Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Rád bych v tomto threadu sumarizoval informace o fenoménu ERDBEER.Prosím všechny Growery, kteří mají s některou z variací zkušenost, nechť přispějí buď fotkou, nebo alespoň teplým, vlídným slovem :-)
Historie : Erbeer (aka Fraise, Fragolla, Swiss Strawberry, Earth Berry)…uvedla na švýcarský trh klonů malá firma CANNATECH, na jejichž stránkách se lze dočíst, že původní řízek věnovala hlavnímu breederovi (l’Alchimiste) 40ti letá, německy mluvící Švýcarka, jež se za svobodna jmenovala Erdbeeri.Mělo by jít o velmi aklimatizovaného hybrida Afghani x Dutch Skunk (podobně jako např. Hollands Hope).Od chvíle, kdy vyhráli v roce 2000 swiss cannacup, se Erdbeer stal velmi oblíbený a většina švýcarských seedbank s ním pracuje (greenhornet.ch, bluehemp.ch, cannabis-helvetica.ch…)
Výsledky ročníků Swiss Canna Cupu, kdy Erbeer bodoval :
Má osobní zkušenost se týká verze od firmy Cannabis Helvetica, kterou vlastní legendární postava Švýcarské konpné scény André Fürst .Jde o křížence originál Erdbeer klonu a neznámé swiss sativy.Můj outdoorový vítěz, pokud jde o ideální poměr rychlosti dozrávání ku kvalitě výsledného produktu.Květy jsou tvrdé jako kámen, ulepené od spousty pryskyřice.Chuť a vůně nadprůměrná, ovocná, se silným hashovým ocasem, plně srovnatelná s indoor výpěstky.I přes extrémní hustotu květenství jsem zaznamenal minimální množství míst zasažených plísní.Plně zralé rostliny jsem sklízel 25 září.
ja som tento rok sial seeds erdbeera, ktory dozrel koncom septembra, ak si dobre spominam
ma zaujimavu intenzivnu vonu a nahusto pokryty trichomami.
tak aspon jedna budshot..
Velmi dobrá genetika, musím uznat, že je na skvělé úrovni. V "našem bárku" se to stal hitem letošní sezóny. Fakt prvotřídní kouř.
P.S. kdyby se našli dva schopní hráči, tak bych šel do nákupu semínek, stojí pakatel - 20Euro + poštovné a jsou v tom 3 balíčky....ale musel by to někdo objednávat...kdyby něco, tak PM
odporučam jako začiatočikovi tak pokročilim fakt tutovica, ludiaktorym som to dal na košt mi v ten deň volali s tým že sa do tej ganje zalubili a že im musim ešte čosi dať so Ček my trejd
Zdravim. Celkem mě tahle rostlinka zaujala a 20 éček za 45 semen je taky dobrá cena. Bohužel německy ani francouzsky moc neumim, takže kromě obrázku toho na těch stránkách moc nepobírám. Mohl bys mi dyžtak napsat postup, jak jsi to objednával?
Vlastně pokud bych to kupoval, tak bych to nejradši dělal "in cash" a to podle návodu, jak je tady na G uveden ve FAQu, ale ten je pro Dutch passion - funguje to na http://www.cannabis-helvetica.ch taky tak?
Popiš zkrátka svoje zkušenosti. Nebo případně, pokud by jsi měl nějaká pěkná semínka těchto rostlinek z letošní sklizně, pak napiš PM. Nějak bychom se mohli domluvit.
-------------------------------
Kdo nehulí, ten nežije!!! (I když život není jen o hulení).
- Marihuana může ukázat jednu z mnoha pravd, ale nedokáže zachytit celou podstatu skutečnosti.
- Realita je někdy relativní!
Tyto stránky fungují jako většina běžných online shopů.Vytvoříš účet, nakoupiš do košíku, přejdeš k pokladně a po potvrzení dostaneš email (jediná položka kterou při registraci musíš zadat pravou) s Tvou objednávkou a adresou kam poslat cash.V této objednávce doplníš svou správnou adresu a doporučuji připsat větu typu - please sign my package as gift, aby nebyli problemy na celnici.Objednávku vytiskneš, zabalíš s penězi a pošleš do země Helvétského kříže. Toť vše.
Pokud jde o vyšší cenu, automatický systém dopočítává k ceně semen poštovné, takže tak.
U verze od Cannabis Helvetica hodně záleží na phenotypu, který chytneš a také na zakalení trichomů.Já chytl hodně indica pheno, které jsem navíc nechal trochu přezrát.Kouř je tedy spíše sedativní s moooc příjemnými vibracemi tepla a laásky jež se rozlévají po těle.Ale kámo, kterému jsem dal řezana sklidil matroš méně zralý (pod 200x mikroskopem má ideálně "cloudy" trichomy zato moje vypadají jako žlutý ušní máz bezdomofce :-)) a je to uplně jiný stav, euforický, empatický, emotivní, extrovertní...
Pocuj kamo tiez uvazujem o kupe pisal som im aj mail ze ako co cele sprostretkovat a za ako dlho to pride ale zatial ani naznak odpovede...za ako dlo to prislo tebe ? da sa to riesit aj cez dobierku ? dakujem
Realita je plná pesimizmu, preto žijem mimo nej ...
Neviem co je na tom pravdy ale pocul som,ze Cannabis Helvetica nemaju zrocna naj erdbeera. Pozul som to od jedneho seriozneho cloveka, ktoreho za prve nepoznate a za druhe aj tak ho nebudem menovat. Ale ten high co popisujete chlapci celkom sedi na erdbeer.
Btw vravi vam nieco odroda Rox od Paradise seeds? No tak ta ma v sebe udajne erdbeer a co som cital mala by byt pekne potentna
Ako je mozne ze ti to niekto tvrdil ale chlapci co tu postovali reporty a fotky ma celkom presvedcili a pochopil som to tak ze vecsina pochadza prave z helveticy...
all :
Ale tak bol by som rad kebyze kazdy kto pestoval erdbeera napise aj povod seeds...
Realita je plná pesimizmu, preto žijem mimo nej ...
Ako je mozne? Neviem ako na taku otazku odpovedat. No proste niekto blizky danym zdrojom mi to tvrdil. Uz je vam to snad jasne. Ja vam netvrdim nic s definitivnou platnostou. Ale viem, ze erdbeer co som pestoval ja original ci niektory moji znamy produkoval ovela krajsie palice. Palice ktore boli presne ako indoor, ktore boli tak tvdre,ze po nich voda naozaj stekala ako to opisuje Paradise seeds. Ak si dobre vybavujem v pameti tak dudusek mal tusim celkom pekny erdbeer ale poviem vam, ze pure erdbeer vyzera inak ako toto. Je to snad najsilnejsie sa vetviaca odroda aku som mal a jej palice su ako som popisoval.
Pokial dobre viem Swiss Sativa je naozaj minimalne sativa dominantna odroda a erdbeer je prevazne aspon fenotypovo indika. Kto videl Erdbeer x Purpurea Ticinesi (mimochodom tak daneho krizenca ako aj cistu Purpureu vlastnim(sativa dominatna odroda)) tak nepochybuje ako silne korene su v erdbeery. Erdbeer x Purpurea je fenotypovo snad najmohuntejsia (nemyzlum do vzrastu) indika co som videl. Je mozne ale ,ze Helvetica predava Erdbeer x Swiss Sativa. Ale to uz sa treba ich spytat nech sa k tomu vyjadria...