Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec, letos pěstuju poprvé. Vybral jsem si od RQS odrůdu Royal Medic, mám to především na léčebné účely. Kytky mají teď okolo 20cm. Za oknem prospívaly dobře. Když jsem je dal v květináčích ven, růst se zpomalil, trochu svěsily listy, spodní začaly žloutnout. V půlce května chci přesadit do země. Je to na jižní Moravě, na dvorku, kde není žádný stín, celý den tam praží slunce. Myslíte, že to kytky dají, nespálí je to? Závlahu asi budu řešit Tropf Blumatem.
Ahoj, tohle sice patri do galerie, ale nech kytky venku. Spodní lístky žloutnou normálně.
Po vyndani ven kytky reagují zpomalením růstu - to je taky normální. Musí ,,ztlustit,, stonek a zpevnit, aby vydržel ve větru. Proto růst neni vidět.
Díky, holky ten šok z přechodu ven zvládly, stonek zbytněl a celkem i povyrostly. Teď o víkendu půjdou do země. Akorát mám strach, aby mi v tom žáru slkunce na jižní Moravě neseschly, budu je vídat asi jen 1x za 14 dní. Pořídil jsem si tropf blumat, tak snad to zvládnu nainstalovat a holkám to pomůže.
Pokračování - kytky jsem o víkendu přesadil ven, jih jižní Moravy, takže slunce by měly mít až moc, když by sesychaly zapojím tropf blumat. Vykopal jsem si celkem hluboký jámy a navezl z pole, který leží 3. rok ladem kvalitní černozem. Smíchal jsem to s perlitem a trochou rohoviny, snad to holkám bude chutnat. Akorát mi dělají velký starosti mšice, který jsou rozlezlý na okolních ovocných stromech. Zatím jsem zatím ničím neošetřil. Co myslíte, je to velká hrozba?
Pokračování - kytky jsem o víkendu přesadil ven, jih jižní Moravy, takže slunce by měly mít až moc, když by sesychaly zapojím tropf blumat. Vykopal jsem si celkem hluboký jámy a navezl z pole, který leží 3. rok ladem kvalitní černozem. Smíchal jsem to s perlitem a trochou rohoviny, snad to holkám bude chutnat. Akorát mi dělají velký starosti mšice, který jsou rozlezlý na okolních ovocných stromech. Zatím jsem zatím ničím neošetřil. Co myslíte, je to velká hrozba?
Ahoj,
možná si je mohl dát trochu dál od sebe, takhle budou za chvilku v sobě. Jinak uplně nejsem zastáncem toho, že sis vzal hlínu z pole, i když leží ladem, pořád to není tvoje
A mšicí se moc bát nemusíš. Těmhlě kytičkám se povětšinou vyhýbají, moc jim konopí nešmakuje. Ale kdyby se náhodou objevili, tak voda s česnekem, nebo zkvašenými kopřivami (i ty kytky zároveň pohnojíš) ideálka.
Ať to roste.
Moje zkušenost se mšicema je opačná, vloni jsem s nima dost bojoval, takže bych si na to určitě dával bacha. Kropil jsem je pravidelně Neemazalem, ale moc jim to teda nevadilo. Letos už bych použil chemii.
Dík za přesunutí, už jsem chtěl o to požádat.
Jinak, holky se chytly v novém prostředí pěkně, ačkoliv na ně útočí z ovocných stromů mšice a ještě jedna větší potvora (viz foto), asi třásněnka.
Postříkal jsem preventivně mospilanem.
Chystám se instalovat tropf blumat na závlahu.
Update 11.6. tak holky se v novým prostředí chytly pěkně a prospívají, zatím stačí, když jsou zalívaný 1-2 x týdně, podle toho, jestli se tam někdo dostane. Pohnojil jsem Jihočeským hnojivem 5 v 1. Budu kombinovat s jíchou z kopřiv a ve finále s biobizz bloomem.
Řekl bych, že holkám se daří suprově, pěkně se košatí, vypadají zdravě. A to zalívám jen 1x týdně. Pohnojil jsem hoštickou 5kombinací. Zaštípl jsem vršky.
Zajel jsem zkotrolovat kytky na chatu, trochu jsem protrhal listí na spodku, pohnojil.
Dělá mi starost, jak moc se kytky rozvětvily do šířky. Je to fakt hustá koruna. Kmen je tlustej, ale hrozně krátkej, a pak už se kytka hrozně větví. Možná jsem je moc brzo zaštípl. Už se mi zlomily dvě větve, a to ještě nejsou zatížený palicema. Podepřel jsem je a přivazal k tyčce, ale nevím, nevím, zda to bude stačit. Co myslíte?
Zdravicko
Ja som to tento rok vyriesil zeleznymi tycami a ziadny vietor mi ju nemoze domrdat.
Staci trochu zelezneho dratu a drzi pevne
ked tak cekni : https://ctrlv.cz/ixoA