Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ono to je tazko nejaky konkretny pripravok hodnotit, pretoze lupenka sa prejavuje posobenim mnoha faktorov. Napriklad posobenim stresu, nedostatkom spanku, nedostatocna preventivna starost o napadnute miesta, atd..
Pouzivam komercnu konopnu mast, a funguje dostatocne dobre .. ale to funguju aj nekonopne pripravky (masti) na lupenku. Po aplikacii mam vetsinou na niekolko tyzdnov pokoj .. zalezi na posobeni hore popisovanych faktoroch.
Takze ANO, konopna mast na lupenku funguje .. ale tak isto dobre funguju aj nekonopne masti.
zdrawim tě dymone to znamená že funguje jakákoliv mast na lupénku ???? Nekonopné masti jsou stejně dobré jako ty konopné.
Slyšel jsem že obsah CBD a THC je pro kožní buňky nenahraditelný a znatelně zlepšuje kožní a infekční onemocnění. Každopádně díky za příspěvek, chtěl bych slyšet i více jiných názorů abych věděl jaké zastání má konopná mast v této zemi.
mě konopná mast zlepšila asi o 80% ekzém okolo rtů.... A souhlasím, že CBD spolu s THC jsou nenahraditelné. Mnoho jsem o tom četla, nyní to zkouším na vlastním těle..... vně i vnitřně.
Lupienka/psoriaza je pre ludi nou trpiacou pomerne neprijemna zalezitost. Aj ja patrim do tejto skupiny.
Konopne preparaty ( komercne pouzivam Cutis Help - krem + mast, a domacky vyrobeny olej/konopny alebo olivovy/ s primesou "sisky" )
pomahaju pomerne dobre, hlavne co sa tyka regeneracie poskodenej pokozky.
Ale ked sa mi zacne vyhadzovat na kozi, vtedy mi velmi nepomaha. Jedina pomoc je pre mna v tom case masticka BIOGAMA.
Save paper - think before you print.
music rules, yeee
I Scream, You Scream, We All Scream for Ice Cream.
Je zásadný rozdiel medzi expertom a odborníkom. Jeden vie o hovne všetko, druhý vie o všetkom hovno.
ASSHOLE is not an alternative lifestyle!!!
Zdravím všetkých liečiteľov. Táto pliaga /psoriáza/ ma trápi už vyše 25 rokov. Prosím všetkých dobrých ľudí o akúkoľvek formu pomoci : masť, extrakt /ala Simpson?/ tinktúra, olej ...,
P.S. zatial som uplny amater, pestovať samozrejme plánujem, zatial je to však pre mňa španielska dedina.
k lekarovi ma neposielaj, to je zbytočné:: Som presvedceny, ze kvalitna masticka by pomohla a este lepší by bol asi výťažok aký robí Simpson (videl som v jeho filme "Útek pred liekom".
caw
pocuj,moja babka nato ochorela aj spoluziak to mal
je to humus ked sa to rozsiri,najprv by som vyhladal lekara,nech ti da normalny medikament a potom skusal dake alternativy
ale to je len moj pohlad,videl som desivy priebeh tejto choroby ked dievca odvedla muselo nosit rokavice,pretoze ludom boo na grc z jej ruk
ja som na uvod tohto threadu nemohol napisat vsetko::_ Ja tu lupienku mam uz pomaly 30 rokov.. zijem s tym v pohode, niekedy je to lepsie, inokedy horsie:: Ide o to, ze alopati (cize skolski lekari) na to kaslu, a ako je v medicine zvykom, nikto nepatra po pricine ochorenia. Ja som sa o liecivych ucinkoch konope dozvedel len nedavno a z toho com som zatial zistil, viem ze liecive ucinky tejto rastliny su umyslne zatajované. Na tomto fore som sa tiez docital, z mnoho growerov sa popri inej cinnosti vyrobou roznych liecivych preparatov z konope. A o to mi ide. Urcite som rozhodnuty pestovat aj sam a vyrabat mast alebo extrakt. Ale ako vidim, nie je to tak jednoduche a tak skoro to nebude.
Na tu vyrobu by som si aj trufol, ale kde vziat dopestovanu rastlinu ?
Inak diky za tvoj zaujem.
Kovencni lecba mily Bandito na lupenku nefunguje. Dostanes mast s kortikoidy (!!!), to uz je lepsi mazat veprovim sadlem! Mam lupenku uz 8 let. Objevila se po kombinaci stresu a antibiotik (dekuji pane doktore). Mam ji na loktech, ale predevsim ve vlasech, kde to obcas dokaze silene svedet, obcas vyskoci lozisko na obliceji a vlastne kdekoliv kde se treba jen skrabnu. Modlim se, aby se me nedostala do kloubu.
Mast prave finishuji a mazal jsem se parkrat, takze nemohu potvrdit ani vyvratit zda to funguje.
rozmyslal som co na lupenku vo vlasoch, kedze chcem skusit uplne vysadit kortikoidy...napadlo ma ze skusim rozdrvene palice jednoducho chvilu povarit pri 100*C v olivovom ci inom oleji a to si proste budem nejaku hodku ci dve pred sprchou vmasirovavat do pokozky hlavy. rozmyslal som aj o nejakom konopnom sampone, ale myslim si, ze ak sa to bude do tej koze vstrebavat hodinu a viac bude urcite lepsie ako len nejakych 5min zo samponu v sprche. urcite dam vediet ake su vysledky (skusime aj urobit nejaku mast z veproveho sadla), vkladam do toho velke nadeje
s lupenkou aj bez, drzim vsetkym palce
zdarec,musim sa priznat,ze pred par rokmi som zacal pestovat outdoorek na margo toho,ze som sa dozvedel,ze konope je nenahraditelny pri potlacani psorky,a jelikos moj tata touto chorobou disponuje,a moj syn ma atopicky ekzem,ktory casom moze inklinovat do psorky,jak uz nam bolo povedane,tak to zoberem od zaciatku,tata ma sedemdesiat,a presvedcit duchodcu,a zaryteho kamanca bylo nad ludske sily,ale jak to vyskusal tak uz sa k temu po asfalte smrdicimu hnusu nevratil,a co sa tyka synatora,tak jedina masticka po ktorej sa neskrabe je prave moja domacky vyrobena konopna mast,davam ju aj znamym na rozne ine neduhy a vsetci si chvalia,tak by som to zhrnul,urcite chodte do konopnej masti samoska s obsahom THC a CBD,preto povetsa ppestujem rastlinky na to urcene...
acheron: na veprove sadlo sa vyprdni,chod do lekarne,a kup si lekarsku vazelinu,ci uz zltu(tu pouzivam ja)alebo bielu,a uvar to s toho,chcem ta upozornit,ze pri vysokej teplote sa ti CBD a THC znehodnocuje,takze by som ti doporocil teplomer na zavaranie,a vodnu lazen na 80°C a este k tej lupienke vo vlasoch,moj tata sa najprv okupe az potom si to vtiera do vlasov a na hlavu,chodi s tym aj pol dna,az potom si to zmyva...
Panove vsechno OK ale chtel bych upozornit ze mast nebo cokoliv jineho (do jidla apod.) muzete delat do teploty az 120st (neni treba delat pri teplote 80 ktera se obtizne hlida..pokud teda nedelate v troube s termostatem kde si nastavite kolik chcete a nemusite nic hlidat).Idealni je asi 100st.