Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zeptám se vás na otázku, na níž jsem odpověď dosud nenašel. Skunk pod 100 W už vypadá zralý a za necelé dva týdny bude mít za sebou dva měsíce kvetení. Palice jsou plné semen (to je ok, tak jsem to chtěl) a mě teďka zajímá, kdy mám sklízet, aby co nejvíce semen bylo zralých, ale taky přecejen aby hulení bylo k něčemu, určitě se dá najít rozumný kompromis.
Jak poznám, že jsou semena zralá ? Jde to provést tak, že by semena dozrála v těch svých obalech i mimo rostlinu ?
Doufám, že mi dobře poradíte, když tak bych musel sklidit krásné paličky dříve a ty hodně zasemeněné až příjde jejich čas...
Jelikoz marihuana nejsou rajcata, tak hned po ustrihnuti, prestanou semena dozravat. A je rozodne individualni od odrudy, jak dlouho to trva, nez dozraji. Nejjednodussi to bude, kdyz jednou za cas jedno semene vyndas a sam na vlastni oci zkontrolujes, zda uz je uzraly...
aha a náhodou nevíš jestli má zralost semen vliv na pevnost nažky v palicích...
jestli teda nažky zralých semen nejdou odtrhnout od paldy lehčeji.
Tím testem, cos říkal jsem to už zkoušel pár semen je zelených a pár už má správnou barvu, akorát jsem ty co měly barvu zkoušel nechávat klíčit a nic nevzešly zatím ani po týdnu...
nemáš náhodou zkušenost s tím, jak dlouho kvete nějaká odrůda a za jak dlouho po tom semena vykazují zralost ???
Už to chci sklidit, kvete to asi 9 týdnů.. ale taky chci aby část semen byla použitelná pro další sadbu, mimochodem je to sensi skunk.
Coz o to, nova semena klici. teda aspon mne... ale zelena semena neklici. Jinak casto se na groweru doctes, ze poznas, ze uz mas zraly paldy budto podle barvy chloupku nebo tim, ze vyndas seminko a kdyz je zraly, je i palice zrala.
Cili pokud sklidis paldy se zelenyma seminkama, tak si muzes byt jistej, ze z toho nic nevypestujes a to huleni mozna taky jeste nebude uplne nej...
takže asi budu muset odložit sklizeň, ale už to stejně kvete nějak dlouho... že by to byla 100 W výbojka slabá ? No asi jo, takže hošos dikec, sklizeň se odkládá na neurčito.. počkám ještě týden a... pak si zahulím a... pak teprve uvidím
ale na druhou strnu se mi obcas stane, ze kourim indoor, vytahnu pri baleni speka seminko, hodim do popelniku, ten pak prijde do vody, se kterou zalejvam (jako hnojivo) a do tydne mi ta seminka rostou v kvetinaci...
chlape, díkec moc, zařídím se podle toho, ale kompromis bude nutný. Takže něco palic sklidím brzo a hodně semenné větve nechám na potom, až dojdou do "úplného konce".. tak budu mít dobré huleníčko, navíc z různých stupňů zralosti kytky a výborné semínka...
poslal bych Ti karmu, ale nechce mě to pustit, takže jsi už nedávno od mě dostal... ale máš ji u mě..
zdarec a všem vám dík...
Nebo se vám to zdá jako špatný způsob sklízet kytku po větvích ???
Takže semienko by teoreticky ani nemuselo prečkať zimu 3-4 mesiece ale hneď na to ako sklidím "matku", tak môžem sadiť ?? Toto mi príde ako ďalšia zaujímavá téma )
Semena jsou od opylení hotová za 4-5 týdnů. Pozná se to tak, že jsou tmavá a vylézají z obalu. Po sklizení je dobré nechat je vyschnout, uložit do lednice a 5-8 týdnů nechat napokoji. Potom by měly vyklíčit v pohodě. Čerstvá semena klíčí hůř než ta uleželá.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk