Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čau, získal jsem nějaké usušené chilli papričky. A jelikož sem velkým fandou konzumace chilli, tak jsem se rozhod zkusit nějaké vypěstovat.
Foto papriček než jsem je snědl bohužel nemám. Semena sem vybral ze dvou největších a nejzralejších. Jedná se o nějakou keříčkovou odrůdu. Byly asi 1,5 - 3cm dlouhé, macatější. Mělo by to být vhodné přes zimu za okno, tak uvidim.
Vypadali podobně jako tyhle :
<=
a byly pořádně ostrý, až přehnaně
a jak to bylo s klicivosti...procentuelne..dik
budes to necim hnojit?
a jak je to s kvetem(respektive,kdy se zacnou delat papricky)?
je to pri urcity fotoperiode?podobne jako u cannabisu
no semínka mi vyklíčili všechny. u chilli to ale trvá několik týdnů.
tohle sem si nechal poslat z UK, ale zatim sbírám zkušenosti. Pojedu vše až příští rok. Se moc těšim. Teď už to nemá cenu. Koukni se na to v levo dole. Mělo by to být jedna vůbec z nejvostřejších habanero na světě ! = 450,000+ Scoville.
Skoro 2x tolik co habanero orange, považovaný za nejhorší habanero.
(( Ale ne nejpálivější na světě, tou je Bhut Jolokia s víc jak 1+ mil Scoville. ))
jo třeba na tý fotce semen je chilli TEPIN a můžeš vidět že má klíčivost 12+ týdnů což je fakt přehnaný
takže možná že bych měl začít už klíčit na příští rok
Mno já jsem si zasadil tento rok nějaký kozí rohy a nějaký červený páliví. Habanero jsem si chtěl koupit akorát jsem to nějak nesehnal ale prý v našich podmínkách tak pálivé nejsou ale fakt nevím. Jinak co jsem už zjistil chce to docela kvalitní půdu nějaký jsem totiš přesadil do země na zahrádce a asi po 2 měsících nevyrostli ani o cm. Jinak s klíčivostí řekl bych že skoro všechny semínka vyklíčí akorát některým to trvá docela dost dlouho. U ty periody je to divné protože mi začali kvést když byl nejdelší den teď uš na nich mám malí papričky
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
tak to je v pořádku. mě šli na květ cca od začátku května. od června kvetou. teď už tam mám malý paličky a kvetou furt. A kvést budou dokud na ně bude pěkně svítit sluníčka a mít živiny.