Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak letos bych tedy s dovolenim taky neco odpresentoval.
Asi budu pestit na trech mistech, prvni je okenko(pametnici mozna pamatuji muj 1. pokus), dale mechanicky drip a nakonec cistou prirodu...
No donedavna byly vsechny z prvni varky na okne, kde jsem jim postavil provizorni parenicek a dokonce si mohly uzivat i ofuku, jak vidno z fotek. Kdyz bylo moc pod mrakem, nebo tak, tak jsem je daval pod 2*15W cool white. Jinak se zatim mejte.
Bohuzel kapka byl za podivnych okolnosti smazan, cili nutno davat quote, ale jiste to za to stoji...
Driv jsem zkousel ty kolicky pro in, ale tohle mi prijde zajimavejsi a hlavne ucinejsi. Jde o to, ze vedete hadicku z nadrze nebo kohoutku prez kolicky ke kytkam. Je asi jasne, ze potrebujete nejaky tlak. No a princip je jednohuchy: pokud je sucho, tak v kolicku zace klesat tlak vody, ktery prez pist s hrotem tlaci na hadicku, cili voda zacne odkapavat. A pokud prsi( je vlhko) tak tlak stoupne a hadicka se priskripne. Dulezite je jenom nastaveni, ma to ovladaci kolecko s + / - cili ja to nastavil tak, ze jsem poradne koliky nejprve namocil, pak radne zalil hlinu a otacenim kolecka to nastavil asi tak na 1 kapku za 10 s. Ted ma bejt sucho, cili pocitam s tim, ze to zacne kapat rychlejc. No nadrze ma kazda kytka po 5 litrech+ jeden 5lirovej maj spolecny...
musim zjisti kolik se vejde do litru kapek...
Hlinu jsem udelal takhle: 7 kyblu cernozeme + 2 kyble kompostu + 2 kyble pisku + jeden karmezitu a perlitu (asi malo karmezitu atd., ale vic sem nemel).
Navrh jsem dal kameny, aby puda tolik nevysychala.
deTox: Dekuji kolego! (cimrmani) Je to na chate, mit toto v prirode a spolehat, ze to nikdo nenajde... to bych musel bydlet asi na kavkazu ... Folii na tvou radu koupim, ale az pojedu zase na chatu...
Ortaniel: Diky, proti preliti jsem mel v planu dat do substratu co nejvic perlitu a karmezitu, ale bohuzel jsem nemel dostatecne mnozstvi... snad budou kolicky plnit svoji funkci - jinak
Model na okne je White widow, ten drip je taky WW. Ty dva odlisne modely v mem zlutem pareniku (k rozpoznani pouhym okem) jsou z noname seminek, ktere jsou asi 5 let stare ...
ty pujdou pekne do prirody...
Cily windor k dnesnimu dni je zasazen, jak je videt z fotky, kyticka uz vazne potrebovala presadit...
A posledni foto je dalsi prosadka do prirody. Model je Jack Herer*Belladona by Nepro (teda aspon to rikal ... ) Parenickem je tentokrat suplik z lednicky - diky mami
No a zbyva akorat tak prestavit moje policko ve volne prirode, tak tedy tady ho mame:
Planuju tam dat tak kolem osmi kytek, zatim tam jsou 2 nonamy ze seminek, jeden samec by nevadil, doufam, ze buci nebudou oba ...
Policko je mezi dvema polema, v krovi a mezi par stromama...
Jako obranu teritoria proti zveri jsem pouzil maso v pytliku povesene na klaciku ( na fotu vpravo a proti slimakum jsem musel dat vanis - slimaku se zbavis
Substrat je pro pelargonie + perlit(vmichanej) + karmezit (vmichanej+na dne je vrstvicka na igelitu) + rockwol (natrhanej na dne) + hnuj (na dne nad karm. a rock.)
Pri vybirani mista neni nad to, poradne nad tim hezky z hora pošpekulovat Clovek ma pekny rozhled...
No a zde by mely za par mesicu vykukovat palicky ... doufejme
čau
nikdy sem maso jako obranu nezkoušel ale napadlo mě spíš že to víc života přiláká než odláká. hlavně toho masožravýho publika.
drip docela praktickej nápad
kytky v klídku, flek mi připadá malinko malej ale poroste to v pohodě
Cili prvni poohlednuti mi dovolte venovat dripu, tu je
Roslinky rostou, ale jsou dost zluty, zrejme spatne pH pudy, ale dit ja ji pouzival vloni a vse bylo ok, nejpravdepodobnojsi teda asi preliti, ale to takhle snad nevipada...
citace:
Původní příspěvek od MIRIS čau
nikdy sem maso jako obranu nezkoušel ale napadlo mě spíš že to víc života přiláká než odláká. hlavně toho masožravýho publika.
