Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Jak se správně starat o Ph metr a taky jeho kalibrace
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 »
Autor
Téma 
wolverin
Stálý Člen

Karma uživatele wolverin - 73% PěstitelskáKarma uživatele wolverin - 73% PěstitelskáKarma uživatele wolverin - 73% Pěstitelská

Registrován: Aug 2004
Příspěvků: 511  

Příspěvek č. 17

citace:
Původní příspěvek od snark
tak v poho - a řek ti jeslti máš ftalátovej nebo jinej ten kalibrační roztok???


neviem aky je ten roztok, ale ked som si pozrel zadnu stranu a zlozenie (nepoznam anglicke nazvy pre chemicke prvky ) myslim ze by to mohlo byt ok
uvediem len pre tych ktorym sa nechce citat a vedia anglicky hodne dobre ze....
ph4 obsahuje : Potassium hydrogenphthalate (CAS877-24-7)
+ water (CAS 7732-18-5)
ph7 obsahuje : Potassium-di hydrogen phosphate (7778-77-0),
Di-Sodium hydrogen phosphate (7558-79-4)
kalibracny roztok na ec obsahuje: potassium chloride (7447-40-7)
fuu, to su slova .....

Naposledy upravil wolverin 18-08-2005 v 13:58 PM

Old Post 18-08-2005 v 13:45 PM
wolverin je offline   Profil uživatele wolverin   Find more posts by wolverin   Foto galerie člena wolverin   Click here to Send wolverin a Private Message   Add wolverin to your buddy list     Navštiv homepage uživatele wolverin! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hexamin
Stálý Člen

Karma uživatele hexamin - 86% PěstitelskáKarma uživatele hexamin - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2003
Příspěvků: 458  

Příspěvek č. 18

podla mna je ten pepsin na picu ako keby si peniazky vyhadzoval pepsin je enzym ktory stiepy peptidycku vezbu takze jeho opodstatnenie na cistenie ci skladovanie elektrody ktoru pouzivas v grow systeme je cca 0 ale silno pochybujem ze ti bude vykladat predavac v obchode kde nakupujes

ak na meranie ph pouzivas klasicku sklenenu elektrodu skladuj ju kludne v roztoku kcl na koncentracii velmy nezalezi kludne mozes pouzit nasyteny roztok cisti ju oplachovanim destilkou no a ak nemas kcl a napchas elektrodu do destilky tiez to bude ook

ako kalibracny roztok by som si este kupil ak si ho nedokazem pripravit ale kupovat roztok na skladovanie elektrody je ako milionove pero nasa

nebudem posielat prispevky vyhuleny
nebudem posielat prispevky vyhuleny
nebudem posielat prispevky vyhuleny
canna trade 2004
70w vertikal scrog

Old Post 19-08-2005 v 16:39 PM
hexamin je offline   Profil uživatele hexamin   Find more posts by hexamin   Foto galerie člena hexamin   Click here to Send hexamin a Private Message   Add hexamin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
snark
Stálý Člen

Karma uživatele snark - 56% Pěstitelská

Registrován: May 2002
Příspěvků: 876  

Příspěvek č. 19

ad destilka - mmm no pokud vim tak ta přesná hladina nasycenosti vnitříního roztoku KCl je rozhodující pro měření - ergo když ty vodíkový ionty přeskáčou skrz tu diafragmu do destilky - která je přitahuje tak se ta sonda zkurví - opravte mě zdali se pletu

Snark in the System

Old Post 19-08-2005 v 17:02 PM
snark je offline   Profil uživatele snark   Find more posts by snark   Foto galerie člena snark   Click here to Send snark a Private Message   Add snark to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hexamin
Stálý Člen

Karma uživatele hexamin - 86% PěstitelskáKarma uživatele hexamin - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2003
Příspěvků: 458  

Příspěvek č. 20

snark ak je elektroda funkcna tak je diafrafma priepustna len pre vodikove iony predpokladam ale pouzi neake skripta anal chem nastuduj a pouc nas

potesim sa

nebudem posielat prispevky vyhuleny
nebudem posielat prispevky vyhuleny
nebudem posielat prispevky vyhuleny
canna trade 2004
70w vertikal scrog

