Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chtel bych vas poprosit o rozstipnuti od vas.O svuj nazor.
Dneska sme se bavili s kamaradem a on jako naprostej amater, snazi se mi tvrdit ze si 1. kytky muzou zvyknout na lampu.Myslim to tak ze jako muze byt blizko kytek ukazoval tak na 5 cisel a ze se nespalej?2:rikal ze muze byt skrin hermeticky uzavrena a pri 400w lampe se teplota udrzi kolem 35 stupnu. :?) tudis kytka si vlasne cerstvej vzduch dela sama.3 Kristalon je nejlepsi hnojka.....
Ja jako zkusenej jenom citatel tohoto serveru vim ze kazda vec je blbost a prosim reknete svuj nazor aby videl ze mame pravdu....
1. videl nekdy 400w vybojku? jestli u ni udrzi 5minut xicht na 5cm ma u mne bod.
2. ucil se tvuj kamarad na zs prirodopis a chemii? protoze tam by zjistil, ze zadne perpetummobile na vzduch kytka neni.
3. kristalon urcite nebude nej hnojkou. je fajn na narazove doplneni latek, a jako nouzove a levne reseni. Je to chemie ale imho kdyz se dobre propachne neni moc citit.
- Určite by som nedával 400w na 5 cm od rastlín, ani keby tam bola klíma. Min. 20 cm !!! Odporúčané je, okolo 35 cm a viac.
- Jak už napsal Zedy, každá rastlina potrebuje dýchať, teda okrem rastlín v Agaru. Proste tam namontuj starý chladič z PC ( čo má spotrebu do 12W ) a budeš mať vždy čerstvý vzduch ( nezabudni na otvory ) !!!
- Na indoor by som určite Kristalon nepoužil ( Netvrdím, že to neni kvalitné hnojivo. Oudoor sa s tým kluďne môže hnojiť vo veľkom ). Radšej by som ale použil hnojivá značky Plagron : 1. Rast - Alga-Grow
2. Kvet - Alga-Bloom
tohle snad ani nepotrebuje dalsi komentar
1. samozrejme ze se spali
2. jednak to souvisi s 1ckou, teplota nebude 35stupnu ani nahodou bez vetrani a kytka se bude dusit
3. krystalon je chemka, ktera podle mych zkusenosti hodne negativne ovlivnuje chut vyslednyho produktu. Maximalne s privrenejma ocima Start na rust, ale Plod a kvet absolutne nevhodny. Jako alternativu v podobny cenovy kategorii bych doporucil Wuxal super a na kvet OBM, ale imho se vyplati si par kacek priplatit a pokoupit si kvalitnejsi hnnojky.
No zase indooru nějak extra nerozumím,ale 1.na lampu si myslím zvykne každá kytka,ale nejlepší si bude sehnat kvaltní řezy a na 5 čísel pod 400W to pujde tak možná s CT 2.to že si červstvej vzduch dělá kytka sama je možny,ale určitě ne tak,aby se dala udržet rozumná teplota,bez ventilace 3.kristalon určitě není nejlepší hnojka
edit:až někdo zkusí např kristalon(rustovej i květovej) x např.plagron a uvidím nějaky extra rozdily,tak teprve potom si mužu dovolit říct,že je to hnojivo kničemu...já první 2 roky pěstovala s kristalonem a nemužu si na něj stěžovat,chce to nějaky srovnání....tím netrdí,že je to nějaky super hnojivo
...Turbogirl... bez Turbo netu...
...přečipovaná na 200HP...
...and now invisible girl...
...lalalalááááá...
Původní příspěvek od Hanulkááá No zase indooru nějak extra nerozumím,ale 1.na lampu si myslím zvykne každá kytka,ale nejlepší si bude sehnat kvaltní řezy a na 5 čísel pod 400W to pujde tak možná s CT 2.to že si červstvej vzduch dělá kytka sama je možny,ale určitě ne tak,aby se dala udržet rozumná teplota,bez ventilace 3.kristalon určitě není nejlepší hnojka
edit:až někdo zkusí např kristalon(rustovej i květovej) x např.plagron a uvidím nějaky extra rozdily,tak teprve potom si mužu dovolit říct,že je to hnojivo kničemu...já první 2 roky pěstovala s kristalonem a nemužu si na něj stěžovat,chce to nějaky srovnání....tím netrdí,že je to nějaky super hnojivo
Hani ani pod CT neudržíš ruku 5cm a určitě si rostlina nevyrábí vzduch sama, to by si mohla vědět, jak psal praxer, není to žádný perpetum mobile a vždycky potřebuje kyslík, jakákoliv rostlina!
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
400w lampu , CT a ruku tam na tech 5 cm udrzis ... 600w uz bez sance ale 400 no problema (jinak ti asi moc ta ct nejede jestli neudrzis ,lol)
ad zbytek uz je to napsano od 7 lidi prede mnou ....
Vězeň který se považuje za svobodného o svobodu neusiluje..............
Ale s tím květinovým perpetum mobile to to není IMHO až takový nesmysl, protože třeba dříve tady dost frčeli vzduchotěsně uzavřené demižony s živýma kytkama a ty kytky tam rostly úplně normálně. A nebyli to žádné speciální kytky, ale zcela věžné pokojové.
Chápu ale, že ve skříni by to zřejmě nešlo kvůli teplotě a potřebě rychlého růstu, ale chtěl jsem jenom napsat, že se bez vnějšího vzduchu nějaké rostliny dají pěstovat.
praxer:
žádný linky nemám, když jsem byl malý, tak v nich pěstovala rostliny snad celé rodina, včetně mě.
Dělali jsme to tak, že jsme dali na dno demižónu kamínky, na to hlínu a pak jsme do toho napíchali rostliny, zalili a zašpuntovali. Dávali jsme tam většinou takové ty popínavé rostliny se zelenobílýma listama, pak myslím takovou tu trávu. Ale je to asi jedno, pukud to neni čistě rostlina vyžadující sucho. A ty rostliny tam vydržely léta, než jsme to zlikvidovali, takže to funguje opravdu dobře. Velikost může být asi libovolná, já měl demižón vysoký asi 35-40cm a strejda měl úplně ten obrovský.
Calzone >
mno tak to je v celku dost zvlastni...
nechapu ale proc to fungovalo, kdyz se to nikdy neoteviralo. ty rostliny potrebujou k fungovani zivocichy co by jim davaly
praxer:
no zřejmě když rostlina spotřebovává kyslík, tak vylučuje oxid uhličitý, který se tam hromadí a pak zase spotřebovává ten oxid uhličitý a vylučuje kyslík. Živočichové akorát spotřebovávají kyslík a do vzduchu vrací oxid uhličitý, takže jsou spíš na škodu, než k užitku. Možná je i výhoda, když tam je víc druhů rostlin. Ale to jenom odhaduji, nerozumím tomu.
Však si ten demižón můžeš vyzkoušet, je to snadné a vypadá to docela hezky jako dekorace.