Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » kdo prvni
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Tonnoror
Nový Člen

Karma uživatele Tonnoror - 10% Pěstitelská

Registrován: Apr 2001
Příspěvků: 13 

Příspěvek č. 1

no ja se vetsinou zabyvam otazkou kdo prvni zakouril tuhle rostlinku, porad jsem nenalezl odpoved...ale hledam:-)

Old Post 03-01-2002 v 21:48 PM
Tonnoror je offline   Profil uživatele Tonnoror   Find more posts by Tonnoror   Foto galerie člena Tonnoror   Click here to Send Tonnoror a Private Message   Add Tonnoror to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Tonnoror! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
campo
Stálý Člen

Karma uživatele campo - 22% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 19 

Pohodička Příspěvek č. 2

Adam a Eva. Hi hi hi

campo

Old Post 04-01-2002 v 01:57 AM
campo je offline   Profil uživatele campo   Find more posts by campo   Foto galerie člena campo   Click here to Send campo a Private Message   Add campo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Walhalla2000
Grower Team

Karma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 856 

Příspěvek č. 3

no preci Ztvořitel

Old Post 04-01-2002 v 07:03 AM
Walhalla2000 je offline   Profil uživatele Walhalla2000   Find more posts by Walhalla2000   Foto galerie člena Walhalla2000   Click here to Send Walhalla2000 a Private Message   Add Walhalla2000 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oton
Stálý Člen

Karma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 1075  

Příspěvek č. 4

se stvořitelem di víš kam .... :-)

ale určitě se hulí už strašně dávno, protože už staré národy v Indii a podobně hulej dávno

jestli má někdo podrobnější informace třeba z nějaký knihy rád bych si je zde přečet, dík

Motorky, mašiny, motorkáři & hulení... Napadení půdní houbou Pythium a Phytophthora Samozavlažovací, samodoplňovací kýbl Olepené Bonsaie aneb co vyroste za oknem Indoor venku, zkušenosti, postřehy?? Co takhle huliči & rodina & děti? Jak sem šel ráno sázet a co jsem tam viděl! Oton balkon+out kýble Rituály a návyky při kouření smrahna

Old Post 04-01-2002 v 07:16 AM
oton je offline   Profil uživatele oton   Find more posts by oton   Foto galerie člena oton   Click here to Send oton a Private Message   Add oton to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ddevil
Stálý Člen

Karma uživatele ddevil - 27% PěstitelskáKarma uživatele ddevil - 27% PěstitelskáKarma uživatele ddevil - 27% PěstitelskáKarma uživatele ddevil - 27% Pěstitelská

Registrován: Nov 2001
Příspěvků: 270 

history Příspěvek č. 5

Archeologické nálezy přinášejí stále nové důkazy o využívání konopí setého, které je podle nich nejstarší rostlinou pěstovanou částečně i pro své účinky na centrální nervový systém.
Nejstarší důkazy o pěstování konopí, jako užitkové rostliny, pocházejí z Číny (12 000 let př.n.l.), kde se z něj vyráběly provazy a papír.
O konopí setém najdeme zmínky u mnoha filozofů - např u Hérodota (popisuje exatické stavy při intoxikaci), u Demokrita , Epikura (uvádí je v seznamu "delikates"), Plinia ("listy vzbuzující smích"), u Galena (popisuje druh zábavy obvyklý v tehdejší době v Itálii : hostům byla podána semena konopí setého a společnost se pak bavila jejich žvatláním v intoxikaci).
O konopí se zmiňuje původní Starý zákon - Bůh přikazuje Mojžíšovi vyrobit svatý olej z myrty, sladké skořice a sladkého rákosu(??). Jako sladký rákos je doslova překládáno spojení "keneh bosm", což odpovídá starosemitskému "kanebusm", to je kanabis. A kanabis není nic jiného než konopí seté. Takže i Mojžíš a národ vyvolený...?
Největšího rozmachu a uctívání se dostalo konopí v Indii, kde je považováno za jednu z posvátných rostlin. Je tam spojováno s božstvy (např. Šiva), spjato s hinduistickým náboženstvím a jako takové se pěstuje v mnoha domácnostech. Rituálně i kulturně odpovídá v Indii zhruba vínu v křesťanských zemích.
A současnost ve vztahu ke konopí setému ? Jen v letech 1963-1978 je okusilo přibližně 51 milionů obyvatel USA...Doložená historie užívání konopí čítá již šest tisíc let.

