Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak jsem se dokopal k sestavě s dripem, původně jsem chtěl jet NFT na ebb flow vaně, ale bylo mi zkušeným growerem rozmluveno a přiklonil jsem se k dripu v květináčích 5,7 plných keramzitu.. Vanu jsem už měl koupenou tak jsem ji použil, akorát jsem ji zkrátil z původních 2 metrů délky na 1,4 metrů. Vzhledem k tomu že mám ke kytkám přístup jen z jedné strany a to ještě z té užší tak systém NFT opravdu nepřipadal v úvahu. Zatím svítím úsporkou 120w a potom nasadím buď Sylvanii nebo Superplant po změření lumenů. Za řezy a cenné rady děkuji s úctou Bártovi, jedná se o křížence Ed Rosenthal Super Bud x Chronic.
Takže kytky dnes 1. den ve svých hnízdech, snad se jim tam bude líbit
Tak jsem holčinám pověsil nové sluníčko a to NTS mh 250w nechtěl jsem stále prepojovat kable tak jsem zavěsil do cooltube, kapilary jsem ohnul ať nejsou přímo nad nima už mě to sralo. pH 5,7, ec 0,94..
Takžepo šesti dnech je vidět nějaká změna, jely by určitě i rychleji ale teplotu tam mám pouhých 20°C. O volnu tam nějak prolezu k odtahu a snížím výkon, taky vyměním roztok Zajímavé mi přijde rostoucí EC přičemž nic nedolivam. Někde jsem tuším četl že to dělá kyselina.. Z původních 0,94 tam je 1,07. Ph usilovně srážím a snažím se jej držet v přijatelné hranici
Pár fotek..
Čau, pěkný setup, nadripovaný keramzit jsem ještě neviděl. Nemáš obavy z nerovnoměrného zalívání květníku? Přece jenom voda ten keramzit prochčije a kraje květníků se nezalijou, ne? Myslím, že kokos je na drip vhodnější médium.
Jak často Ti jede čerpadlo?
Nechci Ti do toho kecat, ale dle mě bys příště místo keramzitu mohl zvolit hydroton, který je určitě stabilnější v Ph. Keramzit je sviňa, furt to zvedá.
Ber to jako konstruktivní připomínky, né jako kritiku K+ letí
Zdar, sel jsem do keramzitu jednak na doporučení a taky ze sveho pocitu, ze mi to bude rychlejc vysychat protože tam mám vždycky problémy s dlouhým prosychanim a nesežerou toho pak tolik, co by mohly.. Kazdopadne chci zacit s vyrobou kroužků kolem kytek aby to vodu rovnoměrně rozkapavalo ale to budu potřebovat asi silnější čerpadlo a stejne se voda nedostane uplne všude po cekem květniku, takže uznávám ze na tom něco asi bude. Hodně taky zjistim po pěstu jak vyrvu kořenový bal
Čerpadlo fičí zatím non stop, keramzit uz se zanedlouho uklidní a bude dobrý
Díky
Původní příspěvek od Moltres Čau, pěkný setup, nadripovaný keramzit jsem ještě neviděl. Nemáš obavy z nerovnoměrného zalívání květníku? Přece jenom voda ten keramzit prochčije a kraje květníků se nezalijou, ne?
Co čtu na netu, tak pro keramzit se obvykle používá zaplavovací systém a nikoliv drip. Drip jedině, když je v keramzitu velká kostka rockwoolu a keramzit slouží jen k upevnění a zakrytí.
To je zajimava pripominka. Ta wilma co mam je valstne stejnej zpusob. Takze ty radis najebat rizky treba do 10x10cm kostek? Bych to klido zkusil zitra Bo ja zase cetl nekde ze u te wilmy nema moc kapat na ten rockwool. Ale mimo nej.
Klídek, přesně takhle jsem to tedka odjel taky v 6L květináčích a větší výnos jsem ještě nikdy neměl. Ještě se to suší tak konečné číslo nevím, ale přes 1g/w určitě. Vodu nech puštěnou pořád. Používej Ata clean, protože později pokud přidáš bloombastic tak ti ucpe kapiláry. Já jsem musel do kroužků opakovaně děrovačem dělat díry. Jinak kroušky jsou peklo. Nechcou držet na místě a musíš je pořád něčím přidržovat. Měl jsem k nim přivázanou špejli (ta se za chvíli zlomila, když jsem zprůchodňoval díry), ale i tak se chtěly otáčet atd. Přešel jsem na 10cm vrstvu keramzitu po celé vaně a nahoře mám provrtané vodovodní trubky a cca co 7cm je díra a trubky tak co 25cm od sebe.