Old Post 20-08-2005 v 02:51 AM
hexamin je offline   Profil uživatele hexamin   Find more posts by hexamin   Foto galerie člena hexamin   Click here to Send hexamin a Private Message   Add hexamin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kramar21
Stálý Člen

Karma uživatele Kramar21 - 20% Pěstitelská

Registrován: Jul 2005
Příspěvků: 44  

Příspěvek č. 21

zdravim všechny groou mam takovej malinkej dotázek ikdyž jsem asi trochu odtématu je tu někdo,kdo by mi byl schopnej říct,čim a jak NEJLEVNĚJI se dá udržet ph u mích lásek.Jak ho zvýšit a čím popřípadě snížit a čím.Moc vám děkuji za vaše rady a zdůrazňuji jsem PLONKOVEJ!!!Díky a PEACE

Old Post 23-08-2005 v 18:31 PM
Kramar21 je offline   Profil uživatele Kramar21   Find more posts by Kramar21   Foto galerie člena Kramar21   Click here to Send Kramar21 a Private Message   Add Kramar21 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MANHUNTT
šestikoulař


Registrován: Jul 2004
Příspěvků: 1127  

Chemie PH Příspěvek č. 22

Já osobně používám na zvýšení Ph HYDROXID DRASELNÝ ,na snížení Ph v růstu KYSELINU DUSIČNOUa v květu KYSELINU FOSFOREČNOU

HydrologickÉ PĚstovÁnÍ Na Rockwoolu
H.R.GIGER OUTDOOR SKLIZEN
1. 2. 3. 4.
PRVNÍ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ, DRUHÝ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ, TŘETÍ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ, ČTVRTÝ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ PÁTÝ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ ,ŠESTÝ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ ,SEDMÝ INDOOR OSMÝ INDOOR DEVÁTÝ INDOOR
MANHUNTTOVA Indoor GALERIE 600W


Old Post 24-08-2005 v 12:11 PM
MANHUNTT je offline   Profil uživatele MANHUNTT   Find more posts by MANHUNTT   Foto galerie člena MANHUNTT   Click here to Send MANHUNTT a Private Message   Add MANHUNTT to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 23

Zdravím, hele může mi někdo poradit s těmi kalibračními roztoky? Když si naleju kalibrační roztok do sklenky a zkalibruju PH, můžu příště opět kalibrovat tím samým roztokem co mi zůstal ve skleničce, nebo musím použít nový? A ještě jedna otázečka.. Měřil jsem PH naší dešťové vody a má 7,33 PH. Myslíte že je to na zalévání v pohodě nebo ji mám snižovat i na zalévání? Díky moc za rady všem. Čuzzzte

Old Post 08-03-2009 v 18:21 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MANHUNTT
šestikoulař


Registrován: Jul 2004
Příspěvků: 1127  

Upozornění ph roztok Příspěvek č. 24

citace:
Původní příspěvek od males_killer
Zdravím, hele může mi někdo poradit s těmi kalibračními roztoky? Když si naleju kalibrační roztok do sklenky a zkalibruju PH, můžu příště opět kalibrovat tím samým roztokem co mi zůstal ve skleničce, nebo musím použít nový? A ještě jedna otázečka.. Měřil jsem PH naší dešťové vody a má 7,33 PH. Myslíte že je to na zalévání v pohodě nebo ji mám snižovat i na zalévání? Díky moc za rady všem. Čuzzzte



čus,určitě to kalibruj po každé v novém roztoku!!!!!jinak nejlepší voda je kolem Ph 6.