Historie konopí setého v České republice

Pro technické ůčely se u nás konopí seté pěstuje už několik století. První doložené důkazy o jeho (zne)užívání pocházejí z 30. let dvacátého století - tehdy se vyskytlo pár případů kouření marihuany v hlavním městě. Jinak u nás zřejmě nebyla tato droga nijak rozšířená.
První větší rozšíření užívání marihuany u nás se odehrálo v 60. letech důsledkem společenského uvolnění a zahraničních vlivů (hippies). Následná sovětská invaze ale tyto zahraniční vlivy znemožnila a konopí bylo na dlouhá léta zatlačeno zpět do pozadí mezi skalní příznivce undergroundu.
Po roce 89 se marihuana stala doslova modní záležitostí a její tuzemská produkce rychle vzrostla. Už v roce 1991 se v médiích začaly objevovat zprávy jak policie likviduje políčka konopí setého a vede tak veleůspěšný proti "feťákům". Ale právě v této době boje policie proti měkkým drogám se u nás rapidně rozrostla výroba a spotřeba drog tvrdých.
Pěstitelé konopí tu stále jsou a neustále zlepšují své metody.


Historie konopí setého Evropě

Konopí se v průběhu dějin pěstovalo snad ve všech evropských státech - používalo se ovšem pouze k výrobě vlákna - jeho léčebných a omamných účinků se moc nepoužívalo.
Prvním evropským státem, který znal konopí bylo Řecko. Staří Řekové omamné vlastnosti konopí znali, nicméně není jasné, do jaké míry jich využívali. Od řeckého filosofa Démokrita se dovídáme, že Řekové konopí občas pili s vínem a myrhou a že tento nápoj navozoval jasnovidné stavy. Řecký lékař a filosof Galénos (129-199 n.l.) uvádí, že podle některých obyčejů se konopí podávalo hostům pro obveselení.
Řecký historik a spisovatel Herodotos popisuje v 5. stol.př.n.l. skvostné lázně výbojných, kočovných Skythů, kteří z Kavkazských hor pronikali na východ i na západ. Z Hérodotových záznamů se dovídáme, že "do země zatloukli tři tyče, neprodyšně je zakryli vlněnými houněmi a uvnitř vyhloubili malou díru, do které vložili rozpálené kameny. Na ně potom vhodili několik konopných semen čímž se vytvořil dým tak hustý, jaký není vidět ani v řeckých parních lázních. Skythové, potěšeni tímto kouřem, radostně povykovali...". Archeologům se roku 1940 ve střední Asii podařilo odkrýt zamrzlé skythské hroby, pocházející z roku 5-3stol.př.n.l., v nichž našli trojnožky, vlněné houně, pánve na žhavé uhlíky a dřevěné uhlí se zbytky konopných lístků a semen.
Ve starém Řecku a Římě se konopí pro výrobu vlákna zpočátku nepěstovalo, ale již od 3. stol.př.n.l. se konopné vlákno dováželo z Galie. Římský úředník a historik Plinius Starší (23-79n.l.) popisuje způsoby přípravy a různé stupně kvality konopného vlákna.
V Anglii byly nalezeny pozůstatky římských osídlení z období 140-180n.l., obsahující též zbytky konopných provazů. Není zcela jasné, jestli konopných provazů používali i Vikingové, nicméně na základě nálezů konopného pylu víme, že pěstování konopí v Anglii zaznamenalo prudký nárůst od počátku anglosaského období až po pozdní saské období a během normanského období (400-1000). Konopí se v Anglii ve větší míře začalo pěstovat až za vlády Jindřicha VIII. Během anglické námořní nadvlády, v alžbětinském období, zájem o tuto surovinu prudce vzrostl a konopí se začalo pěstovat i v britských koloniích Nového světa.
První, kdo v Evropě popsal požívání hašiše, byl Marco Polo v cestopise "Milion". Údajně se na své pouti do Asie roku 1271 setkal se sektou assassinů (název sekty je odvozen od slova hashashin - tj. poživač hašiše). Ti slibovali mladíkům, které verbovali, posmrtný život v ráji. Přesvědčovali je údajně tím, že je nejprve omámili hašišem a pak je přenesli do překrásné zahrady plné rozkoší. Když se mladíci probudili, domnívali se, že jsou v ráji. Měli neustále na mysli sladký zážitek a ve jménu assassinů udělali prakticky cokoliv.
V Evropě, bylo požívání psychotropních látek zakázáno, neboť se neslučovalo s demagogickými postoji církevních hodnostářů. Například v roce 1484 vydal Papež Inocenc VII. dekret proti arabské kultuře, v němž prohlásil konopí za falešnou svátost.
V Evropě nebyl hašiš až do Napoleonova tažení do Egypta (1798) rozšířen. V zemi, kde bylo zakázáno pití alkoholu, si hašiš Napoleonovi vojáci oblíbili natolik, že Napoleonovi nezbylo, než vydat přísný zákaz jeho užívání.
V roce 1844 založili francouzští spisovatelé v Paříži Le club des Hashishins. Jeho členy byli psychiatr Jacques Joseph Moreau, dále spisovatelé Théophil Gautiér, Gérard de Nerval a malíř Joseph Ferdinand Boissard, který tam přivedl Charlese Baudelaira. Členové klubu užívali hašiš, který měl rozšířit jejich vnímání a prohloubit jejich tvorbu. Baudelaire a Gautiér popsali používání hašiše v knize "Umělé ráje" (Les paradis artificiels). Baudelaire připodobnil ve své básni o hašiši tuto drogu k zrcadlu, ve kterém se odrážejí myšlenky a dojmy každého uživatele.

