Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj všem, mám nějakej problém s kytkama, ale nemůžu zjistit co mi je takhle ničí.Nejdřív rostly v klídku a pohodě, ale to jen na začátku.Teď je jim 49 dní a vypadaj furt takhle.Nějak vůbec nerostou.Přelitý nejsou, přehnojený taky ne...zálivku mám alga wusch a phytamin jako postřik.Asi předevčírem jsem našel na overgrow foru, že by to mohl bohl mýt nedostatek dusíku, tak sem jim tam ještě trochu nalil a moc to nepomohlo....listy žloutnou dál a kytky narůstaj tak jedno patro za den, možná ani to ne
Fotky sem fotil digitálem, někde neni nastavený ostření těch objektů veprostrěd, ale to jen tak na okraj :P
datum hnojivo dávkování
23.9.2004 phytamin-postřik 2.5ml/l vody
28.9.2004 alga wusch 3 ml/l vody
30.9.2004 phytamin-postřik 2.5ml/l vody
3.10.2004 vegaflor 2 ml/l vody
7.10.2004 phytamin postřik 4 ml/l vody
11.10.2004 alga wusch 3 ml/l
14.9.2004 phytamin-postřik 3 ml/l
21.10.2004 alga wusch 3,5 ml/l
22.10.2004 phytamin-postřik 3,5 ml/l
28.10.2004 alga wusch 3,5 ml/l
1.11.2004 phytamin-postřik 4 ml/l
3.11.2004 vegaflor 2 ml/l
3.11.2004 phytamin-postřik 4 ml/l
Budto by to mohla byt ta vlhkost, protoze tu mam slusne nizkou a ani trochu nevim jak ji zvysit.Mam tam i zvlhcovac, ale ten je uplne na picu a to sem ho koupil za trojku :/ Je to asi tim, ze vsechnu vlhkost z toho zvlhcovace vysava vetrak napojenej na stinidlo, ktery je hned nad nim...Ph merim jen vode, nemam nic na mereni hliny, vodu a hnojiva udrzuju na 6.2.
Ten hydroponex si dneska koupim, ale bojim se, ze to je ta vlhkost a to by moch bejt vetsi problem.Kolik tam mam dat ty kyseliny citronovy?Horcik jsem nezkousel no...taky ho mam koupit?
pH hliny se meri tak, ze ji rozmichas v destilovane vode nechas odstat a pak zmeris pH te vody.
Horcik se dodava pomoci tzv. hořké soli. Dá se koupit tam, kde hnojiva.
Při popisu problémů je dobré uvádět i časový průběh. Například že to žloutne od konečků, od spodních listů, že třeba žilky v listech zůstávají zelené, atd...
1. zmeraj pH hliny
2. ak je pod 6, skontroluj korene, prípadne presaď...
ale skôr tipujem, že to bude pH 8 a viac... ja som si na pestovanie v hline dorábal polievaciu vodu na 5.5 a aj tak sa to snažilo liezť hore... nemáš na vrchu hliny také vyzrážané soli?
Kým stúpa dym, rád stúpam s ním, až tam, kde všetko končí a začína...
Ja si stale myslim, ze to nie je Ph ale nedostatok dusiku (alebo horciku, ale dusik vyzera pravdepodobnejsi). Pozri si to na tej stranke, co som tu uz nalinkoval:
Doctors smoke it...nurses smoke it...judges smoke it...even the lawyers too...so you gotta legalize it....birds eat it...ants love it...fowls eat it...cooks love to bake with it....it's good for the flu...it's good for asthma...good for tuberculosis...even numara thrombosis
Takže Ph to nejni, protože sem tu hlinu měřil a má tak 6.2 a to je v pohode...Uz jsem tam hodil ten hydroponex(radši 1 a půl lžičky) a teď uvidíme...Je v tom i hořčík, tak by to mohlo pomoct jestli to bude tim.
Vsak hovorim. A radsej im nedavaj soky, lebo to rastlinky nemaju radi. Vacsinou pomaha preplachnutie pody na vycistenie a po nejakom case opatovne (spravne nadavkovane) pohnojenie. Vacsinou sa ale hnoji menej ako doporucuje navod (a postupne zvysovanie je dolezite na zaciatku). Skus si precitat ten dokument co tu tak pretlacam :-)
Doctors smoke it...nurses smoke it...judges smoke it...even the lawyers too...so you gotta legalize it....birds eat it...ants love it...fowls eat it...cooks love to bake with it....it's good for the flu...it's good for asthma...good for tuberculosis...even numara thrombosis
furt vypadaji stejně, možná trochu povyrostly ale ne o moc... :/ Ten hydroponex jim tam leju, ale vypada to, ze to vzdycky pomuze jen na chviku...Ty listy nejsou uz ani tak zluty jako fakt uplne BILY! Neznate to nekdo?