Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny growers.Potřeboval bych poradit kde se dá sehnat diagonální větrák UFO - kromě growshopu.
A pak scháním ještě hnojiva B-cuzz a taky by mě zajímalo jestli se nedají koupit jinde než v growshopu.Ten větrák by mě zajímalo nějakej velkoobchod na netu.Hledal jsem, ale nenašel.A pak hydro-truhlíky LIBRA nějaký kontakt kromě growshop. Všem vám mnohokrát děkuji za ochotu a přejů BIG GROW
Jo 160,- za kus není tak moc, ale snažim se šetřit kde se dá.
Když vyhledávam na netu UFO tak mi to nic nenajde.TLD jsem
ještě nezkoušel.Koupil jsem si ventilátor TD - je tichý ale údajně má špatný tlakový hodnoty na pachovej filtr.Každopádně, ta ulita je asi
dost dost hlučná co?Ten TD co je dole ten mám a údajně je špatnej na odtah z pachovýho filtr lepší je UFO.Je teda UFO - TDL nebo ne?
pOZOR POZOR TD-ventilátor je tichej.Je tižší než UFO i než šnek.
Kde stojí 4000,- v jakým obchodě.Potřeboval bych to přesný označení nebo adresu jinak to na netu nenajdu.Net nezná slovo UFO/ventilátor/
a šnek / ventilátor/.Můžu dostat nějakou konkrétnější informaci.????
OK!Co já vím tak TD-ventilátor je tak drahej protože je tichej.
Píšou to i na stránkách SPCGROW.Ufo je na 99% hlučnější než TD.
A ventilátor typ šnek to nevím jak je hlučnej - kdyby to někdo věděl prosím informujte. díky
Ahoj,
Tak mysím že tohle bych vlastně mohl porovnat z vlastní zkušenosti.Když jsem uplně začínal(startoval),koupil jsem jako dostačující vzduchotechniku právě onen zmiňovaný vent.TD160/100. na 400W a při následném přikoupení filtru jsem i já zjistil že TD je fakt slabota.Koupil jsem si tedy časem v G shopu(Synk.)ventilátor UFO 250 zza myslim dva a půl tisíce,což bylo mimochodem míň než co za to chtěli v ELEKTRODESIGNU také na Nám.Bří.Synků(mají i stránky).A to je vlastně můj tip na Tvou otázku kde sehnat UFO jinde než v Gshopu.Ale vlastně Ty jsi chtěl velkoobchod tak to sorry
Jo tak to by mělo stačit.Klidně to přejmenuj na druhy ventilátorů.Dále psal jsem na tu firmu elektrodesign a odpověd je:Podle fotografie jde zřejmě o radiální ventilátor s plastovou skříní./typ UFO/
Naše typové označení je RK 160 a stojí 3 801,-Kč + 22%DPH.
Což znamená budeme li hledat dále na netu určitě se dostaneme ještě na přijatelnější cenu ńež v tom elektrodesignu a určitě na lepší cenu než je v growshopu.Jinak všem děkuju za informace.Ještě by se do tohohle tématu hodily nějaký stránky na velkoobchody s ventilací.Přidávam dvě: www.dospel.cz www.systemair.cz
zajimaji me u reseni vaseho problemu trochu vice vase poznatky s hlucnosti jednotlivych ventilatoru vetraku mam axial EURO 2 160m3/h--trubka do filtru 150m3/h je 40cm dlouha a stejne je to dost slyset izolaci skrine pomoci polystyrenu jsem zatim jeste teda neproved ale myslim si ze vetraky tohohle typu jsou asi nejhlucnejsi jake skoro muzem pro nase potreby koupit-----------
tak negdo to nejak shrnte a zkonstatujte jaka ze vzduchotechnika je nejtissi---u toho spim tagze setrit na tehle veci uz nehodlam a gdo chce kvalitu tak si holt musi uvedomit ze si taky za ni musi priplatit
Příroda to vymyslela,že každý nakonec nějak dostane,co si zaslouží.Robert Fulghum
Obecně by se dalo že nejtišší jsou ventilátory axiálního typu.
Tento typ ventilátorů se dá s úspěchem používat na odvětrávání
,ale ne do pachového filtru.Hlučnost nejmeněího /průměr cca 100mm/
se pohybuje okolo 27Db.Na odvětrávání do pachového filtru jsou potřeba ventilátory nejlépe radiálního typu.Na to při koupi ventilátoru dbát, jinak se vám může stát jako mě poprvé že koupíte špatný a nebude fungovat tak jak má.
2 Bohour: díky za tip. Už vím, kam si půjdu pro novýho UFOuna, až mi ten stávající odejde. Maj to cenově daleko výhodnější než v growshopech. A ty výkony.... 500m3 do mý skříně? pane, to bude jak vichr z hor Určo dej prosím vědět, jak jsi tam pochodil...
Tuhle debatu moc nesleduji, ale ohledně výkonných a zároveň tichých ventilátorů bych měl tip na modely Turbo od polského Dospelu. Sice jsem je neviděl nikde mimo polských www stránek, ale parametry jsou myslím užasné...například model o průměru 160mm protáhne 530 m3 za 35W a jeho hlučnost udávají 25 dB
Více viz www stránky Dospel.
jo jo, 200 m3/h je pri 0 Pa, stejne tak to udavaji zrejme vsichni vyrobci.
Vychytanost myho reseni spociva v tom ze jsem si nechal za 500 Kc od zednika udelat v pestebni mikro-mistnosti tesne u stropu otvor 120 mm primo ven a do nej jsem napasoval TDM 200... takze tlakovy ztraty jsou 0... teplo stoupa nahoru, kde je odtahovano vetrakem primo ven... uvazuju o cool tube a v tom pripade mi bude stacit namirit odtah od lampy nekam nahoru...
200m3/h je takovej hukot az mam strach jestli jsem to neprehnal - mam v planu rozjet CO2 a s timhle systemem bude fuc behem par sekund... takze asi odpadaji vyvijece CO2 (vapenec, kvasnice...), reseni: casovani napousteni plynu z bomby v kombinaci s casovanym zastavenim vetraku...
Původní příspěvek od BohouR dedo jo je to TD ne??? JEN S VYSSIM VYKONEM NEUMIM POSLY JAKY MA kurna jakou ma stavbu lopatek pokud diagonalni jako obyc TD tak ma obrovske tlakove ztraty ja prave hledam radialni ten ma nejmensi tlakove ztraty a obyc vetrak EURO 2 mi pouze 1 m hadice snizila vykon a takovych 65%
No ono to tam na těch stránkách ani nikde není, ale myslím, že bude diagonální jako všechny ostatní ve stejné kategorii. I tak si myslím, že když se to dá jako odtah z pěstírny na 20 cm dlouhou hladkou trubku, tak ztráty tlaku vinou potrubí budou minimální a těch 530m3 musí uspokojit snad každého
Mě se teda tyhle ventilátory (Turbo) moc líbí a pokud někde uvidím tu 180ku za pěknou cenu šel bych do ní...