Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čau, chci se zeptat, někde jsem tu četl, že když se nařízkuje matka a z nějakého jejího řízku se udělá zase matka která se dál řízkuje, tak rostlina jakoby degeneruje, tak bych se chtěl zeptat jak je to potom u šalvěje? nebude potom třeba obsah savinorinu A menší? jestli je to teda možné. Díky
Somewhere far away in space and time, where stars are falling down, over the edge of Universe....
Salvej se prirozene mnozi vegetativne. Jestli jste si nekdy vsimli, tak starsi rostlina produkuje zajimavy stonky- dole uzkej, postupne se rozsirujici.... Coz se ukazuje byt sice zajimave, ale krehke.
Pak zafouka vitr/projde zvire , kus se ulomi a dopadne na vlhkou pudu...
Nebo tak nejak podobne
Dulezity je uvedomit si, ze salvia divinorum se semeny temer nemnozi, je tedy nelogicke, aby svym rozmnozovanim evidentne degenerovala...
Kompfasujete všichni co jste stáli za dveřmi vy mrdky.
ale jo, to je pravda, vždyť ona se v přírodě množí jen úlomkama resp. řízkama. Taky by mě zajímalo, jestli máte někdo zkušenosti s množením šalvěje pomocí tkáňových kultur http://salvej-divotvorna.info/www/s...explantaty.php, hlavně by mě zajímalo kde sehnat, popřípadně jak doma udělat ten substrát Murashige & Skoog, taky mě napadlo jestli by se nedal použít agar jako u spór psylocibe X při vytváření mycélia
Somewhere far away in space and time, where stars are falling down, over the edge of Universe....