drip docela praktickej nápad
kytky v klídku, flek mi připadá malinko malej ale poroste to v pohodě
Cus dik, k tomu masu, ja nevim neni-li to primo ve faq, ale nekde tady urcite jo... odezene to hlavne vysokou, a nejakejch mrchozroutu (krkavcu atd.) bych se snad bat nemusel
Tady je dalsi posadka ven, prevazne Double Dutch, nejake GWS a pak jeden sirotek, ktery sve rodice chudak nepoznal
Timto patri dik breederovi
A widor? Vsak vite, jak to s takovymi chodi, toulava krev se usadila a z kytky se stala starostliva hlava rodiny
Takze jak jsem psal, jel jsem na chatu. Kolicky me prekvapily i po 14 dnech stale odkapavaly. Kytka se mi zda docela velka, sem zvedavi co s ni udela jeste tech 6-8 tejdnu na rustu
Detajlik jedne.
Trochu zhora....normalne ponozky v sandalech nenosim
Pak jsem se otocil na protejsi svah a co nevidim, zpravy nelhaly, bylo to opravdu vostre( myslim vichrici minuly ctvrtek nebo kdy to bylo)
Tak jsem si rekl, ze se tam do toho lesa pujdu podivat. Sel jsem asi 2 kilaky k takovejm vodopadkum, normalne to clovek ujde tak za 20 min. , ted za dvojnasobek. Tak jako na te fotce to bylo porad.
Tak nashledanou...cekejte update z policka viz. nahore.....
Takze , jak jsem slibil tak cinim. Je tu update z meho policka. Ze dvou kytek ze seminek byli nakonec dva kucí, no stejne ta genetika za moc nestala. Cili jsem se rozhod je nahradit rezy K2-jek. Jsou tam nakonec tri, pac jeden DoubleDuch nerozdychal presazeni...asi jsem neco zanedbal...
Tady fotka z druhe strany a da se to na ni dobre popsat, cili: Ty nejmensi tri jsou K2, ty dve velke uprostred jsou Belladona*Jack Herer, ty stredni co jsou nejbliz a nejdal jsou DoubleDutch a ta posledni mezi nema je moje favoritka GWS
A zde ju vidime z detajlu, sice listy po necem stradaji, ale je videt, ze se rodice nezaprou
No a koukejte co mi na policku take roste, co myslite, mam je slupnout?
Takze prikladam nejake info, pac sem to slibil...a taky uz sem se propadl na druhou stranu fora...
Info o windoru bude nasledovat:
svetlo:podle mraků rozmery site: 70*50 hnojky: zatim wuxal - dá se, kvet: biobiz, final: final s. ofuk: ano - 2*12V UV-b: ano - 12W zatemnovani: ano - rozedneni: za 20s stmivani: za 40s
cena:......................PM
Jinak bystrejsim mozna doslo , ze budu zatemnovat, zacnu asi nejak za tejden. Mno uvidíme, snad mi to pomuze dostat se blize k magicke hranici 50g Ano rikam to otevrene, jde mi o vynos
Zde listy - s bleskem
A zde ta sama genetika, ale tahle kytka se vyslovene "skvarila" pod lampou.
Zde, prvni dve ty jsou z policka, docela se jim dari. Doufam, ze ted zacne trochu svitit slunicko (dneska bylo uz konecne tak nejak korektne letne )
K2- vsechny tri vypadaji nejak takhle, asi nebudu zastipovat a "pojedu na hlavni centralni salam"
Zde fotky dripu, jakz takz jede, divim se, ze ty pruhledne nadoby a hadicky jeste nezarostly rasama
Jo trochu sem tomu roztahal vetve, dle me lepsi nez ostrihat listy, ikdyz jsem jich taky par odstranil
Pokud nemate co delat, doporucuju precist
Pac mam na poli dve dvojce a jednu tojci stejnych modelu v relativne totoznech podminkach rad bych na nich zkusil pokus. Vzdy na jedne nebo dvou od modelu skusim aplikovat kombinaci hodne velke koncentrace kristalonu kvet (zalivka), ripenu a final solutionu a pk (postrik a zalivka) Zajimalo by me, jesi to treba o tejden nebo dva urychli sklizen...a jak to bude znat na kvalite sisek.
Nepiste prosim ze to bude diky kristalonu shit a nebo ze je zabiju, kdyztak napiste, co by tyhle kytky (viz foto ) mohly jeste vydrzet za koncentrace...
Jo a jeste tady galerie lidi co to pry uspesne delaji : DudusekKabuto
A jesi tadynaty fotce nekdo vyznaci "matros" tak ma bod a dostava se do vedeni v prubeznem hodnoceni 2. nejodvaznejsi souteze, ktera kdy na goweru byla...