Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chystam test zda ma pouziti stimulatoru vliv na klicivost semen. Jeste, nez to zacnu, chci vam dat sanci prispet nejakymi metodickymi pripominkami, abychom vychytali nejasnosti a test byl co nejprukaznejsi. Takze jak to chci udelat...
Koupil jsem ve zverimexu kilo konopnych seminek. Ja vim, maji spatnou klicivost, ale to by nemuselo vadit. Nektere prece jen klici.
Vezmu ctyri velke misky, odvazim do kazde z nich stejne mnozstvi seminek. Zaliju kazdou z nich stejnym mnozstvim stejne odstate vody. Dve z nich obohatim kazdou dvema kavovymi lzickami praskoveho stimulatoru stimulax. Dve necham jen ve vode. Vsechny prikryju propichanou folii a necham klicit na stejnem miste, prostridane voda, stimulator, voda, stimulator (abych minimalizoval vliv mistnich podminek). Po x dnech vyfotim vysledky.
Po dvou je to proto, ze pokud bude rozdil v obou dvou oproti druhym dvema, bude to prukaznejsi. Misky mam na mysli velke o prumeru pres 20 cm, takze v kazde budou stovky semen.
Tak, no a mate asi tak hodinu na pripominky. Pak dojim a zrealizuji to. Nebo mozna zvitezi lenost a casu budete mit vice. :-)
Etiketa balíčku. Dělají to vozíčkáři v Hrabyni. Tak až mě něco přejede a skončím na vozíku, zkusím vám poslat fotku té tuny semínek ze které to pytlíkují. :-)
Detail na posouzení kvality osiva. Jsou tam i nějaká semínka slunečnicová a pár zrn nějakého obilí. Z testovacích misek jsem je odstranil aby zbyly pokud možno jen semínka konopí.
myslim ze si dal vela semiacok na dost malu plochu. mal si dat do kazdej trebars 100. to by uplne stacilo. akurat mame statistiku a ucia nas, ze za dostatucujuci vyber je uz aj 35 nahodne vybranych prvkov (v tomto pripade semien). podla nich sa da odhadnut chovanie zakladneho suboru (vreco so semenami)
Dělal jsem pokus na semenech GUERRILLAS GUSTO od SENSI SEED BANK. Polovina semen se stimulátorem a druhá bez. Žádný rozdíl není patrný , semenům ale oproti jiných značek to trvalo o 3 dny déle . Klíčivost 100% . z 16 vyrašilo 16
Původní příspěvek od pildo myslim ze si dal vela semiacok na dost malu plochu. mal si dat do kazdej trebars 100. to by uplne stacilo. akurat mame statistiku a ucia nas, ze za dostatucujuci vyber je uz aj 35 nahodne vybranych prvkov (v tomto pripade semien). podla nich sa da odhadnut chovanie zakladneho suboru (vreco so semenami)
Tech seminek je tolik ze za sucha mezi nimi pri rovnomernem rozprostreni misty prosvita dno misky. A z pokusu, ktery jsem delal pred lety si pamatuji ze semena ze zverimexu opravdu spatne klicily, takze treba z tech 35 by vykličily 3. Ale tohle mohou byt semena z jiného zdroje, takže uvidíme.
Robil som uz podobny pokus ale v malom: 5 semien vo vode a 5 semien so stimulax I.
Stimulaxovky vybehli niektore do 20 hod. a tie bez stimulaxu mi po 4 dnoch vyschli. Nebolo ich skoda, boli to no name z nejakej sativy.
Teraz som klicil 6 semien AI, prvy klicok po 18 hod. Za dalsich 24 hod.
vyklicene a zasadene a uz maju 8 dni.
chcelo by to vyskusat s niakymi noname semenami. ak su tieto ozarovane ultrazvukom aby neklicali tak potom je mozne ze ti zo 100 semien nevykici ani jedno alebo len nepatrne mnozstvo. ale aj tak percentualne by sa to dalo vyjadrit. daval si do kazdej mysky rovnaky pocet semien ci si to dal len odhadom?
tixo: 5 semien je velmi malo, fakt aspon tych 35 aby to bolo akotak objektivne.
Ve všech miskách jsou vidět první klíčky. Malé, vykukující z prasklých semínek. Zatím jsou příliš malé, aby bylo možné fotit a porovnávat. Takže dávám za pravdu historkám o semínkách klíčících během 24h. Některé z nich už bych si klidně troufnul hodit do hlíny.
Předpokládám, že zítra touto dobou už bude možno porovnat fotky.