http://www.volny.cz/ganjapage/historie.html

Kdyz nejde o zivot, de o hovno
DDevil

Old Post 04-01-2002 v 10:06 AM
ddevil je offline   Profil uživatele ddevil   Find more posts by ddevil   Foto galerie člena ddevil   Click here to Send ddevil a Private Message   Add ddevil to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Walhalla2000
Grower Team

Karma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 856 

Příspěvek č. 6

Tak kdyz se tonnoror ptal, kdo prvni, asi netusil, ze dostane taaaaakovouhle odpoved.

velice zajimavy

dik

k+

Old Post 04-01-2002 v 12:59 PM
Walhalla2000 je offline   Profil uživatele Walhalla2000   Find more posts by Walhalla2000   Foto galerie člena Walhalla2000   Click here to Send Walhalla2000 a Private Message   Add Walhalla2000 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dude
Shpongler

Karma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 2582  

Příspěvek č. 7

Teď jsem si vzpoměl, že to asi byla moje první inkarnace, ale už mi selhává paměť, tak jsem to možná ani nebyl já...

OBČANÉ VŠECH ZEMÍ, UVOLNĚTE SE!!!

Marijuana nezabíjí Marijuana není přestupní drogou * Úspěšnost represe
Grow #2 * Grow #3 - Everybody can grow * MUSHROOM GROW

OUTSIDER BY CHOICE

Old Post 04-01-2002 v 19:22 PM
Dude je offline   Profil uživatele Dude   Find more posts by Dude   Foto galerie člena Dude   Click here to Send Dude a Private Message   Add Dude to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tonnoror
Nový Člen

Karma uživatele Tonnoror - 10% Pěstitelská

Registrován: Apr 2001
Příspěvků: 13 

Obecné Příspěvek č. 8

diky za vycerpavajici odpoved.rozhodne velmi poucne:-)

Old Post 09-01-2002 v 22:14 PM
Tonnoror je offline   Profil uživatele Tonnoror   Find more posts by Tonnoror   Foto galerie člena Tonnoror   Click here to Send Tonnoror a Private Message   Add Tonnoror to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Tonnoror! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ddevil
Stálý Člen

Karma uživatele ddevil - 27% PěstitelskáKarma uživatele ddevil - 27% PěstitelskáKarma uživatele ddevil - 27% PěstitelskáKarma uživatele ddevil - 27% Pěstitelská

Registrován: Nov 2001
Příspěvků: 270 

Pohodička nicht zu danken Příspěvek č. 9

nicht zu danken...................
to neni z meho pera............
ale i tak me tesi, ze sem byl k uzitku.

Kdyz nejde o zivot, de o hovno
DDevil

Old Post 10-01-2002 v 13:22 PM
ddevil je offline   Profil uživatele ddevil   Find more posts by ddevil   Foto galerie člena ddevil   Click here to Send ddevil a Private Message   Add ddevil to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
NEO-nka
Nový Člen

Karma uživatele NEO-nka - 0% Pěstitelská

Registrován: Oct 2004
Příspěvků: 3  

KDO-jaká rasa,muž či žena,kolik let,na jakém kontinentě atd. se zhulilo první brčko? Příspěvek č. 10

Už hodněkrát sem to s kdekym koumala tak by mě zajímalo jakej na to máte názor??? můúžete přidat třeba v kolik hodin při jakym počasí mno prostě co vás napadne

LOVE PEOPLE-květiny , mír a lásku

Užívejte si!!! <<<--->>> je to nejlepší způsob života...

