Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, loni jsem měl úspěšný GROW, letos jsem opět zasadil a mám problém každá kytka, která doroste cca 5-6cm tak se s ní stane to co je na foto. Mám odstátou vodu a po přesazení naliju do víčka z PET láhve trochu aby se klíček uchytil více nezalívám...
Substrát je suchý, dezinfikovaný v mikrovlnce, kupovaný v OBI. Po vyklíčení a přesazení klíčků se s tím prostě stane tohle, už je to 8 semínko, které mi to udělalo, asi to vzdám jestli mi někdo neporadí :-( Loni jsem měl úplně stejný postup a vše bylo bez problémů :-(
EDIT: Jedná se o značkové semínka...o to je to horší
Dost se ti ty kytky táhnou, svítíš na to nebo je to venku? Jestli venku, tak bych si koupil jinej substrát (pro jistotu, ikdyž nemyslím, že je to tím) a předpěstoval si rostlinky doma. Až budou mít tři čtyři patra, dát je ven.
Co je to vůbec za semínka?
Pak je ještě taková technika, že jak ti kytka vyleze a začne se táhnout, tak ji furt zasypáváš, aby první listy byly jen pár cm nad povrchem. To by mohlo pomoct.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
To je zlomená kytka. Jakmile takhle malou kytku zlomíš a hned ji nenarovnáš, udělá do pár hodin tohle a do pár dní chcípne. Dobrá prevence je přesazení po děložní lístky jakmile se takhle vytáhnou.
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Tak asi jsem na něco přišel, celý substrát jsem ted vysypal a koukám takové bílé místečka - řekl bych že plíseň, dá se toho zbavit tím, že to nechám úplně vysušit a potom to zase použiji? Nebo vyhodit a koupit nový :-(
EDIT: Může to ty kytky vůbec zabíjet, když s tím ani nebyly ve styku? PRotože ten povlak je jen úplně dole ???
Ten tvuj substrát vypadá spíš jako nějaká lesní štěpka. Foukne vítr a kousek "substrátu" ti zlomí kytku. Prosej si z toho hlínu, všechny kousky dřeva vyhaž a do tý hlíny pak sázej semínka. Plíseň tam máš taky kvůli tomu dřevu, ale zdravý kytky by zabít neměla..
Když kytky vyrostou tak, že by se mohly zlomit, hned je přesaď hloubějc nebo k nim dosyp hlínu.
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Původní příspěvek od fiste Ten tvuj substrát vypadá spíš jako nějaká lesní štěpka. Foukne vítr a kousek "substrátu" ti zlomí kytku. Prosej si z toho hlínu, všechny kousky dřeva vyhaž a do tý hlíny pak sázej semínka. Plíseň tam máš taky kvůli tomu dřevu, ale zdravý kytky by zabít neměla..
Když kytky vyrostou tak, že by se mohly zlomit, hned je přesaď hloubějc nebo k nim dosyp hlínu.
Větrem to nebude určitě, mám to za oknem. Mám poslední dvě semínka, tak zkusím tu techniku přisypávání... Každopádně to letos už asi nestihnu dopěstovat, když je polovina května, co myslíte?
Myslíš dobře je to přesně ono, akorát je divný že jsem ten substrát dezinfikoval v mikrovlnce po dobu 10 minut, kuřilo se z toho jak z komína a málem se mi roztavil květináč. Nechápu odkud by se tam škudci vzali
"...Padání klíčních rostlin podporuje především nedostatek světla, nadbytek vody, utužená půda a vysoké teploty půdy i vzduchu. ... Sadbu rostlin je třeba předpěstovávat v prostředí s dostatkem světla s nepříliš vysokou teplotou a jen s přiměřenou zálivkou..."
Takže jak píšou ostaní, víc světla, s vláhou rozumně a třeba i přihrnovat
citace:
Původní příspěvek od Zahradkar Kolik těch cm? Stihne to dozrát, když je polovina května?
Myslím, že úplně v pohodě. Kytka začne nakvétat cca během srpna (zase podle modelu...) takže přijdeš jen o trochu růstu, i pro ten je stejně zásadní červen-červenec. Pokud se bavíme o automatech, tak potom prostě dozrají těch xx dní od vyklíčení.
Původní příspěvek od iabek "...Padání klíčních rostlin podporuje především nedostatek světla, nadbytek vody, utužená půda a vysoké teploty půdy i vzduchu. ... Sadbu rostlin je třeba předpěstovávat v prostředí s dostatkem světla s nepříliš vysokou teplotou a jen s přiměřenou zálivkou..."
Takže jak píšou ostaní, víc světla, s vláhou rozumně a třeba i přihrnovat
Myslím, že úplně v pohodě. Kytka začne nakvétat cca během srpna (zase podle modelu...) takže přijdeš jen o trochu růstu, i pro ten je stejně zásadní červen-červenec. Pokud se bavíme o automatech, tak potom prostě dozrají těch xx dní od vyklíčení.
Automatky jsem nějak nechtěl tak mám jen feminky :-) Je to Northern a WW
Taky bych to neviděl na chorobu, ale na "pouhé" přelomení vytáhlých kytek - jak píšou kolegové, přihrnovat po lístky (ale bacha, aby sis je při tom nezlomil). K tvý obavě o čas - času je dost, kytky ti stihnou ještě slušně narůst - horší to je s tím modelem, WW jsem jeden rok jel a začala kvést až začátkem září - a nedokvetla, pokouření ale i tak dobré
Tohle se mi stávalo v minulých letech a to tak, že jsem to zlomil při přesazování, nebo foukal moc vítr a kytky se zlomily. Už nepřežijou, ani když to zasypeš substrátem.
Proto musíš myslet na vše, ještě než to zasadíš