HydrologickÉ PĚstovÁnÍ Na Rockwoolu
H.R.GIGER OUTDOOR SKLIZEN
1. 2. 3. 4.
PRVNÍ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ, DRUHÝ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ, TŘETÍ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ, ČTVRTÝ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ PÁTÝ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ ,ŠESTÝ POKUS V NEW PĚSTÍRNĚ ,SEDMÝ INDOOR OSMÝ INDOOR DEVÁTÝ INDOOR
MANHUNTTOVA Indoor GALERIE 600W


Old Post 08-03-2009 v 19:21 PM
MANHUNTT je offline   Profil uživatele MANHUNTT   Find more posts by MANHUNTT   Foto galerie člena MANHUNTT   Click here to Send MANHUNTT a Private Message   Add MANHUNTT to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rasta_pasta
Stálý Člen

Karma uživatele Rasta_pasta - 98% Pěstitelská

Registrován: Sep 2007
Příspěvků: 542  

Dotaz Problém s ph metrem - Adwa A100 Příspěvek č. 25

Zdravím všechny pěstitele a pěstitelky.
Potřeboval bych poradit s již zmiňovaným PH mterem ADWA A100 .
Měl jsem ho jednu sklizeň a zdálo se mi, že začíná měřit nějak divoce.
Voda z vodovodu, která vždy měla tak 7,0-7,2 Ph a najednou měla kolem 10,2 Ph. Tak jsem si řekl že vklidu, že ho zkalibruju a bude to zase ok, ale tady jsem se přepočítal...
Normálně podle návodu jsem si nalil do skleničky kalibrační rostok 7,0 Ph, vložil ph metr a dal CAL, jako že ať se skalibruje.
Pak jsem normálně dal změřit ten kalibrační roztok a najednou měl Ph10
Sem si řekl že je to divný, tak jsem ho vypnul a zapnul, ale nic se nezměnilo. Najednou má voda z kohoutku 10,3 Ph , takže by mě zajímalo Whot´s Up ???

Kdyby ste mi mohl někdo pomoci poradit, nebo kdybyste měli jen nápad, tak sem s ním....

Díky Rasta

Tak co je dámičky, chlastámeee


Old Post 18-05-2009 v 22:31 PM
Rasta_pasta je offline   Profil uživatele Rasta_pasta   Find more posts by Rasta_pasta   Foto galerie člena Rasta_pasta   Click here to Send Rasta_pasta a Private Message   Add Rasta_pasta to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dokktor
Stálý Člen

Karma uživatele dokktor - 66% Pěstitelská

Registrován: Mar 2003
Příspěvků: 574  

Příspěvek č. 26

tak ten sem měl taky a prostěl jednou dospěl do stádia, že už nejde nakalibrovat. při kalibraci házel error, že prej mu to nende. no a teď když sem se na něho díval, esi je to ten co máš ty, tak mě spadl na zem, neco v něm chrastí, takže definitivně kaput

Old Post 18-05-2009 v 22:50 PM
dokktor je offline   Profil uživatele dokktor   Find more posts by dokktor   Foto galerie člena dokktor   Click here to Send dokktor a Private Message   Add dokktor to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rasta_pasta
Stálý Člen

Karma uživatele Rasta_pasta - 98% Pěstitelská

Registrován: Sep 2007
Příspěvků: 542  

Příspěvek č. 27

ojojoj,
tak to mě mrzí, že kvůli mě si uštědřil svýmu Ph metru "zlatou ránu"
Hele a nevíš co ti to psalo za Eror, když ti to nešlo zkalibrovat?
Nepsalo to náhodo EC (eror calibration)???
Pak to umí ještě EB - eror batery a ještě jeden, ale mě to hodilo EC, takže doufám, že ta moje Adwa nedopadne jak ta tvá

Tak co je dámičky, chlastámeee


Old Post 18-05-2009 v 22:57 PM
Rasta_pasta je offline   Profil uživatele Rasta_pasta   Find more posts by Rasta_pasta   Foto galerie člena Rasta_pasta   Click here to Send Rasta_pasta a Private Message   Add Rasta_pasta to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hodinář

Karma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% PěstitelskáKarma uživatele Hodinář - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 209  

Příspěvek č. 28

stejnej případ. při měření hodnoty kolem 10tky.Kalibrovat se to pak chtělo jen s PH10tkou.Hodil sem jí do GS,tam mi to určitě zkalibrujou,prdlajs.ADWA putovala do koše

souhlasíš-li, projev svůj nesouhlas

Old Post 19-05-2009 v 06:48 AM
Hodinář je offline   Profil uživatele Hodinář   Find more posts by Hodinář   Foto galerie člena Hodinář   Click here to Send Hodinář a Private Message   Add Hodinář to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rasta_pasta
Stálý Člen

