Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Caute vsetci.
Pustil som sa do pestovania a mam jednu otazocku. Samozrejme, ze mam nastudovany FAQ a precitanych vela prispevkov, ktore mi dali odpovede na vela mojich otazok, ale jedna tu je.
Mam 5. rastlin. Vzhladom na to, ze sa blizi April kviti mam na okne a predpestovavam. Lenze slunicko nestaci a tak rastlinkam prisvedcujem. Viem, ze svetelna perioda je dolezita.
Takze: Rastlinky mam od rana na okne a vzhladom nato, ze mam vela povinosti vzdy vypadnem z domu rano a vraciam sa priblizne okolo 21.00, alebo 22.00. Vadilo by rastlinam keby im prisvietim lampou od vtedy co pridem domov do rana a zasa ich dam na okno? Teraz sa stmieva cca okolo 18.00 a tak tie 4. hodiny maju tmu. stresuje ich to, alebo to moze poskodit ich zdravy vyvoj? Dufam, ze to tu nikde nieje, ale nenasiel som to, len par prispevkom o tom ako niektory tiez prisvedcuju(pestovanie za oknom). Dakujem za vsetky odpovede.
Diky, velmi ste mi pomohli. Mam to teda zatial pod lampou
Rastlinky boli sadene 15.3/seminka
Myslim si ze sa im celkom dari, na to ze su stare od vyklicenia 9. dni.
Posudte sami
Čau. Mám takovej dotaz, do tohodle fora to tematicky jakžtakž pásne...
Táákže předpěstovavam kyti na Out na parapetu na okně (uvnitř) a ted jsem si uvědomil, že přes noc vicemene do okna svítí lampy pouličního osvětlení (Prágl, byt je v 1. patře pro představu...)
Jak až závažný problém by to podle vás mohl být?
Zatím jsou to tak 2-3dny starý sazeničky, než mě to trklo...
Přesouvání na noc je pro mě, vzhledem k tomu, že přebývám jinde, celkem problém, ale když nebude zbytí...
Díky za názory
něco k tomu jsem se dočetl na hanfburg.de - http://www.hanfburg.de/growing/special/outdoor.jsp
Podle nich záleží na srovnání periody při přesazení, jde tedy pouze o snížení stresu a urychlení přechodu na další růst. Vycházejí z této tabulky tab
datum/východ sl./západ slunce/celková doba sl. svitu/svítání/stmvání měřeno v Bimbes-Bonnz (nenašel jsem, ale je to v německu) a je to sice pro rok 2000, ale rozdíl nebude velký.
ještě pár dalších postřehů, z toho článku vyplívá, že dříve přecházejí na květ matky ze semen než jejich klony. Dříve také nakvétají rostliny vysazené v brzkých jarních měsících a indiky obecně. Některé odrůdy začínají kvést již při 14 hod světla, zde jsou jejich doporučené odrůdy:
KC33, Hollands Hope, Durban Poison, Early Girl, Early Skunk, Werder High, ale také Afghani a Shiva x NLx5
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.