas a zadny topeni.
Toxikoman
Ahojte chcel by som sa opytat ...prave som si skosil jednu rastlinu a chcel by som si ju rychlo vysusit neviete mi poradit najrychlejsi sposob ? DIKY MOC
Krychle
Nejrychlejsi suseni => nejhnusnejsi koureni
Hele..vezmi ponozku, fen a gumicku- do ponozky dej nejaky maly mnozstvi materialu (par sisek, at to pak ten fen profoukne), nasad na fen a zagumickuj..zapni fen na teply vzduch, nejdriv na malo a po chvilce dej ke spicce ponozky ruku - melo by tam byt teplo, ne aby te ruka palila...no a po nejaky chvili omakem zjistis, jestli je uz material v ponozce suchy..jestli ne-pokracovat, jestli jo, vsechno to sundej a vyndej material z ponozky..pozor, bude se to drolit..:rolleyes:
drtikol
servus,
je to hnus, ale ja to obcas flaknu do mikrovlnky... :slizoun:
Toxikoman
diky tu Krychle prave to skusam...snad to bude f pohode...:)
drtikol - toe blbost
Warl0ck- haha
Grow3r P0mp0 - jj ... skusim aj to ;)))
lordWilliam
Ale to s tim monitorem funguje ;-°) Uschne to poměrně rychle.
wad
Když sem v kopru a pořebuju něco usušit tak to prostě hodím pod lampičku (ale ne aby se to přesušilo a spálilo) a trochu tomu dám zabrat žárovkou. Ale pak to enchám ještě tak hodku někde na vzduchu... je to pak o trochu lepší.. peace niggaz :girl:
drtikol
toxikoman: blbost? uz to tak delam docela dlouho, chut je hnusna ale funguje to stejne...
nOrToN33
Kto ma doma skrinu s indoor tak nech to zavrie do neakej plechovej skatulky a da na tienidlo...a je to OK....
gona
drtikol u mňa je to blbost mi máme takú starú mikrovonku:D že keď som to tam dal videl som jako sa pekne přyskryce vyparovala :D ale zaplo:p:p:
Toxikoman
ale mikrovlnka neni dobra...toe hnoj podla mna :D
sonner
Ludia,kaslite nato susenie narychlo.Je to uplny humus.Ked uz tak,nadrobit sisku na malicke kusky a nechat uschnut prirodzenou cestou, chut je potom celkom dobra a aj to rychlo uschne
fakundo
mne osobne sa to nejlepsie susi v susicke na ovocvie s REGULATOROM na teplotu a cas. Cerstvo odtrhnute sisky su vysusene za cca 5 - 7 hod (teda za jednu noc):jumper:
korkis
Dej si tu trávu např. do tabaťerky a pusť na to horkovzdušnou pistoli, nebo taky není špatný zapnout si v autě naplno topení a paličku strčit do větrací mřížky...
môj kamarát to suší v šporáku pri teplote okolo 40 stupnov. ale vraj je potom v celej kuchyni zaujimava aroma.:D
zizuz
Muj zpusob je, ze sklidim-palicky povesim vzhuru nohama-. Je to suseno v hale mezi beton, zdemi. Je tam stale tma. za 10 dni pekne pridu a ...Ma nekdo nakou lepsi vychytavku???? Good luck GROWER
3karlos
ja sklizim cely kytky i s korenama a pak to povesim vzhuru korenama na pudu a po ususeni damm do sklinek a zakopu do zeme!.....funguje to!
Francz
Zravím přátele dobré nálady,já sem si udělal sušičku vlastní výroby,je to naprosto jednoduché-obstaral sem si dřěvěné hranolky z kterých sem si zhotovil rám do kterého sem implantoval úplně normální sitku proti hmyzu,když bylo dílo dokonáno vložil sem to do předem připraveného regálu. PS:Čím větší ůroda,tím víc rámů.Sušení probihalo v garaži pří cca 20°C a vlhkosti tak zhruba 50%.Prostor musí být suchý a bez prašný!! Byl tady nápad,že by to mohlo být v panelákové šachtě-jak jsou stupačky-tento způsob nedoporučuji,jelikož to hodně ztratí na chuti,kvůli snradu v kterém by se to mělo sušit!Taky nejsem zrovna fanoušěk půd,stodol..... Prach který je tam několik desetiletí usazený tomu taky nějak zvlášt neprospívá. Přeju hodně úspěchů ve finální fázy každého dobrého zahradníka.:flamer:
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od Sahyb
Chtel bych se zeptat jak se branit proti plisni a nebo co delat kdyz uz ji mam ???

Hlavně hodně větrat...jinak myslim že prodávají i nějaké chemky.
Ace Dogg
na sem zatim susit este nemusel ale kamosi to delaj takhle:daj nastrihanou travu do do takovy kovovy krabicky od bonbonu energit a tu krabicku zahrivaj zapalovacem.....newim no ale ja osobne si myslim ze je to blbej zpusob a ze se tim straci kvalita ty travky
byl bych rad kdyby ste mi rekli svy nazory a pokud mozna co se s ty ganji pak ztraci?
bosta
sušení vzhuru nohama-kořenama je dobrý-bez ztraty učinku.temna a chladna mistnost,koreny na horu.tak za tyden je huleni pekne ususeny
impozant
odporucam vam to dat na zdroj od PC, pomerne rychlo sa to ususi a nestraca to velmi vela thc
Co?
no ja používám sušičku na ovoce...stála mě cca 600,- a má wobrovskou kapacitu....10min (kdyz to predtim fakt najemno rozkrajim ziletkou a co nejtenci vrstvicku....aby to bylo co nejrychleji proschlé)

ALE nedělejte to je to hnusný.....a hanba nám co to dělaj....ale když je chuť...:D

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma