Era
Bursovní spekulant
|
Řekli jste si o to :D |
Příspěvek č. 4 |
Slovník fenomenů, dle abecedy
F. Dásně
- Již velmi záhy po počátku konzumace zvláštní pocit na dásních a vůbec sliznici ústní, jednoznačně indikující, že model "funguje".
F. Deja vu
- pocit prožívání dříve prožitého. Např. proti nám furt ty samý ksichty, dialogy, co už jsem s tou osobou někdy vedl (aspoň si na to vzpomínám), místa, na kterých už jsem zdánlivě někdy byl a pod. Princip některých věcí je stejný, proto zážitek události je zaznamenán podobně jako zážitek podobný a někdy dochází ke zkratu a má paměť oba zážitky ztotožní.
F. Dokumentace
- Neustálá tendence nahlas komentovat své vjemy, pocity, myšlenky
a zaznamenávat je písemně či magnetofonem. Až to omezuje plný prožitek, neboť je neustálý strach že zapomenu některý svůj úžasný pocit a tento nebude "zdokumentován pro další generace...!" Vše, co vidím a co mám v hlavě považuju za naprosto jedinečné. Velmi trpím tím, že tyto jedinečné skutečnosti nemůžu snadno zaznamenat. Chci kameru. Musím mít kameru.
F. Drůbež
- Pohled na vlastní kůži pak připomíná pohled na mražené kuře, jen kůže není celá růžová, ale viz. F. Semafor. Barevné body pak z pokožky vystupují jako miniaturní hrbolky, pokožka se zdá vlhká, zpocená, polepená a studená - inu jako rozmrazující se drůbež. I papír, ač je tak suchý, že šustí, se zdá vlhký. Je to spíš pocit chladu; vasokonstrikce...
F. Důležitost
- Zaujaté vysvětlování zcela irelevantní skutečnosti, velmi podrobné a energeticky náročné, s velkou úlevou, když vysvětlování skončí.
Při tom to, co je vysvětlováno vůbec není důležitý, ale je to podáno tak, jako by ono vysvětlení bylo životní dílo autora a životně důležitý...
F. Game-bludiště
- Visuální halucinace spočívající ve vidění herního pole - zpravidla velkoplošné počítačové obrazovky, na níž je zobrazeno nějaké pravoúhlé bludiště s jednoduchou grafikou. V jednom z těchto výjevů jsem jednoznačně poznal hru z Didaktiku a ještě jsem byl fascinován úplnou shodou barev. Až po návratu k normálu mi došlo, že jsem tu hru nikdy na počítači barevně neviděl...
F. Hlad
-Jen po THC Furt bych jed, ač už jsem nacpaný, furt bych jed...
-Po houbách naopak nechutenství
F. Imitace
- Imituju následující virtuální postavu: Kreslený starý, čiperný, potrhlý vysoký muž s pleší, kloboukem, černým, dlouhým plnovousem, brejličkami a holí na rázné vycházce s vnučkou městem. Podobný chováním jak Vlasta Burian, či Bankovní lupič Klaun.
Vůbec tak nějak hraju klauna...(chybí jen červený nos a píšťalka...)
-nonverbální komunikace, pantomima, dětské žvatlání, infantilnost.
F. Izotopy
- Vidění tak, jako bych byl kamera snímající záření radioizotopů vmém těle, sledující mě z místa mimo mé tělo a zobrazující ve fluorescenčních barvách. Vídím tak jen svítící hlavní cévní toky, které se souhlasně se mnou pohybují.
F. "Ještě chvilku...!!!!"
- V nejlepších okamžicích intoxikace lítost, že to brzo skončí. Současně i obavy, že to nikdy neskončí.
F. Měkký stroboskop
- Vidění je neustále ztmíváno a roztmíváno - jako stroboskop, ale ne mžikový osvit, ale naopak mžiková tma - ve frekvenci různé.
Možná je to způsobeno mrkáním...
- Do rytmu pak v nějaké nžší frekvenci (na každou 2. či 4. dobu) vykonáván nějaký pohyb: chůze, žvýkání, podupávání a pod...
F. Molo
- Chodím, jak na módní přehlídce. Když si to uvědomím a chci chodit
normálně, nejde to a padám.
F. Mravenčení
- Pocit mravenčení, či svrbění někde na těle, či v těle.
F. Nu pagadi
- v textu vidět z písmen nějaký tvar...
Např. hlava vlka ze seriálu Ny noroди viz. 16.3.2000
F. Periodicity a kvantování (jednou po psilocybinu)
- Některé vjemy, zvláště zrakové halucinace, ale i tělesné pocity jako brnění, vlny energie, vlny třesu a křečí, přicházejí v určitém okamžiku intoxikace několikrát, vždy pravidelně, ve stejném sledu, tak, že lze při urč. pocitu přesně předpovědět nástup pocitu následujícího.
Při intoxkaci vznikl též dojem, že se "cosi kumuluje" a až se to nakumuluje - vznikne celé kvantum (či kvanto?) - dojde k realizaci toho kterého vjemu.
Dále neustálé sebepřemísťování - chvíli duním v křesle, pak na židli, pak na posteli, pak třeba chvilku stojím a zas do křesla a tak pořád dokola ve stejném pořadí. Vždy, když se ocitnu na místě, kde již jsem byl (třeba na tý židli), s obrovským nadšením a rozzářenýma očima toto místo poznávám a komentuji to slovy: "Tady jsme už někdy byli..."
F. Plýtvání energií
- Naprosto neúčelné výdaje energie - rychlá chůze, podupávání a pod. Po uvědomění si toho je možno této činnosti volně zanechat. Ale!: Přestanu-li dupat levou nohou, začne mi cukat a brnět pravá...
Nebo chodím rychle kolem stolu...
F. Pohádkář
- Tendence skládat a vypravovat příběhy na reálné bázi:
XXX: O Řízkových klobáskách (či co to bylo)
ERA: Co viděla paní ..........ková
XXX: Co budou vyprávět sousedi
F. Pyramidový efekt
- Souvisí s F. Kvantování. Intenzita vjemu vzrůstá kvadraticky, pak se náhle uvolní a přichází vjem jiný. Stupňování je strmější než u pyramidy, ale název jsem vymyslel při intoxikaci.
Lepší název by byl dominový efekt - po inicializaci se vjem stupňuje a již nelze zastavit - spouští se lavina pocitů.
F. Scan
- Zrakové vnímání jednak přetržité - nelze plynule posouvat pohled, jen po skocích, jednak tento pohled neustále "scanuje"
postupně z prava do leva a zpět či i chaoticky skáče. (Sakády)
F. Sekundové amnezie
- Při snaze formulovat celou větu zapomínám po pár slovech, jak věta začínala, a zapomínám, i co jsem chtěl říct...
F. Semafor
- Vše je viděno jako mozaika ze zelených, oranžových a čevených kruhových bodů, někdy místo červené žlutá. Body svítí měkce, a blikají - viz. F. Měkký stroboskop.
F. Slepá rotace
- Se zavřenýma očima dlouho sedím, a myslím, že jsem obrácen úplně jiným směrem, něž reálně jsem. Po otevření očí mě to velmi překvapí.
F. Slova
- Viz F. Zaseknutá gramodeska ale bez opakování
F. Slovní hříčky + přesmyčky
Řízek: Vraha matka vrázka
ERA: Bumtarata na draka
Zmrzl mě mráz na zádech
Much mal beder
- Sich ein Bischen zu modizifieren
- projevuje se i při psaní na klávesnici...
F. Socha
- Ustavaní těla do nepřirozené pozice, mnohdy nestabilní, s propletenými a zkroucenými končetinami a několika sekundové až minutové nehybné setrvání v této poloze.
F. Tasemnice
- Pocity z dutiny břišní, jako by se tam honily tasemnice, ale bez jakýchkoli fysiologických či patologických následků.
F. Technohudba
- Synchronně se stroboskopem a asi i se srdečním pulsem slyším něco, jako technohudbu (nic ale nehraje) - hlavně monotonní buben a basy.
Do rytmu se pohybuju - jdu, pohupuju se, dupu, kývám jazykem a pod.
F. Tetris
- Vše vnímám jako panely tetrisu. Nehraju ho aktivně, jen pozoruju, jak se samy skládají. Např. lidi na ulici jsdoucí proti nám připomínají tetrisové panely, i já jsem jedním z nich a prodírám se mezi.
F. Theater
- Zažito v Praze na Strahovských kolejích: Zcela obyčejný výjev uniformovaných studentů (asi vojáci)odcházejících z hřiště byl mnou vnímán jako akční a vysoce dramatický zásah ozbrojených jednotek proti demonstrantům, mezi něž jsme se omylem dostali i my. Ač poněkud ohrožen, připadal jsem si jako divák sledující interaktivní divadelní představení, dosti virtuálně realistické.
Pocit diváka v divadle pak i při jiných intoxikacích.
F. "To je sranda"
- Úplně běžné věci či situace mi připadají směšné, pak se zase směju tomu, že mi něco tak obyčejného připadlo směšné a dominový efekt způsobí neutuchající záchvat smíchu.
Příklady iniciátorů: Paní se psem,
Paní s pánem, (viděno z okna)
Čokoládový krém s kokosem (nápis na sklenici)
Hledání zapalovače, váhání na rozcestí...
Uvědomění si, jaké MALICHERNOSTI řešíme. dyk je to všechno jedno...
F. Výroky
-Pronášení "zásadních prohlášení", což jsou většinou absurdní, nesmyslné věty. Např.: "Kunta Kinte nebyl Krokodýl Dundee"
Nebo sládání textů stejně absurdních...
F. Zajíc
- Rozzářený úsměv od ucha k uchu a otáčení hlavou "od ucha k uchu".
Nějakou dobu jsem si v tomto stavu přestavoval sám sebe jako kresleného usmívajícího zajíce, později mi to připomělo spíš myš, trohu do krtka, popřípadě hmyz... Reálně to vypadá jako typický vysmátý ksicht - úsměv skrz celou hubu, zamhouřený očička - tak vypadám já, vypadá tak i Lucka a nevím kdo ještě pod vlivem. Jsme si všichni hrozně podobní...
F. Zaseknutá gramodeska
- V hlavě nepřetržitě znějí "slova" většinou nedávající smysl, někdy se pokoušm je vyslovit, pak je neustále opakuju, většinou však onen zvuk nelze reprodukovat ani napsat:
Zb@p@k@ť@p@ť, Kredenc, évovháL
Tendence dané slovo užívat ve větách: Na otázku "Kdy jedeš domů ?"
odpovídám: "Ve tři čtvrtě na kredenc"
F. Žena v domácnosti
- Sedí, "myslí", požírá čtverečky a ztuhle čučí do blba.
|
Nemodifikovaný modifikovanému nevěří...
|