Old Post 03-03-2005 v 21:12 PM
NEO-nka je offline   Profil uživatele NEO-nka   Find more posts by NEO-nka   Foto galerie člena NEO-nka   Click here to Send NEO-nka a Private Message   Add NEO-nka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zelda
Nový Člen

Karma uživatele Zelda - 0% Pěstitelská

Registrován: May 2002
Příspěvků: 2 

Příspěvek č. 11

Neonko, zhasni!

Old Post 03-03-2005 v 23:09 PM
Zelda je offline   Profil uživatele Zelda   Find more posts by Zelda   Foto galerie člena Zelda   Click here to Send Zelda a Private Message   Add Zelda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Taker
Dead Man Walkin'

Karma uživatele Taker - 84% PěstitelskáKarma uživatele Taker - 84% PěstitelskáKarma uživatele Taker - 84% Pěstitelská

Registrován: Jul 2003
Příspěvků: 854  

Příspěvek č. 12

..první na světě se rozhodně zhulil Adam na kontinentu zvaným Ráj...
(další týpci pak na sebe nenechali dlouho čekat )

Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."

Old Post 04-03-2005 v 10:27 AM
Taker je offline   Profil uživatele Taker   Find more posts by Taker   Foto galerie člena Taker   Click here to Send Taker a Private Message   Add Taker to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Taker! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
snark
Stálý Člen

Karma uživatele snark - 56% Pěstitelská

Registrován: May 2002
Příspěvků: 868  

Příspěvek č. 13

neonka - byl to majitel první továrny na papírky těsně poté co z linky vyjely první zkušební kusy

Snark in the System

Old Post 04-03-2005 v 10:28 AM
snark je offline   Profil uživatele snark   Find more posts by snark   Foto galerie člena snark   Click here to Send snark a Private Message   Add snark to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Holant
Nový Člen

Karma uživatele Holant - 11% Pěstitelská

Registrován: Feb 2005
Příspěvků: 10  

Příspěvek č. 14

No ja bydlim v Modranech,a jeden muj kamos rikal druhymu: ,,ja myslim,ze prvni kdo hulil byli indiani,to vidis i v tech filmech f tech westernech jak tam dycky hulej z ty fajfky ne,vole..." a ten druhej kamos mu rika: ,,co to kecas vole,vis kdo naucil ty indiany hulit??? NO PRECE LIDI Z MODRAN!!!" a od ty doby se touto otazkou nezabyvam,znam na ni odpoved. :-)

,,Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds"

Bob Marley, ,,Redemption song"

Old Post 04-03-2005 v 18:27 PM
Holant je offline   Profil uživatele Holant   Find more posts by Holant   Foto galerie člena Holant   Click here to Send Holant a Private Message   Add Holant to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hanzis
Nový Člen

Karma uživatele hanzis - 0% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 7 

Příspěvek č. 15

tak tohle je hodne husty Halante

Old Post 06-03-2005 v 11:57 AM
hanzis je offline   Profil uživatele hanzis   Find more posts by hanzis   Foto galerie člena hanzis   Click here to Send hanzis a Private Message   Add hanzis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
PsYcHo84
Stálý Člen

Karma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% PěstitelskáKarma uživatele PsYcHo84 - 69% Pěstitelská

Registrován: Jan 2004
Příspěvků: 688  

Příspěvek č. 16

Ja bych rek, ze poprve hulil chlap (nic proti zeny), asi to bylo negde v Asii, negde mezi Moskvou a Vladivostokem, ale nejspis negde pobliz Indie tak pred 7000 lety, kolem 15. zari, asi 14:47 odpoledne. A pak uz to jelo a vysledkem je mj. i tenhle server

p s y c h o 8 4

Old Post 12-03-2005 v 13:54 PM
PsYcHo84 je offline   Profil uživatele PsYcHo84   Find more posts by PsYcHo84   Foto galerie člena PsYcHo84   Click here to Send PsYcHo84 a Private Message   Add PsYcHo84 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:27 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.1569020 seconds with 23 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív