Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vod dost lidí sem slyšel,že je konopí až 20x karcinogenější než cigareta.Ale mě osobně se to zdá až moc přehnaný.Nemáte někdo potvrzený informace jak je to doopravdy.Docela by mě to zajímalo.
Myslim že sem něgde taky četl že 6 krat nebo co ale zase kolik das za den cig a kolik brk (gdyž nepočitam vejkendy) Pak bych taky ještě řek ze zálezí kolik hulča dáš do brka v poměru s cigaretou!! Pokud to ofšem nehulíte čistý.......
...pokud se konopi kouri ciste tak sice obsahuje asi 2krat az 4krat-pokud si to spravne pomatuju- vice karcinogenu(pouziti vodni dymky snizuje jejich mnoztvi asi na polovinu)...ALE zaroven ma schopnost cistit plice, coz tabak nema...dokonce ma konopi schopnost potlacovat nektere formy rakoviny...podle vizkumu-pokud se tomu da verit-se kurak co zaroven kouri konopi dozije o nekolik let vizsiho veku........takze podle me je ganja daleho mene skodliva, pokud se nepocita poskozeni kratkodobe pameti.
...kdyz se konopi ji tak karcinogeny neobsahuje...ty vznikaji pri horeni.........
sice nevím, kolikrát je hulčo škodlivější než cigarety, ale někde sem slyšel, že musíte vykouřit 75000 jointů za den, aby vás to zabilo.... :-))) to někdy musím testnout :-))
Koľo krát je Ganja škodlivejšia alebo menej škodlivá na plúca človeka to síce neviem, ale videli ste už človeka ktorý vyfajči 3 krabičky jointov (chcel som povedať 60 jointov) za deň. Ja teda nie. A na fajčenie zomrie každý deń v ČR 63 ľudí. Na marihuanu určite nie.
No tak ze je vic karcinogeni nez cigaro snad poznas sam kdyz si das cigaro a pak jointa - ten rozdil tu je a dost velkej. Ale cigaret zase vyhulis vic, takze je to jedno...
Marihuana je 20 x více karcinogenní než tabák .
Marihuana je 4000 x účinnější než alkohol .
Hašiš je 10 x účinnější než marihuana .
Jeden joint dobré marihuany obsahuje 100 mg THC.
Měřitelné účinky způsobí již 3,7 mg THC u dospělého muže .
Atd.
no nejhorsi je, ze se o ty skodlivosti rozsiruji nebetycny kecy. ja jsem se tak jednou bavil s kamosem, kterej nehuli, proc to nekdy nezkusi, kdyz jeho segra je uz dost zkusena (ve vsem ). a on pry, ze nekde cetl, ze je to 5000x skodlivejsi nez cigareta (!!!!!). prej to ma nekde napsany a klidne me to donese ukazat! ja zas docela verim tomu, ze to obsahuje o 50% vice dehtu, coz me vubec nevadi, ja kourim z fajfky a to je hodne maly mnozstvi, k tomu jednu cigaretku denne na chut a pohoda! jo a jak tady psal cosmos o ty vodarne, tak ta toho moc nesnizuje, kour se ve vode ochladi, ale nevycisti (mozna trochu zpocatku, kdy je voda cista), muj nazor. a kdo je extra vytizenej LIGA PROTI RAKOVINE, muze sehnat vaporizer - kdyby me to vadilo, tak si ho urcite sezenu, nez se pripravit o bajecnej zivot s trafkou. mozek to kurvi jenom kdyz to palis dost casto, ale musis si vybrat...
The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running and the weed is growing thin. -- The Clash
Ja som niekde cital, ze ked hulis 1x tyzdenne tak je to celkom v pohode, a ak 1x mesacne nezanechava to trvale nasledky. Je pravda, ze cim intenzivnejsie hulis tym telu dlhsie trva kym sa zbavi vsetky chemikalii ked prestanes. Samozrejme nesmies fajcit ciga! Ale travka sa oplati uz len ten pocit neprekonatelnej pohody, ktora sa dostavi po prvom vodarovi. Takze kaslem na statistiky a hulim ako a kolko chcem.
...tak teť jsem čet na idnes, že prej 3 jointy se rovnaj 20 cigaretám...to se mi zdá až moc...tady http://zpravy.idnes.cz/vedatech.asp...jpl&r2=vedatech
docela by mě zajímalo, jak k tomu výsledku došli, neboť si myslím, že obsažené množství škodlivejch látek nevypovídá mnoho o škodlivosti celku...jeli pravda, že ganja obsahuje i látky rakovinu potlačujcí a plíce čistící, tak výsledek bude jinný...nebo se pletu??
co si o tom mislíte???
asi začnu kouřit vodní dýmky.......................
hehe
Nemohu ten clanek uz najit, snad jej zde nekdo cetl nebo je v oboru vzdelan ci informovan: podle toho je rakovinotvornost tabaku udajne znacne vysoka z duvodu obsahu radioaktivnich latek, na rozdil od konopi, ktere udajne radiaci neab(d?)sorbuje.
Co je na tom pravdy ovsem nevim.....
Osobne se jsem toho nazoru, ze oboji je pekne svinstvo - staci pucovat fajfku nebo sluknu: bordel je z toho obrovsky, ze ano. A kolik se toho zachyti v pajslu..... nejlepsi je asi varit, mnam !
Ježiš, to jsou zase tendenční zprávy z iDnesu! Podle několika ukazatelů bych to evidentně tipnul na zaplacené tabákovou či alkoholovou lobby! Dobrý je i ten článek, na který se odkazuje pod tím! Co proti tomu mám:
- neškodí marihuana, ani hašiš, ale jejich kouření
- píše se tu ...v tabáku je o 50% méně dehtu než v konopí... versus .... 3 jointy jsou jako 20 cigaret... - to mi nějak matematicky neodpovídá, navíc , že je v konopí více dehtu, než v lehkých tabácích je známo už dlouho. Více dehtu, než v tabáku je ale v cigaretovém papírku, takže pokud to kouříš z fajfky nebo ještě lépe z vodní dýmky, tak budou ukazatele asi někde jinde... . Hlavní škodlivina tabáku je ovšem nikotin. Je to prudký tkáňový jed, chemicky příbuzný s heroinem. Již vývar z několika cigaret tě spolehlivě zabije, aniž by byla šance na záchranu i při včasné pomoci.
- pokud je dnes konopí psychedelicky patnáckrát aktivnější než v 60. letech (tomu lze jen stěží věřit), znamená to, že ho stačí vykouřit patnáckrát méně a tudíš inhalovat 15 x méně škodlivin, ne?
- existuje vědecká studie, jež zpochybnila karcinogenní vlastnosti dehtu v takto malých množstvích... karcinogenní jsou látky (třeba nikotin), jež se pomocí dehtu usadí na plicích.
- je to studie, jež porovnává nějaká čísla - není ověřena třeba studiem Indů či Pákistánců, kteří hulí třeba šedesát let svého života versus stejní lidé, kteří nehulí. Proč?
- vykouřit jednu krabku denně = 100% rakovina? Kde to vzali?
- Asi před 14 dny na idnes vyšla studie, jež porovnává tkáňové změny u huličů versus nehuličů - žádný rozdíl
Takže díky junge fronte heute za zprávu!
Hmm a když k tomu ještě použiješ vaporizer tak se vlastně zhulíš (no spíš spáruješ) a ještě se při tom léčíš. Neni to úžasný? :-)
Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."