Původní příspěvek od MocnyOkurek To je zajimava pripominka. Ta wilma co mam je valstne stejnej zpusob. Takze ty radis najebat rizky treba do 10x10cm kostek? Bych to klido zkusil zitra Bo ja zase cetl nekde ze u te wilmy nema moc kapat na ten rockwool. Ale mimo nej.
Pokud dáš velkou kostku, tak zase nemůžeš nechat téct vodu pořád. Bys ten mladý klon utopil v tom rockwoolu. Známí co to s kytkama moc neumí zkoušeli NFT a na začátku měli kostky pořád mokré od tekoucí vody a kořeny se jim utopily.
Capo a jak jinak s tema krouzkama? Peklo mi je jasne ze to bude delat neplechu, uvazoval jsem ze bych to prilepil k jehle ale co voda tece v tom lip rozkape to na vic míst a tim padem i lip proliva kvetinac? Ja chtel jet nft na te vane jen v kostkach ale pro mobilitu kytek jsem se priklonil k tomuto systemu jinak ja mam tu vanu vysokou asi jen 5 cisel
Původní příspěvek od Moltres Čau, pěkný setup, nadripovaný keramzit jsem ještě neviděl. Nemáš obavy z nerovnoměrného zalívání květníku? Přece jenom voda ten keramzit prochčije a kraje květníků se nezalijou, ne? Myslím, že kokos je na drip vhodnější médium.
Jak často Ti jede čerpadlo?
Nechci Ti do toho kecat, ale dle mě bys příště místo keramzitu mohl zvolit hydroton, který je určitě stabilnější v Ph. Keramzit je sviňa, furt to zvedá.
Ber to jako konstruktivní připomínky, né jako kritiku K+ letí
Hydroton má PH7 , Keramzit také , rozdíl je pouze v tom, že Hydroton je dělaný v Německu a je to sesterská firma Liapor.cz , stále se jedná o expandovaný jíl a jak mi výrobce v komunikaci řekl, tak Hydroton má přesnější kuličky a rovnoměrné zabarvení. PH se musí srovnat na začátku u obojího, odzkoušeno v praxi. Rozdíl je hlavně v tom, že Hydroton je dražší kvuli dovozu (slova výrobce).
Pokud dáš velkou kostku, tak zase nemůžeš nechat téct vodu pořád. Bys ten mladý klon utopil v tom rockwoolu. Známí co to s kytkama moc neumí zkoušeli NFT a na začátku měli kostky pořád mokré od tekoucí vody a kořeny se jim utopily.
Čau, další možnost je prokořenit třeba do perlitu v malých květináčích a potom to šoupnout do kezamzitu, ale chce to nechat dobře prorust, at se nerozsype bal . Dá se takto prokořenit pod menším světlem a menší ploše.
Co čtu na netu, tak pro keramzit se obvykle používá zaplavovací systém a nikoliv drip. Drip jedině, když je v keramzitu velká kostka rockwoolu a keramzit slouží jen k upevnění a zakrytí.
V keramzitu odpadá problém se smutnicemi, keramzit po sklizni jednoduše z recykluješ a opět použiješ, nemusíš laborovat s časem spínání a množství zálivky, spouští se stále, nebo v kratších přestávkách , ale tím pádem zase odpadá vzduchování nádrže a případné promíchávání, častým průtokem se voda snadno provzdušuje. Ale mužeš použít samozřejmě i jiné média, ale pozor, třeba kokos bude ucpávat filtr a kapiláry. PH stabilizaci provádíš pouze na začátku. Při poruše čerpadla kytky vydrží minimálně den OK a dočasně jde zalívat ručně i několik dní, keramzit se nezdá, ale dokáže dost nasát . Navíc drip postavíš i doma, stačí nádrž, vana na stul a na čerpadlo rozvody a květináče má každý.