Karma uživatele Rasta_pasta - 98% Pěstitelská

Registrován: Sep 2007
Příspěvků: 542  

Příspěvek č. 29

Takže myslíte, že tento problém sám nevyřeším?
Mě pak napadlo, jestli není jen třeba vyměnit to čidlo, bo co to je, ale s tím nemám žádný zkušenosti...
Pravděpodobně se obrátím na G shop, kde jsem ji zakoupil a budu ho teda reklamovat...

Jinak další zkušenosti s tímto npřístrojem SEM PROSÍM

Tak co je dámičky, chlastámeee


Old Post 19-05-2009 v 08:13 AM
Rasta_pasta je offline   Profil uživatele Rasta_pasta   Find more posts by Rasta_pasta   Foto galerie člena Rasta_pasta   Click here to Send Rasta_pasta a Private Message   Add Rasta_pasta to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 798  

Příspěvek č. 30

A nemůže být špatný ten kalibrační roztok?

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 19-05-2009 v 14:19 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rasta_pasta
Stálý Člen

Karma uživatele Rasta_pasta - 98% Pěstitelská

Registrován: Sep 2007
Příspěvků: 542  

Příspěvek č. 31

to Hanizek,
nemyslím si, je kupovaný společně s Tím ph metrem někdy v listopadu loňského roku (takže se nejedná o několika letý exemplář) a kalibroval jsem tak 3x a nikdy nebyl problém. Tak nevím, zkusím napsat do toho G shopu, kde jsem ho kupovala uvidím co mi řeknou...

Tak co je dámičky, chlastámeee


Old Post 19-05-2009 v 14:41 PM
Rasta_pasta je offline   Profil uživatele Rasta_pasta   Find more posts by Rasta_pasta   Foto galerie člena Rasta_pasta   Click here to Send Rasta_pasta a Private Message   Add Rasta_pasta to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
SMOKER
Stálý Člen

Karma uživatele SMOKER - 93% PěstitelskáKarma uživatele SMOKER - 93% PěstitelskáKarma uživatele SMOKER - 93% PěstitelskáKarma uživatele SMOKER - 93% PěstitelskáKarma uživatele SMOKER - 93% Pěstitelská

Registrován: Jun 2002
Příspěvků: 327  

Příspěvek č. 32

Ja mam adwu ph meter a teda na kalibrovanie pouzivam dva roztoky PH7 a PH4 a k tomu este destilku..... najprv stlacis cal a strcis ho do PH7 .. ked doblika znak ph tak ho vyberes a musis ho ponorit do ph4 malo by sa rozsvietit EC ... vtedy ho treba ponorit do vody z EC 00 cize destilka... pockas kym nezmyzne EC a nerozsvieti sa pH 7 (alebo 4) a vtedy ho ponoris do daneho roztoku ... ikonka pH prestane blikat a malo by sa to prepnut do normalneho rezimu a zasa merat presne ...

ja mam adwu pol roka a uz som ho trikrat kalibroval ... vzdy po 2mesiacoch a ked som ho kontroloval combo metrom od hanna tak po kalibraci meral presne

Mozno nieje pokazeny a staci ho poriadne skalibrovat

JUST WEED SMOKER


150W MH/HPS & ALLMIX -SCROG- 8 x WHITE SATIN [Grow Over] ...
150W MH/HPS & 15L BUBLER - 2 x WHITE SATIN [Grow Over]...
150W MH / 250W HPS & COCOMIX - 4x BELLADONNA [Grow Over]...

Old Post 19-05-2009 v 16:23 PM
SMOKER je offline   Profil uživatele SMOKER   Find more posts by SMOKER   Foto galerie člena SMOKER   Click here to Send SMOKER a Private Message   Add SMOKER to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 02:41 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.9192990 seconds with 23 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív